A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Készülődünk a strandra, de ezt nem hagyhatom szó nélkül :shock:
Sense nagyon-nagyon örülök nektek !!!!!!!!!!!!!!!!!:D :D :D :D :D :D :D
Persze, hogy neked is jut a kistesó tapasztó energiából, most már kétfelé küldjük. :lol:

Este próbálok még jönni, sok puszi mindenkinek! :D

KépKépKépKép
meryke

Sense drága! Nagyon-nagyon gratulálok a Kistesóhoz!!!!! :D :D :D :D :D :D

Szerintem a Lányok most sokszorozva küldik nekünk a kistesótapasztó-enerdzsit, jut mindenkinek!!!!!!!

ÉS EZZEL REMÉLEM MÁSOK IS KEDVET KAPTAK A KISTESÓGYÁRTÁSHOZ!!!!!!!! :wink:

HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Sense: gratulálok!!! És mennek a kisetó tapasztó enerdzsik neked is!!!!!

Kép
Kép
timi26

Sense!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Na ki lesz a következő :lol:

KépKép
viranka

Sense! És a Többiek!
Lehet jósolni:
http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html

Sense írd majd meg, mi jött ki, és nagyon kíváncsi vagyok. Persze ez nem tuti, de sokaknak bejött az eredmény. És Lányok, Ti is leellenőrizhetitek! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Szép reggelt, Anyukák, Pocakos Anyukák (de jó, hogy ez is többesszám!)! :D

Ha nem baj, megtaláltam a foginaptárat, beteszem ide. Talán azok is "tervezhetnek" így, akik csak későbbre várják a Kistesót:

Kép

na bezzeg ezt be tudom tölteni, a saját képeket nem. :evil:
Ha Máté elalszik, még jövök és írok bőven. Rettegjetek! :twisted: :wink: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

persze a lényeg lemaradt: KISFIÚ KISLÁNY

Detti
KépKép
kiskolbi

[b]SENSE DRÁGA, SZÍVBŐL GRATULÁLOK A BABÁHOZ!!!!!!!!!!!!!!![/b]

Első és új fogacskákhoz gratulálok a babáknak!!!

Viranka: nagyon élveztem a képeiteket, teljesen elbűvöltök! Nem akarsz esetleg könyvet írni, elég történéses életetek van, humorért sem kell a szomszédba menni... Na? ;-)

Kiskolbi, Sense: gyönyörűek a kispasik, nem tudok betelni velük!

[b]Anitja
: nagyon köszi a szervezést! Hánytól indulna a babatali? Apák el tudnak addig lenni a központban (nem baj, ha nem, akkor elzavarom addig az Alexandra könyváruházba, az nincs messze és vasárnap is nyitva van)?

Granda: Te este későn még táncolsz? És mit szólnak ehhez a szomszédok? És a család?

Gremese: nekem is bejött a fogantatási naptár! A 2. babánál meg fogjuk szemlélni alaposan, hogy mikor van esélye kislánynak! ;-)

Mindenkinek nagyon köszönjük a dicséreteket, átadtam Ádám úrfinak! :lol: [/b]

Kép
Kép
irina

Jó reggelt! Sziasztok!

Micsoda hírre ébredünk! :D

Sense Nagyon-nagyon Gratulálok!És mennek a tapasztók+++++++++++++++++

A képek megint szupik nagyon aranyosak a izgő-mozgok :D

Gratulálok a fogacskákhoz, a felálláshoz,és az 1 lépésekhez. :D

Betegenek további jobbulást és sok-sok gyógypuszi!

Mi jól vagyunk Ildike próbál 4 kézlábazni, és vízszintből 3/4-ig felül.
Ha fogom a kezét akkor pár lépést megtesz.
Evett spenótott ami nagyon ízlett úgyhogy elsőre 3 evőkanálnyit be is küldött.
Szerencsére megeszi a répát,krumplit,borsót,de csak amit mi főzünk,a bébiételeset nem.
Bébikajában ami bejön neki vagy gyümis vagy gyümis-húsos.
Nagyon szereti a gesztenyést.

Tali!
Eddig úgy nézki,hogy tudunk menni.
El vagyunk engedve.
Kicsi zsúfolt lesz az a hétvége de kibírjuk. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok !

Sense nagy gratuláció a kis tesóhoz.

Viranka : voltunk dokinál és az elmondottak kicsit megrémítettek. Közölte, hogy ha Ádi még mindig taknyos akkor nem csinálja meg. Sajna még mindig taknyos és folyik rendesen a nózia is így apával úgy döntöttünk, hogy nem lesz műtét. Majd max ha már nagyobb fiú akkor igen de ez majd az ő döntése legyen.

Tegnap elvittem a páromat szolizni 4 percet volt mert erős a gép de így is szegénykém úgy nézz most ki mint egy homár.
Persze kenhetem ezerrel.

Nekem kezd már jó színem lenni persze sokat segít a séta is a karomnak már nagyon jó színe van.

Annyira jó azoknak akik kertes házban laknak így most mi is rágyúrunk egy kertes házra. Hétvégén ezt beszélgettük , hogy a következő babát már oda kéne szülni.

Na lépek mert lejárt a mosógépem és sajna nincs ki kiteregessen.

Szép napot mindenkinek.
20200310173350

Anitja : nekünk tutti a tali hely és most tutti megyünk is.

Ja azt még elfelejtettem írni, hogy most péntektől vasárnapig Baba-mama expo van a Syma csarnokba.

http://www.babamamaexpo.hu/
20200310173350

Amit lehagytam :oops:

Viranka!
Hát nem semmi volt a hétvégétek.
Most hogy van Míra?

Kalkulátor nekem mind 3 jót mutatott. :D és ha
apjuk is akarja 4. baba 2011 januárban lenne jó össze hozni,
Mert akkorra is lányt mutatott. :D
Ja és mindenféleképpen szeptemberre szeretném. :D

Ma megyünk mérésre is,meg ma kapja a szurit is.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sense! Nagyon-nagy gratulaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

Kép

Tali: Viranka! Igen, közel van a Jászaihoz, kb. 5 perc gyalog, bár a számozás a Parlament felől kezdődik, vagyis a 4. inkább az Alkotmány u. felé esik, én is a Jászai felől közelítek :lol:
Irina! Mivel csak mi magunk leszünk jöhetnek az Apák is persze, elférünk :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja: az apukát a szopi miatt is kérdeztem, nem akarjuk, hogy bárkit zavarjon (apát magát nem zavarja, ha valaki szoptat, de ő nem szeretne kényelmetlenséget okozni).

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Most van egy kis időm, nem vagyok annyira rosszul, Kistesó most talán nyugizik. :wink:

Gratulálok Máténak a felálláshoz! Hogy itt mennyire ügyes babák vannak... :D

Elfelejtettem korábban írni :oops: , hogy köszönöm az Elevit-es infókat. NEm tudtam, hogy a jódhiány ilyen veszélyes lehet.
Én Zsozsóval csak Elevitet szedtem, de azt hiszem veszek egy Gravidát, és azzal folytatom.

Viranka! Nagy élvezet volt olvasni az írásodat!!!!! :D A betegséget már annál kevésbé persze! :) Pattogóbolha már jobban van?
Olyan szép kislány! És nagyon hasonlít az Öccsére!

Kilók: Szintén köszönöm, amiket írtatok!!! ÉS igen, Irina, igazad van! Fittimamik sokszor lehetünk, de terhesek csak párszor. :wink:

Félelmetes egyébként ez a kínai fogamzásnaptár. Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire bejön. :shock:
Nekünk ugye Hugit jósol.... Majd meglátjuk.
HA tényleg így lesz, akkor a harmadiknál segítségül hívjuk a naptárt, hogy legyen egy kukisunk is! :wink:

Babakaja: Az az igazság, hogy én mostanában nem főzök Zsófinak. (Még magunknak sem, nekünk Anyu főz). Nem bírom a szagokat, no meg az állást sem. Zsófi az áprilisban lefagyasztott saját készítésű főziket eszi, no meg üvegest... :?
Így is kész rémálom beleszagolnom bármilyen babakajába... Rosszul vagyok tőlük. :oops:

A képek nagyon jók Mátéról, Miráékról, és Botiról!!!! Főleg az a vámpíros! :lol:

Most mennem kell, kajatájm van!

Kép
Kép
Kép
gremese

Hát akkor megjöttem.

Sense: a tegnapi nagy örömujjongásom után akkor én is szívből gratulálok Nektek, és kívánom, hogy kellemes, zökkenőmentes pocakosodásod legyen, és jelentkezz minden nap, hogy minden oké-e. Persze azt is szerettem volna még írni, hogy Botinak félelmetesen hosszú szempillái vannak. :oops: :D

Anitja: köszi a szervezést. Milyen mécsesre gondoltatok? Valami szép, vagy az egyszerű teamécses? És szerinted gyalog a Kosstuh térről vagy a Jászai térről lehet gyorsabban odaérni (ha kánikula lesz, sajna nagyon nem mindegy). Hörcsög, nagyon jó, hogy tudtok jönni! :D

K. Timi: sajnálom, hogy nem sikerül a műtét, hiszen tudom, mennyire fontos Nektek. De talán tényleg korrekt, ha majd Ádi dönthet róla később. Mindenesetre jobbulást Neki. A szolival kapcs.: nekem már több bőrgyógyász is mondta, hogy rosszabb, mintha az ember napozik, ezért be ne tegyem oda a lábam. Egyszer mégis betettem és tiszta kiütés lettem. Persze tudom, egyéni érzékenység kérdése is a dolog, és mindenki döntsön saját belátása szerint, de én azért jobban féltem az egészségemet. (Pedig baromi fehér vagyok most is. :( Na, majd a játszótéren késő délutánonként! 8) :lol: ) Remélem, nem haragszol meg a véleményemért.

Granda: azért tessék ám írni!!! Az rendben, hogy olvasás közben Te tudsz mindent rólunk, de azért Te is hiányzol ám nekünk! Ha van csepp időd, kérlek tegyél fel képet Lindáról! Olyan nagylány lehet már (és milyen ügyes!)... :roll:

Regi: akkor a főzőcskéről egy picit: mostanában igyekszem olyasfélét is főzni, amit Máté és mi is ehetünk. (Gondoltam, megveszem azt a könyvet is, amiben ilyen receptek vannak) Gyakorlatilag sokszor megcsinálom a kajánkat, kiveszek belőle --> turmixgép --> Máté. Így adtam már Neki tavaszi rizsesúst (főttrizs, párolt zöldség, husi hagymán, olajon, pici sóval, borssal, esetleg icipici pirospaprikával és fokhagymával), aztán bolognai spagettit pulykából, durumtésztából (ez a tészta miatt turmix után is kicsit darabos, de meg tudja enni simán), Mostanában joghurttal készült főzelékeket is próbálok adni. Ilyenkor azért a joghurt mellett krumplival is sűrítek. Ja, és sokszor kell a turmixgépbe még kicsi vizet tenni, mert túl sűrű volna anélkül.
Továbbá egyre gyakrabban sűríem az ebédjét reszelt sajttal (tejfölt-túrót még nem adtam, de hamarosan fogok. Most sok minden új volt.).
Hétvégén kapott krumpli-husi-tojássárgáját (másodszorra sajt is volt benne), és az is nagyon ízlett Neki. Úgy 3 dl-t megevett.

Nekem is volna kérdésem, főleg a Többgyerekes Anyukákhoz: Ti mikor és hogyan kezdtétek el bevonni a Gyerkőcöt a rendes, nem egészen babakajás családi étkezésekbe?

Detti
KépKép
kiskolbi

Emese: még egy tipp Neked: Mátéval én mindig este, lefekvés előtt vettem be a Gravidát, így nem voltam egész nap rosszul, reggel is csak enyhe émelygésem volt. Hamar rájöttem, hogy este kell bevegyem, mert ha nem így tettem, akkor onnantól se vacsi, se fogmosás, semmi.

Detti
KépKép
kiskolbi

Találtam valamit a JÓDHIÁNYRÓL:

Jód hiány gondok
a pajzsmirigy működési zavara, megnagyobbodása (strumma, golyva)
terhes anyáknál spontán abortusz és a koraszülések kialakulása
újszülötteknél és gyermekeknél növekedési és fejlődési visszamaradás, törpenövés, késleltetett nemi érés (szélsőséges esetben kreténizmus kifejlődése)
felnőtteknél meddőség, fejfájás, levertség, fáradékonyság, fokozott érelmeszesedés kialakulása, illetve a vér-koleszterinszint növekedése, izom- és izületi fájdalmak megjelenése, szexuális aktivitás csökkenése
ezenkívül máj-, vese-, epe-, és húgykő betegségek kialakulása, szellemi és fizikai állapot egységes romlása, melynek hátterében anyagcsere problémák állnak
Mennyi jódra van szükségünk?
Az emberi szervezet napi jódszükséglete életkortól függően 40 - 200 mikrogramm között van. Felnőtteknek szükséglete jódból napi 150 mcg, a terhes nőké 175 mcg, szoptató anyáké pedig 200 mcg.

A jódhiányt tudományos és orvosi körökben világszerte globális ökológiai problémának tartják. A világon összesen mintegy másfélmilliárd ember szenved jódhiány miatt. Az ENSZ ezt a problémát a legégetőbbek közé sorolja. A WHO végzi a jódhelyzet felmérését, az UNICEF ismeretterjesztő szemináriumokat szponzorál és forrásokat tár fel az alapvető segítség biztosítására.

A jódot különösen Magyarországon nehéz túladagolni, de azért nem lehetetlen. Ilyenkor fejfájás, pattanások és bőrkiütések jelentkezhetnek. Jód túladagolás a szükséges napi mennyiség 5-20-szoros bevitele esetén alakulhat ki.

Detti
KépKép
kiskolbi

A jód fő forrásai a tengeri állatok és növények, a hús, a tej, a tojás és az ivóvíz.

Detti
KépKép
kiskolbi

A jód mennyisége azonban nagyban függ a földrajzi elhelyezkedéstől, ahol a talaj és a víz jódszegény, ott az állati és növényi eredetű táplálék sem lesz jódban gazdag. Hazánk területe jódszegénynek számít, ezért a jódozott konyhasó alkalmazásával kivédhetjük a jódhiány okozta elváltozásokat.

Nna, asszem ennyi elég is lesz. :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi: VikDan a közös ebédeknél ott ül velünk az asztalnál. Legtöbbször már a felnőtt kajákból kap pépesítve. Nagy kedvence a borsóleves.
Rebeka meg másfél éves korában önállósította magát. Egyszerűen kivette a kanalat a kezemből és attól fogva egyedül eszik! De ő is mindig ott ült velünk evéseknél, gondolom elleste a technikát. Mert kezdettől fogva nagyon szépen eszik egyedül...

Bocs, hogy csak így bele-bele írogatok, de általában kevés idő áll rendelkezésemre, kicsi fiamat már nem lehet csak úgy egyedül hagyni... :oops:

Kép
Kép
timi26

Timi: köszi, Máté is egyre többször ott ül (hétköznap kicsit neccesebb, mert nagy szívfájdalmamra sokszor Gergővel külön tudunk csak enni :( ). Pont arra gondoltam, hogy akkor VikDan tényleg azt eszi, amit Ti (én is ezt kezdegetem, de akkor lehetek bátrabb, igaz?). És hogy oldod meg? Mert egyszerre biztos nem tudsz Te is enni és VikDant is etetni. Vagy "egyet a Babának, egyet a Mamának"?

Detti
KépKép
kiskolbi

Sense: Gratulálok sok szeretettel!És természetesen mennek a tapasztó energiák ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ neked is!

Két pocakos mami!! ez igen!!!

Mi majd csak Jövöre tervezzük...vagyis mikor emma kb 2 éves lesz! Nos a naptár szerint ha fiut akarunk akkor az csak 2009 decemberben lesz lehetséges, előtt lány lenne. na majd megbeszéljük hogy hogy is szeretnénk!
Emmánál bejött, mikor utólag ellenőriztük!

DE jó úgy örülök!

Mindkét mamának boldog pocakos hónapokat!! vigyázzatok magatokra!

Senes: Boti NAGYON édes pofa!!!:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kicsit irigy vagyok..de jó értelemben... olyan jó volt pocakosnak is lenni...

KépKép
kaqk
Debrecen

Kiskolbi: nekem azt mondta a védőnőnk, hogy bátran adhatok neki a lájtosabb kajcsikból. Főleg leveseket, de evett már rakott kelt is... :shock:
Sőt, még hízókúrán is vagyunk (ezt az elején nem gondoltam volna), így annyit ehet mindenből amennyi jólesik neki. Ebédre kb. 2 bébiüvegnyi mennyiséget eszik.
Az asztalnál evést pedig úgy oldjuk meg (az általában akkor van, ha apa is itthon van), hogy én etetek, a többiek esznek, aztán apával váltjuk egymást, ő etet, én eszek.

Még az eperre is kaptunk engedélyt! Mondta a védőnő, hogy adjak neki 1-2 kanállal aztán figyeljem, hogy pöttyösödik-e. Ha nem akkor mehet egy egész adag. Hát nem pöttyösödik tőle. Nasinak meg pudingot és joghurtot is szoktunk enni. Persze jó minőségűt.

Kép
Kép
timi26

Kolbi!

Vasárnap Bálint is a mi kajánkból kapott,mert anyja eldumálta az időt :oops: így az aznapi ebédje:borsó+sárga-,fehérrépa+karfiol+rizs+csirkemáj összeturmixolva :) zabálta :)
viszont úgy tudom a fekete bors fűszert nem szabad adni a gyerekeknek 6 éves korig(gőzőm nincs hol láttam és olvastam)

Míra jól,ma már végre nem ment a hasa(bár tegnap is du.kezdődött megint)

L kaját melegíteni :)

pusz

KépKép
viranka

Irina! Több helyiség is van ahova félre lehet vonulni szoptatni, sztem nem lesz gond.

Mécses: sima teamécses (semmiképp ne aromásított)!
Tea: zöld vagy gyógy!

pusz

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Sense!Szívből gratulálok a kis jövevényhez,jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!!!
Botó,hihetetlen jóképű kissrác!!!

Máténak gratulálok a felálláshoz!!!!Nagyon ügyes!!!!

K.Timi Ádójának a fogakhoz!!

Nekünk is most jön egyszerre a 3 és a 4. :D

Köszönjük mi is a dicsiket :D :D !

Igen Irina egyedül alszik a nagy ágyon,napközbe addig én általába vasalni szoktam mellette...
És hát tényleg elég színesre sikerült felöltöztetnem :lol:
Ádikádat imádom,olyan arany pofija van!!!

Szupik a keresztelős képek!!!!!!!!
Mi jövő hónapba szeretnénk,aztán majd meglátjuk...

Anitákat isten éltessse!! Utólag is!

Mi a kajával bajba vagyunk mert Bertus szinte mindentől öklendezik,semmit nem akar megenni,már nem tudom mivel próbálkozzak :cry: Ezerféle kaját turmixoltam már össze de nem eszi meg,néha két kanállal benyom és csak utána öklendezik de van úgy,hogy épp,hogy hozzáér a szájához és már hányni készül...
Egyenlőre a tápszer az amit megeszik... Én nem tudom mi lesz így velünk.

Máté baba is egy tündér!!!!!!Látom szeret takarítani :lol: 8)

Dettyk,Bongyi,Maggie,Dotildi merre vagytok?????

KépKép
juba

Csajok, a kajatippekről jut eszembe: Ti még mindig minden új fajta ételt (főzit, gyümölcsöt, fűszert stb.) napokig vezettek be? Hány naponta adtok előtte még ismeretlen ételt (mármint anyagot :-))? Én tartom ezt a kb. 4 napos szünetet, de így elég lassan halad a hozzátápi.

Kép
Kép
irina

Anitja, köszi! De azért apa szerintem szívesen elmegy könyveket is nézegetni... 8)
Talira süssünk, üdítőt vigyünk? Én szívesen viszek üdítőt, meg muffint sütök (tűrhetően). Ja és: IDŐPONT?

Juba: drága, tudom, nem feltétlenül vigasztal téged MOST, hogy mi lesz MAJD, de Bertus biztosan fog szilárdat is enni, vannak ilyen, az étellel később barátkozó babák. De megértem, nehéz lehet.

Ádi mostanában kevesebbet eszik, a melegre fogom, de itt többen 2 üvegnyi ételről írtok (hogy annyit eszik meg a baba egyszerre), hát nálunk sokszor az egy is alig megy le (mostanság)... Szóval: van, akinek kevese(bbe)t eszik a kicsije?

Kép
Kép
irina

Anitáinknak utólag is nagyon boldog névnapot, Robesznek boldog hófordulót!!!! :oops:

Irina! Zsófi sem eszik túl sokat. Ma pl. saját készítésű tökfőzit adtam neki, egy lefagyasztott csirkekockával. Hááát.... Jó, ha 1 dl-t evett. Utána húslevesből készített répával és krumplival próbálkoztam. Valamennyit evett......
Előfordul, hogy keveset eszik.

Egyébként írtam, hogy nem bírok főzni. De ma jól érzem magam aránylag, ezért tudtam a főzit gyorsan összedobni.
Zsófinál is így volt, kb. 5 naponta jött egy "szabadnap".

Én nem tartom be a 4 napos ütemet. Úgy adok neki mindent, ahogy éppen jön...

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina: én igyekszem tartani a fokozatosságot, de attól is függ, hogy jön ki a lépés. Máté pénteken kapott először tojást, másnap már bébiételben málnát, aztán vasárnap meg rárepült a tál cseresznyére, ami kintmaradt az asztalon. Hát muszáj volt megkóstolnia. És inkább én szedegettem ki Neki a belét és nyomtam a szájába, minthogy héjastól-magvastól tömje befele. Csurgott a leve mindenfele, nagyon cuki volt!!! :lol: Most hétvégéig viszont semmi új :twisted: , akkor vagy jön a zöldbab, vagy a túró vagy tejföl. És a tökön gondolkozom még. Gergő szereti, én nem, de Máténak hátha ízlik. Lassacskán, szép sorjában ezek a tervek, meg persze beütemezzük a sorban megjelenő friss gyümiket is.
Egy kérdés: GOMBA? :?: Gondolom 1-2 éves kor előtt nem szabad, de mégis mikortól lehet?
Mennyiség: Máténak kb. egy hónappal ezelőttig volt elég 1 üveg. Azóta fokozatosan növelte, de ez szerintem azzal is összefüggésben van, hogy rengeteget mozog, és kell az energia. Ha Ádó majd teper egész nap, tuti tömi majd a pocakját. És érdekes: nekem úgy tűnik, Máté a kanalas ételek mennyiségét a tápszer rovására növeli. Tápiból kevesebbet fogad el, inkább "bezabál" a 3 kanalas étkezés alkalmával. Ki kellene váltanunk még 1 tápszert?! És akkor hogy lesz meg a napi fél liter tejci? Legyen 2 tejpépes kaja? :roll: :roll: :roll:

Gremese: szuper, hogy Tökmag Királykisasszony/Királyfi hagy egy-egy szabadnapot! Használd ki! (Tökfőzit Zsófinak hogyan csinálod?) Olvastad, amit az előző oldal elején a jódhiányról bemásoltam? Vigyázz Magatokra, és KÉPEKET plííííz!!!

Tali: sajna én most is úgy írogatok, hogy közben dolgozom (este is megint fél 11-ig gyűrtem és ma is fogom), úgyhogy ha nem nagy baj, én most nem válllanék sütit (este szoktam sütni, mikor Máté alszik, de most akkor melózok). Viszont szívesen viszek műanyag tányért, szalvétát, poharakat, ilyesmit, jó?

Detti
KépKép
kiskolbi

Juba: Te pedig ne aggódj! Anyukám szerint 10 hónapos koromig én se fogadta el semmi tejnél sűrűbbet. :oops: És most már mégsem tápszeren élek. 8) Berta is rákap majd a dolgokra. Tényleg: ízesített tápszert (kakaós, banános, vaníliás) tápszert próbáltál már? Hátha tetszene Neki, aztán nyitna a rendes kaják felé is.

Detti
KépKép
kiskolbi

Lányok, köszi!
Gremese, örülök, hogy vannak ilyen "szabadnapok"!

Kiskolbi: eszerint a táblázat szerint (http://m.blog.hu/pa/panna/file/hozzataplalas.pdf) 3 éves korig nuku gomba... de ez egy elég szigorú táblázat, pl. látom, mind szinte spenótozunk, ebben (és egy másikban is) 10-11 hósoknak ajánlották csak... mondjuk a biobanánnal sem tudok mit kezdeni :? ugyan hol lehet olyat kapni (a babételen kívül)? Ádi simán eszi a normál banánt (a répa más tészta).

Kép
Kép
irina

Látom, a savanyított tejtermékeket is 12 hó utánra teszi... :shock:

Kép
Kép
irina

Kiskolbi! Én nagyon "felnőttesen" csináltam a tökfőzit, habarással. Talán ezzel még várnom kellett volna.

Amúgy tojássárgáját már adtam, semmi gond nem volt belőle.

És igen, olvastam, amit a jódról írtál, nagyon köszönöm! Anyut meg is kértem, hogy hozzon holnap Gravidát.

Juba! Nyugodj meg, én még nem láttam tápszeres felnőttet! :wink:

Amúgy látszik, hogy a napokban alig éltem, nincsenek túl friss képek Zsozsóról, de azért csatolok 3-at.

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok

Minden ünneplőnek sok sok boldogságot!!

Sense nagy nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!!

Mi jól vagyunk meggyógyultunk(lekopogom) elmúltak a pöttyök is :D Újra vidám jókedvű Petrus.JJúni 9-én megyünk a neurológiára.

Viranka: Nagyon jók a képek!!!!!!!!Jobbulást a hercegnőnek :lol:

Meryke: Gratulálok Máténak a felálláshoz nagyon kis ügyi

Máté,Zsozsó,Ádó,Boti,Bertus egyszerűen gyönyörűek vagytok!!

Ági

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Mi a helyzet Vadvirággal?

Bogi

KépKépKép
bogyra

és U.Erával? :roll:

Tali: az időpontot találjuk ki, nálam lesz kulcs, igyekszem elsőnek odaérni...
Ja! és mivel jógaközpont, játékokat gyerkőcöknek vigyünk, akár nagyobb felfújhatós dolgokat is :wink: !

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Köszi csajok,hogy vigasztaltok :D Én is nagyon remélem,hogy alakul majd!!!

Szia Bogyra!Sajnos mi se tudunk semmit Vadvirágról,már régen nem jelentkezett :cry: :cry:

Emese!Annyira jók a képek Zsófikáról!!!!!!!!!!!!!!Apa nem is ismerte meg,azt mondta,hogy rengeteget világosodott aq haja,szinte már szőke :lol: 8)

Most dobok fel én is pár képet,lesz köztük rosszabb minőségű is,azt az előbb csináltuk a játszótéren,és csak a telefon volt nálunk...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
juba

Bogyra!

Vadvirág törölte magát a babanetről :( szerintem semmi ideje nem lehet a sok gyerkőc mellett :( ,talán ha iwiwen írsz neki :) biztos válaszol :wink:

Juba!
de édi Bertus :)

KépKép
viranka

Halihó!

Vackor alszik, jól beájult hn8-kor a Drágám. Dehát sokat kellett hintázni a játszótéren, aztán segített megágyazni Anya és Apa ágyát (majd dobok róla képet), és nagyon ügyes is volt, mert kb. 1.5-2 hete kézmosás után megragadja a felakasztott törölközőt és MEGTÖRLI A PRACLIJAIT! :shock: 8) Ritkán a pofiját is beledörgöli. Annyira édes, ha nem látom, nem hiszem el, de vigyorogva csinálja rendszeresen! :D Megzabálom (bocs az elfogultságért, de melyik Anya nem elfogult? :oops: )

Irina. Nagyon köszi a táblit, aranyos vagy, hogy rákerestél. :D Amúgy már hülyét lehet kapni ezektől a táblázatoktól, mert mind mást ír, a védőnő megint mást mond, a gyerekorvos egy sokadikat, a millió okos ismerős meg megint mást, szóval Anyuka légy okos. :evil: Csak azért kérdeztem a gombát, mert pl. arról, a kakaóról, és sok más doldogról a legtöbb táblázat és ember hallgat... :roll:

Bors: a lököttebbik védőnőnk is inkább borsikafűt javasolt. Nem tudom, mi lehet a baj a borssal. :roll: Még tanulmányaimból se rémlik (bár ez egy dolog...). Mindegy, Máténak nem lett belőle baja. Ha valaki hallotta véletlenül, hogy miért nem ajánlják a borsot, írja le, légyszi-légyszi!

Ágica: gratulálok Petra jobbanlevéséhez! Most aztán irány a játszótér! :wink:

Juba: nagyon aranyosak a képek! Hova viszi az az óriási nagy tölcsér Bertát? :lol:

Mesi: nem azért írtam ám, hogy olvastad-e, hogy megköszönd :oops: (amúgy szívesen), csak a múltkor ugye saját kútfőből próbáltam, most meg végre rendesen utánanéztem. Zsófilányod pedig még mindig a Szívem Csücske! :oops: És meccsodda fogsor, kérem! 8)

No, szép estét és éjszakát Mindannyiótoknak, lépek dolgozni :( és szundizni. Máté nem vacsizott sokat, biztos ébreszt majd 4 körül... :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok csajok,

5 napja nem irtam nektek, ( senki sem hiányolt:-( ), de sajnos nagyon komoly oka van neki, a Heim Pál kórházban vagyunk:-( de teljesen jól vagyunk már:-)

Talán most még nem irom meg mi is volt pontosan, nincs még elég erőm felidézni azt a rengeteg szörnyűséget.

Csajok soha ne bosszantson titeket, ha éjszaka ébred a manó, örüljetek, hogy akkor is vele lehettek, vagy ha nyűgös is imádjátok és legyen nagyon sok türelmetek hozzá, mert én láttam a fiamat az intenziv szobában lélegeztető maszkal a fején becsövezve :cry: még mindig sirunk apával ha eszünkbe jut.

Millió puszi nektek, hamarosan biztosan megint aktiv tagja leszek ennek a szuper társaságnak:-)

Heni
KépKép
heni81

Juba! Ezt mutasd meg a Zuradnak! Valóban világosodott a haja, nem is kicsit. És ez még nagy százalékban a babahaja! :lol:

Bertus azzal a fagyival.... Egy királykisasszony!
És az a fintorgós kép..... :lol: Jaj, de zabálni való!!!!

Kép Csücsöriborsó 3 hetes

Kiskolbi! Ha jól leszek, becserkésszük a Nálatok hagyott kiskanalunkat - ne diszkózzon máá annyit -, és jóóóól meghintáztatjuk a Kölyköket! :wink:

Ágica! Ez igazán jó hír, hogy Petrus meggyógyult! Irány randalkázni! :D

Csöppöm alszik, megyek én is, mert fel kel készülni a holnapra. Ma ugye Kistesó szabadnapos volt, és a Nővéréből kiindulva ennek holnap lőttek. :wink:
(NŐVÉRÉBŐL kiindulva.... :oops: )

Jó éjt Lányok!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Juba tüneményes kiscsajszi Bertus :lol: :lol:

Viranka jó, hogy Mira jobban van :lol:
Az éjszakáid meg remélem javulnak.
Az írásod a keresztelőről illetve a képek is szuperek.
Tényleg írhatnál egy könyvet :lol: :lol:

Sense tennél fel egy vonalzót :roll: :lol:
Hogy viseled? Sokat vagy rosszul?
Boti nagyon cuku :lol:

Meryke gratula a kislegénynek a felálláshoz :lol: :lol:

Anitja köszönjük a szervezést. Aranyos vagy.
Megpróbálok valamit sütni de nem biztos, hogy Grétacicám hagyni fogja :roll: 8)

ÁgicaÖrülök, hogy végre a pöttyök is elmúltak

Kaja mennyisége hol ennyi, hol annyi. Mostanában inkább kicsit kevesebb. Van hogy 6!!!! órán keresztül eszébe se jut, hogy egyen. pedig kínálgatom de se cici, se gyümölcs, se főzelék.

Bevezetés most egy kicsit átmentem rendszertelenbe :oops: :oops:
Főztem magamnak zöldséglevest és nagyon nézte. Így pároltam neki minden zöldségből és kapott Ő is. Imádta :lol: És semmi baja nem lett tőle. Azóta kicsit bátrabb vagyok. A kislányom meg válogatósabb. Max 2* eszik ua. Aztán valami más. Harmadik nap már nem kell, hiába ette az előző napokon olyan elégedetten. Bezzeg a fahéjas almafőzelék az bármikor jöhet és bármennyi :lol:

Ma voltunk mérésen (már rámszólt a védőnő, hogy nem voltunk 2 hónapja) Grétike 8280 gramm. 21 dkg-ot hízott 2 hónap alatt. A doktornő azt mondta nagyon jó, főleg ha figyelembe vesszük mennyire mozgékony :lol:

Fleur jobbak már az éjszakáitok?

Na én elteszem magam. Probálok gyorsan sokat aludni.

Jó éjt

KépKép
Kép Kép
l.móni

Henikém! Jézusom! Ha el tudod és akarod mondani, oszd megvelünk! :cry: :cry: :cry:

Jobbulást kívánok a Kicsi Fiadnak! Majd beszélek az Őrangyalával, hogy jobban figyeljen!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Köszönöm lányok a gratukat, drukkokat enerdzsiket. Nagyon jól esik, hogy együtt örültök velünk!

Egy kicsit furán érzem magam, hogy ennyire korán elmeséltem, pedig még dokinál sem voltam. Elvileg nem vagyok ilyen HamarMari.
Babonás sem vagyok, de tényleg remélem, hogy nem lesz gond...

Hozzátáp:
Hát én mostanában egyre kevésbbé vagyok szigorú. Amit mindig betartok, hogy legalább 2 napig kapja Botond az új kaját, és azokon a napokon nem kap más újdonságot. Persze amikor kiabál, hogy adjak neki az én kajámbó, akkor adok neki megkóstolni. Persze csak ha nincs benne számára nagyon gáz dolog. Tegnap pl egy meggyes piskótatallárt majszolt el nagy lelkesen. Amikor pedig meglátja a piros pöttyös túrórudi papírját, extázisba jön. :D
Tejtermék közül túrót és joghurtot eszik. Semmi gond vele.
Én is kaptam engedélyt eperre a gyerekorvostól. De pucolva (magtalanítva) és minimum 5 napig kell adni neki, egyre növekvő adagban. (1 szem, 2 szem... 5 szem) Még nem kezdtem ennek neki.
Főzelékeket nem adom még darabosan. Nem is szereti, ha esetleg nagyobb darab belekerül. De én úgy olvastam, hogy nem is kell darabosan adni, amíg nincsenek kinn a rágófogak. (SuttogóII)

Juba!
Bertát meg kell zabálni. Az első kép csúúúúcs.

Kiskolbi!
Ez a törölközős történet! De megnézném! Annyir acuki lehet!

Emese!
Lányt ír. De Botondra is... :roll:

Megyek lefekszem, csak előtte kivasalom Apa holnapi ingét. :evil:
Jó éjt!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Heni drágám mi történt? Az ami miatt múltkor is bekerültetek?
Istenem. Gyógyuljon meg minél hamarabb Péterke. Mennek neki az energiák és a gyógypuszik+++++++++++++++++(én hiányoltalak csak nem mindenkit írtam ki név szerint, pár nevet kiírtam és írtam mellé, hogy + a többiek merre vannak)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Tali kezdőthetne megint 10-kor szerintem. Az jó időpont volt mindenkinek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Heni!
Szívből kívánom, hogy gyógyuljon meg Péterke gyorsan!
Mi történt?
Kitartás!!!!!!!!

LMóni!

Még nem szeretnék feltenni vonalzót, csak akkor, ha voltam dokinál... Már így is úgy érzem, hogy elkiabáltam. :shock:
Egyébként nagyon jól vagyok. Picit talán fáradtabban, mint általában. Ja! A tejem DRASZTIKUSAN lecsökkent. Szegény Botond! És szegény Anyja. :oops: Nagyon fog hiányozni, ha már kevesebbet szopizunk.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: