A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Vera!

Nagyon ügyes Márk! Eddig aggódtál - erre úgy csinálja fiad a fordulást, mint a nagyok és ráadásul "szabályosan", először hasról hátra! :-) :-) Nagyon ügyik vagytok!
Mi csajok fordítva működünk...hátról hasra fordulunk :D :D

Meri!
Jó kis szórakozást találtatok Biának! Élvezte úgy látom a programot! :-) :-)
Most már értem, hogy mért nem jössz annyiszor! Azért örülök, hogy a napokban kétszer is bejelentkeztél!

Viki!
Nagyon édes Eszti, az a kis tündéri mosoly! :-) Látom, ő sem szeret a szőnyegen maradni, inkább a szélére vándorol :D

Bocsi, most mennem kell, ébrednek a csajok! :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Vera, de jó, hogy így sikerült lefotózni a fordulást!!!! :)

Félreértés ne essék, a medence nem a kisasszonyé. :lol: :lol: :lol: Mint lassan minden. :D Élvezte, de amikor Apának meséltük, hogy a nagymedencében pancsiztunk, a frász kerülgette. :D 8)

meri

Kata, igen, most az utóbbi pár napban úgy érzem, több időm van, még olvasgatni is tudtammár kétszer!!! (Mármint, leültem egy székbe, és nyomtatott anyagot lapozgattam. :lol: :lol: :lol: )
A blogomban is gyűlnek az irományok végre. :D

meri

Panda, tegnap is, ma is többször próbálkoztam: nem tudok írni a blogodba. :( Valami hibát érzékel mindig, és be is csukódik. A futó ablakocskákról nem is beszélve. :( Ez másnak is így van vagy csak nekem???

meri

Meri,
Más még nem jelezte ezt. Oldalt van egy chat ablak, oda se tudsz írni? Az ablakocskáról ne is beszéljünk, még a freeblogosok se tudnak mit csinálni vele, mert nekik nem látszik :roll: Érdekes mindenki másnak igen.
Vendég

Sziasztok!
Itt vagyok, csak nem volt gépünk...A tejem sajnos nem rendeződött, csak annyira hogy reggel, és este tud szopizni Martin, napközben zöldséget, és gyümölcsöt kap, de szerencsére nagyon szereti, ma is megivott a sütőtökből 230ml-t :D Már 6,5kg, nagy fiú!!!Holnap megyünk a 4 hós oltásra, szerencsére utánna vége egy darabig!!!Dobok én is pár képet, hétvégén lent voltunk a nyaralóba, élvezte a Kismanó!!! :D Kép Kép Kép Kép Kép

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Sziasztok!

Nagyon édik mág megint a babák!

Meri,

én is egy ilyen kis klassz csónakon gondolkodtam, hogyha megyünk nyaralni vagy csak víz mellé akkor beletudjuk tenni és egy kicsit bele tudunk menni mi is a vízbe vele. Persze 3 óra után. A mostani Kismamában olvastam, hogy a Balcsi nem szennyező egyáltalán. HA rámegy egy két csepp akkor sincs baj.
Látom azért árnyékba van húzva a medancié. :-) Ügyik vagytok.

Vera,

látod nincs itt min aggódni. Örülök, hogy sikerült. :wink:

Zsu,

én elkezdtem a mor milket és már másnap éreztem, hogy több tejem van. Olvastam róla a neten, hogy 24 -48 óra alatt hat. Nekem bejött.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci:És hol olvastad?Én is kerestem, de nem találtam!!Hol lehet venni, és mennyibe kerül?Te már adsz Máténak valami mást a cicin kívül?Ha igen, mikor, és mennyit?Minden nap adod?

szemokzsu

Ma voltunk a 3 hós oltáson, Lilike nagyon jól viselte, csak egy picit sírt. Utána elaludt a babakocsiban, majd itthon evett és most ismét alszik.
De ebben a dög melegben 1,5 órát várakoztunk a védőben.... :?
Ráadásul Viki is velünk volt, ő viselte nehezebben, dehát aki mindenáron kísérgetni akarja a tesóját, az így jár!
Jövő hónapban mindketten szurit kapnak, Viki a 6 évest, Lili a 4 hónapost. Egy élmény lesz... mindenesetre apa jön velünk, a kettő "lefogását" és vigasztalását nem vállalom :-)
Viki már most erősíti magát, hogy bátor lesz, de lehet, hogy egy picit sírni fog- de persze ma a Lilikét biztatta fennhangon, hogy "ne félj Lilike, nem fog fájni, csak egy pici szúrás lesz...". Kíváncsi leszek, mit alakít majd! :-)

Lilike 6,63 kg és 65 cm. Végül is mi 6,7 kg-ot mértünk analóg mérlegen, így kb. erre az eltérésre számítottam. A fejecskéje is nőtt, 41 cm.
Sajnos úgy néz ki, hogy enyhe atópiás dermatitisze van, írtak fel neki valami gyógyszertári krémet, több komponensűt. Hát remélem hatni fog. És sima vízben kell fürdetnem, vagy max. Pelsano med-ben. Mondjuk eddig is így csináltam, le is ment elég jól a lábáról is, meg a kezéről is, de most hogy bejött ez a nagy meleg, újra előjött neki. :-(
Egyébként minden más oké.

Azt az infót kaptam a sógornőmtől - kórházban gyermekorvos -, hogy meg fog változni a Konakion adagolása. Heti 1 amp. helyett havi 1-et kell majd csak beadni.
A mi dr. nénink még nem kapott róla hivatalos tájékoztatót, de szerinte elég is a havi 1, de amíg nem tájékoztatják róla, addig maradunk a régi protokollnál, heti 1-nél.

Meri!
Szóval lefoglal a kisasszony rendesen! :-) Mondjuk látni rajta, hogy egy kis huncut! :wink: :D

Zsu!
Martinka nagyon édes! Sajnálom, hogy a tejcid nem rendeződött, de az is nagyon jó, hogy reggel és este még van. A gyümölcs, főzelék pedig sokkal jobb, mint a tápszer. És ha jól fejlődik Martinka- amit ugye a súlya is mutat :-) - akkor nem kell aggódnod.

Viki!
El is felejtettem írni tegnap, hogy jó az új frizud. Nekem is rövid hajam van, volt már mindenféle.
Mindkét esküvőmre megnövesztettem hosszúra, hogy kontyom lehessen, de aztán mindig levágattam. Így most már rövid is marad, több esküvőt nem tervezek.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Amúgy szerintem sokkal kényelmesebb a rövid haj, főleg gyerkőc mellett. Mikor Viki kicsi volt, egy darabig még megvolt a hosszú hajam, de aztán állandóan tépte, mindig mindenhová odalógott, összekötve meg nem szerettem, mert akkor elkezdett zsírosodni, meg törni a hajguminál, szóval maradt a levágatás.
2006-ban volt az esküvőnk, előtte másfél évig növesztettem és még akkor sem volt extra hosszú, csak olyan közepes.
De még egy növesztést nem viselnék el. Az a se rövid-se hosszú időszak a legrosszabb :-)

Szép napot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Ma reggel így ébredtünk! :-)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Zsu,
http://hu.motherlove.eu/
Én is szedtem, tényleg jó. Patikában is megvehető, 6500 körül van.
Vendég

A címlapon olvassátok el a következő cikket:
"A szoptatás csökkenti a reuma kialakulásának veszélyeit"
Egy kutatás szerint, ha valaki 13 hónapig vagy tovább szoptatja a gyermekét, annál a nőnél sokkal kisebb az esély a kialakulásra.

Pandi!
Elfelejtettem írni, hogy köszönjük a bókot Lilike nevében is - mármint, hogy kislányos fülcsi nélkül is -, megnyugtattál! :-) :-)
Dorka nagyon cuki, az a husos száj, eszméletlen! :-) Ilyen szájjal hódítani lehet -reszkessetek fiúk.... :wink: :D

Zsu!
Valóban nagyon jó, amit Pandi ajánlott, én is szoktam szedni, amikor picit megcsappan a tejci és tényleg hatásos! Próbáld ki! :-)

Vikci!
Mi is a Balcsira készülünk nyaralni, egy picit Lilikét is be fogom vinni a vízbe! Szerintem semmi bajuk sem lesz, ha ésszel csinálja az ember. A strand-medencében ezerszer több veszély leselkedik a babákra.
Éppen ezért vacilálok a baba-úszáson. Szeretném vinni, mert én egy vízicsibe vagyok :-), vele is szeretném megszerettetni, de félek a bacilustól. Régen ennyire nem kellett tartani, de most szerintem brutális betegségeket lehet összeszedni - középfülgyulladás, hányás-hasmenés... - ami igazán nem hiányzik!
Szóval még nem tudom, vigyem vagy ne vigyem?
Jár itt valaki közülünk? Vagy esetleg a másik topikból? (Pandi, mit tudsz a dologról??:-))

Lili most ébredt fel, 3 órát egyfolytában aludt, és közben telekakálta a pelust, messziről terjengett a szaga... :-)
Tegnapelőtt óta nem volt kaki, hát most bepótolta a két napot egyszerre... :D
És még nem reklamált, hogy éhes lenne :shock: :D :D
Azért biztos megviselte ez a védős hercehurca, nem is annyira a szuri, hanem a 1,5 óra várakozás alvás nélkül a kb. 40 fokban, síró, gagyogó, kiabáló, csapkodó, huncutkodó babák között! :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Nekünk tegnap azt mondta a doki, egy éves kor alatt ne vigyük se tóba, se a családi medencébe. Babaúszásra járhatunk... :shock: :shock: :shock: Az előzményeket figyelembe véve (a dokival kapcsolatban), nem kérdeztem rá, mé1 jobb a vadidegenek ezrei által használt uszi a mi kis 9fős családunk által használt medencénél... :?

Kata, mi is tudunk ilyet! :lol:
Kép

meri

Panda, nem tudok hozzád írni, folyton jön egy hibaüzenet: plugin error... Valaki mondja meg, mi ez!!! :(:(:(

meri

Meri,
Nem tudom mi lehet :( Oldalt van egy chat ablak, oda se tudsz?

Katuci,
Másik topicból járnak. Én nem vinném, de ez én vagyok :D
Vendég

Sziasztok!

Kata!
Te még adod a K1 vitamint a bébinek?
Nálunk csak az első 5 vagy 6 héten kellett...

Alvásról: nálunk tegnap este 6-kor egész napi nemalvás (ill. csak fél órákat aludt) után kidőlt a gyerek és reggel 6-ig aludt.
Persze ilyenkor amikor aludhatna a család beriasztott a tűzjelzőnk kétszer is a riasztón keresztül..Nagyon örültünk neki...

Zsu!
Édesek a pasik az utolsó képen!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera!

K vitamint már nekem sem írt fel a doktornő, múlt héten adtam neki az utsót, azt mondta több nem kell! Petinél is valahogy így volt, asszem ő is 3,5 hós koráig kapta!

Csajok!

Jók ezek a rácsok között kibújó aprócska lábacskák! :D :lol: :lol: Mi még nem tudunk ilyet, de nem is bánom, mert tutira nyüszögés lenne belőle :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Katuci babaúszásról:

http://www.vital.hu/themes/baba/babauszas1.htm

Betegségektől nem kell tartani, olyan helyre kell vinni ahol rendszeresen ellenőrzi az ántsz a vizet!Erről papírt adnak, én elkértem, megnéztem ott ahova mi járunk....és az a célszerűbb hely, ahol 1. tehát ellenőrzik a vizet 2. és felépetett gyakorlatok vannak,nem nyomják a víz alá a gyereket az első nap....

Mi így úszunk a víz alatt:
Kép
Vendég

Hunci!
Nagyon köszi a választ! Azt hiszem itt folyamatos ellenőrzés van - külön van fedett és nyitott strand, a fedettben van egy 1,20-as medence, ahol tornát és babaúszást tartanak. A kinti medencék rendszeresen bacisak, ezt meg kell kérdeznem, hogy itt mi a helyzet? Nagyon édes ez a kép, én is annyira szeretném vinni, jövő héten rá is kérdezek, hogy mennyire van ellenőrzés!
Úgy tudom, hogy elég jó program van amúgy, tehát nem kell első nap a víz alatt fuldokolni a babáknak! :-) :-)
Köszönöm a tanácsot még egyszer!

Vera!
Nálunk a K vitamint még folyamatosan adni kell. Viki is azt hiszem fél vagy 1 évig kapta. Szerintem ez attól függ, hogy hol milyen adási protokollt követnek... mondjuk én szívem szerint nem adnám, a dr.nő szerint amit eddig kapott az elég lenne egy életre, de szerintem nem térhet el az előírástól. (néha el szoktam "felejteni" beadni...:-)). Most remélem megkapják az infót, hogy elég a havi 1. Amíg anyatejes, addig van ez a macera, Viki is azért kapta olyan sokáig, mert 8 hós elmúlt, amikor elkezdtük a gyümölcsöt. Mondjuk nem értem, hogy minek ennyit adni belőle. De azt mondják, hogy ártani nem árt, mert vitamin...hát a fene tudja... :?
A D-vitamint meddig kell folyamatosan szedni? Én úgy emlékeztem, hogy nyáron nem kell adni, de nem szóltak, hogy hagyjam abba?!

Meri!
Látom a csajaink megint "összedolgoznak" :D :D
Mondjuk ez érdekes megállapítás, hogy babauszira viheted, de medence, tó kizárva.... :shock: :shock:
Gondolja, hogy a strand tisztább, mint az otthoni medence, vagy egy öntisztulást végző tó??? :roll:
/nem akarok gonosz lenni, de nálunk ahol a babauszi van, ott minden héten kétszer öreg nénik ugra-bugrálnak, mama-vízitorna néven, szerintetek utána jönnek és ellenőriznek, hogy minden oké-e a vízzel???/

Viki!
Nálunk is nyügi lett volna a rácson kidugósdinak a vége, ha Vikike "meg nem menti" a kishugit. Ugyanis amikor felébredt, elkezdett hasra fordulni, de a lábai megakadályozták... szóval már kezdődött a dühös vagyok című nyögdicsélés! :D :D

Lilike 10 perce folyamatosan hason van, közben kobrázik, most pedig úgy kifáradt, hogy letette az arcára a buksiját és "énekelget", szuszog, mellette pedig eregeti a szeleket... :oops: :D :lol:
Délután sikerült neki ismét hasról visszafordulni hátra, de annyira gyorsan történt, hogy szerintem megint meglepte, mert azóta sem tudja kivitelezni! :-)

Most már abbahagyom, kiderült, hogy a suliban újra meg kell egy beadandót csinálnom :? , nehogy unatkozzak! :-)

Szép napot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci, az ántsz ezt elég keményen veszi, szóval ha akarod vinni, vidd a bébit!tuttire ellenőrtik a helyet!!!De megnyugtatásképp, kérdezz rá, én is ezt tettem!(kötelező havi 1 vizsgálat, ezt "kell" majd a vezetőnek mondania, annál csak több lehet, mert kérni is lehet pluszba és van szúróprabaszerű vizsgálat is!)
Ha sírósabb, akkor kb 5-7 alkalom míg megszokja, meg van olyan hogy álmos, fáradt stb, ekkor nyügi lesz, de majd kitapasztalod. Én pl 3 időpontot próbáltam ki, nálunk 10 időpont van kb, mire megtaláltam a megfelelőt, amikor nem éhes, nem szomjas és nem fáradt annyira. Ki kell majd tapasztalni, de jó móka!Nemcsak a bébinek, neked is!!!És hát mi már csajozunk is....alig van fiú így van kikből nézelődni :lol:
Vendég

Sziasztok!

Máté baba eg ylusta kis krampusz. Reggel nagyon éhesen ébredt és nagyon kis erős baba, tehát ha venne eg ylendületet simán át tud fordulni hátról hasra. Tehát reggel éhes volt és éhségében oldalra fordult ahogyan szokott de most lendületet is vett és átfordult. Majd megint a hátára tettem és megint. Szóval ilyenek ezek a pasik tényleg kis lustik. Jó elvan az oldalán meg minden de megfordulni csak ha van tétje. :-)

K vitamin,

minden doki mást mond. Nekünk az első doboz elfogyásáig heti egyszer kellett majd a következő dobozt azt havonta kell szedni és több dobozzal már nem kell.

Katuci,

Máté imád úgy aludni, hogy kilóg valamilye. De látom Lilikét elnézve, hogy ez a fejvédő párna arra is jó, hogy a popsiját megvédje a nyomódástól. :-) Nagyon jók a képek.
Én pont ezt írtam, hogy a Balcsi az egyik legmegbízhatóbb tó . Csak arra kell vigyázni azt írja, hogy a víz ne legyen zavaros, habos, zöld. Csak nekem úgy tünt, hogy valamit félre olvastál. de lehet, hogy már én vagyok fáradt bocsi. A mostani Kismamában vannak összehasonlítva a tavak, medencék, otthoni medencék.
Babaúszás. Arról pedig a baba magazinban olvastam egy cikket, hogy milyen jó, de hozzá kell szoktatni a babát a 28-31 fokos vízhez. Ez a feltétele, de szerintem ebben a melegben ez nem akadály. Mi is akartuk vinni Mátét, de most három hete,hogy nem üvölt a vízben hanem élvezi. Még lehet, hogy megpróbáljuk. :-)
Bár amit írtál az ugri bugri nénikről az nem igazán tetszik nekem sem. Hát ezek szerint nem mindenhol van ez jól megoldva. És a fülgyuszi az valóban nagy veszély. Meg a klór kimarhatja a nyálkahártyájukat.

Meri,

az újság cikk is azt írja, hogy a kiscsi együtt fürödhet a szüleivel , a pancsoló medencében.mert közös a baktérium flórájuk. Jó a pici babáknál írja, hogy megoszlanak a vélemények, de a tapasztalatok szerint nem szokott gondot okozni ezt is hozzá teszi a cikk. CSak az a feltétele, hogy naponta legyen víz csere. Mert a felmelegedett víz nagyon jó táptalaja a baciknak.

Jaj istenem remélem nem utáltok azért mert ezt leírtam. :wink:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Zsu,

én patikában vettem 5900 forintért. A tesz veszen vagy a vaterán rá kerestem és az egyik aukciónál tette hozzá az egyik eladó, meg azt is, hogy bevétele előtt és után 20 percig nem szabad inni és magát a bogyót is kevés folyadékkal kell bevenni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci, miért utálnánk? Ezt nem is értem... Elveszetettem a fonalat... Én a medencéset csak azért írtam, mert a dokinkat nem értettem, mitől lenne jobb az uszivíz a mi kerti medencénknél, amit csak mi használunk??? (Naponta vízcsere tuti nem lesz, mert azért ez nem egy pancsoló. :D ) Biának van külön medencéje, de ha mindannyian a nagyban vagyunk, valószínűleg őt is be fogom vinni. Azért vettük neki a kis csónakot is, abba a víz sem megy bele, de ha belekívánkozik, nem fosztom meg az élménytől. ;) Eddig is hallgathattam a megérzéseimre, remélem, ezután sem hagynak cserben!

Kata, sajnálom a sulit! Úúúúúgy úúúútáltam, amikor már azt hittem, minden okés, lehet újra dolgozni. :(

meri

Én tuti együtt fürcsiznék Dórival, meg most is együtt fürdünk este. Nekem ez teljesen természetes, tőlem miért kapna el bármit is, hiszen az anyja vagyok vagy mi, amúgy is nyaljuk, faljuk egymást :lol: Inkább velem egy kádban, medencében, mint ezer idegennel egy usziban, ahol a klór is szétszedi az érzékeny bőrét. Jövőre, ha beköltözünk a házunkba, tuti veszünk medencét, és együtt fogunk búvárkodni, ha lesz kistesó, ő is jön. Én ilyenen nem is tépelődöm, egy család vagyunk, közös baktérium környezettel stb.
Vendég

Meri!
Köszönöm az együttérzést... :-) Ráadásul egy olyan jelentéktelen dologból rántottak el, hogy az agyvizem felment tőle egyszerre. A múlt félévben ugyanebből, ugyanígy jártam - másodszorra 5-öst adott... :shock: érdekes... - mániája a buktatás, a fél osztályt el szokta húzni. Ismét belekerültem a pikszisébe, ez van... :-)

Szerintem is nyugodtan fürödhet egy baba az otthoni medencében, hiszen egy baktérium flórában van a szüleivel, családtagjaival. Attól a sok idegentől csak idegen bacikat szedne össze egy strandon pl., én nem tudom, de sokszor tudnak akkora hülyeségeket összehordani egyes orvosok... :shock: :-)

Vikci!
Én is emiatt a mama-torna és a vízcsere dolog miatt aggódom. Nem vagyok benne biztos, hogy mindennap lecserélik... ráadásul itt nálunk egy strand van - kisváros vagyunk -, van fedett, meg nyitott része. De a nyitottban mindig van valami betegség, tavaly 4 féle is volt egy hónap alatt, még jó, hogy nem nagyon járunk, inkább itthon medencézünk :-) Bent meg termál van és egy ilyen tornamedence. A termálban is mindig találtak valamit. Na most akkor ennyi erővel a tornamedencében is lehet, mert ha éppen nincs benne semmi foglalkozás, akkor bárki fürödhet abban is...
Szóval nem tudom.
Viszont most egy dolog miatt semmiképp nem tudom vinni egy darabig - az atópiás dermatitisze miatt. A bőrének még jobban betenne a klór, meg a bacik. :-(
Úgyhogy babauszi téma egyenlőre jegelve.

Tulajdonképpen Viki születésekor még nem is volt itt ilyen, így ő kimaradt belőle, de mai napig fél a vízben, mert nem bírja elviselni, hogy a szemébe megy, így csak pancsolni szeret.
(csak zárójelben mondom, mert ebben nem mindenki hisz- nála ez előző életeiből származó dolog, kineziológiával derült rá fény, hogy többször is fulladt vízbe)
Megtanítottam volna úszni, de még nincs rá megérve. Talán idén nyáron, vagy jövőre. Lilivel szerintem nem lesz gond, ő csípi nagyon a pancsizást, soha meg se mukkan, ha véletlen a szemébe is megy, így ha nem megyünk babauszira, akkor majd én megtanítom.

Vikci!
Csak azért írtam én is a BAlcsit, hogy egyetértek veled abban, hogy a tóval tutira nem árthatunk a babáknak.
Nagyon sok olyan külföldi van, aki a fél életét a Balatonnál tölti pici babákkal, és állandóan a vízben vannak.... kutya bajuk... :-) :-)

Megyek, mert ébredezik a kisasszony, úgy visszaaludt 7-kor, hogy még az éjjeli pelust nem tudtam róla lecserélni! :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Egyik ismerősöm ajánlott egy verses dalos diás honlapot. www.egyszervolt.hu Nekem nagyon tetszik. :-)

Meri,

én is gondolkodtam, hogy nem szokták a nagy medencét leereszteni, de montad is, hogy a dokitok nem valami jó. így nem csodálkozom, hogy ilyeneket mond. De kis csónakot én is fogok venni Máténak.

Katuci,

igen ezek szerint nagyon fáradt voltam.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Eladó Erdőkertesen /Bp-től 25-30 km, jó közlekedéssel/ egy 2004-ben épült tetőteres családiház. A ház egy 600 nm-es saroktelken van!

Nem akarok itt senkit untatni a részletekkel, így akit érdekel, az írjon privit, vagy emailt. /erdokerteshaz@indamail.hu/

Köszi
eladóház

Sziasztok!

Bejelentkezem, mert lehet, hogy a napokban nem tudok jönni, ugyanis dög beteg lettem... :(
Már 38 fokos lázam van, torokgyulladásom, és az ízületeimben is kezdem érezni. Valószínűleg vírus... :?
Az éjszakám biztos "nagyszerű" lesz... Remélem azért hamar kirúgom, de nálam a vírus 3 napos magas lázzal szokott jönni. Úgyhogy sok jóra nem számítok...
Csak a gyerkőceim el ne kapják! Főleg Lilike, Viki nem szokott tőlem semmit elkapni - inkább én tőle, szóval nem tudom mi lesz :roll:

További szép estét mindenkinek!

Megyek, vízszintesbe helyezem magam, mert még ahhoz sem lesz erőm, hogy éjjel kivegyem az ágyból a kis bogarantyúmat :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Ja, még annyit, hogy

Vikci!
Az egyszervolt.hu nagyon jó, Viki nagy szakértője. De ha a www.gyerekstartlap.hu (azt hiszem) oldalt megnyitod, ott rengeteg népmese, gyerekdal, játékok és mindenféle jó található! :-)
(nekünk ez a kezdőoldal, innen Viki sehová nem tud elkalandozni... :-) )

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci!

Jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Vikci:Köszi a tippet, vettem is a vaterán more milket.Csak az a baj, hogy hétfőn ér ide... :cry: Addig marad a tea.Remélem az segíteni fog!!!Dobok pár tegnapi képet... :D Kép Kép Kép

szemokzsu

Panda:Te hogy csináltad azt a képes videót Dóráról??

szemokzsu

sziasztok!

bekukk

Katuci
Jobbulást!

A babók gyönyörűek!

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziszatok!

Katuci,

jobbulást kívánok én is. Pedig kb. 2 hete voltál utóljára beteg. Most pihizzd ki rendesen!

Mamacka,

már gondoltam rád, hogy mi lehet veletek. Írj magatokról , hogy bagytok mostanában? nagyon édi a két kis pasi. látom már kerekedik a kis buci.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Szép estét!

Kicsit bekukkantok! Köszönöm a jó kívánságokat!
Már alakulok, éjjel kiizzadtam a lázat, úgyhogy reggelre már csak 37 volt, most is egyfolytában ver a víz. De a torkom még rettenetesen fáj, bedagadtak a nyirokcsomóim is :-( Nincs mandulám, de most olyan bumszli van ott, mintha lenne :-)
100%, hogy vírus, az ízületeim megsínylették rendesen. Hosszabb üldögelés után alig tudok menni... :?
Délután is aludtam, pedig ritkán csinálok ilyet. Egy szerencse, hogy ma Viki olyan volt, mint az angyal, Lilike meg mint 2 angyal :-) :-), szóval érezték, hogy anya nincs rendben, úgyhogy rendkívül jók voltak.
Viki tévézett, babázott, játszott, Lili sokat aludt, amúgy meg mosolygott, berregett, sikongatott és hasrafordulgatott :-)

Vikci!
Hát ez az, hogy 2 hete is szarul voltam, de akkor a nátha gyötört. Úgy látszik, hogy rászedtem valami plusz vírust. De az is lehet, hogy az akkor allergia volt, mert egyik napról a másikra múlt el.
Nekem mindig úgy szokott lefolyni a betegség, hogy 1 nap torokfájás, 1 hét takony, vagy 1 nap torokfájás, takony és magas láz. A torokfájás mindig el szokott múlni, de most nem. :-(
A lélektani részét nézve, úgy "amblokk" tele van a hócipőm sokmindennel (suli, kevés pihenés, anyós.... :-) ), csodáltam volna, ha nem betegszem le.
Amennyit vitatkoztam az elmúlt hetekben, azt csodálom, hogy még van hangom.... :D :D
Na, de nem panaszkodom, az élet úgy szép, ha zajlik!!! :-) :-) :-)

Mamacka!
De jó, hogy írtál te is! Tündériek a fiúk!!! Jól megvannak egymással? Áron szereti a kistesót? Nem "féltékeny"?
Te hogy vagy? PIhenésre jut azért idő? Tejci?
Bocs a sok kérdésért, de ritkán jössz! :-)

SZoptatáskor maszkot tettem a szám elé, persze Viki is :-), hát Lilike úgy nézett ránk, mint aki azt mondja, hogy ezek nem normálisak... :-) az első ilyen cicizésnél ki-be ejtegette a cicit a szájából és hol rám nézett, hol a Vikire, teljes megdöbbent arccal és vigyorgott rajtunk! :-) Annyira édes volt.

Ma Viki elment este anyukámékhoz, ott lesz egész hétvégén, így talán ki tudom magam pihenni és kúrálni :-)

Jó éjt mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kata, jobbulást!!! :)

meri

Kép hahó :-)

Kép

Kép

Meri!
Köszi a biztatást! Már egész jól vagyok, még pihennem kéne, de nem bírok elülni a fenekemen....:-) Most, hogy Viki noncs itthon, pihenés helyett takarítottam.... :roll: :lol:

Lili ma elég nyűgös, máshol mi a helyzet?

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok
Megvagyunk Áron nagyon szereti öcsit nem igazán féltékenykedik, de próbálok is figyelni arra, hogy többet dícsérjem, jobban odafigyeljek rá, ha megdícsérem Andort, hogy milyen aranyos akkor egyből őt is megszeretgetem...
Arra kell figyelni, hogy Áron állandóan puszilgatni akarja és így kicsit megnyomorgatja, de hála Istennek Andor erős baba már két hetesen nagyon ügyesen tartotta a fejét... ez azért jól jön olyankor amikor bátyus a fejénél fogva akarja kiszedni a bölcsőből! :)

Én jól vagyok nem is volt semmi bajom a szülés után.
Az éjszakák is jók lennének ha Áronom nem ébredne sokat Andor nagyon jó baba... jaj mennem kell mert kaja jön! :)

puszi

http://babszemecske.freeblog.hu/

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szia Mamacka!
Örülök, hogy minden flottul megy nálatok! És hogy te is jól vagy! :-)
Nálunk is az van, hogy Viki agyon puszilgatja Lilit, szinte rá is fekszik :shock: és ilyenkor kicsit aggódom, hogy nehogy valamijét megnyomja. Lilike már hozzászokott a "terrorhoz" :-), sokszor már nem is nyavalyog, ha Viki kínozza, inkább jókat vigyorog neki... :D
Mondjuk egyik nap Viki kivette az ágyból :shock: :shock: :shock: , én majdnem szívinfarktust kaptam, mikor megjelent vele a konyhában... El kezdett Lili sírni az ágyában, Viki azonnal berohant és állítása szerint "annnnnyira sírt anya, hogy muszáj volt megmentenem..." :D :D De megjárta, mert ahogy Lilit kiemelte, nekinyomta a saját mellkasát a kiságy szélének, 2 napig fájlalta. Mert ugye attól félt, hogy leejti a hugit.... :roll: Gondolhatjátok, lepergett az agyamban egyből a mi lett volna, ha.... és ennek következményei... :)

Az jutott eszembe, hogy Viki és Lili őrangyalainak nagyon résen kell lenni, tutira összedolgoznak, mert ahányszor Viki a tudtom nélkül felemelte, ide-oda cipelte, húzta-vonta Lilikét, már szegénynek rég valami bajának kellett volna lenni. De szerencsére mindig van, aki helyettem ott legyen, ha én éppen nem tudok 600 felé szakadni! :-)

Nálunk éjjel az van, hogy Lili alszik, mint kisangyal, egyszer eszik - frontos időszakban 2-szer - és alszik is azonnal tovább, reggel fél 8-ig, majd felkel, eszik és ismét szunya, vagy egy kis játszogatás. Ehhez képest Viki a maga majdnem 6 évével, 10-11-ig fent kukorékol, semmivel nem lehet alvásra bírni, ilyenkor használja ki, hogy Lilike már nincs a színen..., aztán ha elalszik, akkor tuti, hogy hajnalban megjelenik, valamilyen ürüggyel, pl. hogy rosszat álmodott, fáj a hasa, vagy csak hiányoztam neki.... :D
Szóval úgy látszik, akinek második baba van, ott az elsővel több lesz a gond, mint a másodikkal... :-)
Azt mondta a szülésznőm, hogy a második babák mindig sokkal alkalmazkodóbbak, strapabíróbbak, jobban feltalálják magukat, kevesebb extra törődést igényelnek, mint az elsők. Hát van igazuk. Mondjuk én első gyerek voltam, hamar lett tesóm, aki fiú, de valóban ő egy kicsit mindig is egy lépéssel előttem volt, jobban alkalmazkodott mindenhez, de tinédzser korunkra ez megváltozott. Hát nem tudom, itt majd hogy lesz. (lehet, hogy Viki kap majd egy-két csattanóst Lilikétől, ha felnő.... pedig elég nagyszájú, verekedős a kisasszony... :-))

Most voltak vendégeink - paszitában - annyi szép dolgot kapott Lilike - persze Viki is... :-).
Belegondoltam, hogy még a 80 %-a a rokonságnak, barátoknak nem volt... lesz itt még népvándorlás :-) :-)
Mondjuk volt olyan, aki akkor akart jönni, mikor Lili 2 hetes volt... persze hamar lebeszéltük róla. :-)

Lilinek kezd nőni az új hajacskája. AMilyen kis kopasz volt, egészen meghajasodott elöl. Hátul egy foltban kifeküdte a haját, ott is már kezd neki tüsis lenni. A tarkója fölötti részről abszolút nem hullott ki a haj, ott hosszú és sötétbarna, de ahol jön az új, ott egészen világosbarna, majdnem szőke a haja. Hát kíváncsi leszek, milyen lesz a végleges hajszíne.
Párom tiszta szőke volt gyerekkorában, de teljeses bebarnult, nekem pedig középbarna az eredeti hajszínem. Majd kiderül, mit is örökölt babócánk. :-)

Pandi!
Mostanában olyan ritkán jössz!?!?

Zsu!
Remélem beválik a More Milk neked is! Nekem mindig segít, ha "baj" van! :-)

Tegnap megkérdeztem a gyógyszertárban, hogy ők tudnak-e belőle rendelni, de azt mondta a gyógyszerész úr, hogy ez a termék nem árusítható gyógyszertári forgalomban.
Azt hiszem Pandi írta, hogy ő ott vette, nem értem, hogy nálunk ez mért nem megy??

Ma még nem tudtunk sétálni, mert szakadt az eső, egy fél órája kisütött a nap, örültem is, erre Lilike elaludt.... mondjuk most már újra beborult, lehet, hogy megint esni fog.

Vera!
Nálatok mi újság? Forgolódik Márk-baba? :-)

Megyek, megint a sulihoz kell güriznem, már kezdem unni... :-)

Szép napot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Na, még gyorsan egy-két kép, aztán hagyok másokat is kibontakozni!!! :-) :-) :-)
(ez egyben felszólítás volt, hogy MERRE VAGYTOK ANYUKÁK, JELENTKEZZETEK????)

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kata

Kép csini-baba
Kép

Kép

Kép gügyögjünk együtt... :-)

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Nálunk is megy ma a nyűgösködés, de egyébbként egy szavam sem lehet, mert nagyon jó baba Máté. Most a földön játszik, nézegeti a képes könyvet.
Bár éjjel többször föl kel. Ma éjjel 2, 5, és 7-kor kelt fel. Tegnap pedig 5-kor és reggel nyolckor. De megfigyeltem és arra jutottam, hogyha napközben többször eszik akkor éjjel jobban bírja. Ezt olvastam is, hogy meg kell tömni a babót,hogy az éjjelt jobban bírja.

Képzeljétek tegnap szült az egyik ismerősöm és majdnem ki kellet venni a méhét meg majdnem elvérzett. Már kivették a babát csaszival amikor a méhe nem akart összehúzodni. Rögtön elaltatták és műtét. De ma végre megkaphatta a babát és mostmár minden okés. CSak nagyon megviselt és ezért írtam le. :-(
Sajnos van ilyen is.

Most áruljuk a lakást így nagyon sokan voltak nálunk a héten is. Ma is jöttek, Már egy kicsit sok volt, hogy egész héten mindennap haptákban kellett állni.
Hozzánk már nem igazán jönnek vendégek. Már meg volt a nagy tatár járás. :-)

Katuci,

Örülök, hogy már jobban vagy. De most ezzel a takarítással adtál egy nagy pofont a gyógyulásnak azt ugye tudod? Kicsit próbálj meg pihizni tényleg okés! Lili baba pedig egy kis angyalka. Nagyon cuki.
Én is patikában vettem 5900 forintért. Megrendelik és ott lehet átvenni.
Hajacska,
nekünk is felül kopott ki, de hátul meg semmi kikopás nem lett. mondjuk inkább hason van ez a kis manó.. Most is kúszik, a kis könyvet megakarja szerezni. :-)

Mamacka,

örülök, hogy jól vagy. Nagyon jó, hogy hamar regenerálódtál. Gyere többször ha tudsz!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Meri,

megnéztem a blogodat. Nagyon cukik az irományok meg a képek is. Én is ré fogom uszítani apát a pecára. Jó elnne már olvasgatni. :-)
Lehet, hogy még a nyáron ki költözünk Fótra. Ma olydn érdeklődők jöttek akik szerdén adnak váészt . komolyan érdekelte őket a lakás. Lehet, hogy a pecából és a pihiből nem lesz semmi. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Az utóbbi időben egy-pár kismama-anyuka elhagyta a topikunkat. Nem tudom mi lehet az oka? Pl. Pati - bár ő egy másik topikban ezerrel ténykedik.. :-)
És ma rátaláltam Anubias-ra (Eszter) is, ő pedig a 2006-ban akarok szülni topikban "vesz részt". :-)

Azért néha jó lenne, ha ide is belátogatnának, helyzetjelentés szintjén!

Pandi!
Mit tudsz az elkalandozott anyukákról??? :D :D

Vikci!
Ez a takarítás tényleg nem volt jó ötlet... de muszáj volt. Mintha ráéreztem volna, délután a vendégek váratlanul jöttek... :-)
És az én 2 nap vegetálásom után, gondolhatjátok, hogy milyen világ volt... bár apa sokat besegít, de most neki sem nagyon volt ideje. És amíg én lázban feküdtem, addig Vikike tett róla, hogy ne legyen túl nagy rend... sőt... :shock:
Kislány létére nagyon rendetlen tud lenni, pedig kisebb korában mindig mindent elrakott maga után, aztán valahogy egyszercsak már nem akaródzott neki. És nem tudom mivel tudnám visszanevelni erre a jó szokására???!!! Szerintetek?
A szobája az már lassan olyan, mint egy lomtár, nyáron szelektálnom kell, mert minden hülyeséget megtart, mindenhez túlzottan ragaszkodik (egy darab műanyaghoz is... :-) ), ha valami emlék, vagy esemény fűzi hozzá. Semmit nem dobhatok ki, mert sír utána... Így csak gyűlik és gyűlik a sok lom!!! :x
Van egy ovis barátnője, egyszer elmentek egy másik barátnőjükhöz játszani. Ketten mindent szétpakoltak, majd vigyorogva nézték, ahogy a szegény kislány egyedül rakodik, közben pedig az anyukája szidja, hogy mért volt ennyire lüke, hogy engedte a lányoknak, hogy szétpakoljanak... :shock: :shock:
Kérdeztem Vikit, hogy mért csinálták ezt? Nem volt kedvük segíteni, ez volt a válasz...
Mióta óvodás, ilyen téren teljesen visszafejlődött.. :-( Az óvónők mindent elraknak helyettük, vagy pedig állandóan segítenek benne.
Szerintem pont arra kéne őket nevelni, hogy rakodjanak el maguk után.
Amit 3 éves koráig megtanítottam neki, azokat a dolgokat szinte teljesen elhagyta, és rossz szokásokat vett fel. És mindig hivatkozik valakire, hogy xy is így csinálja... :roll:

Már megint túl sokat írtam, be is fejezem! :-) :-) :-)

Jó éjt!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kata, Lili egy kis angyalka!!! :) More milk: http://hu.motherlove.eu/

Vikci, merrefelé??? Jöhet priviben is! ;) Köszi, hogy bekukkantotál a blogunkba. :)

meri

Vikci,
Költöztök ti is?

Katuci,
Semmit :( Elmenekültek, vagy nem tudom :roll: pedig jó lenne, ha írnának!!!!! Lili tényleg csini-baba :lol: A More Milk kapható a patikákban, a gyógyszerész hazudik. Olyan nincs, hogy ˇˇAˇˇ patikában kapható ˇˇBˇˇ patikában meg nem. Max lusták megrendelni :evil:

Zsu,
Nero7 a program neve. Nagyon édesek a képek, csinik vagytok :wink:
Vendég

Pandi!
Végül is mindegy, így nekik nem hajtok hasznot, veszem továbbra is a neten! :-) De rájöttem, hogy mért nem akarja megrendelni, mert azonnal az Urtica-t ajánlotta, mivel a fő profiljuk a Boiron homeopátiás termékei. Gondolom az neki nagyobb bevétel....
Mondtam, hogy az urtica-t is szoktam szedni, de a More Milkkel is nagyon meg vagyok elégedve és tényleg extra gyors hatása van.
Minden a pénzről szól.... ez van. :-)
Hát úgy néz ki, hogy tényleg elmenekültek a kismamáink más topikokba.... :cry: :cry: :-)
Talán olvasnak minket és majd visszatérnek néha-néha! :-)

Köszönjük a dícséreteket Lilike nevében! :-) :oops: :oops:

Vikci - Meri!
Egy helyen fogtok lakni? Nincsenek véletlenek.... :-) :-)

Egész jó idő lett mára, de én még mindig nem vagyok 100 %-osan meggyógyulva. Éjjel nagyon fájt a torkom megint, totál kiszáradt, alig kaptam levegőt. És még Lili is 2-szer eszik éjszaka 2 napja. :-( Szóval nem sokat tudok aludni. Amikor éppen mély álomba merülök, akkor megéhezik a drágám.

Körkérdés:
kinél hol alszik a baba? Egy szobában a szülőkkel, vagy külön?
Mikor teszitek külön?
/kérdésem oka: többtől hallottam mostanában különböző véleményeket, kíváncsi vagyok, itt mi a helyzet :-) /

Meri!
Én is beolvastam párszor már a blogodba, nagyon jókat írsz. :-)
Lilike ténykedéseiről én is írok itthon a gépbe, de kb. heti 1-2 alkalommal jutok el odáig, hogy leírjam. Vikinél kézzel írott naplót vezettem 1 évig, heti 2-3-szor írtam bele, de mindent részletesen, éppen ma olvasgattam, hogy VIki mikor kezdett átfordulni.
VEle azért még sokkal több időm volt, most meg... 36 óra is kevés lenne naponta :-( Pedig szeretném, ha Liliről is megmaradna írásban sok minden, mert az ember hamar elfelejti az első egy év történéseit. Vikinél szinte semmire nem emlékszem, ha nem írtam volna le, nem jutnának eszembe a dolgok. De miért?? Mindenki így van ezzel?

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Panda:Leírnád a menetét, hogyan kell egy-egy képhez külön-külön szöveget hozzáadni, mint a te videóidban??!!Sajnos sehogyan sem akar sikerülni, pedig úgy tetszik a tiétek!!!Apát ezzel szeretném meglepni...

Köszi a dicséretet!!!Dóra baba is GYÖNYÖRŰSÉGES!!!!Viszont rólad még nem láttam egy képet sem...

szemokzsu

Zsu! Megtaláltam a blogotokat, de nem tudok bele írni. :( Mé????

Kata, szerintem igen, felejtünk, és gyorsan. Apával épp valamelyik nap beszélgettünk: szerintem Bia nem sírt, amikor kibújt (csak később), szerinte meg igen... Szóval szorgosan írok minden fontos dolgot, mert holnapra talán már nem tűnik annyira fontosnak, de 20 év múlva meg igen. :D
Alvás: épp most olvastam egy blogban erről!!!! Merthogy ez is pár napja Apának: én belehalok, ha Bia egyszer különköltözik. :lol: SZóval nálunk: mi szobánkban kiságyban, hajnali szopi után mellettünk matracon. Merthogy mi is leköltöztünk a földre, hogy kényelmesen alhassunk mindhárman. :oops: :lol: 8)

meri

Bia ma délutánt így töltötte:
(N em, ne keressétek a kendős füzetecskében, saját kreáció. :D Mert oldalra volt kötve, de elaludt. Felkelteni meg nem volt szívem. :) )

Kép

meri

Sziasztok!

Bocsi,hogy így bepofátlankodok ebbe a topicba, de a ti tanácsotokat is ki szertném kérni. A másik topicban ahol a lányokkal csevegünk, már kaptam ötleteket, de sajnos nem igazán jöttek be :(

Ti hogy vettétek rá a babáitokat, hogy hason ilyen jól ellegyenek és kitornásszák magukat. Az én kisfiam a kezdetektől fogva utál hason lenni és régebben, ha csak megfordítottam akkor egyből ordított. Mosmár ott tartunk, hogy nem egyből ordít hanem csak, ha ráun(ami max. 5 percet jelent nála). Háton nagyon szépen elvan: nyúl a játékai után,szopogatja az ujjait, kacarászik, beszélget, nevetgél, oldalra fordulHa ülésbe húzom a fejét húzza, néha a karját is, ha lebegőülésbe tesszük akkor szépen egyenesen tartja magát, előre néz és hátra is löki magát (ezt általában a tükör előtt gyakoroljuk, mert akkor nagyokat mosolyog. Sőt tegnap és ma mikor csikiztem a kis pocakját akkor gurgulázva nevetett. Olyan édi volt. Ha tornáztatom: hasra teszem, a kezeit közelebb teszem a testéhez és esetleg a mellkasa alá támasztékot is teszek (a gyógytornász javaslatára) előtte sípolok,csörgök, színes párnát teszek elé, de túl sokáig nem bírja.

Várom az ötleteiteket!

Látva a képeket amiket feltettetek irígység fog el, hogy milyen ügyesek a gyerkőceitek az enyém meg nem is csinál ilyeneket , csak ha nagyon olyan a kedve:(

Egyébként Kristóf kisfiam 2600g-vel(2500-zal hoztuk haza) 47 cm-mel született 3 héttel korábban a vártnál. Most 4700g és 57 cm. 4 hétig sárga volt, nem szívott rendesen, hamar elfáradt. Egyszerre keveseket evett, ezért nagyon sokszor etettem egy nap (12x-15X)Fejtem, de csak 3 hónapig volt elég neki.Ha hamarabb találkoztam volna a More milk-kel akkor nem lenne most problémám.3 hós korában már nem igazán szívott, csak játszott a cicivel és akkor a heti súlygyarapodása is már csak 7 dkg volt.Ezért tértünk át a tápszerre.

Köszönöm: Cicuka

Kép
cicuka78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: