Márti én is kínait főztem tegnap. Akkora adagot, hogy azt hittem két napig esszük, de egy nap alatt elfogyott. Imádjuk, gyors, egyszerű finom....Kínai zöldséges csirkemelles sült tészta. Tettem bele répát, káposztát, karalábét, zöldéget, friss zöldborsót, kukoricát, rengeteg hagymát, fokhagymát....HÜÜÜÜÜÜMMMMMMMM...
Kölyök!
Tudom hogy tegnap kellett volna tanács, de most olvastam. Dehogy kell jól benyomni. És védőakármi sem kell....Én is alkohollal fertőtlenítem, vékonyan popsikrémmel bekenem....ennyi...
Ja és a pospsitörlő kendővel törlöm el először, utána alkohol.
Márti ezeket találtam hirtelen, de egyszer egy kínaikajás fórumon elolvasgattam több éves hozzászólást (nem volt olyan nagyon sok) és én ott tanultam meg kínai kaját csinálni, mert én is imádom. Tescos szójaszószt veszek, tökéletes és olcsó. A friss gyömbért nem annyira szeretjük és por gyömbért használok....
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/le ... inarp.html
http://www.mimi.hu/gasztro/ananaszos_csirkemell.html
http://www.storeline.hu/kinairecept/
http://www.storeline.hu/kinairecept/
http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ogatas=112
Ananászos csirke
300g csontozott csirkemell vagy comb, 2-3 falatnyi darabokra vágva
2 csésze finomliszt
1 csésze kukoricakeményítő
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
2 tojássárgája
A lisztet és a keményítőt keverd el alaposan a sóval (szárazon). Ezután adj hozzá annyi hideg vizet, amennyitől sűrű tésztává válik. Add hozzá a tojássárgát és a sütőport, de ne keverd el, csak hagyd állni 5 percig. Ezután óvatosan keverd el, majd mártogasd bele a húsdarabokat és süsd ki őket bő forró olajban. 3-4 perc alatt ropogós barnra sül. Csepegtesd le. Egy tálcán tálald salátaleveleken, a tetejére önts forró ananászszószt.
A szósz készítése:
2 csésze víz
fél liter ananászlé (turmixolj le ananászt, vagy használj 100%-os gyümölcslevet)
fél csésze fehér ecet (bor-, rizs- vagy almaecet)
csipetnyi só
2 felvert tojássárgája
kukoricakeményítő
2 kanál cukor
Forrald fel a vizet, add hozzá az ananászlevet, ecetet, sót, cukrot. Folyamatos kevergetés mellett lassan adagold hozzá a kevés hideg vízben elkevert keményítőt. Annyit adagolj, amennyitől a folyadék szósz-sűrűségű lesz. Figyelj oda, nehogy alul odaégjen, a lángot állítsd a lehető legkisebbre.
A szószba tehetsz kis ananászdarabkákat is.
Ananászos csirke wokban
Hozzávalók:
40-50 dkg filézett csirkemell
1 nagy doboz darabolt ananászkonzerv
2-3 evőkanál szójaszósz
3-4 evőkanál ketchup
3 dl száraz bor
1 doboz kókusztej (vagy 2 dl tejszín)
2 evőkanál keményítő
2-3 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg és szerecsendió
1-2 teáskanál só
2 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
Elkészítés: A csirkemellet apró, vékony csíkokra vágom. Fűszerkeveréket készítek az őrölt gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, sóval. Ennek a 2/3-val meghintem a csirkét, rálocsolok 1-2 evőkanál szójaszószt, kb. 20-25 percig állni hagyom. A wokban vagy nagyobb serpenyőben felforrósítom az olajat, és a csirkecsíkokat megsütöm benne (a mézet félidőben rácsorgatom), kb. 6-8 perc alatt. Ekkor kiszedem a húsdarabokat, és melegen tartom. A wokba beleöntöm az ananászdarabokat a levével együtt, hozzáadom a ketchupot, bort, a maradék fűszerkeveréket, egy evőkanál szójaszószt, és 2-3 percig főzöm. Visszateszem a húst, hozzáöntöm a kókusztejet. Amikor újra forr, a pici vízzel elkevert keményítővel besűrítem, és máris tálalom (ha nincs kókusztej, akkor a tejszínbe keverem a keményítőt, és azzal sűrítem). Párolt rizzsel vagy rizstésztával tálalom.
Megjegyzés:
Lehet még dúsítani kisebb darabokra vágott gombával (kínai konzerv) is.
Amerikai csirke receptKategória:
Húsételek
Hozzávalók:
2 kávéskanál só,
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál citromlé
1 kávéskanál cukor
1 csipet bors
1 csipet pirospaprika
1 babérlevél
2 és fél dl paradicsomlé
4-5 kávéskanál VEGETA
3-4 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma vékonyan szeletelve
2-3 gerezd fokhagyma összetörve
1 kg csirke darabolva
Elkészítés:
A csirke és a hagyma kivételével a többi hozzávalót összekeverjük és 10 percig fedő nélkül takarékon főzzük.
Addig a csirkét tepsibe tesszük, és rászórjuk a hagymát.Ha kész a mártás ráöntjük a csirkére és előmelegített sütöben kb. 40 percig sütjük.