A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok !

Fleur : hát szép kis éjszakátok volt.

Én lekopogom ez elmúlt 2 éjszakánk simán ment. A tegnapi teljesen simán fel sem kelt a mai meg egyszer kb 4 óra fele kelt melege volt mert tök izzdat volt a gyerek így levettem róla a zoknik és aludt is tovább.

Kérdés : Ti miben altatjátok a gyereket illetve mivel takarjátok éjszaka ?

Én egy vékony napozót adok rá meg zoknit és egy pelenka anyagú kifogóval takarom be.

Még egy kérdés : Nektek mennyi tápit eszik a babó már akinek eszik tápit ?

Nálunk már csak reggel este van tápi és b 150-180ml-nél többetnem igazán eszik. Van, hogy este megeszik 200ml-t de ritka.

Még egy kérdés : Napközben kinek mennyit iszik a babája ?

Nálunk Ádi nem tartozik az ivósok táborába. Igaz tegnap megivott kb 1,5dl vízet. Ez szerintetek elég ?

Gyerekülés : Én most kinéztem egyet Maxi-Cosi Tobi a márkája. Nem egy olcsó de ez egy teljesen új modell csupa sok extrával és ami nekem nagyon tetszik, hogy magas az ülés így kilát a gyerek a kocsiból. Nagyon könnyű a bekötése és amikor már az ülés a kocsiba van a gyereket is nagyon könnyű bele tenni.
Kép gyerekülés

A másik ülés az teljesen kényelmi szempontból tetszik.
Elforgatható így könyebb a gyereket bele tenni.
Kép .
Kép .

Egyik gyerek ülés sem az olcsó kategória.

Na lépek megyek ebédet csinálni.

SZép napot mindenkinek.
20200310173350

Jó reggelt!

Fleur nálunk is hasonlóak az éjszakák már napok óta. Fogalmam sincs mi lehet a gond. Látom, hogy próbál jönni a fogacska, na de most ennyire megviseli?
Tegnap nagylány kelt fél 6-kor kegyeskedett aztán visszaaludni 15 percet, szopi
Úszás, imádta.
Itthon apa adná neki a főzeléket nem kell, kaja nélkül nem lehet kapott egy kis gyümit mert cici az nem kellett.
kettőkor kapott cicit, viszonylag jó étvággyal evett
5-kor nem volt hajlandó semmit elfogadni
este 8-kor!!! kérte csak a cicit.
Akkor nagyon álmos volt, na akkor irány az ágy.
aha fél 10-kor sikerült elaludnia.
sírt nálam, sírt apánál, sírt a kiságyban
hajnalban többször ébredt majd fél 5-kor úgy döntött neki elég volt az alvásból
1 óra küzdelem után én nyertem és visszaaludt 3/4 7-ig
Nagyon megértem, hogy kivagy és nagyon sajnálom.
Remélem javul a helyzet nálatok és nálunk is.

Kaqk nem hallottam, hogy milyen az ADAC tesztje
Ez az oldal talán segít neked: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=621
Mi Besafet veszünk.

Meryke milyen sokat változott Máté. Nagyon édes.

Anitja Mennyi szót mond már Nolka.
nagyon ügyes és nagyon szépen mosolyog.

Juba nagyon jók a képek Bertáról. Nagyon szép kislány

Regi hogy sikerült a kirándulás?

Mesi majd a következő :wink: :lol:

Hófordulósoknak nagy-nagy gratula

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Nagyon szép képek és NAGYON SZÉP GYEREKEK vannak ebben a topikban!!

Rólunk:

Mi elvagyunk,bár ez a meleg :evil: . Egész héten tevékenykedtem hétfőn eperlekvár készítés,kedden süti,szerda barátosnémnál cseresznye szedés,szegény Domi itt félt az első 1 órában állandóan elbújt belém,csütörtökön a cseresznyét raktam el,pénteken gipszkartont raktunk a szobánkban,tegnap mosás mennyi ruha,pfu.

Nálunk az alvás lehet írtam már,szóval Domi is Beni egy szobában alszanak kb. 1 hónapja. Volt kb. 4 szer,hogy Beni átjött valamiért hozzánk,de vissza ballagtunk lefeküdtem mellé és visszahencsizet,Domi ebből nem vett észre semmit,hála. Ő szépen alszik éjjel.
Este már nem kér szopit. Enni este vagy főzit,vagy tejpépet kap.Most volt 1 hete a rossmannba milupa tejpép ajándék féleáron éjszakai tejpéppel 1200 volt,van benne citromfű,ha jól emléxem,de nem akarok hülyeséget írni,ettől jobban alszik a pici azt írta,és tényleg egy hangja nincs Dominak. Néha nyüszizet,de nem ébredt fel,csak én hallottam meg,ilyenkor mindig átmegyek meglesem betakargatom őket. :) De amikor ezt eszi ez nincs. Lehet tényleg jó neki.
Reggel cicizik,meg velünk lejön reggelizni,még kis kenyér héj stb.

Aztán vissza alszik,amúgy ő f6kor kell,este nehezebben alszik a mászás,meg felállás miatt. Képzeljétek lépeget,a lépcsőhöz is vissza kell raknunk az ajtót,mert már kilóg a szobájukból. Tegnap is letettem a földre egyenesen ment az ajtó felé kifelé a szobából. A polcok aljáról már lepakoltam.

Hála a fürcsitől nem fél.

Hmm mit akartam még,nem tudom.. :oops:

Nem értem mi lehet az oka Fleur,hogy nem alszik Lilla éjjel.Nem is az,hogy nem alszik hanem,hogy ennyire nyüszi szegény. Reméljük hamar rájöttök az okára,mert így egyikötök sem tudja kipihenni a fáradalmakat.. Kitartás...

Ez az éjjeli kelés is egy érdekes dolog Beni 3 éves korági kelt éjjel egyszer! Domi meg már 2hónapja lassan lekopogtam,alszik..Este lerakom elalaszik most f8 körül és reggel f 6 ig alszik,reggel visszahencsi kb. 9 f10ig délben hencsi bátyusal f3 3 ig aztán már csak este alvás.

Még vissza jövök csak hívnak..
varga tünde

Irina Ádika gyönyörű, tudom nem szokás a kisfiúkra ezt mondani de mást nem tudok...................
Elbűvölőek a szemei.
Remélem hamarosan személyesen is látom :wink: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

ujra bekukk, mar bekoltoztunk de ad vendegeink vannak, meg akkor is, ha a szomszed utcaban laknak, igy is nalunk alvos buli van :) kemeny, na meg persze most van a munkamban is a csucs, ami eltrt oktober vegeig, meg vizsgaztattam, igy debrecenben kellett laknunk par napig! igy sajna semmi idom nem jutott ratok es ezt nagyon nagyon sajnalom!
majd dobok kislinikemrol kepeket, szombaton voltunk lagziba, csak mar erjunk vissza egyszercsak bp-re!!!!!

voltunk a gekkoba; nekem nem teljesen szimpi a csajszi, de tominak meg az egyik bnom is jar es neki sincs vele semmi baja... ugyh jarunk-sajna nincs helyette mas, nnna majd meglatjuk
kertem, h az 1 honappal idosebbek tesztjet csinaljuk meg, igy is szinbte mind 100%-os lett, olyan miatt lett 2 teszt 90%-os, h produkalja-e magat a gyerek masok elott (en montam, h nem; mert ad figyel ra min 1 felnott, de persze ez kiderult most a lagziba, h i - nna mind1 nekem ez nem negativ!)
a masik, meg, h meg nem mutat 1 ujjal. hmmmmm nekunk az ismerettsegi korunkben 1 evesen vagy leghamarabb 11 honaposan mutogattak, de azert annak orulok, h magas a merce.

olyanokat csinalunk, h trambulinon mozgatjuk apro sok sok mozgassal, at kellett masznia egy csovon, ami halobol van, meg egy szivacson, le kellett vennie egy forgo vmirol a kiskacsakat (ezt imadta mert a kacsa a kedvence)
bocsi, h igy irom, h kellett, de jatekosan tortent ...
1 kisfiuval vagyunk, aki ugy jarkal, ha fogjak a kezet, mint egy ovis, nem is jarkal, hanem fut!!! :shock: , de kicsit fel liniketol, mert linike ateszik rajta, vigyorog ra, megfogja a cipojet, a kissrac meg betojikagatyaba ...

amit lattam, h ti mar adtok: tejtermek ????!!!!! nekem nem engedik adni csak 1 evesen+

KERDES: mikrotol eheti, amit fozunk?? es attertetek mar a darabos kajcsira???? es hogyan???? nekem ez most vmi hihtetetlen stress, mert mar ugy erzem nem kellen turmixolnom, de be vagyok tojva, h a darabostol nem lakik majd jol, mivel nem eszik belole annyit, mint amennyit megszoktunk tle HEEEEEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLPPPPPPPPP

Kép

Kép
mmarica

JAJAJAJAJAJA volt tali??? vagy mostanaban lesz???? mi nagyon szeretnenk menni, de nekem a multkori monis szervezesu nagyon nagyon tetszett - mert olyan jol ereztek magukat a gyerekek, most meg ki is probalhatnank majd, h ha nem ulunk ott, akkor mi van 8)

Kép

Kép
mmarica

I.Móni!

Köszi, hogy hiányoltál!

Életjel: jól vagyunk, csak soha nem vagyunk otthon. Múlt héten a Balatonon voltunk, most szüleimnél vagyunk, tesóm és barátnője hazajött Angliából, így eljöttünk egy hétre hozzájuk. A kettő között lakodalmaztam egyet.
Hétfőn megyünk haza, aztán próbálok többet jönni.

Puszi nektek!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Marica! Én úgy csinálom, hogy mostmár mindent megkóstoltatok Nolkával, például ma reggel adtam neki egy kis darab sajtot a reggelimből. Elcsámcsizott vele vagy 10 percet :lol: Meg mindennap adok a kezébe valami rágnivalót (piskóta, kenyér, kifli) nem feltétlenül eszi meg, de szokja a rágást, a harapást, meg a szájához emelést (Nolka semmit nem vesz alapban a szájába) - persze most hogy ezt leírtam épp egy szivacselefántot töm a szájába :shock: .
A kóstiztatásnak meg az a lényege, hogy új ízeket ismer meg, nagyon élvezi, szinte már követeli ha eszek, ilyen kis mennyiségektől semmi baja nem lesz, még tejes dolgoktól sem, és darabokban add neki. Próbáld először banánnal, főtt krumplival, sárgarépával, a puha dolgokat könnyen szétnyomja az inyecskéjével :lol:

Ktimi! Nolka még sok tápit iszik, kb. fél litert naponta, vizet is azt olyan deci körül, és szopizik is, de szerintem már cumizik :lol:
Próbáld esetleg többször vízzel kínálni
Éjszaka meg csak bodyban alszik vékony takaróval.

pusssz

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Ja még egy Marica! A talit június 15. vasárnapra szavaztuk (2 hét múlva :P :P :P !!!!!!) és úgy tudom sajnos a Dörmögős játszóház nem tud fogadni, azért próbálom valamelyik jógaközpontot.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Tündi: jó, hogy jöttél, tegyél fel pár képet is magatokról! ;-)

Mmarica: savanyított tejtermékek már mehetnek ilyen korú babáknak (joghurt, kefír, sajt, túró)!

Kép
Kép
irina

Sziasztok !

Kibújt az első fogacskája Ádinak.

Annyira cuki kicsi éles és hófehér.

Mindenkinek kellemes napot.

( tök boldog vagyok, hogy van már fogacskánk )
20200310173350

Fleur!
bakker be kellett volna kapcsolnoim a gépet és írnom :) tuti megelőztelek volna :lol:

éjszakáink über szarok,most L mert még kaja,játék,miegyéb :9 aztán majd keresztelőbeszámoló 8)

KépKép
viranka

Fleur! Nagyon sajnálom, hogy ilyen éjszakátok volt! Nekem sincs tippem, mi lehetett az ok, csak gondolok Rátok, hogy mihamarabb rendeződjön!
És nálatok is lmóni!!!!

Irina! Móninak igaza van, Ádi gyönyörű! És micsoda szemek... Szerintem is oké a kv!
Zsófinál a terhesség elején "büdösnek" éreztem, nem bírtam inni - ahogy most sem! :wink:
De mikor megint megkívántam, egy nap egyet ittam.
(Anyukám anno sok kávét ivott, mondták is, hogy néger leszek, erre meg ilyen skandináv-sápkór lettem. :lol:

KTimi! Gratula az első fogacskához!!!!! Szuper!!!!!! :D
Az elforgathatható gyerekülés marha jó, ilyet még nem láttam.

Meryke! De jó, hogy bejelentkeztél! Máté a kis ravaszdi! :lol: Huncut édipofa! És hát igen.... Nagyon megváltoztak.... :D

Bertus
is egy hincutmanci! Tényleg nagyon klassz az uccsó kép!
És Nolka szemei sem semmik! Jaj, nektek lányok! :wink:

Tali: Irigyellek Benneteket, és nagyon várom majd a képeket!

Folyadék: Zsófi sokat iszik, főleg ebben a melegben a nagy mászások és járkálások közepette. 3-4 dl vízet megiszik, de volt már, hogy többet is.

Rólunk: Reggeli szopi kiváltva. Egyik szemem sír, a másik meg nevet, de hát így lesz jó. Cicik is alkalmazkodtak, már csak este van szopi, és hamarosan azt is elhagyjuk.

Tegnap hosszú másodpercekig megállt segítség nélkül, Apájával csak néztünk, én még el is érzékenyültem.
Erre meg ma párhuzamosan a kanapéval (ez adta a biztonságérzetet), megtett kinyújtott karokkal segítség nélkül két lépést. :D
Messze vagyunk még az elindulástól, szerintünk ez nem volt tudatos, csak úgy "történt" vele.

Párhuzamosan játszik! :shock: Kiválogatja az egyforma típusúakat (két tartó, két gumikocka, két plüsskutyus), és azokkal játszik. Nem mindig, de sokszor így csinálja. Félelmetes! :D

És ma nagyon apás volt. Tudtam, hogy eljön ez az idő, de ilyen hirtelen. Az anyássága kezd alábbhgyni, ha kimegyek, sír, de ha már nem lát, abbahagyja. Ma viszont mászott, kéredzkedett az Apjára, aki meg nem tudta hova legyen nagy boldogságában! :D

Éjszaka egysze ébred, akkor magam mellé veszem, párszor takargatom, és 6 körül kel.
Nappal a felkelés után visszaalszunk egy órát, du. meg van egy kb. 1,5 órás szundink.

Pancsolni imád, sokszor reklamál, ha kiveszem a medencéből.

Én jó sz.rul vagyok (aminek örülünk). Émelygés, állandó non-stop fáradtság. Eszek állandóan, aminek meg is van az eredménye...
A nagy nehezen kiharcolt 76,5 kiló helyett már 78,5-nél járok.
(Zsófival 70 kilósan kezdtem). Mi lesz még itt.... :oops:

Ja, és még valami. Zsófi sikítva sír! :shock: Ez új, és rémes! Remélem abbahagyja! :?

Most r.ujjú bodyban, és pizsinaciban alszik, plusz takaró.

Apa elment, ilyenkor nehéz, meg kell emberelnem magam, hogy tudjak játszani Zsozsóval. Borzasztóan fáraszt minden.
Ma lábbal összetapostam kb. 5 :!: műanyag üveget, és úgy lihegtem, mintha felfutottam volna az ötödikre.

Két hete Apa mosogat, porszívóz, tereget. Annyira édes!!!!!!! Én meg sokat pihenek. Mást nagyon nem is tudok. Ha felébredek, már álmos vagyok. :oops:

Na jó litániát írtam... :oops:

Jók legyetek!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Hát továbbra is szét vagyok csúszva! Esélyem sincs mindent végigolvasni és reagálni... :cry:

Varga Tünde: Boldog névnapot!

Gremese: na aggódj a kilók miatt!!! Az a legkevesebb...csak ti legyetek jól és egészségesek! Egyébként én Rebekával 72 kilóról kezdtem a terhességet és 84 kilóval mentem szülni, VikDannal meg 60 kilóról indultam és ugyanúgy 84-el szültem... :shock:
Mondom én hogy minden terhesség más!

Most csak ennyi sajna, de igyekszem pótolni és JÖNNI!!!

Kép
Kép
timi26

Varga Tünde sok boldog névnapot

KépKép
Kép Kép
l.móni

Tünde!Boldog névnapot!!!!!!!

KépKép
juba

Sziasztok!

Életjel :D

Jól vagyunk. :D

Robesznak Boldog hófordulót!
Tünde Boldog Névnapot!
Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Tündi boldog névnapot! Jó, hogy jelentkeztél, irigylem az energiáidat! :D

Köszönjük a dicsiket!:) Én is láttam ám nagyon édes Bertus, Ádi és Nolka fotókat!:wink:

Irina: Fifi egy kis Nefelejcs. 8) :lol:

Mmarica: Várjuk Lincsikéről is a fotókat, rég láttuk!
Máténak még nem adtam darabos főzeléket, de én is adok a mi kajánkból neki pici darabokat, pl. sajt, kifli és azt egyből elkezdi rágni, annyira édes. Úgyhogy egyelőre gyakorolunk.:)
Én tegnap adtam neki abból a tökfőzelékből, amit magunknak főztünk, de ez volt az első eset. Az újdonság a liszt volt benne (habartam), de nem láttam rajta semmi allergiára utaló jelet. Azért azt hiszem még egy ideig külön kotyvasztok neki, de tíz hónap fölött már szerintem (ha nincs allergia) kaphat fokozatosan a mi kajcsinkból.

Fleur, LMóni, Viranka: Sajnálom a rossz éjszakákat.:( Kívánom, hogy a mai jobb legyen!

Anitja: Nagyon aranyos vagy, hogy intézed a tali helyet!:)

Mesi: Örülök, hogy jól (vagyis rosszul :wink: ) vagy! Jó, hogy Apátok ennyit tud segíteni, kell is most a pihenés! A kilókkal meg tényleg ne foglalkozz, a lényeg, hogy mindketten egészségesek legyetek! :D

K.Timi: Gratula az első fogacskához! :D Máté is egy szál bodyban alszik, plusz vékony takaró. Reggel és este 200 ml tápszert iszik és mellette kb. 200 ml vizet egész nap.

Ma kint voltunk a Gyerekszigeten, nagyon jól éreztük magunkat, bár ez a fülledt levegő nem hiányzott. :?

Kép Máté jól eljátszott a Libero sátorban :)

Mindenkinek átalvós éjszakát kívánok!

KépKépKépKép
meryke

Köszönöm lányok a köszöntést!

Tegnap nem tudtam vissza jönni írni tovább.. Annyi minden...na mind1 szétcsúsztam idő ügyileg...

Meryke: vagyok ám úgy sokszor,hogy kész elköltözök egy lakatlan szigetre,érzés...aztán felébredek.. 8) :wink:

Nem tudom mi van,de mind a két gyerek nagyon anyás lett. Anya gyere ide legyél velem ez Beni,közben van kaja anya. Domi meg csak anyánál akarok lenni.. Ti vagytok így ???

Ajánlom nektek a ˝zöld újságot˝,nem tudom írtam-e már. :oops: Írtam nektek??? Annyi érdekes cikk van benne pl. az eldopható pelenkáról,védőoltásokról,ja igen meg a mosóporokról. Érdemes elolvasni.

Tegnapra ígérte a párom a tapétázást,hát nem lett belőle semmi. :(

Elakartunk menni sióra a Jókai parkba abból sem lett semmi. Du. olyan sz@r idő lett,hogy nem tudtunk menni. Akkor kitaláltuk,hogy Domit ha leraktuk és vacsiztunk ,na meg elmegy ez az idő akkor felmegyünk a mcdonaldsba fagyizni,ott tud csúzdázni Beni,ennyi lett a névnapi kikapcsolódásom. :? éjjel meg úgy dörgött meg villámlott,hogy alig aludtunk valamit,persze a gyerekek szunyáltak ezerrel. Most fittik. :)

Irina
:mostanában nem készült új kép rólunk,majd bepotolom és rakok fel belőle..

Emese:nem számítanak a kilók lesz időd ledolgozni és lefutkozni,hidd el.. :)
varga tünde

Jó reggelt, kedves Lányok! 8)

Tündikém, boldog névnapot kívánok (utólag... :oops: ) sok szeretettel!

Boldog névnapot kívánok a következő hölgykoszorúnak is: Anitja, Granda és Ancsi, Isten éltessen Titeket! Kép

l. Móni
: én is remélem, hogy mielőbb látjuk egymást! ;-)

Meryke: azt az elmélyülést, amiben Máté van! Édes cukorfalat! :D

Gremese: nincs kizárva, hogy Zsófika is hamarosan elindul, sőőőőt! Gratulálok! Anyus, kilókra meg fütyülni! Tudod: fittmami még sokszor lehetsz, terhesek viszont párszor vagyunk! :wink:

Alvás: rövid ujjú body + vékonyabb ujjatlan hálózsák (muszáj, mert a takaró kb. 5 percig marad meg Ádin, ez egy ilyen mozgékony takaró ;-)).

SAJTKÉRDÉS: milyen fajta sajtot adtok a babának? Vhol azt olvastam, hogy az ementáli és óvári oké, de ha ilyen nincs?

Kép
Kép
irina

Sok boldog névnapot Anitja, Granda és Ancsi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina szerintem adhatsz neki trappistát is

KépKép
Kép Kép
l.móni

Boldog névnapot Anitja, Granda és Ancsi!
Kép

Irina: Én is Trappistát szoktam adni, ma is az lesz a feltét :wink:

KépKépKépKép
meryke

Ádi: hurrá Fogacska!!!

Meryke: Máté de édes ahogy eljátszik

Irina: Ádi csuda helyes kispasi, nagyon szép arca van, tudom fiukra nem mondják...de igy van!
:-)

Emese: kitartás!++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nállunk is megy a sikítás,

Babaúszás: tegnap voltunk, 1 hónap kihagyása után, emma annyira fel volt pörögve, sikongatott ahogy odaértünk, és nem győzte kivárni hogy végre bekerüljön a vízbe. Jól ment a merülés. nyitott szájjal megy a víz alá, de bezár a torka mert mikor feljön, rámköpi a bement vizet! :-)

Most a nagy szivacsra tettük hason, és folyamatosan húztuk lejjeb, hogy először a bokája majd a térde és az egész lába lelógjon. Nagyon élvezet, közben 2 játékot is rágott egyszerre!!! aztán jött a lyukacsos szivacs, erre ugye befolyik a víz picit,..ugyan ezt végigcsinálta és nagyon élvezte! Semmi nem zavarta!

Medence: nagypapi vett egy nagyobb medencét, lehet ma fel is állítja, vízforgatósat , ami most akciós a corában, remélem tetszik majd emmának és gyakorolhatunk benne, majd ki sem fogom tudni szednia vízből, csak ha éhes, álmos lesz! :-) Ja és én is beleférek majd,...de jó lesz a nagy melegben!

ANyunál lakunk: Nagyon élvezem, a társasház 2. emelet után a kertes ház... emma is élvezi. Sokat alszik a teraszon...stb. Kezdjük megszokni, még jó hogy nekünk is kertes házunk lesz..rossz lenne viszzamenni a 2.-ra.... a jót könnyű megszokni....nem kell Emmát cipelnem a csomagokkal, babakocsival....de hát tudjátok...

Na jó hosszú lettem4

Ja igen, tegnap tesómék is itt ebédeltek anyuéknál, és jött a kis Bobó is most 2,5 hónapos! olyan aranyosak voltak, Emma rajongott érte, vigyorgott, kacagott, dumált neki, piuszikat adott, simizte, teljesen felpörgött, nem lehetett arrébvinni, csak Bobót akarta...játszani vele, de a kissrácc is élvezet mert vigyorgott ezerrel. :-)
na megyek
szép napot4

Az ünnepelteknek sok sok puszi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja éjszakai ébredés: nállunk is volt, de aztán rájöttem hogy a tápsze kevés Emmának. Eddig a Milupa HA startot ette, de az estére kevés, pár napja a HA 2-est kapja és jobba alszik!!! nem kel csak 4-5 között reggelizni. a reggeli adagját is emeltem és így reggel is jobban alszik 6 helyett 7-8 között ébred!

pápá

KépKép
kaqk
Debrecen

Máté felállt!!!!!!:D

Kép

Kép most már nekem sem lesz ám nyugtom :lol:
Kép 2 percre mentem ki a konyhába .... :lol:

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok!

Anitja,Granda,Ancsi Boldog Névnapot nektek!

Kép

Szupik a gyerkőcös képek,Nagyon tündériek. :D

később jövök most pakolunk 1000-rel.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Névnaposoknak nagyon sok boldogságot!!!!

Ádinak gratula a fogacskához, Máténak pedig az álldogáláshoz! :D

Jelentem megvan a harmadik fogunk és jön is mellette a negyedik. :D

Gremese kitartás!!!!Kilók miatt pedig ne aggódj. :wink:

Lányok el sem hiszem: úgy látszik gyógymód volt egy pihis családi hétvége. Semmi bajom két napja, kialudtam magam stb. Elmúlt az antibiotikum mellékhatása is szerencsére.
Kiderült a fájdogálások oka is:a derekamról sugárzik.
Azért egy vérképre elmegyek ha lesz egy kis időm.

Vettünk ma sport babakocsit a nagy Bergonunk helyett.

Kép

Ami vicces: legalább egy hónapja keressük a megfelelőt, miközben ez itt volt kirakatban hetek óta kb. 50 méterre. Ja és naponta átlag 2x elsétáltam előtte. :lol:

Etetőszék a következő holnap. Apa a kiságyat le akarja cserélni utazóágyra, mert Zéti eszméletlen nagyokat koppan benne. :?
Mindenhol feláll, állandóan lomol valahol. :D

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Annyira jók a képek! :D Milyen nagy mindenki... :shock: :D

A kocsi márkája lemaradt: Graco .

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Máténak gratula a felálláshoz! Hát igen a nyugis percekre csak akkor számíts ha alszik!:-) De így a jó!!!:--)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Tali!!!
JÚNIUS 15.-ÉN
Anahita jógaközpont rábólintott :D www.anahita-joga.hu
Belépő: tea és mécses
:lol:

Irina! Mozarella, trapista

Köszike minden köszöntést Édesdrágák vagytok, most ennyire futotta...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hellóbelló!

Megint jó eltűntem, elsődlegesen azért, mert Apa dolgozott a gépnél. Röviden átolvastam, amit írtatok.... na ennyi.... sírás odaát...

Detti
KépKép
kiskolbi

...szóval igyekszem reagálni (ja, alszik a Drágám, csak azt hiszem, készülődik a 7-8. foga... :roll: :? ).

Borzalmas éjszakák: Fleur, lmóni: szerintem a fogacskájuk lehet a gond. Nálunk legalábbis attól szokott ilyen sikítós, magamat dobálós, újra- és újrakezdődős sírás lenni (kivéve persze mikor észrevétlenül jön a fog.) Vagy tényleg melegük van, fúj a szél kint, akármi lehet.

Anitja: szuper, köszönjük, remélem tényleg mi is tudunk menni. Már nagyon várom. :wink: Nolka pedig félelmetes! :shock: 8) Ennyit beszélni!!!!! Látod, Nálatok pont a fordítottja, mint nálunk: Máté teper ezerrel mindenhova (két kézzel kapaszkodva már mint a villám, úgy megy oldalra meg sréen előre. Csak a kezünket fogva nem.), viszont verbálisan valahogy csak nem akar fejlődni semerre. :(
Mutogatás, játékkiválogatás?! Egyelőre csak én álmodozok erről. Pont emiatt "panaszkodtam" a múltkor, hogy foglalkoznék én Vele, hogy ilyen irányban is fejlődjön, de tojik rám. Lényeg, hogy pakolhasson, szétszerelhessen, analizálhasson. :cry: :lol:

Darabos étel, tápszer, ivás:
Hozzátok hasonlóan mi is mindenfélét a kezébe nyomunk. Néha a főzelékében is marad egy-két puha darab, és azt meg tudja enni, de üveges bébiételben már volt, hogy kiöklendezte. Jobb az, amit én csinálok. Tápszer reggel és este van. Mennyisége változó, mert Máténak periódusai vannak: van, mikor hetekig 220-240ml-ket nyom, aztán egy ideig csak 140-160-at, aztán megint sokat. Plusz délután tejpép vagy joghurt. Gondolkodom is rajta, hogy estére kéne tejpépet ennie, mert délután sose adok Neki annyit, amennyit megenne, mert olyan magas a tápértéke, hogy nem vacsizna tőle. Viszont nem tudom, hogy a tejpép utáni vízivás elég esti összebújás lenne-e Neki elalvás előtt... :roll: Víz: nálunk alapból 3-4dl fogy, de most, hogy meleg van, jóval több. Nem számolom, de 5dl biztos elfogy.
Képzeljétek! Rájöttem, hogy nem szereti az almát! :shock: Ha keverem, és nem érzi az ízét, akkor oké, de amúgy fintorog rá. Még ilyet! Bezzeg mikor szombaton Apánk elvitt vacsizni, egy szelet citrommal sikerült lekenyereznünk, és hagyott minket enni. :lol:

Gremese: lehet, hogy nem is leszel rosszul már, mikor a tali lesz! Azért olyan jó volna, ha tennél fel Zsófiról képet. Hozzászoktam, hogy gyakran "látom", és hiányzik. :oops: A kilók miatt pedig ne aggódj, fogsz eleget rohangálni két Poronty után. Jut eszembe: megnéztem azt a kínai táblázatot, és mindenkire kijön a családunkban (és Gergőékre is), csak Apukámra nem. Asszem Ő a módszer aprócska hibaszázaléka! :lol: Nem akarsz pályázatot kiírni a nevekre?!

Irina, Juba, Meryke, Anitja, Kaqk: nagyon szépek a Fiúk-Lányok! Azt hiszem,a topik megnyerhetné az összesített Topikbaba-szépségversenyt!!! :D

Apropó Nektarin: nagyon gratulálok Robesznak. :D

Még valamit szerettem volna leírni: Máté egyre kevésbé szereti az uszodát. :( Csak addig nyafog, míg vízben van, előtte-utána vigyorog (itthon is imád pancsolni). Pedig gyönyörűen csinálja a gyakorlatokat (már amennyire a nyafi miatt lehet haladni Vele). De végre rájöttünk, mi a baj: nincs biztonságérzete nagy medencében. Folyton a falakat kémleli, mintha fogódzót keresne, és csak akkor nyugszik meg, ha rátámaszkodhat egy úszódeszkára, vagy a medence szélére. Az nem elég, ha mi magunkhoz öleljük. Nagyon furcsa, de nem adhatjuk fel. Az oktató szerint 2-3 hónap alatt minden Baba átlendü a holtponton. Vuduzzatok, légyszi, hogy sikerüljön!

Utólag is minden Névnaposnak, Hófordulósnak és Más Ünnepeltnek nagyon sok boldogságot kívánok!

Na, elég belőlem... később még benézek.

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Életjel! ;)

Megvagyunk, nincs semmi gond, csak szombaton kirándulás ugyebár, vasárnap meg azt pihentem... :oops: 2x is aludtam Szelivel napközben! Nagyon szupi volt!!! :D
Ja! Ma délelőtt meg filmet néztem... :oops:

Tündériek a Babócák a képeken!!! :D

Robesznak boldog hófordulót!

K.Timi! Szeli body-ban alszik (vagy hosszú, vagy rövid ujjú, attól függően, mennyire hűl le éjjel a levegő), és ez közepesen vastag ujjatlan hálózsák. Mi az éjszaki szobában alszunk, ott nincs az a dög meleg!
Tápszer: Szeli egyre kevesebbet evett reggel és este (120-akat), tegnap este már csak 90-et :oops:, aztán úgy döntöttem, ideje lecserélnünk az etetőcumit 3-asra, így megette az eredeti adagját (160-at)! Főziből és gyümiből is kb. ennyi fér a pocakjába, de van, hogy bevág másfél adagot valamelyikből! ;)
Vízből minimum 2 deci lecsúszik! :)

Fleur! Hozzánk holnap jön a légkondis!!! Hurrá!!! :D

Ha jól hallom, felébredt... ennyi volt az olvasás... :roll: :)

Kép

Kép
regcsiken14

vazze! Miket írtam...

ez = egy
éjszaki = északi
:oops: = :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Anitáknak boldog névnapot!!! :)

Ja igen! Nolka nagyon okos kislegény, hogy más ilyeneket mond!!! :shock:

Mmarica! Tejterméket Szeli még csak sajtot, joghurtot és kefirt kap, de már túrót is lehet (tudtommal).
Darabos kaja: én adtam már Szelinek a mi sült csirkénkből (persze a belsejéből csippentettem), és nagyon ügyesen eszi a bulátát is (Kolbi! Köszönöm a tippet!) Szépen fokozatosan lehet haladni szerintem. Próbálkozni kell!

KTimi! Gratulálok Ádám első fogacskájához! :)
(Szeli lesz az utolsó, vagy mi vaaaan??? :D)

Mesi! Gratulálok Zsófinak a első lépésekhez! :) Ügyi vagy a kiváltással!
A kilók miatt ráérsz utána is aggódni! Szopi + pocaklakó... egyél csak!!!

Tünde utólag is boldog névnapot!!!

Irina! Trapista, amit mi is eszünk!

Jaj, de ügyes Máté!!! Gratulálok a felálláshoz!!! :) A CD-knek annyi! :lol:

Miléna! Örülök, hogy jobban vagy!!! :) Szupi az új babakocsitok!!!

Anitja! Köszönjük a szervezést! Igyekszünk mi is elmenni!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Szeli egyébként még mindig durmol! :lol:

Uzsira mostanában rizses tejpépet szoktam adni, kicsi gyümivel ízesítve. Ja! És a salátafőzelékem (is) nagyon bejött neki! :D
Ma paradicsomos krumplit készítettem, bébiknek való paradicsomlét tettem bele, és (mivel ez még kevés volt hozzá) azt a sűrített paradocsomot, amibe nincs tartósítószer! Bevágta azt is! :)
Receptcsere valahogy mostanában nincsen!
Írjátok le plííííz, miket főztök a bébiknek!!! Kifogyok az ötletekből!!!

Kép

Kép
regcsiken14

szép estét :)

Tündének,Anitjának,Grandának,Ancsinak boldog névnapot :)

Robesznak boldogságos 9-et :)

Irina!
Ádi még mindig tündér pasi :)
sajtkérdéshez hozzászólni nem tudok,Bálintnál ezek kilőve :( de én sem ehetek,mert szoptatok :( de már majd megőrülök egy bakony camambertért,meg egy pohár tejért :oops:

Fleur!
Evés:Bálint alig evett az elmúlt napokban :( a védőnő szerint tuti a melegtől.S talán igaza van ilyenkor mindenki kevesebbet eszik :?

Meryke!
de ügyi Máté :) olyan jó kis husimusipasika :)

KTimi!
gratula a foghoz :) dokinál mi volt?lesz végül műtét?

Mesi!
ne parázz a súlyod miatt oké???????????
Mírával 2 hónapos terhesen 69 kg voltam szerintem 90 felett voltam mikor szülni mentem,Bálinttal 76kg voltam 3 hósan és 92vel szültem :oops: s most tartok 75kgnál :wink: lassan de biztosan leolvad a sok felesleg :)
Amúgy hogy vagy? Zsófi hercegkisasszony?
Eszembe jutsz ám mindennap,Bálint vmi veszett mód anyás lett,senkinél nem hajlandó maradni :evil:

Keresztelő :)
előzmények :) kis tragikomédia,mert miért is lenne egyszerű az élet minálunk :)
Míra csütörtökön itton,nem érzi jól magát :cry: de szerinte pénteken utolsó óvódai napra el tud menni :)

péntek:készülünk oviba :) hű de jó gondoltam én,legalább sok mindent meg tudok csinálni :) aha,Vera tervez,Míra végez 8) leányom indulás előtt wc-re ment,aztán megint,majd ismét,s újra és újra :evil: gyerek lelkibeteg h. nem búcsuzhat el,csak ősszel találkoznak újra a csoporttársaival :( közben én el Bálinttal azért húst megvenni,maradék cuccot elhozni oviból(teljes felújítás,gyerekek aznao csak kajálni mentek be az csop.szobába).haza :arrow: doki felhív :arrow: smecta,ha görcsöl a hasa 1/2 nospa :roll: du. míra jobban :)
este 1/2 12: Míra felzokog,Bálint felkel :evil: üvölt mindkettő :evil: én kiakadva, hajnal 2-re elalszom :) Robit ébresztem 1/2 5kor(mert túlórázik),Bálint meg 6kor úgy dönt elkezdődik egy új nap :lol:

szombat:
anya zombi,kávét iszik,Bálint pörög tőle 8)
Míra rókázik,hasa megy ismét :( csak fekszik bágyadtan nem beszél, nem mosolyog :( még Bálint sem tudja jó kedvre deríteni,kezdek kétségbe esni :( Míra elalszik :roll:
Bálinttal el,keresztelőruháért,persze épp zárva a turi ahonnan kölcsönözném,menjek vissza kb. 1 óra múlva.
haza Míra felkel,vizes zsepit kér a fejére alszik tovább :) Bálinttal vissza a ruciért,majd végre itthon,lányom felkel,jókedvű :lol: fellélegzek vége :)
Apa csinál pár képet,Míra boldog keresztelős ruhát végre felveheti kicsit :)
Kép Kép
jön az este :) somlói összekészítve :lol:
Kép
hús bepanírozva,leves megfőzve :lol: 8)
Míra 10kor felzokog ismét,perrsze egyetlen szeretett kistesója szolidál vele :evil: 1/4óra múlva csend (ha lenne homloktörlő szmájli) :lol: ez a nyugalom tart kb. 2 órán keresztül,majd kezdődik előlről :evil: Fiúgyermekem viszont úgy dönt kipihente magát :evil: nekem már nagyon csúnya gondolatok fordultak mega fejemben,sem apa,sem én nem tudtuk visszaaltatni.Ha beraktuk az ágyba hisztizett,ha kivettük csend lett.
Aztán végre elaludt 01:23kor,mi is lefeküdtünk,reggelig nyugalom gondoltuk mi :lol: De Míra ismét keresztbe húzza számításainkat 1:35kor ismét felsír,persze kistesó is :evil: szerencsére mst mindkettő hamamr visszalaszik :)

vasárnap:
Bálint és Míra 7ig hagyott pihizni :) aztán jön rókakoma,kis hasmenés,Míra bágyadtan fekszik/alszik a konyhában a padon :evil: mindenki készül,Mírának B6 vitamin beadva,ne hányjon többet,pelenka ráadva,mert Murphy alapján tuti templomban jönne újra rá a fosás :oops: Dédipapa megérkezik,mondjuk Neki keresztelő után mi jövünk haza,Míra beteg :(
Végre én is elkészülök(persze utolsónak),már senki nincs itthon a kapuban várnak.
Istentisztelet elkezdődik,Dédipapa szokásához híven röviden,de annál meghatóbb és elgondolkoztatóbb beszédet tart.Meglocsolja Bálintot(remeg a keze),fiam kissé vizes lett,persze üvőlt,mert nem anya kezében van :)
Kép Kép
Aztán Míra aki áhítattal figyeli és megszeppenve,bágyadt szemekkel tűri a szertartást :)
Kép Kép
végre vége,mi kirobogunk kölykökkel a templomból,Míra mint akinek semmi baja elkezd zabálni,szegénykém éhes alig evett 2 napja.
Szerencsére aztán nem volt semmi baja,pörgött jól érezte magát :)
Kép Kép
Kép
dédikkel :)
Kép Kép
aztán éjjel kezdődött minden előlről....
szóval nemlétező nemiszervem már kivan :evil:
s mától igazi egész napos 2gyerekes anyuka vagyok szeptemberig :) ami tök jó,mert tényleg imádják eygmást és ha bármelyik rosszkedvű a másik mosolyt csal az arcára :) de Mírát lefoglalni jó meló lesz :)

pusz,mára lelöttem magam :)

KépKép
viranka

tudom mit akartam még :)

Kolbi!
enyém finnyás fiam a banánt is köpi kifele,pedig próbáltam párszor már adni neki :? lassan már semmilyen gyümit nem hajlandó megenni :( mondjuk elfogyni biztos nem fog :lol:
képek Máté Őuraságáról? rég láttam őt is :)

Anitja!
köszi a talihely lehetőséget :) Jászai tértől gyalog nagyon messze van? Nolka csudapasi :) olyan gyönyörű szemei vannak Neki is :) duma nem semmi .) igaza van mondjuk,majd Ti ugráltok,ő meg mondja mit akar :wink: 8)

Regi!
Szeli hogy bírta anya nélkül?

KTimi!
Bálint rövidujjú body+ harisnya :) a szobájukban nagyon megáll a levegő,hiába van minden nyitva :(

Nektarin!
gratula a 3. helyezéshez :)

no tényleg :arrow:

KépKép
viranka

no még1 :oops:

Silka,Granda!
Szex és New York-ot megnézitek moziban?

KépKép
viranka

Sziasztok !

Nagyon köszönjük a gratulációkat.

Ma délelött kibújt Ádi bal felső 1-e és délutánra meg a jobb felső 1-e.
Így a helyzet felül kettő alul egy fogacska.

Nagyon kis cuki jó éles már ki is próbálta az apja ujján.

Máténak nagy gratuláció a felálláshoz.

Minden ünneplőnek sok boldogságot.

Jó éjt mindenkinek.
20200310173350

Drága Viranka, kívánságod parancs, legyenek e fotográfiák a köz
kincsei! :lol:

Kép

Kép Hurkagyurka

Kép Lefekvés előtt

Kép Higiénikus Máté

Kép Segítek Anyának

Kép

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok Lányok!
Hiányoztok ám minden nap, de nem nagyon van időm írni. olvasni még csak-csak.
Szóval jól vagyunk, bár Botó taknyos pár napja, így porszívózunk.
Kb másfél hete sikerült leszoktatni a kicsi fiamat az éjszakai óránkénti ébredésről és cicizésről. A Suttogó féle módszert alkalmaztuk. 3-4 éjszakán keresztül Balázs kelt fel hozzá, és ő altatta vissza. Az első éjszaka nagyon brutál volt. Szinte semmit nem aludtunk. Botond nagyon rosszul viselte a hiányomat. A második éjszaka már "csak" 4-szer kelt fel, a harmadikon háromszor. Mostanra végigalussza az éjszakát, fél 5 - 5 körül ébred csak fel. Akkor cici, és reggel újra cici. A tejmennyiségem drasztikusan csökkent.
Egyébként továbbra is egy tornádó. Kapaszkodva megy, már nem csak oldalazva, hanem átlósan is. Továbbá tolja a bébitaxit maga előtt, és JÁR. 8) Életveszélyes. :shock: De annyira élvezi! :lol: :lol:
Továbbra is csak tapsizik, illetve a hol a ... kérdésre, esetleg előkeres dolgokat. Ja! És magától elbújik a függöny mögé, és meg kell keresni. :lol: A közlekedésen kívül semmi nem köti le 5 percnél tovább. Akkor is leginkább a szekrányajtók, ajtók csapkodásával van elfoglalva. :lol:
Most csak ennyire futotta az erőmből, de még képeket dobok.
Jó éjt!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Ja!
Azt hiszem Anitja írta, hogy Nolka semmit nem vesz be a szájába. Háááát. Botond MINDENT, azaz MINDET a szájába töm: a földön megtalált kölesgolyót, a virágföldet, a borsóhéjat, a hangyát, a porszívót. Ultra gáz! Elképzelésem sincs, hogy lehet túlélni a agyerekkort. :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kép Kép
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Igazából nem akartam még elmonondani, de nem bírom magamban tartani :
Kép

Kb 2 hete biztosan éreztem, hogy van egy pocaklakó Pöttyöm, és a teszt megerősítette. :lol: :lol: :lol: :lol:
Eszméletlenül örülünk, de ugyanakkor ijesztő is egy picit. Botond még csak 16 hónapos lesz, amikor a kistesó születik. Saját számításom szerint a szülés 2009. január 25.
Dokinál még nem voltam, a héten megyek majd.

Szóval ha még van abból a "kistesótapasztó energiából" akkor légyszi nekem is küldjetek! :lol: :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

SENSEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JIPPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

És Botond nagyon aranyos, igazi csillogó szemű!!!! :D
Az elfoglaltságai pedig megegyeznek Mátééval. (Kivéve az éjszakát, amikhez utólag is sok erőt kívánok! ++++++++++++)

Ja, a gyerekkort már sok Szülő túlélte. Nektek is menni fog. :wink: :lol:

Viranka: haláliak a keresztelős képek és a sztori. Bevallom, bármily szomorú Míra állapota, muszáj volt nevetnem az előadásodon! :oops: :lol: Remélem, azóta Őhercegnősége jobban van, és mindannyian kipihentétek Magatokat.

Regi: holnap jövök 1-2 főzős 5lettel, jó?

Most lépek szunyálni, mert Máté nem sokat vacsizott, biztos hamar felébreszt majd, hogy éhes (remélem, f4-4-ig kihúzza, aztán utána még úgyis durmol.) Jóéjt, és Sense köszi a tesztes képet, most vigyorogva megyek szundizni!!! :D :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok,

csak olvasó módban vagyok pár hete, de NAGYON örültem Emesének!!!!!!!!!! És most Sense is!!!!!!!!!!
HURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :P :P :P :P

És köszönöm a köszöntéseket, pár óra (nap?) múlva jövök, csak jelenleg széttáncolom a sarkaimat (szó szerint....)

Linda jól van, 7 és fél hós kora óta áll, 6 fogú gyerök és izomkolosszus, very fárasztó......Ugye ismerős? :lol: :lol:
Szerintem most a legédibbek, kommunikálnak, röhögnek, hablatyolnak, nagyon élvezem.... De keveset eszünk és melegünk van...

Holnap próbálok képekkel jönni, ha alvás alatt engedi a kisasszony.

Kép
granda

SENSE EZER GRATULA!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
hajagosné szabó éva

Sense gratulálok :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: