A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Ronix:én is lecsót fogok csinálni, tegnap egy szomszéd azt főzött és megéreztem az illatát, így ma az lesz, bár a párom nem szereti de a kedvemért belement! (hogy ne kelljen kétfélét főzni)
DE még el sem kezdtem, szóval megyek is!
Vendég

feltettem a receptesbe a husos palacsintát. vagy ezt a fajtát csináltam, vagy a hortobágyi palacsinta nevezetűt. az fent van a mindmegette oldalon. receptkereső: húsos palacsinta, és ott kidobb egy olyat hogy hortobágyi. azt is csináltam már és fini volt.
de nekem ez a másik egyszerűbb és nekünk ez bevált.

Kép

Kép
timi1982

tettem fel ket husos palacsinta receptet, de en egyiket sem csinaltammeg soha! de most hogy ennyit beszeltunk rola, azt is egyszer megprobalom. csak akkor aki holnap, ma kesziti, jelezzem melyik recept a nyero!;)
Vendég

jah meg ha már itt tartunk teszek fel egy isteni receptet még.
Vegyes rakottas néven fut nálunk.

meg még egy párat. ha már előkerstem a kedvenc füzetem, a kedvenc receptjeimmel :D

Kép

Kép
timi1982

en is oda tettem a kajat kozben, a gepet bekapcsoltam, meg elkapott a rendrakasi vagy:), igy a furdot puccbavagtam meg a mosogatot is, a szekreny lefujva, de meg le nem mostam:(
Kozben meg olyan fincsi turixot keszitettem magamnak: Banan, eper, rebarbara- hmmmm

Szilvi: ha ilyeneket keszitesz, eszre sem veszed es egy ulto helyedben fel liter folyadekon tul vagy:)
Vendég

Timi: ez egy szupe otlet! Sajna en mar neha erzem magamaon a ma mit fozzek tema terhet! Pedig regen ugy imadtam krealgatni mindent akonyhaban!
Vendég

Vkata: en sajna mar jo ideje azon gondolkodom a korhazi penzt mibol fogjuk lecsippenteni:( mert ha masra nem is, szobara kell- en nem akarok 6 agyasba menni!- de tegnap este nem tudom minek koszonhetoen ferjuram akkora hevvel adta elo hogy o nem fog a dokinak penzt adni, hogy csak ugy pislogtam. Szegeny param balkani lelke:) Ott pisztollyal fenyegetik meg a dokit, hogy egeszseges gyermeket segitsen a vilagra :lol:
NA jo o azert ilyent nem fog, de tudom jol, komolyan gondolta nem ad penzt a dokinak. Mondta o a noverkeknek szulesznonek visz ba majd ajandekot, de penzt nem!
HAt jo! En benne vagyok!
Tenyleg nem tudnank mibol 50-70 ezret felrerakni. Egy fizetesbol elgge gaz megelni! Foleg hogy ebben a honapban ugye semmit nem kapott, mert most kezdett. Es amugy sem valami iszonyat nagy penzrol van szo:(
Kicsit frusztralo a tudat, hogy muszaly lesz nekem is valami konyhara penzt hozo dolgot muvelnem igen rovid idon belul, ha a gyermekunknek szeretnenk kicsi plussz adni- nem markas cuccok vagy ilyesmi, hanem mondjuk uszas, foglalkozasok....
Ah a psizkos anyagiak!
Vendég

Bizakodásom jeleként ma kimostam a bébiruhákat. (Nem mindet, de egy időre eleget) és most megyek is teregetni csak előtte gyorsan visszaolvastam.
én valamelyik nap megcsináltam magamnak a pedikűrt, és pont másnap mentem kozmetikushoz és megkérdezte, hogy pedikűrösnél voltam? (franciára festettem és elég jól sikerült) 8) Férjem meg ott röhögött mellettem hogy mit össze nem szuszogtam közben... :)
Amúgy a kajáktól már nekem is összefut a nyál a számban... Kéne nekem is valamit csinálni, de majd este ha hazajön apa. Lehet, hogy túrógombóc lesz... Majd meglátom.
Most megyek teregetni egy kicsit. Aztán majd jövök.

KépKép
muffin

Én is felraktam az anyósom féle húsos palacsinta receptjét! :lol:

VKata, örülök hogy minden rendben volt a CTG-n! Meg jó az a kis plusz pénz is!

Kép
sziszka82

Hát Anyjuk, pedig egy jó pisztoly tuti többe kerül, mint 70ezer. De kérdezzük meg Marcsit, azt hiszem Ő volt valami fegyverboltos... :wink:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

nah lányok!

tettem fel egy párat. válogassatok. van benne alkoholos is :oops: azzal óvatosan. igaz ha kész van nem érezni, de én akkor se ennék most olyat

Kép

Kép
timi1982

csajok jo sok receptet tettek fel..........
a palacsintát holnap lehet hogy megsütöm..............
meg a rakott karfiolt..........

alkohol én nem tudom csajok én néha szoktam inni egy pohár sört,
vagy egy pohár bort......
olyan jol esik

Képimg][/url]
Kép
ronix

kész a lecsoooo

Képimg][/url]
Kép
ronix

Köszi Titi rendes vagy! Sajna Bence nincs el ismerős nélkül, múltkor a házba itt akartam hagyni még leviszem a babakocsiját és nem volt hajlandó pedig a szomszéd kislányal még találkozni is szoktunk4
Most ilyen szégyenlős korszakát éli!
Telefonáltam apának, h szóljon anyósnak! Csak neki jó előre kell szólni mert nincs otthon mindig van valami programja! Igy ő fog vigyázni rá! Pedig már olyan jó lett volna összefutni! Majd szüléskor! :D
bencuri

ronix!

az az igazság hogy én terhességem előtt se ittam. a borokat, söröket utálom, egy két ital van amit megiszok. de mivel nem bebizonyított alkohol allergiám van, igy most terhesség alatt nem iszom egyáltalán. nah meg mit is innék????

ha megittam régen egy kis puncilikőrt is akár, olyan vörös foltok jelentek meg az arcomon meg a nyakamon hogy ihaj!!! a szemem meg égett mint a frász. meg könnyezett. utána egyből le kellett nyomnom kalciumot.

egyedül a tequilától nem volt bajom. persze csak a minőségitől!!! nah de hogy nézne ki ha azt innék?!?!? 8) :shock: :shock: :lol:

Kép

Kép
timi1982

szép jó reggelt
egyre pocsékabbak az éjszakáim nekem is :(
a foci nálunk se megy, hál istennek :D
a tengeri malac pedig állati!!!!!

Kép
Kép
h. szilvi

kÖSZIIIIIIIIIIII! Apának mondtam a holnapi ebédet, már most csorog a nyála.
magdolnam

VKata!
Gratu a lóvé visszatérítéshez! Megtoldhatnák még 1 0val. Én csak 225 F-tot kapok visza.

Amúgy jön a költői kérdés. Aki ad a dokinak pénzt, az mennyit szándékozik?
20150601134430

Látom, megy a pörgés most is ezerrel :D

Muffin, örülök, hogy azt olvasom, bizakodó vagy!!! Nem voltam itt egy hete, - ezek szerint jó hírt kaptál az amniocentézis után? Nagyon drukkoltam, remélem, segített valamit!!!!

Köszi, hogy kérdezitek, mi van nálunk - hát felfordulás. Holnap költözünk, már üresek a polcok, Szonjának mondjuk, hogy mi hogy fog történni, de persze nem tudja, csak azt, hogy most eltűnnek a tárgyak. Úgyhogy ma a lányommal az anyukámnál alszunk, a Zoli meg pakolja a maradék holmit, hogy el tudják szállítani a nagy bútorainkat holnap. Úgyhogy mi is külön éjszakázunk, de most Szonjának biztosan jobb lesz így, mert a nagyinál legalább minden ugyanúgy van, ahogy szokott lenni (többször aludtunk már ott)... holnap még bölcsibe sem viszem, mehetnek játszóterezni - én meg persze dolgozom.
Ja, és a költözködésnek tudom be, hogy Szonja tegnap a bölcsiben alvás közben bepisilt. Szegénykém. Tuti a költözés miatt van. Remélem, ma nem lesz gond, mert annyira szégyelli magát néha, ma nem is nagyon akart bemenni. Vigasztaltam, meg megnyugtattam, hogy semmi baj nincs ezzel, és mondta, hogy rosszat álmodott...

Pocakfotó - tán rá sem férek már egy képre :oops: na meg ki tudja, hol a fényképezőgépünk.

Olyan finom kajákról írtok (húsos palacsintát ÉN ISSSSS), megyek, megnézem a menzát

KépKép
szkagi

Én is kimostam,kiteregettem,megcsináltam a levest,de még hátravan a palacsinta!
Úgy félek,hogy megint odaég! :roll:

Micsoda kajákról írtok te jó ég!
Meg is nézem majd a receptes topicot!

Timi! Ez a csirkemelles,karfiolos cucc nagyon jól hangzott!!!
Nyamiiiiiii
mindkettőt imádom de a karfiolt most nem nagyon merem enni a múltkori felfújódásom után!
A rakott karfiolról nem is beszélve!!!

Muffin! Nagyon ügyi vagy én levágni se tudom nemhogy kifesteni!!!
Hajrá a babaruhákkal!

A rádióban folyamatosan aztmondják,hogy 27 fok van!!!

HOL?????????????????
Itt bevan borúlva,fúj a szél és hideg van!!!!

Kép

Kép
ibm

ronix: en sosem voltamnagy ivo, egyetlen ital amit tenyleg kedvelek az a baylis es a mezes palinka, na ezek most jo idore ugye kimaradnak az eletembol( de nem baj am!) viszont borocskat iszom. Nem azert mert szeretem, hanemmert verszegeny vagyok, meg anya szerinta gorcsokre is jo...Szoval ugy ket - harom napont iszom eg dcit. Sorbol meg az alkoholmentes meg jo is. De az alkoholosnak sem olyan magas az alkohol tartalma....
Szoval e maitt ne legyen lelkiismeretfurdalasod! Ennyi nem art!

Timi: pincilikor?????????? :oops: Te jo eg?
Vendég

puncilikör :lol: :lol: :lol:
Köszi Szilvi!
Még mi sem tudjuk honnan fogjuk kigazdálkodni a doki és a szülésznő jussát, lehet bankot robbantunk? Vagy h valakinek van fölös lóvéja, akkor szóljon!!!
magdolnam

Ami: nalunk nag ymeleg van, a beborulas ellenere:( Es mi lesz me jovo heten, aaaaaaaaaaaaaaaa
Vendég

magdi: a bankrablas utan par krajcart juttas el ide is! Igerem viszek Nektek babalevest.... :lol:
Vendég

Muffin, de jó neked, hogy így megy a pedikűrözés. Azt hiszem én bejelntkezek lassan, hogy helyrerakják a lábamat.......
magdolnam

labkrorm: sikerult ugy belevagnom multkor a nagy latatlansagban hogy omlott a ver! Erre parommondja miert nem szoltam neki, vagja le. Hat nem tudom asszem be lennek kakilva o vagna- persze lehet o nem vagna bele....:)- meg en olyan iszonyat csikis vagyok :lol:
Vendég

ANyjuk csak nem gondolod, hogy lebukunk :?: :shock: :D Majd írd le a számlaszámotokat!
magdolnam

Ronix: én még csak most raktam fel!

Kriszti: lehet, hogy drágább a pisztoly viszont többször is lehet használni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 22:07-kor.
Vendég

Sziasztok!
Gyorsan bekukk, most értem haza, még főznöm kell.(Gyümi leves, pirított máj)

Az Nst rendben, uh rendben, Koponyavégű, hatalmas baba. Kb. 3300gr! Már most. Bdp 95mm. Hogy fog ez kijönni?!
Engedélyt kaptam holnap esti koncertre és mászkálnom kell, hogy minél hamarabb kijöjjön. Szóval holnap buli!! 8)

Na elkezdek olvasni, meg főzni egyszerre. :lol:

sz.andi

Akit elkapnak a bankrabláson nyugodjon meg, viszek neki husilevest!

Andi!
Gratu a szép babóhoz!!!
20150601134430

nekem a szülésznőm azt mondta, hogy náluk 96-ig simaszülés, utána meg hát.... császár. De ez ott van ahol én szülök
magdolnam

ááá most elgondolkodtam a méreten :roll: inkább visszaszívom, mert már összekavarodtam. Jó nagy gyerek lesz! A barinőmé 2600gr volt ugyanennyi idősen, bár neki kicsi bábije lesz elvileg....
magdolnam

legalább már a kaja biztosítva van, legalább tuti lesz valami pozitív dolog
magdolnam

Sziasztok!
Huh...mostanra sikerült visszaolvasnom mindent. :)

Wera!
mindjárt felteszem a sajtos brokkolikrém leves receptjét is....

Meg ha érdekel valakit még egy hortobágyi husos palacsinta..... (ahogy én szoktam). Igy csináltuk az étteremben ahol dolgoztam!

Nekem ma mosós napom van... igy csak gyorsan elkészülős kaját csinálok. chillis babot. és azt is két napra. mert holnap nem akarok megint főzöcskélni. Mert ha a fiuk megérkeznek a munkából, akkor indulunk nagybevásárolni!
Persze ma nem jött ki a postával a számla, hogy mennyi fizu jött rá!! :evil: Mert persze ha már ma tudnánk hogy mennyit utalnak holnap, akkor lehetne reklamálni!! De igy ha holnap délre kiér a posta és amugy már reggel utalják a pénzt, akkor mit reklamálok már. Ez csak ezért fontos, mert mult hónapban is elrontották a fizut...levonták a munkahelyi kölcsönt, amit mi már amugy megtérítettünk!! :evil:
És most már muszáj lesz telefont venni, mert páromé már használhatatlan. na meg a maradék babacuccost is venni kell......

Itt megint olyan semmilyen idő van! Hol kisüt a nap, hol beborul. De nincs hideg!

d.dodó

Ági: sok erőt a költözéshez és kitartás, mindjárt vége! (könnyű az mondani mi??)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 22:07-kor.
Vendég

ja igen lóvé.... osztozhatunk de akkor a melón is! :lol:
Na ti mennyit adnátok, ha már eddig 50 van a zsebébe??? És mennyit egy ügyeletesnek, mert akár nálam ugye ez előfordulhat :roll:
magdolnam

hú,de sokat volt itt a védőnő :roll: talán negyed órát :roll: Ezért vágtam puccba a lakást :evil:

Sok újat nem tudott mondani-rutinos anyukának-ami új hogy betöltött négy napot kell a korházban maradni,nem 5-öt.Hacsak nem császárral szül az ember-akkor 5.
Adott szoptatásos kiskönyvet,bár már ebben is megvan a rutin,meg a tapasztalat.

Kép
Kép
Kép
kike

a Barossban a 3. nap kidobják az embert, császárosan a 4. nap :evil:
magdolnam

Andi: de jó szép nagy baba. (jó tudom ki is kell férjen) Hát drukk drukk a szüléshez!
Vendég

Andi: azert irigyellek a helyzeted miatt! Nem is csak a buli, hanem hogy zold utat kaptal! Ez olyan izgi!!!!!!!!!

Karfiolos cuccos a sutoben, szerintem guszta, batran ajanlom indenkinke, nem idoigenyes, az ize majd kiderul, de gondolom rossz nem lehet. en plusszba tettem retegenkent sajtit, tetejere, meg nem szojatejszint tettem hanem volt egy megkezdett joghurtom azt kis fozotejszinnel keverve.
Puffadas ellen meg teszek majdnem mindenbe egy kis oroltkomenyt, plussz en 8 honapja segitsegul hivom az EPUMISAN-t szerintem jo kis talalmeny. Kismamak is szedhetik, sot van gyerekeknak is asszem. tenyleg hat! Elmarad az a kinzo gorcsos erzes! Sajna en mindentol puffedek, bar az elso 12 het volt a legdurvabb mostansag ismet surubben jon elo:( DE tenyleg ajalnom atran ezt akis bogyest!
Vendég

Ha tesztek alkoholt a kajába, az a főzés során elpárolog, csak az íze marad az alkohol nem!

Egyszer-egyszer én bele szoktam kortyolni Apa sörébe, de egy pohárral nem mernék. Azt mondják nem árt, de jobb az óvatosság vagyis ezen ne múljon az egészsége!

Hú, micsoda kajákat olvasok a receptesben! valamit ennem kell! :twisted:

Andi! Gratu a jó eredményekért! Tényleg nem kis apróság! Akár meg is születhetne, akár most rögtön! :D

Úgy nézném már a babaképeket, meg olvasnám a szüléstörténeteket! :oops: :D :D :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

még jó h már nem dolgozom kis bankrablók, mert biztos megszülnék az ijedségtől! :)

Mi a dokinak a magán 10-szeresét fogjuk adni, általában úgy tudom ez a szokás! A szülésznőm még nincs kiválasztva, de remélem ő is meglesz jővőhéten, az ő tarifájáról nem tudok nyilatkozni! Úgy tudom, ők 10-15körül szoktak kapni! Pedig övéek a munka java!
bencuri

A "leghosszabb" magyar mondat, ami visszafelé is ugyanaz... Kis erek mentén, láp sík ölén, oda van a bánya rabja, jaj Baranyában a vadon élő Kis Pálnét nem keresik. :lol:
Vendég

Azért a négy nap ottmaradás az jó,ha esetleg nagyon besárgul a pici,akkor tovább.És attól is függ hogy elkezd e gyarapodni a baba.

Kép
Kép
Kép
kike

és a leghosszabb szó: megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért. Ez nem magán doki, hanem állami.
magdolnam

Magdolnam: hát igen ezért változó, mert van aki a gondozáson nem kéár pénzt csak a végén, van aki a gondozáson is kap az a végén azért kevesebbet szokott kapni. Én ügyeletesnek nem tudom, hogy mannyit adnék, hiszen az amúgy is ottvan, szóval még megeröltetnie sem kell magát és ha sima szülés nem is sokat tesz!
Vendég

most kuldte baratnom, meg bemasolok par mokas mondatot:
Régen nagyon idegesített, amikor a vén nyanyák az esküvőkön az arcomat csipkedték, azzal, hogy: - Lehet, hogy te leszel a következő.... Csak mostanában hagyták abba, mikor én is ugyanezt csinálom nekik a temetéseken...

A hóhért grimaszversenyre küldték. Eszméletlen fejeket tud vágni!

Gyerekkoromban rajongtam Michael Jacksonért. Akkoriban ez ugye fordítva is lehetett volna?

Sajna en nem tudok rajtuk nevetni,de en egy viccen sem tudok...de hatha valaki igen
Vendég

Viszont,ami nem tetszik hogy már nincs ingyenes Uh-vizsgálat a babáknak.Hasi,és koponya Uh.Ez régen volt.Most 5000 ft-ért lehet kérni.Pedig nem árt mert kisfiúknál nagyobb a vesetágulás esélye-Kristinél is volt.

Kép
Kép
Kép
kike

Hát, ha az ügyeletésnél szülnék, és ő aranyos meg minden, valahogy jobban becsülném.

Az én dokim azt mondta, hogy 55ezer. De majd meglátjuk, max.50-et kap, de ezt Apa fogja intézni, és ahogy őt ismerem, lehet hogy semmit. Na de akkor kereshetek másik dokkert. :roll:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kata, megkérdezhetem kinél szülsz? Akár privibe!( Én se adtam a dokinak annyit, mert nem hozzá jártam, csak lepaszolt a saját! )
bencuri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: