A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Dr.Spánik Gábor-OGYIK

Krisztina: majd írj, ha visszaértél a vérvételről. Milyen gyorsan készül el az eremény? Meddőségit azért hívtad még? Drukkolok, hogy ne siessen Eszter!

Pepitanna: Zsirai mit csinál a vizsgálaton? A véreredményeken kívül mást is néz?

Vumenke: jók a képek, csini vagy :)

Lamme: tündériek a csajok!!! Nem semmi, 2 picurral BKV-zni.

Munkával kapcsolatban köszönöm mindenkinek a tanácsokat, úgy döntöttem, nem megyek vissza.

Tegnapi napom nekem is jó volt, 2 órát sétáltunk a Margitszigeten :D

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - megjöttem a vérvételről, elég gyorsan megjártuk anyukámmal, mert már egyedül nem mertem útnak indulni. Sürgősségire vették, de sajnos így se igérték a laborba hogy kész lesz időre.
A meddőségi nagy nehezen felvette a telefont, a nő végig se hallgatott, közölte, hogy aki megigérte, hogy visszahív, az majd hív. Hiába mondtam neki, hogy péntekre igérte, és nem hívott, lecsapta a telefont, vannak még "kedves" emberek.
Mindegy most már nem idegeskedek, attól jobb nem lesz, most már csak abban reménykedek, hogy Eszter kihúzza 17-ig.
toldikrisztina

Krisztina: igen, manapság sajnos már akkor lepődik meg az ember, ha valaki valóban kedves :? Drukkolok, hogy Eszter még legyen picit türelmes és a laborban is előre vegyék a mintát! Szólj, ha "nézzünk rá" az eredményre. :wink: A gépben az is látszik, ha már dolgoznak rajta. Amikor szólsz, szívesen rákérdezek.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Cosmo: jól döntöttél!! Te vagy most a legfontosabb, majd ha úgy érzed, visszamész. Bár egy kevésbé stresszes munka jobb lenne...
Toldikriszta: remélem, előkerül az a vacak minta!!! Nem semmi, hogy másik baromsága miatt neked kell idegeskedned!!
Mondjuk én is ha még a régi dokimra várnék, máig nem tudnám, hogy milyen a toxoplazma eredményem... szerencsére a védőnőm nagyon jó fej és ő utánajárt (negatív)
Pénteki tali: ok, csütörtökön egyeztessünk, h ki miben lesz, vagy tegyetek fel Ti is fotót magatokról :) én a 2 m-es férjemmel leszek, nem lesz nehéz megismerni :lol:
Lamme: a kicsik nagyon édesek!!! Vivi hogy óvja Nikit!!! Jónak tűnik ez a 2 év korkülönbség, mi is így tervezzük, aztán majd meglátjuk... :) szeretnétek még gyerkőcöt? Az Ikeás bébiétel tutira működik vagy 2-3 helyen ki van írva, és kívülről tök jónak tűnik a játszóház is!

Pénteken vettük volna meg a kiságyat, erre ma írt az üzlet tulaja, hogy a gyártó csak 1-2 hét múlva tudja szállítani. Jó, mi? És, ha hamarabb jön Panka?

Ma iszonyat meleg volt megint... valószínű veszünk egy mobilklímát (fixet nem akarunk, mert áruljuk a házat), remélem nem lesz olyan rossz, mint ahogy írnak róla pár helyen (hangos, nem annyira hatásos)[/img]
vumenke

Vumenke: szívem szerint sehova nem mennék vissza jó ideig :? Anyumék is most vettek mobilklímát, ha gondolod hétvégén megkérdezem milyet és mennyire jött be nekik.

Kép
Kép
cosmopolita

Vumenke - oké csütörtökön egyeztetés. A fiúkra nagyon ne hivatkozzunk, az enyém is 2 m körüli. Megpróbálok addig feltenni egy fényképet még ami nem olyan rég készült.

Cosmo - szerda, csütörtök körül esetleg ha ránézne anyukád, hogy egyáltalán dolgoznak e vele, Különben rendesen mennyi időt szokott ez igénybe venni, mig megvizsgálják a vért, ezt megkérdeznéd esetleg anyukádat?

Össze van rakva a kiságy is, most már csak ez a fránya lelet hiányzik és mehetek szülni :) , már nagyon várom, de nagyon izgulok is.
toldikrisztina

Sziasztok!

Kriszta: Remélem meglesz időben a lelet!

Cosmo: Szerintem is jól döntöttél, hogy még maradsz otthon :wink: Kiválasztottátok már az utazás időpontját?

Vumenke: Már jóideje akartam kérdezni, hogy végül Panna (vagy Anna) lesz a neve a bébinek? :D Remélem időben meglesz a kiságy! Mobilklíma: Hááát. Én egy olasz nagyker cégnél dolgoztam, ami többek között (olasz) mobilklímákat is forgalmazott, olyan nagyáruházaknak is, mint pl. Praktiker, Bricostore, Obi, stb. Meg aztán az irodában is használtuk, vagy legalábbis próbáltuk. Elég hangosak (nem csak ez, hanem úgy általában), bár lehet kifogni olyat is, ami nem annyira vészes, de a legtöbb elég hangos. Macerás lehet, hogy általában rövid a kivezető cső, tehát közvetlenül az ablak mellé kell tenni. Aztán maga a kivezető rész is gondot okozhat, hogyan is tudod rögzíteni magát ezt a bigyót, ill. az ablakot, hogy ne nyíljon a szükségesnél nagyobbra. És ami még fontos, hogy általában kevesebb lég m3-t tud lehűteni, mint amit a gyártó feltüntet.... Szóval. Biztos lehet kifogni nagyon szuper mobil klímát, de sajnos sokkal nagyobb az esély egy kevésbé jót venni.... Nézzetek meg mindent alaposan. Ja, még egy jutott eszembe. Nézzétek meg, hogy mennyire macerás a kondenzvíz leeresztése, mert némelyiken ez is elég bénán van megolda.

Tök jó a kép rólatok! Csini kismama vagy :wink:

Igen, szeretnénk még egy babát, úgy kb. 4-5 év múlva, de lehet egy kis gond ---> anyagiak :( Most így négyen megvagyunk, de sajnos virgonckodni már így sem nagyon lehet. Azért meg nem akaruk harmadik babát, hogy ne tudjunk megadni neki fontos dolgokat. Pl. mi anyagilag is gondoskodunk mindkét lányról, szerintem elég normális összegben, és ezt természetesen a harmadiknak is szeretnénk megadni. Viszont az most egyelőre tuti nem férne bele a keretbe. Meg aztán olyanokra is gondolni kell három gyereknél, hogy milyen autóba fér el három gyerekülés :D :D Amúgy nagyon jó ez a korkülönbség, bár másmilyet még nem tapasztaltam :D Az első két-három hónap nehéz volt egy kicsit, de a párom szerencsére nagyon jó időbeosztásban dolgozik, így rengeteget volt velünk és rengeteget segített. És segít a mai napig :D Szeretem nagyon :D

IKEA: Tényleg adnak bébikaját :D Nagyon tetszett, hogy van ott mikró, eldobható előke, műanyag kanál, stb. kimondottan a kicsi gyerkőcöknek, és lehet választani 4-6-8 hós bébikaják közül. Meglátogattuk a baba-mama szobát is, meglepően kultúrált volt, és tiszta. Nagyon picike, de benne van minden, ami kell (pelenkázóasztal, egy kisebb fotel, csap, tükör, szemetes). Van etetőszék (baromi egyszerű, de baromi jó - mondtam is a páromnak, hogyha előbb látom, hogy ilyen jó, akkor nem 12 e-ért vettünk volna anno egy olyat, ami ugyan jó-jó, de mégsem az igazi). Megvettük Vivinek a polipot, meg egy plüss patkányt, meg kapott egy műanyag, gyerekeknek való evőeszközkészletet, meg egy kis "sátrat", úgy néz ki, mint egy iglu :D Nagyon élvezte :D Nikinek is bejött minden, teleszájjal vigyorogva küzdött itthon a habtapin a polippal :D A patkányt csak nemes egyszerűsséggel megfogta a grabancánál és cibálta :D
lamme

Krisztina: maximum 2 hét az eredmény, de ha sürgős, akkor megcsinálják néhány nap alatt. Anyu nézi Neked minden nap és ha van valami, írok. :) Kedden és szerdén lehet, hogy napközben kevesebbet leszek gép közelben.

Lamme: Kicsit lassan megy az egyeztetés utazás ügyben, de mindig ráérzel arra a napra amikor válaszolnak :) Júl.6-át néztük ki, de még nem véglegesítettünk, mert gondolkodunk, hogy hosszabbítunk.
Majd tegyél fel fotót a lányokról és az új szerzeményekről :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Tegnapi napom - na jó, csak a délelőttöm - ismét a honvédban telt a cukormacera miatt. Onnan minden hétfőn annyira dúzzogva jövök haza, hogy most még a gépet sem volt kedvem bekapcsolni :evil: :oops: :roll:
cosmo - Zsira eddig hetente vizsgált, most azt mondta, hogy mivel látja, hogy jól tarom a diétát 1 hét kimaradt, de mindig tüzetesen - meglepően hosszasan - vizsgál UH-n! Aztán még vérnyomást mér és bíztat, hogy csak így tovább! :wink: Többiekhez csatlakozva, szerintem is jól döntöttél, hogy nem mégy még vissza dolgozni! De most - csatlakozva másik topikhoz is - döbbenten hallom, hogy lett volna más megoldás is erre a cukor problémára. Van olyan doki, itt a MÁV-ban szülész (nem tudom ki ő), aki nem kínozza a kismamáit a honvéd megoldással... Mindegy, most már kibírom ezt a kb. 6 alkalmat :evil: :roll: :wink:
Azt érzem, hogy meglepően gyorsan telnek a napok, hetek. A vonalzó látványa is mindig elborzaszt :roll: Már mosom a kis cuccokat, olyan jó látni őket a szárítón! :D

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok,

Itt még mindig fennforgás van, de már alakul az élet. A gyerkőcök rendben, az egyik kívül aktív, a másik belül... :D:D

Cosmo - jól döntöttél. Ez a lényeg. :) Élvezzétek a nyaralást. És nagyon jó látni, hogy újra aktívan itt vagy!!! :D

Vumenke - Annyira csini vagy... És nekem most ekkora a pocakom 25. hetesen... Áááááá... :shock: :shock: :shock:

Lamme - annyira édesek a csajok, csak remélni tudom, hogy az enyimek is fogják ennyire imádni egymást...

Pepitanna - fel a fejjel, nincs már sok hátra. És a bébikéért ugye mindent. :D Ezekből az élményekből is emlékek lesznek, hidd el, egy fél év (esetleg egy év) múlva már nem is erre fogsz emlékezni, hanem hogy milyen jó volt terhesnek lenni, milyen aranyosan rugdosott, satöbbi. Én is így jártam (nem a cukorral, hanem az emlékekkel)... ;) :oops:

Vumenke, Kriszta - az én fotómat látjátok, gyerekestül leszek valószínűleg, ha minden igaz, háromkerekű zöld babakocsival. De ha mégis nélküle, akkoris megismertek a kép alapján. :) Amúgy reggel megyek a cukorterhelésre, utána át UH-ra aztán vissza a levételhez. Az iváshoz és az első levételhez kell beutaló, vagy mehetek rögtön a laborba? Mert akkor nem kéne a dokira várni, csak utána menni hozzá... Ja, és mikor nyit a labor? Mert valahogy babakocsistul nem szeretnék marha sokat sorbanállni... :(
Azért hogy tutira menjünk, felteszek én is egy normál méretű fotót, ez alapján szerintem megismertek majd. :D

Kép
Ezek vagyunk mi :)

Vigyázzatok magatokra, meg a melegre.
Mindenkinek puszi :D
Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Pepitanna: Honvédban sokat kell sorba állni? Miben más a MÁV? UH-n mit nézhet? A lepényt? Magzatvíz mennyiséget? Én ehhez süti vagyok, csak kíváncsiskodom. Uh is a Honvédban van ilyenkor?

Pannanya: ki is használjuk az időt, ma a Normafánál sétáltunk 2 órát kettecskén :D

Krisztina: remélem még egyben vagy?!

Kép
Kép
cosmopolita

cosmo: Nem egy érdekes sztori, inkább dühítő... Jó minnél korábban menni, mert sokan vagyunk terhességi diabéteszesek. Negyed7 körül szoktam beesni, akkor már 8-10-en vannak előttem. Mivel szigorú időhöz van kötve a szigorú mennyiségű szénhidrát tartalmú reggeli - amit kötelezően 7-kor kell megenni. 60perccel később veszik le a vért, de minden kismama 7-kor reggelizik, így a 60perc mind a 40-50 kismamának egyszerre jön el... és csak egy ápoló szívja a vérünket, így már ez egy kaotikus helyzetet szül... Majd ugyan ott, újabb sorban állás, hogy megmérjék a súlyunkat, vérnyomásunkat. Ekkor már kb. 9 óra. Lassan beszédeleg a diabetológus főorvosnő, aki az érkezési sorrendben hívja be a mamócikat. Közben reggelizik, telefonál, e-mailokat olvas... Majd az előző heti eredményre - ha minden oké - akkor csak annnyit mond: csak így tovább, viszont látásra! Ha nincs rendben az előző heti eredmény, akkor telefonon értesítenek és behívnak. Ilyen esetről is hallottunk már. Olyan dél körül szoktam hazaérni... Más topikról azt hallottam, hogy hasonló esetben más doki (?) a MÁV-on belül irányítja "betegeit" belgyógyászhoz! Tehát ez is lehetett volna megoldás az én esetemben is, csak akkor még nem voltam informált... De úgy tűnik, ez orvosfüggő.
Ja! És ha Zsirai is látni szeretne, akkor menet közben átbumlizok a MÁV-ba, majd vissza a sorba a honvédbe :evil:
Így telnek a hétfőim.

Kép
Kép
pepitanna

Még valami: a "cukros" babák nagyobb súlyra tesznek szert még odabennt, ezért a nagy vizsgálódás, hogy nehogy hatalmas zsírszöveteket növesszen, elég-e a rendelkezésre álló hely és ahhoz képest mennyi a magzatvíz...

Kép
Kép
pepitanna

Cosmo - még egyben vagyok, szerintem ha megszülök a tesóm fog bejelentkezni, mert Barna nem egy számítógép zseni :) , és ezzel inkább nem terhelem.
Barna tegnap este közölte, hogy jó lenne ha hétvégére megszülnék. Szerintem már izgul ő is, csak nem mondja, hogy rendben legyen minden. Szeretne már ő is túlleni rajta, hát meglátjuk Eszter hogy gondolja.

Pannaanya - rögzitem az arcokat, remélem nem mást fogok leszólítani pénteken.
toldikrisztina

Pepitanna: húú, ez tényleg elég rosszul hangzik :( Köszi, hogy leírtad, kielégítetted a kiváncsiságomat :)

Krisztina: reméljük a héten készen lesz a lelet és akkor kibújhat nyugodtan Eszter :D

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Pepitanna: Aztamindenit. Nem semmi tortúrák ezek a hétfői napok :shock: Én rákérdeznék a dokira, hogy nem-e járhatnál oda a MÁV-on belül ezt elintézni...

Kriszta: Párod bent lesz a szülésnél? Vigyetek magatokkal pótelemeket is a fényképezőhöz, meg elemtöltőt is :D Mi Vivinél jártunk úgy, hogy éppencsak néhány képet bírtunk csinálni, mert a vadiúj tölthető elemek, hiába lettek normálisan feltöltve, bemondták az unalmast :? Nikinél már tényleg vittük a töltőt is :D :P

Cosmo: Aranyos vagy, hogy kérsz képet, gondoltam is, hogy teszek fe, de aztán meggondoltam magam, mert az utóbbi időben már rengeteg képet tettem fel róluk :lol: :D De most akkor még teszek fel :D , aztán egy darabig szünetelek :D

Pannaanya: Biztos, hogy nagyon fogják szeretni egymást :wink: Ráadásul még kisebb lesz a korkülönbség /mint nálunk van/, ami ugyan a szülőknek nagyobb melót jelent, viszont a gyerekek nagyon könnyen egymáshoz szoknak :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.05.27 12:24-kor.
lamme

Hali!

Lamme: Nem Panna és nem Anna lesz, hanem valószínű Aliz :)) csak amíg benn figyel, addig 3P (Pici Pocak Panka), mindig így emlegetjük :)

3. gyerkőc: majd látjátok, lehet, hogy pár év múlva még jobban álltok anyagilag és simán jöhet, mondjuk egy fiúka :) Apa sem érezné magát olyan egyedül pasiként ;)

Nagyon édesek a gyerkőcök az ikeás állatkákkal, a polip különösen aranyos ;) tegyél még fel sok-soi képet a lánykákról, olyan jó nézegetni őket!!

Pepitanna: ez a cukros mizéria ennyire durva? Nem lehet vhogy egyszerűsíteni, ez kész téboly lehet! Nem csoda, hogy totál kikészülsz 1-1 ilyen tortúra után :x
Pannaanya: hú, szorítok a vércukros lötyihez, én baromi rosszul viseltem, remélem, Te simábban veszed! Biztos nem olyan nagy a hasad, mint az enyém, majd pénteken jól megnézzük egymást :)

Cosmo: tök jók ezek a sétálós délutánok, és hogy a párod is ráér :) hétvégén eperfesztivál lesz Tahitótfaluban, ha van kedvetek, nézzetek ki! Mi is mennénk, de doki után megint irány le Balcsi (utolsó simítások, valszeg babóci előtti utolsó leutazás), így nem tudunk menni.

Kriszta: nem félsz?? Én már tiszta ideg vagyok... sogornőm is 13. körülre van kiírva, ha jövő hét végéig nem indul el ababa, befektetik. Nekem már minden gondolatom a szülés körül forog és néha már szinte "érzem", ahogy folyik a magzatvíz. Mondjuk a bizonytalanság, az ismeretlentől való félelem aggaszt leginkább. De babó még nem maradt benn...

Nekem majd a párom ír ide valszeg, vagy ha lehet majd viszek be laptopot és jeléentkezem (na nem a szülőszobáról.. :) )

Mobilklíma: kösz a véleményeket, én sem olvastam túl jókat róla... igazán nem extra meleg a lakás, nem is menne egész nao/este. Arra kéne, hogy lefekvés előtt menjen 1 órát a nappaliban, azt annyi. Költözés után meg majd levisszük a nyaralóba, az új házba meg ha nem lesz, úgyis szereltetünk be splitet.

Hú, ma extra fáradtnak, álmosnak érzem magam, haza is jöttem az irodából, amint megcsináltam minden fontos dolgot. Kis pihi, aztán negyed 4 fele indulunk Monorra órát látogatni. Most már azért kezd fárasztó lenni a munka, még ha csak én is osztom be magamnak.
Nagyon kíváncsi vagyok Pankára, meg a méhszájra, meg hogy ténylegesen mikor is akar kibújni... kezdek türelmetlen lenni, na meg már szenvedek is :oops:
vumenke

Sziasztok!

REmélem mindenki jól van. Kriszta még egyben?
A képek csodaszépek, a gyerekek rajtuk még inkább! :lol:

Mi jól vagyunk, de a tanév véger betemet teljesen - szöveges értékelések, statisztikák, kirándulások, bizi és anyakönyvírás meg ilyesmi. Alig látok ki belőle... :cry:
Ma megvolt az utolsó of órám az osztálykámmal, volt sírás is, nevetés is. Ha apa jazajön teszek fel képet róluk.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kép Az utolsó of óra

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Túl sok sajnos nem látszik belőlük, de nagyobban nem engedte feltölteni :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vumenke - de félek én is, de hát engem is azzal vigasztalnak a barátok, hogy gyerek még nem maradt senkibe bent. :D Nagyon viccesek. Ma az egyik barátunk egész nap szülni akart küldeni, délután is visszajött majd megkérdezte, hogy még mindig itthon vagyok, miért nem a kórházba.
Nekem is néha olyan érzésem van, hogy jézusom lehet hogy folyik a magzatvíz, aztán rájövök, hogy csak beképzelem. Nagyon kiváncsi vagyok hogy fog elindulni, fájással, vagy magzatvíz elfolyással.
Most már teljesen kész a gyerekszoba ma a kiságyba berendeztük az ágyneműjét, légzésfigyelőt, az első plüs királylány játékot. (most az fekszik az ágyban).

Sz.bettyna - igen még egyben vagyok, de már minden nap úgy kelek fel, hogy lehet ez lesz a mi napunk. :)

Lamme - csak azt tudom írni, amit eddig is hogy nagyon szépek a csajok. És igen is tegyél csak fel képeket.
Igen Barna bent szeretne lenni, én meg örültem neki, hogy velem lesz. Már betettem a töltöt, és pót elemet. Kiváncsi vagyok mit fogunk itthon hagyni, eddig befértem egy böröndbe meg plusz egy szatyor.
toldikrisztina

Sziasztok!

Kriszta: Tök jó, hogy a férjed is bent lesz veled! :wink: Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen jól be tudtál pakolni!! Én Nikinél csináltam egy listát azokróla dolgokról, amiket napi szinten használtam, tehát nem lehetett előre betenni a táskába, viszont kellenek a kórházba is. Pl. iratok, pótelemek a gépbe. Nem volt sok, de egyiket sem szerettem volna elfelejteni. Ezt a listát meg a táska tetejére tettem, így amikor menni kellett, akkor két perc alatt megvolt minden :D

Vumenke: De jó, hogy a sógornőddel együtt vártok babát! Lesz majd a lánykának játszópajtás :wink: Jóban vagytok a sógornőddel amúgy? Szép név az Alíz :wink:

Bettyna: Tényleg kár, hogy nem lehet nagyobb képet feltenni, de talán sikerült megtalálni téged: bal szélen vagy fehér csini felsőben? :D Milyen anyakönyvet kell írni? :o Most látom, hogy te is túlvagy a félidőn :D

Lányok, akkor megkérdeznétek a dokit, hogy szoptatás alatt lehet-e szedni a NEO-Ferro-Folgamma nevű gyógyszert? Köszi!!!!!
lamme

Köszi az elimerést a lurkók nevében is! Megpróbálom még egyszer nagyobban, hatha sikerül. Igen a fehér felsős vagyok én. :)
Minden tanév végén be kell vezetni az iskolai anyakönyvbe a gyerekek eredményeit és összeolvasni a naplóval meg a bizikkel, hogy stimmeljenek. Ez lesz a jövő hét nagy feladata. Most még az utolsó pillanatos javítások, lezárások, kirándulások mennek, de ez is épp elég. Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lamme - Igen, már csak annyi van hátra, mint amennyi eddig eltelt. Ez egy kicsit ijesztő még.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lamme: jók ezek a képek és helyesek a lányok, mint mindig :)

Vumenke: köszi a tippet, hallottam én is a fesztiválról. Férjem hétvégén csak vasárnap lesz szabad, nem tudom mennyire tudom majd rávenni a kirándulásra, de nekem lenne kedvem menni :wink:

Krisztina: egyelőre nincs hírem, de amint van valami, rögtön írok!

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - köszi előre is, nagyon rendes csajszi vagy :)
toldikrisztina

Krisztina: ne viccelj, bárki megtenné :) Viszont, ha holnapig se lesz eredmény (kérdezz rá a dokinál is délelőtt), akkor nem kérdezed meg a Spánikot, hogy nem tudja e megsürgetni? Szerintem Eszter miatt megér egy próbát. Ő, mint orvos, talán megteheti.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - igen ez nekem is eszembe jutott, hogy holnap megemlitem a dokinak, de köszi hogy Neked is eszedbe jutott. :)
toldikrisztina

Sziasztok!

Holnap akkor ki mikor jön a kórházba?
Mibe lesztek?
toldikrisztina

Sziasztok,

Nekem sajnos nagyon összesűrűsödtek a fejem felett a felhők, nem megyek holnap. Hálistennek a cukorterhelés most nem olyan sürgős.
Miattatok viszont nagyon-nagyon sajnálom... :( :(

Holnap, ha lesz kis időm, leírom az eseményeket, de most még erre sincs erőm.

Legyetek ügyesek, üdvözlöm a kórházat! :)
Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Kriszta: ma este én is összepakoltam a kórházi cuccot... holnap ugye Pest, aztán Siófok, és ha ott indul el... szóval jó, ha benn van a kocsiban.
A plüss cuccokal vigyázz, álítólag tilos babával 1 ágyba tenni! Mi nem veszünk semmilyen játékot, max. 1 forgós valamit az ágy fölé.
Én 9.20-9.30-kor érkezem holnap a 2 m-es férjemmel. Még fogalmam sincs, mibe megyek... de ami tuti: vajszínű, kisméretű női táska :) fotót tettem fel vmelyik nap, talán megismersz :) min. 11-ig ott leszünk, mert ctg, uh, doki..
nyugodtan szólíts le, amúgy Livinek hívnak privátban :)

Lamme: felírtam a kérdésed egy papírra, majd beleteszem a kiskönyvbe, hogy nehogy elfelejtsem megkérdezni :)
Sajnos sógornővel nem vagyunk túl jóban. Vagyis nem haragszunk, vagy ilyesmi, de olyan kis passzív, mióta ezzel az idióta férjével van.. mintha terrorban tartaná, hogy asaját rokonaival ne tartsa a kapcsolatot. Ha nincs ott a pasi, egész jól el lehet vele dumálni, de ha együtt vannak, 2 szóba válaszol még a saját anyja kérdéseire is. No comment...

Betty: nagyon édesek a gyerkőcök és látszik, hogy mennyire szeretnek :) gondolom azért majd visszamész néha látogatóba :)

Cosmo: majd írj, hogy kinéztek-e a fesztiválra.

Én ma voltam az utolsó csoportmegbeszélést tartani: szintfelmérő íratás, javítás, csoportokba osztás (kb. 60 embert), tankönyvcsomag-osztás... elég stresszes, nem is bírom úgy, mint eddig. Még 1 hét és tényleg abbahagyom a munkát. Fura lesz :)

Holnap doki, aztán mellszívó-matracvétel, IKEA (kiságy-vétel Balcsira), mobilklíma-vétel (erősen kérdéses!!), aztán ezer éve nem látott barátnő látogatás, majd irány Siófok! Próbálok írni lentről is mobilnettel, bár dög lassú :((

Pussz, remélem, holnap összehozzuk a minitalit!!
vumenke

Pannaanya: most látom, hogy mégsem jössz :( remélem, semmi rossz hír nincs!!! Majd írj, a talit meg majdcsak összehozzuk egyszer, de remélem, nem csak a pocakosok lesznek ott, hanem minden aktív tag!! :lol:
vumenke

Vumenke - Köszi! Persze, hogy visszamegyek. Szeptemberben még simán, úgyis gondolom sok papírügyet kell majd intézni. Meg lesz szüreti mulatság is. Ha más nem betolom a hasam talicskán. :lol: Vigyázz magatokra! Szorítok, hogy ne a Balcsiról kelljen rohanni.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vumenke - oké figyelek majd, én is a férjemmel leszek, szintén 2 m körüli, kopasz pasi. Bár még én se tudom miben leszek, az tuti, hogy hosszú vörös hajam van.

Sajnálom hogy pannaanya nem jön, remélem én is hogy nincs komoly baj.

Ma szinte minden ismerősöm felhívott, hogy tuti egyben vagyok e, a barátunk napközben többször is felhív, hogy biztos nem megyek ma szülni. Komolyan már teljesen ki vagyok, estére úgy elkezdett mocorogni, meg fájni a derekam, ráadásul este még unokaöcsém is felhúzta a polómat és közölte Eszter gyere már ki légyszi.
Ráadásul találkoztam délután két ismerősömmel és közölték, hogy meg van duzzadva a szám, így tuti pár napom belül szülök, teljesen beparáztam. :)
Remélem szép emlékeim lesznek a szülésről, és a vajudásról. Már most is ahogy írok, begörcsöl a hasam.
Mindenkinek szép álmokat, holnap majd jelentkezem hogy mi volt a kórházba.
toldikrisztina

Sziasztok!

Köszi az együttérzést mindannyiótoknak a hétvővel kapcsolatban! Most nem voltam 2 napig, rendeztem ügyeimet az országban. 600km-t mentem, családlátogatás Baja/Simontornya + Szeged, lakásügyintézés. Pont jókor jött ez a hűvös idő az utazgatáshoz.
Anyukám elkísért, így nem volt vészes. De egyre inkább "útban" van a pocakom, talán ezért is, de nagyon jó itthon lenni!
Megy valaki közületek hétvégén a Syma-ba? Engem egyedül a babakocsi témakör izgat és egyre sürgetőbbé válik... De nem biztos, hogy lesz kedvem elindulni...
Krisztina Mit mond dokink? Hogy bírod az utolsó napokat és a "sürgető" barátokat? :)

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Ma megjártam a kórházat, minden rendben van, talán még nem szülünk. Bár ma nagyon fáj a derekam, és szerintem mindjárt le is fogok dölni mert érzem, hogy rögvest becsukodik a szemem.
Úgy néz ki, hiába vették le hétfőn másodszor is a vért a hepatitis miatt, annak sincs nyoma, így dokink mondta menjek át a Honvéd kórházba még ma, ott nem küldik sehova, és ráírta nagyon sürgős, az pirossal bekarikázta, és még piros tollal is ráírta. Erre közli velem a csaj a laborban, hogy ezt tuti nem fogják megcsinálni sos, na akkor nekem bedurrant az agyam, pedig elég nyugodt természetü vagyok, de mi az hogy egy orvos ráír valamit és azt ők semmisnek veszik. Mondtam a csajnak ne haragudjon de most veszik le harmadszor és nem az én hibámból, és állandóan eltünik, viszont én már hamarosan szülök így szükségem van rá. Na akkor egy kicsit visszavett az arcából. Komolyan mondom nagyon felhúzott.
Szerdán kell ismét mennem CTG-re, ha addig nem szülök meg, bár jó lenne legalább keddig kihúzni, mert állitólag addigra meglesz a lelet.
Most ne haragudjatok, de elmegyek aludni egy kicsit, nagyon nem birok magammal, majd este visszajövök. Mindenkinek szép napot kívánok. :)
toldikrisztina

Krisztina: ez már tényleg kész kabaré. De hogy hogy nincs nyoma? /Anyu látja azt is mikor vették le és mikor érkezett meg a mikrobiológiára - csak azt nem látta, hogy sürgős jelzés lenne rajta./ Mindegy, remélem valamelyik készen lesz időben!!! nagyon drukkolok. Találkoztál Vumenkével?

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - nekem csak a doki mondta, hogy egyáltalán nem látja a hétfői vérvétel útját. Így küldött át a Honvédba, de hétfőre állitólag annak ott meg kellene lennie. Hétfőn szerintem felhívom a dokit, hogy nézzen utána, mivel olyan "kedves" volt a laboros csaj, hogy felülbirálja amit egy orvos ráír a papirra. Spánik is azért választotta ezt a megoldást, mert mondta hogy ő se szeretné hogy elkezdjék szegény gyereket szurkálni, megint nagyon rendes volt.
Most már csak azon szurkoljatok légyszi, ne hogy megszüljek hétvégén, márpedig elég ramagyul vagyok, de remélem csak az idő miatt.

Igen találkoztam Vumenkével, a kép alapján rögtön megismertem, de aztán ahogy odament hozzá a férje, akkor már tudtam hogy tuti ő, mivel írta, hogy 2 m magas. Sokat nem tudtunk beszélni, mert jött Spánik, és mivel nem tudtuk hogy a Honvédba mennyit kell várni a vérvételre inkább siettünk utána.
De mint már egyszer valaki feldobta ötletként, egyszer csinálhatnánk egy találkát, amikor mindenki eltud jönni. :)

Pepitanna - a fiúk már nagyon be vannak indulva a tejfakasztó bulira, ma is felhívott az egyik, hogy nem akarok ma szülni, mert ezen a hétvégén pont ráér ő is. Komolyan mondom még azt is beosztanák mikor menjek, mert az egyiknek egyik nap nem jó a másiknak a másik nap. :) Mondtam nekik, hogy nem érdekel jövőhét csütörtökön fogok szülni, aki ráér az megy a buliba aki nem az nem, hogy hogy jött ez a csütörtök azt nem tudom, de röhögnék ha tényleg bejönne. :D
Mondjuk most már én is mennék, csak a lelet miatt lenne jó ha tényleg várna jövőhét közepéig legalább.
Nem semmi hogy még ennyit autókázól, bátor csajszi vagy. :) Nem rossz már ennyit levezetni? Nekem már az nehezemre esik ha az unokaöcsémékért lekocsikázok az oviba, anyut már nem is viszem nagy bevásárlásra, mert azt már végképp nem birnám.

Na befejezem a regényt, nem akarok senkit untatni, pedig még lenne mit írni, de már hátrakötöm a kezemet.
toldikrisztina

Sziasztok,

Na még egy gyors poszt, mielőtt levonulunk a magyar tengerhez, és itthon jól elzárjuk az összes internetkapcsolat-képes eszközt. :D

Örülök, hogy találkoztatok, lányok, én is szívesen mentem volna, de ez most nagyon nem jött össze. Egyrészt szegény autónk megállt (pontosaban főtt), és azóta is mindenféle kehe van, a szervizesek már többet látnak engem, mint a főnöküket. Most is ott pihen, és sajnos nem is tudunk vele Balatonra menni, ami azért gáz, mert ugye azért ekkora, hogy kényelemesen beleférjünk babakocsistul-etetőszékestül-járókástul, ehhez képest most a hugiékkal megyünk, akik tündér aranyosak, hogy segítenek, de hát ugye nem szerencsés, egy csomó minden itthon fog maradni. :( Mindegy, végül is nem tragédia, csak éppen most elég rosszul érint, főleg, hogy nagyon szeretem azt a dög járgányt... :( Eléggé magam alatt vagyok miatta. Mindegy, majd elmúlik. Azért csak pihenni megyünk, nem akarok végig keseregni... :oops: :)

Szóval ugye nincs autó, plusz még ki kellett glancolnom az egész lakást, hogy ugye egy hétig nem vagyunk, akkor legalább tisztán maradjon itt. Nem fért bele reggel egy cukorterheléses kisrókaplántálás, akkor tuti nem készültem volna el semmivel.

Ráadásul még a macskafelügyeletet is meg kellett oldani, hogy minden este jöjjön valaki etetni-megsimogatni. Ezenkívül mindent összeírni, hogy a gyermeknek ne legyen ugye hiánya semmi lényeges dologban. Ez az első (érdemi) gyerekes nyaralás, még nem rutin. :D Úgyhogy 4 db teleírt A4-es listával szaladgálok, hogy minden legyen velünk, ruhák, játékok, pelenka, satöbbi, szerintem sejtitek. :D

Drukkoljatok, hogy legalább az idő jó legyen. Ez az egyetlen hetünk, amit Apával együtt tudunk pihenni, ezen kívül még egy hetünk lesz Pannával, de oda Apa már nem fog tudni jönni a munkája miatt. Úgyhogy ez a "családi nyaralás". :lol:

Kriszta - remélem végre meglesz az eredményed. Ne izgulj, én a 36. héttől minden nap szülni "akartam", aztán 9 nappal a kiírt dátum előtt, a 38. hét második felében érkezett el a nagy nap. Csak izgulni ne izgulj, az fárasztó. :D Erőre meg szükség lesz ugye... Pihenj sokat, mert mostantól akármikor megindulhat, és onnantól az alvást mint pihenési lehetőséget egy időre tuti szögre akaszthatod... :D (Vumenke, ezt neked is ajánlom, saját tapasztalat, pedig Panna amúgy nagyon békés csendes bébi volt, de állandóan esemény volt még így is...)

Pepitanna - olyan jó, én is szeretnék a végén is vezetni, de nem tudom, hogy majd merek-e... A terhességek alatt annyira béna vagyok, mintha nem is én lennék, pedig általában jól megy, szeretek is... Azért vigyázz magadra, mert az utakon annyi az idióta. :roll:

Bettyna - tök jó a fotó, nagyban már annyira jól látható... Helyesek a gyerekek és Te is csini vagy. :)

Lamme - puszi a lányoknak, nagyon helyesek!!! És ne fogd vissza magad fotó-ügyben. :D

Cosmo - van már fix időpontotok? Annyira szeretném, hogy jól érezzétek magatokat, felszabaduljatok az itthoni problémákból... :D

A találkozó nagyon jó ötlet, hozzuk már össze... Akár egy margitszigeti kiülős party, akár bármi más, hozzunk össze egy időpontot, ami mindenkinek jó, annyira csak nem vagyunk sokan, hogy ne sikerüljön... :D Bébis-pocakos-fórumos tali, juj de jó lesz!!! Díszvendégek az épp pocakkal nem rendelkezők, természetesen. :D Csak még várjatok egy icipicit, hogy visszajöjjünk Bacsiról! :D (Csak egy hét, jövő vasárnap este esünk haza.)

Hehe, visszaolvastam, ez a "gyors poszt", milyen lehet a hosszú?... :D Most szembetalálkoztatok a grafomán oldalammal... :D Nem baj, osszátok be egy hétre, addig úgy sem leszek. :D

Puszi mindenkinek, kellemes bébinövesztést, gyereknevelést nyaralást, pihenést, kinek épp mi lesz. :D Mi megyünk barnulni és lelassulni, már ránk fér.

Üdv, Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya - jó pihenést Nektek, érezzétek jól magatokat.
Jó ötlet ez a Margitsziget, nyugi tuti megvárunk, mert szerintem megszülök én is meg Vumenke is, meg szerintem pepitanna, aztán esedékes.
toldikrisztina

Hali Csajok!
Én is befutok így estefele, immár Balcsiról. Kriszta: jó volt talizni, még ha nem is tudtunk sok időre. Ez a lelet-mizéria már kész vicc, hihetetlen, hogy ennyire figyelmetlenek, és az az asszisztens...!!! :(
A mi mai körünk sem volt épp rózsás: a ctg-n a szar gépre raktak egy full kezdős nőcivel (ma dolgozott először). Nekem kellett fogni az 1 db (!!) tappancsot, ami így is állandóan rossz értéket mért, így Panka pulzusa általában 60-70 volt, de néha meg -80.... no comment. A végén már én mondtam a nőnek, hogy ne szórakozzunk tovább... amikor végeztem, dokink eltűnt, állítólag szülés. Mivel volt még dolgunk a városban, elmentünk és visszamentünk 2 ó múlva akórházba. Szerencsére dokink is visszaért, ragyogó arccal, mert megszületett egy Levente nevű baba. Olyan jó érzés volt látni, ahogy ő is őszintén örült egy kis ember érkezésének!! :)
Feltettem neki ismét a hülye kérdéseimet (mi van, ha csak 4 perces fájások lesznek, vagy ha vérzek, hogy keményedik a has blabla...) , tök türelmesen válaszolt és megnyugtaott! Egyébként azt mondta, hogy első babásoknál mostanában tendencia, hogy ha nem lesz koraszülött a baba, akkor időre, vagy még később jön. Nem is gondoltam volna. Ja és ő szokott azért 1 hetet várni (kiírt időpontra). Ennyi, legközelebb szerdán megyünk (doki, ctg, vérvétel EDA miatt), meg végre szülők iskolája!!
Voltunk még mobilklíma helyett oszlopventillátort venni (a boltos maga is lebeszélt a mobilklímáról), meg bababoltban (mellszívó, kókuszmatrac, gumis lepedők, forgós "bizbasz" ágy fölé), meg barátnőnél. Jó kis nap volt :)

Lamme: megkérdeztem dokinkat a gyógyszerről: azt mondta, simán lehet szedni szoptatás alatt is, sőt, akkor is ürül vas a szervezetből, ezért még ajánlott is!

Anna: durván hangzik ez a 600 km, mostmár aztán tessék pihenni!!

Pannaanya: autóelromlás :( remélem, hamarosan ok lesz!!
Pihi: hát még 1 hét (de már nem tervezek hosszabb utat), aztán ezerrel bébivárás!!

Tali: hozzuk össze, de mikor, hol? Többiek benne vagytok?

Pussz
vumenke

Vumenke - az EDA miatt külön vérvétel kell, ezt eddig nem mondta senki. :(
Szerdán mikorra kell menned, nekem 9 órára van CTG-re időpontom.
Szép időt kivánok a Balatonra, és pihenjél sokat. :D
toldikrisztina

Sziasztok!

Kriszta: Idézek egy május 29-i hsz-emből, amin rákérdeztem az eda-s vérvételre :wink:

[quote="lamme"]
írta:
lamme
Kriszta: Mi újság a hepatitis lelettel? És a strepto szűrést elvégezte már neked a doki?

Nekem el kellett mennem egy speckó vérvételre a 36. héten (elvileg a 37.-en kellett volna, de mivel korábbra vártuk Nikit, így már egy héttel előbb megcsináltathattam), ahol néztek véralvadási értéket, mert csak ennek birtokában kaphattam EDA-t. Szóval, ha valaki úgy gondolja, hogy esetleg kér EDA-t, akkor nem árt ezt megcsináltatni :!:

Pannaanya: Jó pihenés nektek!! Sajnálom az autót.

Pepitanna: 600 km, nem semmi kismamaként, ráadásul a végefelé :wink: :D

Vezetés: Vivivel már két hónappal szülés előtt abbahagytam a vezetést, Nikinél meg szó szerint utolsó percig bírtam: én vezettem be a kórházba szülni :D :lol:

Vumenke: Köszönöm szépen, hogy megkérdezted a dokit!!! A sógórnőd akkor dettó olyan lehet, mint a párom öccsének a nője. Mi csak "passzivity"-nek hívjuk, miután jónéhány éve hívtuk őket activity-zni, és látni kellett volna ahogy nemet mondott :shock: :D :D És azóta is "antiaktív" :shock: :D Én ugyan nem vagyok képben a szülésidőpontok statisztikájával kapcsolatban, de nekem is feltűnt az, amit a doki mondott, hogy vagy korán jön a baba, vagy "későn". Tényleg olyan jó, hogy őszintén tud örülni egy-egy újabb babának :D Beszéltük nemrég a párommal, hogy vajon vezet valami saját listát a nála született babákról? Vajon hánynál tarthat már? :D Szépen bevásároltatok a héten :wink:

Tali: Szerintem akkor már várjuk meg, míg Pannaanyának is megszületik a bébike, mert mire Kriszta, Vumenke, Pepitanna babája megszületik, és el is telik néhány hét, hogy bevállaljanak egy talit, addigra Pannaanya lesz mindenórás :D Bettyna nagypocakos lesz, Cosmo pedig remélhetően kispocakos :D Remélem nem hagytam ki senkit, ha mégis, akkor bocsi :oops: Bár ha Pannaanya bevállalja, akkor tőlem lehet még a szülése előtt is :D
lamme

Kriszta: Nézd meg a legutolsó vérvételed eredményét, hogy van-e rajta INR érték. Úgy tudom, hogy ez a legfontosabb, ami számít az EDA-hoz. Azért szokták a 37. héten levenni ezt, mert 30 napnál nem régebbi eredményt fogadnak el, addigra pedig nagy valószínűséggel megszül az anyuka, és így elég is ez az idő. (Nekem azért "engedte" meg előbb a doki, mert várható volt, hogy betöltött 37. hét után jön is Niki, és lekéstem volna. Jött is :D )

El is felejtettem írni, hogy csütörtökön voltunk méretni Nikit, és megint nőtt 1,5 cm-t, és hízott 450 g-ot (most 7500 g) :D Megnézte a dokinéni is, minden rendben van :)
lamme

Na, mindig kimarad valami :? Bocsi, hogy elaprózva írok :oops:

Kriszta: Úgy tudom, hogy van egy gyorsteszt is erre, szóval szerintem nem leszel hátrányban, ha nincs meg ez az adatod. Sőt, nekem Vivinél úgy volt (akkor más doki csinálta a terhesgondozást), hogy el kellett mennem a Szabolcsba egy anesztes dokihoz, aki megnézte a bőrömet, megtapogatott, hogy anatómiailag minden rendben van-e, vérnyomást mért, ki kellett töltenem egy kérdőívet a családban előforduló betegségekre vonatkozóan, stb., és ő akkor kért ilyen vérvételt, de az a terhesgondozós doki azt mondta, hogy ez hülyeség, ő emiatt nem fog mégegyszer megszuratni. És simán kaptam EDA-t, senki nem kérdezte meg a véralvadásos értékemet..... Most Nikinél az anesztes főorvos adta az EDA-t, ő megkérdezte. Szóval szerintem ez anesztes függő lehet.....
lamme

Lamme: tetszik a levezetés, amikor Bettyna szül, akkor én produkálok egy pozitív tesztet! Benne vagyok :wink:

Pannaanya: nem mondták, hogy nem jó a július 6-i időpont, úgyhogy szerintem rendben lesz, csak még várjuk a papírokat. Autót sajnálom én is :( Drukkolunk a szép időért, azt mondják hétfőtől megint jön a meleg.

Vumenke: azt hiszem nem megyünk holnap az eperfesztiválra, délután moziba megyünk a barátnőmmel, a férjével és a pocaklakójukkal :)

Kép
Kép
cosmopolita

Lamme - köszi az infót az EDA miatt. Most néztem meg a leleteket, az utolsón ami május 22-én készült van INR érték.
toldikrisztina

Jaj de jó lesz ez a Margit-szigetes babázás! :wink:
Tényleg jól levezetted Lamme :lol:

Kedden megszült egy "cukros-társam" (nekem ilyen is van :oops: ) és minden rendben ment! Annyira felpörgetett ez a hír! Nagyon szeretném átélni a hüvelyi szülés minden percét és rettegek, hogy a cukorbaj gondot okozhat ott és akkor. De most végre hallok egy komplikáció mentes, egészséges szülést! :roll: :D

Krisztina - Döbbenet a vonalzódon a 10 nap! Hogy vagy?

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna - ne is mond, olyan fura nekem is, hogy már csak elvileg 10 napom van. Azért most már nem vagyok olyan pörgös mint pár héttel ezelőtt, de azért nem hagyom el magamat. De néha már itt fáj, ott fáj, szóval tényleg a vége már egy kicsit terhes, de azért még élvezem.
toldikrisztina

Mi van csajok, mindenki az EB-t nézi?
toldikrisztina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: