A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Pumperka! Jelöltelek az iwiw-en. Tessék szíves lenni visszajelölni!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
petramama

Belegondolok, répát hogy lehet reszelve adni egy 2,5 hónaposnak? Min reszelhette le, hogy azt le tudta nyelni a kicsi? Valamit félreérthettem volna? De nem, mert a többiek is így értették és rögtön poénkodni kezdtek, hogy lehet, hogy akkor utálta meg a répát. Hú. Ez nagyon meredek, most vizualizáltam a képsort, ahogy egy 2,5 hónapos bébi torkán tuszkolja valaki lefelé a répát...
Vendég

Bea!

30 éve sajna ez volt az elfogfadott...én még most is ismerek olyan gyerekorvost aki hasonlókat ajánl :evil:

Anyu sokat mesélte, hogy őt egyenesen csodabogárnak nézték mert engem 4 hónapig csak szoptatott...abban az időben ezt szinte senki nem tette,már mindenki 2-3 hós kórtól etette a babákat :shock:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Heli Csajok!
Nem győzlek csodálni Benneteket, hogy így pörögtök! Egyszerűen nincs semmire időm, ami egy ici-pici szórakozást jelent. Próbálok olvasgatni vissza, de nagyon nem megy. Általában csak a képeket kukkolom. Gyönyörűek a babák és Ti is!
Szépen kérek mindenkit, hogy nyomjátok a képeket, mert szerintem nem vagyok egyedül az időhiánnyal, viszont a képeket imádom!!!
Nálunk a következő a helyzet:
Tegnapelőtt voltunk az első oltásunkon, egy hónapot csúsztunk, mert sajnos Petike négy héten át tök taknyos volt. A nagyobbtól kapott el egy vírust, ami egyszerűen nem tünt el, semmi más gond nem volt, csak az orrfolyás. Minimális szinten még mindig megvan. Már tök rutinból tűri szegénykém a porszívó-orrszívót. Hogy én ezt mennyire utálom!!!
Méreteink: 8000 g!!!! és 68!!!! cm. Iszonyat nagy, alig bírom el. Csak szopizik, szerencsére még ki tudom szolgálni anyatejjel. Remélem így is marad! :)
Valamelyikőtök be tudná másolni a Zsu által készített fotóalbum linkjét! Légyszi!!! Nem találom sehol!
Puszi minden Anyócának és Babócának!

Livi
Kép
Kép
lusie

Most volt itt a gyerekorvos beadni a kötelezőt és a Rotát. Az injekciónál Hanna csak kicsit sírt, viszont azt, amit szájba kapott végigüvöltötte torkaszakadtából. És a felét kiköpte. Pedig aranyárban van.
Ja és a doki kb. hülyének nézett, mert igény szerint szoptatok, nem pedig óra szerint. Erre megmutattam neki a kis grafikonomon, hogy az utóbbi egy hónapban (amióta nem érdekel az óra) egy kilót hízott Hanna. Míg az előtte lévő hónapban csak 60 dekát.
Erre azt mondta, h. akkor Hanna a kivétel és szoptassam így tovább.

Kép
marla singer

Ja és pár kép:
Kép Már kicsi a babakocsi!!!
Kép Imádom Őket!
Kép Törpeti
Kép :) Háttérben a babanet...

Livi
Kép
Kép
lusie

Ja és a másik (kajás) témához hozzászólva: én 3 hónaposan töltött káposztát ettem. Anya állandóan almát meg banánt akar adni Hannának. Eddig sikerült lebeszélnem róla.

Kép
marla singer

lusie,
gyönyörűek vagytok. A lányodon már most látszik, hogy milyen szép lesz nagykorában:)

Kép
marla singer

Lányok, tudtam, hogy csak nektek kell panaszkodnom egy kicsit!!! Most kaptam sms-t, hogy utalták a tgyást!!! Remélem, hamarosan papírt is küldenek róla!!! A pénz nem boldogít, de mégis, olyan jó, hogy elintéződött ez!!! :wink:
Vendég

Villámgyorsan lenyírtam a füvet. Két okból siettem. 1. Zsombor fel ne ébredjen. 2. El ne eredjen az eső. Most a jól megérdemelt sörömet iszom. :lol: :lol: :lol:

Petramama!
Visszajelöltelek. :wink:

Melinda!
Igen kirándulni mentek Csehországba. Céges kirándulás. Így most a két fiammal maradtam. :wink:

Linocs!
Benne vagyok. :lol:

Képzeljétek, kaptunk egy rossz bébiört, hátha a férjem meg tudja csinálni. És megtudta, Már megjavította a pórszívonkat a szárítógépünket, stb.... No azért valamivel ő se boldogul.

Szóval tegnap elkezdett sírni Zsombor. Ahelyett, hogy szegény gyereket felkaptam volna, rohantam a bébiőrrel ki a kertbe, hogy meddig hallatszik. Hát a végéig. No utána rohanás vissza a gyerekhez. :lol: :lol: :lol: Szóval úgy néz ki hasznos lesz a bébiőr. Füvet se nyírtaam volna, ha most nincsen. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Bea, örülök, hogy végre megkaptad a pénzt! :)
Panny, sajnos a táblázatban nincs meg az e-mail címe. :(
Lusie, nem semmi méretekkel rendelkezik Törpeti!
Ezeket találtam:
http://www.megerkeztem.gyermekeink.fotoalbum.hu
http://babanet.fotoalbum.hu
http://www.gyermekeink.fotoalbum.hu

KépKép
KépKép
mni

Köszi Niki! :)

Livi
Kép
Kép
lusie

Marla, a töltött káposzta nagyon durva...
A doki meg legalább elfogadta, amit mondtál és nem kötötte az ebet a karóhoz - már ez egy pozitívum!

Livi, nem semmi, hogy lassan kinővi a babakocsit Peti. Milyen márkájú a kocsitok? Jól látom, hogy az ott egy szűkítő benne - ki lehet venni? Csak azért kérdem, mert Kristóf is lassan a babakocsi hosszát súrolja...

Kristófot megviselhette a délelőtti hányás, mert még mindig alszik - ezért érek rá ennyit irkálni. :lol:
Vendég

Niki, köszi a címeket, már én is akartam kérni!!!
Vendég

Niki, köszi a címeket, már én is akartam kérni!!!
Vendég

Pumperka!

Grat a fűnyíráshoz,ügyi vagy!
Én 2 hetente hétfőnként szoktam,most majd kell is. :?
Apa levágná nekem, csak akkor dálután még ennyi ideje sem lenne a srácokra mint most.....
Olika szereti a monoton fűnyíró hangját...van úgy hogy tolom magammal amikor már nagyon nyűglődik:wink:

Van külön szárítógép??
Én még csak olyat láttam hogy mosógép-szárító egyben..van külön is??

Livi!

Tényleg nagyon szépk a lurkók!!Én is észrevettem ,hogy a fiúcska végigér a babakocsiban :wink: :wink:

Mni!

Sajnálom hogy nincs meg Dany címe...remélem nincs valami baj :shock:

Nagyfiamnak ma lesz a kiállítás megnyitója...jár rajzolni péntekente és az oda járó gyerekek képeit állítják ki a Műv.Házba :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

jajj, mindent csinálok csak tanulni ne kelljen, zavarjatok már innen el!!!
Sokkal kellemesebb ide írogatni, olvasgatni, képeket nézegetni, dícséreteket bezsebelni stb.
Még két kedvenc kép, aztán lépek.....
Annyira szeretem őket. (Levit is bár nagyon rossz tud lenni :D )

Kép Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Csak egy gyors bekukk!!!!!!!!!

Nagy főzésben vagyok, eddi még nem sikerült befejeznem!!! :oops:

Pati!

Nagyon Sok Boldog Névnapot Kívánok Nortonnak!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Majd később megpróbálok jönni!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Tényleg ma van Norton nap!
Nagyon boldog névnapot kívánok neki!!! Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Norton!

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit, akkor kezdem is a dicséret-írást, hogy bezsebelhesd :-)
Két kis virgonc, jóképű hapsi!!!
Pati, Nortonnak pedig füle érjen bokáig :wink:
Na, megyek, vár a porszívó...
Vendég

Judit, állati helyesek!!!!

Nortonnak boldogot. Megkapja a rongyiját?

potyka

Panny!

Elképzeltem, ahogy a fűnyírót tolod, a babakocsit húzod! :lol: :lol: :lol:
Na ezt azért még nem csináltam. :D Mi valamikor egy hét múlva, valamikor 10 nap múlva, valamikor két hét múlva, néha még annál is több idő múlva nyírjuk. Függ az esőtől, kedvtől, időtől. Hol én, hol a férjem, de már az Áron is nyírt fűvet, majdnem végig kitartott.
Rá is akarom szoktatni, szóval, ha van kedve csinálja. Ez tipikusan olyan ami egy fiú gyerekenk megfelelő ház körüli munka. :wink:

Luse!
Nem semmi Petike! Szép nagy baba. És nem annyira dundi, inkább jó hosszú! A lányodnak édes a mosolya! :wink:

Márti!
Mit főzöl?
Te régen is mindig olyan klasszakat csináltál!

Bea!
Felébredt Kristóf? Jól van?

Judit!
Még mindig gyönyörűek a gyerekeid! DE tény, hogy csibészes a nézése mind a kettőnek.
Néha kell egy kis pihi a tanulásban, olyankor olvass egy picit minket. Tegyél fel gyönyörűséges képeket. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Potyka!

Így, hogy nincs nagy meleg, hogy vannak a pracliaid???

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, Bea, Potyka!
Köszönöm!!!

Írtam egy hosszabbat és elszállt :cry: :cry: :cry:

nem írom újra

Pumperka és ma este szalonnás, hagymás, kolbászos rántottát csináltam, holnap borsólevest főzök (minden friss és üde lesz benne) - 1 db csirkemellel, amit felkockázok, utána vagy palacsinta, vagy gofri lesz. :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Pumperka, kösz, jól :lol: , igazából mázlista vagyok, mert melegben is csak REGGEL furák. Nem értem, de amíg így van, nem is érdekel. :lol: Pillanatnyilag épp semmi kedvem a szüléshez, és mélydepresszióba sújt, hogy feltehetően ebből a helyzetből nincs más kivezető út. Khm. Majd kezeltetem magam.

potyka

Halihó!

Judit,
itt vagyok ám, csak olvasni van inkább időm...de nagyon köszi, hogy eszedbe jutottam!!

Mostanában egy kicsit mélyen vagyok/voltam.. Panka általában több mint egy óráig szopizik, össze-vissza forog, dumál, stb. közben. De van, hogy egyhuzamban végigcicizi az egy órát - sőt szerintem többet is ha rajta múlik, csak én egy óra után leveszem a cicimről..Na tegnap du. ezidő alatt 100 grammot sikerült szopiznia.
Nagyon kész voltam!
és ez megy így megy hetek óta

Szóval ma cumisüvegből kapott kétszer..és lehet,hogy áttérek erre - mármint lefejem és üvegből odaadom. Szerintetek hülye vagyok??????
Nagyon kikészültem már az egésztől, nem volt kedvem szoptatni, sőt már rettegtem előre az egésztől, hogy felhúzom magam, ő megérzi, ettől nem tud szopizni, stb..sokszor elfogyott a türelmem.így talán könnyebb lesz..nemtom..este azért marad a cici..

Már hetek óta ezen témázok....de az biztos, hogy neki sem jó, ha órákig lóg a mellemen és nem lakik jól..talán vmitől nem tudja rendesen kiszívni..

ja, van tippetek extra gyors tejcsi melegítésre üvegben?? Ti hogy csináljátok???

bocsi, hogy panaszkodni jöttem..cserébe egy kép itthonról,a teraszról, fáradt fejjel, cuki babókával:
Kép

sok puszi mindenkinek!!!

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Kmanna: teljesen megértelek, én is úgy vagyok vele, hogy néha akkor is lefejem és üvegből adom a tejcsit amikor nem lenne muszáj :oops: Üvegből (legyen az akár tele) kb. 3-5 perc alatt megeszi a kis mohó, cicin meg ő is közel 1 órán keresztül van. Ez főleg éjszaka praktikus mert mind a ketten hamar vissza tudunk menni aludni..

Tej melegitésre mi vettünk cumisüveg-melegitőt, bár nem ér olyan sokat ha kevesebb mint 120 ml-t melegitesz mert állandóan ellenőrizni kell a tej hőmérsékletét, ergo ugyanolyan mintha forró vizbe tennéd az üveget..

Szép estét!
Andi
[/quote]

KépKép
andee73

Kmanna!

Én is ideges vagyok attól, hogy Nimi egész nap szopizna....Mintha telhetetlen lenne....
Tegnap addig nyúzott, hogy már fájt a mellbimbóm és iszonyodva gondoltam, hogy nemsokára újra kell szoptatni. Én csak 15-20 percig hagyom és nem mérem. Viszont az előbb adtam neki tápszert mert elegem lett, az örök nyüglődésből. Most alszik mint a bunda (előtte megint hetekig nem kapott tápszert).
Egész du. csak evett volna nem tudott aludni és én érzem (tudom) hogy éhes....
Szóval megértelek, ne hagyd szerintem egy óráig. Nem mérted még meg úgy 20 perc után? Lehet hogy már akkor is 100 gramm volt. A fejés is macerás, nem tudom mit tegyél. (talán inkább kicsit többször tedd cicire de csak max 20 percig)- ez csak egy ötlet....
Ha olvasol akkor tudod, hogy én meg már lassan a megbolondulás szélén állok, fáradt vagyok és ideges. Levi változatlanul műsorozik.
16-a után ha sikerülnek a vizsgák akkor végre lelereszthetek egy kicsit, végre magammal is törődhetek, remélem....
Egy kis úszás olyan jól esne...Meg azért sajnálom is néha őket, hogy nem vagyok mindig egy vidám anyuka....remélem többet tudunk majd játszani stb. Meg akkor már esetleg Veletek is tudunk talizni.
Panka továbbra is nagyon szép kislány!!! :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Niki!!!
Gondoltam hogy Lilla még viszi valamire mert tényleg gyönyörű kislány!! Kíváncsian várom :wink:

Lusie!

Nem semmi méretek vannak nálatok!!

Alizka még csak most érte el az 5 kilót!

obea!

Én is adok már Alizkának tejpépet és nem azért mert szerintem jót teszek vele, hanem azért mert nem fogadja el a tápszert és valamit ennie kell, mert kevés a tejcsim és nem fejlődik eléggé.
A nagylányom is kapott 3 hónapos korától banánt, almát és előtte nagyon hasfájós volt de a pocija rendbe jött amikor már nem csak a vacak tápszereket ette!!!
Természetesen ha lenne elég tejem eszembe sem jutna bármi mást is adni de így jobbnak látom ha adok neki kanállal pépet és banánt mint hogy éhes legyen és sírjon!!

Így legalább kiegyensúlyozott mosolygós jól evő babám van, nem egy éhes sírós baba aki nem kap pépet mert még nem való neki!!

Juditkmét!

Édesek a képek!
Kár hogy Levi még nem hagyott lejjebb ezekkel a hisztikkel, nálunk már nincsenek hál égnek.
Nekem is van még vizsgám de már csak egy és utána VÉGEZTEM!!
Drukkolok neked, hogy minden sikerüljön!!
Én az államvizsgát jövőre hagyom most nem lenne rá erőm!!

Így is Óvodapedagógus vagyok csak éppen okleveles nem diplomás de jövőre lerakom az államvizsgát és meg lesz a diploma is.

Kmanna!

Édes kis hajasbabád van!!!!
Ha feszültséget okoz a szopi inkább fejd le mert így csökkeni fog a tejed és az nem használ egyikőtöknek sem!

Eszterxx???

Pumperka!

Három gyerek mellett fűnyírás!?
Hát van benned erő!

Puszillak Pati , jó lenne valamikor összefutni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bocsi ha hosszúra sikerült, a lányom szerint is mert unalmában elaludt :wink: :lol:

pepike

Kép

Kép
pepike

Pont ez van nálunk is.
1,5 óra szopizás után tudtam letenni úgy, hogy nemkeresett még a ciciután.
Kevesebb a tejem?
3 hónapos növekedési ugrás kezdődik már most???
Vagy az ujjszopás a ludas a tejcsökkenésért?
A kis buta, csomószor hevesen szopja éjszaka is az ujját, pedig tiszta éhes. Mondtam már neki, hogy szóljon, mert az ujjszopira nem kelek fel. És a nagy kimaradás miatt kevesebb a tejem.
Most, hogy nincs itthon apa lehethogy az ágyamba veszem éjszakára, úgy talán hamarabb érzékelem, ha megébred.
Egyetlen szívfájdalmam, hogy nem igazán tudom őt fekve szoptatni, mert annyi levegőt nyel az elején, hogy többször fel kell emelnem büfizni, az meg fekve nem egyszerű.
Volt, hogy velem volt éjszakára, de szopi után félórával felébredt, hogy feszíti a levegő, persze újra cicit keresett, de csak vonaglott rajta, majd egy jó nagy büfi, bukás után nyugodott meg.

Potyka!
Tudom te a gyerekeiddel együtt aludstál alszol. Nem volt ilyen gondod az éjszakai szopiknál?
Én annyira nem bánnám, ha csak kiszolgálná magát, és aludhatnánk tovább. :?

Na hív is újra a fiam. (a kisebbik).

Az előbb nálunk megint az jött be, hogy 5-6- szor váltottam mellett a 1,5 óra alatt.

Nekem is olyan nehéz, hogy kéthetente mindig van 2-3 nap amikor szenvedek a szopival valamiért. :(
A cumisüveget én bizti hanyagolom. Inkább amíg bírom kitartok.
Valahogy mindig jut idő másra is, mégha annyi nem is mint hónapokkal ezelött. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kép
Alizka

Kép
Pepike és Liza

pepike

Kép

Kép
pepike

Kép

Szégyenlős vagyok!

Kép :wink:

Na jó megnézhetitek!
Boldog névnapot, Norton ezt kapod tőlem!
Aztán nem kuki fogdosás!
:wink:

pepike

Kép

Kép
pepike

Szia Pepike!
Jó olvasni, hogy jobb a kedved!
Átköltöztetek már?
Alizka milyen mosolygós,és szépen ki van kerekedve! :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!
Én csak fekve tudok szoptatni! Nem nyel levegőt így Nimi!
Levit is így szoptattam végig. Sokszor én is alszok közben éjszaka. Viszont ülve képtelen vagyok szoptatni, tehát ha úton vagyok akkor baj van...Hacsak nem lehet vhol lefeküdni. Néha plédet viszünk és az országút mellett pléden szoptatok....:-)
Ja és úgy büfiztetek, hogy az oldalamra támasztom ő meg térdel :wink: Bevált!

Pepike!
Szépek a lányok!!
Micsoda ajándék :wink:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Köszi Judit! :wink:
Kipróbáljuk. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

pumperka!

a kedvem az nem jobb csak kezdek beletörődni a tehetetlenségbe.
Csak röviden vázolom hogy értsétek, mert igértem megírom ha már tudom.
Anyu élettársa a nevelőapám 14 éve, és a nagylányom imádott nagypapija. Szóval ő vele van gond! Május 15.-én azaz több mint 3 hete elment dolgozni de a munkahelyére már nem ért be és azóta nem jött haza :cry: :crry: :cry: :cry: :cry: sajnos a munkájából adódóan valószínű hogy valakinek útba volt, vagy csak bosszút akartak állni rajta.
Mi már beletörődtünk( de a reményt sosem adjuk fel) de Pepi folyamatosan keresi, és nagyon szomorú. Azt mondtuk neki külföldön dolgozik de nem érti miért nem köszönt el tőle a papija, és miért nem hívja fel. Rajzokat készít neki, beszél hozzá úgy hogy felnéz az égre mintha tudná valószínűleg már ott van , nagyon nehéz ezt látni hogy szenved :cry: :cry: :cry: Mi majd feldolgozzuk valahogy de őt nagyon sajnálom mert nagyon közel álltak egymáshoz minden nap jött hozzánk, és most nem érti hogy mehetett így el hogy neki nem is szólt.

Hát ez a bánatunk oka..............................

pepike

Kép

Kép
pepike

Nem kívánom senkinek ezt a bizonytalanságot és tehetetlenséget és a saját fájdalma melett a gyereke fájdalmát is nézni, és az a kicsilány úgy érzi hogy őt cserbenhagyta hogy így szó nélkül ment el.......
nem írok tovább mert már zokogok................................

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

Melinda, köszi az tippet, átfesteni nincs kedvünk a falpenészt :? valaki más?

Mni, tök jó hogy jól viselte Lilla az oltást.
amúgy mi is szervezzük a keresztelőt, csak mi szendvicses állófogadást szeretnénk.... szval neten keresek szendicseket :D
tündéri a kis Lilla a videón!!!
az üvegek egy dobozban (kenyérsütődobozában) férnek el, jobban mondva már nehezen. najó, majd lefotózom :D az a baj hogy a szelektív hulladékgyűjtéssel itt,hogy a papirt kartont egy-két havonta adott napon elszállítják. ez ok. de az üveget el kell vinni és nincs sok gyűjtő. Jó a Fehérvári úton el voltunk kényeztetve, mert a közelünkben 3 is volt... szval ez nem új otthon is szelektáltunk ;)
csak az a különbség hogy itt kötelező... ;)

LÁNYOK, JIM!!! most olvastam az újságban, ugyanis itt minden a fociról és a sörről szól most :D szval hogy nem asör hízlal, hanem a sör étvágyat csinál és ezért mondják hogy sör-has. És hogy rengeteg asszem B vitamin van benne és marha egészséges még a szívroham megelőzésére is jó! ;)
szval hajrá :)

Judit18 :lol: máris telefonál? ;) tök jól fog! lányok, nálatok mikor kezdett el fogni? szépek vagytok a macsekkal akarom mondani a picurral :lol:
[quote]e írta:gyszer kipróbáltam azt a lábszárratevős tornát, azt hittem összeszakadok, inkább egyelőre nem veszélyeztetem Esztert amíg nincs hasizmom

:lol: :lol: :lol: én is ettől félek amúgy... ;)

Pété, tündéri a te kis családod ;) végül mi lett a babakocsival???

Linocs: télleg gyönyörűűűűűű ;)
nem semmi a kiscsaj, hogy ilyen jól elvan egy orvosi rendelőbe... mondjuk mi még csak most megyünk majd oltásra, de hogy csillogó szemekkel nézni az üvegcséket... ez már morbid ;)
Fruzsi is jó súlyban van :) Örülök, hogy nem lett láza, a nehéz éj... hát nem lehetett könnyű... Ti egy ilyenéjszaka után hogy bírjátok a nappalt???

Márti, bevallom, hogy nálunk 11körül van a fürdetés esti cici. ezt mi döntöttük el, egyrészről azrt hogy sötétben legyen a fürdés és hosszú alvás, így jobban megtanulja, másrészt ha este 8kor kezdi a hosszú alvást akkor 3-4körül kell kelni és én akkor tuti nem használom ki az időt az alvásra, mert 9kor még nem tudok lefeküdni, így viszont amikor ő ágyba kerül 10perc najó max félóra múlva én is és így én is alszom 5-6-7 órákat :) jó, ez azzal jár hogy néha fel kell kelteni legkésőbb 11kor, de olyankor már tuti éhes is...
gyönyörűek a tavirózsáid!

Cicuka, nagyon tuti ahogy Kristóf egyedül eszik!!!

Panny, mi hason alszunk.... azaz Máté ;) és mostanában egyre többször van, hogy felébred és nem sír hanem nézelődik, vagy vándorol a kiságyban. És ilyenkor emelgeti a fejét is. Én nem aggódom, simán lerakom szopi utána hasra, ha elaludt. nem szokott bukni.
mit szoltak a srácok a trambulinnak?
fűnyírás babakocsival :lol: :lol: :lol:

Jim érezzétek jól magatokat Pécsen, bár gondolom nem nyaralni mentek...

Pumperka, köszi areflex leírást, jó tudni ;)
sajnálom a nehéz éjjeled.... :(

Bosek, mi is 3kerekűt veszünk majd, legkésőbb otthon... várom már ;) mert amink van kicsit rozoga, de azért szeretem ;)

Juditkecskemét! még mindig nagyon csodásan gyönyörűek a pasijaid!!!! wow! annyira beszédes szemeik vannak! mindkettőnek!
:evil: :evil: hogy milyen emberek vannak :evil: :evil:
minket a reptéren előre akartak engedni, amikor kísértük ki a sógornőmet. ;)
na bemásolom majd azt a cikket a hiszti kezeléséről!
igyekszem mihamarabb!

Tündérmanó, jó az a film!
szegény Ádám. remélem jól sikerültek a dolgozatai ;)

Potyka
[quote]h írta:ogy az ő hasa kisebb

:lol: :lol:
nyugi, ha az előző 4 ment, az 5dikkel sem lesz gond :lol:
most Te vagy a topik kismamája, szval nyugodtan panaszkodj itt nekünk, depizz meg minden, igyekszünk majd olyankor behülyülni és akkor nem tudsz majd depizni ;)

Mommy eltűnt? :( :(

Bea, remélem rendeződik a tgyás. nekem rendesen jött és nekem tök rendes a munkaügyis annak ellenére,hogy nem kapott még tajszámot nem balhézik...

visszaolvasás: tudom hogy az halálos lenne... :lol: :lol: szerintem hihetetlen zakkantak voltunk/vagyunk ;)

Lusie! nem semmi méretekkel rendelkezik Peti! de télleg nem is duci, "csak" nagy.... az a babakocsis hihetetlen....
de nagyon édesek!

Kmanna, Neked is micsoda édes hajasbabád van! wow! :)

Pepike!!! drukkdrukk az ucsó vizsgádhoz!!!
végre képek! csudaaranyosak a csajok :) !!! :)
ilyen van??? :cry: :cry: :cry: ez hihetetlen.... sok erőt! nemcsodállom hogy kivagy....

Eszterxx???!!! jelentkezz ügynöknő!!!!

vidám hétvégét mindenkinek! ;)

Kép

Kép
kolyok28

Pepike! Asszem fel sem tudom fogni mint mehettek keresztül, szegény kiscsaj... nem lenne jobb megmondani neki az igazat? vagy még nem értené meg?
:roll: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
kolyok28

Máté 2months & 1days old.
Azaz már minden topik baba elmúlt két hónapos :lol:

Kép

Kép
kolyok28

kivéve persze Potyka ötöskéjét, de Ő még várjon egy keveset ;)

Kép

Kép
kolyok28

Kmanna: Tényleg mérd meg 20 perc után, hogy mennyit szopizott és ha kevés neki akkor válts cicit, ha az is kevés neki akkor amíg alszik fejd le és úgy add, ha így sem jó akkor jön a tápi. Az tényleg nem tesz jót, hogy te is ingerült vagy amiatt, hogy nem eszik, mert akkor azért nem fog enni. Én ezt tapasztalatból tudom, de én sem tudtam túlzottan nyugodt maradni mikor tudtam, hogy még fejleszteni(tornáztatni) is kellene a gyerekemet és ha 1 órán át cicin van akkor utána 0,5-1 óráig nem tehetem hasra, mert kibukja amit nagynehezen belépumpáltam és utána megint szopi jönne. A védőnő azt mondta, hogy max. 20 perc szopi és ha kevés neki akkor adjak tápszert pótlásként. Mostanra szerintem már el is lustult a kincsem és nem szívja a cicit. Csak a délutáni alváshoz használjuk, mert már este is úgy alszik el, hogy ringatjuk a seggét. :oops:

Pumperka,Kmanna,Juditkmét,Andee73: Írígyellek benneteket a kitartásotokért én 3 hónapig bírtam ezt csinálni, de mivel Kristóf sokszor volt fennt a hasfájás miatt ezért fejni sem volt időm és így "kényszerültünk" át a tápira, mivel nagyon lecsökkent a tejcsi mennyisége. Nem semmi 1,5 óráig szoptatni. .Elismerésem. Nálam is az volt, ha elvettem tőle hamarabb akkor meg azért ordítot, ha éppen nem a hasa fájt.Bár volt, hogy míg Kristóf kisebb volt én is bealudtam vele együtt.

Most éppen azon vagyok nagyon kibukva, hogy én bárhogy próbálom tornáztatni ordít amint hasra kerül. Kipróbáltam a lábratevős verziót is. Jól lehányt (pedig 1 órával előtte evett) és ráadásul még ordított is.Kipróbáltam a gyógytornász által javasolt tornát, de az sem tetszett neki, pedig közben megpróbálom a figyelmét elterelni (biciglizés, mert azt szereti, állatok stb.) Jó, hogy itt volt anyukám, mert az én türelmem elszállt. Betettem a gyereket az ágyba, hogyha ordít ott nyugodtan lehet, kivonultam a konykába és zokogtam jó sokáig. Anyukám addig próbálta rávenni Kristófot, hogy tartsa a fejét és a kezén is tartsa magát. Lehet, hogy most azért ilyen a fiam, mert érzi, hogy én parázok?Gondoltam feliratok valami dilibogyót, mert lehet, hogy kezdek depis lenni? Bár nem szeretnék már most rászokni az ilyenekre. Nem tudtok valami homeós szert vagy gyúgyteát erre amit hosszabb ideig lehet szedni?

Kép
cicuka78

Pepike: Ne izgulj! Alízka nem is olyan vékonyka. Írtad, hogy csak most érte el az 5 kg-ot. Az én fiam még most sincs 5 kg, pedig már 3,5 hónapos. Bár mi kis súllyal (2600g) születtünk és tényleg elég soványka volt, ha megnézed a képeket akkor látszik is.

Kép
cicuka78

Pepike, és Anyud hogy viseli? gondolomneki lehet a legnehezebb....

Kép

Kép
kolyok28

Juditkecskemét: ime a cikk. nem tudom bevállik-e de szerintem megér egy próbát ;) kicsit furán hangzik persze... ;)

"Magyarázzunk a csöppségnek

Gondolkodjunk úgy a kicsikről, mint akik inkább ösztönösen viselkednek és egyelőre nem teljesen civilizáltak. Ha azt szeretnénk elérni nála, hogy abbahagyja a rugdosást és visítást, meg kell tanulnunk az ő nyelvét.

A barátnőm kétévesfia egy angyal. Édesen énekli a gyermekdalokat, nagyokat kacag és hihetetlen kedvesen selypegi a mamijának, hogy mennyire szereti. De ő is csak olyan, mint az átlag kétéves, és nehezen viseli, ha valami nem az ő tervei szerint történik.

"toporzékoló ördögfióka"

Egy példa: imádja a lakópark játszóterét, mert ott mindig összetalálkozik az én kisfiammal, akivel aztán feldúlják a homokozót. De a mamája meséli, hogy a házukból kizárólag a másik irányba hajlandó elindulni, hogy a traktort, a sok kutyás házat és a meredek utcát is lássa. Így az ötpercnyire lévő játszótér fényévnyi távolságra kerül tőlük. A szőke tündér kisfiú toporzékoló ördögfiókává válik, ha megpróbálnak jobbra indulni.
Aztán ott van a délutáni hiszti, amikor nem akar kimaradni semmilyen programból, de annyira fáradt, hogy csak arra marad ereje, hogy magát a földre vetve hisztizzen. Ez szerencsére nem túé gyakori, de talán ezért érzi a mamája olyan felkavarónak, amikor mégis megtörténik.

"a kendőzetlen igazság"

Először is meg kell értenünk egy alapigazságot. A gyermek nem minifelnőtt. Sokan elkövetjük az a hiábt, hogy túl direktek és őszinték vagyunk, de ez legtöbbször nem működik. Rá kell vennünk magunkat, hogy úgy gondoljunk rá, mint egy kis ősemberre. Ezt minden hisztinál megtapasztalhatjuk: egyre elkeseredettebbé válik, ezzel együtt egyszerűsödik a kommunikációja, a végén már csak testbeszéd marad, rúgásokkal, kalimpálással, sírással.
"mi megmagyarázzuk"
A tudományos magyarázat erre, hogy míg mi, felnőttek a bal oldali agyféltekénket dolgoztatjuk, amikor a nyelvet közlésre vagy problémamegoldásra használjuk, addig kicsinyeink a jobb agyféltekéjükre "hagyatkoznak"
Ez azt jelenti, hogy felismerik az érzelmeket (jobb félteke), de még nem tudják jól kifejezni és a tudomásunkra hozni (bal félteke).
Nehézség, hogy egyenesek, őszinték akarunk lenni a kicsihez, de ez kivitelezhetetlen, amikor zaklatot. Minden gondosan megfogalmazott érvelésünk süket fülekre talál. Mit csináljunk ilyenkor? Hogyan menjünk le az ő szintjére ezekben a helyzetekben, hogy megszűnjön a hiszti?

"gyengébb mint mi"

Egy totyogó folytonosan küzd azért, hogy meghallják és megértsék. Bizony nem könnyű kétévesnek lenni. Gyengébb nálunk, nem tudja olyan jól kifejezni magát. A mi feladatunk, hogy úgy tegyünk, mintha ők lennének a győztesek. Ezt úgy érjük el, ha megértetjük vele, hogy tudjuk, min mennek keresztül.
"ez így működik"
Miközben hisztizik, rugdos, kiabál, mondjuk neki, hogy tudjuk, mit érez. Ismételjük el ugyanazokat az egyszerű mondatokat: "Dühös vagy, dühös, nagyon dühös! Most azonnal szeretnél egy kekszet! Kekszet akarsz! Most!" És most jön a neheze: a kicsi érzelmi intenzitásához kell igazítanunk a mi hangvételünket, és használnunk kell a testbeszédet. Közben ismételgessük az eddigi mondatokat. Mikor a kicsink rájön arra, hogy megértettük, mit érez, szinte azonnal megszűnik a visítás -legalábbis az esetek felénél. Ha lenyugodott, elkezdhetjük a probléma megoldását. Magyarázzuk meg miért nem ehet még egy kekszet vacsora előtt, vagy miért ne vegye el a másik játékát.
Minél drámaibb, annál jobb. A megfelelő hatás elérése érdekében csapkodhatunk a karunkkal, grimaszolhatunk.
"egy kisvasút"
A faimnál a közeli játékbolt látogatása állandó program, van ott egy terepasztal, ahol egy kis vonattal lehet játszani. Arról hallani sem akar, hogy a vonatozáson kivülmást is csináljunk. Amikor legutóbb el kellett mennünk a játékboltból, és kitört a hiszti, bevetettem az előbbi gyakorlatot, és ismételgettem, amit kimondott volna, ha a hiszti nem veszi el az eszét: "Dühös vagy, vonatozni akarsz és nem akarsz elmenni!" - mindezeket drámai átéléssel hangsúlyoztam.

"gyakran hatásosabb"

A többi anya furcsán nézett rám, mert a szülők általában oda sem figyelnek a hisztire, és szokatlan, amikor egy felnőtt dráma hősnő módjára próbál az apróságra hatni. De csodák csodája, a fiamra hatott az előadás, és két csuklás közben felismerés csillant a szemében. Majd azt mondtam, hogy holnap újra eljövünk, de mára befejeztük. Ezzel békésen elhagytuk az üzletet. Meg kell találni azt a hangsülyt, gesztust, amelyre a kicsi felfigyel. Minden gyerek máshogy reagál, tehát kísérletezzünk, nem biztos az azonnali siker, gyakorolni kell.
Az előadás gyakran hatásosabb, mint a kimondott szavak. Ha valaki feldúlt, nem annyira az számít, mit mondunk, inkább az, hogyan.

"egyszerű megoldás"

Amikor azon aggódtam, vajon a többi szülő mit gondol rólam, egyszerű dolog jutott eszembe. Ha a kicsi örül valaminek, nem ugyanezt a műsort csináljuk-e végig? Magas hangon csiripelünk, tapsolunk, és ismételgetjük: "Ügyes vagy, nagyon ügyes, jól csináltad!" De amikor rosszkedvű, dühös, azzal nem azonosulunk, és hiába csititjuk, ő csak azt érzi, hogy "anya nem érti, mit érzek". Így inkább választom a szini előadást, még ha úgy gondolhatják is, megőrültem.

TIPP:
1. Ne hagyjuk, hogy a kicsi túl éhes, fáradt legyen, hogy unatkozzon vagy túlpörögjön.
2. A totyogóknál is jól működik, ha nem direkt neki szánjuk az információt. Amikor tudjuk, hogy hallótávolságra van, dícsérjük meg az apukának, milyen büszkék vagyunk rá, hogy olyan szépen megosztozott a dömperen a barátjával.
3. Ha kicsit dilisen viselkedünk, azzal sokmindent elérhetünk nála. Ilyenkor okosabbnak érzi magát, növekszik az önbizalma. Tuadtosan irányítsuk. Ha a kirakós játékban mindig ő győz, könnyebben hagyja, hogy mi győzzünk,mondjuk, mikor fel kell öltöznie. Könyörögjünk valami vicces dologért, és engedjük, hogy nemet mondjon, így könnyebben beadja a derekát. Csináljunk úgy, mintha képtelenek lennénk a puzzle-t rendesen a helyére illeszteni, és nevessünk ezen.
4. Minden alkalommal, ha valami jót csinált, rajzoljunk egy pipát a tenyerére és este fürdés előtt számoljuk meg, hogy aznap mennyit gyűjtött össze. Nem lehet elégszer dícsérni.

(A szerző megállapításai dr. Harvey Karp: The Happiest Toddler on the Block című konyvének gyakorlati alkalmazásain alapulnak.)"

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!
Pepike, Veled kezdem, mert beleborzongok a Veletek történtekbe, egyszerűen nem lehet fölfogni egy ilyen esetet, és egy kisgyereknek még nehezebb lehet. De biztos az is rossz, hogy szegény nem tudja, hogy miért viselkedett így vele a papája (miért hagyta őt itt így, búcsú nélkül)... Hát, ez nagyon nehéz. Imádkozom értetek.
Pumperka, Kristóf jól van, kialudta magát, jól evett utána egész nap! Köszi az érdeklődést és a testedzéses gyakorlatot is, már alig várom, hogy kipróbálhassam. Persze, ma nem mertem, mert nem akartam megkockáztatni egy újabb hányást.
Kmanna, teljesen együttérzek Veled. Nekem szerintem azért nincs elég tejem, mert pszichésen nem bírtam az első hetekben, hogy Kristóf állandóan cicin lógott volna, ha pedig elvettem, ordított, hogy éhes. Az evések természetesen egymást érték: másfél óra szopizás után elfáradt és kb 10-20 percre aludt el. Persze, a cicim is nagyon fájt. Ez a fizikai és a lelki tényező teljesen padlóra küldött. S ezek után a doktornő megfenyegetett, hogy visszaküldi Kristófot a kórházba, ha még esik a súlya... Szóval, Cicuka leírása szerint a cicizés után jön a tápszer. Mostanra a cici kb 10-30 perc, majd a tápszer. Az elején nagyon kivoltam, hogy nem tudom csak anyatejjel táplálni, de amikor ezt el tudtam fogadni, több lett a tejem is.
Vendég

[quote="pepike"]N írta:pepikea jó megnézhetitek!
Boldog névnapot, Norton ezt kapod tőlem!
Aztán nem kuki fogdosás!
:wink:

Te naggggggggyon dinnnnnnye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ez nem komplett, de imádom!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sajnálom, amin keresztülmentek, ez a bizonytalanság sokkal rosszabb, mint a biztos rosszat tudni :? , mert talán azt érzi az ember, hogy tehetetlen és talán még tudna segíteni, talán még nem lenne késő, de merre, hova????? Iszonyú! Együttérzek veled, gyere sokat közénk, hogy kicsit kibeszéld magad!!!

Norton köszöni szépen a névnapi köszöntéseket. :D :D :D
Megkapta a gyűrmerongyit, bohócost, majd teszek fel képet.
Most megysek szunyni, mert ma vizsgázott a kocsim és korán kellett vinni... :roll:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Marla!

Csak nem a Búzási doktor okoskodott?
Nekem megvan róla a véleményem. 2x voltunk mi is nála a gyerekekkel. Hát mit mondjak nem csak nekem, de a gyerekeknek sem volt szimpi, a durva beszólásai miatt. Így mi maradtunk a régi jól bevált dokinéninknél. Nagyon aranyosak kedvesek (védőnéni és az aszisztensnő), csak nem a Vaskapu utcába rendel hanem a Bakáts téren.
A védőnő neked is a Szakolczainé igaz? Vele nincs semmi gond. De az Otikát a Bakátstéren meg sem közelíti. Na mindegy nekem már sok tanács úgy sem kell, ha meg igen akkor mindig este 8-kor zaklatom telefonon a régi védőnőnket Otikát.

Pumperka!
Nem semmi nő vagy. Legalább ma nem volt meleg a fűnyíráshoz.

Pepike!
Ez borzalmas. Alizka tündéri. A vizsgákhoz pedig kitartást és sok erőt kívánok.

Juditkecskemét!
Nagyon helyesek a fiúk. Én neked is kitartás a vizsgákhoz, meglátod megéri és örülök, hogy nem halasztottál.

Pati!
Nortonnak "húzd meg a fülét"! Boldog névnapot kívánunk neki!

Kmanna!
Nagyon szépek vagytok. Mézgombi és a babája, hogy van?

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok!

Obea
Nagyon jól látod amit írtál pont így érzek és pont ez fáj neki a legjobban, mert nem érti hogy hagyhatta őt így itt.........

Köszönöm a sok jó szót, jó veletek kicsit erőt adtok!!!!!!!!!!!!!!!!
!

kölyök!

Én nem bírnám addig húzni az esti etetést, mert max10ig bírom ébren!
Hát igen anyunak a legnehezebb, és ahogy Pati is írta ez a bizonytalanság a legrosszabb, mert az eszével tudja az ember hogy biztos baj lett, de a szíve még reménykedik..............

Patikám!
Én is imádlak és remélem tetszett az ajándék!!!

puszi Pepike :wink:

pepike

Kép

Kép
pepike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: