A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.04 09:41-kor.
Vendég

Köszi Kata! - ez megnyugtat, hogy Te is igy latod. De hogy akkor minek csinaljak????Ameddig nem hallok valami jo ervet, ez nekem ugy tünik, csak azert törtenik, hogy a mama akkor szüljön, ha a doki epp dolgozik es ne kelljen külön a szabadidejeben dolgozni. Legalabbis megprobalja igy szabalyozni a dolgokat - Henenel is igy tünt nekem!
Egyebkent gyönyörü a kisfiad Hene!
A burokrepesztes,a fej beilleszkedes elösegitesere meg meg tudom erteni - ezt nem tudtam, hogy igy van. De itt, Ausztriaban ennek ellenere soha nem halottam arrol, hogy egy orvos burkot repeszt, bar en sem hallok mindent....

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Lányok! Most vettem észre, hogy csak rétesliszt van itthon. Szerintetek milyen lesz belőle a galuska? Most nincs kedvem boltba rohangálni. Kipróbálom!

Kép
szly27

Csajok!

Küldjétek már errre a fránya esőt mert nincs oxign csak füledt párás szar levegő , már bocsi jóü lenne kicsit frisset is érezni :lol:

Kryss
üdv köztünk nálam a fiamnál csináltak burok repesztést mert fájás hegyek 4 újnyi tágulat volt s a burok úgy állt mintha muszály lenne.Elárulom nem fájt viszont a doki is szívott a burokkal mire eltudta csípni tuti nem ment volna a maga útján így utána kb. 25 perecen belül kezemen volt az első gyerkőcöm .
A másiknál elfolyt a víz így 40 perc volt a szülés ahogy nézem a feljegyzéseket.

Véda.
ügyi a kis Csabi baba jó , hogy mnden ok, én már alig várom, hogy járhassunk Dáviddal imádtam mindkettőnél hallani őket.Nem vagyok hülye de tényleg én csíptem nagyon s most is várom , hogy leteljn a 2 hét és kezdjük

Timi
jól tetted a sok alvást én most megyek azt hiszem a kiscsaj már elhúzott mindjárt lebokszolom a tesójával is és akkor én is durmizom kicsit

Wera, Sz. Andi, Ami ...
éntényleg dörzsölöm a kezem , hogy kezdjétek már el a sort jobban pörögne a topik ey kis izgalomtól és szurkolástól így mindenkinek egy nagy káddal :wink:

Babukám
te is nemsokára soron vagy 11 nap az elég kevés belegondoltál már?
tappancs28

Szly
annira nem lehet gáz szerintem próba cseresznye :wink:

Marcsi hová tüntél nem tetszik, hogy erre se nézel mi történt?
tappancs28

most ebédeltem,főztem karfiol levest ,meg csináltam túrós tésztát magamnak spéci tésztából.2 hetente 1 szer ehetek tésztát és akkor sem haladhatja meg a 30 grammot :? És mindjárt állhatok neki a rakott krumplinak, mert apa tuti nem örülne a fitness tésztának :D

Tegnap vettem magnézium pezsgő tabit is ma már nem kemény a hasam.

De ma meg ide ért a front, Lili tök nyugis.Néha érzem h megmoccan,de sehol a napok óta produkált aktivitás .

nicike

Üdv Kryss, Én is tegnap jöttem :)

nicike

Szerintetek 60 fokon kimoshatom a textilpelusokat?
20150601134430

nyugodtam moshatod! Én 90-en mostam múlkor hátha kijön a sárga folt!
bencuri

nah végigolvastam!
jegyzeteltem nagyjából :oops:

marcsi!
csodaszép ruhát hoztál össze! nagyon ügyi vagy. ilyenkor ugy irigykedem az ilyen emberekre. a kézügyességem nagyon jó, de varrni... habár lehet menne, csak varrógép nélkül.... :D

anyjuk!
nagyon édes lett a babasarok. szupi kép!

bondi!
jó hogy apjukod elmondta mi a baja. hátha már ez is segít valamit. zenélgetni meg azért néha megengedhetné magának. biztos találna olyan időpontot meg zugot a lakásban amikor megteheti.
az a néni meg... monnyon le!!!! nem ér rá??? nyugdíjas!!! (habár mi meg otthonülő unatkozó kismamik vagyunk :D )
nálunk a postán meg a buszon szoktak pampogni a hely meg sorbanállás miatt. én már elengedem a fülem mellett.

viki!
jó kis utcátok van. remélem azért a nőnek nem lett semmi baja :D :D
az meg hogy más nem alszik miatta... szerinted érdekli-e?! :twisted: :twisted:
cserkót nekem is küldhetne valaki. küldök cserébe epret :D

Sz.andi!
én is folyamatosan kapok helyzetjelentést a melóhelyről. Pletykázós pingvinek klubbja :D

tena betét. én nem olyat vettem. éjszakai szárny nélküli betétet viszek a kórházba. ha az netán nem elég majd ugrasztok valakit másmilyenért.

eső, rosszidő... hol???????? itt hétágra süt a nap, és meleg van, és nincs levegő, és izzadok, és nem birom, és ide miért nem jön egy kis eső??? ma ugyse megyek sehova. holnap már ne jöjjön!!!! csavargást terveztem anyával a városban!

véda!
jó hogy minden rendben volt nst-n. nagyon ügyes csöppeneted van!!!!

Kép

Kép
timi1982

Kijött végül?
20150601134430

viki!

én wenish-be áztattam a pelusokat fél napra. aztán meg kimostan olyan 80-90 fok körül. és semmi bajuk nem lett azon kívül hogy hófehérek lettek :D

sőt, mivel nekem van egy turcis fehér kifogóm azzal is ugyanigy jártam el, és annak se lett baja.

megyek keresek valami reggelit.

Kép

Kép
timi1982

Timi!
Sztem a nő sem volt 100as. Mert csak az ő rikácsolását hallottuk, Ferit nem (elvileg ő akarta megverni). Mondta is az uram, ha Ferinek nem sikerül elnáspángolni, kakor majd ő megteszi, ha tovább ordibál....
20150601134430

ááááá ekkora csalódást a reggelimben.

gondoltam eszek müzlikét. finom áfolyás-málnásat jó hideg tejcsivel. erre nem volt a hűtőben tej. csak a beépített szekrényben. az meg nem hideg :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
timi1982

Nem jött ki! pedig! Domestosba is beáztattam! De nem baj van olyan ami nem foltos! :)
bencuri

bencuri!

nem domestosba kellett volna, hanem floraseptbe. én abba szoktam és az ált. jobban kihozza a durva foltokat mint a domestos

Kép

Kép
timi1982

akkor majd kipróbálom! köszi! :D
bencuri

Sziasztok, itt most olyan jó az idő. Voltunk reggel úszni, és vicces volt ahogy fentről is jött az áldás, kisebbik fiam azonnal jött is volna haza, aztán beletörődtünk. Amúgy bírom a vizet, nem kell a pocakot cipelni. :lol:

Véda, na ja, vhogy így kerestem. Még Bálint Sándorral szemeztem, de ő nem fogad új kismamát, aki már terhes, ha jól értettem, na meg a Tétényi kórház innen kegyetlen messze. Ja persze, és bár fura volt eleinte, de remek ám, hogy női nőgyógyász!!! Olyan szépen tud szülésekről mesélni, teljesen elérzékenyülök. És lelkizik is, de kemény is... És alapos és jó szakember.

Azt hittem ez a front hoz babát. De úgy tűnik, ej ráérünk még. De mindennek eljön az ideje, kitartást, és ne feledjétek, ha egyszer kijött, visszatenni soha többé nem lehet

:lol: :lol: :lol: :lol:

potyka

Bencuri, anyukámmal ki is főztük a pelusokat egyszer. Mosószer, vmi fehérítő, és tűzre vel. Ja, meg víz. :lol:

potyka

Tudod mi a furi Timi mikor elraktam őket semmi bajuk nem volt! Pedig nem állt sokat a két gyerköc között a szekrénybe! 8)
bencuri

Na, megjöttem a boltból.Szinte csak nasit vettem. :oops:
Láttam nagyon guszta dinnyéket. (úgy látszik, már a héjjára is pöccenek) Majd este szegény Apát küldöm érte.

Timi! Még nem ért oda a felhőm? :shock: Pedig itt már lassan elfogy! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

kriszta!

annyira nem ért ide, hogy most ugy döntöttem engedek vizet a tálba, és kint az erkélyen mosom meg az epreket.
legalább levegőzök egy kicsit. aztán meg fogom a kismama ujságomat és kiülök az eprekkel. de szerintem már bejönni csak én fogok az eprek nem. vagyis azok is a pocimban :D

Kép

Kép
timi1982

Szia! Kryss! Írjál gyakran! Mekkora pocakod vaan! :D
Hogyhogy nem tudjátok a nemét? Nem mutatja, vagy nem akarjátok tudni?
Neve mi lesz?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti!
Ejnye nejnye a nasi miatt!

Beraktam 70 fokra a pelusokat... Hát.... Amit a tecsóban vettünk fehér, amit a bababoltban az meg olyan krmészínű. Érdekes.
20150601134430

Sziasztok

Frontok jönnek-mennek nem lessz baba? Azt hittem lessz mára!
Itt is be volt borulva, de eső nem esett. Most meg meleg van már megint.Betét dolog: fúj! :cry: Ráadásul ebbe a melegbe.

Kép
dittke

Lányok! Megadja valaki a telefonszámát? Hogy ha bármi lenne, tudjak valakit értesíteni? :oops:

Kép
dittke

Szisztok!!
Na, megjártuk barátnőmmel a piacot.... hát jó meleg van!! De közben leültünk egy jeges kávét is inni...nagyon jólesett!! Amugy csak babának vettem (igaz majd csak később fog kelleni) egy készletet, amiben manyak kitál, pohár, és kiskanál van..... azért vettem meg, mert csak 10 korona volt. Meg vettem magamnak egy zárt gumipapucsot, amilyet már rég akartam!

d.dodó

dittke!

ment pü-ben a lista!

Kép

Kép
timi1982

Köszi! Megkaptam :D

Kép
dittke

lányok, mire végigolvastam, itt az ebédidő :D
és utána talán mehetek is majd a lányomért.

Teó, Szonja már kiheverte a szekrényt, a szekrény is kiheverte Szonját :lol:

Most már új lila foltjai vannak, két napja az asztal sarkának eset :shock:
A bölcsiben be is kellett írni a füzetébe, nehogy a dadusokat tolják le miatta. Hát, magyarázhatom én, hogy nem verjük a gyereket :roll:

A munka még mindig békés, jól is esik egy kis üldögélés, mert otthon csak rám jön a pakolhatnék, tegnap tíz polcnyi könyvet rámolztam ki...

kaja!!!!!

KépKép
szkagi

Kész lett a galuska! Semmit nem lehet érezni rajta, olyan mintha rendes liszt lenne benne.

Én is 90fokon mostam a pelusokat és semmi bajuk nincs. Amit a Corában vettem, azok szép fehérek, de vékonyabbak, amit bababoltban vettem azok vastagabbak, de nem olyan fehérek. Ezek mind használtak.

Majd veszek még a Tescoban újakat. Nekem nem lényeg, hogy vastag legyen, a lényeg a fehérség. Úgyis mindig összehajtogatva használjuk. Felszívni meg nem nagyon kell már semmit, azt a kis büfit meg elbírja.

Kép
szly27

Véda gratula a jó nst-hez!!! Nagyon ügyes kis Csabikátok van!!! :lol:
Kryss üdv itt!!!

Kép
sziszka82

Iwiwen bejelöltem, akit hirtelen megtaláltam.

Kép
dittke

Pelenkákat én is 90 fokon mostam ki!!!

d.dodó

azta lányok!

egy éjszakára megyünk csak a hétvégén, de egy nagy táska csak olyanokkal van tele, ami nem is ruha...

pléd 2, kispárna, hálózsák 2, törcsi 3, gyógyszerek, intim mosakodók nekem, kenceficék, calcium, renne, szamarinsó(drágaságomnak), ujság, wc papir, szilvia, olvasnivaló és a szopipárna még benne sincs :oops:

még kell egy ruhás táska, meg a bográcsoláshoz egy két alapanyag

nah kiváncsi leszek mennyit szelektál ki a drágám. ugy szoktuk. én bepakolok, ő meg szelektál :D
de remélem most hogy terhes vagyok nem jut eszébe semmit kivenni. ugy érzem ezekre szükségem van mindre.

Kép

Kép
timi1982

timi!
Hova utaztok?? lehet irtad már... bocsi! :oops:

d.dodó

Na sziasztok!

Elment a koleganőm, közben a főnővér is felhívott! Itt már mindenki aggódik! Aztán egy másik barátnőm is feljött, hozott sudocrem-et. Most már csak tényleg az van hátra, hogy az én kis drágaságom jelentkezzen!
Itt is kezd borulni, reméljük esni is fog, jó lenne egy kicsit kellemesebb idő. Köszi Kriszta a felhőket! :lol:

sz.andi

Na én jó nagy hülyeséget csináltam. Elég keveset reggeliztem majd már délben éhes voltam de gondoltam megvárom a férjem a kajával (mindig így szoktuk) találtam tökmagot és megkívántam, jól bevágtam egy fél zacskóval, majd megjött az uram de még nem éhes, viszont elkezdett gumicukrot enni, hát erre én is..........
És nem tudom mi, a kettő együtt vagy... de olyan gyomorgörcsöt kaptam.... hogy csak pislogtam!
Bár lehet, hogy nincs is köze hozzá, mert a multkor is így a gyomorszájam fájt nagyon, lehet Dórika rendezkedik odabent! :lol: :lol: :lol:
De nem volt jó!
Vendég

V.kata!
Hú, az nem jó... nekem egyik este volt nagy gyomorgörcsöm.....

d.dodó

Hát innen már el is húzott az eső! És megint 29 fok van! Rémes!
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól! Méhszáj zárva minden rendben, csak az éhgyomri cukrom lett 6,1. Jól le is szidott a a dokim. A szülésig már csak diétás dolgokat ehetek. Kaptam beutalót az aneszteziológiára, ha esetleg császár lenne megint. Péntekre kaptan időpontot. A ctg-m jó lett, de nagyon érdekes volt, amig vártam, hogy bekerüljek adiig görcsölt, keményedett a pocakom és majd leszakadt a derekam, ahogy leültem és rámtették a szerkentyűket, mintha elvágták volna és amikor vették le akkor ismét elkezdődött ami elötte volt. Ezt nem hittem el, hogy ilyen létezik.

Bencuri: Én meg jövő hét szerdára kaptam időpontot, mert az azt követő héten meg kedden megyek, mert a doki mielött elutazik még látni szertne. Bár ő csütörtökre hívott be délutánra, de akkor nem ő rendel, hanem más és ő keddre van beírva. Hát nem akar összejönni ez a tali. :?
Ja és én 27-re vagyok kiírva amikor ő talán már hazaesik.
Hát ma sem volt jó hangulata. Ln már úgy vagyok, hogy szeretnék túllenni a szülésen és a 6 hetes kontrol után nem is akarom többet látni. Annyira flegma lett, hogy nagyon rosszul érzem magam amikor nála vagyok. Akármi bajom van nem szívesen hívom fel. Ezért is gondoltam, hogy akárhoggy is alakul a szülés inkább fogadok fel egy szülésznőt és őt hívhatom bármikor és inkább neki adok lóvét mint a dokinak. Az se garancia, hogy a dokim ott lesz a szülsnél. Bocsi a panaszáradatért.
Ja és még azért is leb@szott, hogy múlt héten amikor megbeszéltem vele telefonon, hogy csütörtökön megyek laborra a vizesedés és a rosszulléteim miatt és ő hagy nekem az 5-en beutalókat (amit persze elfelejtett és a pultosnő adott helyette), hogy én miért nem vártam meg amig ő ad és másnapra persze hogy nem tudott nekem beutalót adni. Kérdem én akkor miért mondta, hogy mennyek nyugodtan. (Na ezt jól leírtam, remélem érted) Úgyhogy ma nem volt jó élmény vele a találka.

na nem is panaszkodom tovább megyek lefekszem amíg Olivér alszik, mert nagyon kemény a hasam.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Timi! De jó Nektek! Én is úgy mennék kicsit el itthonról. De remélem augusztusban már hárman sikerül elmenni vagy 2-.3 napra valahova!

sz.andi

Szly: köszi az infót, mindjárt be is nézek oda is.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

a velencei tóhoz megyünk. ugyhogy gondoltam oda jó sok minden kell :D
elvégre, viz, meleg, szunyogok meg miegymások :D

kata!
szerintem az tette be a kaput a gyomrodnál hgoy nem normális kaját ettél! ejnye-bejnye!!!!!! tessék enni valami ebédet.

tita!
hát ez elég gáz. nehéz lehet ilyen dokival. szerencsére az enyém rendes, és nem is kell soxor taliznunk.
holnap megyek hozzá. kiváncsi vagyok mi lesz. most lesz egy csomó megbeszélni valónk.
de egyébként nekem is volt már olyan hogy megbszéltük hogy talizunk a beutaló miatt. hát én közben önszorgalomból intéztem mert ő késett. és egyáltalán nem volt megsértődve. sőt, még mondta is hogy elnézést a késésért és jó hogy elkezdtem egyedül intézni. igy már ki volt nyomtatva csak alá kellett irnia. igy ő is tudott tovább robogni. máshonnan is késett... és még én se ültem félórákat tétlenül.
szóval szeritem érdekes hozzáállása van.
inkább tényleg fogadj szülésznőt. ugyis az lesz ott veled ha sima szülés lesz.

Kép

Kép
timi1982

egyébként egy baj van... fürdő rucit nem tudok vinni :(
fenékben jó lenne mindegyik, de ciciben meg a 3 közül egyik se jó :twisted: :twisted:

Kép

Kép
timi1982

timi!
de jó nektek....... mondjuk mult szombaton mi is vízparton voltunk... nagyon jó volt!

d.dodó

Titanilla, sztem is szülésznő!!! És én megkersnék simán egy másik dokit. Basszus, mi van, ha éppen szülnél, neki meg rossz a kedve? Annál messze jobb pl. egy ügyeletes meg a fogadott szülésznő!!!

potyka

Sziasztok!
Kata:gratula kiírt nagy pocakhoz :wink:

Végre eljutottam,dokihoz,védőnőhöz,Kristit is vittük délelőtt,erre délután van doki,no de megoldottam,csecsemőtanácsadás kezdetére odamentünk és holnap mehet oviba-meggyógyult. :D

Velem minden rendben:3100-as,hiába keményedik sokat,nem változott semmi.Doki azt mondta max még egyszer megvizsgál és annyi,mert szerinte felesleges kéthetente,hiszen ha jönni akar akkor már jöhetne.NST-re két hét múlva kell mennem,időpontot kell kérni rá-három éve még nem kellett.Annyi hogy előtte majd vérnyomást kll méretnem,és vizeletet nézetni a védőnővel.
És nem vagyok elvizesedve sem :D -doki megnézte a bokám.
Vérnyomásom tartja maghát:100,és 105 körül.Most 105 volt.

Holnap kipihenem magam-végre :lol: Csak délután kell menni az évzáróra.Nem vettem neki rövidújjút,ugyse lessz túl jó idő.

Kép
Kép
Kép
kike

sziasztok!

Jelentem, még élek!
Jól esik, hogy hiányoltatok, az meg pláne, hogy tetszik a ruha!
Kicsi lánynak is...

Ma még itthon van apa, segít nekem a takarításban. Vagyis takarít, ablakot pucol, én meg dirigálok...
Ne irigykedjetek, szar dolog, hogy nem csinálhatom meg..
Lassan kész lesz, én pedig cserébe rittyentettem neki borsólevest, meg lángost. Most ebédel.

Este benézek, ha nem leszek teljesen hulla...
Látom, senki sem ment szülni, meg vagyok lepve!!!

Azt hittem, a front hoz babát... :roll:
Vendég

Kristike olyan fáradt volt hogy hazafele elaludt a buszon,így mikor leszálltunk kicsit cipelnem kellett,hát nem volt könnyű :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: