A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

nukada

Ancsi,
Szerintem nem Lencsédnek van nagy lába, hanem a csajomnak kicsi, de túlságosan is :wink: :lol: 8) Cipőből az összes értelmes márkát megnéztük, aztán jött a végső elkeseredés, h megnézzük a humanic 2-3e ft-os cipőit is, de ott sem volt. Hiába ez a méret még a nemjáró babáké, mert csak kocsicipőt lehet venni ekkora méretben :roll:

Szellőke,
Tényleg igaz, a homokra pld. nem is gondoltam :? Mondjuk elsősorban a felfázás miatt aggódom/tam.
És azért nem tetszik a nike, mert csupa szintetikus anyag és a szárak elég bénán vannak beragasztva. Szerintem nem fog sokat bírni és mindezt 5900 ft-ért 8)

Kata,
De jó, h leírtad ezt a napszemcsis dolgot :) Sényi doktornő javasolta ezeket a dolgokat? Képzeld, amikor a mi dokinőnk is meglátta a papíron, h a Sényi dokinő vizsgálta Adélt, akkor azt mondta, h a lehető legjobb dokinőhöz kerültünk :)

Nuk,
Végre-valahára :D Írsz majd az eredményekről persze csak ha nyilvánosak :wink:

Kép Kép
curse

Deni,
Cumi példát köszi, gombot varrni erre nem tudok. De vigasztal. Ha M. kapott volna cumit akkor is lehet, hogy felébredt volna. Ez azért megnyugató.

Nuk, (Votiv)
Na végre, hogy írtál! (Felálláshoz gratulálok!!!)
1.5 órás elmélyedésről v. miről én is hallottam, fantasztikus, hogy tudjátok csinálni!!!

Zuzi,
Nem is írtam, hogy milyen klasszul néztek ki!!! És Bazsó mennyire nagy fiú lett! De őt felismerném, mert lényegében nem változott, csak megnőtt!

Szellőke,
A-nak is (pedig még milyen fiatalka és már álldogál!!)

Móni
Kép
Kép
monisa

Curse :) Adélnak még nincs mocija? és milyet tervezel neki? dugó... na ezt nagyon tudom utálni Bp-ben :evil: És dokik mit mondanak, azóta kiderült vmi? Zokni: most még adok rájuk, de 30 fokban nem kapnak az tuti (kivéve bent, ahol ez a cipő is). (Egyébként nekem is van ilyen "fóbiám", éjjelre mindig jól felöltöztetem a dedeket, hogy meg ne fázzanak :mrgreen: akik mindig kitakaróznak és néha még le is hajigálják a pizsunacijaikat, de még sosem fáztak meg ettől :lol: ) És 17-es lábra tényleg művészet cipőt találni, Bencus is 19-est kapott, ami picit nagy neki, de jól tartja a lábát, így meg mertem venni.

Ancsi :) Szuper vagy, hogy tudod a dolgok jó oldalát nézni! tartsd meg eme jó szokásodat! :wink: :D :lol:

Nuk :) Szia! és kitartás!! Rékának meg naaagy gratula az álldogáláshoz!! Emlékszem amikor felraktad a videót az ágyban először felálló Rékáról...
denizsa

Halihó!

üdv mindenkinek!

kis segítséget kérnék:
Ábelnek megváltoztatnánk a nevét, szerintetek a területileg illetékes anyakönyvi hivatal az a lakóheéy szerint vagy az ő születési helye szerint értendő?
Köci :D

Curse,
mi mindig egy cipésznél vesszük Ábel cipőit, lehet, hogy ő csinálna nektek 17-est
(ez az a bizonyos supi+ cipő)
ja, nem kapok ám jutalékot érte sajnos :lol: csak mi maximálisan meg vagyunk vele elégedve, a cipők szépek, jók és nagyon kedves a cipész, Ábel lábára igazítja a próbán a cipőt, stb :D (meg mindenkiére ;) )

Kép

Kép

:D
szrekuc

Lindi képek már megint szuperek :lol: ! sajna az összes letöltését nem volt türelmem kivárni :( (s ezért még nem tudom, mi a nyugalom ára, s milyenek "csíkban" a Denifiúk, s Zuzifotók sem ismertek)

Szelloke! nálunk napszemcsit van amikor le sem lehet könyörögni róla, de van hogy csak a nyakában lógatja. én még nem hallottam ezt a vakságos dolgot, s csatlakozom Akata véleményéhez.
Ati jól beindult. Gratula neki! :lol:

Ancsi! csókolom itt is egy szűz :lol: . új avatarkép :lol:

Rylie! hogy vagy? lassan már kötelező lesz a napi beköszönésed 8)

Curse! nálunk Angi már leveszi a zoknit, ha nem tetsz, szóval hagyom kibontakozni az érzékeit :lol: (próbálnék mást?! :mrgreen: )

Szrek! majd ha Ancsi felébred, sztem tudni fogja a választ. (merthogy ők is gondolkodnak iljenen)
Ábel már jól?

szombaton voltunk játszóházas bulin. dedem nyakig eltűnve a labdákban :lol: .
kérdés/téma: mellettem egy anyuka neveli kb. ovivégén, kisiskolás korú, szemmel láthatóan visszahúzódóbb típusú lányát: ha vki dobál labdával, kérd meg hogy ne dobáljon, ha továbbra is dobál, dobd vissza.
magamban az utolsó részt úgy fejeztem be, hogy szólj nekem. no és elmélkedtem, hogy vajh mi a helyes? a másik anyuka megoldása valósághűbb és "tökösebb". de nem lesz ilyen instrukciókkal erőszakosabb? persze néha úgyis hiába tépi az ember a száját :mrgreen: , de azért mégis...

téma2: Angi "rájött" mi a jó a rugósjátékokban (játszótéresek). vadul kilengeti ( az élvezet a fején :lol: ), s én eléggé betojva, h mikor fejeli le :shock: tapasztalatok?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

sikerült megnéznem a képeket :lol: .

nyugalom ára :lol: 8) :mrgreen: ezért nagyjából :wink: biztonságos pl.: a kertben telefonálás

Denifiúk egész jól láthatók :mrgreen: :lol: . Bencus pedig állítom csak rötyögni tud :wink: .

Bazsónak mindig ilyen szép szája volt? :lol: :wink:

ja és Lindi nekem a legjobban a fijjúk azonos szemráncolása tűnt fel :lol: .

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi,
Ábel lefejelte, persze nem annyira durván
semmi gond, vagy jobban figyel tőle, vagy ha mégis nagyon eksztatikus, akkor én odateszem a kezemet, hogy ne verje be a fejét - mondjuk általában ezzel vége is vadulásnak
de rá van bízva, ha lefejeli, akkor szori :D de most már csak nagyon ritkán szokott előfordulni

labdákhoz:
az is benne van viszont, hogy a gyerek-párharcokba mikor hogy lehet beavatkozni?
az anyukának szólással nem azt kapja, hogy mindig anyuhoz szaladunk ha baj van és ő majd lefejeli a másik gyereket?szóval én direktbe nem mondanám azt neki, hogy dobj vissza,de azt se, hogy nekem szóljon; azt szoktam neki mondani, hogy védje meg magát, rábízva, hogyan (odaszalad, megnyugtatás és utána ő megy vissza, én nem) persze ha nagyon izé, akkor lehet a másik gyerek anyukájának szólni, hogy bocsi, de még erről sem feltétlenül tájékoztatom, Ábel visszavonul a gyerektársaságba és azt már nem látja, hogy én anyukával bizniszelek-e
szerencsére (kop-kop), nem volt még komolyabb játszóteres, játszóházas konfliktusunk, tényleg mindenki nagyon normális volt

Kép

Kép

szrekuc

Szrek! tetszenek a gondolataid :lol: . s persze ez a probléma még nem aktuális.
s köszi a rugósjátékos nyugtatást is 8)

Zuzi! tegnapelőtt elkészítettem a banános sütidet, s a lány 2napig mást alig akart enni :roll: :lol:
gödibarbi

Nuk,
köszi, már jó pár szemüs cikket elolvastam.

Barbi,
ugyanezt mondtuk mi is Lencsének, de ős sose üt vissza, hanem csak bömböl, meg elrohan.

én a kölkök réme vagyok, mert ha meglátnám, hogy vki veri a gyerekem, valószínűleg kegyetlen leszidnám, de még az is lehet, hogy leverném :). nem hagyom a lányaimat!

Móni,
nagyon mérges vagyok a szocpol ügyre. hívtam a bankot, s tegnap kaptam visszahívást. 60 napon belül nem csak a születésit, de egy adókártyát is kell nekik prezentálni. mondom egy 6 hetes gyerekkel másszak be az apehba, aztán ki tudja mikor jön a kártya? azt mondja a nő, hogy elvileg adnak egy igazolást az adószámról és nekik már az is elég. van 1 hetem, hogy elintézzem, ma akartam menni, de esik az eső, két gyerekkel elég gáz lenne :(((((

ancsipancsi

HELP:
mi lehet a kisebbik gyerekemmel? két éjszakája röfög, szörcsög, köhécsel mikor leszív valahonnan egy kis taknyot, de kérdem én, hol a takony? az orrában nem látni, mikor eszik, akkor tiszta a légzése, úgyhogy nem tudom mi baja lehet.
apja beteg, Lencse beteg, ...
ancsipancsi

na oké, eső szidása visszaszívva, mert ma van asszem az szja leadási határidő, és tolonganak az apehban, ötvenedjére tudtam csak felhívni őket. azt mondták adnak rögvest egy adóazonosítóról szóló igazolást, úgyhogy ne féljek, mehetek később is, nem musz ma.

ancsipancsi

Ancsi,
névváltoztatásos kérdésemet léccike nzd meg feljebb :D (ti is változtatnátok valamit?)
köszi :D

Kép

Kép

szrekuc

[quote="szrekuc"]A írta:szrekucncsi,
névváltoztatásos kérdésemet léccike nzd meg feljebb :D (ti is változtatnátok valamit?)
köszi :D

nem. vagyis én szívesen megváltoztatnám a gyerekek vezetéknevét, de férjem nevét kapták :)), így nagyon égő lenne. nekem az enyém jobban tetszik, mert egyedibb. szóval nem értek a névváltoztatásokhoz! :(

SINUPRETET adott már vki kiscsecsemőnek? valamint: lehet szívni az orrát egy 6-7 hetes babának??? mert látható takony nincs, de megőrjít a szörcsögése.

ancsipancsi

Ancsi,
és az h területileg illetékes anyakönyvi hivatal az szerinted a gyerek születési helye szerint vagy mostani lakhelye szerint értendő? ma nincs anyakönyv azért faggatlak titeket :D

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi: lehet szívni az orrát szerintem, de nem lehet, hogy semmi baja, csak azért röfög, mert hintázik az orrában a tej? Bár a takony lehet, hogy azért nincs az orrában, mert háton fekve hátra folyik. MOndjuk a köhögés gyanús.

Kép
Kép
tinu

Ja, igen, a röfögés:
kicsinél ez normális, nem? Ábel is művelte, gyerokdoki azt mondta, no problem :D

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi,
Dr-nőnk anno azt mondta, hogy Sterimar többször majd próbáljam kiszívni. Ezzel együtt nekem sose sikerült!! (Túl fura volt az orra és hát kicsi is.) De szörcsögni M. is sokat szörcsögött. Voltaképp fél évig.

Szrek,
Én csak annyit tudok, hogy ha az szül-i anyakönyviről kellene másolat akkor a 11. ker-i az illetékes, mert ott született. (Bár nem ezt kérdezted...)

Móni
Kép
Kép
monisa

mikor házasodtunk az volt az illetékes anyakönyvi hivatal, ahova be voltam jelentkezve (pedig nem ott születtem)

valami takony hintázik hátul a torkában, mert hallom ahogy leszívja és köhög tőle. de akkor miért nem szörcsög, mikor issza a tejet? (amúgy csöppentettem már tejet is az orrába, nem nagyon viselte meg)
ancsipancsi

Ancsi: Kamillának volt most az utóbbi időben ilyen taknyossága, hogy hallottam a hangján, hogy az orrán beszél, meg be van dugulva van ott valami,de a szipóval nem jött ki semmi. Aztán legutóbb felhívtam TI-t, hogy mivel lehet kicsalogatni a cumót és ő Nux Vomicát mondott, esetleg próbáld meg. Ilyen kis dednek talán elég a 2 golyócska us feloldva vízben és műakanálban benyomva a szájába,hm? :roll: Ezenkívűl sterimárt adnék még neki én személyszerint és semmi egyéb "mű" dolgot. Ja és anyatejci az orrába??
Fejéshez meg óriás gratula!
És az alvás/szopi megfejtése szerintem lehetetlen, mert mindenkinek más a tejösszetétele, a baba mennyire bélgép, stb stb
"Add le begyem a sok tejet" :lol: :lol:

Jelentem én láttam hétvégén Votivot is és Nuk-ot is! Még Élnek! :lol: Bár Votiv jó fáradt...de gyerkők helyesek-szépek!
Voltunk lovazni és Vicát is elcsábítottuk és Máté is ügyesen ült a pónin és Kamilla meg ült a nagy lovon is és mindenki nagyon ügyi volt és helyes :)

Álldogáló gyerekeknek GRAT!!!

Curse: és a Nike szandinak van sarka? Mert szerintem ez az egyik legfontosabb egy gyerekcipőnél, hogy tartsa a gyerek sarkát és ne hagyja bedőlni. A Zetpol cipőket nézted a neten? Lehet, hogy abból van kisméret, és az jó fajta és nem is drága! Kamillának az volt az első benti cipőcskéje, és ha jól emlékszem Macs Fülije meg nyáron is abba nyomta! Én is most lőttem egyet a vaterán (új) rózsaszín-fehér pöttyös szandit 2e pízért!

Ma voltunk az első NST. Lapos a görbém mint az Alföld, ellenben nyitva vagyok már egy ujjnyira és UM szerint májusban meg lesz már a ded. Remélem azért a jún 1-et kivárja,mert előtte a Vera is meg UM is szabin lesz :?
És tegnap megejtettem még az utsó szóbeli vizsgámat is, úgyhogy elvileg meg van az abszolutoriumom vagy hogyhijjákom ;)

Lindi: képek tök jók! Messzi van ez a vár??? Bírom, hogy mindig összeöltöztök :P

Szellő: nyugalom ára: kb nálunk is ez van, mert már nem bírok olyan nagyon ugri-bugrizni a jánnyal :roll:

Deni: Bencust alig ismertem meg hirtelen :shock: Akkorát nőtt!!

Zuz: Bazsi nagy krambó 8)

Móni: ez a szocpol bakker na az ilyentől nyílik a bicska a zsebembe! :twisted: Mert minden hülye szar reklámpapírt azt be tudnak tenni a borítékba a számla mellé havonta, de ami lényeges volna :twisted: :twisted: (bár minket nem érint, de átérzem a helyzetet)

Ez kb olyan mint most nálunk a kéményügy: úgy volt, pályázunk és önkormi ad 30%-ot a kéménybélelésbe. Erre hoztak egy új rendeletet, hogy csak arra adnak manit amin van valami propeller is, ergo nem 3 milla hanem 6 milla a megcsináltatása a kémyének. És mivel igy nincs meg az önrészünk (és igy talán nem is lesz olyan ház akiknek meg lesz) az egészet saját zsebből kő csengetni!! :twisted: :twisted: Ami azt jelenti, hogy qva sokat kell fizetnünk közös ktg-t még 9 hónapon keresztül :x Ja és eddig jó volt ám a sima bélelés propeller nélkül, csak rájöttek, hogy túl sokan pályáznának a lóvéra és igy kapásból senki nem tud pályázni :twisted: tetű banda
Kimérgelődtem magam..uff

El melózni.
Rylie
rylie

rylie

Rylie,
én nem Sterimart, hanem fiziológiás sóoldatot használok, mert a Sterimar baromi nagyot lő az orrba, én is utálom, a sóoldat meg pont olyan töménységű, mint az ember szervezetében a víz, kis 10 ml ampullákban van, fecskendővel felszívom és cseppentek. (Natrium Chloratum 0,9% a neve, de receptköteles)
különben most az előbb kiszívtam, mert eszembe jutott, hogy van egy Pesztonka szívóm is, ami gyengébb, mint a porszívós, s jött is vele nagyobb fehér nyúlós izé meg kevés sima átlátszó. az az izé cseppek nem mű dolog ám, hanem nem tom hány gyógynövény keveréke és ezért kérdeztem rá a dologra.

ancsipancsi

ja, és az orrváladék végre úgy jelent meg, hogy kb. 1,5-2 órája Euphorbium Heel orrsprayt fújtam az orrába (homeos komplex cucc), úgyhogy most ez fogom alkalmazni napi 3x. nagyon mást már nem akarok, mert ezen kívül kapja a Siliceát (napi 2x a szemgyulájára), s a kórházban a dokinéni azt mondta, hogy túl sok homeos szert egyszerre nem szabad adni.
ancsipancsi

Rylie,
ez a link érdekes de bakker hogy szalad felfele a számláló az abortusz, a rák esetében :(
és a házasságok esetében is :mrgreen:

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi,
Nálunk egyébként a legnagyobb náthában is tök jól tudtak enni! (Mármint tejet.) Gondolom koncentráltak, nehogy éhen haljanak. (Képzeld el a dagi Marcikát, amint koncentrál 8) . Amint nem evett szörcsögött és hörgött.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Gyereknapra Kolompos:

Kolompos mulatság
(MIÉNK A VÁR GYERMEKNAPI RENDEZVÉNY)

Dátum: 2008.05.25.
Helyszín: BUDAI VÁR (KAPISZTRÁN TÉR)
Budapest, I. ker. Kapisztrán tér
Kezdés: 12:00
Vége: 13:00

Kolompos mulatság
"Cimbora Gyermeknap"

Helyszín: NEMZETI SZÍNHÁZ
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1.
Kezdés: 14:15
Vége: 14:50

Kolompos mulatság
(MINIMAX GYERMEKNAP)

Helyszín: VASÚTTÖRTÉNETI PARK
1142 Budapest, Tatai út 95.
+36 (1) 238-0558
Kezdés: 15:30
Vége: 16:15

Kolompos mulatság
(IKEA GYERMEKNAP)

Helyszín: IKEA
Budapest, XIV. Örs vezér tér
Kezdés: 17:00
Vége: 17:45

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi! próbáld meg cseppentővel kiszívni. s sztem is anyatej az orrba, szájba, fülbe, s akár szembe is!
homeos orrfújós nálunk is bejött.
s neked is köszi a hsz-t a kérdésemhez

s Angi is három napja furin alszik. csak éjjel kehel, s napközben szinte semmi. ma már kinyitottam egy stodalt is, s hála már alszik.

Szrek! bocs a félreinfóért. úgy emlékeztem, h Ancsiék szeretnék még Barbarásítani is Lencsét.
gödibarbi

ja és még egy a napszemcsihez: mi főleg biciklizéskor használjuk (mármint amikor én tekerek deddel hátul). bármilyen más kintléthez ezer évben egyszer.
gödibarbi

Jó reggelt mindenkinek, szép napot! :)

Két felháborodásomat osztanám meg veletek:
1, tegnap beszóltam kopasz mercisnek, mert rokkant parkolóban állt meg; nem durván, csak megkérdeztem, hogy bocs, de miért. Válasz: na és? engem zavar? amúgy is csak beszalad.

2, miért reklámozza magát az iwiw-en egy szépészeti beavatkozásokat végző "klinika" hogy felkészültél-e már a nyárra, mert ha nem, még lehet szaladni orrplasztikára, mellplasztikára, hasplasztikára vagy zsírleszívásra

:shock: :twisted:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
Az én lelkem már az ilyen apróságokra lassan elkérgesül, (úgy is mondhatnám, hogy ez is valami??) s ebben csak az a szomorú hogy ezek szerint még ennél is felháborítóbb dolgokkal találkozom nap mint nap. Pl. egy kórházi bánásmóddal amit megéltünk 7végén, de ezt most inkább nem részletezem mert megint csak elöntene az indulat.

Kép
akata

Kata,
:( sajnálom (ha van kedved kibeszélni, oszd meg)
az a baj, hogy a kis dolgoknál kezdődnek a nagy dolgok is
pl mostanában a szemétgyűjtésen vagyok kiakadva; valamelyik nap egy kukásautót követtünk hosszan, mert a fiúgyermek ugye autómán :D és néztem, hogy fú, merci meg csendes meg szuper meg minden.
Mi a bánatért nem lehet megoldani, hogy ezek a szuperautók eleve szelektíven szállítsák el a szemetet? Csak így lehetne kb rávenni a népeket, hogy szelektíve gyűjtsék, bár valóban nem tudom megítélni, biztos vannak olyan vidékek, ahol nagy ívben szarnak a szemétre, és ugyanúgy az erdőbe fogják kirakni meg ugyanúgy nem válogatják. De ha mondjuk a kukásautó rendszeresen nem vinné el, lenne erdőkerülő vagy akármi, aki merné megbüntetni a szemétlerakókat, nemre, fajra, stb való tekintet nélkül (hisz ugye ládduk be ez sokszor nem megy, ne menjünk bele, miért)
És azért is érdekes, mert olvastam az indexen egy blogposztot, hogy a szemét Aldiban nincs üvegvisszaváltó. A kommentek 90%-a arról szólt, hogy ember, hülye vagy, gyűjtsd szelektíven, környezetbarátabb, mint a visszaváltás.
Bocs, csak mostanában ezen járatom az agyam, hogy pl ide a lakóközösségbe is kéne szelektív kuka eleve amit szelektíven visz el a szemetes - de ez kb a bilibe lóg a kezem kategória

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok,
vasárnap már hazajöttünk, de el vagyok havazva :) majd bekapcsolodom lasssssssssan.
Képek nagyon tetszenek :D

Szrek,
lakásügyben mizujs? tetszenek a gondolataid :P

Nuk,
majd ird meg légyszi, milyen volt a nadi, mert engem is érdekel. (el szeretnék menni tanfolyásra. Ti azon voltatok Votivval???)

KépKép
fibi

ó, Szrek,
megható az öko-témákhoz való hozzáállásod :) A családomban/ köryezetemben rengeteg hasonló gondolkodású ember él, így teljesen ismerem a problémaköreidet :wink:
S többek között az általad említett mercisek, meg a nem szelektíven gyűjtök stb és egyáltalán a sok bunkó miatt vagyok eléggé kiábrándulva kicsi hazánkból :? :evil:
Csoda, hogy szólni mertél, én sosem mernék, mert a végén meg is vernének :shock:
És a szelektívkedésről: hogy is gondolhatnánk, hogy majd ha csak akkor viszik el valakitől a szemetet, ha szelekítven gyűjti?Szerinted mi lenne akkor, jézusom...Büntetés? Hát lesz@rják, átviszik máshoz stb...És amíg a lakosság jelentős része még csak meg sem tudja különböztetni,hogy mi a papír és mi a műanyag, addig miről beszélünk? :shock: :evil: El sem tudják olvasni, hogy mi van a szelektívesre írva!! Ne magadból indulj ki és ne is a barátaidból, ismerősediből, sajna Ti/Mi vagyunk kevesebben..
Nah, és akkor arról nem is ejtettünk szót, hogy addig, amíg olyan zsebkendőnyi konyhákban élünk ,mint a panelkonyhák, ahol a sajtreszelőnek sincs helye, addig hová tegye a szegény igyekvő ember a több kukáját? :evil:
ÁÁÁÁÁÁ, úgy rossz a redszer ,ahogy van :cry: :cry:

És hogy mibe vagyok beleszerelmesedve: Ausztráliába :lol: , Férjem nővére (féltestvér) ott nőtt felt, alapított családot, és hát kicsit belelátok a "rendes" életbe és utána mindig depresszióba esek, hogy mi van itthon...

Na, kipanaszkodtam magam :roll: :oops:

Nuk,
szia, és jó tisztulást! 8)

Ancsi,
röfögésre anno dokink azt mondta, hogy bennünket jobban zavar :wink: Ha zavarja: sír, és szte csak akkor kell szívni, ha evésben/alvásban zavarja a csöppöt. Nálunk is bejött az anyatej csepp. Ma jobb már??

Rájli,
számláló tecc :) Majdnem mindig meghatódtam,mikor egyet ugrott a születések száma :-)
Nekem E-vel azt mondták,h lehet,h el is van számolva, s egy hónappal előbbi a gyerek, aztán 3 napot túl is hordtam ;-)
Atival ennyire nagyot nem mertek mondani,csak 1-2 hét előbb érkezést, és őt 1nappal a kiírás előtt szültem. A saját tanulságom az,hogy sz@r érzés volt, hogy mindig azt vártam,hogy na ez már a vége, bármikor szülhetek és így teltek el hetek. Inkább jöjjön hirtelen, mint hogy állandóan készenlétben legyen az ember, mert úgy nagyon idegörlő és hosszú a várakozás!
Kamilla előbb jött??MErt állítólag ez teljesen családi, s ha egyik gyerek késett,akkor a másik sem fog sokkal előbb jönni. Általában.

Kép
Kép
szelloke

jah, merthogy azt nem is meséltem: két napja sétálunk,
Ati a kezemben, Eszter a babakocsiban (lévén,h A-nak elege volt az ülésből, E-nek meg a menésből :lol: ), megyek át velük a zebrán, zöld lámpánal ,(főleg,hogy E-t nagyon tanítom a mikor mehetünk át rajtára),s majdnem elütött egy amolyan sufnitunningos barom!!! :evil: :evil: :shock: Előrébb ugrottam, de a fenekemet még így is súrolta :!:
Remélem azóta fára csavarodott....
:evil:
szelloke

Szellő,
:D azért mertem szólni, mert egyrészt nem tűnt annyira bunkónak, és amikor megszólítottam, nagyon kedvesen mosolygott, hogy mit akarok, másrészt fogyózom és kicsit ide nekem az oroszlánt is érzés van (kivannak az idegeim, no :lol: ), másrészt a kevés kajától minden mindegy halálraítélt érzés is van, és ez mind elég volt ahhoz, hogy érdeklődjek :lol:

pü? ;) :D

Ausztrália jó lehet, de nagyon félnék olyan sokat repülni ;)

Kép

Kép

szrekuc

autós meg grrrrrr :twisted: :twisted:
amikor olvastam, hogy sétáltok, azt hittem, már Ati sétál :shock:

a szelektív gyűjtés igazából eszébe sem jut, még a szuperintellektüel vagy jómódú szomszédnak sem; közös képviselőnek említettem, mondta, hogy felejtsem el, erre a közösség fizetni nem fog, ha meg szívességből a saját pet palackjaimmal együtt elszállítom az övékéit is, egy idő után én leszek a bűnbak, ha nem viszem vagy kupi van a tárolóban stb
és a tárolóig az idősebbek (sem) nem fognak elbattyogni a szeméttel

Kép

Kép

szrekuc

Barbi :) Nevelés: hát Bálintomból kiindulva, egy nem erőszakos gyereket nehéz rábeszélni az erőszakra, ahhoz több kell (pl. tesó :mrgreen: ), másrészt valszeg anyuka szeretné, ha a gyereke meg tudná védeni magát akkor is, ha ő épp nincs ott mellette (ez egy nagyobb gyerek esetében érthető vágy sztem) :wink: Lengő játszóizé: hasonló tapasztalatok, mint Szreknek, eleinte szám rojtosra beszéltem, aztán volt egy kisebb kopp, azóta nem volt több 8) Bencusnál még a rojtosodás van zéró eredménnyel :lol: Anginak +++

Rylie :) Hű, májusi baba lesz kistesó?! :D :D akkor drukkok!! és már nst... hű de rohan az a bizonyos idő... Vizsádhoz gratula!! Kamillának meg a pacizáshoz!! Nevek eldőltek már, szűkült a múltkori kör?

Ancsi :) De jó, hogy sikerült kicsalogatni a cuccot Adrika orrából!!

Kata :) MI történt??

Szrek :) Ha hiszed ha nem, nálunk a szelektív szemetet szelektíven is gyűjtik be, wow! ennek többször is szemtanúi voltunk, a hasonló érdeklődési kör miatt :mrgreen: :lol: Progit köszi! :D
Erről jut eszembe, hogy a hétvégén majális lesz a Bikáson!!! hátha érdekel vkit, vagy írjam, hogy KÖZÉRDEKŰ? :lol:

Fibi :) Sziaaa!! Már épp hiányoltalak hétvégén :lol: majd mesélj, milyen volt a "nyaralás"?!

Zuzi merre van??? és Curse???
Zsanciéknak innen is sok +++++++++

Na mék, kisebbikem már fönt van... :roll:
denizsa

[quote="szelloke"]j írta:szellokeah, merthogy azt nem is meséltem: két napja sétálunk,
Ati a kezemben, Eszter a babakocsiban (lévén,h A-nak elege volt az ülésből, E-nek meg a menésből :lol: ), megyek át velük a zebrán, zöld lámpánal ,(főleg,hogy E-t nagyon tanítom a mikor mehetünk át rajtára),s majdnem elütött egy amolyan sufnitunningos barom!!! :evil: :evil: :shock: Előrébb ugrottam, de a fenekemet még így is súrolta :!:
Remélem azóta fára csavarodott....
:evil:

Te jó ég!!! de jó, hogy nem esett bajotok!!! ilyen kretén autósokat már :evil: :evil: :evil:
denizsa

Deni,
a nagy színes gyűjtőkre gondolsz?
vagy tőletek tényleg elviszik háztól a szelektíven szétválogatott szemetet? :o wow
mondjuk a belvárosban is láttam szelektív kukát, azért is gondoltam, hogy a mi társasházunkhoz is lehetne kérni, de nem tudom, mi a dolog menete, költsége stb

Kép

Kép

szrekuc

Szrek: nálunk a lakótelepen elég sok szelektív kuka van. És meglepő, de mikor viszem a szelektív szemetet, akkor látom, hogy más emberek (értsd: nemcsak én vagyok ilyen hülye) is dobálják bele a cuccot. Tök meglepő, hogy itt is élnek normális emberek. :mrgreen: (Amúgy meg az anyósom biológia tanár és mégis furcsán néz rám, hogy miért gyűjtöm szelektíve a szemetet, mert hogy olyan kicsi a lakás és hülyén néz ki benne a sok palack stb., míg le nem viszem... :roll: )

Kép
Kép
tinu

Szrek
ezt az aldis dolgot most nem értettem.
A faszinak az volt a baja, h nincs üvegvisszaváltó?
és erre az volt a válasz,h hülye, aki üvegvisszaváltót akar, amikor szelektiven ki kéne dobni a kukába?
mert sztem ez hülyeség.
mármint,h jobb szelektiven gyűjteni, mint visszaváltani.
Vagy tévednék?
ha szelekíven kidobod, akkor abból szemét lesz, még akkor is ,ha szelektív.
mig ha visszaviszed a boltba, akkor abba újból sört fognak tölteni, kvázi átlépünk egy mezőt, nem kell újra legyártani az üveget.
Vagy most akkor mi is volt a baj???? :roll:
és Szellőkének igaza van, mi abban az igazi felzsebkendőnyi konyhában teszünk-veszünk, néha már lépni sem birok a szeméttől, és totál olyan érzésem van, mintha én lennék a bolond néni a minden szart megtart, és nem dob ki, mert jó lesz még vmire.
Ha rendet akarok tenni AZONNAL, el kell felejtenem a szelektíveskedést. A másik meg, h nincs nagyon messze a szelekív gyűjtő. de épp elég messze ahhoz, hogy az ember állandóan elfelejtse elvinni...
s csak gyűlik a sok szemét...
én sem tudom a megoldást, de ez a se-veled-se-nélküled-hozzáállás nem túl szerencsés.
És bizony, öreg nénit nehéz lesz arról meggyőzni,h mennyivel jobb igy szemetelni, hiszen azt mondja, h régen is igy volt, és még most is itt vagyok. Akkor minek változtassak???
szelektív hulladékgyűjtés? úri flanc.

a megoldás sztem:
1. nagyobb lakást adni nekünk.
2. kötelezővé tenni a szelektíveskedést, mindenkit megbüntetni, aki csal, és bevezetni a spicli-rendszert, ahol jól felnyomhatod a másikat, ha nem szelektál.

köcsögök mindig olyan helyre fognak állni, és eszükbe sem jut, hogy vmit rosszul csinálnak.
hányszor gondoltam arra, hogy irok a szélvédőjére egy cetlit, h GRATULÁLOK, ÖN MOST EGY MOZGÁSSÉRÜLT HELYRE ÁLLT! máskor is tegyen igy!
uez a családos parkolóval. Érdekes,a zon jóval kevesebben háborodnak fel ,oda már simán az is odaáll, aki nem tartja magát akkora bunkónak, h a mozgássérülttől elvegye a helyet.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Deni,
Igen, még nem vettünk neki mocit :oops: Vhogy eddig nem érdekelte a dolog, mikor más gyereknél látta, nem akarta kipróbálni vagy ilyesmi :?
Dokit majd inkább elmesélem a kövi játszózás alkalmával, nem akarok offolni. A lényeg annyi, h még mindig az MR a döntő és az pont a mai naphoz képest még 3 hét.
Vetkőző srácaid nem semmik :lol:
És köszönöm a hiányolást :) Most már újra tudok sűrűbben lenni, kezdenek a felhők elvonulni a fejem felől :lol: És mi szombaton egész nap ott leszünk a bikási parkban :wink: Nekem nagyon tetszett a reneszánsz progi ajánlat :)

Szrek,
A névváltozást szerintem nem kell feltétlenül ott, ahol ahol anyakönyvezték Ábelt. Nekünk, amikor a névváltozás volt a házasság miatt, akkor a lakhely szerintihez mentünk. Nem gondolom, h más eljárás lenne a ti esetetekben is :?
Mercis csávó :roll: (de azért elég bátor :wink: vagy mondom én, akihez múltkor kiszálltak az autóból :oops: 8) ). A szépészeti klinikán én csak jót mosolytam, mert karikor meg úgy hirdették magukat, h nincs ötlete párját meglepni, lepje meg mondjuk azzal, h felvarratja az arcát :lol: Micsoda ajándék ötlet :mrgreen:

És köszi Mindenkinek a zoknis választ!!! :)

Barbi,
Játszóteres anyuk meg hát nem tudom. Adél nem jó rá pldként, de ugye ő még nem tudja, h a simogatás az finomabb dolog, mint az ütőgetés :oops: és vmelyik nap nekem tök rosszul esett, amikor Adél épp próbálta „simogatni” az egyik gyerkőcöt, amikor az anyja mondta, h adja vissza nyugodtan Adélnak. Tudom, h Adél csak szeretetből csinálta még ha nem is finoman. Anyuka gyereke meg már jóval nagyobb volt, szóval ha ő adja vissza :roll:

Ancsi,
Ha jól emlékszem a gyerekdoki azt mondta, h egy természetes szörcsögés még normális ilyen piciknél, csak max minket zavarhat. De most látom, h írtad, h közben jött ki cucc, akkor lehet, h mégis vmi taknyosságféle? :?
Egyébként mi sterimart használtunk és ilyen piciknél is lehet már orrporszívózni, Adél 6 hetes volt, amikor kénytelen voltunk szívni neki :roll:

Rylie,
Grat a befejezett vizsgákhoz :D És wow május baba :D bár azért drukkolok, h később jöjjön a bébicsek, amikor már mindenki újra munkában lesz :wink:
És igen, nincs zárt sarka a szandinak (ha arra gondoltál), viszont annyira szoros, h még én is alig bírom beletuszkolni a gyerek lábát, tehát ahhoz képest elég jól fogja hátul :?
Márka tippet pedig köszi :)

Fibi,
Szia :D

Szellőke,
Zebrás dolog :evil: :x :roll: Még kész szerencse, h nem lett semmi bajotok. Engem mikor még fiatalabb voltam jó pár évvel, akkor majdnem zsaruk ütöttek el hasonló módon a zöld lámpás zebránál balra nagy ívből :roll:
Ezek után én már semmin sem csodálkozom 8)

Zsanci,
Parkolás ügyben milyen igazad van. Most már azok is odaállnak a családi helyekre, akinek köze nincs a dologhoz, sőt annak is van bőr az arcán, akinél tényleg ott van a gyerekülés a kocsijában, csak éppen a gyerekét felejtette otthon 8)

Kép Kép
curse

Curse,
hú most, hogy látlak :) :oops: kérdezted, hogy Sényi dr.nő volt-e: igen :) Örülök, hogy mástól is jókat hallottál róla, nekünk még 1x2x menni kell, ez biztos megerősít abban, hogy jól választottunk. Olyan jó a tudat, hogy vannak olyan orvosok, akihez bizalommal mész.

Valaki nem tervezi a vasárnapot esetleg a MÜPA parkban tölteni, Palya Bea, Kolompos koncert meg mindenféle egyéb gyerekprogi lesz. Mi Gryllus koncert után kilátogatunk.

Kép
akata

Barbi,
Most így visszaolvasva, semmi köze annak, amit írtam, ahhoz amit kérdeztél, úgyhogy csak ignoráld nyugodtan :oops: Egy picit a bőgyömben volt a dolog és legalább most megszabadultam tőle :lol:

Kép Kép
curse

Kata,
Igen :D nekem egyébként úgy mondta a dokinőnk, h a szakma legjobbja :wink: szóval ennél jobb ajánlás nem is kell :D

Kép Kép
curse

Zsan,
a faszinak az volt a baja (egy sor egyéb mellett), hogy nem volt visszaváltó és csak eldobható üveg volt műanyagból is meg üvegből is.
Azt mondják az okosok, hogy a visszaváltás a kevésbé jó; a szelektívből nem szemét lesz, hanem a műanyag palackokból pl új palack meg egy sor egyéb új dolog készül.
A visszaváltásnál az üvegek mosása stb állítólag sokkal nagyobb költség és sok víz fogy stb.
Nem tudom,m i az igazság, műanyagból én már csak eldobhatót veszek, ami aztán megy a szelektívbe;sörből eddig az üvegesre törekedtem (apa ugye nagy sörös), de ezek után, lehet, hogy inkább a fém szelektíve gyűjtve.
És én a kocsi csomagtartójában tartom a palackokat, aztán kidobom. De néha gyalog is elviszem.

Kép

Kép

szrekuc

A spiclirendszer és a nem szelektív gyűjtés között vannak alternatívák ;) :D
teraszon, erkélyen is lehet gyűjteni, heti 1-2szer levinni :D bocs, ez az egyik vesszőparipám mostanság, korábban én sem értetttem a sógorom, hogy mit kocsikáztatja az üvegeket, de aztán én is megfertőződtem :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Dóra :) Andrisodnak boldog névnapot!!!!!!!!!!

Szrek :) Ja neeem, háztól nem viszik el szelektíven, de mi gyűjtjük és kivisszük a szelektívhez a cuccot (szerencsére csak a sarokig kell menni :lol: ), én már ennek is örülök 8)

Zsan :) Megoldásaid :mrgreen: :mrgreen: :lol: Buljatok++++

Curse :) Akkor lehet hogy összefutunk szombaton :wink: de még nem tudom, mikor megyünk. Kedden meg játszózunk?? (persze ha autótok meggyógyul) és akkor mesélsz majd, mi újság!! :wink:
Moci: no akkor el kell jönnötök egyszer hozzánk mocipróbára! már 6(!) járgányunk van a 2 gyerekre :lol: (a legújabbat tegnap kaptuk a nagynénitől bébitaxi formájában, szóval igazán nagy választékunk van :lol: )
Ütögetés: sztem a kérdés nem a picikre vonatkozott (nagyobb gyerkőről volt szó, ha jól emlékszem), mert náluk még "természetes" az ütögetve szeretgetés :wink: és hogy anyatigris mindig ott van és megvédi :lol:
denizsa

Deni,
köszi! :lol: már szinte százasok vagyunk. Ragadós virus, viszont jön, lát, győz, fut...
1-2 nap.

Szrek,
na, ezt én sem tudom, h mi pazarolja jobban az energiákat, csak a józan paraszti eszemmel gondoltam, h sokkal több energia a szemétből újra vmit előállítani, mint a már meglévőt ÚJRA felhasználni.
Autó: ált. TELE a csomagtartó, sajnos ez sem jó megoldás. Kicsit voltam f@szos, mikor a sok szeméttől nem tudtam berakni a babakocsit...
és sajnos a szelektiv szemét nem csak műanyag palack, hanem egy rakás minden más is. és valljuk be nem kis macera az üvegeket, üditős palackokat elmosogatni, megszáritani, és csak utána kidobni. Egyébként meg üvegekről nem kéne lemosni a papirt? mert sztem papirral kidobott üveget pl nem tudnak újra hasznosítani. Aztán a pet palackról le kéne szedni a műanyag borítást. A tejesdobozokról meg a műanyag kupakot és a tartóját, stb, stb...
ha gazdag leszek, vásárolok egy pet palack zsugorítót.
Curse,
igen, ez is tahóság, csak azért mert van gyerekszék a kocsiban még nem jelenti azt, hogy oda is állahat, ha nincs vele gyerek...
sőt, a 16 éves gyerekek sem számitanak... :wink:
ez a szombati dolog nekünk is tetszett...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kőcök talán már jobban, de Agyika hajnal 1-ig nem alvadt, mert szörcsögött inkább helyette. Továbbra is szívni kell neki az orrát. A nagyobbik nyúl már tudja fújni elég jól, de este neki is kiszívja mindig a férjem.

Ma sikerült összevesznem az anyósommal elég szépen; ami amolyan anyósos összeveszés volt, én kussoltam, ő mondta. kezdődött, hogy Adrinak fájt a hasa, rúgott, bőgött fél órát. közben 5x bejött, hogy "miért sír?" "miért sír?" "miért sír?". mindig aszontam neki, hogy "honnan tudjam?". ebből a legutolsónál már hangosabban mondtam, hogy "honnan tudjam én azt?" erre azzal jött, ami a halálom: A GYEREK BIZTOS ÉHES! hát persze, majd ő megállapítja, baszki. annyit mondtamm, hogy nem kell engem folyton ezzel piszkálni, hogy éhes a gyerekem, másképp jelez, ha éhes. ezután eltelt 2 óra, indultunk tőlük haza, de a nagy Nyúl örjöngésbe kezdett, ledobálta a táskámat, amiben a fejt tej és a fejőm volt, ami miatt kikattantam és rákiabáltam, hogy "nóóóórmális?". (egyéb cirkuszt is csinált, ez a teteje volt már) erre az anyósomnak több se kellett, elkezdett lebaszni, hogy nem így kell gyereket nevelni, meg hogy idegroncs vagyok, blablabla, mire én azt találtam mondani, hogy szívesen oda adom 1 hétre neki Lencsét, és kíváncsi leszek a második napon ő milyen ideges lesz. eztán már nem szólaltam meg, mert kiosztott, hogy hatalmas bunkó vagyok, honnan veszem a bátorságot, hogy így beszéljek vele, és ma már 1x megsértettem nagyon. megkérdeztem, hogy mivel, de a legfaszábbat mondta: "gondolkozz el rajta!". utoljára apám beszélt így velem gyerek koromban, úgyhogy inkább bőgtem, aztán nem szólaltam meg. 99%-ban normális, de mint minden anyós, szereti az akaratát másokra rá erőltetni, s gondolja, hogy ő (aki 1 gyereket nevelt) jobban tudja az écát.
most sajnos nem tudom hogyan kezeljem a dolgot, lenagyobb bánatomra legkésőbb hétfőn el kell mennem hozzájuk, s viszonylag kínosan érzem magam. a telefonját mindenesetre fix, hogy nem fogom felvenni, én ilyen "inkább nem szólok hozzá egy évig, csak hagyjon békén" típus vagyok.

na, bocs, hogy kifakadtam, csak mivel itthon néma csend és hulla szag van, pedig tudom, hogy a férjem tán velem ért egyet, mégse beszéljük meg, úgyhogy...

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: