A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Jim!

Jó utat :wink:

Pumperka!

Vegyél eldobható úszópelust(asszem Huggies-nak van)én abban strandoltattam a pelusos srácaimat.Lényegesen olcsóbb mint a mosható.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

– Az első hónapokra jellemző az aszimmetrikus tónusos nyaki reflex: ha a hanyatt fekvő baba oldalra fordítja a fejét, azon az oldalon reflexesen kinyújtja a kezét, míg a másik karját behajlítja. Amíg ez a reflex fönnáll, a baba nem tud megfordulni, forogni, gurulni, mivel kinyújtott keze megakadályozza ebben. Ha idegrendszere elér arra a fejlettségi szintre, ahol ez a reflex megszűnik, szabad az út a bonyolultabb mozgásformák előtt.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

au= az

stb, nem tudok írni ismét :wink:

a sör tanácsokat meg köszi

ui: a teljes kiőrlésű kenyeret is hanyagolom, rettenetes szagokat produkálok én is, meg Martin is tőle.

napi 1 sörre redukáltam magam, nem is gondoltam volna, hogy a mentes sör is okoz elvonási tüneteket 8)

na tényleg léptem
Vendég

Amiben segíthetünk
– Legalább a nap egy bizonyos részében fektessük a babát hasra. Ebből a testhelyzetből indulnak ki az első fejlettebb mozgásformák, így erősödhet a hát és a csípőízületek.
– Ha a baba nem szeret vízszintesen hasalni, fektessük őt a mellkasunkra, és dőljünk hátra félig ülő vagy fekvő helyzetbe, ahogy nekünk és a kicsinek is megfelel.
– Ha a baba kitámasztás helyett „repülőzik” (vagyis a karok segítsége nélkül emeli ki a mellkasát, hason fekvő helyzetben), végezzünk vele kiegészítő gyakorlatokat, hiszen a karok erősítése elengedhetetlen a következő fejlődési szakaszok megjelenéséhez. Feküdjünk a hátunkra, térdünket behajlítva emeljük meg a lábunkat. A baba hasaljon a lábszárunkon, tenyerét tenyerünkbe támasztva nyújtott karral tartsa magát. Közben hintáztassuk a lábunkon: ez élvezetessé teszi a „tornát”, és hasizomgyakorlatnak sem utolsó.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Panni
Ismerem, de azt nem fogadják el.
Nemtom miért. :? :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Köszi :wink:
Ki fogom ezeket próbálni :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny!
én is.
Legfeljebb lehánynak. :lol: :lol: :lol:
Bocsánat,ha izléstelen voltam. :oops: :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!!

Csak gyorsan beköszönök, mert éppen főzök, kiscsajszi meg hintázkodik kint a kertben apával.

Köszönjük a hiányolást meg a sok dicséretet, ezentúl megpróbálunk sokat jönni.

Blanka haja, nemhogy hullik, de ahol nem volt oda most új nőtt a hosszú régi alá, ami meg egyre hosszabb és szőke!!!! Ja és koszmós lett, alig tudom lekaparni a nagy lobonca alatt.

Szilvánusz, nagyon jó a beszélgetős videó!!!!

Cicuka, mi is mennénk szeptembertől uszizni, majd együtt járjunk!!! Mikor kell jelentkezni nem tudod??

Most vettünk másik babakocsit, 3 kerekű, első bolygósítható, van valamkinek ilyesmi??

Na megyek, mert odaég a husi, holnap jövök!

Sziasztok!!!

ui. Tegnap voltunk dokinál, Zsírkígyócska 6,70, 63 centi. Király!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek, gratula Blanka súlyához, nem semmi! :)
nekünk is 3 kerekű elöl bolygosítható van, én imádom, tök jól lehet vele manőverezni.

Pumperka, ahova én akarok menni ott asszem 3500 egy félóra úszás, szóval szerintem a 2700 kb reális (mármint szerintem lehúzás, de az más kérdés)
jut eszembe, Szilvánusz, te mikortól akarsz menni?

Fordulás - bár Eszter iszonyú stabilan tartja fejét és nyomja ki magát kézzel és ha hátul megtámasztom a lábát akkor úgy löki magát előre, hogy szinte mászik, meg imád ülni, nagyon jól felhúzza magát - szóval szerintem nagyon erős és mozgékony - a fordulás mégsem érdekli egyelőre... lehet, hogy azért mert ő is elég husi.
most direkt néha nem rakok fölé semmit, hogy próbáljon oldalra is nézelődni. de oldalrafordítva nagyon utál lenni, zavarja az alsó keze

mi is játszottunk olyat pont tegnap, hogy Attilával kétoldalról megfogtunk egy pokrócot és abban görgettük ide-oda, tetszett neki, meg persze kellett hozzá kicsit löknie is magát....

egyszer kipróbáltam azt a lábszárratevős tornát, azt hittem összeszakadok, inkább egyelőre nem veszélyeztetem Esztert amíg nincs hasizmom :) :)

Expo - nekem tavaly nem jött be igazán, ráadásul üldöz az emlék, hogy valami férfikórus énekelt amitől majd a falra másztam, nem is értettem hogy kerülnek egy babaexpo-ra

Cicuka - nagyon ügyesen fogja Kristóf az üveget, Eszter is szokta, de azért nem magától
Ő is elkezd játszani a cumisüveggel ha már nem kér tőbbet, onnan tudom - lökdösi ki a szájából
ha látod, hogy még utána nyűgös akkor biztos kérne még. keverj be legközelebb többet és akkor kiderül mennyit enne még.

KépKép
judit18

Most érkeztünk meg a 3. havi oltásról: bátor lovacska volt a lány, vagy csak szarkák voltak a felmenői között, ugyanis oltás előtt a csillogó gyógyszeres szekrényt nézte, a szurikor felnyikkant - mert azért egy tisztességes úrilány ilyet mégsem tűrhet ;) - oszt nézte tovább a csillogó gyógyszeres szekrényt mintha misem történt volna :)
Adatok:
súly: 6920 gr :roll: (szóval az egyhónapos "koplalásnak", éhségsztrájknak +800 gr volt az eredménye ;) )
Hossz: 66 cm
Fejkörfogat: 42 cm

Szóval, megnőtt a lelkem :) És most drukkolok, hogy ne legyen láza!!!
linocs

hali, csak a forgás-témához: Martin nem tartja a fejét, sőt, folyamatosan egyirányba fordítja, amikor fekszik, de már egy hete hasról hátra fordul...Milán 3 és fél hósan fordult, de 6 hóig nincs gáz állítólag.

linocs, drukk, hogy ne lázasodjon be!

mennem kell, mert pakolászom össze a cuccot, még jó, hogy a férjem nem jön, csak én meg a 2 kölök, de már így is tele van két bőrönd!
Vendég

Köszi Jim!

Jó utat Nektek!!!!
linocs

Linocs!
Igen erre nagyon kiváncsi voltam, hogy az egyhónapos "koplalásnak milyen gyarapodása lesz.
DE ez szuper. :wink: Csak került ebbe a lányba valami. :wink:
Drukkolok, hogy ne legyen láz. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit, megkérdezhetetm hogy milyen márka? A miénk hauck roadster sl lesz. Szombaton vesszük át a Duna Plázában. Ma kinyomoztam, hogy travel systemes... majd a következő gyereknél jó lesz, most már nem veszünk másik hordozót. Ez lesz a kirándulós babakocsink, mert a mostani dög nagy, még a kombi astra (bálnavadász) csomagtartójának is elfoglalja a felét. :x

Mi nem kaptuk meg a három hósat most sem, mert a dokinéni a biztonság kedvéért előtte megmérte a hőjét és kiderült, hogy hőemelkedése volt (37.2), ezért csúszik jövő hétre. Előbb fürdés előtt is 37 volt. Nálunk egyébként valamilyen vírusos járvány van, semmi tünete nincs, csak a láz és kicsiken jön ki. Remélem hamar túl lesz rajta.

Linocs, látom nemcsak Blanka "nagyfejű", neki is 42!! :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!
Nagyon jók a fotók minden baba cuki. (nagyon nagyon)

Sajnos nincs időm írni mert nyakamon vannak a vizsgák. Jövő hét kedden, pénteken, majd hétfőn is vizsgázok. :-(((
Alig várom hogy vége legyen a vizsgáknak....
Nimi jobban van, nem megy már a hasa....Levi a szokásos kis (jó nagy) hisztikkel tarkított kis életét éli... :) :(

Rászabadultam én is a képekre!!
Márti!!
Egy év múlva nálatok is lehet, hogy ilyen erődítmény lesz a tó körül :D :D Mindig rettegtem attól, hogy Levi beleesik... Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Pumperka: köszi az érdeklődést! Akartam is írni Neked, hogy mióta nem megyek Fruzskával vendégeskedni (múlt hét péntek óta), vagyis mióta itthon eszik mindig: visszatért az egyórás evés, és nem nyűgösködik... Az otthon "melege" hiányzott ennek a csajnak :) Szóval nincs remény egyelőre a szopási idő csökkenésére... No de nem baj!
Mikor mentek nyaralni? A Kedves teljesen fel van ajzva, hogy menjünk mi is!

Bosek: ja-ja, nagyfejű :) másra nagyon nem volt esélye szegénynek... Az összes "őse" nagyfejű

Juditkecskemét: Jók a képek! Irigylem a kerteteket! Ezt akartam írni Márti Nektek is!
linocs

Sziasztok!

Eladó Erdőkertesen /Bp-től 25-30 km, jó közlekedéssel/ egy 2004-ben épült tetőteres családiház. A ház egy 600 nm-es saroktelken van!

Nem akarok itt senkit untatni a részletekkel, így akit érdekel, az írjon privit, vagy emailt. /erdokerteshaz@indamail.hu/

Köszi
eladóház

Pumperka:
Köszi az infókat. Ki fogjuk próbálni.

Bosek:
Azt mondták, hogy augusztusban már lehet jelentkezni, de előtte ki kell töltetni egy lapot a gyerekorvossal, hogy nem szenved semmiféle fertőző betegségben. Ezt csak az első úszás előtt kell leadni, az adatlapot az Élményfürdőben adják.

Kép
cicuka78

El akartam mesélni, hogy tegnap reggel voltam vérvételen, és milyen ideges lettem.
Nagyon siettem (érthető), előző nap direkt megkérdeztem hánytól van vérvétel. Közölték, hogy 7-től. Odamentem 7-re. Kiderült, hogy az izotóp laborban fél 8-tól van vérvétel.
Ketten vártunk egy 50 év körüli nővel. 50 percig vártam mire jött valaki, majd újabb negyed órát mire jött még valaki aki végre az illetékes volt. A velem együtt várakozó nőnek elmondtam, hogy miért vagyok ilyen ideges. (a kisfiam már biztos felkelt, és valószínű, hogy üvölt mert éhes, mert csak szopik...)Az ott dolgozónak is mondtam, hogy nem lehetne -e sietni (mikor jött akkor elvette a papírokat - akkor mondtam neki, hogy a kisfiam éhesen valszeg otthon üvölt).
A BUNKÓ nő előre rohant, hogy tőle vegyék először. Együtt bementünk. Ráadásul tudta, hogy tőle nagyon nehéz vért venni (mesélte a nővérnek, hogy össze vissza szurkálták nemrég is). Vagy negyed óráig küzdött vele a nővér, nem jött semmi. Hívtak mást. ÉN majd felrobbantam, a végén már el is sírtam magam. Ránéztem a nőre és a szememmel azt üzentem neki:
TE ROHADT SZEMÉT MEGÉRDEMLED!!!SZURJANAK CSAK AGYBA FŐBE.
Érezte is mert én meg azt olvastam ki a szeméből, hogy érti....

Egész nap sokszor eszembe jutott, hogy milyen emberek vannak, nem hatja meg őket egy éhségtől síró csecsemő gondolat....

Ja és én pár másodperc alatt végeztem. Rohantam is hogy hátha utolérem és akkor beolvashatok neki.
Én biztos előre engednék bárkit ha erről lenne szó, és remélem hogy az emberek nagy többsége nem ilyen.

Linocs!
Ti milyen házban laktok?
Én is nagyon szeretem hogy van kertünk, el sem bírnám képzelni nélküle.
Ráadásul van benne málna, eper, faeper, borsó, répa, zöldség stb. stb........
Jó sok gyümölcsfánk is lesz (ill. van) csak még kicsik....
Még csak egy éve lakunk itt. Alakul még majd sokat....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

gondolat=gondolata

ja és szúrták is összesen 5x

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Lányok!
Mindenki beadatja a rota vírus elleni szert?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Juditkecskemet: a XIII. kerületben egy huszas években épült ház első emeletén...
linocs

Juditkecskemet: mi nem adatjuk be
linocs

Köszi Linocs!

Szerintem azért annak is megvan a varázsa, hogy Ti ott laktok!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Persze, szeretek itt lakni, csak egy kert nagyon jó lenne...
linocs

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a tavirózsás dícséreteket! Nagyon szeretem én is!

Szilvánusz!
Nekünk nincs kuki fogás!! De ami késik az nem múlik! :lol:

Andi!
Szerintem nem gond, Bence sem fogja!

Cicuka!
Nagyon ügyes Kristóf!!!!!!!!!

Juditkecskemét!
Igen valami barázda biztosan kell!!!!!!!
Ja a rotát mi sem adatjuk be!
Nimi nagyon édi!!!!!!!!!!

Pumperka!
Köszi! Csak nagyon kíváncsi voltam Zsombi súlyára, mert ti egy nappal előbb születettek!
Akkor Bence le van maradva, mert ő 5750 gr!

Na jó elmentem, mert iszonyat, mennyire fáj a fejem!!!!!
Nyugodalmas Jó Éjszakát Mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!
Nem tűntem el, csak apósom 60 éves ma, sütisütésben voltam meg a szokványos háztartási feladatok elvégzésében.

Judit, ami veled történt, az annyira elszomorít, de nem lep meg, sajnos. A barátnőmnek csak azért mert a rossz minőségű járda helyett az egyirányú utca szélén tolta a babkocsit a "b.zmeg stb" c. kedves beszólás mellett a sofőr direkt áthajtott oda, ahol ő szépen lehúzódva sétált, és szemben vele megállt, lelassított, csak azért, hogy beszólhasson!

Rota vírust én sem terveztem, mármint se a vírust nem tervezem "elkapni", se az "oltást" beadatni. Lehet, hogy nem vagyok elég tájékozott ezügyben, s ezért felelőtlen?

Kukac-téma: az én fiam sem fogdossa, de mostanában egyre többször vannak "mini zászlók" :) Állítólag, ez azért (is) jó, mert a bőr így tágul, s remélhetőleg majd nem lesz semmi gond a felhúzásnál... Egyébként erről mi a véleményetek? Vannak, akik szerint azonnal húzogatni és tisztítani kell, mások óva intenek tőle - ráadásul szakemberektől is mindkét álláspontot olvastam, hallottam. És a húzogatás ellenére is van olyan kisfiú, akinek mégis letapad és műteni kell...
Vendég

Juditkecskemét
Mi sem adatjuk be.
Kitartás a vizsgákhoz, azért minden nappal közelebb vagy a végéhez. Emlékszem én is mennyit éjszakáztam és mennyit elaludtam a jegyzeteken. :)
A tavatok nagyon jó!

Linocs
Első szurinál volt láza Fruzskának? A bátyámék is a XIII. kerületben laknak a Berettyó utcában. Most nyáron készülünk hozzájuk.

Kép
Kép
tündérmanó27

Márti
Az én fejem is fájt egész nap. Biztosan az idő!

Kép
Kép
tündérmanó27

tündérmanó27: no, ha erre jártok, és még van időtök a rokonlátogatáson kívül, és persze kedvetek is, akkor szólj! Szívesen látunk!
Nem volt láza az első oltásnál. Úgy hallottam, hogy a másodiknál általában belázasodnak... Hát, úgy feküdt le aludni, hogy 37,6 volt a mért hő, vagyis 37,1 a valós - tehát van egy kis hőemelkedése...
Azon tanakodtunk a Kedvessel, hogy mi legyen: felébred, ha láza van, vagy átvészeli, mert kúpot azért erre a minimális hőemelkedésre nem adtam be... Na majd elválik reggelig...

Szép jó éjszakát mindenkinek!
linocs

Irtó fontos kérdésem van: Ti kaptatok már tgyást? Én már panaszlevelet is írtam a főosztályvezetőnek, mert az ügyintézőjük elég furán kezeli az ügyemet...
Segítsetek!!! Köszi...
Vendég

Jó reggelt!

Hát nem volt túl szupi éjszakánk. Fél 12-kor elaludtam.
2-kor felébredt a Csenge, hogy rosszat álmodott. Fél 3-kor evett a Zsombor(lehet, hpgy Csenge miatt ébredt, ki tudja), de botrányosan evett, feszengett, lehányt (no jó csak egy kiadós bukás volt), és utánna fél 5-ig nem aludt. Nem sírt, csak tekergett, feszengett, mormogott, meg minden. Fél 6-kor keltek apáék (Csengével), mert mennek Csehországba. Csináltam nekik szenyot, segítettem az indulásnál.... Most meg lassan Áronnak suliidő. Szerintem egyedül elengedem, ha nem ébred Zsombor, vagy láthatóan nem fejezi be addig asz evést. 25 perc múlva ébresztenem kellene, hogy el tudjunk menni az Áronnal és persze előtte egyen is. Ááááá
Bocsánat a korareggeli panaszért . :oops: :oops:
Belegondolok, valakinek minden éjszakája ehhez hasonló.

Linocs!
Fruzsi nem lázasodott be?
Augusztus 1-től 6-ig megyünk Földvárra.

Judit!
Kitartás a vizsgákhoz. Gondolm sokat éjszakázol , mert akkor tudsz tanulni Levitől.

Márti!
Dehogyis van Bence lemaradva. Teljesen jó súly az. Nektek mennyi volt a minimumsúly? Nekünk 3480 gramm. Inkább Zsombor húzott bele nagyon, így az elején. De szemmel láthatóan, most eléggé leállt, egy hete...
Ezek a sapik megmaradnak Bence buksiján, vagycsak a fotó kedvéért tettétek rá.

Babauszis infókat köszönöm mindenkinek. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

BEam nekünk a gyerekdoki azt mondta, mikor már nincs rajtuk pelus, elintézik a fellazítást, mifenét. Hát ahogy elnézem, böcsülettel dolgoznak rajta :lol: :lol: :lol: . Úgyhogy én témát ad acta tettem.

Linocs akartam ám mondani, hogy ilyen ez, a kicsik mindennél konzervatívabbak, és figyeld meg, mi felnőttek is a megszokotthoz, az állandóhoz fordulunk ha baj van. Pl. McDonalds ebből él olyna jól, mindig uaz a csiricsáré világ, mindig uazok a harsány alapízek... És tény, képes vagyok külföldön keresni, ha valamiért elanyátlanodom. (tegyük hozzá, hogy én nem a kaja, hanem a mellékhelyésg miatt... bezzeg a kölkeim :lol: )És ha már itt tartrok megosztom veletek a teóriám, a terhesség alatt azért kell annyit pisilni, hogy mikorra a gyerek kezd szobatiszta lenni, minden dugi helyet ismerjen az ember lánya.

Lett láza a Lánynak? A második az biza húzósabb oltás az elsőnél. :( AMiben benne van a TE, az pl. mindig fájós. Bár egyre korszerűbbek a vakcinák.

potyka

Jó reggelt!

Pumperka
Sajnálom, hogy így sikerült az éjszakád! Remélem napközben tudtok pihenni! Kirándulni mentek a lányodék?

Linocs
Milyen volt a kicsi lány éjszakája? Amikor aktuális lesz a látogatás majd értekezünk. :)

Hosszú idő óta megnéztem egy filmet, a Remény rabjait. Szeretem. Igaz, hogy sokáig tartott, de érzem is most. A többiek mind alszanak. Én már elkezdtem a napi dolgokat.
Mi készülünk ma anyukámhoz, estére szalonnasütést terveztünk, de elég szomorkás az idő. Na majd meglátjuk! Legfeljebb a gáztűzhelyen sütjük meg! :)
Tegnap Ádám megírt 3 dolgozatot délután. Azért olyan szívtelen szülei vannak, mert ezért bevitték az iskolába!
Szerencsére a szeme jobban van, csak az orra van tele állandóan. Úgy sajnálom! Szörnyű ez az allergia! Mondjuk az még rosszabb lenne, ha még be is fulladna. Remélem odáig nem jutunk el.

Kép
Kép
tündérmanó27

Obeao
Én már kaptam. Miben segítsünk?

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!

Pumperka,
nálunk kb. ezer forintra jön ki a babaúszás ára/alkalom. 3/4 óráig tart. De ez vidék, itt szerintem azért is olcsóbb.
Sajnálom, hogy ilyen rossz éjszakátok volt!

Cicuka,
ügyes Kristóf, ahogy tartja az üveget! :)

Panni,
én evés után kb. fél órával szoktam hasra tenni Dórit, akkor is bukik, de nagyon keveset. Előtte hanyatt nézegeti a gimnasztikáról lelógó játékait.

Bosek,
zsírkígyó :lol:
Szorítok, hogy Blanka ne kapja meg azt a vírust!!!

Linocs,
nagyon szépen gyarapszik Fruzsi! Gondoltam Rátok, hogy ne lázasodjon be!!!

Judit,
Ó, de szép Nimi! :)
A tó is csodás! :)
Mekkora szemétláda volt az a nő a vérvételnél. :evil: Elképedek én is, hogy mennyire közömbösek manapság az emberek egymással. Bár tegnap Dórinak volt hatása az apeh-nél. Bementünk, egy szigorú tekintetű nő tett vett a pult mögött, de mikor meglátta, hogy babával vagyok, egyből mosolyra görbült a szája és nagyon készséges volt! :D

Bea,
én is kaptam tgyás-t. Minden szükséges papírt elküldtél nekik? Én a kórházi igazolást (hogy meddig voltunk bent), Dóri születési anyakönyvi kivonatát, TAJ kártyájának másolatát küldtem el a munkaügyre és hamar folyósították is.

Ma megyünk anyukámékhoz, egész hétvégén ott leszünk, úgyhogy majd hétfőn jövök legközelebb.

Mindenkinek jó hétvégét, puszi!

Melinda

Kép
melinda80

Judit, én is sajnáloma vérvételt. Egy hete egy pasi előreengedett a zöldségesnél, én meg úgy de úgy meglepődtem. Erre azt mondja, ideje, hogy megtanuljam, vannak még normális férfiak. És hogy az ő hasa kisebb. :lol: Majdnem elbőgtem magam, hát kb. ennyire szokványos helyzet.

potyka

Szép jó reggelt Mindenkinek! :)

Jelentem: láz sehol, viszont a lányka nagyon rosszul aludt az éjjel. Végigaludta ugyan, de olyan kétóránként nyögött egy negyedórát, szóval én nem aludtam :)

Köszi a kedvességeteket!!!

Potyka: valahol leghátul tudtam, csak nem akartam tudomásulvenni, hogy a kispöttömnek még az állandóság a biztonság, és kicsit önzőség ugyanazt a pörgős életvitelt folytatni, mint időszámításunk (vagyis Fruzska) előtt... No de sebaj, lesz ez még másképp - majd jól összeszokunk (elszökni meg úgysem tud egyikünk sem ;) )

Tündérmanó: okés, akkor jelenkezz!

Pumperka: na ezt majd jól megértekezem a Kedvessel, és még az is lehet, hogy akkor megyünk mi is! Legfeljebb megtartjuk a "nyiltszini hosszanevő bajnokságot" ;)
linocs

Előreengedés: én mostanában folyamatosan zavarban vagyok az emberek jóságától... Sorbanálláskor állandóan előre akarnak engedni: ruhaboltban (multiban), önkiszolgálóban. Nem vagyok én ehhez hozzászokva!!! (magam miatt sem, és az emberek miatt sem)
linocs

Csajok! Olvassatok vissza! Kurta jó!!!! Halálra röhögtem magam (március 4. környéki beírásaitokat olvastam)
linocs

Sziasztok!

Linocs, kicsit visszalapoztam és azt vettem észre, hogy Mommy helyett Névtelen szerepel a beírásainál... :( Vajon hova tűnt?
Panny, már akartam írni, hogy nagyon jó az új kép a neved alatt! :)
Na most húzok takarítani, mert jön egy barátnőm akinek még 3 hete van szülésig! :) És még tejberizst is ígértem Neki! :)

KépKép
KépKép
mni

Igen, ezt én is írni akartam, hogy Mommy mintha törölte volna magát..... Mi lehet?
linocs

Márti, Melinda!

Köszönöm a dícséretet, szerintem is nagyon aranyos Nimi!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Mint ahogy az összes topic baba!!!!

Levitől kész vagyok!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Direkt hisztizik.
Már Nimó is szokott néha elégedetlenkedni (de neki ált. oka van rá, éhes, vagy álmos) de Levinek csak úgy ahhoz szottyan kedve, hogy kikészítsen....
Most a vizsgák miatt könnyebben is megy neki mint eddig....

Jó hogy vannak olyan emberek is, mint akikről ti írtatok. Sajna én egyre ritkábban találkozok velük......

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Kmanna! Aranykavics!
Hol vagytok??????

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!
Muszáj megosztanom mai élményemet veletek...
Kristóf olyat hányt, hogy nekem még a bugyimból is csavarni kellett a cuccot kifelé... :roll: :lol: :oops:
Meg is lepődtem kicsit, ami azt illeti. Ez a gézengúz meg csak nevetgélt utána, amikor "letoltam" őt, hogy mit művelt. Leraktam a földre, hogy eltakarítsam a romokat és kijussunk szárazon a fürdőszobába, ahol fürdés következett... Az már nem is megdöbbentő ezek után, hogy ráadásként engem és a parkettát is lepisilte a pelenkázóról (persze, miután lecsutakoltam őt), de olyan szép ívben, hogy könyvben lehetne mutogatni (mondjuk, legalább tudom, hogy egészséges:-)), majd a biztonság kedvéért még bukott is a pelenkázóra, hogy minden meg legyen jelölve, amivel kapcsolatba került. Remélem, mára ennyi volt és minden visszaáll a régi kerékvágásba...
Vendég

Potyka, Melinda: tgyás-ügyem röviden:
Április 9-én igényelte a férjem. Majd telefonáltak április végén, hogy hiányzik az igazolás az egyetemről, hogy odajártam 5 évig... Valójában, van igazolásuk, csak nem szerepel rajta, hogy "nappali" tagozaton végeztem. Az ügyintéző kérésére elfaxoltam egy másik igazolást, amin szerepel, hogy "nappalis" voltam. Utána felhívott, hogy az az igazolás nem jó, mert nincs rajta pecsét. Mondtam, hogy van rajta pecsét, csak halvány és a fax miatt vsz amúgy sem látszik jól. Nem baj, küldjem el postán. Elküldtem postán. Erre elment szabadságra, de azért még egy felszólító levelet küldött nekem, hogy ha nem küldöm az igazolást, ez meg az fog történni. Ezek után telefonálgatok nekik, mint egy hülye, mire kiderül, hogy ugye szabadságon van a hölgy... Aztán kiderült, hogy egy másik osztály kapta meg a az ajánlott levelemet és már majdnem vissza akarták küldeni nekem!!! Ez május 20on valahanyadika körül volt. Akkor ígérték, hogy hívjam fel a hölgyet és beszéljem meg vele, hogy vegye előre az ügyemet és csinálja meg gyorsan. Ezek után ismét nem tudom telefonon elérni őt és a számlámra sem érkezik a pénz a mai napig sem! Június 6-a van ma és a hiányzó igazolást május 14-én küldtem meg az oepnek. Ezek szerint még onnantól 30 nap? Ez botrány így! És az nem számít, hogy április 9-től április végéig ültek a papírokon és nem értesítettek, hogy nem stimmel vmi? :x Nem igazság!
Vendég

Melinda, Bea! Nekem ugyan viszonylag gyorsan (1 hónap) utalták a tgyást, de sokkal kevesebbet, mint amennyi járt volna. :shock: :shock: :shock: Még jó, hogy értek valamennyire a TB-s dolgokhoz, mert különben simán elfogadtam volna a kisebb összeget. Miután a könyvelőink szóltak az ügyinzétőnek, pár nap múlva megérkezett a különbözet. MInt kiderült a korábbi munkahelyem bérét elfeljetették hozzászámolni. Jó, mi??? :evil:
Még amikor táppénzre mentem a terhesség miatt, akkor nekem is nagyon sokára jött meg az első összeg, nálam is volt mindenféle hiánypótlás, meg időhúzás.
Én most az anyaságira, meg a családi pótlék különbözetre várok...

Kép
Kép
Kép
petramama

JuditKmét! Én is sokszor azon lepődök meg, ha valaki előre enged gyerekesen.

Pumperka! Jók ezek a gyakorlatok. Érdekes a lábon repülőzést én a nagyoknál sokszor csináltam, pedig sehol sem olvastam róla korábban. A fordulást gátló reflex nálunk még megvan... Boróka is max. csak oldalra fordul.

Kép
Kép
Kép
petramama

Judit(k)!

Mi sem adatjuk be a Rota ellenit.
Az agyhártya egyik változata elleni pedig szeptembertől ingyen lesz,de azt se bizti hogy beadatom mert hallottam horror mellékhatásokat tőle :( De azért még azt átrágom párszor...
A kullncs ellenit a nagyoknak beadattam.

Mi is csak 3 éve lakunk itt ahol lakunk és akkor ültettük az összes jó sok gyümifát.Kell egy pár év mire megnőnek :wink:

Tényleg,mi lehet Dany-vel hogy törölte magát :shock: ????????
Valaki nem tudja a mail címét???

Tegnap a férjemnek is iszonyat fájt a feje...sztem a frontok...és Olika is extra nyügi volt...féltem is az éjszakától ,de ő édesdeden aludt reggelig :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Linocs javaslatára olvastam vissza egy kicsit, de úgy március 10-e környékéről, nem 4-ről, de majd azt is!
Viszont megütköztem azon, hogy vki írta, hogy a jan-febr-i kismamák már mindenféle kajával tömik a babójukat (1-2 hónaposan). Én ezen teljesen meg vagyok döbbenve. És azon is, hogy a férjem családjában mindenki mondogatja, hogy miket adott a gyerekének. A nagynéni pl 2,5 hónaposan répát adott reszelve a férjem unokatesójának... Anyósom pedig idáig hangoztatta, hogy almát már 6 hetes kortól (!!!) adtak a piciknek (próbálom mondani neki, tudományos adatokkal alátámasztani, hogy az nem egészen biztos, hogy jót tett a kisbabáknak...). Ja, csak mellékesen írom, hogy a férjem említett unokatesója 34 évesen sem eszi meg a répát, mióta az eszét tudja! :roll:
Rám meg nem hallgat senki és értetlenkednek, mert hát 30 év korkülönbség van köztünk, az ő javukra...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: