A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Válaszolni akartam még a munkahelyemről, de kidobott a rendszer:

Vica, ez még kérdéses, nagyon szégyenlős. A kötelező uh-on is igen meg kell mozgatni, hogy méreteket tudjon tőle venni a dokim.

1 hónappal ezelőtt tisztára kislányt mutatott, még én is felismertem (azt hittem) illetve valahogy annak éreztem.

De a 4d szerint csődöt mondott a megérzésem, mert a szonográfus jót nevetett, amikor kérdeztük, hogy hogy van a kisasszony. Mondta, hogy ekkora fütyivel köszöni szépen jól, csak épp nem kisasszony. :lol: Mondjuk én nem láttam, de párom is doki és ő is látta a plusz testrészeket.

Ma megyek este vizsgálatra, kíváncsian várom a folytatást.

Te kinél szülsz? Tényleg csak egy nap, no meg egy babányi a különbség. :-)

Ja és a lényeg: hihetetlenül édesek a gyerőceitek, már annyira várom, hogy én is gyurkálhassam a babcimat.

Megyek is, nehogy elkéssek, holnap majd jelentkezem.
Szép napocskát!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vica!
:D:D:D:D most komolyan nem akarom magam púderezni, de olyan szakadt vagyok hogy az csak na. :lol: Januárban jutottam el utoljára a fodrászhoz :D (pont ma kértem időpontot hozzá :D ) 4 gatyából 3 kölcsönben van nálam, de abból is az egyiket egy kézzel fogni kell mert leesik. Szóval minden lehetek, csak épp csinos kismama nem. :D A hasam meg lassan akkora, hogy a térdemet verdesi. :lol: De azért …. Tündér vagy, meg kell vallanom!!! :D:D:D:D

Testvér-látogatás
: nálunk Kata nem volt bent és most se szeretném. Na nem azért, mert nem fognak nekem hiányozni, hanem mert én úgy ítélem meg, hogy az ÉN LÁNYAIM még KICSIK ahhoz, hogy ésszel felfogják, hogy anyuci most nem tőlük akart távol lenni és nem is a baba fosztja meg őket a mamától, hanem ez ilyenkor a testvér érkezésének a velejárója, hogy pár napig anyuci külön van. Viszont én most is úgy akarom, hogy mikor hazaérek/érünk a babával, ők már otthon legyenek, hogy ők MINT TŐZSGYÖKERES OTT LAKÓK fogadják a picit és ne pedig 3-4 napos esetleg máshol lakás után jöjjenek úgy haza, hogy valaki meg beköltözött közben, aki ráadásul eddig egyedül bitorolta a mamát. JA! ÉS AZ AJÁNDÉKRÓL SENKI SE FELEJTKEZZEN MEG!!!! Mármint amit a pici hoz a nagyoknak, mikor hazajön a kórházból. Szóval nekem a paraszti logikám így működik, hogy szerintem ez így a helyes. Persze ha már sokkal nagyobbak lennének a lányok minimum 6, de inkább 7-8 akkor már bejöhetnének a kórházba is. De nálunk nem ez a helyzet. (persze mindenki maga ismeri, hogy milyen vérmérsékletű az ő gyereke, de nekem tuti bazi nagy bőgés lenne mikor haza kéne mennijük.)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Azt nem is írtam, hogy a mai mérlegelés szerint Kicsi Fiam, Zétimanó 510g-ot gyarapodott az elmúlt héten... :shock: :shock:

Nekünk nincs mérlegünk, az elsővel béreltünk, de mindig elfelejtettem mérni, vagy szopi közben tettem tisztába, így nem sok hasznát vettük. Amúgy a Kútvölgyiben van, Tefal mérleg, lehet bérelni, 3000Ft/hó, és 2 hó a min. bérlés.

Tesó-látogatás: nálunk Zsombi bejött majdnem minden nap, szokta a kistesó látványát. Viszont az ajndéknak örült, amit Zétike hozott neki, amikor hazajöttünk a kórházból. Kisvasutat kapott, és azóta is minden nap elmondja, hogy azt Zéti baba hozta neki! Vagyis valóban kell az az ajándék, bár sokaktól hallottam azt, hogy felesleges. Úgy érzem, jobban viszonyul a kistesóhoz így. :D

KépKép
KépKép
anittik

Sziasztok,

Aprooka: üdv közöttünk, én is Tóth dokis, nekem is azt mondta, hogy én válasszak szülésznőt, de én mondtam, hogy annyi jó van, legalább adjon támpontot és akkor sorolt fel pár nevet. Nálam is első helyen említette Erikát, meg nekem ő volt a legszimpatikusabb külsőre, így őt kértem fel és csak csudajókat tudok róla / róluk mondani! De persze mindenki nagyon aranyos, csak személyesen nekem ők segítettek a legtöbbet.

Tanfolyamokon én is voltam férj is jött velem, mi is a szülőszoba, gyermekágy és együttszülésen voltunk.

Mérleg: védőnőtől béreltem 2 hónapig, aztán vissza is adtam, mert nem kell annyit mérlegelni őket, elég puszilgatni a husikat, igaz Linocs :wink:
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

snowwhite: ez így van! két hónapos koráig mértem az evéseket, akkor is a végén elfelejtettem, mennyit mértem, míg a füzetkémhez értem, hogy felírjam :)
A hurkák meg csak nőttek, nőttek - szóval izgulni minek, ráadásul a lánykám mindig keveset evett grammban, mert a tejem elég tápláló vagy mi, vagy ő hasznosítja jól - a fenyő tudja, úgyhogy mégis sikerült elérnie mostanra a 6 és fél kilót :roll: :P
linocs

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telt a mai nap. Mi a hétvégén felfedeztük a meleg varázserejét, és azóta vastag pokrócba és téli sapiba bugyoláljuk Bogit, ha nyűgös és egyből bealszik. Ki gondolta volna, hogy fázik itthon a 25 fokos szobában?? Az átlagos szerelése: body+rugi+hálózsák+pólya+pokróc. Így aludt el most is a karomban.. :) (Mondjuk néha én is képes vagyok nyáron fázni a 40 fokban... :roll: )

Visszaolvastam valamennyit :oops:

Először is, megkésve bár:

MICÁNAK MÉG NAGYON SOK BOLDOG BOLDOG SZÜLINAPOT!!

ESZTERKÉNEK ÉS RITÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT!! ISTEN ÉLTESSEN BENNETEKET!!

Veronikusz,
de édik a lányok! :D
A pocakméret kommenteket pedig le lehet sz**ni.. (De látom a csajok már megmondták a frankót :lol: ) Engem is felhúztak kedves ismerősök, hogy milyen kicsi.. és jól elkezdtem paráztatni magam.. aztán a párom haverjai meg (akik még gyereket se láttak tán..) hülledeztek, hogy mekkora! :lol: Hogy "a gyerek mellett még egy focilabda is elférne" :lol: Ők már csak tudják...

Borsa,
Emmus képek tündériek!! :) :)

Ancsa,
nagyon tetszett a joghurtos történet! :lol:

Memme,
Melinda milyen édes, hogy így dícsérget Téged! Biztos látja, hogy sikere van ennek a varázszónak :) A pocakfotó is nagyon tuti!

Linocs,
de jó ez a rocker trikó (vagy body?) !! Külön Fruzsinak csináltattátok? És milyen kis helyes ez a vigyor!
Én is úgy várom már, hogy tudatosan mosolyogjon. Persze így is örülök, mikor látok egy-egy mosolyt, még ha tudom, hogy ez csak egy kis fintor..

Steffi,
eperrel én is így vagyok. Már a kórházban is tömtem ezerrel, s mikor a szobatársakat kínáltam, azt mondták, hogy azt nem szabad, mert allergizál.. :shock: Hát remélem nem... Imádom..

Kriszta,
volt ma már siker? Drukkoltam, hogy alkosson valamit a kis drága. Ez a sebészet dolog elég félelmetesen hangzik...

Vica,
Réka huncut nézése nagyon drága!! :lol:

Dóri,
nagyon jók vagytok ezen a képen, hol készült? Nálatok van ez a hinta?

Banana,
közel vagy már a finishez! Megy a drukk és pihenj ezerrel, jól fog az még jönni.
Én a sterilizálást kicsit nomád módon oldottam meg, nem vettem semmilyen kütyüt, csak a vízforralóban melegítek vizet, és azzal öntöm le a cumisüveget, mellszívó alkatrészeit, stb. Egy tálban. Persze mindig lejön egy réteg bőr az ujjamról is.. :D

Nem tudjátok véletlen, hogy "Natasa" szoptatós melltartót hol lehet kapni? Kb 1000 Ft volt csak a börzén és nagyon kényelmes.

Mindenkinek jóéjt.
Kíváncsi vagyok, mi mennyit fogunk aludni, mert ő hercegnői fennsége egész nap alukált.. :roll:
Vendég

Aprooka!
Szia én is Tóth dokis és Erikás vagyok szerintem vagyunk itt így egy páran és szerintem tuti nyerő páros következő baba is velük érkezik majd remélem :D

Kriszta!
szegény Panka, annyira sajnálom drukk a kakinak tudom mindent próbáltatok és remélem sikeres lesz .....

Dóri!
A hintás képetek iszonyú cuki!

Barbi!
Csini az ój frizu :D

Zsófi!
Jó lehetett a kettes progi főleg ha Léna is jól érezte magát külön :D

Ancsa!
Lara is :D:D:D

Tegnap voltunk gyereknapozni itt Keszin csuda jó volt Emmus mindent kipróbált ami az ő korosztályának volt fenntartva :D de a mai nap volt a csúcs mert murvát hozztak a ház elé és az összes lurkó itt pakolta a köveket és szurkoltak a markolónak :D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Bori!
DEe jó hogy te is itt ez a vonalzó! Tündér baba :D

Orsi

borsa

Emmus a gyerknapon :D

Kép

Orsi

borsa

Jaj és Vica Réka milyen gyönyörű nagylány már hihetetlen :D

Orsi

borsa

Borsa,
most látom, hogy Emmus maholnap már nagylány lesz! Mi lesz az ünnepi program? :lol:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 10:34-kor.
Vendég

Eszter, nagyon boldogságosságot névnapod alkalmából!!! – Bocs, h csak ilyen későn.

Gyuzso, merre vagy??? Pénteken hematológia, akkor derül ki a vírusvizsgálat eredménye…

Veronikusz, ne törődj az okosságokkal amiket hallasz. Egyik barátnőmnek sír folyamatosan a kisfia a babakocsiban. A legjobb beszólás a következő volt: „Próbálta már simogatni anyuka?” Szerinted?

Barbi, Dani annyira pasi… és annyira helyes pasi!!! Mindig oda meg vissza vagyok a szemeitől.
Nagyon csinos vagy az ”új” hajaddal is.

Tünde, hajrá bili. Sztem pár baleset után tuti lesz siker is, ne aggódj! Végül délután mit alkotott Bene?

Kriszta, hogy van Panna? Hasonló problémája volt kicsit nagyobb gyermekkel a barátnőmnek, s napi 2-3 folyadék (főleg víz) bevitel után elmúlt neki. Drukkolok! ++++++

Vica, milyen huncut tényleg Réka a képen, ill. képeken! Nem véletlen, hogy ácsingózok egy csajszi után is… Amikor nézem, mindig arra gondolok, mekkora lesz 1 év múlva Ádi. Remélem ekkor már a szobatisztasággal is követünk Titeket.
Van tortahabnylogatós képetek Rékáról?
Áki nálunk már másnap jött látogatni, de hát Ő akkor már nagy volt. Azon még nem gondolkoztam, hogy majd ha lesz egy mégkisebb, akkor mit fogunk csinálni, de most én is szívom magamba az infot.

Gabi, pedig a fülészet nem is olyan különleges dolog, nem tudom miért nincs helyettesítés, ha szabin van a dokinéni. Majd írd le, h mit mondott!!!

Dóri, jól néztek ki Tündével ebben a hintában.

Ancsa, Lara már ilyen magabiztosan csúszdázik? Annyira szép Ő is ahogy mosolyog.

Aprooka, üdv itt minálunk, micsoda feltételezés, hogy zavarsz!?! Most, hogy megismertünk, már jönnöd kell!  Sajnos tanfolyam ügyben nem tudok segíteni, én nem voltam egyik gyerkőccel sem.

Banana, én a sterilizáló készüléket feleslegesnek tartom. Ádinál nagyon keveset sterilizáltam, leginkább a fejőgép dolgait, mást nem is nagyon. Lehet, hogy én vagyok túl felelőtlen, de azt gondolom, hogy nem kell teljesen steril környezetben lennie a babának már az első hetektől sem, hiszen így szokik hozzá a környezetéhez.
Lekopogom, eddig egyik fiam sem volt beteges soha (persze leszámítva Ádám bajait, de az meg sztem hozott probléma…).
A mérlegünk még kapott analóg készülék, amit nem nagyon használtunk Ádámmal, de a problémái miatt amikor már nagyon mocorgós volt, jó lett volna egy digitális. Sztme ha több babát szeretnétek, akkor érdemes egy digitálisra beruházni.

Bori, milyen volt az éjszaka? Ennyire fázós vagy? S ezek szerint Bogi is? Én meg folyamatosan rettegek, mert Ádám egy szál pizsiben izzad… 20 fokra fűtöttünk max. télen…

Borsa, milyen jók a labdás képek. Régi álmom egy nekem megfelelő méretű, ilyen labdával teli játszóházba bemenni és ott ugrándozni… Azt hiszem, még nem nőttem fel igazán.
Tényleg, szülinapi készülődés van már?

Kép
Kép
Kép
v30

És most gyorsjelentés magunkról:
Ádi ezerrel teper, már 5-6 métereket megy magától. Sőt ma már kanyarodott is, kicsit mulatságosan tette ezt meg, de nekem felejthetetlenül. :lol:
Áki volt bicajversenyen a hétvégén, a korosztályában a 2. lett. A múlt héten meg úszóversenyen úszott 25m-t mellúszásban, de ott összevonták a két korosztályt, így leghátul végzett (33 másodperc alatt úszta ezt a távot). Azért én büszke vagyok rá, mert csak fél éve jár edzésre, de sokat kell még tanulni a versenyzéshez (edzésen 26 másodperc ugyanez :? ). :D Pl. azt, hogy nem a családot kell a nagy hajrában figyelni. :?

Kép szombaton esküvőn voltunk

Kép a polgári és az egyházi szertartás között nyomtunk egy kis hintázást :-)

Kép vasárnap sok helyen voltunk, délután az új Nemzeti Színháznál. Amikor elhoztuk a víztől Ádit, mert már locsogott a ruhája, olyan hiszit levágott, mint még soha... érik a gyerek... :lol:

Kép

Kép

No, lelövöm magam mára... meg holnapra is... :lol:

hali

Kép
Kép
Kép
v30

Borsika!
Az elsőnél még nekem is azt mondta MINDENKI, hogy „azta de kicsi”, na de a 3.-nál!!!! Majd meglátod!!!! :lol: :lol: :lol: Mintha lenyeltem volna egy medicinlabdát. :lol:

Vali!
Meg kell zabálni!!! Ez a haj! És ezek a szemek!!! :D:D:D:D:D:D Drukk hogy jó legyen a vizsgálat eredménye!!!
Szegény anyuka! Tény! Nagy Isten állatkertje. :lol:

Üdv az Újaknak!!!

A babás képek mind szuperek!!! Inkább nem sorolom fel :oops: Nem tudom, hogy az új frizurákat megdicsértem-e már?! Szóval jók az új sérók is. :D:D:D:D:D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Aprooka, üdv, látod, máris taggá váltál! :) az előadások tök jók, és meglátod, mennyire nem kórházhangulata lesz!

Bene tegnap du már pelusban volt, mert elmentünk ( ja előtte eljátszotta zat is, hogy fél órás bilinülés után a terazon engedte el.), ma reggel pisilkt bilbe is, meg földre is, de legutóbb pl elkezdett bepisilini, közölte, hogy pisi, és elrohant a bilire, és ott folytatta. Nagyon megdicsértem! Úgy látom, vele kicsit határozottnak is kell lenni, mert annyi mindnere fogyel, pisilni, visszatartani nincs ideje! Egyelőre 20-30 percenként pisil, így gyakran ráültetem a bilire. A védőnőpt is kikérdeztem, mondta, hogy cak hajrá, az ilyen típusú gyerekeknél nem 2 nap a dolog. :)

sterilizálás: szerintem egy kis neomagnol, vagy néha kifőzés megteszi. Én speciel csak jól elmosom :oops:

mtunde

Jó reggelt!

Hintás kép a Hajógyári-szigeten készült, ahol a csöves csúzdák vannak. Baromi szuper játszótér, csak ajánlani tudom, sok korosztályt kiszolgál, jó kis fás terület, sok paddal. Sajna wc, meg ilyenek nincsenek, ahogy általában, de ivókút az van.

Bori: Tünde is fázós Babó, mi is elég sok rétegben altattuk, mert úgy sokkal nagyobbakat aludt. Télen is kb. 2 pokróccal több volt rajta, mint más gyerkőcökön, de ő így érezte jól magát. Egyik ilyen story, amilyeneket be tudnak szólni a kéretlen babakocsiba kukkolók, a boltban történt, amikor télen bementünk és csak kibontottam egy picit, mert csak tej, kenyére és szaladás vissza az utcára, egy nő belenéz (erre már helyből ugrottam) a babakocsiba és megkérdezi a gyerektől, hogy nincs meleged? mire én: ön szerint tud beszélni??? hát nem tudott mit mondani erre...

Sterilizálás: az első 6 hétben sterilizáltam, kölcsön sterilizálóval, majd azóta csak néha kifőzöm a cumikat, olyan 2-3 hetente ahogy eszembe jut.

Szőke herceg még mindig nagyon pasis!

Emmus meg a labdák között... tényleg milyen lesz a nagy nap?

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Köszönöm az üdvözléseket!
Annyian ajánlottátok a tanfolyamot, hogy tényleg megpróbálom elkérni magam, vagy a júliusira megyek. Arra már párom is leállamvizsgázik, így el tudom vinni őt is. Remélem nem lesz még késő...

Vica, tegnap már én is amatőr szemmel láttam, hogy trónörökös érkezik, még jó , hogy a múlkori első felbuzdulással nem mentem el megvenni a kinézett kisszoknyácskákat. :D
Hatalmasat nőtt, pedgi egyenlőre kilóban nem tartok nagyon elől, de a haskörfogatom 2 hét alatt nőtt 8 cm-t. Ez nagyon dúrva, a pocakbőröm fel is adta a küzdelmet. :oops:
De beértük a kortársakat, mert eddig kisebbek voltunk, most kb. 1,2 kg-nal tartunk. Azért remélem ez a meglódulás nem lesz ilyen ütemű, mert akkor tényleg gurulni fogok a végére. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka: gratula a trónörököshöz, mi lesz a neve, ha lehet kíváncsiskodni?

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Üdv az újaknak! :D

Nem voltam néhány napig, mert sikeresen összeszedtünk egy kis hányós-hasmenős vírust. Mindnyájunkon végigment. :evil: Most lábalulnk kifelé.
Édik a babaképek. Mind. :lol: :lol: :lol: Most képtelen lennék név szerint is dícsérni, de tényleg tetszenek.

Jók a frizurások is! Na meg Veronikusz pocija is tetszetős! :lol: És pont jó méretű! :wink:

Szép napot!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Adri,
de jó hogy jöttél, hiányoltalak!
Örülök, hogy jobban vagytok.

Dóri,
húú azt a játszóteret mi is ismerjük! De eddig ugyebár nem engedtek be minket, mert csak gyerekkel lehetett bemenni (mikor valami program volt ott, próbálkoztunk, de őr is volt).. Na de most!!! De jó, hogy eszembe juttattad!! :) :) :) Mondjuk Bogi még szerintem nem fogja értékelni, Apja viszont annál inkább :lol:

Ma megküzdöttünk a K vitaminnal, már nem mertem tovább halogatni.. Végül kanálból toltam a szájába, kb 40 perc alatt le is ment az egy teáskanálnyi... :roll: Valakinek van valami tuti módszere?
Vendég

:D Dóri, a lánynévvel voltunk teljesen megbékélve, az már 3 éve fix.
Meg én végig kiscsajt éreztem, csődöt mondott minden anyai megérzésem...és az elején azt is jósolták.
Szóval kicsit meglepett az info, amikor először 2 hete mondták, hogy bizony kis tökös, aztán tegnap már én is láttam.
Módosítani kell a kommunikációt is kis Prücsök felé.

Nevek: Biztos, hogy dupla lesz és ősmagyar az első, második pedig a nagyapák után szabadon. De még nincs fix:
Levente László
Nimród Antal
Zalán Antal
Ezek a variációk egyenlőre, de lehet, hogy csak a szülőszobán dől majd el. :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Borsika
Köszi! A K vitaminnal mi is küzdöttünk. Nincs rá jó ötletem. A második-harmadik próbálkozásnál már ki sem nyitották a szájukat.
Nehéz volt, de próbálkozz!!!!

Lányok!
Szült vki faros babát? A barátnőm mára van kiírva, baba még sehol, de kb. egy hete tudja, hogy faros lesz. Jól meg van ijedve.
Segítenék, de nincs ezirányú tapasztalatom.
Köszi!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Nagy kérés/kérdés: Tudom, hogy már elhangzottak itt jóval előbb vélemények, szülésszel kapcsolatos élmények, beszámolók, de nem hiszem, hogy annyit tudnék most visszaolvasni:

Akinek esetleg van elmentve, vagy blogja, nagyon szívesen venném a Ti szemszögetekből! Akár priviben is, hogy ne a topikot terhelje újra.
Minden doki, de persze elsődlegesen a szülészemmel kapcsolatban, annyira érdekelne, eddig persze csak jót hallottam, de minden pozitív megerősítés jól jön ilyenkor az elsőgyerekes babásnak, aki mellett egy mezei nyúl tiszta hős! :oops:
Főleg ilyenek, hogy milyen fájdalomcsillapítást engednek, illetve szeretnek, fogadnak el, rugalmasság, stb......

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Bori, mi mind a kettőnek a szájába öntöttük, szerencsére nem volt semmi gond, bár kellett hozzájuk mindig valami bohóckodás, hogy ki is nyissák a szájukat. :D

Adri, én születtem popsit mutatva a nagyvilágnak, anyukám nem sok kellemes dolgot mesélt, de ennek már nagyon sok éve, most talán könnyebben meg tudják oldani, ha a szülésznő is erre készül.
Minden szülés fájdalmas, talán ez sem lesz rosszabb egy átlagostól, hátha a baba nem túl nagy, esetleg ezzel és a doki és szülésznő profizmusával tudod a barátnődet támogatni, ha ez egyáltalán megnyugtató. :?
Mindenesetre mi látatlanban is szurkolunk neki, azért azt add át talán. :D

Kép
Kép
Kép
v30

Veronikusz,
Ne mond már, hogy nem vagy csinos! :D Basszus, én kétszer sőt lassan már 3x akkora vagyok. Jó mondjuk szerintem magasabb is vagyok, de amikor meglátnak ismerősök akkor közlik velem, hogy jó nagy pocakod van..... :evil: Én nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele de engem baromira tud idegesíteni. Ja és azt már nem is mondom, hogy Lili a 26. héten már 1,1 kg volt és ott a pasi közölte, hogy jó nagy méretekkel rendelkezik. MOndjuk ereje az van rendesen, már olyanokat tud rúgni vagy ütni hogy az már néha szó szerint fáj!!!!

Köszi mindenkinek a tesó látogatásos hozzászólást. Igazából én is azért vagyok bajban, mert szerintem nem is a nappalokkal lennének gondok, hanem az altatás terén... ehhez kicsit gyengusz a férjem! :D A másik, hogy én is attól félek, hogy sírás lenne felsőfokon ha behoznák Rékát a kórházba.... Nagyon nagy dilemma ez!!! :roll:

Ajándék kérdésen még nem is gondolkoztam de ezek szerint érdemes lenne...

Mérleg: szerintem sem érdemes venni, egyrészt mert úgysem olyan sokáig mérjük a babákat, másrészt pedig ha nem hízik annyit amennyi a "nagykönyvben" van előírva, akkor csak stresszeljük magunkat. SZóval én Rékánál kb. 4 hónapos koráig mértem, de amikor folyamatosan azzal jöttek, hogy nem hízik a gyerek akkor azt mondtam, hogy na ennyi volt.... Megfogadtam, hogy Lilinél nem lesz sűrűn méricskélés....

Borsa,
Emmus nagyon édi! Gyuzsoékkal mi van??? Nagyon eltűnt! :cry:

Vali,
Torta nyalógatos nem nagyon van.... Valahogy idén ez nem lett lefényképezve :cry: !
Ez a szőke herceg.... Nagyon ügyes Ádi és milyen csini ebben a szerkóban :D Na én ilyenkor pedig egy kisfiút szeretnék nagyon.... Remélem, hogy a 3. fiú lesz :lol:

Aprooka,
Mindjárt átküldöm privi-ben a férjem által (szemszögéből :D ) írt szüléstörit.... Gratula a trónörököshöz!!!!! Nagyon szép nevek közül fogtok választani...
Az én dokim: Hegedűs, szülésznőm Rékánál Várnai Gabi (csak dicsérni tudom, imádom stb...)volt, de ha idén sajna nem tud vállalni (szabadság miatt :cry: ) akkor szerintem nálunk is Zachár Erika lesz a befutó! :D Te mikor tervezed felkeresni a szülésznőket??? Én arra gondoltam, hogy legkésőbb a 31. heti UH-on. Tényleg nem jösz valamikor laborba??? Nekem a 29-30. héten kell mennem....

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Bori: mi az, hogy őr volt??? Vagy csak rendezvényeken? K vitamint én kiskanálba ki és zutty az egészet a szájába. Volt fintorgás, de lement hamar.

Adri: én is popsival születtem, anyukám engem tart a legnehezebb szülésének (második vagyok), de szerintem most már nem is engedtek volna így születni, mert az uh is nagy babát mutatott, pedig nem voltam nagy. Szóval szerintem is szülésznő tud a legtöbbet segíteni ismerősödön, mi drukkolunk neki.

Ma nagy pancsolás volt délelőtt az alvás után, így hamar kifáradt Tünde most már megint szunyál, alig tudtam ébren tartani az ebédnél.

Rakok egy pancsolás utáni fotót.

Kép Pancsi után

KépKép

KépKép
snowwhite

mérleg: én most is szeretnék mérleget bérelni, de kizárólag digitálisat. Ricsinél hagyományosat kaptam a védőnőktől, de esélytelen volt sokszor mérni. Őt még naponta mértem, meg evésenként. :) Mikoltot már csak esténként, sőt hetente egyszer. de ő olyan aprónak tűnt, ráadásul imádott visszabukni.

pocak:igaz, így a 3.-nál mindenki azt mondja, hogy mekkora hasam van, míg Ricsinél mindig az volt, hogy milyen pici. pedig ugyanazokat a ruhákat hordom.

tesólátogatás: nekem Ricsi nem jött be, mert szerintem pici volt hozzá, és akkor ráadásul anyás volt nagyon, úgyhogy nem akartam, hogy sírjon, hogy neki haza kell mennie, míg anya ott marad. így otthon találkoztunk először. (4 nap alatt az én icipici fiamból hirtelen nagy fiú lett :cry: )
bevallom, mi ajándékot nem vettünk, ezúttal sem tervezzük, de még filózom ezen. lehet, hogy Ricsi kap valamit, mert ő már nagyobb, de most Mikolt van abban a helyzetben, mint anno Ricsi, hogy úgysem érti, hogy ki hozta neki az ajándékot.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Vica, bocsi, már látom hogy kinél szültél, csak először a prividet olvastam el.

Phadri, elvileg a mostani protokoll szerint faros babát első szülésre nem engednek megszületni természetes módon, hanem automatikus császár.
De lehet, hogy ez kórházfüggő.
Nálunk későn, most fordult be a baba, ezért kérdeztem utána, mert kicsit tartottam tőle.

Vica, tegnap azt mondta a dokim, hogy majd a 36. héten kell laborba mennem, az utolsóra, de addig egyszer még vele találkozom. Csak nem a Kútvölgyiben, mert az nekem írtó messze van.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vica!
Tök formás voltál a képeken. :D Nyugi! Nagyon csinos vagy. :D Különben meg szabad kérdezni, hogy mennyit híztál!? De csak ha nem bántalak meg vele! :oops: Kíváncsi vagyok, hogy megint csak én leszek bálna a végére? :lol: Én most is borítékolom magamnak a MINIMUM 18 kilót. Rá se merek állni a mérlegre már vagy 3 hete. :oops: :lol:
Ja! Reményeim szerint én 10.-én megyek cukorra.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kriszta!
akartam már kérdezni: van valami fejlemény kaki témában??? :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Csajszik!

Pár napig nem jövök és már is le vagyok maradva a dolgokról :oops: :?

Aprooka : Üdv itt nálunk

Igyekszem visszaolvasni a dolgokat,csak ma nagy takarítás van nálunk.
Lányok: a képek nagyon jók, mi nem csináltunk most képeket. :cry:
Jók legyetek
V

valentina

Sziasztok!

Kriszta,
Hogy van Panka?

Dorka,

Hát tudod, TE vagy ott sokáig a korházban, TE döntesz :wink:
Nekem is nagyon tetszik ez a név!

Aprooka,
Légy üdvözölve!
Mi is voltunk az előadásokon, és jók voltak!
10 óra hétfőnként? Hú az kemény? Hol dolgozol? Meg lehet kérdezni?
Közben már megtaláltam a választ. :D
Igen, erre tippeltem, mert a Nővérem is hétfőnként sokáig dolgozik!
Akkor tényleg rád fér a pihenés!

Zsófi
És hogy tetszett Lénának a Mamánál? Aludt rendesen? De jó!
Készültök a szülésre? :wink:

Ez édes, akkor pénteket kell megbeszélni!! Már most elkezded neki mondani, akkor tuti bejön! :wink:

Tünde
Hogy ízlik az alma?
Remélem továbbra is meg van a pozitív hangulat, hisz ma kedd van, akkor torna, igaz! :wink:
De ügyes Bene!

Vica
Köszike
Akkor biztos nagyon fincsi volt! Én imádom a csokit, Rékának meg gondolom a torta szépsége elég is volt!

Hát igen én is egyetértek Veronikusszal, vagyis szívem szerint bejönne majd Lara tesót nézni, de ha még kicsi, akkor csak azt látná, hogy Anya ott van neki meg el kell mennie. És az még rosszabb lenne, szóval igaza van. Ez az ajándék jó ötlet. De nálunk Apa nagyon ellenzi
Veronikusz írd le hogy miért jó? Hogy majd meg tudjam győzni, ha szükség lesz rá! 8)

Banana,
Nagyon jól teszed hogy pihizel.
Mi vettünk mérleget, ez volt az első dolog, mert egy szuper digitális volt leakciózva valami 8000 Ft-ra és ezért megvettük. Én nagy parás voltam, hála a dokinéninek és a védőnéninek és mértem jó sokáig! Most viszont jó, mert az egyik barátunknak pont ma született meg a gyönyörű nagylánya, és már viszik is a mérleget!
Ja, ha nem lett volna ez az akció akkor mi is bérelünk, azt hiszem a Kútvölgyiben jó árban van, mert itt nálunk 3000/hó az nagyon durva!

Én bevallom hősiesen :wink: , van hogy most is sterilizálok, persze Lara már eszi a homokot is, de én szeretek nagyon, vettük azt a kis ufót és az nagyon jó. Kezdetben nem vettünk Apa és Mama főzte a cuccokat, majd a konyha bepenészedett, meg leforrázták magukat, így Apa elment és vett!

Veronikusz,
Tudod a várandós hölgyek nagyon szépek, a babuci megszépít, és ez rád tényleg nagyon igaz, lehet hogy nem voltál fodrásznál, de jól nézel ki nagyon!

Borsika,
Jó téged is látni!
Képek?

Dóri
Tényleg? Ez a hajógyárin van? Az tök jó! Tali ott?
Ja, igen tudod, hogy sokat kell várni a dvd-re mi november elején csináltattuk és a Jézuska hozta :lol:
Mi holnap megyünk, elvileg lesz dvd, de még nem döntöttem el.

Borsa,
Nagyon jó ez a kép! Annyira édes!!!
Mit kap a szülinapos?

Vali,
Nagyon aranyos vagy köszönjük, hát nagyon magabiztos, de azért még többször eldől.
Hú, akkor pénteken nagyon szorítunk értettek!
Annyira szép! Ő volt a völegény? :wink:
Ákosnak gratula a versenyhez!!!

Adri,
Jaj szegénykéim! Küldjük a gyógypuszikat!

Gabi?
Gyuzsó merre vagytok?

ancsaboszi

Dóri,
igen, egy egyenruhás férfi kiküldött minket, hogy ez nem felnőtt játszótér... mondjuk megértem.. de felnőtt játszótérből miért van olyan kevés??? (Ez költői kérdés volt..)

(Nem jövök újra a vágyammal, hogy fejest ugorhassak egy lasztikkal teli szobába... de megnyugtat a tudat, hogy nem vagyok egyedül... kacsint kacsint Vali :lol: :lol: )

Adri,
a kórházban a mellettem lévő ágyon lévő anyuka szült faros babát, Sándor dokinál. Nagyon apró gátmetszéssel. Először jött a popsi, aztán kicsusszantak a lábak. Bár igaz, hogy második baba volt. De drukkolok én is a barátnődnek. Hát én is be lennék tojva a helyében. (De ezt már ne mondd neki! :lol: )

Üdv az újaknak tőlem is!

Ja és pár kép:
Büfi helyett általában bealvás van, ami nem is olyan nagy baj, de ilyen fejjel!!! (Itt Anyum próbálkozik vele)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.26 23:09-kor.
Vendég

Ja és azt olvastam, hogy a túlhevültséget tartják a légzésleállás egyik fő okának.. Úgyhogy le kell mondanuk a csodatévő sarki szerkóról... Marad a sírás.. :( :(
Vendég

Bori :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol:
akkor majd menjünk együtt! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Olyan jó nézegetni ezeket a fotókat! :D :D :D Szépek a gyerkők nagyon! Mind!!! :D :D :D

Borsika, asszem te írtad, hogy az 511-ben voltál. Nem volt egy szobatársad, akinek a kisfia Benjámin? Császárral szült, és nagyon meg volt ijedve mindentől. Tudsz róla esetleg valamit? Mert igyekeztem neki segíteni, de 12-én hazajöttünk, és hát eléggé kétségbe volt esve a szoptatás miatt.

Mérleg: asszem továbbra sem bérlünk, Zéti 510g-ot hízott 1 hét alatt! :D :D :D

KépKép
KépKép
anittik

Ancsa!
Végül is igazad van :lol: én is gondoltam már rá.....de azt úgy sem tudom megtenni....jobb lenne ha elfogadná a Balázs is...de esélytelen az ügy.... :)
Vali!
A fiatalember szupercuki!!!!
Kriszta!
Mizujs kaki ügyben???remélem "megszületett" már .......!!!!!!!
Zsófi!
Ha jól emlékszem te jössz cukorra holnap(nincs időm visszakeresni, mert rohanok).....Mindenesetre én reggel 8 felé megyek.....remélem talizunk...majd figyelek :lol: Rajtad lesz a szemem...na nem mintha olyan gyakran taliztunk volna eddig.

KépKépKépKép
vdorka3

Ancsa!
ezt az ajándék dolgot nem én találtam ki, hanem nálam sokkal okosabbak. Szakirodalomban lehet erről bővebben olvasni. Most hirtelen nem tudom, hogy én hol olvastam :oops: de szerintem is segíthet egy jó testvérkapcsolat kialakításában. Természetesen más a helyzet, ha a "nagytestvér" is nagyon pici és nem fogja fel a dolgot vagy ha már 8-10 éves a nővérke/bátyó, mert akkor persze már tudják, hogy nem a pici hozta. Nálunk bár Kata csak 16 hónapos volt mikor Szofi született, de mégis "hozott" ajándékot a hugi, hisz annyi mindent vesz az ember a gyereknek, mért pont ekkor ne vegyük semmit, amikor még lehet hogy valami pozitív hatása is lesz?! :D :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok, koszi a valaszokat merleg es sterilizalo ugyben, sztem en sem leszek az a mindent kifozo, kivasalo anyuka, csak most nemreg kaptam az avent mellpumpalot, es a lelkemre kotottek, h fertotlenitsem hasznalat elott...
veronikusz, sztem pici a hasad, en sokkal nagyobbnak kepzeltem...es h megnyugodj, kozlom, h mar tul leptem a +20 kg-ot, mostantol nem vagyok hajlando merni, lesz, ami lesz...hozza kell tenni, h elegge be van dagadva a kezem-labam, szoval a nagy resze viz...aztan majd kivancsi leszek, szules utan hogyan jonnek ram a regi ruhak...:)
testverugyben nincs sajat tapasztalatom, viszont az unokaocsem, aki 2.5 eves volt, mikor a tesoja szuletett, volt bent a korhazban, es sztem jot tett neki, h a kisteso hozott ajandekot, utana buszken mutogatta mindenkinek, sot, az unokatesoja is hozott neki, bar azert elegge megviselte a ket uj rivalis, addig o volt a csalad kozpontja, 9 felnott babusgatta felvaltva...
meg a hetvegen voltunk baratoknal, akiknek szinten most szuletett a kisteso, es mondtak, h a nagyobbik gyerek, 2 eves, volt bent a korhazban, de teljesen ignoralta az uj babat, aztan kovetkezo alkalommal ott volt mellette a kis sarga helikopter, na akkor hajlando volt eszrevenni, azota egeszen elfogadta, ugy tunik...:)

banana

Borsika: k-vitamin: injekcióstűvel felszívom egy fecskendőbe, tű le és a fecskendővel benyomom a szájába. A dokinőm ajánlotta. De vigyázz, hogy a vitamin felett ne legyen levegő, mert akkor nagyon hirtelen kerül a szájába, és akkor akár hányás is lehet belőle...
linocs

Banana!
:D köszi a bíztatást SORSTÁRS!!!! :D Neked szólt valamit Mészi??? Nekem csak nyelt egyet, majd úgy csinált mintha nem is hallotta volna. :lol: Különben én is iszonyú vizes voltam. Olyanok voltak a lábaim mint egy elefántnak. :lol: Szegény veséim napokig csak dolgoztak a lemaradáson. :lol:

K-vitamin:
én úgy emlékszem, hogy valamilyen kanalas gyógyszerhez kapott pici, mérőpoharas pohárkába raktam (van olyan aminek kifele hajlik a széle) és úgy adtam be. Kevésbé lötyög ki mint a kanálból.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hahó!
Eddig nem tudtam belépni, mert megváltoztattam a mail címemet, és inaktív lett a felhasználónevem, vagy mi a szösz, és az itthoni mailemet meg nem bírom elérni, csak itthon. :twisted:

Kaki megszületett tegnap, némi ösztönzés hatására, ma meg már kettőnél tartunk. De megy a paraffin, meg a laevolac. Megátalkodott nőszemély! tegnap közölte, hogy ő elfelejtett kakilni és nem is akar már. Nahát! :roll:

Borsa! Emma rucija tök jó, meg persze Emma is nagyon édi.

Na, megint kakilnia kell.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Mégse.

tegnap elég ramatyul voltam, gondolom, jött a melegfront. és két napja bazira fáj a derekam.

Na, mégis.

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
jaj de jóóóóóóóó! :D rafkós a lány! elfelejtett :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszi a válaszokat!

Egyébként második baba, az első simán született. Ezzel császárra készültek, mert sokáig nem fordult be. Kb. 3 hete mondta, hogy nagyon helyezkedett, forgolódott, befordult végül, de farral. Majd meglátjuk mi lesz.

Kriszta
Végre-végre! Most bepótolja Panka a lemaradást!

Dorka
Marci fiam keresztanyja nevében is megköszönöm a túrótorta receptet. Az ő kisfia lisztérzékeny, a receptben lévő lisztet, rizsliszttel helyettesítette. Már háromszor csinált, annyira ízlett a fiának. :D :D :D

Borsika
Kép :lol: :lol: :lol:
Nagyon édi Bogi!!!!!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok Lányok!
Nagyon gyorsan futottam végig rajtatok, igazából azért jöttem, hogy nyígjak lelkileg.
De azé,
Veronikusz,
terhesen is jó nő vagy na(ez milyen hülyén hangzik egy másik nő szájából),
Tünde,
a szobatisztaság sok mosással kezdődik, ne add fel!
Vali,
Ádám bátyám-csoda, hemoizé remélem biztató eredményeket hoz
Borsika,
én fejtem kiskanálba egy kis tejet, abba öntöttem bele a K vitamint, úgy a szájba, de szerintem a Linocs féle fecskendő is tuti módszer
Kriszta,
nálunk is nehezen ment Kisjankónak a kakilás, de ennyire brutál nem volt a helyzet(ő kakilt 2-3 napont, csak iszonyat keményet és nehezen, volt, hogy egész nap ingere volt,és csak estére szülte meg).Én nagyon Laveolac párti, egy darabig adnám kúraszerűen minden nap a csajszinak. Tündével anno váltottunk erről privit, amikor Villő kínlódott, nem tudom, hogy neki jó tapasztalatai voltak e?

Na akkor nyígok:
szóval nem vagyok egy interneten kiadom a családigondokat típus, de mindig úgy támogatjátok egymást, szóval címszavakban annyi, hogy nem tudom, hogy alakulnak az elkövetkező napok, de egyelőre kaptam még egy gyereket. Nagyjankó nagyfia ma nálunk kötött ki, nevelőpapa köcsög, anyuka elköltözött, aztán most vissza, Zsombor viszont nem akar és az apja nem is engedné, ahogy Zsomborral viselkedett. Gondolom, hogy gyámügyes procedúrák előtt vagyunk, nem tudom, mit hoz ki Kisjankóból ez az egész, ráadásul kénytelen Zsomborral osztoszkodni a szobán, merthogy nálunk két gyerek szoba van. Félek, hogy mi lesz az életünkkel, írom mindezt úgy, hogy természetesen Zsombornak itt a helye, csak nem tom hogy fogom csinálni, bírni a 3 kölköt, arról nem is beszélve, hogy mostantól Nagyjankónak dolgozni kell, mint állat, ha meg is akarunk élni.
Igyekszem azé jönni, valszeg írok egy pár kínrímet is a közeljövöben, meg bocs, hogy kiöntöttem ide, de nagyon be vagyok sarva.

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok,

Csak bekukkantottam...

Kriszta: gratula Pannának a kakihoz, elég rafinált hölgy :)

Ancsa: találkozhatunk a szigeten (Hajógyári) bármikor, csak várjuk meg a hőségriadó végét. De Tünde nagyon élvezte ott a játékokat. Viszont holnap is inkább a kertben pancsolunk, ahogy ma tettük, mert ez hűt a legjobban.

Bori: sapka nem kell otthon, akkor nagyon sok hőt le tud adni a fejecskéjén. De ha ő melegben szeret aludni, akkor bugyoláld be jól. Nem fog leállni a légzése, ne aggódj. Az alkarján nézd, vagy a hátán, hasán, hogy milyen a hőmérséklete, ha ott kellemes meleget érzel, akkor érzi jól magát, ha nyirkos, akkor ugye melege van, ha hideg, akkor meg még kevés. Tünde még mindig vastag hálózsákban alszik, de már csak egy hosszú ujjas bodyval. De pár hete még rugi is volt alatta. Télen meg plüssös rugi, hosszú ujjú body, meg a vastag hálózsák és még be is takartam, ja és 21 fok volt éjjel. Szóval vanna fázós babók.

KépKép

KépKép
snowwhite

Paklincs!
hát nem irigyellek! :oops: De szegény férjed sem, hogy sokat melzózhat. KisJankóról már nem is beszélve. :oops: Tanácsot nem tudok adni, de a szívedet bármikor kiöntheted nekünk. Mi szivesen meghallgatunk. Minden rendben lesz!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Húúú Emese, jó ki csavar az életetekben! Mennyi idős Zsombor? És az első ötlethez mit szól Jankó? A gyerekelhelyezéses történet sem egyszerű, de ha van kérdésed szólj, van sok gyámügyes ismerősöm (szociális végzettségeim révén).

Kriszta, nem semmi kislányod van! :lol: Örülök, hogy megoldódott a probléma!

Kép
Kép
Kép
v30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: