A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Szegénykém... azon tűnődöm vajon miért kellett császározni... biztos nehéz lehetett! :? De szuper hogy túl vannak rajta és az a lényeg!

Sehol senki???
Vendég

Vidokata - én is több gyógyszertárat végigjártam mire kaptam málnalevél teát. Sajna kevés helyen árulják! De azért ne add fel! :wink: Végül olyan patikában találtam ahol homeós szerekkel is foglalkoznak.
Vendég

Én vagyogatok, olvasgatok. De még mindig hányingerem van..... a gyógyszer sem ért semmit!! :(

d.dodó

Vidokata, meg GYÓGYNÖVÉNY boltban.

potyka

Sziasztok!!!

ANDI!!!!!!!!!

Ezt nem hiszem el!!!!!!!!!!

HATALMAS GRATULA NEKTEK ÉS SOK BOLDOGSÁGOT A "KICSI" LÁNYHOZ!!!

Kép

Kép

Kép
ibm

VKata!
Gyógynövényboltban mindig van.

Wera!
Nem az ágy késése miatt dühögtem, hanem azon, ahogy a nő velem beszélt a telefonban. Gyakorlatilag lasz@rja, hogy mit beszéltünk meg.
20150601134430

NA ÉS AKKOR RÓLUNK!

Szűlni akarok!!!!!!!!!!! Mikor is??????????? ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
TEGNAP!!!!!!!!!!!!!!

Áron baba becsült súlya:[color=darkred]4200gramm[/color]
Amúgy minden rendben vele,de én ezt hogy fogom kibírni!!!!!
Már nem kéne tovább hízlalni!
Tudom hogy tévedhetnek a súlybecslésen,de azt mondta a nő a 4 kg tuti!!
És tudjátok,már írtam többször,hogy én is 4 kg voltam,Apa:4700gramm,tesója 5200gramm és 63 cm!!!!!!!!!!
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Szóval várom a szugerálásokat!!!!!!!!!!

És van haja,nemtudják mennyi,de van!!!!!!
Látni akarom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
ibm

Hú, Ibm! Nem semmi méretű a pocaklakó! :shock:
Úgy látszik, a genetika...
Le is vert engem is a víz, ahogy Apa és a tesó "méreteit" olvastam! :shock: :wink:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Ja! És egy kicsit több a magzatvíz,a végén már inkább kevesebb szokott lenni aztmondták,de ez nem gond!!
Ki érti ezt???
Mikor meglátta a hasamat megkérdezte,hogy tuti egy???????
Kérdezte fiú,lány???
Mondom fiú-erre azt mondta :de még mennyire!!!!
Kis kukimutogatós!!!
Mindenkinek szépen megmutatta!
Kérdeztem,hoyg ki fog e férni a lyukon???????
Azt mondták 5 kilós gyereket is lehet szülni!!!!!!!!!
Ja! Csak ember legyen a talpán aki kibírja mi?????????
Kíváncsi vagyok meddig szándékozik benntmaradni!!!!!!
Apa nagyon szugerálja,hogy ma jöjjön!!!!! :lol:

Kép

Kép
ibm

Ami: azt elhiszem, hogy látni akarod!
Én is már pedig én még 2 héttel tőled is odébb vagyok és a babó sem ekkora! De már kiváncsiak vagyunk! (még az uram is mondogatja már, hogy vajon ki lakik odabent?)
Vendég

Andi Grtatulálok!!!!!! Isten hozta Vikit!!!!

Sikerült álomba bőgni magam.Leírtam,erre nem elveszett :cry:

nicike

Ami!

Jó nagyra nőtt a Drága!
Tuti meg fogod tudni szülni! Csak már tényleg ne akarjon sokat bent maradni!!!!!

Kép
andkata

Ami!
Megy a nagy-nagy drukk!!!

d.dodó

Nici!
Mi történt??

d.dodó

Hát igen, bent nem marad! :wink: :lol:
Csiga-biga nótát és palacsintát neki! :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Hurrá, kislány a fedélzeten!!!!!

Éljen Viki és Andi, óriási gratula!!!!

KépKép
szkagi

Annyit emlegetitek ezt a palacsintát, hogy tök megkívántam :).

d.dodó

Ibm,
neked megy a drukk! A te fiad már tényleg kinövi a kuckót, úgyhogy muszáj kibújnia!

Hajrá!!!!

(nem is tudom, dogozzak-e vagy csak olvassak)

KépKép
szkagi

Ági! A 49 napoddal már csak olvass!
Remélem hamarosan lesz még mit! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Ági! A 49 napoddal már csak olvass!
Remélem hamarosan lesz még mit! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Hát mostanában mindent kétszer küld! :evil:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Amikám, akkor Te is felkötheted a gatyót!! :lol: Látom megint egy cipőben... na jó inkább ladikban! Két pár ilyen dagadt láb esetében ne is beszéljünk cipőkről!!! :lol: :lol: :lol: :wink:
Nekem is lesz pénteken uh! Repesve várom... de gondolom semmi meglepőt nem fognak mondani... majd' 2 hete modták hogy több mint 3 és fél kiló... :twisted:
Tényleg! Buksi átmérőt mértek Áronnak???????? Mert az sem elhanyagolható ám!!! :)

Én a kedden már palacsintáztam, de úgy látszik nem eleget! VAlamit ki kell találni most már hogy előcsalogassukat a kis dagikat! :lol:
Vendég

Nici - mi történt???? Írd le még1x! Csak mentsd el sokszor közben a jobb egéren a Másolással! (Én is megszívtam már 1 párszor, úgyhogy mostanában szorgalmasan mentegetem...)
Vendég

Andi! Gratulálok! Sok tejcsit és gyors felépülést kívánok!

Kép
szly27

Andi :P GRATULÁLUNK!!! És sok - sok tejecskét!!! Várjuk a fotót a kis Viktória hercegnőről!!!

Véda
Vendég

Kép

Kép
szly27

Hű! Ez elég homály lett!

Kép
szly27

Kép

Kép
szly27

Köszi, Viki,
kicsit muszáj dolgoznom, de azért nem hajtom magam túl, ígérem.

Tényleg, Patr holnap lesz az utolsó napod!!!! Hát nagyon jó pihenést kívánok - és tudom, borzasztó nehéz a diákoktól elszakadni, úgyhogy vigyél zsebkendőt....
(ja, és már korábban akartam írni Neked, hogy én persze hogy idősebb vagyok nálad... de jól tartom magam :D )

Ma voltam a Magyar Államkincstárban, tegnap az oepnél, mindent tudok, mire számítsak, milyen papírokat kell leadnom... Bár tegnap klételkedve nézett rám a nő a hivatalban, hogy azt hiszem, hogy én le fogom tudni még idén dolgozni a 186 napot? Hát nem holnap szülök????
:shock: :shock: :shock:
jó, nagy a hasam, de én július 5-ig nem szülök és kész!!!! :D

KépKép
szkagi

Kép

Kép
szly27

Szóval! Eddig papírforma teljesítve! Mostmár Sziszka tényleg te jössz!
Kisfókáról tud valaki valamit?

Kép
szly27

hú, nézem a táblit...
hosszú fiúcskák és gömbölyű császáros lánykák vannak eddig!!!!
Bár tudjuk, hogy lapul még egy-két megtermett fiatalember itt-ott... hát már nagyon kiváncsi vagyok rájuk!!!! 8)

És mindenki a 39. héten túl született... milyen rendes bébik...
(pedig mit összeparáztunk már 20 hete)

KépKép
szkagi

Maverick-ékkel mi lehet??

d.dodó

Andi, hatalmas gratula !
Nagyon örülök, hogy már te is az Anyukák táborába tartozol!
Kívánok sok boldogságot, jó egészséget, és sok-sok tejcsit!

KépKép
hene

Szia Hene! Hogy vagytok? Hogy telnek az első napok? Úgy irígyellek! :wink:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Apa úgy volt ma itthon marad,erre elállt az esső,és ment is dolgozni...Mindegy...
Úgy volt hétvégén mindent megveszünk ami Lilinek kell még (ruhán és babakocsin kívül semmi nincs )
Örültem mint majom a farkának, Isten tudja mióta nem láttam apát hétvégén,igy velem lesz és még unatkozni se fogok.És szeretek vásárolni a babának,meg legalább mindene meg lesz végre.
erre hív h hétvégén dolgozik,mert hétfőn kezdeni kell a másik melót.
Majd bevásárolok a 40.héten,a 40 fokba??????Azt hiszi?

Persze a házunk is romokban és talán ez még jobban bánt.Azt mondta mielött elutazik mindent megcsinál,ennek 3 hónapja!!!
Neki állt csinálni de ott leállt h szét vert mindent.Nincs burkolat,festeni kell,új ágy meg konyha bútor,a baba cuccai,mosó gép,tűzhely.....

Annyira elegem van!!!!!!!!!!!!!!

nicike

Sziasztok Lányok!

Itt vagyok a beszámolómmal! Igaz előre megírtam, mert miközben írom fekszem az ágyikóban. Nem tudok sokáig ülni. :(
Hát akkor kezdem. Azt tudjátok, hogy megvolt 29.-én a Ctg, utána 1-kor találkoztam a dokival. Megvizsgált, hazajöttem, és egyre gyakoribb és erősebb fájásaim voltak.
5 óra körül felhívtam a szülésznőmet (Móni), mondtam mi a helyzet. Azt kérte, nem kell sietni, de menjünk be a kórházba, csinál egy Ctg-t, és megnézi a méhszájat változott e az eddigi 1 ujjnyihoz képest. Egyre erősödő fájások után riasztottam a férjem, hogy indulunk a kórházba. Fél 7-re értünk be, vizsgáló, ahol kiderül a méhszáj semmit nem változott, a magzatvíz tiszta. Viszont akkor már tudtuk, hogy nem megyünk haza. Átvettem a hálóingem, befeküdtem a vajúdó szobába, Ctg felkerült. A szülésznőm beöltöztette a párom, és beengedte hozzám. Amikor végeztünk elmentem wc-re. Amikor vissza akartam menni, közölte a Móni nem oda, a szülőszobába megyünk. Na itt kapott el a pánik! :shock: Ennek a fele se tréfa, itt ma kibújik egy kisember, és család leszünk! :)
Betettük a kedvenc cd-m (Dido). Fenn volt egy óra a falon, figyeltem is, de nem emlékszem mikor hol tartottunk. Egyre durvább fájások után jött az ügyeletes doki, és megrepesztette a burkot. Kiderült, hogy Gergő belekakilt. Rá nemsokára, megérkezett a dokim is! Nagyon örültem neki!!
Akkor már nagyon fájt, a párom kezét szorongattam, abban a reményben, hogy ha erősen szorítom, nem fog annyira fájni. De sajnos nem így lett. :(
A végső stádiumba érkeztünk, hanyatt fekvés és nyomás. Hát megmondom az igazat, kicsi a fájdalom küszöböm, de ez a rész volt az egészből a legelviselhetőbb. Ugyan nem kiabáltam, de ekkor már egy hang sem jött ki a torkomon. Olyan felemelő, megnyugtató érzés fogott el. Tudtam nemsokára vége. Ez kb. háromnegyed 9 körül volt. Erre az egy köztes időpontra emlékszem. Aztán egy nyomás, aminek mikor vége lett nagyon feszített odalent. Mondta a Móni, hogy már csak egy nyomás kell, mert a fejét már fogja. Örökkévalóságnak tűnt, míg jött a következő fájás. És egyszer csak jött, és jött vele Gergő is! :D Ránéztem az órára: 21:18. Nem tudom leírni azt az érzést. Iszonyatosan örültem, hiszen 9 hónapot vártunk erre a csöppségre, de ott volt bennem az is, hogy végre vége a fájdalomnak. Apa elvágta a köldökzsinórt, és a dokinénik már vitték is, mert a belekakilás miatt ők vették először kezelésbe. Utána hozták oda hozzám. De nem sokáig tartott az örömködés, mert ugye még nem végeztünk. Jött a méhlepény és a varrás.
Addig Gergőt lemérték, felöltöztették és pólyába rakták. Apa ringatta a popsit, míg engem fél órán keresztül varrtak.
Amikor végeztünk, hármasban maradtunk, készítettünk képeket, és felhívtuk a nagyszülőket, ismerősöket, barátokat. :)
A kórházba kerüléstől, Gergő megszületéséig 3 óra telt el. Nagyon gyorsan utat tört magának, valószínűleg ezért is kellet vágni, sőt még szakadtam is, mert 37 cm-es fejkörfogattal rendelkezik a kisfiam. Súlya 3290g, és 54 cm hosszú.

Sajna nem volt tejem, hétfőn délután még tápért rohangáltam, hogy tudjak neki itthon is enni adni. Már benn is azt kapott. Még a kórházban besárgult, de már nem látszik rajta.
Kedd reggelre bedurrantak a cicijeim. Délelőtt volt kinn a védőnőm, és a választott gyerekorvos. Eltiltott minket a táptól, szigorúan két óránként cicire kell rakni a törpét.
Szerda reggelre már folyt a tejcsim.
Az anyukám jön minden nap, első este itt is aludt. :) Sokat segít, mert az éjszakáink nem mennek simán. A hasfájás a fő problémánk! :(
Ma már mondhatom, kezdem magam embernek érezni.

Bocsi ha hosszúra sikeredtem.

KépKép
hene

És egy pár kép!

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
hene

Hene: én már láttam elég sok szülést de ahogy itt ezt elovastam, potyognak a könnyeim! Olyan megható volt! Remélem hamar összeszeded magad és nem lesznek fájdalmaid! Azért az nagyon jó hogy beindult a tejcsi, kívánom tartson is ki sokáig!
Mégegyszer nagy nagy gratula!
Vendég

Szly - köszi a táblit! Lassan át kéne már költöznöm a sárgába... 8)

Maverick-ről írtam kb 2 napja hogy jól vannak, bent tartják most már végig.

Kisfóka pedig igencsak mellőz minket pár hónapja... most már csak a Kaális-okhoz írogat. Egyébként ő sem szült még.

Csillala pedig azóta sem válaszolt az sms-emre...

Nici - fel a fejjel! Teljesen meg tudom érteni hogy kiborultál. De azért tudnod kell, hogy mi is csak később kezdtünk el vásárolgatni! (27 hetes voltam amikor lagziztunk és akkor még SEMMINK nem volt a bébinek! :) ) Tudom, hogy úgy érzed, hogy semmivel se leszel kész, de ne búslakodj ezen, tényleg sok időtök van még és meglesz minden! Apákok már csak ilyenek! Hidd el, aztán meg majd úgy kell leállítani a vásárlással! :wink:
Vendég

Hene! Nagyon édes Gergő. Az első szülésem nekem is hasonló volt. A kitolásnál már fájást sem éreztem. Nekem például mondták a gép alapján, hogy mikor kell nyomnom. Még egyszer gratulálok nektek!

Kép
szly27

hene!
Gyönyörű Gergő baba!! És szép szülésed volt..... ki lehet belőle vanni, hogy minden fájdalmat megért :)

Nici!
Sajnálom, hogy igy áll a helyzet!! Én is ugy utálok mindent az utolsó pillanatra hagyni......megértelek!

d.dodó

Hene - nagyon köszi hogy megosztottad velünk ezeknek a gyönyörű pillanatoknak ez élményét! Asszem rosszabb szülése senkinek se legyen!!!! :D :D Csodálatosan szép kisfiatok van, komolyan! Remélem hamar elmúlik Gergőnél a pocakfájós időszak és beáll a kis napirendje! Várjuk majd a további infókat rólatok! :wink:

Én totál szétbőgöm magam ezeken a szüléstörténeteken. Most jobb ha megyek is, a júniusiban is ezeket olvasgattam, pedig még ezután akartam lemenni sétálni... de ilyen vörös szemekkel... 8) Jah, napszemüveg jó ötlet... :twisted:
Vendég

Andi!

Sok erőt, egészséget, tejcsit kivánok Neked!
Sok-sok örömet a kislányban!!!!!

Kép

Kép

Kép
timi1982

hene!
nagyon szép történetet osztottál meg velünk. köszönjük szépen!!!!

lányok!
én megmondtam hogy amig oda leszek tuti szülni fog valaki. szóljatok ha szülni szeretnétek és meglógok egy napra.
direkt irtam reggel, hogy nem leszek csak este valamikor... nah tessék. andi produkált is :D :D :D

egyébként csak gyorsan bekukkantottam, hogy esetleg beválik-e a jóslatom ;)

későn értem haza, gyorsan összeütöttem az ebéd-vacsit, és megyek mindjárt tusizni, aztán meg doki.
szorítsatok!!! remélem már kiderül hogy hogyan tovább. együtt vagy külön, és mivel már 33. hét igy remélem már mond vmi konkrétat is.

hene, andi!
mégegyszer kívánok sok erőt, kitartást, tejcsit nektek! sok örömet és boldogságot a kis csöppenetekhez!!!!
vigyázzatok magatokra, babátokra, apátokra :D
és jelentkezzetek hamar és sokat hogy tudjunk mit olvasni, és jegyzetelni hogy mi vár majd ránk is!!!

Kép

Kép

Kép
timi1982

Wera! Én is hasonlóan nézek már ki!!! :lol:
Menjünk szülni mi is inkább! :wink:

Hene! Nagyon szép a történetetek és nagyon fájdalmas lehetett,de azért tényleg gyorsan lezajlott!
Ügyesek voltatok nagyon!
És Gergő csodaszép!
De komolyan! Igazi szép kispasi!!! :wink:

énisénisénis.....................................

Kép

Kép
ibm

Timi! elmennél még egy kicsit otthonról?????????ű
léci-léci-léci :lol:

Kép

Kép
ibm

ibm!

megyek. fél 6 körül indulok itthonról és szerintem nem is jelentkezek csak holnap reggel, mert doki után rohanás haza, átöltözés és egy kis sörcsi (nekem őszilé) barátokkal.

Kép

Kép
timi1982

de szólok előre hogy fel tudjatok készülni.

péntek este bejelentkezem utána csak vasárnap este. tudjátok megyek a velencei tóhoz :D

ugyhogy mindenki kösse fel a gatyáját :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

Hene, gyönyörű kisfiad van!!!!
És hát nagyon ügyesen gyorsan kibújt!

És látod, meglett a tejecske is. Szopizik rendesen? Nem volt rá rossz hatással az az első pár nap tápszerezés?
Hamarosan ülni is fogsz tudni, még egy-két nap :D
mi meg csak irigykedünk 8)

Aztán ha lesz egy kis erőd és időd, írhatsz még nekünk, lemaradóknak.... :D

KépKép
szkagi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: