A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Kölyök, azért majd megnézem két év múlva ahogy hosztisen toporogsz a játékboltban :lol: :lol: :lol: . De tény, mi is alkalmaztuk néha a Nálad is hülyébb vagyok taktikát, csak arra nem emlékszem, bevált-e. Mostanában amúgy nálam nehéz hülyébbnek lenni, és ma este húszéves érettségi találkozó, és MITVEGYEKFEL?????? Azt már nem is mondom, hogy amiben nem vemhes bálnának, csak vemhes elefántnak látszom, pl. És basszus, lassan nem érem el a kormányt a kocsiban. Azaz elérem, csak akkor alul nyomja a hasamat. :lol:

Pepike, ezt felnőtt ésszel sem lehet felfogni. És egyszerűen van olyan, hogy valaki eltűnik???? Borzasztó lehet.

Cicuka, nincs Felétek olyan pl. dévényes gyógytornász, aki házhoz megy? Lehet jobban járnátok vele. Ők azt hiszem nem is hasra fektetnek, hanem masszíroznak. De nem vagyok igazán jártas a kérdésben.

Pumperka, érdekes, nekünk az általad leírt refelexes vívótartás (na meg az előzmények) miatt kellett a neurológiai kontroll... Mondjuk nem sokáig, és mivel kedveltem a dokit, nem bántam. (Igen vicces előadás, házhoz jött a nagynevű neurológus, tüneményesen bánt a gyerekekl, majd mondta, megírná a leletet. Na mondom, erre a szgép, de sajna épp kiégett az izzó a szobában. Pasi vagy két méter, el akarta menteni az irományát pendrivera, amit leejtett az asztal alatti kábeldzsungel elnyelte, és ketten a töksötétben ott keresgéltük négykézláb. Hát ilyen orvosok is vannak. :lol: )

Megyek, előállok vmi reggelivel, és megpróbálom megalkotni az esti toalettemet.

potyka

Pepike! :(

Kitartás és remény!!!

Pati!

Nortonnak boldog névnapot :lol:

szopi téma:a nagyfiam nekem is anno egy-másfél órákat szopizott...hát nem tudom csajok.Én megértelek titeket,de valahogy én nem tudnám a babától elvenni a cicit és üvegre váltani ha megadatott a tejcsi a ciciben!A szopizás nekik nem csak étkezés...és pont ez az igény szerinti szoptatás lényege......de ez csak az én véleményem és tiszteletben tartom más döntését.
És Pumperkát ezért is becsülöm nagyon!!!Szuper csaj vagy!!!

Pumperka!

Én sem tudok fekve szoptatni :(

Én attól vok nagyok ki hogy reggelre annyira fájnak a melleim hogy már se aludni nem tudok...megmozdulni is alig.....Olika meg édesdeden szunyál :wink: Alig várom hogy keljen...de akkor is csak az egyik ürül ki,mert én csak egy mellből etetek...szal a másikkal még kínlódok vagy 3 órát.Remélem alkalmazkodik már a mellem ehhez lassan mert félek hogy egy-egy ilyen túltelítődés miat begyullad megint... :(

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Potyka!
Járunk Dévényes kezelésre, heti 1 alkalomma. Szerinte a gyerekem izmaival semmi probléma, csak erősíteni kell.

Érdekes, mert ha a gyógytornász tornáztatja, vagy a Dévényes hölgy akkor is sírdogál, de nem ordít. Így kibír 0,5 órát. Én örülnék, ha ez nekem is sikerülne. :cry:

Már arra is gondoltam, hogy felkeresek egy pszichológust, aki segít a lelki bajaim feltárásában és megoldásában, mert az sem jó, hogy én vagyok állandóan stresszes a gyerekem miatt. Lehet, hogyha én nem lennék, akkor a gyerekem sem érezné azt, hogy muszájból tornáztatom és parázok miatta.

Tegnap már megfordult a fejemben, hogy reggel felkelek, beülök az autóba és csak este jövök haza. Lássa a férjem is, hogy milyen egész nap egy gyerekkel együtt, mikor nincs igazán kivel beszélgetni és az anyukámon kívül senki sem nyitja ránk az ajtót. Az egész napom abból áll, hogy etetés, büfiztetés, peluscsere, játszás, és ha a torna jön akkor ordítás, fürdetés. De csak a szám jár, mert nem tudom magára hagyni a Kincsemet. Apa biztosan nem csinálná a kötelező tornát sem. :cry:
Bocsi a lehangoltságért, de nagyon magam alatt vagyok!

Kép
cicuka78

Cicuka!

Lécci légy egy kicsit optimistább és lásd meg a szépet a gyerekkel otthon egyedül töltött időben!!Hisz ezért vagyunk anyukák ,hogy ezt az időt lehetőség szeruint a gyerekkel töltsük és őt kiszolgáljuk ,mert még nagyon kiszolgáltatott és ránk van utalva.Nem szabadna hogy ez ennyire teher legyen neked...
Van egy homeos stesszoldó gyogyi(basszus nem jut eszembe a neve)de ígérem 1-2 órán belül utána nézek és megírom.Valamint homeos Chamomilla 30 ch is jó olyankor amikor nagyon ingerültnek és idegesnek érzed magad.

Gondolj bele hogy milyen hamar eltelik ez az idő, hogy csak ti ketten otthon a kisfiaddal!!Vissza sírod még :wink:
Én speciel örülök ha megadatik ,hogy csak ketten lehetünk Olikával egész nap :wink:

Megértelek hogy a tornáztatás miatt stresszelsz...de nincs is olyan nagy gond(ahogy írtad is)szal vedd kicsit lazábban te is!! :wink:

Bocs,nem akartam okoskodni csak segíteni :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Cicuka, sztem gyorsan keress vmi kismamacsoportot!!! Amit írsz, nagyon depisen hangzik, és az nem jó senkinek. Másfelől meg igenis van olyne helyzet, mikor ki kell lépni a mókuskerékből. Menj el fodrászhoz, kozmetikushoz, vagy ülj be egy moziba, olyan helyre, ahol önmagad lehetsz. Lehet, hogy csak sétálsz a parkban, vagy bármi. KITARTÁS!!

Panni, én a feszülését lefejném. Azaz nem nagy mennyiséget, cska épp hogy ne legyen fájdalmasan telt. Mert - legalábbis nálam - az az alapgond, hogy ha akkor véletlenül megütődik, könnyen begyullad.

Ma sem lesz időben reggeli... De még fenn nyomják a kölkök :lol:

potyka

Köszi Panny Beuska!

Az ilyen szavak tőletek, duplán erőt adnak, és mivel látom, ha két napig jobban dolgozunk a Zsomborral, mindig visszábbjön a mennyiség. Csakhát mivel nem vagyok bőtejű, tudom, hogy ez mindig a késhegyén fog táncolni. Általában mindig tudom is, hogy miért szoptattam kevesebbet, vagy rövidebb ideig amitől megcsökkent a tej. Most az ujjszopi, az iskolai rendezvények, sok volt a jövés menés, minden délután.Néha egy kis lelki, vagy hormonális változás is biztos bejátszik.

Potyka!
Nem azért kellett a torna nektek, mert túl sokáig megmaradt a reflex.
Mert ugye minden veleszületett refleksznek el kell tünnie, mert ezfeltétele egy tanult dolog elsajátításának. Ha a tenyérben sokáig ott a fogóreflex, akkor nem fog kinyílni a tenyér, hogy megfogjon elengedjen tárgyakat, a talpon, amíg ha végighúzzuk az ujjunkat és összegörbíti a talpacskáját, akkor az állás, járás akadályozott.
Ha a szopómozgással is fel kell hagyni (ez nem jelenti, hogy a szopival is),ahhoz, hogy kanálból egyen, rágjon. Vagyis meg kell tanulnia váltani a kettő között.
[quote]
írta:

Cicuka!
Gyere mindig velünk "beszélgetni", ha nagyon egyedül érzed magad. A környéketeken nincs más kismami, akivel néhasétálhattok? Legtöbb anyukának még az édesanyja sincs a közelben és meg kell bírkóznia ugyanúgy ezekkel az érzésekkel.
Fel a fejjel, gyönyörű a kisfiad, és most alakul ki az életreszóó kötődésa hozzád, mert Tőled kapja, kaphatja csak meg, mindazt amire most szüksége van. :wink: :wink:

Az utolsó mondathoz egy kis sztori:
Egyik nap apa kicsit később jött, nagyon éhes volt. Gyorsan elérakom a vacsit, ő elkezd enni. Közben Zsombi már nyafog. Felveszem. Állok vele az asztal mellett. Olyan édesen kihajolt a karomból, rászögezte tekintetét az apja szemére és nem bömbölt, hanem a tipikus keserves panaszhangokat adta ki. Könyörgött a kis szeme. Apa eldobtra a kanalat és vitte fürdetni. Na azt nem tőlem kérte. :lol: :lol: :lol:

Úgy meghatódtam. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Nemtom miért lett itt az idézet. Magamtól van idézve. :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Meg is találtam pontos megfogalmazásban, amiről az előbb én csak gagyogtam. :lol:

– A tenyér fogóreflexe miatt a baba mindent megszorít, amit a kezébe adunk. Egészséges fejlődés esetén három hónapos kor körül megszűnik ez a reflex: a csecsemő elkezdi kinyitni addig ökölbe szorított ujjait, már meg-megfog játékokat. Később pedig boldogan hajigál ki mindent a kiságyból: végre nem csak megfogni, hanem elengedni is képes a dolgokat!
– Ugyanez a fogóreflex a talpon is működik: ha a meztelen talpon keresztben végighúzzuk az ujjunkat, a talpacska „ökölbe szorul”. Ha ez a reflex hét hónapos kor után is kiváltódik, az apróság nem tud biztonságosan járni, mert a talaj érintésére összegömbölyíti a talpát.

Idegrendszeri sérülésre vagy éretlenségére utal, ha túl sokáig fennmarad egy reflex. A megoldás azonban nem a várt mozgásforma erőltetése, hanem szakszerű kezelés, az egész idegrendszer fejlődésének elősegítése.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Cicuka!
Még ezt találtam neked:

Szülés utáni depresszió
A depresszió a szülést követő egy éven belül bármikor kialakulhat. Ebben az időszakban ugyanis a hormonok szintje még nem normalizálódik. A nő energiáját felemésztheti a szoptatás, a kialvatlanság... A depresszióba nem szabad belenyugodni. A betegséget korai stádiumában könnyebb "megfogni", kezelni. Ha nem kezelik ezt az állapotot, az anya még gyermeke testi épségének is árthat - a depresszió a csecsemő elleni vad dühbe fordulhat át!
Lehangoltságának oka a B-vitamin hiányában is kereshető. Ügyelni kell arra, hogy a kismama ne szenvedjen vitaminhiányban! Ajánlott homeopátiás szerek:

* Kénpor: Enyhe depresszió kezelésére. Jellemző tünet: fel-fellépő sírógörcs.
* Poloskavész: Nagyon súlyos mélabú esetén, amelyet beszédkényszer is kísérhet.
* Tintahal: Ha a szomorúsághoz és kétségbeeséshez agresszió is társul.

Z.D.

Nem hiszem, hogy nálad nagyon komoly, de lehet, hogy lelkileg tényleg jót tenne valamelyik homeopátiás szer.
Még a citromfűteát ajánlom.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Tényleg megható a sztori...
Nálunk hasonló volt a nagyfiam óvódai évzáróján...Anyu direkt azért(is)jött hogy pesztrálja Olikát...Persze fel kellett venni és ringatni de Olika érdekes(nem éhes)sírással anyu és a világ tudtára adta hogy ő anya vagy apa karjában szeretne lenni :wink: Férjem kiment átvenni és mint egy varászütésre elmúlt a sírás és a nyafi és 2,5 fél órát teljesen csöndben elvolt az apja karjában :wink:
Én is ekkor úgy meghatódtam :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ma aztán meg ne mukkanjak, hogy keveset aludtam. Mind a két fiam alszik, én meg itt tobzódom. :lol: :lol: :lol:
Az ebédhez receptért kapcsoltam be elvileg a gépet. :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

http://mindmegette.hu/index.php?apps=re ... cept=13330
Ezt fogom csinálni.
fiam mindent imád aminek olaszos íze van. Csak már unom a piizzát, meg a makarónit. :lol:
Most az ő kedvében járok a két napban, még Harry Pottert is hajlandó voltam vele nézni az este.... :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!
:lol:

Akkor kezet foghatok a fiaddal mert én is imádom az olaszos kajákat nagyon :wink:
Ha rajtam múlna a heti 7 napból 7x tésztás kaja lenne :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Csak egy gyors bekukk csajok.

Az ideút szupi volt: a hátsó ülésen jobbról Fanni durmolt reggelig, balról Nimród a tojáshéjában- beiktatva 2 szopit. Mi meg a barátnőmmel 12-ig traccsoltunk, utána mi is aludtunk.

Itt is szupi:Fannival biciklivel repesztjük Udvarhely utcáin, miközben Nimi mamázik. Ha ébred, telefon jün, Anetta megy :)

A barátnőméknél van net, de annyi a dumálnivalónk.......

Kép Kép Kép
fanetta

szia Fanetta!!!!
szuper hogy jól viseltétek a lurkók az utat!
és érezzétek nagyon jól magatokat!
köszi a bejelentkezést :) :)
jó dumcsizást ;)

Kép

Kép
kolyok28

Hellllllóóóóó Fanetta!
De jó!
Érezzétek jól magatokat!!!!!!!!!!!!!!!
linocs

Panny, szoptatás ügyben teljesen egyet értek Veled. Az elején Lilla is nagyon sokáig evett, volt, hogy másfél órát, de nem okozott gondot. Közben TV-t néztem. :D Mostanában, hogy Lilla nem ébred fel éjszaka nekem is nagyon fájnak a cicijeim reggelre. Én is egy mellből szoptatok, majd utána a másikból le szoktam fejni egy keveset, hogy ne feszítsen annyira. Mondjuk a lefejt tej meg rendszerint a mosogatóban végzi, mert ilyen 40ml-ket hogy fagyasszak le?
Cicuka, fel a fejjel és akkor Kristófnak is jobb kedve lesz! :D
Pepike, ez nagyon szörnyű!!! Sok-sok kitartást! Gondolom az titok, hogy mit dolgozott, de nagyon szörnyű, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek!

KépKép
KépKép
mni

NIki!
Esetleg azért lenne érdemes lefagyasztani, a 40ml-ket, hogy később a főzelékhez keverhesd Lillának. Bár akkor is lehet, hogy lesz mindig aznap reggeli lefejt tej. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ahogy Niki írta, én is a hosszú szopikat úgy vészelem át, hogy tv-t nézek, vagy itt pötyögök nektek, de már kártyáztam is a Csengével közben, verset tanultunk stb. Néha még jól is esik pihizni közben. De erről írtam már sokszor, hogy végül is jó ez így. Csak ha jönni.-menni kell időre akkor nehézkes egy kicsit. Meg mindikg mérlegelem, ha valahol vagyok: Mi a jobb egy órát ottragadni szopiztatni, vagy amilyen gyorsan csak tudok hazajönni. Ha 15 perc lenne, akkor lehet, hogy ez nem lenne kérdés időnként. :wink: :wink:
Kb 7-7,5 órát töltök el szoptatással. Így ez nem is hangzik olyan soknak a 24 órához képest. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Nem vitatkozni akarok Pannival, egyetértek vele, hogy ami tej van, az mind menjen a babának! Én is ezt próbálom immár 3 hónapja folyamatosan, de nekem egyszerűen nem sikerült feljebb tornázni a mennyiséget 50 ml-nél (valójában 5 ml-ről indultam 3 hónappal ezelőtt, s most a 6,6 kg-os fiamnak ez kb akkor lenne elég, ha minimum 16szor etetném egy nap és ez az 50 ml mindannyiszor a pocijában is landolna, viszont egy óra elteltével nekem nem termelődik több, mint 10 ml kb, kipróbáltam...). No, a lényeg, a lényeg, hogy sok mindent kipróbáltam, elolvastam, tanácsot kaptam stb. Nem azt mondom, hogy 100 %-osan mindent megtettem, mert ez nem lenne igaz.

És sajnos Kristóf súlya esett - amint már írtam -, én meg olyan szinten nem tudtam foglalkozni magammal az állandó ciczés miatt, hogy enni se tudtam rendesen és székrekedéssel, glicerines kúpok után - :oops: bocsánat a nem túl kellemes témáért -, 2 héttel a szülés után önként mentem az ügyeletre, hogy beöntést kérjek. Életmentő volt, bár nem az ügyeleten vitték véghez, mert ott lehet, hogy még éjfélkor sem kerülök sorra. Hálás vagyok azóta is az illetőnek, aki megcsinálta kedvességből...
Vendég

Bea!

Igen, nem tudom, hogy a súlyesést meddig lehet tolllerálni. Azt én se hagynám sokáig. Bár egy hét még úgy is elmegy. Persze a mértéke se mindeggy.
Nálam fogyás nem volt, a baba elégedettsége hiányzik időnként. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Nagyon köszi mindenkinek a véleményeket szopi-ügyben!!!

Azt még elfelejtettem írni, hogy bimbóvédővel szoptatok, és ahányszor babóka elkapja a fejét, annyiszor, kell újraigazítani, mert elmozdul..Na, ez úgy néz ki, hogy szív kettőt, és már máshol is a fejecskéje, én újra odatapasztom a cicivédőt...szóval ezt egy órán keresztül (min.100szor csinálja, de tényleg), napi 5-6szor 2 hónapja (ekkor kezdődött az egész, mi az elején tök jólindultunk)...szóval kész...

Viszont a kérdés asszem eldőlt - nemigazán akarja a cumisüveget a kisasszony - rafkós ám, de nagyon!!! Csak a cici-cici-cici és a cici, órákon át...A cumisüvegre üvölt! Ezvan..

És hogy kellő lelkifurdalásom is legyen, ma reggel fél8ig aludt a kisbéka, tünemény!!! Kész vagyok tőle :) :)

KépKép
kmanna

Beuska,
igen, a volt. Nekem sem szimpi túlzottan, igazából abban reménykedem, hogy nem lesz rá túl sokszor szükségem az oltások beadásám kívül. Itt a házban volt, ak az első találkozó után lecserélte. Évával pedig nagyon meg vagyok elégedve.

Kmanna,
én is csak hsonlókat tudok mondani, mint Pumperka. Próbáltad már fekve szoptatni Pankát? Nálunk sokszor előfordul, hogy én hamarabb bealszom, mint ő. És olyan ügyesek ám, hogy maguktól is vissza tudnak cuppani a cicire, ha esetleg kiesett a szájukból. Így legalább te is tudnál egy kicsit pihenni. Sokszor az esti szopi alkalmával én is bealszom HAnnával (kb. 8-kor) és ilyenkor Apa feladata, hogy átrakja a kiságyba.
A védőnőm most adta kölcsön a szoptatás című könyvet és egy csomó plyan dolog volt benne, amiről nem is tudtam. Szerintem megérné elolvasnod. Ja és az elején én is bimbóvédővel szoptattam (és egyéb szörnyű cuccal, amit a kórházzban adtak), de sokat próbáltam átteni rendesen a cicire és sikerült is.
Mindenhol azt olvasom, hogy a cumisüveg is megzavarhatja őket a szopizásban, ezért a lefejt tejet kanállal v. pohárban adjuk oda inkább. Hanna egy hetesen simán kiszürcsölte a tejet a cumisüveg kupakjából:) De lehet kapni poharat is, 250 ft, tegnapelőtt vettem.

Nem okoskodni akartam csak leírtam ami eszembe jutott.

Ha írsz a ncl.hu-n a Diószegi Eszternek (szopt. tanácsadó), szerintem ő is sokat tud segítani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marla singer 2008.07.25 05:43-kor.

Kép
marla singer

Tegnap mondta agyerekorvosunk, hogy most akció van a MÁV kórházban, ingyen csinálják a kop-has-UH-ot. Amúgy fizetni kéne érte? És beutaló kell?

Kép
marla singer

Kmanna!

Teljesen meg tudlak érteni,én is bimbóvédővel szoptatok(mindhárom fiamat csak úgy tudtam mert iszonyat érzékeny a mellem még így is)szal ez nálunk is így van hogy elfordítja a kis fejét szopi közben és folyton igazgatni kell utána...

Ne légy rám mérges, de örülök hogy a kiscsajszid a cicit válassza!! :lol: Ügyes vagy és kitartó és menni fog!!!!!!!

Bea!

Egyébként itt az utcában van egy csaj akinek 4 hós a babája és szinte az elejétől tápival egészítette ki a szopizásokat...Aztán egyik napról a másikra a kisfia nem fogadta el a cumisüveget többé és a csajszi rá lett "kényszerítve"hogy csakis szoptasson és sűrűbben...Most ott tart hogy teljesen elég a babának a teje és szépen fejlődik :wink:
Persze az gáz ha esik a baba súlya...vannak egyedi esetek,azt aláírom...de az igény szerinti,sűrű szopi általában meghozza gyümölcsét(lásd Pumperka-mindig réged hozlak példának bocsi :wink: )
Sztem amúgy nem szabad mérni az evéseket mert attól az ember csak para lesz...a mérleg sem mindig mutat pontos eredményt.
Igazából nálunk is előfordult már hogy este rágódott a cicin,nyüstölte és én úgy éreztem nincs már benne(pedig ilyen nincs mert állandóan termelődik,szopi közben is)szal én is a könnyebb utat választottam bevallom és adtam neki a másik cicből lefolyt tejből üvegből.

Mni!

Én is TV-ztem meg olvastam az elején a hosszó szopik alatt.

Pumperka!

Bevallom néha direkt jól esik a szoptatás nekem is, mert akkor tuti hogy minimum 10-15 perc nyugi van,pihizhetek és nem nyüstöl senki más :? :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Marla Singer!

Én anno a nagyokat a MÁV-ban szültem és ingyen volt a kop-has UH.Hogy most mi lehet nem tudom :?

Itt Gödöllőn a rendelőben nekünk ingyen volt most.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Panny
Nekem is televannak a melleim reggelre. Amikor fenn vagyok sokáig akkor kb 11-kor lefejem, de többször volt, hogy éjszaka kellett felébrednem fejni, mert nem tudtam oldalrafordulni, ahogy aludtam. Olyankor én sem fejtem le az egészet, csak annyit, hogy puhábbá váljon.
Én is bimbóvédővel szoptatok, de az utóbbi pár napban szopi közben elveszem a bimbóvédőt és simán etetem Rékát. Szerintem mivel a bimbóvédőn csak 4 lyuk van lassabban jön a tejcsi, türelmetlenebb is egy idő után jobban is kell dolgozni a tejcsiért. Amióta elvettem többször le is rövidült a szopi fél órára és hízott is. Igaz fáj is a cicim rendesen, de a csöppségért mindent.

Kép
Kép
tündérmanó27

Tündérmanó!

Sajna én nem merem pszichésen levenni a bimbóvédőt :(
A nagyfiammal olyan sebes lett anno a mellem(vért folyt belőle)és a sebekem keresztűl jutotto be baci a tejcsatornákba..szal nem akarom ecsetelni de sebészet lett a vége :( Azt én mégeygszer nem nagyon tudnám elviselni...senkinek nem kívánom...a végén úgy kellett elapasztatni a tejem mert kiújult újra és újra a fertőzés... :(
Szal nekem nagyon bevált az Avent-es bimbóvédő.

Éjszakánként én se nagyon bírok már oldalra fordulni a melleimtől :( ...fejni is azért nem merem mert félek hogy attól egyre több lesz és begyullad(a nagyfiamnál ez is volt a baj hogy mindig ki akartam fejni csont üresre a mellem mert az "okos"védőnő azt mondta,szal ettől egyre több lett és durva mellgyuszim lett :( )

Abban bízok hogy lassan beáll a kereselt-kínálat és a melleim is igazodnak Olika igényeihez.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Cicuka, én egy Sedatif PC nevű homeos szert kaptam amikor nem tudtam aludni a terhesség alatt, az van ráírva, hogy ez szorongásra is jó, esetleg próbáld ki.
és tényleg- menj emberek közé minél többet, ha csak vásárolni is meg ilyenek....

Tintahalról jut eszembe - tegnap egy jó félkg-t sikerült kidobni, mert vettünk és nem pácoltuk be időben és tegnap még a sütés után is elég érdekes szaga volt - pedig én amúgy imádom, jó kis fokhagymás-olivaolajos pácban, friss baguette-tel, hmmm :) az íze amúgy jó volt, de Attila kidobta előlem .....

Pumperka, nálunk Eszter tök csalódott ha egyedül fürdetem, néz rám, hogy na és apa hol van, valahogy teljesen hozzá köti...

Na nem én vagyok a nagy szoptatás szakértő ugyebár, de egy barátnőmnek most hogy már 5 hónapos a fia - lett iszonyatos mellgyulladása, mert éjjel már nem szoptatot és nem fejte le - azt mondta a mikor kimasszírozták a csomókat a melléből rosszabb volt mint a szülés - egy halom genny volt már benne (bocs) szóval gondolom érdemes éjjel fejni

Niki, úgy tudom hűtőben eláll pár napig a tej, szóval ha összegyűjtöd akkor megéri már 2-3 napit lefagyasztani (anno ugye én a 20 grokat gyűjtögettem...)

Obea - én megértelek tej ügyben, szerintem igenis van olyan akinek nem lesz több teje- én magamról is így gondolom, és úgy érzem hogy min 90%ban mindent megtettem érte. ha napi 6-7 fejés után (még az elején) nem lett több napi 80-100mlnél akkor abba bele kell törődni. Eszternek fél kgot esett a súlya a kórházban és csak 2 hét után kezdte növelni amikor már tápot is kapott, annyira nem indult be.

Marla Singer
- itt a fórumozók közül egy csomóan kaptak beutalót és ingyenes volt nekik, de ez helyfüggő lehet, mert nekem 7000 ft volt az ultrahang

én megint kezdek egy kicsit aggódni, a héten egyelőre semmit nem hízott Eszter.... egyszerűen csak nem értem, hogy hogy lehet, hogy jó ha ugyanannyit eszik mint 1 hónapos korában!
remélem tényleg már csak 1 hónapot kell kihúznunk és majd jobban eszik ha már mást is kaphat....azért tuti, hogy más ízek bejönnek majd neki. kapott most megint párszor Infacolt és élvezettel csámcsogott rajta, szegény már nagyon elcsigázott :)

az alvása is érdekes a napokban - szerintem valaki egy atomórát programozott bele - napközben kizárólag fél órát hajlandó egyszerre aludni, de olyan pontosan fél órát, hogy hihetetlen, órát lehet hozzá igazítani. össz-vissz 4-szer félórát hajlandó aludni
érdekes....

viszont már a kocsiban jobban alszik ugyanis kivettük a szűkítőt belőle ami miatt mindig be volt paszírozva, így a feje nincs annyira oldaldról kitámasztva, viszont legalább látszik, hogy nem utája végre

KépKép
judit18

Judit, tudom ez nem nyugtat meg, de Lilla sem hízott a héten... 4800g körül mozog +/- 20g. Szóval nyugi! Viszont múltkor meg 300g-ot hízott. :)
Lillában is van egy beépített óra, mert ma pl. édesen aludt és pontban 11-kor olyan szinten elkezdett üvölteni, hogy éhes... majd 2-kor is és 5-kor is. :) Hihetetlen! Játszik szépen, nézgelődik és egyik pillanatról a másikra eltörik a mécses és akkor veszem észre, hogy jééé pont 3 órája evett. :D
Bimbóvédő: nálunk is nagyon favorizálták a kórházban és ott még vettem is egyet. Az elején tényleg nagyon jó volt (az enyém is tiszta seb volt), mert könnyebben ment a szopizás, de itthon a védőnő lebeszélt róla és segített, hogy menjen nélküle is. Ennek azóta is nagyon örülök! :)

KépKép
KépKép
mni

Judit!

Én sajna tudom milyen az ha gennyes tej jön ki mellgyuszi alkalmával :( Nagyon kegyetlenül fáj,én azt mondom rosszabb mint a szülési fájdalom vagy fogfájás vagy akármi...amikor már fel ekllett vágni és 3dl gennyes tej ürült ki(bocs :oops: )akkor már azt mondtam történjen bármi csak megkönnyebbüljek...akkor abban a szituban utáltam a szoptatást és azt kívántam bárcsak elapadna...volt hogy 2 napig szinte semmim folyadékot nem vettem magamhoz de én extra eset vok mert akkor is rengeteg tejem volt...és sajna ez annak is volt köszönhető hogy fejtem minden szopi után az elején...és persze baci került a tejcsatornába..

Ezért nem merem fejni még éjel se...próbálom kibekkelni hátha idomul a kereslet kínálat igény...és állandóan tapizom hogy nincs e csomó benne :shock:

Ez most nálam marha nagy szó hogy teljesen problémamentesen tudok(persze bimbóvédővel)szoptatni és talán pszichésen is OK vok és nem rettegek a mellgyuszitól...A második fiamnál sajna annyira friss volt a rossz élmény hogy,rettegtem,szó szerint 5 percenként tapiztam a mellem hogy nem csomósodik-e,nem találtam örömet a szoptatásba és iszonyat fájt is...6 hósan le is szoktattam szegény fiamat mert nem ment nekem,kész roncs voltam és az senkinek nem volt jó :?

Mi is kivettük már a szűkítőt a ordozóból, mert én is úgy láttam hogy attól nincs elég helye Olikának.

Olika is kb fél órákat alszik napközben...éjjel meg 10 órákat is lehúz :wink:

Tényleg biztosan jobban fog enni Eszter is ha már gyümiket meg tejpépet is kaphat,figyeld meg :wink: Legalábbis nekem a srácaim nagyon szeertték ezeket.
Én HIPP bébiétel gyümiket meg főzelékeket adtam nekik....biztosan bio,ellenőrzött,megbízható,egészséges,nincs benne tartósítószer,szal nagyon finom és kényelmes megoldás. És olyan gyümiket is ehetnek a babák amiket amúgy nem tudnának,pl,Márk fiamnak az áfonyás volt a tuti kedvence.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kölyök!
Jó a cikk köszi! Még tegnap este kipróbáltam. Mikor megkapta a tejet cumisüvegből Levi, és jött a szokásos hiszti hogy forró/hideg. Nyugodtan mondtam neki, hogy akkor megfújom ha meleg, és úgy tettem,hogy ez micsoda nagy probléma. Nagyot nézett de közölte, hogy ez még mindig forró (épphogy langyos volt). Ráfújtam összesen kettőt az üvegre és boldogan elégedetten megitta.
Szóval egy nagy hisztit megúsztunk azzal, hogy komolyan vettem a problémát, és sajnálkoztam, hogy szegény Levente, tényleg meleg, megfújom.. :D

Pepike!
Nagyon nagyon reménykedek hogy nem lesz baj....Nagyon sokat gondolok rátok és nagyon szorítok...

Lányok!
A tejet 24 óráig lehet hűtőben tartani, utána vagy le kell fagyasztani vagy kidobni. De!! szerintem az iszonyat nagy pazarlás, az anyatej minden cseppje kincs. Igenis a 40 ml (rengeteg). Viszonyítás kérdése. Én kis tárolókba raktam régen, 50 ml-eket, lehet abból hármat is felengedni egyszerre, ha bármi adódik. Nemcsak később hanem jelenleg is ha elmentek fodrászhoz vagy bárhova, legyen mit adni annak aki vigyáz a kicsire. Én nagy küzdelmek árán fejtem le 3 nap alatt 150 ml-t és mikor vizsgázni voltam azt kapta Nimi.

Mni! Ne dobj ki egy csepp tejet sem!!!
Kis dobozt rakj még bele nagyba is és akkor nem veszi át a "hűtő ízt"
Azt ugye tudjátok hogy mikrozni nem lehet az anyatejet, meg a tápszert sem. Csak a vizet szabad mikrozni utána bele a tápszert.
Nem okoskodni akarok csak segíteni, hátha vkinek újat is mondok...

Nimród 70 cm, és 7,5 kg! Én meg annak örülök nagyon, hogy egy hónap alatt csak fél kg-ot hízott! Előtte volt hogy egy hét alatt hízott fél kg-ot.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

sziasztok!

most SOS kérdés:
ma kipróbáltam a hőmérőnket, mert azt ajánlották, hogy legyen egy teszt-hőnk, és jövő héten megyünk oltásra gondoltam előtte. A kórházban direkt megmutatták, hogy jól bele kell dugni a kicsi fenekébe. Meghogy rugalmas végű legyen. Olyat vettünk, vettünk rá ilyen kis fóliát vagy mit, és kipróbáltuk. 37.1 nem is ez a baj, de amikor kihúztam egy pindurkát, nagynagyon pindurkát de kicsit véres volt. Utána nem jött több vér nem sok vér, télleg egy csepp sem, de azért piros volt határozottan... :? és most nagyon megvagyok ijedve, hogy ugye nem ártottam a kicsimnek??? nem lehet nagy baja?
Ja, végig mosolyogta az egész procedurát. Utána megfürdettük, semmi jele további vérnek, vagy bármi. Majd törülközés azt is mosolyogta, majd öltözködés és evés. Minden ahogy szokott lenni....
Ugye nem lehet semmi komoly baja? Én arra tippelnék, hogy egy a műanyag fólia, olyan mint az eldobható kesztyű csak ez a hőmérő végére, szval annak a széle icipicit megkarcolhatta a posiját. De ugye nem lesz baja???? jaj úgy félek...
nem vagyok egy para mami..... de most kicsit....
ugye ha bármi baja van akkor sírna?

Kép

Kép
kolyok28

Potyka, én is elképzeltem magam 2 év múlva amint toporzékolok a kicsimnek.... :lol: :lol: de gondoltam ez hátha segít Juditnak, mert tudom, hogy ő már mindent kipróbált....
Mit vettél fel ma este? és hogy sikerült az este?
képzeld én meg a 10évest szervezem épp innen otthonra :lol: majd asszem én is ott leszek,hogy mit vegyek fel... amiben akár diszkréten szoptatni is tudok, de azért jól néz ki ;) nem látszik a muffin top stbstb..

Judit, örülök, hogy bevált ;) remélem máskor is sikerül! :)
nem semmi Nimi :) de sosem volt egy csöppség ;) mindenesetre jó kondiban lehetsz továbbra is :lol:
köszi az infokat a tejjel kapcsolatban. Én nem tudatosítottam még magamban, mert még nem kellett felhasználni, szval nekem jól jött ;)

Panny, nagyon drukkolunk, hogy most elkerüljön mindenféle mellgyuszi!!! megértem, hogy nem akarsz reggel fejni... de rossz lehet eléggé....

Cicuka, én nem értek hozzá, de kitartást, drukkolok hogy jobb legyen!!! és télleg sokat segít a társaság! ezért tök jó pl az uszás, csak kár hogy vége lesz....

Pumperka, nagyon aranyos a történet a fiadról és aférjedről! ;)
és a paradicsomos hús is jól hangzik, ki is fogom próbálni!!!hmmm és nagyon egyszerűnek tűnik. meg is nézem van-e itthon paradicsomlé. rendes ivólé? vay paradicsompüré?

én mostanában kezdtem el laptopozni szoptatás közben eddig "csak" olvastam, ki is olvastam 1 évnyi kismamát fél évnyi Anyáklapját és soksok svájci metró típusu lapott... ;)
tvzni nem szoktam, de ami késik nem múlik....
juteszembe, képzeljétek, van kábeltévénk, de még nemigen nagyon használtuk azt egyik csatornán sem találtunk EB meccs közvetítést.. :( pedig én szeretem a focit (az uram meg nem... :lol: :lol: )

jaj, képzeljétek ma volt egy vendégünk. én épp szoptattam, MArci nyitott ajtót. az ajtó mellé volt már készítve a soksok sörösüveg.... mire Laci: Marci gyere, beszéljük meg, mi a problémád.... :lol: :lol: :lol:

Lányok én azért is hagytam abba a fejést mert sajnos olyan pici a mélyhütőnk, hogy nem fér el benne sok tej.... így is félig tejjel van teli... :(

még a bimbóvédőhöz: én is azzal jöttem haza a kórházból, a védőnő első dolga volt kipróbáltatni Mátéval anélkül. és ment. azt tapasztaltam, sokkal jobban kiszívja a cicim nélküle. Szval akinek nem sebesedik nagyonnagyon szerintem érdemes megpróbálni nélküle... (Panny, Téged teljesen megértelek... )

na nemsoká megyek is aludni, kivételesen ilyenkorán ágybakerült Máté.... most én buta meg azon aggódom, ne keltsem-e fel megnézni a pelusát, hogy nincs-e baj... de tuti nincs.... ugye?

Kép

Kép
kolyok28

na látom, senki tapasztalt nincs itt aki megnyugtatna... megyek is aludni, csak nem lesz baj. :roll: :roll:
ja, 9 hete ilyenkor már volt egy szuszogónk ;)

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök, szerintem nem kell "jól" bedugni. Én csak éppen beteszem, és akkor is szuper jól méri a hőt. A hőmérő végén az ezüst rész számít, de én azt sem teszem be teljesen. A hőmérő végére mindig teszek a popsikenőcsből, így biztos, hogy nem olyan kellemetlen a babának. Szerintem, ha fájt volna Máténak, biztos jelezte volna! De természetesen megértelek, én is beparáztam volna, persze én még paramami is vagyok :lol:

Cicuka, nekem is a Judit által leírt homeopátiás szert ajánlotta a védőnő, Sedatif pc. Nyugodtan lehet szedni szoptatás alatt is, nem árt!

Jó éjt mindenkinek, én is húzok....

Ildi

Kép
kikó70

Szia Kölyök,
egyszer már nekünk is volt egy hasonló esetünk.
Kb. 4 hetes volt, törölgettem a popsijáról a kakát és úgy láttam, mintha pár csepp friss piros vér is kicseppent volna a végbélnyílásából. Hívtam a dokinkat, mondta menjünk át a Heim Pálba a sebészetre. Ott teljesen alaposan megvizsgálták (még kop. UH-ot is csináltak) de nem találtak semmit. A piciknek a végbélnyílásánál nagyon vékony a nyálkahártya és az erek látszódnak át rajta. Szerintük én azt láttam, mert miközben kakálnak kicsit kifordul ott nekik. Friss vér csak vmi ottani vérzéstől kerülhet oda nekik, de pl. ha véres az anyuka mellbimbója és beszopizzák, akkor alvadt vér is lehet a pelusban. Azt mondták, h.ha mégegyszer előfordulna vigyem be a pelust, mert egyből meg tudják állapítani vmilyen dologgal, hogy az vér-e benne. Azóta persze nem volt semmi gondom. A kórházban lévő gyerekorvos mondta, h. próbáljam ki, h.nem iszom tejet, hátha kevésbé lesz hasfájós és nem kell neki annyira erőlködnie minden kakálásnál. És a kiütéses arcának is a tejfogyasztásom lehet az oka. És igaza volt. (Bár néha majd meghalok egy pohár kakaóért.)
Szóval nem t'om te biztosan láttad-e a vért, vagy csak pirosat láttál.
Szerintem ne izgulj, ha ne sír, akkor minden oké:)

Kép
marla singer

Kölyök!
Először is: biztosan felsértetted egy kicsit belül neki, és azért vérzett!
Ha valami baj lenne, akkor persze hogy sírna!
Sőt el sem állt volna a vérzés!
Biztos nem lesz gond! Ne aggódj!
Bár én is ilyen aggódós fajta vagyok!!!!!!!!!!!!!!!
Kép
Ja és köszi a sörröl kapcsolatos dolgokat!!!!!!!!!!!
Ja és még valami: Mit csináltok este 11-ig???????????????

Panny!
Képzeld el ahogy olvassgattam, jegyzetltem, és nem bírtam kiolvassni, hogy neked mit akartam írni! :oops:
Na de akkor más: nekem meg inkább a fekvős szopi jön be!!!!!
Bencének is jobban tetszik!
Szerintem őt bosszantja a szopipárna csörgése! :?:

Pepike!
Nagyon sajnálom!!!
Alizka nagyon gyönyörű baba!!!!!!!!!

Pumperka!
Na a múltkor én írom itt neked, hogy nem írtad a súly, most meg én vagyok lemaradva! :oops:
Szóval.......
Igen a min. súlyunk 3117gr majdnem annyival kevesebb! :lol: :lol:
Akkor nem aggódom :D :D :D
Sapi:
A kockás az mindig lecsúszik, de a másik az megkötös, és elég jól tartja a fején magát!
Főzés:
Hát igen én mindig valami klasszat szeretnék csinálni, nem tudom miért???????
Talán örököltem anyától!
Még az egyszerű kajcsikat is díszítéssel tálalom!
Na jó mára már egy kicsit megcsappant ez a díszelgés, mert Bence azt mondta, hogy minek ez a körítés, inkább játszunk! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja és a múltkor csináltam hagymalekvárt valami szenzációs!!!
Minden husi mellé kiváló!!!!!!!!!
Ja igen azt akartam még kérdezni, hogy az ujjszopi miért vált ki tejcsökkenést???????

Fanetta!
Júj de jó neked!!!!!!!!!!
Anyósomhoz nem ugrasz át Szeredába???
Mond meg hogy pusziljuk, Bence jól van, még ne jöjjön!! :lol:

Juditk!
Nimi nagyon csini!!

Ja és Bence 8-kor feküdt, és 4-kor kelt!
Mert eddig még mindig 2-kor kelt!
És szopcsika volt 10 percet, bevert 170 gr-ot egy ciciből, és azóta durmi!
Ha felébred, akkor pedig megyünk csavarogni, mert apáék kimentek horgászni, és mi majd kinézünk utánnuk, és visszük az élelmet! :D
Vendég

És ezt küldöm Mindekinek a Vasárnapi nap alkalmából!!!!!!!
Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Márti!

Köszi a virtuális nasst :wink: de én igaziból is Milkát majszolok :oops: lebuktam :lol: :lol: :lol:
Én férjem is imád horgászni,mi is így szoktuk a kölkökkel követni őt később :wink:

Kölyök!

Sztem ne aggódj...biztos csak egy kis felületi sérülés lehetett...egyébként én nem szoktam semmilyen anyagot ráhúzni a hőmérőre...minden használat után alkoholba mártom,így fertőtlenítődik.Esetleg babaolajat szoktam rátenni ,hogy könnyebben csússzon.Így használjuk a szélcsövet is ha muszály...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Márti!

Most nézem...Olika egy nappal van lemaradva Bencustól :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

SOS!
Véletlenül valaki nem tud Kínai kaja recepteket??????
Annyira kívánom tegnap is el kellett mennünk, mert annyira be voltam indulva rá!
De abból is csak az Ananászos csirke, és az Amerikai csirkecomb érdekel!
Szóval valaki nem tudja a titkos receptet?????????????

Azt kisilabizáltam, hogy ezek a cuccok fel vannak apróra vágva, tojásosan kirántva, és ezt belerakják valami szószba!
Az Amerikai és Ananászos szószba!!!!!!!!
De nem tudom hogy lehetne ezt a szósz elkészíteni???????
Vendég

Panny!
:lol: :lol: :lol: Tényleg!!!!
Ti most mit csináltok??????????? Olika még alszik?
Ja te pedig Milkát majszolsz! Ejnye-bejnye!
De legalább fincsi Milkás tejcsije lesz Olikának! :lol:
Bence még igen, várom, hogy ébredjen! :D
Vendég

Na fel is ébredt!!!!!!! :D
Úgyhogy mentem is, mert úgy keresi a cicit, mint akinek legalább 2 napja nem adtak enni! :lol:
Vendég

Olika is alszik kinnt a teraszon....
Ma kivételesen korán ébredt 5-kor,evett játszott egy kicsit és megint evett fél 7-kor :lol:
Aztán kiraktam a teraszra babakocsiba és durmol a friss levegőn :wink:

Sajna én nem tok kínai szósz receptet...mi úgy szoktuk a VOK-ban csinálni hogy veszek hozzá Uncle Ben's szószt készen...meg kínai tésztát,pirítok zöldségeket meg csirkehusit.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Márti én is kínait főztem tegnap. Akkora adagot, hogy azt hittem két napig esszük, de egy nap alatt elfogyott. Imádjuk, gyors, egyszerű finom....Kínai zöldséges csirkemelles sült tészta. Tettem bele répát, káposztát, karalábét, zöldéget, friss zöldborsót, kukoricát, rengeteg hagymát, fokhagymát....HÜÜÜÜÜÜMMMMMMMM...

Kölyök!
Tudom hogy tegnap kellett volna tanács, de most olvastam. Dehogy kell jól benyomni. És védőakármi sem kell....Én is alkohollal fertőtlenítem, vékonyan popsikrémmel bekenem....ennyi...
Ja és a pospsitörlő kendővel törlöm el először, utána alkohol.

Márti ezeket találtam hirtelen, de egyszer egy kínaikajás fórumon elolvasgattam több éves hozzászólást (nem volt olyan nagyon sok) és én ott tanultam meg kínai kaját csinálni, mert én is imádom. Tescos szójaszószt veszek, tökéletes és olcsó. A friss gyömbért nem annyira szeretjük és por gyömbért használok....

http://www.terebess.hu/keletkultinfo/le ... inarp.html
http://www.mimi.hu/gasztro/ananaszos_csirkemell.html
http://www.storeline.hu/kinairecept/
http://www.storeline.hu/kinairecept/
http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ogatas=112

Ananászos csirke
300g csontozott csirkemell vagy comb, 2-3 falatnyi darabokra vágva
2 csésze finomliszt
1 csésze kukoricakeményítő
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
2 tojássárgája
A lisztet és a keményítőt keverd el alaposan a sóval (szárazon). Ezután adj hozzá annyi hideg vizet, amennyitől sűrű tésztává válik. Add hozzá a tojássárgát és a sütőport, de ne keverd el, csak hagyd állni 5 percig. Ezután óvatosan keverd el, majd mártogasd bele a húsdarabokat és süsd ki őket bő forró olajban. 3-4 perc alatt ropogós barnra sül. Csepegtesd le. Egy tálcán tálald salátaleveleken, a tetejére önts forró ananászszószt.

A szósz készítése:
2 csésze víz
fél liter ananászlé (turmixolj le ananászt, vagy használj 100%-os gyümölcslevet)
fél csésze fehér ecet (bor-, rizs- vagy almaecet)
csipetnyi só
2 felvert tojássárgája
kukoricakeményítő
2 kanál cukor
Forrald fel a vizet, add hozzá az ananászlevet, ecetet, sót, cukrot. Folyamatos kevergetés mellett lassan adagold hozzá a kevés hideg vízben elkevert keményítőt. Annyit adagolj, amennyitől a folyadék szósz-sűrűségű lesz. Figyelj oda, nehogy alul odaégjen, a lángot állítsd a lehető legkisebbre.

A szószba tehetsz kis ananászdarabkákat is.

Ananászos csirke wokban
Hozzávalók:

40-50 dkg filézett csirkemell

1 nagy doboz darabolt ananászkonzerv

2-3 evőkanál szójaszósz

3-4 evőkanál ketchup

3 dl száraz bor

1 doboz kókusztej (vagy 2 dl tejszín)

2 evőkanál keményítő

2-3 teáskanál őrölt gyömbér

1 teáskanál őrölt fahéj

1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg és szerecsendió

1-2 teáskanál só

2 evőkanál méz

2 evőkanál olaj

Elkészítés: A csirkemellet apró, vékony csíkokra vágom. Fűszerkeveréket készítek az őrölt gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, sóval. Ennek a 2/3-val meghintem a csirkét, rálocsolok 1-2 evőkanál szójaszószt, kb. 20-25 percig állni hagyom. A wokban vagy nagyobb serpenyőben felforrósítom az olajat, és a csirkecsíkokat megsütöm benne (a mézet félidőben rácsorgatom), kb. 6-8 perc alatt. Ekkor kiszedem a húsdarabokat, és melegen tartom. A wokba beleöntöm az ananászdarabokat a levével együtt, hozzáadom a ketchupot, bort, a maradék fűszerkeveréket, egy evőkanál szójaszószt, és 2-3 percig főzöm. Visszateszem a húst, hozzáöntöm a kókusztejet. Amikor újra forr, a pici vízzel elkevert keményítővel besűrítem, és máris tálalom (ha nincs kókusztej, akkor a tejszínbe keverem a keményítőt, és azzal sűrítem). Párolt rizzsel vagy rizstésztával tálalom.

Megjegyzés:
Lehet még dúsítani kisebb darabokra vágott gombával (kínai konzerv) is.

Amerikai csirke receptKategória:
Húsételek

Hozzávalók:
2 kávéskanál só,
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál citromlé
1 kávéskanál cukor
1 csipet bors
1 csipet pirospaprika
1 babérlevél
2 és fél dl paradicsomlé
4-5 kávéskanál VEGETA
3-4 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma vékonyan szeletelve
2-3 gerezd fokhagyma összetörve
1 kg csirke darabolva

Elkészítés:
A csirke és a hagyma kivételével a többi hozzávalót összekeverjük és 10 percig fedő nélkül takarékon főzzük.
Addig a csirkét tepsibe tesszük, és rászórjuk a hagymát.Ha kész a mártás ráöntjük a csirkére és előmelegített sütöben kb. 40 percig sütjük.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Kölyök, sztem sincs semmi vész, de azóta biztos megnyugodtál. :lol: Végöl köremileztem,és osztálytársaim elárulták, nem puccos helyre megyünk, úgyhogy egy csini tappancsos pólóban és világos halásznadrágban mentem. És OLYAN jó volt, mert mindenki körülrajongott, érszben mert mint kiderült volt már három találkozó, csak én lementem a térképről, részben meg merthogy jujj, az ötödik, és nem lenéztek, hanme csodáltak. Amúgy is tök érdekes volt húsz év után. Csak bírnám a szemem kinyitni most :lol: :lol: :lol: , merthogy egy után estem haza, fél kettőig meséltem az enyhén komatikus páromnak, és utána, mint pl. szülés után cska feküdtem, vigyorogtam, és emlékeztem.

Panny, mellgyula nagyon rémes lehetett, de azért lehet pict csak fejnék inkább éjszaka, mert ha nappal x óránként eszik, az úgy termelődik akkor is. DE csak Te érzed. És most nem lesz ilyen!!!!

Akartam még mondani, hogy bármi vérzés esetén homeos árnikát adjatok, babának feloldva műanyag kanálból. Részben nem árt, részben tök gyorsan segít.

:lol: :lol: :lol:

potyka

Potyka!

Mintha érezte volna ma a fiam...mert reggel fél5-kor kelt és nem is fájt és így épp nem kellett fejnem se :wink:

Klassz hogy jól sikerült az oszt.tali :wink:

Judit(k)!

Nem semmi recepteket írtál :wink:
Meg is éheztem, egy kis kínaira..asszem holnap csinálok én is.
Én is a Tescos szójaszót szoktam használni.

Ja akartam neked írni,hogy megint akciós a Tescoba a pelus!!Csak mert emlékszem hogy te is azt használod...

Oliának ma extrán fáj a hasa....szegény a 3.etetésnél szinte semmit nem bírt enni mert egyfolytában görcsölt a hasa szopi közben...úúúúúúúgy sajnálom :(Pedig Infacolt is kapott evés előtt... Nagyot kakilt közben,aztán még szélcsöveztem is,adtam neki Chamomillát is..semmi nem segített...végül evés nélkül elaludt :shock: Már kezd elegem lenni ebből a rohadt hasfájásból ami naponta kínozza őt :?

Panni

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Potyka!Én is örülök, hogy jól érezted magad. Csak csodálni lehet az 5 gyerek miatt, szerintem az valami hihetetlen teljesítmény, és igencsak rád férne néha a kikapcsolódás....
Szóval én a kettővel úgy érzem, hogy ennél több feladatot nem bírnék a vállamra venni, ezzel szemben Te vállalod még az 5. gyereket is. Ez tényleg csodálni való!!!!!!!!

Panny!
Köszi már tegnap vettem is pelust. Azóta azért rájöttem hogy van annál jobb is, de dupla árban... :cry: Néha (elég sűrűn) átázik a gyerkőcök ruhája...
Angolvizet próbáltátok? Nekünk az jött be annak idején....
Meg az, hogy laktáz enzimet tartalmazó tablettát adtunk Levinek, mert valószínű hogy a legtöbb babának azért fáj a hasa, mert a laktózt még nem tudják tökéletesen emészteni, bontani, - ez az enzim segít ebben.

Ezeket a recepteket most találtam, (Mártinak) én még nem csináltam de egyből eldöntöttem, hogy amint lesz időm kipróbálom őket.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Levinek a laktáztól egy csapásra elmúlt a hasfájása....Addig iszonyatosan szenvedett, nem ritkán 8 órát üvöltött egyhuzamban.

Látszik Levin hogy hogy szenvedett állandóan görcsölt a hasa.
Kép Kép Kép

Már megint állandóan itt lógok, ahelyett hogy tanulnék, pedig szorul a hurok....
Főzni és vasalni is kéne. A takarításról nem is beszélve.... :roll:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: