A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Lányok! Már fő a víz! Galuska bekavarva! Majd postázom!

Babanapló: 2 éve abban a csomagban, amit a kórházban kaptunk volt egy. Én Rolinak szorgalmasan írtam, ragasztottam bele a képeket. Most is tervezem, hogy vezetek, már csak azért is, mert Rolkónak is van.

Dodó! Nagyon ügyes vagy! Magadtól rajzoltad, vagy másoltad? Egyébként mindegy is, én egyiket sem tudnám megcsinálni!

Kép
szly27

Anyjuk!
Ez hobbykatalógusból való... ezek olyan figurák, aminek eredetileg drót a lába, és fa a teste..... Amugy vízzel higíthatós makettfestékkel festettem..... ed szerintem temperával is lehetett volna, mert ez a szekrény nincs lelakkozva, csak egy rétegben fehérra lefestve!

d.dodó

Milyen jó ilyen hírekre érkezni Istenem remélem lassan elindulnak a bébik s örömkönnyek töltenek el bennünket majdnem mindennap míg az összes kispocak a világra jön :D

Ami, sziszka Sz. andi hajrá +wera+++++++++++++++++++++
tappancs28

szly!
Ugy magamtól, hogy hobby katalógusban kb 2cm nagyságu minta volt.... szóval csak néztem, és szabad kézzel rajzoltam!

d.dodó

Sziasztok,megjöttünk dokitól.
Ismét elfáradtam-Mindjárt megyed durmolni Kristivel.
Hurutos a füle,gyulladt a szeme-kepott antibiotikumot,meg szemcseppet.

Miről maradtam le?Aminál is alakul valami?

Kép
Kép
Kép
kike

Dodó! Tök jó lett! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!
Megint segg voltam!
Most epp az almat felejtettem a gazon! felapritottama maradek ket almam hogy csinaljak kis lotyit magamnak.HAt mar csak a lakasban terjengo bizre lettem figyelmes!
Komolyan mar lehetne ennyi eszem, hogy semmi ilyent nem teszek oda, mai oda tud egni.
A vicc hogy annyira vegig a fejemben volt, hogymenjek ki mert monnyen odaeg....
es megis! Basszus!
Vendég

Hú,betöltöttem a 35-öt-rohan az idő :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

gyereknevelési könyvek... hát Vikivel értek egyet, úgyis mindenkinek van saját elképzelése, na meg a valóságban úgyis eldől, mi hogyan lesz jó a kicsinek meg a szülőknek.
Persze könyveket én is ezerrel lapozgattam, nálunk a Dr. Spock azért ott van a polcon, meg egy Picik és kicsik c. könyv - ez utóbbi nagyon hasznosnak bizonyult, hogy mikor mit tud a baba, hogyan fejlődik-változik, mire képes.
Tele a padlás a gyermekpszichológia könyvekkel, de valójában nem nagyon vettem elő azokat, nem is volt rá igazán szükség. Amit még böngésztem: Fejlődéslélektan (ha agyonüttök se jut eszembe, ki írta), Osiris kiadvány, azt tudom. De asszem az is túl szakmai már.

Ja, tudom, még egy aranyosat kaptam: Ebadta kölyke, bőg - ez a címe, szerzőjét persze hogy nem tudom, de nagyon gyakorlatias tanácsok vannak benne!

Szerintem azért jó, hogy ha egy csomó könyvet beszerez az ember, mert úgyis azt látja belőle, hogy ha az egyik könyv szerint valami nem okés, attól még a másik szerint meg pont az a jó... úgyhogy nagyon megnyugtató tud lenni!

Ja, és egyik gyerekkönyv sem szentírás...

KépKép
szkagi

kike: szegeny gyerkoc! Jobbulast neki! NA meg vigyazatok magatokra nehogy a csalad tobbi tagjan is vegigmenjen valami nyavaja!
Vendég

De jó,most látom Szly csinált babás táblit,nagyon jó :D

Kép
Kép
Kép
kike

kike!
Jobbulást kristófnak!

d.dodó

Köszi Anyjuk-talán hamar kikeveredik belőle-most meg ez a hányásos,hasmenéses vírus van-mindenki nagyon vigyázzon.Nővérem is elkapta így nem jönnek ma.Csak neki a gyomra fáj iszonyatosan,nincs hasmenése se hányás,így még rosszabb mert nem ürül a szervezetéből a baci :? A körzetitől vénásan kapott valami gyógyszert-szegény nagyon sajnálom,ráadásul ott is beteg a gyerek,most még biztos ezt is majd elkapja.

Kép
Kép
Kép
kike

Fejlodeslelektan kotelezo volt valamelyik pedagogiai targybol, nezemmost boszen a polcom , azt hittem megvan, de az a Binet Merei fele nem?
nekem gyermeklelektan van csak meg, es az a Merei, akkor a fejlodeslelektant en sem tudom.megneztem: cole, de ez tenyleg tul tudomanyos! viszont aki birja, annak megeri kezbe venni!
Vendég

Dodó:neked is köszi-megyünk pihizni-jók legyetek :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Anyjuk sajnálom! :cry:
Ha gondolod cserébe küldök neked göröggyümilevest, rizst és sült májat baconba tekerve, almapaprikával és utána egy kis öszibarackos,turos sütit! 8)
bencuri

Dodó, nagyon-nagyon tetszik a fiókos szekrénykéd a képekkel!!!! Milyen ügyes vagy!

Kike, jobbulást Kristinek, gyógypuszi neki!

Kicsit dolgozom most, aztán délután én is gyerekorvoshoz viszem Szonját - és megpróbálom felíratni a picinek is a gyógyszertári cuccokat.
Még benézek, mielőtt lelépek 8)

KépKép
szkagi

KIke jó pihit, gyógyulgasson a gyerköc!
bencuri

Amiken en gondolkodok:
T. Stein, Martin Dr.:
Az első két év

Carol Cooper, Dr.:
A baba fejlődése - Lépésről lépésre

Faber, Adele - Mazlish, Elaine:
Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje

Ranschburg Jenő:
Szülők könyve - a fogantatástól az iskolakezdésig

Persze nem megvenni mindent de kezbe venni! MAr szeretnek nagyon beiratkozni ujra valamelyik konyvtarba!
Vendég

Bencuri, ezt mind te sütötted-főzted????
Nekem is küldhetsz kóstolót! :D
ablak-ajtó nyitva, szám tátva :D

KépKép
szkagi

dodó : ez annyira aranyos!!! imádom a sajátkezű dolgokat! én is szeretnék ilyesmikkel foglalkozni már csak 10munkanap választ el tőle!
Vendég

bencuri: en benne vagyok! nem vagyok valogatos:)
Vendég

Anyjuk,
olvasd el mindet, aztán utána meglátod, neked hogy lesz jó.
Évek óta nem voltam könyvtárban, de tényleg, milyen jó lenne 8)

KépKép
szkagi

Dodó jó lett nagyon a festés ügyi vagy :wink:

Kike jobbulást és a többiek vigyázzanak magukra, pihizzetek sokat

Anyjuk sajnálom a leégett kaját

T. marcsi gratula az ismerősnek a leánykájához is és sok boldogságot meg tejcsit

Mi tegnap és most éjjel se aludtunk egy percet se már kezdek agyilag megborulni mert fáradt vagyok de kiskrapek nem enged aludni a forgóm meg a gerincem iszonyatosan be van állva, az ellenségemnek se kívánok ilyet.Délutánra pedig menni kell oviba búcsuztatóra sajna, de semmi humorom hozzá, úgy éérzem magam mint egy élő mhalott.
No most rohanok, hogy elhozzam a fiam az óvodából mert nem engedték, hogy ott maradjon jó nekem 3-szor ide-oda rohangálni ovi-otthon között elvégre ráér a kismama :evil:

No jók legyetek sziasztok
tappancs28

Halihó!

Henének gratulálok gyönyörű Gergő babájához, nagyon sok boldogságot, egészséget kívánok nekik, Gergőnek meg külön jó étvágyat és sok tejet!
Olyan boldog vagyok, hogy végre láthatjuk az első babánkat :D :D
Hú, mit izgulhattatok ti végig tegnap :D

Ami,
várjuk, hogy jelentkezz! Vagy már más fog rólad tudósítani?

Többiek a táblázat elején, mizujs?

Szly, jó lesz így a babás tábla! Ügyes vagy!

Csilláéknak továbbra is drukkolok! Jó lenne Maverickékről is tudni!

Dodó, milyen ügyes vagy! A szoba is nagyon szép, de amiket ráfestetteél a komódra... minden elismerésem!

Láttam egy csomó pocakot :) Vkata, Marcsi, Anyjuk, szépek vagytok :) ugye, nem felejtettem ki senkit?

Véda, köszönöm a babafordítós tippet. Egy próbát tényleg megér. Bár a dokim azt mondta, ha egy baba faros, annak oka van: a köldökzsinór hossza, a méh formája. Én még hozzátettem: lehet, hogy ez a véleménye a világról - a fenekét mutatja kifelé :D

Viki, Apának biztosan jó érzés lehetett, hogy a kisfiú így bűvölte őt :)

Kike, Kristi jobban van? Jobbulást neki, vigyázz magadra és a lábadra. Sajnálom, hogy a doki miatt potyára mentél, legalább telefonálhattak volna .... :x

Andkata, de jó lehetett babázni! És ügyes vagy, hogy csak +7 kilónál tartasz!

Magdi, utólag is boldog névnapot!
Jól megviccelt benneteket a baba! Azért nem baj, ha ilyenkor kicsit próbáljátok aktivizálni.

Vkata, sajnálom a ctg-mizériát! Sajna én se számítok jobbra... ráadásul el kell mennem vérvételre, ahol millióan vannak, sorszámot kell húzni, és a kismamikat nem hívják előre. Előnye viszont az, hogy nyugiban olvashatok majd :)

Marcsi, hogy van a kutyátok?

Muffin, Apa jól rádijesztett... remélem, kiengesztelt!

Képzeljétek, nővéremnek (aki most 30 hetes) be kell feküdnie legalább két hétre, mert a babája kicsit lassabban nő, mint kéne, és az áramlásvizsgálaton kiderült, hogy a méhbe vezető erei kicsit be vannak szűkülve. Infúziókúrát fog kapni. Szóval van miért izgulni nekünk is. Nagyon aggódik a babáért, meg amiatt is, hogy ennyit, vagy többet bent kell lennie, és közben dolgoznia is kell majd. Telefont, laptopot kell bevinnie, és a SOTE I-en elég sok nemzetiségi van...

Na megyek, mert lement olvasás közben egy nagymosás... és leküldtem egy nagy adag gyümölcssalátát is :) Nálunk is borsóleves lesz. Paradicsomos tökfőzeléket akartam csinálni, de nem találom a receptjét. Tudtok segíteni? Köszi!

Kép
Kép
bondi

az en jokedvem elegge megcsappant nem csak a minusz egy labos, az le van tojva, de draga uram ma ismet ott tart, hogy ezt amunkat nem neki talaltak ki, o keptelen megtanulni, bla, bla, es o elkezd uj utan nezni:(
Mondhatom rohadtul nem vagyok boldog!
Mint mindenki jol tudja ma Magyarorszagon nem tud az ember csak ugy munkat talalni, foleg mai meg fizet is...............
Nagyon remelem nem rugatja ki magat addig amig nem talal valamit. De azert en legyek nyugodt, stb :twisted:
Aha az ugy megy! Hamarosan gyerkoc szuletik, a kulfoldrol haza hozott penzunk a veget jarja, de en legyek nyugodt!
Epp robbanni tudnek! De helyette csak bogok!
Vendég

Ági- a leves csak zacsis, de a többit mind én csináltam! :D

Küldöm nyissátok az ablakot!
bencuri

Bondi, drukka tesódnak, reméljük nem lesz semmi baj!
Ja és Otinak nagy puszi, hogy hős volt a vizsgálaton! :D
bencuri

Anyjuk, ez nagyon nehéz! Párodat is megértem és téged is főleg , nemsokára hárman lesztek! Remélem hamar rendeződnek a dolgok!
bencuri

Bondi : akkor te voltal aki kerdezted, en Patr- nak irtam le:)
Szoval nekem a doki a popsi felpolcolasat mondta. De amugy en is eljutottam arra pontra, hogy nem veltlen hogy ugy fekszik a babo ahogy, bar epp irtam, mintha most mashogy lenne, nem fejjel lefele, de a feje nincs mar akoldokomben, o nem is faros volt hanem harant fekvesu, ami ugye meg sem probalhato termeszetes uton megszulni.
de majd 10en az uh megmutatja ,most epp hogy van:)
Vendég

bondi: en paradicsomosan nem tudom de lecsosan igen, enmultkor ugy csinaltam.

bencuri: hat fogalmam sincs. Mert ugye tamogatnom kene a ferjem ebben hogy ha nem rezi jol magat, akkor persze hogy mas utan kell neznie, de az en idegrendszerem ezt most nem tudja elviselni, es nem tud megerto felsegkent reagalni hanem csak ugy hogy neeee, ezt ne nem birom vegigcsinalni!
Nem tudom! Talan megin sikerullenyugodnia. ket hete is volt egy ilyen hullam rajta, de utana olyan dolgot csinalt am ment neki, szerintemma azert van megint ezen az allaspontosn, mert tegnap beszolt neki egy no, aki amugy amr ket eve ott van, hogy nem igaz hogy o meg mindig nem tudja- egy hete csinalja azt ami miatt leb.szta- es hogy gondolkodjon el akarja e ezt amunkat csinalni. Na szerintem emiatt tart ma itt.
csak tudom jol, hogy ha a munkahelyen gaz van, akkor az ithon is ki fog utni! Szoval nem konyoroghetek neki, hogy maradjon ezen a helyen!
fogalmam sincs. Azt hiszem nem tudok mit tenni, mint varni es bizni, hogy helyre allnak a dolgok!
Vendég

Az lenne a legjobb ha addig maradna, még nem talál valamit amit szivesen csinálna!
Tényleg értem amit mondasz!
bencuri

Anyjuk,
nagyon sajnálom a munka-dolgot! Hát igen, manapság rettenetesen nehéz unkát találni, nagyon rizikós otthagyni egy állást, amíg nincs másik.
Az meg a legrosszabb, hogy most téged is felzaklat ezzel...
Hát keresgéljen, csak ne hagyja ott addig, amíg fel nem vették! Vagy annyira rossz neki az a munka?

(sajnos az én férjem is állandóan panaszkodik, és mindig ott akarja hyagni a munkahelyét, úgyhogy teljesen megértelek.... ma reggel épp azt panaszolta, hogy megszüntették a parkolóhelyét a munkahelyénél, és akkor most mi lesz... hát van bkv is, nem igaz? De ő azt utálja :evil: én meg Szonjával a mai napig többnyire bkv-zom :shock: szerintem a gyerek már többet buszozott-metrózott, mint ő az utóbbi tíz évben)

KépKép
szkagi

Roli lerakva aludni, kaja kész. Lehet nem is eszek belőle. Mostanában nem vagyok valami nagy evő.

Fél háromra jön anyu Rolira vigyázni, mert nekem oviba kell mennem keresztlányom ballagására.

Anyjuk! Hát igen, ez a munkakérdés. Apa is szokott nyavajogni, hogy nem igazán szereti. Az előző munkahelyét szerette, de keveset fizettek, így jól jött az új meló. Kicsit húzta a száját, hogy az előzőt ott kell hagyni, de nem szabad önzőnek lenni. Ez sem rossz munkahely, és még jobban is fizet, + biztosabb is. Már pedzegette, hogy otthagyja, de megmondtam neki, hogy amíg nincs jobb, addig ki kell bírnia. Tényleg az a baj, hogy a mai világban nem nagyon lehet pattogni, mindenki örüljön akinek munkája van. Pláne, ha már van család, gyerek + a hitel!

Kép
szly27

Kike!
Jobbulást a Legénynek!

Anyjuk!
Te már megint amortizálsz?

Bondi!
Tesókádnak megy a drukk!!!!!
20150601134430

Anyjuk - nehari hogy ezt mondom de mi a francért hagysz ott mindent a gázon miután fölraktad??? :lol: Azért amit túzön csinálunk, azt elég gyakran kell kevergetni meg minden... én sose megyek nagyon ki a konyhából, ha főzök, max 1-2 percre... Nehogy félre érts, Isten ments hogy kioktassalak, de szerintem Te is jobban járnál ezzel a módszerrel :)

Amimami - hol vagy mááááár? Szétizgulom az agyam!!!
Vendég

Meg még a munkára visszatérve. Én is örülnék, ha olyan suliban taníthanék, ahol normálisabbak a gyerekek, de főleg a szülők. Az én sulim 95%-a roma. De mivel ide kaptam kinevezést, meg sem próbálom otthagyni egy jobb suliban lévő határozott idejű szerződésért. Mert mi van ha nem hosszabítják meg, akkor ott lennénk ahol a part szakad.

Kép
szly27

megnézem a menzát...
biztosan nem lesz göröggyümi leves, meg barackos süti, meg májacska :?
de valamit ennem kell
MOST

KépKép
szkagi

Na...én léptem. Megyek a dokihoz! Majd ha hazaértem jelentkezem!!

d.dodó

wera: apospm is mindig ezzel jon. De mivel olyan kis vacak a konyhank, es utalok ott lenni, es dog unalom varni hogy valam imegfoljon, igy csak olyankor vagyok ott mikor parhuzamosan tobb mindent csinalok.
Tanulhatnek a suru odaegetesbol, de hat en a makacs onfeju, kos....kepes vagyok elhitetni magammal, hogy most maskepp lesz:)

Munka: igen huzos kerdes, foleg ma itthon, amilyen szitu van! Remelem anelkul hogy bedepizne nekem, sikerul kiutat talalni. Ha masnem megint kulfold....
Vendég

A Mérei-Binét könyvet én is megjegyztem magamnak még fősuli alatt, hogyha gyerekem lesz, azt megveszem, mondjuk azt nem gondoltam, hogy ilyen sokáig kell vele várnom.

Dodó, klasszak a rajzok, ügyi vagy!

Bencuri, pont el akartam kérni a gyümilevi receptjét, dehát akkor majd veszek olyat a boltba.

Szerintetek cseresznyéből lehet gyümilevit csinálni?
Vagy valami jó kis narancsos meggyleves receptje nincs valakinek? A munkahelyemen a Cityfoodtól rendeltünk, ott volt ilyen és nyamm, de fini volt mindig.

Ja tegnap volt a tévében, hogy megint inflenzavírus van, de a nagy napsütés miatt hamar elpusztulnak a vírusok, de tényleg mindenki vigyázzon magára, asszem én is kis fokhagyma kúrába kezdek.

De megkukkolnám Henét meg a bébit!

Kép
teó

20150601134430

Levi baba a gyomromat rúgdossa felfelé! :shock:
Most már egyre gyakrabban érzem a köldököm felett mozogni.

Apa előbb hívott, hogy ma csak kettőig dolgozik, aztán siet haza hozzám. Hát a tegnapi húzása után melegen ajánlom neki! :twisted:

Anyjuk, mi most nagyon megszívtuk anyagilag, hogy a párom melóhelyet váltott, csak sajnálni tudlak ez miatt! :(
Enyém pár most külfölddel szemez. :shock: Igaz azt mondta, ha már fél éves a gyerkőc. De akkor is szép lesz! :?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti!
Mit csinált már megint a csávód?
20150601134430

Na haztaértem az oviból, van valami újdonsült hír, esetleg egy újabb kilátásban lévő babócika??? :P
tappancs28

... és sajnos az embernek mindig van egy-két idióta bunkó munkatársa, aki ilyeneket képes beszólni. Nem lehet arra számítani, hogy az új munkahelyen majd mindenki mindig jófej lesz.
Sőt, ha van egy-két jófej, már az is valami! Legalább lehet közösen panaszkodni :D na meg dolgozni :D

Mi sajna nem is tudnánk külföldre menni (tesómék évek óta külföldön élnek, persze ott sem egyszerű, de talán mégis jobb lehet), én a magyar szakos tanári dplomámmal, meg a pszichológiával semmit nem kezdhetnék, a Zoli meg műszerész, de sajna mindkettőnk nyelvtudása inkább lelkes, mint használható :D

KépKép
szkagi

Könyvből hass ajánljak még egyet, kettőt.

Ranschburgot támogatom először is.

Aztán van olyan, hogy Libby Purves: Hogyan ne legyünk tökéletes anyák.

Bettelheim: Az elég jó szülő

Van a nagy gyermekkalaut, szerzőt nem tudom fejből, majd előveszem.

Suttogót személy szerint nem díjazom, de azt vallom, ahány ház, annyi szokás.

Na meg vannak az elvek, meg a könyvek, aztán jönnek a gyerekek :lol: :lol: :lol: :lol: . Én is felkészültem anno, hogy semmi barbie, csak fajáték, csak biokaja.... Immár kijelenthetem, hogy ők meg én igyekszünk egy arany középutat meglelni.

Voltam ma a gyógyfüvesnél, vettem gátolajat, meg szeretek odamenni. Aszondja, na minden percben jöhet már... Mondom még két hónap!!!!! Azt állítja, lehetetlen. Namost imádom, de elég boszis, legyen neki igaza. :lol:

potyka

Hát Viki, a szokásosat. :(
Hatig dolgozott, aztán valahogy nem akart hazaérni. Kilencre érkezett. Gondolhatod milyen fogadtatásban részesült... :twisted:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti: mi is igy tervezzuk, hogy kb mikor fel eves a gyerek mar elnidulhatunk. Jo ok, csak ugy hogy vagy ismeroshoz, vagy ugy hogy a ceg ahol munkat talal intezi a lakast, vagy o eloremegy mi meg utana. Azert kulfoldon nem honapok kerdese a munka talalas, es a laks berles.

csak szomoru hogy ennek kelljen lenni a megoldasnak, ha nem kuporgatni akar az ember es belegebedni a munkaba!
egy fizetesbol itthon szinte lehetelen megelni. NA mar most en min. 1 evig nem tudok dolgozni, es akkor is hova. Gyakorlat nelkul friss diplomaskent amunkaeropiacon...Es akkor ha mar valami ize mnkat kell csinalnom, akkor nem itthon szarert hugyert- mar bocs- hanem kinn a duplajaert:)
Vendég

jajj, ma mar masodszor lapteto:)
Es raadasul most "csunyasag"

Megprobalom magam tultenni ezen a gondolatkoron, nehogy miattam is frusztralva erezze magat. Na meg babank sem orul a lelkiallapotpmnak, kalimpal ezerrel, de hat nekem meg csak potyognak a konnyeim, pedig egyenlore nem is tortent semmi gaz.
ah, szornyuek a konnyeim!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: