A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hello Lányok,

Gyorsan kihasználom az időt, miszerint Lizkókám hetek óta először végre megint elbuzgálkodik a járókában és nem rögtön felállva reklamál, h vegyem ki. :lol:

Köszönhetően a hajnali ébredésnek, már túlvagyunk egy másfél órás sétán. Borzasztó meleg van kint, már fél 9-kor patakokban folyt rólam a víz. Mi lesz itt ma??? :shock:

Ágica, remek hír, h negatív a lelet! Jaj, szegény kislány! Tényleg vége az egyiknek, jön a másik.

Kiskolbi, én is örülnék neki, ha Lizi csak vizet inna. Nálunk pont fordítva van, csak a gyümilé megy, feles higításig jutottam el hónapok alatt, ennél hígabban már nem kell neki. Meg a hipp tea sem, csak jó édesen… Inkább sztrájkol, és nem iszik 30 fokban se. :roll:

Regi, Emese, Maggie, milyen édesek a képek! Regi, hogy neked milyen szép fényes a körmöd, bakker! És milyen szép formája van! Irigykedem a csumpi papír körmeimmel…
Maggie, ágyat ugye lejjebb raktátok már? :lol:

Gremese, mennek a tesótapik +++++++++++++++++! Tényleg minden terhesség más, szerencsére most csak eddig tartott a rosszullét. Apropó, gondolkodtatok már a fiú/lány kérdésen? Mit érzel?
Tényleg, Zsófiból kiindulva, lehet, h karácsonyi kismanó lesz! :wink:

Dotildi, azért ezek a szomszédok elég gázosak! Legalább visszahozzák, amit kértek? Ha én kérek vmit (másfél év alatt kb 4x), akkor mindig megveszem és visszaviszem. Kivétel 1 szomszéddal, velük más a viszony. A múltkor gyakorlatilag éjjel fél 11-kor a teraszon vártam vacsival. :lol:
Grillezésből nálunk is volt balhé rendesen (mondjuk nekünk nincs sütőnk). Pár emeleti comcéd szerette volna belevenni a házirendbe, h tilos a kertekben grillezni. :shock: Csak az a bibi, h még az emeletiek is megvétózták, hiszen egy csomóan az erkélyeken is nyomják. Sálálálálá, happy az élet társasházban! 8)

Lmóni, persze, h ők! :twisted: Lenne ilyen törvény? Utána kéne néznem…
Rettegjetek, ősszel megszállunk Titeket! :lol:

És én is pótolnám tegnapi figyelmetlenségemet :oops: :

Isten éltesse Lindát, Bálintot és Botondot! Na meg a mai napon Petrát!

Kép

silka
silka

Mesi! Nem baj, ha jobban vagy! Szelivel nekem csak enyhe émelygésem volt, aztán mégis jól megtapadt! :D
Zsozsó tüneményes abban a nyári sapiban! :)

Hörcsög! Ájjj! :?

Dotildi! Szombaton meg én megyek munkahelyi kirándulásra, de mi busszal, Gyulajra. Biztos jó lesz!!! Szelike meg Anyumnál! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Na akkor az igért képek.
Kép Kép

Kép Kép

Még mindíg szeretek anyán aludni.És így ébredtem.
Kép Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Hófordulós csibéknek minden jót!

Köszönöm a reagálásokat!
Képzeljétek: éjszaka Zéti csak 3x ébredt, reggel fél 9-ig aludt. Ja és már este is időben elaludt, pedig általában 9 körül szokott. Ééééééééésssssss azt vettem észre ma, hogy teljesen jól érzem magam. Valószínű kialvatlan is lehettem.... :shock:

Jövök később, jött a párom. Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Éljen Petrus! És továbbra is jobbulást Neki!!! ++++++++++++++++

Drága Lányok!
Nagyon-nagyon köszönöm, hogy leírtátok a tapasztalataitokat, és ennyire biztattok! Iszonyú jól esik, és el nem tudom mondani, mennyire számít nekem, mert csak úgy vetkőzöm le a paramamiságot! :D
Ez a terhesség tényleg más, be kell látnom, hogy nem muszáj nekem 7 hétig a halálomon lenni. 8)
Azért eléggé fáradt vagyok, egy zuhanyozás után alig kapok levegőt. :D

Kiskolbi! Apátok egy kicsit infantilis. :lol: Én a helyében biztos legyártottam volna a teraszon Emíliát abban a romantikus környezetben! :wink:

Ami a rokonyságot illeti, mi rágyúrtunk a témára, hogy Máté tudjon választani. (Bár úgyis a lányok választanak! 8) ). Ha Hugi lesz. Ha meg öcsi, akkor neki lesz egy-két szava, hogy Zsozsót elengedi-e. No meg az Apjának... 8)

Viranka! Én nem élem bele magam, hogy fiú lesz, vagy lány. Nem érzek semmit (egyelőre), lesz, ami lesz, csak ne legyen semmi baja! :D

Egyébként Bálinttal álmodtam. Azt már nem tudom, hogy mit, de egész éjjel! Zsófi többször mozgásfejlődött, olyankor visszatakartam, megigazítottam, és minde egyes visszaalvásnál Bálintot láttam. A tejfölszőke buksiját. :D

Hörcsög! De jók a képek!!!!!!!! Ildike meg mint egy kismajom, úgy lóg Rajtad! És milyen sűrű barna haja lett.... Nagyon szép kislány! Úgy fognak rá vigyázni a Bátyusék, mint a szemük fényére!

Nevek: Ilyenben még nem merünk gondolkodni, max. a 12. hét után. Mióta babanetezek, Apának nagyon tetszik a Regina, és a Gréti. 8) Fiú nevekről nem is beszélünk. :roll: De remélem kell majd. :)

Silka! Lehet, hogy igazad lesz, és decemberben már babázok újra, hiszen Zsófi 3 héttel előbb született.

Szopi: Tegnap először próbáltam kiváltani a reggelit. Picit előbb ébredtem, mint Zsófi, így összeütöttem Neki egy tejpépet. Utána még volt szopi, de nem engedtem, hogy a teljes cicit kiszívja. A kis Haspók!

Estére elég rendes mennyiség termelődött, jól belakmározott. Erre ma reggelre a jó cicim eresztett. Ilyen már ezer éve nem volt.
A reggeli kiváltását nem tudtam folytatni, mert a Nagycsasszony 4.45-kor :!: kelt, így jobbnak láttam, ha összebújunk. Utána még jött egy két órás alvás. 8)

Dmaggie! Kispasid a topik Casanovája! Ez már biztos!!!!! Már most sármos! Mi lesz itt később? :shock:
Gergődnek jobbulást!!!!! +++++++++++++

Csak hogy Zsófiról is helyzetjelentést adjak: Visszabeszél! :shock: De nem gyengén! Perlekedik! Annyira aranyos!!!!!
(Nekem nem dumál vissza, csinálja, amit mondok), de az Apjának...
Apja rászól, hogy "nem szabad", erre összeráncolja a szemöldökét, a két karját fellendíti, majd csap egy nagyot a térdére, közben meg elereszt egy hatalmas ÁÁÁÁÁÁ-t!!!!
És ezt megcsinálja többször! Mintha azt akarná mondani: Apa! nekem ne mondd meg, mit csináljak! Az istenit!
:lol: :lol: :lol:
A játékait (aminek többször mondjuk a nevét) felismeri. Kérdezzük, hogy hol a HápiSápi (kiskacsa), erre körbenéz, és mikor meglátja, odamegy, és megfogja. Utána meg tapsizunk, mert örülünk!

És végezetül még egy sapis fotó:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese! Zsófi egy kis tündérmanó! :D Én is szorítok továbbra is nektek!Azt álmodtam, hogy Zéti már nagyobb és a kistesó annyi idős mint most ő. A második is fiú volt. Mentünk családilag valahová. Olyan jó volt! :oops: :D

Apa megebédelt és visszament dolgozni. Most várja a nagyfőnök döntését, hogy mikortól lesz az albérletünk szolgálati lakás. Remélem júniustól.

Alvásra visszatérve: eddig szörnyű éjszakáink voltak. Hajnali 2 után óránként ébredt, ha pedig aludt akkor percenként vissza kellett fektetni. Csukott szemmel vagy felállt vagy négykézláb akciózott. Mondjuk ezt reggel is csinálta ma.
Azt pedig már írtam, hogy sokat szopizik. Már két mellből mindig. Ráadásul pár napja a szilárdabb kaja nem nagyon kell neki, csak a cici...

:roll:

Megyek majd kivizsgálásra, a vérnyomásom miatt amúgy is kell. Remélem semmit nem fognak találni.

Megyek mert unatkozik manóm. Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Mesi!

Köszi.
Egyszer írtam hogy szőkésbarna
persze a kis pihék. :D
Neked nem mondták,hogy abba kell hagynod a szopiztatást minnél előbb?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok,

jó ez a meleg, de azért nem ennyire, még szerencse, hogy egy kis szélmozgás van legalább. Voltunk a teraszon 11 előtt, de az árnyékban sem birtam tovább fél óránál. Majd 3 után leszünk kint, tegnap 7 körül volt elviselhető a meleg.
Ha megjön apa biztosan ma is pancsolunk, tegnap már én este nem is fürdettem meg, elég volt a pancsi, meg egy kis mosakodás a mosdóban :wink:
Krumpli alma-sóska főzeléket csináltam, remélem izleni fog Pétekének.
Jut eszembe, akartam már irni, dogy nálunk a pép szerű kaja már nem igen menő, a darabosat kedveli. A 8 hós bébiételeket csak úgy nyeli, sőt egy üveg mintha nem is volna elég, még desszertet is kér :shock: Tegnap tökfőzelék volt csirkehussal, mint kacsa a nokedlit, úgy falta, csak lestem, pedig azt hittem nem fogja megenni.

Emese én még csak nem is émelyegtem, meg kivánós se lettem, meg semmi tünet és mégis jól befészkelte magát Péterke, ne aggódj, minden ok lesz:-)

Ágica jó hogy irtad ezt a nurofenes dolgot.

Horcsög szupik a képek:-)

Silka, Dotildi hát ezek a szomszédok! Na ezért költöztünk el a társasból, mi nem vagyunk ilyenekhez szokva. ( mi falusiak)

Miléna pihézzél Zétivel napközben ha tudsz!

Heni
KépKép
heni81

Heni! Nem is mondtam, mennyire édes a csapkodó Péterke a vízforgatósban!!! :lol: :lol: :lol:

Hörcsög! A dokim mondta, hogy ugyan a szoptatás és a terhesség nem zárják ki egymást, de a kettő együtt túl sok, hagyjam abba minél hamarabb a szopit. Ezt próbálom elérni. A reggelit most kezdtem kiváltani, és utána csak az esti marad, majd azt is elhagyjuk.
Zsófi egy kicsit pattanásos, de nem tudom, hogy a melegtől-e, vagy a tejcsitől, és a hormonoktól.

Miléna! Örülök, hogy jobban vagy, valószínűleg kimerültél, de a kivizsgálás majd mindenre választ ad!
Szurkolok, hogy a lakással kapcsolatban jól menjenek a dolgok!

Kép
Kép
Kép
gremese

Ma is tornáztam, de a hétfőitől még tart az izomláz... jáj! :D

Kolbi! Oké! Asszem kicsit félreértettünk! :oops: Csodálkoztam is, hogy mi bajod a vízzel... :lol:

Dotildi! Szerintem boltnak néznek Titeket... :evil:

:lol: Betyár Berci belegabalyodott a habtapiba! :lol:
Micsoda szép pasi! :shock: És azok a kilógó lábak a hintából... :D

... Ezt már órákkal ezelőtt írtam, de nem tudom folytatni egyelőre az olvasást...

Viszont lenne egy KÖRKÉRDÉSem:
Ebben a melegben, ha Szelire csak ruhát adok vagy szoknyát, mondjuk egy rövid ujjú pólóval, de nincs rajta body, akkor létezik olyan bugyi (vagy valami ilyesmi), ami azért mégiscsak eltakarja a pelenkáját????
(Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de tényleg nem tudom... :oops:)

Ágica! Szeli fogai még bent, de ma nem nyűgös miatta, szerencsére! :)

Silka! Köszi! Épp hétvégén políroztam, és kentem le fedőlakkal! És szerencsére Szeli örökölte az erősségét, már most látszik! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó, Lányok!

Gyönyörűek a babácskák: Szelina grófkisasszony, Zsófika (a kalapos) nagyságos asszony, ennivaló kis Albert, szépséges Ildike és vagány Karcsika!
A névnapos babáknak, mamáknak, a hófordulós babáknak a legszebbeket!

Gremese: teljesen megértelek, hogy aggódsz (tudod, mi, Paramamik...;-)), de próbálj csak pozitív gondolatokat formálni, jó? Ígérd meg nekünk!!! És megy a sok +++++++++++++++++ gondolat és energia Neked és a babának!
Kiütések: dettó, Ádi alkarja tele van pöttyökkel, szerintem a melegtől.

Ágica: Dorka -- A Nurofennel kapcsolatban írtak: ha jól emléxem, a Szent Lászlóban azt mondták nekem, hogy kimondottan a Nurofent az ottani gyerekorvosok nem propagálják, indoklás nem volt, de gyanús, hogyha csak ezt a gyógyszert nem szeretik, akkor annak orvosi oka van. Én mondjuk a Germiciddel vagyok úgy (főleg a C-vel, amiben nyugtató is van), hogy nem értem, miért nyomj annyira sok gyerekorvos, a Nurofen sokkal enyhébbnek tűnik (persze ettől még lehet károsabb bizonyos szervekre).

Dotildi: nem vagytok Ti túl kedves szomszédok? :lol:

Nálunk a tetőtérben már 27-28 fok van... szerencsére éjjel jobb a helyzet.
Dévényeztünk ma, számomra nagyon látványos volt a torna, majd leírom, miért. Nem szépítem: Ádi végigsírta az 50 percet (más babák is, hallom mindig), a többi anyuk a szerint ez az első alkalomal ilyen drámai, utána jobban bírják. Potyogtak a kis drágám könnyei... de azért az izgalmas zenélő játékok időnként elterelték a figyelmét. Nem kellemes a torna, ez ugyanis nem egy izomlazító masszázs, hanem az ínakban lévő idegvégződéseket stimulálják. Hihetetlen volt látni, hogy a mászásra képtelen Ádi a torna végére már segítséggel mászásszerű mozdulatokat tett (plusz az sem semmi látvány, amikor egyes területek megnyomása után szabályosan hátraugorva kihúzta magát)! Tudjátok, hiába tették lába mögé a kezüket, sosem tudta magát előrébb tolni. Kaptunk feladatot is: térdeltetés és a repülőzés esetén a láb leszorítását. Az ültetés, álltatás továbbra is tilos a gyenge gerinc miatt. A gerincén már van egy pukli, de a tornával megelőzhető a gerincferdülése, de erős hajlama van rá, amin az ültetés csak tovább rontana. Komolyan örülök, hogy most elvittük Ádit, csak azt bánom, hogy nem előbb... Amúgy rengeteg pici babával járnak oda.
A közlekedés valami tragikus, 1,5 óra tömény izgulás a kocsiban, hogy vajon odaérünk-e -- és csak épp hogy! Budapest, Budapest -- pedig amúgy hogy szeretem ezt a várost...

Kép
Kép
irina

Ágica: ez -- bocsánat -- lemaradt: Dorkának nagyon szorítok, remélem, semmi baja!!!

Akit esetleg érdekelne a Dévény-módszer lényege, ezt Dévény Anna írta az alapítvány honlapján:
"Egyért azonban minden szakmai és emberi felelősséget vállalok; nevezetesen, bárki, bármit mond, jelen pillanatban a DSGM-kezelésnél hatékonyabb idegrendszeri stimuláció nem létezik. Lehet, hogy holnap lesz, de ma nincs. Mégpedig azért, mert minden módszer, amelyik ezt a problémát próbálja gyógyítani - reflexkiváltással, a kiesett mozgások erőltetésével, úsztatással, játékkal, később lovaglással, senzoros- vestibuláris ingerléssel, stb. - indirekt hatású a DSGM-kezelés direkt hatásához képest. A direkt hatás azáltal jön létre, hogy a speciális, kézzel végzett izom- iínkezeléssel a test összes idegvégződéséhez odanyúlunk és finom, óvatos erőadagolással közvetlenül ingereljük azokat. Ezekből az idegvégződésekből (receptorokból) az ingerület a gerincvelőn keresztül az agy valamennyi területére feljut és az agy valamennyi területe stimulálódik. A sérült csecsemő szellemi fejlesztésének is ez az alapja.
zt a kezelést "kiváltani", pótolni semmivel sem lehet. Ez a "motor beindítása". Utána lehet fejleszteni tornával, úszással, játékkal, de ami nincs, azt nem lehet fejleszteni. A kezelés a gyógyítás, a torna, az úszás, a játék a fejlesztés."

Kép
Kép
irina

hiába tették lába mögé = eddig hiába tette bárki is a lába mögé/a talpához a kezét és tolta

Kép
Kép
irina

irina: Dotildinek van Dorkája nekem Petrám :lol:

Meryke visszkaptam :lol: :lol: Kép

Kép

Kép
agica1126

Silka! Én a Nokiákra esküszöm! (A szülinapomra is azt fogok kapni nemsokára!!! :D)

KTimi! Én most találtam egy pezsgőtablettát, ami koffeint tartalmaz, arra fogok áttérni a kóla helyett (mert azt elég egészségtelennek tartom, de a koffein miatt szuper jól érzem magam a kevés alvás ellenére)! Én sem bírtam már egyébként, egész nap nem csináltam már semmit, Szelire is alig tudtam odafigyelni, csak fetrengtem egész nap... De ennek vége!!! :D
Kipróbálom, hogy jó-e ez a pezsgőtabletta:
http://www.vitaplus.hu/plusssz.hu/plusssz-active.html

Hörcsög! Szupik a képek! Jaj, de édesen alszik rajtad Ildike!!! :)

Mesi! :)
(Egyébként nekem is tetszik a saját nevem... :oops: Zsolti azt is akarta még a terhességem elején adni, de mondtam, hogy nem lesz két ugyanolyan nevű a családban. Én nem szeretem. Nagytesó is Zsolti, és sose tudják, hogy melyiknek szólok... ááááá :?)
Édes lehet Zsófi, ahogy perlekedik. Szeli fújtat, ha nem az van, amit ő akar... :lol: Látnotok kéne!!! Majd megpróbálom felvenni! :lol:

Heni! Akartam is kérdezni (mindenkitől), hogy mikor elég villával szétnyomkodni a kaját, mire rájöttem, hogy Szelinek még nincs is foga... :lol:
Szeli is mostanában többet eszik... Biztos fejlődési ugrása van. Még jó, hogy főzök, így tudok neki többet adni anélkül, hogy elpocsékolnék még 1 üveg kaját... :roll:
Ma egyébként brokkoli-krumplit kapott. Imádja! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Látszik, hogy dög meleg van... ;) Mindenki ül a gép előtt, és nem sétálgat... :lol:

Irina! Nálunk is, 27,3-at mutat épp a hőmérő... :shock:
Apa az idén is megígérte a légkondit (nem tudom, emlékeztek-e, hogy tavaly is ígéretet kaptam rá pocakosan... Hát, majd meglátjuk... :roll: Jó lenne!)

Petra baba nagyon szép abban a nyuszis bodyban! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Péterke nagyon aranyosan pancsol a "vízforgatós" medencében!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Regi!

Igen van úgy hívják bugyogó 8) Mírának volt egy rucija amihez volt uolyan színű :)
De ha veszel bababoltba 3-5 db-os bugyit az tökéletesen megfelel :)

Mesi!
:lol: tudatalatt fiút akarsz :lol: vagy Bálintnak csajszit :wink:
Zsófit meg megzabálom olyan édin néz :)

Bálint meg nem hajlandó enni :shock: szerintem a meleg miatt :roll:

Maggie!
A polivitaplex-et gyorvosunk Mírának ajánlotta mikor alig volt hajlandó enni :)

S drukkoljatok :)
Unokatesómék kórházban ma megszületik Szófia vmikor,már burkot repesztettek 11kor,EDÁ-t már kapott :) S a Péterfyben vajúdnak(vagyis csak Nóri :) :)

pusz

KépKép
viranka

És még azt is akartam kérdezni (aztán már lelövöm magam), hogy a paradocsomos krumplit hogy készítitek a csemetéknek???
Én most találtam üveges Aranyfácán sűrített paradicsomot, úgy látom, hogy abban nincs tartósítószer. Azt tehetem bele???

Kép

Kép
regcsiken14

Viranka! köszi! :oops: sejtettem... :) Ma veszek is! Szelinek van csini farmerrucija, meg egy rózsaszín virágmintás! :)
Unokatesódnak hajrá!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

...vagy az unokatesód párjának... :roll:... ???

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó,

délutáni szunya van, én meg takarítok. Mondom takarítok! Na jó, egyenlőre elméletben :oops: :wink:

Regi, én már lenyomtam ma másfél órát!!! :lol: Melyik Nokiát kapod? Egyébként nálunk is szerette volna a férjem, h Lizi is Nóri legyen, de én tiltakoztam. És így utólag, nem is nóris egyáltalán :lol: Ezen én is gondolkodtam, h mi lesz akkor, ha már nem kell body a meleg miatt. Én mútkor vettem tesco gazdaságos pólókat meg hozzá való kisgatyeszt. Ma azt adtam rá, és majdnem bugyi szinten fölcsúszik. Mondjuk a lába között keskenyebb, mint a pelus, úgyhogy mindenképpen ki fog lógni a pelus alóla. Majd, ha fölébredt, lefotózom neked.
Darabos kaja: elvileg már tudniuk kellene villával összetört cuccot enniük (talán nincs is köze a foghoz, hiszen nem az első metszőkkel rágja össze) Lizinek meg hiába van 4 foga, amint talál 1-1 darabot a kajájában (nem sikerül 100 %-ban összeturmixolni), akkor öklendezni kezd :shock:

Továbbra is szuperek a képek, a kedvencem a kis makimajom Ildike. Olyan édin lóg! :lol:

Irina, de jó, h ilyen hatásos a torna! Igen, sajnos én is hallottam, h a babák végigsírják, mert rossz nekik. Bízzunk benne, h nem kell sokáig vinned :wink:

silka
silka

Viranka,
+++++++++++ ezerrel a rokonságnak! Várjuk a híreket!

Regi,
passz, én sima parit raktam bele. Leszedtem a héját, összeturmixoltam, leszűrtem, aztán megrotyogtattam. Párszor csináltam, de olyan macerás volt, h azóta nem adtam Lizinek.

silka
silka

Ezt pl. egy komplett szett volt :)
Kép Kép
itt meg bedobozoltuk Mírát :) (összecsukható műanyag dobozban jól elvolt :) )
Kép Kép

KépKép
viranka

Silka! Nokia 6120 Classic
Igazad van, hátul még a többi babának sincs foga... Egyelőre Szeli is öklendezik... bár már több mint egy hete próbáltam utoljára...
Viszont a babakekszet elnyammogja, mert elolvad a szájában, a nagyobb darabok meg a földön végzik... :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

a párja vajúdik :) Gabó meg tiszta ideg(az unokanővérem meg kétségbeesve hívott h. vmi rosszat jelent h. burkot repesztettek 8) :) :)

KépKép
viranka

Viranka! :lol: Míra haláli a dobozban! :lol:
Köszi, körülnézek!

Kép

Kép
regcsiken14

Akkor mondd meg neki, hogy nekem is volt burokrepesztésem! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Viranka: Hajrá Nóri+++++++++++Édes a képen Míra.

Irinia: Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet ezzel a gyógytornászhoz járással lehet nekem is elkéne vinnem megint Petrát :roll: Tudod hozzánk járt egy nő de a neurológus azt mondta hogy már nem kell hogy jöjjön max egyszer egy hónapban de a nő beintett :(
Azt szeretném kérdezni hogy Ádó éjszaka se mozgásfejlődik? Úgy értem hogy nem megy fel az ágy végébe vagy nem fordul keresztbe vagy nem tudom háton vagy hason alszik e esetleg visszafordul a másik irányba?

Regi: Látod ő igy ül egyenes háttal nem dőlt neki a szopipárnának.Szerintem ez nem baj :roll: :roll: vagy igen?

Ági

Kép

Kép
agica1126

Ágica, BOOOOOOOOOOOCS, a Do-s kezdet zavart meg, mert Dotildinek is írtam... :oops:

Viranka: drukkolok nagyon a baba születéséhez!
Mírát szimplán csak megzabálom, ahogy ül a dobozban :lol:

Kép
Kép
irina

Regi,
csak besurrantam és csináltam egy fotót. Bármit, csak takarítani ne kelljen :wink:

íme a gatyesz:

Kép

Viranka,
Isteni a kiscsajszid! :lol:

silka
silka

Ágica, miért aggódsz Petrus mozgásfejlődése miatt?
Igen, Ádó mozgásfejlődik egész éjszaka, ezért sem tudok aludni ;-), bejárja az ágyat, megfordul stb., de hason még mindig nem szeret aludni, ezért arra felébred...
Tudod, engem nem az zavart, hogy Ádó lassabb baba, hanem az volt a megérzésem, hogy már tudna csinálni dolgokat, de vhogy a teste nem engedelmeskedik neki... és ez bejött sajnos. Mert azért 4 hónapig kvázi háton feküdni, miután már megmutatta, hogy tudna forogni... meg másfél hónapig meg sem mozdulni, csak hason lenni (mindezt 8 hónaposan, nem 4 vagy 5 hónaposan)... szóval hetekig-hónapokig semmi, az több, mint gyanús. És hát igen, most akadt el jobban a mozgásfejlődésben.

Kép
Kép
irina

Irina: Csak kiváncsiságképp kérdeztem.Mondjuk Petra napközben is forog oda vissza.De ő meg abszolút még csak hajlandóságot sem mutat arra hogy négykézlábra álljon mert mikor hason van popó felhúz és már fordul is hátra :lol: ami nem baj tök jó de azért próbálkozhatna szerintem :? Ha nyújtom felé a kezem egyből megkapaszkodik bennem és már húzza is fel magát és áll de ezt csak akkor csinálja ha fogja valamelyikünket tehát úgy mint a többi baba hogy megkapaszkodik valamiben úgy nem megy neki.Tehát szerintem mi is levagyunk kicsit maradva.Majd júliusba megyünk kontrollra neurológiára.

Voltunk dokinál a vírus utó zöngése ezek a kiütések de most nagyon pici és tele van a teste! Meg képzeljétek mikor Petra röhög igy felfelé néz a sarokba meg köröz a fejével elég fura mondtam is a "dokinőnek" erre most írnunk kell hányszor csinálja és hogy lehet e vele rögtön kommunikálni.Lehet! De elakar küldeni teljes kivizsgálásra :roll: Én tényleg paramama vagyok de már Peti is furcsálja pedig ő a nyugalom mintaképe..... :(

Ági

Kép

Kép
agica1126

Megszületett :) fél hatkor 3,5 kg és 50 cm :) Most már nem Bálint a legkisebb :lol:

S tudjátok milyen jól elvolt a dobozban :) Pedig akkor már tudott mászni :) járókát utálta,ebben a bababörtönben tök jól elvolt :)

Lizi milyen trendi retrós ruciban nyomul :)

KépKép
viranka

Viranka: Nagy gratula nekik és sok egészséget és legfőképp sok sok tejcsit.

Kép

Kép
agica1126

Viranka! Gratulálok nekik!!! :D

Ágica! Én nem szakértek... :? Én nem ültettem így Szelit (max csak az etetőszékben rövid ideig), de szerintem ha Te látod, hogy elég erős a háta, és egyenes a gerince, akkor nem hiszem, hogy gond lenne. De tényleg nem értek hozzá. :oops:
Szegény Petrus, meggyógyulhatna már teljesen. Ezek a gyógyszerek... :( +++++++++++++++++++++++

Jaj, én egész délután full depi voltam... :cry: De szar!!! (Hétfőn mensizek, előtte mindig dilinyós vagyok...)
Szeli elvágódott épp mellettem, ráadásul tegnap is rosszul tettem le, mert négykézláb akartam, erre Szeli behajlította a kezét, és fejjel koppant a padlóra... Zsolti meg már mondta, hogy jobban figyeljek. Én meg erre kitaláltam, hogy nem vagyok jó anya... ááááá :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Azta mi volt itt ma. Mindenki otthon hűsölt, mi meg pont mára csináltunk menős programot. Jól bekentem a kispasimat, Gergőt magunkhoz vettük, majd elindultunk délelőtt. A munkahelyemen meglátogattuk a kollégákat, majd a Momó termében megvártuk, hogy édsapa értünk jöjjön és elautóztunk Polgárra a P. Outletbe. Óriási csalódás volt. Olyan árakat találtunk, mintha milliomosok laknának erre. Teljes az ellentmondás, uis tudva lévő, hogy K-Mo a szegényebb régió. Kit céloztak meg? Nem értem. :twisted: :shock: Azt sem várhatják, hogy a környező országokból majd ide jönnek vásárolni az emberek.
Viszont Kisvacak jól viselte, kivéve, hogy nem akart enni, inni, de a kedve hajdejó volt. Még szopizni sem akart, pedig állandóan próbálkoztam. Ma ráadásul kezdődik...., talán megváltozott kissé a tejcsi íze??? Itthon végre szopizott, igaz a kocsiban bealudt, persze akkor, amikor már majdnem itthon voltunk. Felhoztam, majd szopizott végre, én meg fejtem is, hadd legyen csak tejcsije. :wink: :lol:

Ágica már olvasom. Most Ti vagytok úgy, mint anno Irináék. :( A pöttyösség remélem hamar megszűnik.

Silka! Drága vagy, de jelentem igen. :lol: Mi is megrémültünk, igaz Berci még nem húzta fel magát állásba a kiságyában sem, :wink: de imád álldigálni. Milyen jól kiszúrtad Regi körmeit. Én is észrevettem, csak elfelejtettem írni. :oops: Én is csak irígykedni tudok, no, meg megdícsérni.

Hörcsög! Csudijók a képek, Ildike tünemény, Karcsika meg micsoda testépítő... :lol:

Miléna, az bizony meglehet. Az éjszakázás is sok erőt kivesz az emberkékből. Bár én nem tudom, hogy hogyan működhetek, mert ugye nálam nem használ az éjszakázás. :oops: Drukkolok, hogy a lakással minden úgy alakuljon, ahogyan szeretnétek.

Gremese! Így kell ezt csinálni Cajszikám! Kezdesz hasonlítani Magadra! Ölellek, tapasz, tapasz......
Zsófi milyen cuki lehet. :lol: Én is észrevettem, hogy egyre többet kommunikálnak, illetve Berci is egyre többet kommunikál. Nagyon jól megérteti magát. Ő meg hangosan he, he, ha, ha kiáltásokkal hívja fel magára a figyelmet. Eszembe jutott, hogy tegnap meg, Gergő a régi kis Tomy autójával kormányzott, aminek igen jó nagy hangja van. Törpe meg olyan hangosan kiabált, ahogyan a torkán kifért, közben a két karját megfeszítette, minden erejét beleadta a kajabába. Úgy nevettünk Gergővel, hogy majdnem kiestünk a szánkon. Aztán ismételt. :lol:
Eza kép meg...... Olyan nagyon szép!!!!!!!
Milyen nagylány már, naná, hogy kiharcolja az igazát!!!!

Holnap meg már a 8. hetet töltöd. Csúúúúcs!!! Mi, amikor Bercót vártuk,már nagyon korán nevet adtunk neki, főleg apa ragaszkodott hozzá, talán már a 7. héten követelte, hogy adjunk nevet a gyereknek, mert ugye olyanná kell nevelni. :lol: Igaz, csak a 14. héten tudtuk meg, hogy ki lakik a pocakban.

Regi! Szerinte így kell rendeltetésszerűen használni. :lol:
De jó, hogy a fogzás nem keseríti meg az életeteket. Használjátok a b.láncot? Ennyire jó lenne?

Irina! Remélem kezdesz megnyugodni, ha már Ádám jó kezekben van. Tudom, hogy mit érezhetsz, ez a mozgásfejlődés engem is kikészít, bár én Momóban nagyon megbízom, ő meg mindig nyugtatgat. Ma is figyelgette szerintem Bercót, mert a kocsiban mondta, hogy szerinte már nem kell neki sok és mászni fog, csak ő ülésből indítja majd. Én nem nagyon örülök neki, de már így van, pedig én igyekszem fektetni, amennyire tudom.

Mindig eszembe jut valami. Ugye ma a Momó mozgásfejlesztő szobájában voltunk, teljesen elolvadt a kisfickó, annyi inger érte. Momó behozott néhány gyereket is (downosok voltak), tőlük meg teljesen felpörgött. Imádja a gyerekeket ez a kis Vacak. Majd az egyik iskolással kokettált. Nagyon cuki volt.

Most ezt elküldöm, aztán meglátom folytatom-e. Bercó még mindig alszik.
dmaggie

Csak folytatom :oops: :lol:

Nyuszis Petra gyönyörűűűűű!

Viranka ! Emiatt aggódom én is. :lol: Csak úgy sejtem, nem a főzeléket fogja jobban enni. :wink: Egyébként tényleg nem kéne, hogy jobban hízzon, most pontosan 69 dekát szedett fel.
Míra abban a szerkóban..... Egy tündér, világszépe.
Itt ül egy kis kosárba..... :lol: Óriási!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Már láttam is, hogy megszületett, ha hamarabb olvasom, én is drukkolok, így csak gratulálni tudok tiszta szívemből. Jó egészséget kívánok az új, legkisebb családtagnak. :wink: :lol:

Regi! Én még nem mertem babakekszet adni, pontosabban egészben nem, de tisztára bimbó vagyok, meg kellene próbálni, bár az is növesztheti a popót, arra meg nincs nagyon szükségünk.
Talán Kolbi írta a bulátát, azzal már szemezgettem én is, de még nem vettem, nem adtam.
Paradicsomosat én még nem csináltam, de szerintem, ha nincs benne tartósító, illetve tiltott dolog, bátran adhatod neki.

Szépséges Lizi meg milyen édesen alszik.
Silka Én nem nagyon tudok segíteni teló ügyben, egy biztos, nekem a kagylók jönnek be, én egyébként nem vagyok nagy igényű, az enyém még fényképezni sem tud, szerintem a telefon telefonálásra való, ha azt tudja, már jó. Nekem egy egyszerű Samsungom van, nagyon szeretem.
dmaggie

No, még egyet, most jutott eszembe.

Gremese! Jól emlékszem, hogy azt írtad, Elevitet szedsz? Nem vagyok benne biztos, de mintha azt mondta volna az orvosom tavaly, hogy, ha Elevitet akarok szedni, akkor mindenképpen szükség van még + jód bevitelére is, mert azt nem tartalmaz, vagy csak nem eleget? Nem elég a jódozott só, uis a jód a levegővel érintkezve elillan belőle. (Kolbi biztosan jobban el tudja magyarázni vagy megerősíti, vagy nem :oops: ) Inkább v.milyen jódozott ásványvizet javasolt hozzá.
Már egy ideje le akartam ezt írni, de mindig elfelejtem, meg nem is vagyok biztos a dolgomban, de egy kis odafigyelést, érdeklődést talán megér a dolog. :oops: :roll:
dmaggie

Köszönjük a dicsiket :D

Nagyon cukik az újabb képek és persze pancsis videó is.
:D
Kalapos Zsozsó,Nyuszi rucis Petra,dobozban ülö Míra,virágos rucis Liza,pancsikáló Péter nagyon cukik :D

Viranka!
Gratulálok az unokatesódéknak. :D

Mesi!
Zsozsó megtűri fején a kalapokat?
Ildikének kb 5mpig van a fején ráadásul
megkötőset se tudok rá adni mert megfújtja magát.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ágica szerintem ne aggódj a mozgásfejlődés miatt. Nálunk sincs még mászás, de pörög a gyereke ezerrel, meg tolat :shock: előre meg se próbálkozik, mert szerintem lusta. És az a legbosszantóbb az egészben, hogy ha valami nem sikerül neki, akkor teljesen bemérgeskedik és üvölt. Jaj milyen gyerekem van, már előre rettegek, hogy milyen akaratos lesz majd :shock: már most is az.
Ja és felkapaszkodik mellettem, de csak ha ül, fekvésből még nem próbálkozott.
Amúgy ha megfigyled itt minden baba éppen máshol tart a fejlődésben, éppen ezért én sem aggódom. A barátnőm kisfia 11 hósan kezdett el mászni, most meg állni nem akar.

Viranka holnap én is beteszem Pétekét egy dobozba, ma még ne mertem, mert féltem, hogy postára is adom, mert olyan nyűgi volt :?

Silka nagyon szupi a kis bugyis együttes:-)

Regi szuper anyuka vagy!

Babakekesz: a Milupa a jó, az szépen olvad nem törik.

Irina majd mindig irjad meg, hogy kb milyen gyakorlatokat lehet csinálni, hátha erősiteni tudunk mi is itthon, bár én mnden este tornáztatom pelus nélkül, gyakoroljuk a négykézlábon állást, térdelést.

Komp: ma pakoltam a ruháit a kis mukinak és annyira nyűgös volt már, hogy semmi nem volt jó, gondoltam leemelem a szekrény tetejéről a kompot ( keresztfiamé volt :oops: nem szándékoztam használni, azért volt a szekrény tetején) Hát nagyon veszéjes egy dolog, Péteke állandóan csak hátra felé ment volna benne és állandóan a kerekeit, vagy a földet leste, én meg attól féltem felburul, na ment is vissza a szekrényre, teljesen veszéjes egy jármű.

Fogzás: ugye ma nyügi volt, de úgy nagyon, semmi nem volt jó, aludni is alig aludt, enni se nagyon akart, hát erre este látom, hogy a felső fogak 4 egyszerre jön neki :shock: teljesen fehér az inye, épp áttörés előtt vannak. Remélem hamar kibújnak a kis fogacskák.

Heni
KépKép
heni81

Ezt még megkellett osszam veletek:-)
Hát nem úgy nézi a monitort, mint aki ért is hozzá?:shock:
Kép

Heni
KépKép
heni81

Még idekukkantottam és észrevettem, hogy Heni írt.
Mondom én, hogy tiszta lüke vagyok és állandóan elkalandozok, elfelejtettem leírni, hogy Péterke milyen tündér volt, ahogyan kalapban és talpig fütyiben pancsizott. A medencés buliban szerintem neki kell lennie az úszómesternek. :lol:

Édes zsíroskenyér! Egyszerre négy fogacska!!! Őrület! Akkor ++++, hogy gyorsan kibújjanak. :lol:

Bizony, bizony kis akaratkák tudnak már most is lenni. De ez így van jól. Azért remélem jó messzire van tőletek a posta. :wink: :wink: :P (Olyan aranyosakat tudsz mondani.)
dmaggie

Heni!

Nyugodtan add fel postára :D Küldöm a címem :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Maggie pont velünk szemben van a posta :wink: igy ha holnap is nyügi van postázom Horcsögnek a megadott cimre :wink:

Heni
KépKép
heni81

Szép estét!

Most csak egy nyúlfarknyi iromány, mert ettől a széltől iszonyúan fáj a fejem és le kéne feküdnöm.

Megvan a 6. fog!!!! 8) Tegnapelőtt tört át az 5., most meg ez. Úgyhogy a kép: alul 2, felül 4!

Dmaggie, Mesi, Elevit: nekem a dokim pont emiatt írta fel a Gravidát. Azt kimondottan a magyar étkezési és jódviszonyoknak megfelelően fejlesztették ki. Annyi jód van benne, hogy külön nem kell mellé szedni. Azért is fontos a jód, mert nem csak a baba és az anya pajzsmirigyműködéséhez kell, hanem a baba idegrendszerének fejlődéséhez is. És ha kevés van, akkor az -nem mellesleg- idegrendeszeri eredetű (hipofízer) törpenövést is okozhat. Ha jól emlékeszem. Viszont biztos, hogy jó az Elevit, másképpen nem javasolnák több ezer kismamának.

Darabos kaja: nekünk szerencsére eddig sima liba (el ne kiabáljam!). Már megeszi úgy a banánt, hogy összenyomom az ujjammal. Csinál "rágómozdutokat", gondolom az ínyével még préseli, aztán zutty a pocakba. Maggie, ne félj a bulátától, próbáljátok ki. Ha mégse kell Bercónak, befaljátok Ti. :lol:

Mozgásfejlődés: Máté még mindig nem ül egyedül, kapaszkodás nélkül. Félfekvő helyzetből fel tudja húzni magát hasizommal, de megtartani csak kapaszkodva tudja magát. Viszont mászóbajnok és bútor mellett totyorgó.

Regi: én már csináltam üveges és konzerves paradicsompüréből is. Ha nincs benne semmi "sz@r", akkor nyugodtan főzheted.

Tegnap amúgy karfiolos-krumplis-pipiset főztem, ma pedig krumpli-pipi-pici tojásosat (ez művésznevén "francia rakottkrumpli sajt nélkül" 8) :lol: ), és Máté bezabbantott 3dl-t. Csak lestem. :shock:

Ha nem bánjátok, Nektek, Drága Többiek majd holnap írok, még röviden annyit, hogy gyönyörűek a képek, gratulálok Nóriéknak, és hogy Míra nagyon csinos leányzó, Apája készítheti a baseball-ütőt, hiszen hamarosan tepernek a Pasik, és PETRA-BÉBI GYÓGYULJ MEG!!!!! ++++++++++++

Kellemes éjszakát Mindenkinek! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Jó reggelt!

Manóm visszaaludt :shock: soha nem szokott, de elálmositotta biztos a cicizés. Én meg gondoltam nyugodtan leülök, olvasgatok itt, hát :shock: még csak egy hz se találok :shock:

Mi van a koránkelőkkel??? Elaludtak? Vagy már tovább alszanak a babák?

Nálunk az éjszaka jó volt, pedig felvoltam készülve a legrosszabbra, de 6.30 kor ébredt, éjszaka még csak cumi se kellett :D

Elevit: Nekem annó az orvos megtiltotta, hogy szedjem :shock: mondván, hogy óriásbébit akarok? végül aztán a 25. hétig szedtem csak és igy is jó nagy Péterke.

Kiskolbi: irtad a múltkor, hogy a teraszon kuckóztatok apával 8) indul a tesó project? :wink:

Heni
KépKép
heni81

Virágos jó reggelt, Lányok,
kicsit lehűlt a levegő, ez szuper, éjjel aludni is lehetett (ami a levegőt illeti... :lol:).
Jó ég, mindjárt június, a babák lassan egyévesek lesznek!

Ágica: szerintem, ha Téged az nyugtat meg, vidd el Petrust egy neurológushoz. (Mi is elmegyünk, biztos, ami biztos.) És nagyon szorítok a piros foltok miatt Nektek!

Silka: Lizi zabálnivaló, kis hurkás gyönyörűség!

Maggie: de jó, hogy jöttél! De megnéztem volna Vacakocskát, ahogy magyaráz! Nekem tegnap a szüleim bizonygatták, hogy ők ilyen hosszan és így Ádit magyarázni még nem hallották, mondtam nekik, hogy ó, pedig mindennapos ;-)
Evés: Ádi sem eszik rendesen, ha 1. ott áll előtte az apja, mert el van tőle teljesen bűvölve ;-); 2. ha másutt van, mert ott minden érdekesebb, 3. de sokszor még az ölemben sem, ha történik valami. Tegnap a Dévény A-nál egy rohangáló kisfiú sokkal izgisebb volt, mint az evés, pedig 4 órája nem evett, de végül pár kanál gyümölcs után be kellett fejeznünk az evészetet. :-)

MOZGÁSFEJLŐDÉS: Csajok, szerintem ne hasonlítgassunk össze nagyon, én meg a világért sem akarok senkiben lelkiismeret-furdalást ébreszteni (remélem, így is van). Nem gondolom, hogy az a jó anyaé/szülő, aki folyton orvosokhoz rohangál. Az más kérdés, hogy nálunk sok probléma volt, és én mindig éreztem is, hogy valami nem stimmel -- teljesen igazat adok Anitjának, paramami-hajlam ide vagy oda, az anyai ösztön segít megérezni, ha valami gond van (vagy azt is, ha nincs ;-)
Szóval: nem az a probléma, hogy Ádi mászik-e már vagy sem. Hanem, hogy az ehhez szükséges csípőrész és lábacskák hipotóniája most már komolyabban akadályozza a mozgásfejlődésben. Mondta is a gyógytornász, hogy igen, a kúszás-mászásnál szoktak a problémák jobban kijönni, oda már sok minden kell. A legtöbb babának erős a gerince 6 hós korára, hogy üljön, Ádinak nem, csak gerincferdülést okoznánk vele, mert a gerinckörnyéki izmok is gyengék, látni is, hogy ahogy fárad, vagyis pár perc múlva beejti a mellkasát, szétcsúszik az ülése, a gerinc alsó részén pedig egy pukli jelenik meg...
Úgyhogy senki ne aggódjon, csak ha olyan jeleket lát a babáján, amik gyanúsak. Én láttam, ezért is mentünk el.

Kép
Kép
irina

Szép reggelt!

Jaj, nem Heni. Egyáltalán nem indul a kistesó-project, majd csak 4-5 év múlva. :( Még egyenesbe kell jönnünk (saját ingatlan, nekem munkaviszony, stb.). Csak összebújva dumcsiztunk. Ez is nagyon fontos, semmiképp sem szeretnénk, hogy a Porontyunk mellett egymásra ne maradjon időnk. Ezért is alakítottuk úgy, hogy Máté legkésőbb 8-f9 körül ágyba kerüljön.
Kicsit a kistesótémával is összefügg a körkérdésem: Nektek abszolút rendben van a mensesetek? Mióta kb. 2 hónapja abbahagytam a Cerazette-et, csak valami jelzésszerű rózsaszínes maszat van, igaz relatíve időben (épp most is). Mindenképp rákérdezek a dokinál, mikor jövő héten megyek, mert aggaszt. A hasim viszont fáj, és már 2 tesztet is csináltam, de mind2 negatív lett. Most kezdtem el a rendes fog.gátlót. Csak rendberakja, nem? :roll: :(

Nna, ma az uv- mellett hőségriadó is van. :evil: Maradunk itthon. Legalább este f6-ig ki se dugjuk a nózinkat.

Tyű, még vmi: ne felejtsétek el kiváltani a Rossmannban a 3-as Hipp csomagot! Van benne almás tejberizs, 2.5dl palackos tápszer, bébiétel (nekünk s.répás volt. Szívesen elcserélném.. :oops: :lol: ), és egy cuki elefántos fejkendő! 8)

Detti
KépKép
kiskolbi

Heni, én vagyok, Ádó most aludt el... :D Petikéd így halmozza a fogacskákat? Nem semmi! 8)

Viranka: gratulálok a kis jövevénynek, Isten hozta!!! Sok boldogságot a szülőknek, sok tejet a babának!

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: