A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Mia
Bal ciciből próbáld meg hónalj tartásban szoptatni... szopi előtt kicsit kifejni (lehet, hogy nehezebben indul meg onnan a tej :roll: )

AIDS-teszt... nem rutinszerű terheseknél ma még Mo-n... nekünk viszont a lombik miatt kellett...

Piro
Szerintem, nagyon fontos a hozzáálllás... igenis, lesz tejed :lol:
Nyár :roll: ... nálam 21 fok van a lakásban...

Doki... mikor indultunk haza, mikor odaadta a zárót... akkor kapta meg az ajándékát...
Ápolónők... bonbont, kávét kaptak...

Csiri
-szélcső
-Laevolac
(én nem vagyok híve a glicerines kúpnak)

Andóca
Mostanában lényegében jobb idő van kinn, mint a szobában... ha kimegyünk levetköztetem Tomit...

Bettica
Hülyeség a 6 hétig benn... még téli babáknál is...
Tomi kedden született, pénteken már a teraszon szunyált... azóta is napi 3-4 óra levegőzés van...
Vendég

Na én is hoztam egy poci képet!!!! (nem kicsi, ugye?)

Kép

Babuli: kórháza válogatja!!!!!!
bszilvi25

[quote="babuli"][ írta:babulib]Lányok! Segítsetek aki már szült! 30 napnál vagy 300 napnál nem régebbi Házassági Anyakönyvi Kivonatotok volt-e?
Ha nekem Áprilisi van azt vajon elfogadják? Köszi

Ott kérdezd meg, ahol szülni fogsz...
Nekem semmilyen se kellett... (Debrecenben volt az esküvőnk, ott anyakönyvezték a gyerekeket is...)
Vendég

Komiszkodjak?
Megmutassam én is a pocim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:14-kor.
hékás

Hékás: Akkor állj rá a mérlegre megint, sztem azóta lement még egy pár ;)

Jó éjt nektek, látom pangunk ;) de nem baj, mindenkinek legyen szép estéje!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert a kisfőnök éppen alszik! Igyekszek visszaolvasni, de addig is aki már megszült, annak nagy gartula és sok tejcsit! :lol:

Mi jól vagyunk, lassan beáll a napirend, de azért vannak nehézségeink még a szopizásban, egyébként Zoló jó baba, sokat alszik, néha ébresztgetni is kell, hogy szopizzon, máskor a hasfájás miatt éjszakázunk. Én egész jól vagyok, bár a sebem lassan gyógyul, így szenvedek vele. :cry:

Gigi - tök jó, hogy tudsz leadni tejcsit! Egy kérdés, talán te tudsz segíteni...pici Zoló légzésfigyelője sokszor csippant, amivel persze a frászt hozza ránk. Sajna azt kell mondjam nem tévesen riaszt, mert néha mintha elfelejtene levegőt venni vagy csak nagyon picit. Ez meddig jellemző a csecsemőkre, mármint a légzési probléma? Mikor növik ki? Egyébént a legmagasabb érzékenységre állítottuk a figyelőt és talán azért jelez minden apró kimaradásra, de aggaszt a dolog.:cry: Néha azon kapom magam, hogy csak azt figyelem lélegzik-e.

Pocak - nekem még van, bár sokkal kisebb, ma ráálltam a mérlegre és megdöbbentem, mert lement 9 kg. :shock:

Csatolok egy képet is nektek: ő Zoló baba és nagyon imádjuk!!!!!!
Kép

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Jardina vagyok. Egy másik topikban olvastam, hogy Weránál tegnap reggel 5-kor beindult a szülés. Azóta már biztos meg van a babája. Tud róla valaki, valamit?

Beleolvastam egy kicsit a topikotokba:

Házipraktika kaksi ügyben: kúp helyett először próbáljátok ki a következőt: a lázmérőt krémmel bekenni, majd bedugni a baba fenekébe, s ki-be húzkodni. Ezzel fel lehet élénkíteni a székelési ingert. Ha nem, jöhet a kúp.
Én úgy tudom: a baba akkor fázik, ha hideg az orra! Én akkor is kitettem a babámat 1-2 órára a levegőre, amikor repkedtek a minuszok, persze irhazsák, meg egyebek. Akkorákat aludt, a friss levegőn, hogy hú... Állandóan jártam ellenőrizni, hogy hideg-e az orra...

Meghívó!

Gyertek kukkantsatok be az Életmódon belül, az ÉLETERŐ ÉLETFOGYTIG című új topikba!
Sok jó infót találhattok benne - az egészségmegőrzés, fogyással kapcsolatban.

Épp most nyomozom a tejtermelést serkentő növények után: a kapor az tuti, a többire nem emlékszem. (Salátára szórni, kapormártás....)

Remélem segítettem valamit, az új kismamiknak!

Üdv

Jardina
jardina

Wera Nóri babája 23:20-kor született 3890gr-mal 54 cm-rel! 26 óra vajúdás után csaszi lett mert nem illeszkedett be a baba feje! Mindketten jól vannak!
Vendég

Gratulálunk Werának! Egy hős, ennyi ideig vajúdni!
Az éjszakázás nálunk is eléggé elhúzódik, Ati babánk állandóan bealszik, aztán büfiztetem, lerakom, felébred, enne, ....ez így megy kb 2 órán keresztül. Igaz, kicsit még sárga, azért alszik annyit. Csak hát éjjel a legrosszabb így elnyújtani az evést. Sokszor érzem, megy le a fejem, olyan álmos vagyok.:)

Amúgy nyugis baba, nem sír feleslegesen. Csak ha éhes, vagy ha fürdeni megyünk.:) Kép Kép
heni baba

Heni! Ati nagyon cuki!
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:58-kor.
pironya

Jó reggelt. :)

Werának nagy gratula!
Balcici-project, tegnap is és ma is kajált már belőle, úgyhogy úgy néz ki megoldódik. mindkét nap fekve csináltuk, és úgy hogy először a jobbosból kajált 10 percig, utána csere... és a balossal sem volt semmi gondja. szóval koppkopp, sikerült. :D

levegő: tegnap Milán szinte egész nap kint volt... holnapután lesz 2 hetes. nekünk a kórházi gyerekorvos és az itthoni is azt mondta hogy nemhogy folyadék, hanem ANYATEJ! és levegő, fény! minél többet legyen kint a gyerkőc, ha nincs nagy szél vagy nagyon párás-esős idő. hát most nincs, úgyhogy szinte reggeltől estig kint van a lurkó, persze nem a tűző napon. sárgaságnak pedig már nyoma sincs, pedig múlt héten még emiatt sírtam a kórházban. ;)

éjszakai kajcsi: cumisüvegből negyedóra alatt 90 ml... ez most 3 napja megy így. éjszaka nem cicizünk, mert az nálunk több mint bő félóra lenne + büfi, stb... állítólag ha éjszaka nem foglalkozunk vele, és számára is csak egy letudnivaló feladat az éjszakai kajcsi, akkor hamarabb át fogja tudni aludni az éjszakákat. hát bízzunk benne. :)

dokit szülésznőt már írtam hogy a zárójelentést amikor adta akkor adtuk a pénzt, meg az eperlekvárt azt azért, mert a szülés hetén kedden voltam ott vizsgálaton, mondta hogy hát még úgy néz ki nem fog jönni Milán, én meg mondtam hogy helyes mert hétvégén eperlekvár főzés lesz, meg szalonnasütés, jó lenne ha megvárná. aztán csak nevetett a dokim, hogy na a lekvárfőzés az egyik olyan dolog amire szerinte tök fölösleges időt áldozni, inkább megveszi a boltban. én meg mondtam hogy akko rmég nem evett igazi jó házi eperlekvárt. aztán ment a szóváltás, poénkodás, aztán nevetett is rajta hogy na hát most mi lesz az eperlekvárral, hogy Milán pénteken megszületett. persze a családom (férj+anyu) megcsinálták, és hoztak is belőle a dokinak. csakazértis. :) én a nővéreknek nem adtam... amilyen bunkóparasztok voltak, inkább ők fizethettek volna nekem. :twisted:

tegnapi képek:

rövidujjúban napozós:
Kép

morcos mert olyan jól aludt már bő 3,5 órája..., gonoszanya meg felébresztette mert kajaidő volt:
Kép

persze amint felébredt és cicire tapadt, úgy bekajált 80at, hogy ihaj. tudtam én hogy éhes... :D

mia_snow

Mia! Milán tündéri a morcos pofijával! :D
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:58-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:59-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:59-kor.
pironya

Pironya! Mennék Én szülni mert a dokim szombaton elutazik! De a fiamat ez egy cseppet sem érdekli! Szerintem elég a 3 szoba is! :D
Vendég

[quote="mankabi"]
írta:
mankabiGigi - tök jó, hogy tudsz leadni tejcsit! Egy kérdés, talán te tudsz segíteni...pici Zoló légzésfigyelője sokszor csippant, amivel persze a frászt hozza ránk. Sajna azt kell mondjam nem tévesen riaszt, mert néha mintha elfelejtene levegőt venni vagy csak nagyon picit. Ez meddig jellemző a csecsemőkre, mármint a légzési probléma? Mikor növik ki? Egyébént a legmagasabb érzékenységre állítottuk a figyelőt és talán azért jelez minden apró kimaradásra, de aggaszt a dolog.:cry: Néha azon kapom magam, hogy csak azt figyelem lélegzik-e.

Nekünk ezért nincs légzésfigyelőnk :wink:
Vendég

Mia
Örülök, hogy alakultok :lol:
Nálam a folyadék=anyatej (tápszer) ebben a korban...
Éjszakai evésről hasonlóan gondolkodunk...

Heni
Éjszakai evéseknél próbálj meg minél egyszerűbben eljárni, annyi világosság legyen, hogy megtaláld a gyerek száját, ne nagyon babusgassad, evés után egyből be az ágyba (ilyenkor még nagyon böfiztetni se kell).

Piro
Én ott hagyom a teraszon Tomit... és semmilyen kütyü nincsen...
(nyitva a teraszajtó, hallom, ha sír... )
Vendég

WERA
Kép
Vendég

Gigi! Bariról azóta nincs hír??

Hogy van vajon?

Kép

Kép
ibm

Wera: Gratulálok Nóri babához!!!!!
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:14-kor.
hékás

xxx
hékás

xxx
hékás

Wera: Gratulálok!

Marcell nagyon aranyos, ahogy alszik :D Gondolom ébren is tündéri :)

Lányok: Szerintem félreértettetek... :roll: én tisztában vagyok vele, hogy a gyerkőcöt már 1-2 hetes korában ki lehet tenni, a főnököm elképzelését írtam le ;) Szóval nem áll szándékomban begubózva lenni 6 hétig, főleg nem nyáron...

Hékás: Látod, látod, mondtam én, hogy állj rá arra a mérlegre megint ;)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Wera nagy gratula!Nem irigyellek a hosszú vajúdásért,de megcsináltad!

Jó,hogy írtok minden félét,mert megerősítetek dolgokban.Levegőztetést én is így gondoltam.Pár nap múlva irány sétálni.

Az éjszaka 9től 12ig ordított a drágám csak egy szopizás szakította félbe.Aztán 5ig aludt. :lol:
Most meg 10kor kellett volna ennie és még mindíg alszik.Még a pelenka cserénél se bírtam felkelteni.

Kép
melike

Gyönyörűek a babák!

Az öltöztetést én lehet túl aggódom.Máté hosszú ujjú kombidresszben és hosszú ujjú rugiban alszik.Sok????

Kép
melike

Kép Beájultam

Kép
melike

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 16:00-kor.
pironya

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:15-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:15-kor.
hékás

Sziasztok!

nos megvettük a glicerines kúpot,ugyanis a "hőmérőzés'" nem jött be....semmi ingert nem váltott ki Zoéból,csak belőlem....úgy bőgtem mint 1 kisgyerek....a párom meg csak lesett... :shock:
A kúp viszont olyan hatékony volt,hogy sugárban megindult minden a kis fenekéből,mindez a szőnyegre és az ágytakaróra ami a pelenkázótól ahol feküdt 2 méterre van minimum....képzelhetitek...
utána fürcsi és etetés,majd másfél óra múlva ismét kezdődött a nyösz-nyösz... :?

APÁNAK A KEZDETI NEHÉZSÉGEK UTÁN MÁR RUTIN A FÜRDETÉS:
Kép

A JELENLEGI ARÁNYOK: :shock:
Kép
Vendég

Werának és Elannak hatalmas gratula!!!

Nekem egész éjszaka görcsölgetett, de semmi nem lett belőle.
Megyek ctg-re, ott hátha látnak valamit!

almaani
Kép
almaani

Lányok: olyan gyönyörűek a babák! nem győzöm csodálni őket.

A Pocis lányok is nagyon arik. Reméljük nemsokára az ő gyönyörű babáikat is csodáljuk!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 16:00-kor.
pironya

Elannak hatlmas gratula!

Nem úgy volt,hogy ma befekszik és holnap császározzák???

Jaja Csiri!!!Ez a láb haláli!!!!

Kép

Kép
ibm

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 16:01-kor.
pironya

Pironya:kaját kapott,pelus tiszta volt.Halgattam ahogy sír,mert nem szabad felvenni!Mondja mindenki. :( A szívem majd meg szakadt.
Aztán egyszercsak elaludt.

Kép
melike

Sziasztok!
A nyáriaktól vagyok, és szeretném megmutatni nektek Wera Nóriját!

Íme:
Kép
Vendég

Elan: Gratulálok!!!
Azta, de beindult a babaeső. Mi mikor jövünk??? :(

Csiri: Nagyon aranyosak vagytok! Arányok tetszenek :lol:
Nem mondták, hogy a kakiltatással óvatosan? Készenlétbe kell helyezni egy pelust, amivel a hirtelen távozó dolgoknak lehet útját állni... Bár gondolom, most már mindegy. ;)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Werának és Elannak sok boldogságot a picurikhoz!

Éjszaka nálunk is virrasztás volt. :? Marcus fél 1-kor felébredt és úgy döntött, hogy játékidő van, tehát gyerünk anya szórakoztass. :roll: 3-kor aludt vissza, aztán aludt reggelig. Már egy hete nem volt ilyen, remélem nem lesz rendszer belőle. :?

Öltözés: itthon rövidujjú body, esetleg egy zokni hozzá, ha kimegyünk ujjatlan rugi a bodyra és egy vékony kardigán, ha borult az idő vagy hosszú ujjú body és ujjatlan rugi. Én is vettem pár napozót, lassan azok következnek.

Kilók: én visszafogytam a terhesség előtti súlyomra. :lol: Most már csak azokat a plusz kilókat kell leadnom, amik már akkor is rajtam voltak. :twisted:

Nagyon aranyosak a babák! :lol: :lol: Én alig várom már, hogy Marcusnak kialakuljanak a vonásai, jelenleg nem hasonlít senkire. :? (Talán egy kicsit a postásra. :wink: :lol: ) A szeme viszont szép kék lesz, már világosodik neki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára montana 2009.01.31 18:54-kor.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

PIRONYA!
Annyiszor eszembe jutsz.....Ugye nem vettem "fejőgépet"...és még nem is fejtem semmit,csak 1-2 ml-litert....EZ AZ ÉN LUSTASÁGOM CSAK....Mindig nekiülök,rákészülök,merthogy eszembe jut amikor írtad,hogy odaraktad a "lavórt",megsimizted a melled és már jött is a tej,mint a slagból a víz....ehhez képest én odakészítem a kispoharat,"megsimizem" a tejcsárdámat és 2-3 spriccelés után megáll a "tejszolgáltatás" és inkább megyek főzni,kiskamaszaimat nevelni (kevés sikerrel),apázni,háztartást vezetni...stb...pedig van annyi tejem...
Ha semmi nem változik rákérdezek erre a szél/pukicsőre....bár még nem hallottam róla... :roll:
Vendég

ANNYIRA ÉDES MINDEN BÉBIKE A KÉPEKEN!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: 8)

és GRATULÁLOK MINDEN ÚJ ANYUKÁNAK!!!!!!!!!

POCIS KISMAMIK KITARTÁS SZÉP LASSAN MINDENKI A KEZÉBEN TARTHATJA A 9 HÓNAP GYÜMÖLCSÉT... :wink:
Vendég

[quote="melike"]P írta:melikeironya:kaját kapott,pelus tiszta volt.Halgattam ahogy sír,mert nem szabad felvenni!Mondja mindenki. :( A szívem majd meg szakadt.
Aztán egyszercsak elaludt.

Melike!!!!
Én azért egy kicsit felvettem volna vagy megsimiztem volna,hogy érezze ott vagyok,de tény,hogy nem "ráztam" volna kis fenekét...
Nekem is megszakadt volna szivem... :cry:
Vendég

Werának és Elannak szívből gartulálok!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Gigi - köszi a tanácsot!!!

Melike - sajna még nem olvastam vissza mindent, de miért nem lehetett felvenni a babádat, ha sír? Szegénykék olyan kis piúrkák még, minden olyan új nekik, most alkalmazkodnak a kinti léthez, biztosan jól esik nekik és megnyugtató a mami közelsége.

Esti etetés
- én beszélek szopizunk vagy peluscsere van, tudnia kell mi történik, nekem sem esne jól ha valaki éjjel kikapna az ágyból és vetkőztetne, pelustcserélne vagy csak cicit nyom a szájba. (Suttogó) Tudnia kell a babának mi történik és ez nálunk beválik, ettől megnyugszik és nem riad meg. Szépen lenyugszik egy kicsit mellettünk, aztán be az ágyikójába s már szundít is! (kivéve ha pocifájás van, de arra figyelek, hogy mit eszek. A baracklekvárt és a csokikát kerülöm, mert azt Picúr nem bírja.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Elan! Hatalmas Gratula Gáborhoz!
Vendég

Bocsi a sok hibáért, ágyikóból írok! :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Csiri,Manka:megsimiztem,ott voltam mellette,de ki nem akartam venni.(akartam volna)

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: