A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok! :)

Jajj de jó, hogy tovább gyarapodtak a baba nemét tudók száma és csupa öröm van itt! :)

Gratulálok a vizsgázóknak!!!! :)

Üdvözlet és jó pocinövesztést az újaknak is! :)

Nekem a napi 1000 mg magnézium is kevés, hogy ne görcsöljön a lábam! :( Tudom a gond, hogy a pocim üléskor elnyomja az ereket a lábamban.. Nem tudom mi lesz később, de ez legyen a legkevesebb...
A pocim nagysága nekem is változik, de szerintem ez természetes. REggel és nagy pihi után sokkal puhább és ezért laposabb is. :)
Az AFP-m így 3 hét után sincs meg!!!! A védőnő szerint ne aggódjak, mert a 2 hét simán lejárt, amin belül hívtak volna ha gond van.. Nekem csak az a kérdésem, hogy mi van, ha egyáltalán meg sincs a vérmintám és nem csinálták meg? Persze erre nem tud senki választ adni! Holnap megyek Győrbe úgyis, így megnézem még egy helyen, hogy hátha odavitték az eredményem... :?

Sensi!
Sajnálom, hogy elsőre nem jött be a 4D-s hely, de örülök, hogy másodikra csupa jó élményt szereztél a Genesisbe! Komolyan úgy meghoztad a kedvem hozzá, hogy a férjemnek mondtam, hogy ezért jó lenne felutazni Pestre és ne itt menjünk majd el! :)
Éééés: nagyon gratulálok a kiscsajhoz! :)

Lovani!
Ez az övsömör nem játék sajnos! :( Sajnálom, hogy épp most jött ki! Remélem, hogy jó gyógyikat kapsz és tuti nem lesz semmi baj! Az a vacak, hogy ez neked is nem csak viszketéssel, hanem plusz fájdalommal is járhat! Remélem, hogy hamar meggyógyulsz!!!!

Gröni!
Örülök, hogy jelentkeztél! Nagyon jól esett, hogy aggódtál értem! :) Holnap megyünk UH-ra, remélem már csupa jó híreket kapunk!
Nagyon vigyázz magadra! Együttérzek veled teljesen, hogy feküdnöd kell! De én is tudom, hogy milyen trauma egy gyerek elvesztése és legalább tudjuk, hogy mindent megér, hogy segítsük világrajöttüket! Még a fekvést is ki lehet bírni! Persze a sok tennivaló az idegesíti az embert, ha nincs segítség. Már lassan fél idősök vagyunk! :) Szerencsére már én sem barnázok, de tuti, hogy minden nap úgy megyek wc-re, hogy aggódok! A fiam mellett már nem sokat tudok feküdni, mert segítségem nincs, de azért amint tehetem én is fekszek!
MagneCitrit tabim van nekem is még előző terhességemből, de attól falra mászik a gyomrom! :(

Dalma!
Olvastalak a múlt héten ám! :) Majd legközelebb összefutunk! Sajnos az idő sem volt jó a hétvégén a közös játszihoz!
Szép a pocakod! :) Mikor mész legközelebb UH-ra?
A Szex és New York-ot én is szívesen megnéztem volna, de férjemmel nem tudok elmenni, őt nem érdekli. Érdekes lehetett, hogy csak csajok voltak ott! :)

Vera!
Én is azt hittem, hogy buksija van a képen a babádnak! De megy a nagy drukk, hogy puncis legyen!!!!!!!!

Legyekmami!
Örülök, hogy TE is jelentkeztél! :) Már voltam olyan bátor, hogy utánad néztem másik topikban, és megkönnyebbültem, hogy jól vagytok! :)
Drukkolok, hogy találjatok házat! Mi is eladás-vételben vagyunk egy ideje és nagyon szeretném, ha miharabb lejátszódhatna! :)

Gabi!
Örülök a mai jó híreknek! Szuper, hogy ilyen érzékenyen érzed, ahogy bent mocorog a baba! :) Nagy élmény lehet! :) Én csak simán érzem, hogy mocorog, de még ennyire konkrétan nem! :)

Krumpibogar!
Alapból megnövekedik a hüvelyváladék a terhesség folyamán szinte mindenkinél. A diabetes szerintem még tesz is rá egy lapáttal! Nyugi!!! Nem kell egyből a rosszra gondolni! Főleg ha már elmúlt a fájdalom és nem is viszketsz! ok? :)

Melus!
Gratula a kukishoz! :)

Bocsi attól, aki konkrétan kimaradt, de most csak az utolsó oldal átböngészésére futotta... :oops:

Teszek fel én is képet magamról:
Kép

KépKép
KépKép
hangolka

Pár kép még a már megszületett fiamról:
12.heti UH:
Kép

1 naposan:
Kép

Megszületéskor:
Kép

KépKép
KépKép
hangolka

hangolka:

Nagyon édes a kép.
Már tudod a babád nemét ha igen mikor tudtad meg?
És megmozdult már a babád?én még nem érzek semmit ez baj?ezen a héten vagyk 17 hetes?Ha megmozdul mit érzel?nekem az első baba és sok mindent nemtudok még,remélem nembaj hogy faggatlak.Puszika mindenkinek

000kata

Sziasztok!

Üdv az újaknak!
Ma meglett az AFP eredményem. MOM: 0,9 :)
Szuper! Paráztam, mert Bendivel 0,8 volt, mégis felküldött a dokim a Schöpf-Méreibe. Pedig a határértéken belül volt, de a 0,7-es alsó értékhez közel volt.
Hétfőn UH. Már nagyon várom. Remélem megmutatja, hogy puncis v. fütyis lesz-e?

Eleinte kislányt éreztem. Most meg nem érzek semmit.
Viszont szombat óta akkorákat rúg, hogy csak na. Biztos ő is focizik :lol:

A pocakom meg akkorát nőtt hirtelen. Tegnap vagy öten mondták, hogy egy hét alatt mekkora lett. Nem is jön fel már pár naci :? .
Felsőim vannak, de nadrágot most hajkurászhatok.

Üdv:
Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

000Kata!
Persze kérdezz bátran, ezért is vagyunk itt egymásnak! :) De próbálj visszaolvasni és sok kérdésre választ kapsz! :)
Nekem ez a 2.babavárásom, elég korán éreztem a mocorgást, a 13.héten (csiklandozások, halacska a vízben csobbanások). Első babásoknál a 18.hét környékén várható. És mint itt, a többiek tapasztalatából is olvasható: függ sok mindentől, pl. hogy a méhlepényed hol tapad!
A második babám nemét még nem tudom.

Ha a dokidnál eddig minden rendben volt, akkor nyugi! Ne aggodalmaskodj sokat, mert megérzi a babád! Sok netes oldal foglalkozik babavárással. Engem a mai napig megnyugtat, h.pl.olvasgatom, h.hétről hétre mi történik odabent! :)

KépKép
KépKép
hangolka

hangolka!
Köszönöm válaszod aranyos vagy.Még azt szeretném kérdezni,hogy nekem mostanába belenyilalgat a povimba elég sűrűn,az normális?neked mekkora a pocid?nekem még csak picit látszik,az se baj?

000kata

hangolka ne haragudj már látom a képed csak valami miatt nem jelenitette meg nekem egy x voltJo nagy pocid van,nekem nem :-(

000kata

Sziasztok!

Most csak egy gyors bejelentkezés. Megvolt ma az UH, minden teljesen rendben van, a korának megfelelőek a méretek. :D Viszont a lábait teljesen keresztbe rakta a kis hamis, így a dokinak még halvány tippje sem volt a nemét illetően. :? Úgyhogy újabb 5 hetet kell várnunk, akkor megyünk majd 4D-re. Legalább Apával együtt tudjuk majd meg, mert itt a kórházban sajna nem engedik be az uh-ra.
Tényleg, ahol van nagyobb tesó, Ti elviszitek ő(ke)t is a 4D-re? Vagy nagyon ijesztő lehet ez egy 3 évesnek szerintetek?

Na megyek, mert közben Lilinek fürdés- és alvásidő van.

Jó éjt,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Harivera
Az az igazság, ha meggebedek se látok a 4d-s képeken semmit. Még a babát sem tudom hogy kell rajta nézni. Én vagyok hülye vagy tényleg nem jó minőségű a felvétel??? Mi látszik a képen?

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!
Hangolka
Köszi a megnyugtatást, bár ma már a hasam alján érzek fájdalmat, mint amikor felfázunk (pénteken adtam le vizeletet és az teljesen negatív volt), lehet, hogy már csak beképzelem...+már előfordult ilyen fájdalam a terhesség során. Most már bánom, hogy Márknál nem vezettem pocakos naplót, mikor milyen tünetek stb voltak és most nyugodtan ülhetnék,m ert hát akkor is volt ilyen:)
Jó nektek akik már tudjátok a nemét+ az afp-tek is jó lett.
Névválasztás:
Látom a táblázatban, hogy többen olyan nevet választottatok ami novemberi+még közel is van a kiíráshoz (pl:Réka), ti nem féltek, hogy esetleg egy napon lesz a szüli- és névnap?
Vera
szerintem kezd végig nézni az utónév könyvet és minden "kicsit" is szóba jöhető nevet írj ki és 2-3 hetente nézd át a listádat, 2 havonta meg a könyvet, hátha beleszeretsz egy névbe.
Nálunk nagy harc megy a névválasztásnál...kemény ellenfelek vagyunk:))))listánk van 1-5 való osztályozással:)))))))most 2-3 hónap szünet majd újra kezdjük majd, bár meg van a fiú, lány név, de úgy ,hogy egyikünk a lányt a másikunk a fiút választotta és semelyiknek nem tetszik a másik neve:)

SZép estét mindenkinek.
bea
kumpibogar

Csak gyorsan gratulálok mindenkinek a jó eredményekhez!

Lovani
Sajnos nekem is volt övsömöröm pár éve! Nagyon fontos hogy bár állatian tud viszketni, nem szabad vakargatni!!! A nyoma nekem csúnyán megmaradt egy féltenyérnyi helyen...1ébként nekem valami leszárítókrém sokat segített...Jobbulást kívánok, pihenj sokat és minden rendben lesz! :wink:

Kép
katica_75

Sziasztok!

Harivera!
Sajnos én nem látok semmi, főleg a másodikból.

Gröni, Ancsa!
Vigyázzatok magatokra!

Akyra és a többi szurkoló!
Köszönöm, megúsztam a visszautat. Otthon ittam ezerrel a kamilla teát, így már sokkal jobban voltam, nem volt bedugulva teljesen az orrom. Valszeg ez miatt átjárhatóak voltak az üregek a fejemben, és nem szorított be semmit a nyomás. Úh nem fájt semmim.

StJulie!
Üdv a csapatban! Gratulálok a kissráchoz? Teljesült a kivánságod nemek ügyében vagy mindegy volt?

Sonny!
Gratula a kisfiadhoz! De lehet már írtam. :)

Gabi!
Örülök, hogy minden rendben!

Legyekmami!
Én nem kövezlek meg, de azért irigy irigy! Legszivesebben most azonnal azt mondanám, hogy ennyi volt, és repülnék haza lógatni a lábam. Most még rosszabb, hogy otthon voltam, és tnap jöttem haza. Na csak akkor honnan lesz pénzem? Jaj, utálom ezt...és most megint kicsit depis időszak kezdődött nálam asszem, pedig már tök rég elmúlt. :(
Nekem hátsó fali a lepény, de nekem is rálóg a méhszájra kicsit. Azt mondták, hogy nem lesz gond, majd feljebb jön, ahogy nő. Mind2 dokinő csodálkozott, hogy hogy nem véreztem. Mondtam, hogy 6és8 hetesen csak 1-1 napot, de arra azt mondták, h az nem ezért lehetett. És hozzátették, hogy vérezhetek majd ez miatt, ne lepődjek meg...hát köszi. Bár nem hiszem, mert amiket én csinálok, attól már rég ömlene, ha akarna. Hegyet (na jó kicsit durvább dombot) mászok babkocsistól gyerekestől, emelgetnem is kell azért, ha késésben vagyok, rohanok...meg ilyenek. Azért már nem olyan durván nyomom, mint az elején, de nem ártana mégjobban visszavenni. Most olyan jó volt otthon pihenni, nem is volt semmi panaszom. Néha nekem itt-ott fájogat, meg picit keményedek ritkán, meg mindenféle...de ezekre mind azt mondta a doki, h nem gáz, normális...csak hát mostmár érzem, hogy a pörgéstől van, mert otthon a pihiben semmi bajom nem volt.
Vigyázz magadra, főleg az ikrekkel!

Melus!
Neked is gratula a kissráchoz! :)

Rborsi!
Nekem azt mondta a dokim, h lehet szoláriumozni ésszel. Pedig ő elég parás doki...sztem menj nyugodtan, de te tudod mennyire fogadsz szórt a tiednek.

Kata!
Üdv a csapatban! Itt már egész sokan tudjuk ki lapul a pocakban, majd nézd meg a táblát, amit Akyra szokott feltenni minden hétfőn. A szinek mutatják, h lány vagy fiú a baby. Menj vissza 1-2 oldalt, és láthatod a legfrissebbet. Az enyém kiscsaj, és ez is volta vágyam...a többiekét nem kezdem el feldorolni, mert tuti, hogy vkt kihagynék, meg el is tévesztenék párat.
Első babánál azt mondják, h a 20. hétig is elhúzódhat, mire érezni fogod...és valakinél ez még tovább húzódik. Én legelőször azt éreztem, mintha csak mocorogna a hasamban a levegő, és akkor még nem is tudtam edönteni, hogy ez most az vagy nem. Utána jött a pillangó effektus, amit azóta sem éreztem többet, és még aznap kidugta valamilyét a bal oldalamon, pukli lett, ami bekeményedett. Na és innentől kezdve érzem egyre erősebben a mozgásokat. 95%-ban a rugásokat, mert tudom, hogy lent keresztben fekszik, és bal oldalon vannak a lábikói...a másik oldalon nagyon ritkán produkál vmt a kezeivel vagy a fejével, olyankor nemtom mit csinál. :) Ja és az a bizonyos pillangó és dudorodás pontosan 16hetesen volt, de ezen mindenki csodálkozik, doki és szonográfus is, hogy hogy lehet ilyen hamar és most 19 hetesen már erősebb rugásokat is, és konkrét mozdulatokat érzek.

Hangolka!
Köszi szépen! :) És tényleg megéri elmenni a Genesisbe. Külön lehet kérni Lengyek Györgyné Mártit, nagyon ajánlom...bár állítása szerint a másik csaj is aranyos. Szép pocak! :) Húú, és nagyon jók a fotók a fiadról, főleg az uccsó!

Eagleszem!
Mit szeretnél, ksicsajt vagy mégegy kisfiút? :) Egyébként nekem is most legutóbb kb napok alatt nőt hatalmasat a hasam, és most megint stagnál.

Katinka!
Örülök, hogy minden rendben van! Kár, hogy nem árulta el a titkot! Na majd legközelebb. Szerintem nyugodtan vigyétek el Lilit, egy 3 éves már sztem élvezni tudja. És nem ijesztő, addigra kb 24 hetes leszel, már nagyon szép formás baba lesz. Az enyémnek is már sztem elég formás arca volt 19hetesen, 5 hét múlva meg pláne már tök szépek a babák, semmi ijesztő nincs benne. Csak jó helyre menjetek, nehogy kis ufo-t mutasson a gép. Az enyém a Baross utcában sokkal ufosabbnak nézett ki, mint a genesisben, ahol szépen megnézték. Jó, az előbbi sem volt nagyon druva, de sokkal szebb volt másodszorra.

Kumpibogár!
Nekem max arra van esélyem, hogy a lányom a névnapomon születik. De nagyon remélem, hogy nem mert akkor az azt jelentené, hogy 9 nappal túlhordtam. Én Réka vagyok, de ő tuti nem lesz az. :) Ki lesz egyébként Réka? Most nemtom visszakeresni a táblát...

Rólam annyit, hogy voltam ma Uh-n itt Londonban, minden ok volt, de a vesénél a nő azt mondta, hogy vm tele van (lehet hogy a vese, lehet más) és el kell majd mennem 34 hetesen megint uh-ra (mert egyébként itt több elvileg nem lenne már egyáltalán), hogy megnézzék kiürült-e. Azt mondta nincs baj, mert ezt általában csak a terhességi hormon okozza, de ha mégis még mindig tele lenne, akkor kap antibigyót, mikor megszületik, és ezzel egy életre el van intézve. Ez olyan dolog, hogy az a vm tele van, így a pisi vissza tud folyni a vesébe...ha így születik, akkor biztos ami tuti antibigyót kell kapnia, mert később hajlamosabb lehet húgyúti fertőzésekre. De ha kezelik, akkor semmi gond, nem lesz semmi baja soha, ez nem betegség, és ezzel az egyszeri dologgal el van intézve. Nem szervi betegség, hogy az majd mindig vissza fog folyni. Úh nyugodt vagyok, de azért megkértem a dokit mégegyser a végén, h magyarázza el, mert az uh közben mondta röviden, és nem nagyon értettem. Szal nincs para, ez még ennyira sem súlyos mint a streptococcus b.
És most asszem megint bedepiztem kicsit. :?

Vigyázatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ja, és ha erről a vese dolgoról tud vk vmt, vagy hallottatok róla, és tényleg ilyen piti az egész, akkor írjatok légyszi! Jobban megnyugodnék, ha magyar oldalról is hallanám a megerősítést. Tényleg nem parázok miatta, de azért na. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Az AFP-m megvolt, jövő héten szerdán tudom meg az eredményt. Majd 24-én megyek a 18 hetes uh-ra. Remélem minden rendben lesz.

Örülök, hogy sokan tudjátok már a babátok nemét, hát én csak remélhetem, hogy megmondják. 4d-re 24 hetesen gondoltam elmenni, mert a 18 hetes uh után a következő uh a 28-30 hét között lesz.

Harivera: Ezen az uh-n én sajnos nem nagyon értem mi hol van. A 2D-s képen viszon szerintem nem egyértelmű a babád neme. Addig is van 50-50%.

Naysa
naysa

Sziasztok!

Sensi: sajnos nem tudok segíteni a vesés-dologban (még nem hallottam ilyenről), de remélem a többiek hamar megnyugtatnak. Olyan csodaszép képeket küldtél a kicsi babyről, nehogy depis légy! Nagyon tudnak ám vigyázni magukra a kicsik ott bent! Szóval nyugi, nem lesz semmi gond. ;)

Kumpibogár: nekem is előjött a hülye felfázás, a dokim írt fel egy vizeletfertőtlenítő port, remélem attól jobb lesz. Igyál sokat, akkor annyira nem tudnak megtelepedni a bacik. Ha meg neg. lett az eredmény, akkor megelőzésként is szedhetsz tőzegáfonyát, ártani nem árt!

Eagleszem: nekem is most indult be a pocakom, de úgy örülök neki! :) Bár még mindig inkább olyan mintha felszedtem volna pár kilót, de azért én már nagyon kismamisnak érzem magam. Olyan jó érzés :D

Hangolka: Sebi nagyon édes csöppség volt :) Már neked is jó nagy a pocakod ;)

Kata: üdv közöttünk. Ezennel a 3. legfiatalabb lettem a csapatban ;) Mocorgást kérdezted: habár az első babát várom, de már érzem! Te érzel mocorgást? A nemét már elvileg meg tudják mondani, ha éppen úgy fekszik. Nekünk szerencsénk volt, és a 18. héten meg tudták mondani, hogy kisfiú lesz :) Honnan írsz amúgy?

Judit
Kép
sonny

sziasztok

Remélem mindenki jól van!

sensimilla
én sajnos erről a vese dologról nem tudok semmit sem.
igaz nekem születésük után mind 2 babának meg ultrahangozták a veséjét,mert én vesebetegen születtem és kb 2 éves koromig kórházban is voltam ezzel,és a mai napig is cysta van benne a bal vesémben :cry:
Szerencsére eddig egyik gyerekem se örökölte ezt tőlem :lol:

Katinka
Örülök, h mindent rendbe találtak az Uh-án :lol:
Sajnálom, h nem derült ki a baba neme :roll:
Akkor már 3-an vagyunk ha jól emlékszem , mert még én sem tudom sajnos :cry:

eagleszem
Megy a drukk a Hétfői UH-hoz!

Nekem is drukkoljatok majd,mert én meg Kedden megyek UH-ra :lol:
Már nagyon-nagyon fel vagyok csigázva, szeretném tudni a baba nemét nagyon :lol: :lol: :lol:

hangolka
Szépek a képek!
Gyönyörüek vagytok együtt a kisfiaddal.
Sajnos nálam a szülésnél nem készült kép, mert nem engedték a kórházban, meg a párom se lenne hajlandó ott fényképezni, most tudtam meg, mert a minap pont ezt kértem tőle :cry:
Levagyok most törve teljesen :cry:

000kata
Üdv közöttünk :lol: milyen sok novemberi kismama van :lol:

Bocsi, ha valakinek nem válaszoltam

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok Pocakosodók!

Jardina vagyok egy másik topikból.

MEGHÍVÓ

Kérlek kukkantsatok be az "ÉLETERŐ ÉLETFOGYTIG" topikba, az Életmód fórumon belül.

Sok hasznos infót találhattok az egészség megőrzése és/vagy visszanyeréséről, a tartós fogyásról, egyszerű és nagyszerű méregtelenítésről, szervezetünk csodálatos képességiről, intelligenciájától...

GYERMEKEINKÉRT is tehetünk valamit

IDÉZET

" Gyermekünknél születésétől kezdve szinte soha nem akadályoztuk a kiválasztás működését, így kisfiunk életéből kimaradtak a náthák, az eldugult orrok, sajgó fülek, szaggató köhögések. Ezeket pedig elkerülhetetlennek tartja a szülők többsége, oly gyakoriak sz ilyen megbetegedések.
Mivel minde nap elvégezhette a kiválasztás munkáját, kisfiunk szervezetének sosem kellett fölösleges anyagokat tárolnia. A gyerekek általában nem ilyen szerencsések: reggeltől estig nehéz ételek támadásainak vannak kitéve. Kicsi szervezetük pedig csak harcol, egyre harcol."

"Az anyatej az egyetlen az emberi faj táplálására alkalmas táplálék."
"A szopás alapoz meg minden testi és érzelmi fejlődést..."
"Az évmilliók alatt is minden próbát kiállt anyatej a csecsemők legjobb tápláléka, egyszerűen azért, mert a tökéletes természet fejlesztette tökéletessé."
"Az anyatejen kívül keresve se találhatunk az élő gyümölcsnél jobb bébiételt."

Harvey és Marilyn Diamond: Testkontroll 1. című könyvből

Remélem sikerült kedvet csinálnom!

Üdv

Jardina
jardina

Sziasztok, Sensie, csak azért ugrotam be, hogy remélem, megnyugszol. Magyarul ez vesetágulat, sokaknak van, itt ha van, gyakrabban ellenőrzik a babát méhen belül, hogy nem nő-e. Sárinak is volt 24 hetesen 6mm, születésre, sőt, már a 28. hétre felszívódott. Ha nem szívódik fel, utána kell járni ellenőrzésekre, de legtöbbször ennyi az egész.

KépKép
KépKép
kornéliusz

Lányok
bocs hogy most csak kérdezek, de kicsit rám is rámjött a paraság. :? Pár napja újra valami húzódásszerűt érzek lágyék tájból mindkét oldalról, valahonnan a csípőcsont fölött részről...kicsit kellemetlen, létezik hogy ilyenkor még mindíg a méhszallagok nyúlnak??? És egyre súlyosabb a bébi és ezt kompenzálják a tartószallagok?? :?:

Kép
katica_75

Sziasztok! :)

Megjöttünk az UH-ról!
Szeretnék egy kék csíkot a táblázatban! :) Úgy néz ki ismét kukisunk lesz! :)
De az UH iszonyat volt! Max. 2 perc volt, a doki hozzánk se szólt, s tuti, hogy ennyi mindent meg sem nézett ennyi idő alatt, mint ami a vizsgálati lapra felkerült! A férjem szólt közbe, hogy ha esetleg látja, hogy mi van a lába között, akkor szóljon... Nem szólt, a végén odavetette fapofával, hogy fiú. Ilyen gyors ultrahangom még tényleg nem volt! De a lényeg, hogy a terhességi kornak megfelelő a mérete és mindene rendben! Nagyon boldog vagyok! :))))))
Meglett az AFP eredményem is Győrben. MOM 1,1, ami elmondásotokhoz igazodva tényleg fiúgyanus! :)

Sensi!
Nekünk lett volna Rékánk! :)
Örülök, hogy a visszaút már nem járt fájdalommal! :)
A vesés dologról sajnos még nem hallottam... Ott születés után pár héttel vizsgálják a baba csípőjét és veséjét ultrahanggal? Itt pl. majdnem minden 4-5.gyereknek valamilyen vesebajt állapítanak meg: túl nagy, nem záródik rendesen, stb., ami 1 hónapon belül szinte mindenkinél magától rendbe jön! Szeretik paráztatni az embert! :(

Bea!
Engem annyira nem zavar, hogy közel van pl a szülinaphoz a névnap, mert mi 2 nevet választunk a gyerekeknek és az egyik tuti messzebb van. Nekem is úgy volt ajándékosztás, hogy nov.(Szilvia)-dec.(Karácsony)-jan.(szülinap) és utána egész évben semmi. Valahogy nem zavart.
Ha növeled a magnézium adagodat, akkor is fáj a hasad alja?

Katinka31!
Mi az első UH-ra elvittük a fiam. A férjem ölében csendben végigvárta a vizsgálatot. Igaz, az max.10 perc volt és nem fél óra. Nem tudom milyen temperamentumú a Lilid, hogy mennyit tud nyugiban lenni. De ijesztőnek biztos nem ijesztő neki szerintem.

Sonny!
Köszi a Sebi dícséretet! :)
Jobbulást a felfázás miatt!

Ancsa!
Sajnálom, hogy nem fotózhatott a férjed és hogy nem is lenne hajlandó! :( A férjem direkt a nagy objektíves profi gépét hozta be, mert videófelvevőt nem tudtunk szerezni! Ő örült, hogy megörökíthette a pillanatot és mászkált is a fiam után, ahogy vitték mosdatni, öltöztetni! Remélem, hogy még alakul a férjed véleménye! Szorítok!

Katica_75!
Ilyenkor? Születésig nyúlnak azok a fránya szalagok! ;) És még majd a lábad között is nagyon tud fájni néha, ahogy ott is tágul a medence... Ehhez hozzá kell szokni... Nyugi! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka,
SZép nagy a pocakod! A kisfiad gyönyörű, igazi pici baba volt! A szülés utáni kép pedig maga a csoda! Mi is fotóztunk utána, csak olyan sötét volt, nem égett a lámpa, már sötétedett, de így volt hangulatos. Vakuzni meg nem akartunk.
Én már azon gondolkodtam, hogy velem van a hiba, mert olyan sokan mondjátok, hogy fájdogál, meg húzódik, nekem mostanra semmi nics, mintha nem is lennék terhes, csak időnként rúg párat, meg megfordult tegnap, eddig lefele rugizott, most meg felfele. Ja, meg a hasam nagy. De ma találkoztam egy csajszival, aki akkora várja, mint én, de neki hatalmas formás labda pocija van. MOndjuk vékony, és keskeny a medencéje, így állítólag teljesen kifele nől a baba. Nekem széles a csípőm, és bele van párnázva a bébike. SZóval áll. ezen is múlik, kinek mekkora a hasa.
Katica, amíg nem görcsös a fájás, addig teljesen természetes.
Ancsa,
TI fiút, vagy lányt szeretnétek inkább? Mert van már apasztalatod mindkettőben.
MÉg annyit, hogy én annyira kívánom a kávét, hogy egész nap nescafe 3in1-t innék. Mennyit lehet belőle? Eddig csak egyet mertem, de lagalább 3-4-et bírnék...

Kép
Kép
dalminha

Dalma

Igazából kislányra vágyunk most,de eddig még uge nem derült ki hogy mi lesz :roll:
Végülis mindegy, csak egészséges legyen,nem? ez a legfontosabb,amit szeretnék, minden többi másodlagos

Lányok, ti szedtek még terhesvitamint? És milyet?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Hali.

Hát itt égszakadás földindulás van!!!!!! Annyira esik!!!!

Hangolka, gratula a kukishoz!!!!!

Ancsa én elevitet szedek. :)

Íme kép rólam:
Kép

Kép
Kép
gabi82

Dalma!
Örülj, hogy nincs semmi rossz tüneted! :) Irígykedek is emiatt! :)
A kép alapján neked sem kicsi az a pocak!!! És a fiaddal is gondolom, hogy szép nagyra nőtt a végére! :)
A kép nekünk annyiban könnyebb volt, hogy reggelre született meg Sebi és akkor már besütött a napocska! :) Sebi 49 centivel született, szinte elveszett a kezünkben olyan pici volt a buksija is! :) Én mondjuk örülök a mai napig, hogy inkább vékonyka, mint husi baba! Ne örökölje a génjeimet! :)
Látom, hogy Panna lesz a kislány! :) Nekünk ez a név benne volt a favoritban már 3 éve! :)
Kávé: én nem kávézok egyébként sem, de a vérnyomim miatt lehet jó lenne - csak a gyomrom nem bírja feketén. Ha a vérnyomásod bírja, akkor abból ihaszt szerintem 2-t is, mert nem koffeinbomba. De a koffeinmenteset nem szereted jobban? Pl. én a Nes. frappét imádom és pótkávéból jegestejeskávét! Nyáron azt nagyon kívánom!

Ancsa!
Én még szedek Elevitet, napi felet.

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka: gratulálok a kisfiúhoz :) Sokan leszünk kék csíkosak már a táblán :D

Dalmi: szerintem vegyél koffeinmentes kávét, lehet abból is van 3in1, és ihatsz belőle bármennyit. Az én dokim nagyon kávéellenes, de én is iszom néha az alacsony vérnyomás miatt!

Ancsa: én néha szedek ha eszembe jut, amúgy terhesvitaminként meg befalnék naponta több kiló gyümit :D Épp most is azon szenvedek, hogy nincs itthon semmi, csak süt a nap és hegyen lakunk, nem szeretek egyedül lemenni, mert ájuldozós vagyok.
Amúgy a nemet illetően szerintem minden anyának ennek kellene a legfontosabb kívánságának lennie, amit te is írtál: a baba egészsége. De persze drukkolok a kislányhoz ;)

Judit
Kép
sonny

Gabi!
Itt süt a Nap!
Nagyon egyforma alakunk van! :) Neked is szép nagy pocid van már! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Én eddig nem terhesvitamint szedtem, hanem pezsgőtabletta formájábna ittam őket,mármint összeválogattam és megittam a napi adagot :lol:
Mondjuk most is iszom,de átkéne térni a tablettás vitaminra,/mert reggelente hasmenésem van a pezsgőtablettás vitaminoktól/ csak én pórul jártam anno a terhesvitaminnal , mert heti 5 kg-ot híztam a terhesvitmintól.

Éppen ezért tanácstalan vagyok, hogy vajon melyiket vegyem most.
Mert nem szeretnék megint heti 5 kg-ot hízni :cry:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Szépen kerekednek már a pocakok!
Vitamin terén én most vettem Hipp Natal itókát. 12 napra elég és 1000 ft. Finom és csak gyümiből meg zöldségből áll. Ami még mellette szól, hogy nem okoz szorulást. Eddig szedtem az elevitet, de már csak kétnaponta. Most egy kicsit szüneteltetem.

Képzeljétek!!!
ma volt az első nap, hogy intenzíven és egyértelműen többször is éreztem a picike mozgását. Olyan fantasztikus érzés!!!

Kép
Kép
nati80

Ancsa
Ez szerintem alkati kérdés ki mitől hízik. Neked is ajánlom ezt a hipp natal szirupot. DM-ben lehet kapni. Étvágyat csak a B vitamin valamelyike okoz, de ha nem engedsz a kísértésnek és csak akkor eszel ha korog a gyomrod, nem fogsz hízni. Én mindig híztam a vitaminoktól, de érdekes módon az elevittől nem volt ilyen bajom.

Kép
Kép
nati80

Ancsa: a pezsgőtabik tele vannak édesítőszerrel, attól lehet hasmenésed. Szerintem az nem a legjobb. Nekem azt is mondta az orvosom, hogy nem muszáj terhesvitamint szedni, vehetek vmi általános vitamint is. Egyél sok gyümölcsöt meg zöldséget, szerintem akkor nem is nagyon kell már szedni.

Judit
Kép
sonny

Nati
Gratulálok!
Valóban csodálatos érzés :lol:

Igaz,nekem csak 4-5 naponta mocorog a baba,akkor is csak kb 1 percig,ami engem nagyon megijeszt :oops: de amikor mocorog, akkor kb 3 méterrel a föld felett járok, olyan boldog vagyok olyankor :lol: [/b]

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

sziasztok!

A pociszúrkálás-húzódás nekem is megvan, de már tudom, hogy nincs baj ezzel, a dokik megnyugtattak :D

Én szedem a Gravidát(12. hétig az Elevitet szedtem), meg szedek MagneB6-ot és a vasamat :)
De a Gravidát sztem minden másnap fogom csak szedni
Beírjátok, ha nem gond a táblába, hogy: név:Marcell Áron.
Köszi!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Dalminha
Nekem azt mondta a védőnő is, hogy 2 kávé simán belefér, de én mondjuk sok tejjel iszom, ezért az inkább ovis tejeskávéra hasonlít... A vérnyomásomat pedig nem befolyásolja, szerencsére!

Ancsa
Én szedek vitamint, most pl. a Gravidát. Az előző terhességem alatt is végig szedtem, bár a dokim most azt mondta inkább majd álljak le vele, mert túl nagy lesz a baba.
Nekem a jód tartalmú vitamin vált be egyébként, mert van valami probléma a pajzsmirigyemmel, és mióta ilyet szedek (először Elevittel kezdtem, amiben viszont nincs), fogyok. Persze nem extrém módon, hanem abból a hirtelen felszaladt sokból... A baba súlyát szerintem nem befolyásolja annyira, mert egyik barátnőm az egyik babájánál szedte, a másiknál nem és mégis mindkettő majdnem azonos méretekkel született. Én mondjuk azért is szedem, mert ennyi féle vitamint, nyomelemet stb. semmilyen más módon, nem tudnék megenni.

Üdv: Csuri

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Amugy szeretem ezeket a pezsgőtablettás vitaminkészítményeket,mert finom ízük van :lol: főleg a vas a kedvemcem,mert olyan málnás íze van :lol: csak hát ez a reggeli hasmenés nem tetszik.
Lehet nézek sima multivitamin készítményt, hátha attól nemfogok majd heti 5 kg-ot hízni :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Nagyon pörögtök, próbálom követni az eseményeket, de nálunk most tervleadás van ezerrel :( hulla vagyok már.

Én szedek kétnaponta centrum maternát, én az első 3 hónapban szedtem mindennap, és azóta kétnaponta, vagy ha elfelejtem három.

Nekem még nincs ekkora pocakom, sztem most stagnál kb 1 hete.

Harivera: én a két kép összehasonlítása alapján fiút látnék, de valóban olvastam, hogy ilyenkor még összekeverhető a csiklóval, uh még van remény...

Sensi, sajna vesedologra nem tudok okosat, mert nincs tapasztalatom,de lattam már masok írtak megnyugatot...

Dalmi, én semmi mástól nem vagyok rosszul csak a kávé illatától (nekem most csak szag...) Csak 10 percre cseréljünk ok?

Na már mennem is kell dolgozni. :evil:

Kép
pipal

Sensi! Lilinek is volt vesetágulata, a 24. héten fedezték fel a 4D-n, de aztán nem is emlékszem, mikorra múlt el :oops: , valamikor már a terhesség során, az biztos. Szóval én is csak megnyugtatni tudlak :D

Most csak ezért ugrottam be, épp egy hülye megbeszélésre kell mennem, 4-5-ig. :evil:

Kép
Kép
katinka31

sziasztok

most voltam megint a védőnőnél, jól felidegesítettem magam, mert szívhangot megint nem tudott hallgatni,ugyanis állítólag nem jó még mindíg a doppler :twisted:

azt tanácsolta,hogy a jövő héttől,ugyanis akkor töltöm be a 20. hetet ultrahang szerint, vezessem hogy pontosan melyik nap, hány órakor mocorgott a baba és mennyi ideig,ugyanis szerinte a 20. héttől már tényleg nem normális, ha csak 4 vagy 5 naponta mocorog a baba.
Ugyanis ő szerinte ekkor már naponta legalább 1 alkalommal kell mocorognia

na, lányok, nem elég hogy amúgy is olyan parázós vagyok, de még most jobban megijesztett :oops:
addig fog ijesztegetni,amíg infarktust nem kapok :oops:
így is ver a víz, szédülök, remeg a gyomrom az idegességtől :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!Én érdi vagyok.Ti melyik korházba fogtok szülni?Képzeljétek mult hét kedden voltam vérvételen az AFp és még mindig nincs lelet,pedig már ugy várom hogy mehessek ultrahangra,remélem hamar megjön és nem lesz semmi baj.Olyan jo nektek hogy már érzitek a baba mocorgását,én még nem érzem sajna :-( Mennem kell főzni addig is sok puszi mindenkinek

000kata

Én vitaminba a eleviet szedem napi 1et,és 3x2 szedek és neo ferro folgammát napi egyet.Szerintetek ez nem sok?

000kata

Katica 75 !

Szia!láttam hogy a délpestibe fog szülni.jol láttam?mi alapján választottad?Ki az orvosod?Én is a délpestibe járok Dr. Páczai Anitához.Ismered?Bocsika hogy igy letámadtalak.Puszko

000kata

Hangolka és aki még hozzám :P szólt köszönöm, a megnyutatást. Már kicsit jobb.
Vitaminok: én is a hipp-et ittam mert az természetes,de a 12.hét után már kezdtem nagyon megunni/utálni az ízét. :oops: Most forever l.-es ásványi koncentrátumot szedek, ami szintén csak természetes. Hugyuti és egyéb hüvelyi folyásokra pedig az aloe berry gélt, ami nekem nagyon bevállt, és persze természetes.Bár igaz nem olcsó,de a gyógyszerek sem olcsóbbak ha baj van. :roll:
000Kata
bevallom én kényelmességi szempont alapján választottam a DP.-t. :oops: Nagyon közel van, gyalog is...és ugye minden korházról hall az ember jót is és rosszat is.Így túl néhány vizsgálaton igazából semmi bajom vele. Az orvosom dr.Tascherer egy fiazal orvos, a tiedről csak itt a fórumon hallottam...nem tudok róla túl sokat. De biztos jó.Meg vagy vele elégedve? Neked lesz szülésznőd? Én még nem tudom fogadjak e.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy idepofatlankdom, csak szeretnek szolni, hogy csinaltam egy uj topikot, 2008/9 teli kismamik cimmel, hatha lesz valakinek kedve oda is irogatni! A topik ahova irni szoktam nagyon elcsendesedet.
Es hat minel tobben leszunk annal jobb!
Mindekit szeretettel varok!
Eniko

KépKép
KépKép
mush589

harivera. mi a baj a delpestivel?

KépKép
KépKép
mush589

Vera
ez keményen hangzik így, de akkor azért megindokolnád? :wink: Szülted valamelyik srácodat ott és onnan a rossz tapasztalat?

Kép
katica_75

Sziasztok!

Én is a Délpestiben fogok szülni. Tegnap voltam benn az afp leletemért. Összefutottam azzal a szülésznővel, akit a dokim ajánlott arra az esetre ha szülésznőt is szeretnék fogadni. Nagyon szimpatikus nő volt, 2 perc dumcsi után talpig beöltöztetve már a szülőszobában találtam magam, és teljes részletességgel mindent megmutatott. Én is sok rosszat hallottam a kórházról de a szülőszobák nagyn jók voltak. Teljesen meglepett a nő hozzáállása, mert nem is mondtam neki, hogy szeretném őt felkérni csak a végén beszéltünk pár szót erről, és mégis majdnem egy órát foglalkozott velem..
Nekem eddig kellemes csalódás , remélem szülés után is jókat tudok mondani.
Vendég

Képzeljétek, tegnap este néztem egy tök jó katasztrófa filmet,apa, meg hogy egy kicsit megnyugtasson, hozzám bújt édesen a kezét pedig a pocimra tette és beszélt a kisamóval odabennt.
Váltig állítja apa, hogy érezte többször is a picurit mocorogni, csak nagyon gyengéden. :lol:
Csak az a baj, hogy én ebből nem éreztem semmit sem :wink:
Szerintetek létezik ez, hogy ő érezte a picurt a kezével, h mocorog én meg nem éreztem semmit sem ?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok,

Látom mindenki jól van, örülök :D
Nagyjából végigolvastam mindent amiről lemaradtam...mostanában eléggé el vagyok foglalva a fájó, viszkető övsömörömmel :evil: :evil:
De van jó hírem is...hosszas tanácskozás után kiderítették, hogy a 17. héten ez a betegség még teljesen ártalmatlan a magzatra, egészen a 20 hétig nincs baj. Addigra meg nekem elmúlik.
Sőt, ebben a korban csak az történik, hogy majd tovább lesz védett a gyerek bárányhimlő ellen :) ez meg még jó is.
Viszont gyógyszert nem szedhetek, így most sok pihenés, nem vakarózás, ilyesmi a program.
Meg majd el kell menjek egy speciális genetikai UH-ra Szegedre...a teljes megnyugvás végett :) :)

Közben az afp eredményem is megjött 1.74 a MoM érték, azt mondták, az teljesen negatív.
Meg még néztek két genetikai rendellenességet, azok is negatívak :D :D :D
Úgy néz ki, tiszta apuci a kiscsaj....erős és egészséges mint a makk :D :D :D

Szép napot mindenkinek.
Lovani

Kép
lovani

Ja, és a lényeget kihagytam:

Köszönöm mindenkinek, hogy szorítatok. Nagyon jól esett.
Lovani

Kép
lovani

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: