A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jó reggelt!

Heni, nagyon remélem, hogy hamar hazajöhettek, és egyetértek Emesével, mindenképp járjatok utána a dolgoknak (bár gondolom ezzel Ti is így vagytok :roll: ) ++++++++++++

Aniko: akkor ne aggódj, majd beáll a dolog. Látszik a képeken, hogy jól éreztétek magatokat a Balcsin. És amikor néztem Marcit (a csapos az csúcs! :lol: ), az jutott eszembe, hogy a Babáink már messze nem babák. Komoly fiatalemberek és hölgyek! 8)

Regi: irigyellek ezekért a kikapcsolódásokért... :roll: :oops: és azt hiszem, a fogzás után Szeli meg is érdemelt egy jóóóóó éjszakát.

Mesi: na, nem tart ez rosszullét örökké. :wink: Kék-zöld foltok, púpok: Máté is úgy néz ki, mint egy vén csataló. :lol: A lába dettó, a szeme csücskén egy púp, homlokán 3 karcolás, arcán egy hurka, combján kék zúzódás, kééééész! :shock: :lol: Ja, és még 2 ujját is odacsípte a fiókkal... mi lesz még itt? :shock: Igen, és a kiskanálért gyertek, csak lehetőleg Apátokkal, vagy úgy, hogy a mi Apánk itthon legyen, hogy ne kelljen cipelned a harmadikra (lemennék Érted, de Mátét hova rakom? Már az etetőszékből is kiműti magát, hiába van bekötve. :shock: :evil: )

Altatás: alakul lassacskán. Igaz, nekünk a dokink azt mondta, hagyjam teljesen egyedül, és csak hébehóba menjek be megsimogatni (max 3x szoktam), mert az se jó, ha álomba simizzük, hiszen éjszaka akkor addig fog nyüszögni, míg Anya át nem megy simizni. A cél pedig nem ez, hanem hogy egyedül elaludjon és éjjel vissza, ha megébred (és ébred, mert mi felnőttek is ébredünk, csak rögtön visszaalszunk és nem tudatosul.)

Még valami: tegnap este végül Máté SEMMIT nem evett később sem. Vacsi nélkül f6-ig egyhuzamban aludt, és reggelire is csak 120-at evett. Azt hiszem, a múltkori zabaroham után most fogyózik... :roll:

Szaladok reggelizni, aztán pakolok, megyünk Nagyszülőzni! :D

Ha tudok, még jövök! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Isten éltesse a 9 hónapos Emmácskát és Őmátéságát!!!!

Kiskolbi! Oké, ha jól leszek, megyünk, Apát is befűzöm!!!!!!

Regi!
Gratulálok a fogacskákhoz!!!! Lehet, hogy a több hami a megoldás.

Na mennem kell, mert éppen sikítás van. :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Hát Emese nem irigyellek a rosszullétek miatt!!!! Nálam csak a fáradtság játszik be egy cseppnyi depivel keverve. :lol: Tegnap olyan voltam, mint a mosott sz@r.

Egyedül alvás:
Most hogy sikerült (90%-osan) leszoktatni Botót az éjszakai felkelésről, jó lenne az egyedül elalvást is elkezdeni. Egyelőre ott tartunk, hogy álomba simizem a hátát. A cumi már egy ideje nem kell neki, csak szórakozik vele. (pl pelenkázáskor jól jön, mert pár mp-ig nem megy el. Egyéként azzal szórakozik, hogy dugdossa be a cumit a számba, utána kirántja, hogy csattanjon, és ezen jókat derül. :lol: :lol: :lol: )
Sajna, ha nem elég fáradt, akkor ki kell mennem, a szobából, amíg elfárad. Persze olyankor sír (ordít), de csak pár perc után megyek hozzá vissza. Különben egy órán keresztül is elszórakozunk a feláll lefekszik műsorral. :evil:

Sebesülés:
Ijesztő. Csak a fején van vagy 2 var és véralaáfutás is! :shock: :shock: :shock: A lába rendszerint kék.

Tali!
Elvben megyünk. Ha nem haragszotok, most nem sütök semmit. De viszek pár liter üdítőtr vagy vizet.

Aniko!
Marci csuda jóképű kissrác!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Fleur! Én a sajtot reszelve teszem a meleg főzibe, és beleolvad.
Jaj, Lilla annyira édes! Kis vigyori!

Tejtermékek: sima natúr joghurt és kefir. Tervezem a túrót is!

felébredt a Kiscsirke... :)

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Regi: Gratula Szelinek, rögtön 2 fogacska is!!!!:-)

Zsófi: kék-zöld foltok, púp :)

Altatás: Tegnap már jobb volt mint tegnap előtt! Nagyon fáradtan is van energiája állandóan felállni! Nme hiszem el! De most már csak vagy 20-30 szo fektettem vissza...aztán egyszer csak fekve marad és nézelődik...megnyugszik, aztán csak ott állok mellette és elalszik! Kiváncsi vagyok hogy fog menni napközben. :shock:

Annyit alszik EMMA! Más baba is????

Este 21:30- 7-ig
reggel: 9-9:45 ( kb )
de: 12-13:30
ebéd után 15:30- 17:00
meg van hogy du-án is alszik 19: 19:45 Ez ritkán van!!!

De enélkül is nagyon sokat alszik. 2 óra fentlét után aludnia kell!!!! Kevesett eszik???? próbálja napközben többet adni nek??? Mondjuk amit adok neki azt mind megeszi, de nem kiabál többért....szerintetek? azért alszik ennyit mert nem eszik eleget és elfárad a sok mozgásban, vagy csak nő ( elmúlt hónapban 3-4 cm)

MÁTÉ: Boldog Hófordulót!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Szép napot :)

Emmának,Máténak boldogságosat

Sérülésekre:Traummel kenőcs Homeos szer és naon jó :)

Bölcsi-óvi katasztrófa :( a röhej az h. ugye ez a korosztály(mi) amikor született akkor épp növekvő tendenciát mutatott a számláló :roll: mert ugye a II.vh után az 50-60 as években született sok gyerek s aztán pár évtized múlva nekik sok :) s utána némi pihi,kevés gyerek s most meg mi szívunk,mert megnőttünk esetleg bevállalunk 1-2-3 gyereket s aztán gondolkodhatunk h. mit is csináljunk.Sajna MO még tényleg nem épp a bababarát országok közé sorolható.De az viszont tény h.nekünk rohadt jó dolgunk van h. viszonylag sokáig élvezhetjük gyerekeink társaságát,nem úgy mint mindenhol máshol,ahol 6-8 hét vagy 1/2 év után már dolgozni kell menni.Az tény h. más országokban jobb az anyagi helyzet.Pl. Ukrajnában(vagy vmelyik szovjet utódállamban) a fizetésedet adják oda a gyes idejére.
S oké csökkentsék le 2 évre,de mi van azzal a gyerekkel aki nem érett meg a bölcsödébe,akinek még anya kell?Levi barátja Mírának 3 hónap alatt szokott be a bölcsibe :roll: ,de muszáj volt mert anyja egyedül neveli,a gyed meg édeskevés.
mert szerintem sokan szülnének akár többet is,ha nem lenne a pénz akadály :roll:
Munkahely:jó kérdés h. meglesz-e még 1 év múlva az a törvény v. micsoda,amiben van egy olyan lehetőség h. a munkáltatónak kevesebbet kell fizetni,ha kisgyerekes anyát vesz fel/vissza(Start kedvezmény azt hiszem a neve).De nem tudom h. ez hány órás munkarendet jelent...utána kellene nézni.Mondjuk ezzel állásinterjún elő lehetne hozakodni,szerintem ha még csak 1 év is,akkor is vmi aztán lehet tovább keresgélni :wink:

KOlbi!
gyógyuljatok :) Szemcseppet ha ír a dokinéni 5 napig cseppentsd,mert különben újra előjöhet(Bálintnak akkor szokott khgyull. lenni ha taknyos,de nem fertőz,neki így reagál szervezete)
Igen Míra általában mindenkivel(vagyis aki szimpi neki) beszél :)
Múltkor apjával vonatoztak egy nénivel beszélni kezdett s megkérdezte tőle ezt is :) Néni neked mekkora a cicid :lol: 8) Apja alig tudta visszatartani a röhögést :)

Regi!
Klíma 8) majd nyáron biztos jól jön :) nekünk szerencsére viszonylag hűvős a lakás és nincs rá szükség :)
Kicsilány? (voltak pillanatok amikor rágyújtottam volna azon a hétvégén :oops: )

Sense!
:lol: :lol: pihenj Te is mikor Boti :wink:
Zöld Boti édes volt :) mini ogre jutott eszembe :oops:

Heni!
de jó h. Pétered jól érzi magát :wink: igaza van Mesinek vidd másik dokihoz is,mert egy szakvélemény,nem vélemény...

S tegnap bebizonyította fiam h. képes egyedül is elaludni,de kényelmesebb anyja karjában héderelni :evil: Megszoptattam,beraktam az ágyába,kajabált.Kivettem kezmben feküdt,de mivel azért iklyenkor izzad az ember,ez nem tetszett,ágyába vissza,Mírával összebújtunk,s 1/4 óra múlva mindketten aludtak :lol:

Tali:
gőzőm nincs h. megyünk be :oops: öcsém vszínű nem fog ráérni,vszínű vonatozunk,de akkor csak rágcsát vinnék :oops: de még kiderül :)

csók

KépKép
viranka

közben Míra előszedte első kiscipőjét és adná Bálintra,közben mondogatj:"Bújj bele Jankó,úgy lesz jó" :lol: ,de kicsi Bálint lábára 8) :roll: közben megitatta,még szerencse h. nem akarja megszoptatni,vagy etetni :)

KépKép
viranka

Halihó!

Emma, Máté növögessetek továbbra is boldogságban, egészségben! Pusszancs Nektek!

Huhú, annyit írtatok, hogy nem fogok tudni mindenkire egyenként reagálni, inkább megpróbálkozom témánként.

De azért van kivétel:

Henikém, Péterke! Szívből kívánom, hogy minél hamarabb rendeződjön minden. Éljenek az anyatigrisek!!! :lol: +++++++

Kismamik! (Emese, Sense) Olyan jó olvasni Rólatok! Bár tény, hogy a rosszullétek miatt nagyon sajnálkozom, de annyira jó most Nektek! Valószínűleg én már nem élhetem át ismét ezt a csodát, ezért irígykedem is kissé. :oops: :oops: Növögessen csak a pocakocskátok és benne a kis csöppök! Továbbra is ++++++++

Jaj, már annyira elérzékenyültem, hogy már nem is tudom miről akartam írni.

Irina, köszi szépen a linket. Elolvastam, nagyon tetszett. Én leginkább MOmóval szoktam konzultálni, kedden voltunk nála, ő is próbálkozott azzal, hogy mászásra bírja Vacakocskát, de neki sem nagyon sikeredett. Ellenáll. Inkább lehasal vagy, ha sikerül neki felül. Egyébként egyre jobban izmozik azon, hogy fekvésből is felnyomja magát ülésbe. Az eszem áll meg, hogy milyen fordítva működik. Ülésből fordul majdnem négykézlábra, de gyorsan lehasal :lol: :? , ha négykézlábra akarom tenni, fordul és felül, ha le akarom ültetni, megfeszíti a lábait és inkább áll. A közlekedést meg megoldja forgással és tolatással. De tényleg nem aggódom nagyon, mert közben meg nagyon aktív, állandóan mozgásban van minden testrésze, olykor már ráfogom, hogy hipermotil.

No, meg azzal vígasztalódom, hogy ekkora testet nem egyszerű ám mozgatni, ezt én is megerősíthetem. :wink: :lol:

Jaj, már megint egy para, amivel lehet stresszelni a mamákat. Én már leírtam erről a véleményemet. Nem vagyunk egyformák, szerencsére. Nekem van olyan barátnőm, aki 35 évesen negyvenvalahány kiló. A kislányai is majdhogynem vékonyabbak, mint most Bercó. Őket is paráztatta a védőnő, pedig náluk sincs semmi baj. Két olyan tünemény, örökmozgó, érdeklődő, okos gyereket.... Ahogyan itt is a kislányok. Ráadásul én nem vagyok híve a megtömésnek, a kaja erőltetésének, mindig attól tartok, hogy később lesz majd a gyereknek valamilyen evési problémája. Úgy gondolom, a gyerekek mindig jeleznek, ha elég nekik, illetve, ha ízlik vagy éppen nem ízlik nekik valami.
Melegben meg igenis kevesebbet esznek a babók. Ezt tapasztaltam Bercónál is.

Kajálás, mennyiség. Én nem tudom mennyit eszik, mármint a tejcsiből, időhöz sincs kötve. Az biztos, hogy délelőtt megkínálom némi joghurttal, délben próbálkozom a főzelékkel és du-n jön a gyümölcs babakeksszel vagy tejpéppel. Akkor már napok óta nincs szopi. Abból nagyon változó mennyiségeket eszik 80-200 között változik a mennyiség.

Bölcsi, óvoda: Még mindig nem mentem be a bölcsibe beíratni Manókát, pedig én is úgy gondolom, hogy már most meg kellene tennem. Ráadásul a szomszéd utcában van, sokszor sétálunk előtte. :oops: :oops:
Én is úgy tudom, hogy délig simán maradhat a gyerek az óvodában, ha van kistesó akkor is, sőt. Annak idején Dávidnak is megengedték, hogy ott is aludhasson, ha ő úgy akarta. Emlékszem két hét után ágyneműt kellett varrnom, mert maradni akart. Később már ritkán használtuk. :lol:

Altatás: nálunk még a szopi a nyerő, vagy az ágyon fekve ringatom, rázogatom a fenekét. :oops: De én nem vagyok mérvadó, mert ezzel én saját magamat is kényeztetem. :oops:

Igaza van Kolbinak!!!! Már gyerekek vannak itt, nem babák, de még milyen gyerekek...... Olykor beleolvasok más topikokba és meglesem a babák képeit. :wink: Meg kell mondanom, elfogulatlanul is azt látom, hogy magasan verjük a mezőnyt. :wink: :lol: Hogyan lehet véletlenül ilyen válogatott csapatot összehozni.

Tali: mi megint kimaradunk, pedig van GPS is. De a keresztelőn csak itt kellene lenni. No, majd legközelebb.

Csatlakozom én is, hétfő óta nálunk is lehet hűvöset csinálni. :wink: :lol: Jó móka volt, egész de itt voltak a szerelők. Nem is gondoltam, hogy ez ilyen sokáig tart.

Kérlek drukkoljatok!!! Ma Dávidot elviszi apa egy területi válogatóra, remélem beválogatják, nagyon jót tenne az önbizalmának.

Ennyi szerintem elég is belőlem.
dmaggie

KépKép
viranka

Körkérdés:

Lányok! Megtennétek, hogy leírjátok, hogy a ti Babáitok mivel foglalaotoskodnak (játszanak)? Mivel, és hogy mennyi ideig?
Én néha aggódom, hogy Botondot nem nagyon köti le semmi.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense: Nállunk most a bébitaxi a menő, vagy azon ül és tologatjuk, vagy ő tolja persze mi fogjuk a kezét vagy leül ls "szereli", aztán a bab szeme foglalja le nagyon( mert forgatni tudja) aztán ami a menő az a szivacs építőkocka, mert azt olyna jó rágcsálni. Én építek ő lerombolja...aztán ez a formabedobós játék darabjait rágcsálja, vagy vmi madzagot rágcsál...ja lufi aminek van műanyag botja...ezekkel 15-20 percig is elvan, közben beszélget, ellenőriz itt vagyok e és kész. ilyesmi, amúgy az etetőszékben a műanyag kanalával, vagy bármi használati tárgyal jól elvan.

Védőnő: Végre megszabadultunk!!! Mivel elköltöztünk újhoz tartozunk! Hurrá!! 3 hónap múlva mikor másik nagyihoz megyünk akkor meg megint új és mikor véglege lesz a költözés akkor megint új!!! Jó sok védőnőt fogyasztunk!!!!!!!

Emma olyan álmos épp felkel és fél óra múlva megint ásítozik.

Ma több tízórait kapott az eddigit + 100ml gyümit benyomott vigyorogva......lehet tényleg ezért fáradékony..mert amit megeszik az épp cak arra elég hogy játszon kicsit.....

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk: ne éhesztesd azt a Szegény Gyereket, mer1 megmondalak az Unicefnek!!!!! :lol:

Sense: épp a múltkor panaszkodtam a Csajoknak én is emiatt. :( Most épp a habtapit szereli (szét), meg a búgócsigát bűvöli, és nagyon büszke, mikor megpörgeti. És persze pakolás ezerrel. Álatlában a szekrényemből lehet előhúzni, gyakran egy halom bugyi közül :oops: :lol: (a zoknigombócok valahogy nem kötik le... vajon miért? :roll: :lol: ), aztán fiókokat húzogat órákig, ajtót nyitogat-csukogat. Tegnap, hogy megjött a Fakopáncsos csomagban a formadoboz, rákapott a formák csörgetésére és kopácsolására is. Aztán szokott még labdát gurítgatni néha... de ezek a tevékenységek 5-10 percenként váltják egymást. Ami állandó, az a RÁGÁS és a pakolás.

Detti
KépKép
kiskolbi

"éhesztesd": basszus! Ez gáz! :shock: Az az "s" nem köll... :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

:lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Jaj, Kaqk, elnézést kérek. :oops: Hát persze, hogy Emmának is a füle érjen bokáig!!!!! :D :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Boldog hófordulót Emmának és
Máténak

Kép

Nagyon jók a képek cukik a babók "gyerekek" :D

Viranka!
Mírának van dumája frankó kis csaj,
remélem az én lányom is ilyen lesz :D

Hú most mennem kell.
Megyünk vásárolni később jövök.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Helyzet jelentés:

Ebédre is majdnem kétszer annyit evett mint eddig!!! Eddig éheztettem???? Pedig nemrég még ezt az adagot is úgy kellett belekönyörögni..... most meg kétszerannyit is enne. :-)

Altatás: na ma nagyon ügyik voltunk. Elkezdtük, csak közbe jött egy kaki, de utána egy visszafektetés és mér az oldalára is fordult és szépen pár perc alatt álomba is szenderült!!! HURRRÁÁÁÁÁÁ!!!!!

Haladunk. visztont már csak 1 órát aludt. Többet eszik, kevesebbet alszik, és már 2,5 órát bírt ébren!!!! Egy nap alatt ennyi változás!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, itt pont a fordítottja: most épp háromnegyed 12 óta alszik, és tegnap délután óta alig evett (vacsi nem volt, reggeli 120ml, tízórai 1 üveg alma-málna, ebéd az alvás miatt még sehol...). Nem baj, van mit bepótolnia alvás terén, és éhenhalni se fog, van tartaléka bőven.

Gratula az elalváshoz!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi: Hihetetlnek ezek a kismanók!! :-) Legalábbkialussza magát és majd eszik egy nagyot! vagy fogyózik? :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Ebéd: 200g borsófőzi pipivel + fél pohár joghurt! :lol:

Mentem, majd este tán jövök!!!! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi!

Nem Botondova lakik nálatok is? :lol: Detto mint Máté. RÁGÁS, PAKOLÁS, AJTÓNYITOGATÁS ÉS AJTÓCSAPKODÁS. Ja! És a különböző feülületeken való dobolás megy még. Egész nap rohangál. Hogy leülne egy helyre és valamivel elfoglalná magát!? ÁÁÁÁÁÁÁÁ. A labdát nem visszagurítja, hanem visszaadja. :lol: De max 3 percig érdekli ez is.

A fakopáncsról jutott eszembe, azt hiszem Timi írta a múltkor:
Ezek a képek most nyáron készült Rómában! Eszméletlen a hely, tényleg. Kár (vagy szerencse), hogy mire megtaláltuk a boltot már nem volt pénzünk. :)
Kép Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Napsugarasat :)

Kolbi+Kaqk jól elvagytok :lol: :lol:
tudjátok boszitopik :)

Sense!
Míra játékaival :lol: legó,zenélő mobiltelefon,keverőgép,fakanál....
csörgős labdával elvan,ha gurítjuk egymásnak,persze ezt szigorúan Míra nélkül,mert naccsasszony dobálja,Bálint meg nézi és üvőlt...mindig az kell ami a másiknál van :wink: korán kezdik 8)
+üres cd/dvd tartó henger,zokni(amit szigorúan a lábáról lehúzott),távirányítók,játszószőnyeg tükre+ ezer éves delma figurás kulcstartó :lol: :)
a vadiúj csörgő az nem tetszik neki :roll:

Bálint az összes kaját kihányta amit megevett :evil: persze alvás után :shock: gyerekdoki de. rendelt remélem csak egyszeri volt :?
remélem nem kapta el,bár apja 2 napja volt naon szarul :evil:

pusz

KépKép
viranka

Na újra itt! Ebben az esős időben nem lehet kimozdulni, így bent játszunk! Szerencsére itt anyuéknál van egy nagy szőnyeg a nappaliban és körbe van rakva ülőgarnitúrával+ utazóágy és egyfajta játszótere van Emmának, persze van hogy talál egy rést és kibújik! :-) Vannak olyan időszakok amikor magában eljátszik és nem igényel csak annyira hogy lássa itt vagyok, na ilyenkor netezek, egyébként játszunk.

Megvolt az ebéd utáni altatás. Mivel nem ásítot de eléggé le volt lassulva ezért gondoltam kezdjük a mókát. Sötételés, pelus csere, mese vagy éneklés és kezdődött. Kb 8-10 szer kellett csak visszafektetni!!! Annyira örülök. Bocsi hogy ezzel zaklatok mindekit. a Suttogó szerint 3 nap jó esetben. Szóval ma este lesz a 3. este amikor ezzel a módszerrel alszunk! Kiváncsi vagyok, de ez is jó mert így is 5-10 perc, az összebújás is tartott idáig! Így előtte bújunk össze

KépKép
kaqk
Debrecen

Viranka: Remélem nem kapja el Bálint megy a ++++++++++++++++++++

KépKép
kaqk
Debrecen

hello!
ma délutánra balázs elvitte itthonról botondovát. én pedig nagyszabású szépségápolást tartottam, arcpakolással, hajpakolással stb. ééés: még a körmeimet is kifestettem. képzeljétek, azóta nem volt kifestve, hogy botond megszületett. :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Lányok!

Ne haragudjatok, hogy rontom itt a hangulatot, de ma 20.20 perckor a nagymamám meghalt.
Az utolsó 3 napban drasztikusan romlott az állapota, Anyukám végig vele volt, és Zsófi dédunokáját látta utoljára.
Bennem még az a kép él, mikor csillogó szemmel néz Zsófira...
Most nagyon rossz, de majd elmúlik. Még a házban van, lassan elviszik.
90 éves volt, elaludt...
4 lánya (ebből csak 2 él), 6 unokája, 14 dédunokája van, útban a 15. és 16. dédunoka (Zsófitesó).

Apa nincs itthon, azt sem tudom, hívjam-e...

Soha semmi baja nem volt. Úgy képzeljétek, kisgyermek korában elkapta a spanyolnáthát, és túlélte. Életében még csak náthás sem volt. Az utóbbi években 24 órás ápolásra szorult, nem hagyta el az ágyat. Nagyon kemény volt ez Anyunak, Ő ápolta.

És egyszer csak elmúlik... Olyan furcsa.... :cry:

Most kicsit jobb, hogy ezt leírtam...

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi
Őszinte részvétem

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Gremese: őszinte részvétem...
Kívánom, hogy az a csillogó szemű nagymama maradjon emlékeidben...örökké.
Sok erőt és kitartást az egész családnak!

Kép
Kép
timi26

Mesi!

Hideg ráz ahogy soraidat olvastam...Föntről fog vigyázni Rátok továbbra is.
Vigyázzatok most nagyon magatokra,s emlékezetetekben csak a szép maradjon...

KépKép
viranka

Gremese: fogadd őszinte részvétemet a nagymamád miatt! Csodálatos erős asszony lehetett, gyönyörű kort ért meg és azok között lehetett, amikor elment, akik a legjobban szerették! Sok erőt kívánok Nektek!

Heni, folyamatosan gondolok Rátok, remélem, hétfőn legkésőbb már tényleg otthon lesztek Petikével!

Utólag is Isten éltesse sokáig az ünnepelteket: Emmát és Mátét!

Gratulálok az új fogacskákhoz (Ádi épp most mélyítette bele az egy szem fogát a karomba), felállásokhoz, ügyes babákhoz! Betegeskedő babáknak mielőbbi jobbulást!!!

Bocsánat, hogy most nem tudok mindenkinek részletesebben írni, eléggé bennem van a félsz, mert Ádinak pár napig folyamatosan hőemelkedése volt, tegnap este enyhe láza is, nagyon sokat kakilt, így aztán elindult bennem a para, mert az egész kísértetiesen emlékeztetett az áprilisi kórházas rémálomra... De egyelőre náthának tűnik, kis köhögéssel, szörcsögéssel (bár az orrból nemigen jön ki semmi), nyűgösséggel. Étvágy jó, Ádi éjszakai alvása viszont egy nagy forgolódás, ezért napok óta nem alszom, gondolom, félórákra azért elnyom az álom.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Tegnap már nem sikerült jönni,apánk gépezett.

Mesi!
Őszinte részvétem a nagymamád miatt. :(

Merre van mindenki?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Emese!
Őszinte részvétem!!
Nem is tudom,hogy mit írjak...
Sok erőt kívánok,most biztos nagyon nehéz,de ídővel egyre könnyebb lesz,próbálj csak a kedves emlékekre gondolni!!!

Irina!Küldöm Ádikának a gyógy energiákat!!!!!Nem lesz semmi baj,lehet,hogy csak a foga,akkor szokott menni a hasuk,és a hőemelkedés is akkor jellemző!Ne aggódj!!Írj ha bármi változás van!!

Emmának és Máténak boldog hófordulót!! (igaz kicsit megkésve...)
Kép Kép

KépKép
juba

Robesznek Boldog Névnapot!

Kép

Jól eltünt mindenki.

Ildikének extra nyügi napja van semmi nem jó.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Robesznek nagyon boldog névnapot!!!
Kép

Tényleg nagy a pangás...
Nálunk esik az eső,eléggé lelombozza az embert ez az időjárás :(
Apa EB-t néz :? Most exrta gáz,hogy elromlott a másik tv!
Én meg elmegyek fürcsizek,teszek fel én is valami arcpakolást,már vagy ezer éve nem volt ilyen rajtam.

Késöbb még benézek hátha felpörögnek az események :wink:

KépKép
juba

Drága Lányok!

Köszönöm az együttérző szavakat és a lelki biztatást, igazán aranyosak vagytok!!!

Pocak: Mi nem igazán védekeztünk... Mikor megjött, próbáltam a naptár módszert, de hát ugye ez a pete másként gondolta... :wink:

Hörcsög: Korábban kérdezted, csak elfelejtettem válaszolni. :oops: Zsófi megtűri fején a sapkát, csak néha trükközni kell. Ha épp teszem rá, és arra figyel, akkor megpróbálja leszedni. Ilyenkor ezt nem engedem, és gyorsan elterelem a figyelmét. Ha ez sikerült, akkor elfelejti, hogy sapi van rajta, és nem piszkálja.

Robesz boldog névnapot!!!

Ma elindultunk hárman bevásárolni. Interspar, DM, Média Markt.
No igen, de útközben eszünkbe jutott, hogy nem tettük be a babakocsit. :oops: :lol: Tettük be a bevásárlókocsikba, meg Apa cipelte. Addig nagyon élvezte, amíg el nem fáradt.

No mennem kell, mert Zsozsó balhézik. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi! Őszinte részvétem! :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Emesém drága, őszinte részvétem :cry:
Sapit mi is úgy teszzük fel, hogy figyelemelterelés :wink:
Bevásárlás:-)

Csajok ma volt egy görbe edéd utánom:-) apa azt mondta, hogy már rám fér egy kis kikapcs, mennjek el a barátnőmmel moziba, addig ő lesz Péterkével. El is mentem, Szex és New Yourkot néztük meg, nagyon szupi volt:-) de folyamatosan a fiacskámon járt a fejem. Még soha nem hagytam ennyi időre magára :( de boldogultak:-) igaz a 4 órából 2.5 aludt :shock: de apának csillagos 5 adtam:-)

Helyzet változatlan, továbbra is virul a gyerek:-) Hétfőn is biztos minden rendben lesz az EEGn és mehetünk haza:-) Már nagyon várom, mert már kezdek bedilizni itt :shock:

Heni
KépKép
heni81

Bocsi, de regény... :oops:

Ünnepelteknek sok puszi! :D
Bocsi, de nagyon lemaradtam ezzel (is).

Na, én meg még azt hittem, hogy Szeli túl sokat eszik, de látom, hogy nem! ;)
Most is benyomott este 200 ml tápszert (a kétlyukúval meg már csak 100-nál tartott, de gáz vagyok, előbb is rájöhettem volna!).

Kolbi! Kaqk!
Altatás: Szeli is fel szokott állni elalvás előtt, de én olyankor, ha visszamegyek (mennék!), már nyújtja a kezét, mert azt hiszi, hogy ki akarom venni, ezért inkább vissza se megyek a szobába. Azt hiszi, hogy játék van... :roll:
Persze, ha ordít, bemegyek, megsimizem, cumi, de aztán tűzök is kifelé, hogy egyértelmű legyen számára, hogy most aludnia kell!
Egyébként ott szoktam hagyni akkor is, ha sír (pár percet szokott max), valamikor meg leteszem és alszik. De van olyan is (ritkán), hogy nagyon ordít, ilyenkor visszahozom, és vígan játszik, ilyenkor valszeg nem volt még elég álmos, csak nyöszizett valamiért, és azt hittem.

Máténak jobbulást! Hátha mégse kötőhártya-gyulladás!!!

Marci nagyon falat!!! :)

Szeli is szokott néha ordítani, ha valami nem tetszik neki, de ilyenkor tudomást sem veszek róla. Hamar rájön, hogy „ez most nem jött be”! :lol:

Zsofka nagyon édi a foltjaival! :lol:

Kaqk! Szeli is sokat alszik:
éjjel: este 8-tól reggel 6-ig
aztán napközben még 3 x 1,5 órát
(a babakocsiban csak felet szokott, ott nem alszik jót, de egyre kevesebbszer viszem le alvásidőben emiatt)
Ő is csak 1,5 – 2 órát bír ki egyhuzamban
(kivéve este, akkor fél 5-től 8-ig fent van, de akkor nyüzsi van, itthon van Apa! ;))

Ja! Irina! Köszi a receptes linket! :)

Maggie! Én is kiakadtam, 4 órán át szerelték a légkondit, és épp aznap volt Szeli nyűgös. Lehet, hogy nem is a foga miatt, hanem mert itthon felfordulás volt, le kellett mennünk aludni is, de fújt a szél... na, szóval gáz volt az a nap! fujj!
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni! :(

Sense! Szeli totál elvan bármelyik játékával (labda, kocka, cipőfűző, és még ezer játék, igazából bármi), akár egész addig, míg újra álmos nem lesz. Vagy mászkál, felfedez, feláll, megnéz. Akár egész nap is ellenne foglalkozás nélkül. Általában reggel szeretgetjük (együtt hárman az ágyban, buli), meg délután szoktam vele foglalkozni. Egyébként teszek-veszek, jön utánam, kergeti a porszívót; amikor mosogatok, kirámolja a konzerveket stb. :)
Ja! És most a barátnőm hozott nekünk Ikeás tároló dobozokat (Köszönjük! ;)), és abból előszeretettel pakol! :lol:

Míra dumáját én is szoktam Apának közvetíteni! Tetszik neki nagyon a kiscsaj! :)

Kaqk! Én mindig jó sok kaját készítek elő Szelinek, és addig etetem, míg elfogadja (így általában 200 millit eszik mindenből: tápszer, gyümi, főzi). Ezért is aggódtam, hogy tömöm, de sajna nem szól, ha nem elég neki, ellenne kevesebbel is, de úgy meg nem aludt éjjel. :oops:
Egyébként most éjjel is talán 2x ha ébredt... :roll:

Pinokkió! :lol:

(Egyébként Apa itthagyott egyedül :evil:, úgyhogy most jóóól bepótolom a lemaradásomat!;))

Viranka! Bálint hogy van?

Heni! Jól tetted, hogy kikapcsolódtál! Szerintem itt mindenkire ráfér, és megérdemeljük! :)
Remélem, mielőbb hazamehettek!!! (És szerintem is járjatok után, mi ez!)[/u]

Kép

Kép
regcsiken14

Emese Drága!

Őszinte részvétem! Sok erőt kívánok a gyászhoz!
Szerencsések vagytok, hogy ilyen sokáig veletek volt nagymamád!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Lányok! Köszönöm!

Virankaaaaaaa!!!!!!!! Boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!

Lizi bébinek boldog 9.-et!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Vrianka!ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!!!
Kép

Lizinek Boldog hófordulót!! Kép

KépKép
juba

Jó reggelt!

Mesi: Őszinte részvétem a nagyikád miatt :( Azért jó, hogy ennyi ideig veletek volt. (Én az anyai nagymamámat sajnos nem is ismertem :()

Boldog kilncediket Emmának, Máténak, Lizinek, Zitusnak!

Boldog névnapot Robesznek!

Viranka Isten éltessen!

Mi jól vagyunk, Máté egy örökmozgó, egész nap meg sem áll és még a kezemből is állandóan ki akar ugrani. A pelenkázás, öltöztetés katasztrófa , gondolkodom, hogy inkább a földön fogom csinálni, mert valamelyik nap bebukfencezett a pelenkázóról a kiságyba úgy, hogy közben fogtam. :oops:

Silka: A sátrat Decathlonban vettük, ötezer körül volt és egy mozdulattal kinyitható illetve összecsukható, én is szeretem. :)Vízi járgányt Bencétől örökölte, a lába kilóg belőle és mivel a medence szélén le is ért, így vízi kompként működött. :lol:

Regi: Gratula a várva várt fogacskához!:D

Evéshez: Máté sokat és szépen eszik, legtöbbször még előkét sem használok. :oops: Azért a főzelékekért nincs úgy oda, mint a Danoninóért (vajon miért? :lol: ), de megeszi őket.

Irina: Hogy vagytok? Gondoltam ám Rátok (is), remélem tényleg csak a fogacska okozta a hőemelkedést.

Heni: Továbbra is ++++++++++++ Jó, hogy kicsit lazítottál!

Viranka, Dettyk: Örülök, hogy jön Míra és Bence is.:) Mondjuk azóta kiderült, hogy mindenképp vinnem kell Bencust, mert Apa dolgozik. :?

Bocsi lányok, most ennyi, időm semmi.
Sok puszi minden mamának és babának kis ( :wink: ) és nagy tesóknak!:)

KépKépKépKép
meryke

Halihó,
utólag is boldog névnapot Robesznek, ma Lizikének, és Isten éltesse sokáig a mi Virankánkat! :-) Kép

Heni: jaj, de jó, hogy jól van Petike! És remek, hogy kikapcsolódtál, már ezer éve megérdemelted! (Hú, én most péntekre tervezek egy kiruccanást, munkaügyben zajlana, de így is már mióta vágom a centiket... 9 hónapja nem voltam el sehol a srácom nélkül, leszámítva a pajzsmirigyes vérvételt meg a zöldségest).

Juba, Meryke:drágák vagytok, köszönöm, Ádi jobban van, a hőemelkedés (meg a nyűűűűűűűűgössség ;-)) azért be-befigyelget. Náthának tűnik továbbra is, de érdemi takony nélkül. Jövő héten úgyis jön a dokibácsi, majd mond okosabbakat.

Gremesiiiii, Sense: hogy vagytok mostanság, mamikák? :D

Betegeskedő babák és régóta nem írt anyukák, tessék jelentkezni!!! Nagyon sokan eltűntek mostanában (nem a hétvégére gondolok), ejnye és bejnye! 8)

Kép
Kép
irina

Viranka! Boldog szülinapot!

Lizó! Boldog hófordulót!

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Zituskának is nagyon boldog hófordulót!!!

Kép

Bongyikám!Hogy vagytok?Csak nincs valami baj??Remélem nem betegek a gyerekek!!!

Szelikének gratula a fogacskához!!!

Irina!Örülök,hogy minden oké Ádóval,illetve,hogy nem megint az a csúnya dolog kínozza mint múltkor!!!Akkor már te is megérdemlelsz egy kis lazítást!
Én egyszer mentem Bertus nélkül fodrászhoz de fél óra múlva apa hozta is utánam az üvöltő leányomat,akit még én is alig tudtam megvígasztalni annyira felspanolta magát :? (akkor volt három hónapost,most már biztos jobban elmaradna)

KépKép
juba

Sziasztok!

Vendégségben voltunk, szülinapozni. Szeli egész jó bírta, alvás után kajált fél 2-kor, és utána mentünk. Elvileg 3-tól szokott aludni fél 5-ig még egyet, de most értünk haza, és bírta! :) Az autóban elaludt. GYorsan feljöttünk, levettem a kabátját meg a sapiját és alszik tovább! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! És ki lettem nevetve, hogy milyen gyorsan etetem Szelit. És elgondolkodtam rajta, hogy tényleg... :oops: De ha lassabban adom a kanállal, akkor meg maszatol, játszik, meg máshova figyel. Remélem, nem lesz ebből baja! :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok

Boldog hófordulót Emma,Máté,Lizkó,Zitus

Mesi: Fogadd őszinte részvétünket

Viranka boldog szülinapot!

Szolnokon voltunk hétvégén egy percre hagytam anyósómra és Petra ment fejjel lefelé az ágyon mivel az okos a szélére ültette de ott volt tőle 10 cmre és hajtogatta a ruháit közbe Petra úgy döntött hogy megnézi a szőnyeget közelebbről és az utcsó pillanatban elkapta a lábát ami még fent volt belőle igy nem volt akkora esés de ijedtség annál nagyobb sajnos én háttal álltam mert olvastam egy hülye levelet hibás vagyok én is és csak a nagy hűűűűűűűűűűgetésre figyeltem fel.És akkor úgye felvette ő és azonnal el akartam tőle venni erre most ne vegyem el mondom de MOST elveszem kérem a gyerekem!!! :evil:

Holnap megyünk neurológiára.

Ági

Kép

Kép
agica1126

Ágica! Jaj, de rossz lehetett!!! :(
Képzeld, Szeli meg fél anyósomtól... :shock: (meg apósomtól is, de azt még valahol értem, mert egy nagy darab idős ember, erős hanggal), egyébként meg bárkinek a kezében elvolt ma is! :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Ha már ilyen pangi van, Szeli meg alszik, dobok néhány képet! :)

Vendégségben, Álmos játékaival! Kép

Szupi az ikeás tároló teteje! :) Kép

A Maminál is jó játszani! :) Kép

A Maminál. Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: