Halihó!
Emma, Máté növögessetek továbbra is boldogságban, egészségben! Pusszancs Nektek!
Huhú, annyit írtatok, hogy nem fogok tudni mindenkire egyenként reagálni, inkább megpróbálkozom témánként.
De azért van kivétel:
Henikém,
Péterke! Szívből kívánom, hogy minél hamarabb rendeződjön minden. Éljenek az anyatigrisek!!!

+++++++
Kismamik! (Emese, Sense) Olyan jó olvasni Rólatok! Bár tény, hogy a rosszullétek miatt nagyon sajnálkozom, de annyira jó most Nektek! Valószínűleg én már nem élhetem át ismét ezt a csodát, ezért irígykedem is kissé.

Növögessen csak a pocakocskátok és benne a kis csöppök! Továbbra is ++++++++
Jaj, már annyira elérzékenyültem, hogy már nem is tudom miről akartam írni.
Irina, köszi szépen a linket. Elolvastam, nagyon tetszett. Én leginkább MOmóval szoktam konzultálni, kedden voltunk nála, ő is próbálkozott azzal, hogy mászásra bírja Vacakocskát, de neki sem nagyon sikeredett. Ellenáll. Inkább lehasal vagy, ha sikerül neki felül. Egyébként egyre jobban izmozik azon, hogy fekvésből is felnyomja magát ülésbe. Az eszem áll meg, hogy milyen fordítva működik. Ülésből fordul majdnem négykézlábra, de gyorsan lehasal

, ha négykézlábra akarom tenni, fordul és felül, ha le akarom ültetni, megfeszíti a lábait és inkább áll. A közlekedést meg megoldja forgással és tolatással. De tényleg nem aggódom nagyon, mert közben meg nagyon aktív, állandóan mozgásban van minden testrésze, olykor már ráfogom, hogy hipermotil.
No, meg azzal vígasztalódom, hogy ekkora testet nem egyszerű ám mozgatni, ezt én is megerősíthetem.
Jaj, már megint egy para, amivel lehet stresszelni a mamákat. Én már leírtam erről a véleményemet. Nem vagyunk egyformák, szerencsére. Nekem van olyan barátnőm, aki 35 évesen negyvenvalahány kiló. A kislányai is majdhogynem vékonyabbak, mint most Bercó. Őket is paráztatta a védőnő, pedig náluk sincs semmi baj. Két olyan tünemény, örökmozgó, érdeklődő, okos gyereket.... Ahogyan itt is a kislányok. Ráadásul én nem vagyok híve a megtömésnek, a kaja erőltetésének, mindig attól tartok, hogy később lesz majd a gyereknek valamilyen evési problémája. Úgy gondolom, a gyerekek mindig jeleznek, ha elég nekik, illetve, ha ízlik vagy éppen nem ízlik nekik valami.
Melegben meg igenis kevesebbet esznek a babók. Ezt tapasztaltam Bercónál is.
Kajálás, mennyiség. Én nem tudom mennyit eszik, mármint a tejcsiből, időhöz sincs kötve. Az biztos, hogy délelőtt megkínálom némi joghurttal, délben próbálkozom a főzelékkel és du-n jön a gyümölcs babakeksszel vagy tejpéppel. Akkor már napok óta nincs szopi. Abból nagyon változó mennyiségeket eszik 80-200 között változik a mennyiség.
Bölcsi, óvoda: Még mindig nem mentem be a bölcsibe beíratni Manókát, pedig én is úgy gondolom, hogy már most meg kellene tennem. Ráadásul a szomszéd utcában van, sokszor sétálunk előtte.
Én is úgy tudom, hogy délig simán maradhat a gyerek az óvodában, ha van kistesó akkor is, sőt. Annak idején Dávidnak is megengedték, hogy ott is aludhasson, ha ő úgy akarta. Emlékszem két hét után ágyneműt kellett varrnom, mert maradni akart. Később már ritkán használtuk.
Altatás: nálunk még a szopi a nyerő, vagy az ágyon fekve ringatom, rázogatom a fenekét.

De én nem vagyok mérvadó, mert ezzel én saját magamat is kényeztetem.
Igaza van Kolbinak!!!! Már gyerekek vannak itt, nem babák, de még milyen gyerekek...... Olykor beleolvasok más topikokba és meglesem a babák képeit.

Meg kell mondanom, elfogulatlanul is azt látom, hogy magasan verjük a mezőnyt.

Hogyan lehet véletlenül ilyen válogatott csapatot összehozni.
Tali: mi megint kimaradunk, pedig van GPS is. De a keresztelőn csak itt kellene lenni. No, majd legközelebb.
Csatlakozom én is, hétfő óta nálunk is lehet hűvöset csinálni.

Jó móka volt, egész de itt voltak a szerelők. Nem is gondoltam, hogy ez ilyen sokáig tart.
Kérlek drukkoljatok!!! Ma Dávidot elviszi apa egy területi válogatóra, remélem beválogatják, nagyon jót tenne az önbizalmának.
Ennyi szerintem elég is belőlem.