A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Segítség!!
Nimónak ma ment a hasa egész nap, a végén már enyhén zöld lett az aranysárga kaki, előtte meg nyálkás volt. Volt aranysárga is. Nem értem, hiszen csak anyatejet eszik. Más az összetétele, vagy az oltás okozta a fokozott bélműködést???
Akinek megkapta már a babája az oltást válaszolna, hogy ment -e a hasa!!!Köszi előre is.

Ma Levi nagyon nagyon aranyos, rendes gyerek volt. Használt a hidegvíz :!: :?: :roll:

Fanetta!
Hidd el, Levi übereli a fél világ hisztis gyerekét. Az emberek tátott szájjal nézték (nézik sűrűn).

Köszönöm mindenkinek a tanácsot, együttérzést. Sajnos nekem sincs időm mkinek írni (tanulás, dolgozat, tételek stb.) de nagyon jól esett hogy sokan írtak nekem bátorító szavakat.

Kavics! Majd írok még de most nincs erőm...
jó éjt!
remélem 4 óránál több jut ma éjszaka :roll:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Jó reggelt!

Szilvánusz!

Általában amíg szoptat az anyuka azt mondják kerülni kell a nagyon izzasztó sportokat ésazt hogy a mell le föl-ide-oda mozogjon sport közben..DE sztem ha tuti sportmelltartót viselsz és "lájtosabban"joggingolsz akkor simán futhatsz.Én a második fiammal 6 hetesen kezdtem az aerobicot és nem ment el a tejem.Most is a jövő héten kezdem heti 2x...Nyilván nem a kick-box aerobicra megyek(pedig azt imádom :wink: )hanem csak a sima "lájtosabbra")

Akkor ti is törleszetek rendesen :shock:
Nekünk azért kellett csak 10 misit felvenni a házhoz ,mert volt egy panel 50 nm-es lakásunk amit eladtunk...meg a szocpol(mostmár a 3 gyerek után :lol: )...Meg azért a III.ker-ben gondolom húzósak az árak(mert jó hely az bizti :wink: ) :wink:

fodrász:már én is voltam két etetés között(pedig 4 órásra sikeredett a kiruccanás mert elég hosszú a hajam és melír,szárítás,vasalás... :shock: ),anyukám addig tologtatta a parkban. :wink:

Ja és az én kis Hercegem már átalussza az éjszakákat egy hete..Kb.9-kor elalszik és 5-6-ig alszik egyfolytában :lol: :lol: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szilvánusz, sztem is lehet futni, mondjuk legalább két melltartóban, DE előtte intimtorna, különben gáz lehet odalent!!!

Judit, sztem az oltás tök egyedi reakciókat okozhat. Te nem ettél vmi hajtósat? Én gyerekeiem nem bírták a kajszibarackot - ok, annak most nincs szezonja, de komolyan gyógyszerként kaptak miatta sárgarépát. (persze rendes anya egyszerűen nem is evett volna, de hol vagyok én attól... annyira imádom).

potyka

jó reggelt :)
épp pocakomon Máté, altatom, hogy itt hagyhassam az uramnak megyek fodrászhoz. (remélem bejelentés nélkül is fogadnak, csak ebben a kisvárosban van vagy 3 fodrász nem hiszem, hogy annyi dolguk lenne.... ;) ) /köszi a fodrászos infokat :) /

tegnap meg voltunk c&aban, végre vannak normális ruháim :lol:

Linocs, nekem aranyerem nem volt, de a másikkal voltak problémáim korábban, szval sok gyümölcs, barack, szilva, akár aszalva is. Soksok folyadék (szerintem most azért nincs vele gondom, mert állandóan iszom) (a2liter nagyon kevés szerintem...), és joghurtba kevert búzakorpa.
remélem megoldódik a gond, mert tudom, hogy ez nagyon kellemetlen.... :?
Nagyon szép a Balatonos kép! a csipőterpeszről meg a kendő jutott eszembe, ott is igy szét van terpesztve.... ;)

Aranykavics, kaptam kölcsön egy rahedli régi kismamát és abban azt olvastam, valamelyikben, hogy az éjszakai sok szopiról lehet úgy leszoktatni, hogy napközben gyakrabban megkínálod. persze ez lehet hogy nagyobbakra vonatkozott...

Pati, Te javíthatatlan vagy.... :lol: :lol:

Judit, nagyon király a kis Eszter bodyja :)

Mni :lol: tetszik a rendszám :lol: mondjuk én a ZSU129-re pályáznék ;)

na már 5-10 perce alszik megpróbálom lerakni és megyek
vidám napot! :)

Kép

Kép
kolyok28

Köszi, akkor én el is kezdem a futást a hétvégén, persze csak szépen lájtosan.
Judit: Marcinak nem volt hasmenése az oltás után, láza sem szerencsére, és nem is aludt miatta többet. :shock:
Kölyök: tegnap elfelejtettem írni, hogy szerintem a nagykerekes az akkor jó, ha több földes terület van körülötted, sokat kirándultok erdőbe, hegyre stb., a bolygó meg ha tömegközlekedsz, vagy bevásárolsz szkebb boltokban. De mivel ti kisvárosban laktok, bevásárolni lehet hordozóval is, és ismerve titeket meg Svájcot sokat kirándultok, vagytok a szabadban ilyen-olyan terepen, én mindenképpen a nagy fixkerekest javasolnám, persze biztos a többieknek nagyobb tapasztalata van ebben.
Panny: beszarás, nincs két hónapos és átalussza. Én már teljesen letettem róla, hogy valaha is lesz ilyen, nem is várom, aztán majdcsak alakul vhogy. Még mindig kétszer ébred és ő sem cumira, hanem eszik mint a kis vámpír akkor is. 2 napja viszont az nagyon jó, hogy felkel reggel 7-fél8 között és aztán még visszaalszunk együtt fél9-9-ig, és az nagyon jól esik nekem is.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Kölyök, terepre, földútra a 3 kerekű babakocsit szokták ajánlani. És legyen rugós, az szerintem nagyon fontos. A mi babakocsinkat nagyon jó tolni, könnyen forog, de nem rugós és ezért szegény Lillát szétrázza földúton. :( Aszfalton, itt a faluban nagyon jó tologatni. :)
Ez van nekünk:
http://www.abc-design.de/display.php?oi ... gns&d=620&

KépKép
KépKép
mni

na, nem sikerült, felébredt ;)
módosult a terv, megvárjuk míg Apa elkészül és együtt megyünk el, közben Apa sétálgat majd vele ;)

Szilvánusz, igen én is ezen gondolkodom, hogy többet fogunk-e kirándulni, ugyanakkor eddig az jött le, hogy kirándulni inkább kendővel mentünk és bevásárolni meg kocsival. Bár ez is módosul szépen lassan. A városkában szoktam sétálni kocsival, itt van azért a patakparton kavicsos rész, de oda talán az UNO még jó. viszont ha felmegyek a hegyre a felvonóval, és ott tologatom, ott már jobb egy nagy kerék.
persze lehet nagykerekű bolygósítható, de annak a tolókarja nem átfordítható, ami nekem nagyon tetszik. Persze kérdés, kihasználnám-e.

Ami az éjszakázást illeti, az előző hszem félreérthető, szval én pl nem várom, hogy átaludja az éjszakát, amit amúgy kvázi megtesz, ha 10 körül rakjuk le, akkor 3-4körül kér enni, ma 11-12 körül raktuk le, 5kor kért enni. Szval ez már egész sok, csak meg kell tanulni, hogy miután Ő evett én gyorsan kifejem a maradékot és már pizsi és alvás... ;)

Annyit mosolyog.... én úgy szeretem!!! :)
ma szopi után a kezemben, nem aludt el, hanem nevetett, mármár kacarászott.... ;) tünemény!
most a kiságyban játszik egy egyszerű szines-csörgős labdát pont elér a kezével és ahogy a keze mozog, mozgatja a labdát és az csörög. és annak beszél. Tudom, hogy még nem lehet tudatos a kézmozgása, de már néha annak tűnik. ;)

Szilvánusz, Panny, jó testedzést :) én speciel arra jöttem rá, hogy kiadós séták is sokat segítenek. Valamelyik nap egész izomlázam lett :) de tök jó, kezd normális alakom lenni :)

mosolygós napot :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok és jó reggelt Mindenkinek!

Ma reggel bekapcsoltam a TVt és arra lettem figyeles, hogy az RTL klub műsorán a csak csajokban arról beszélnek, hogy normális e, ha a kisbabánk nem alszik el egyedül, illetve, ha nem lussza át az éjszakát.
A meghívott szakértő szerint, NEM NORMÁLIS, ha egy baba (függetlenül a korától) nem alussza át az éjszakát! Át kell aludnia!
Azt nem tudom, hogy ez pontosan hánytól hány óra-ig jelent. Mert elég későn figyeltem fel a témára!

Azt is hangsúlyozta, hogy ha éjszaka sír a gyerek, ne vegyük ki a kiságyból! Hagyni kell. Csak simi és más semmi. Esetleg néhány rituálé, hogy kislámpa kapcsolás, simi, betakarás, stb. mindig ugyanabban a sorrendben.
Azt mondta, hogy mi rontjuk el (szülők) a babákat, mert minden babának át kell aludnia az éjszakát. (gondolom egészséges babákra gondolt)

Nos, megadtak a egy tel számot, próbáltam hívni őket, de folyamatosan foglalt volt, így nem tudtam megkérdezni, hogy mi van akkor ha éjszaka az ételért ébred a gyerek!
De gondolom az lett volna a válasz, mint amit azelőtt is elmondott! Hogy nem szaba kivenni. Csak simi, aztán egyszercsak leszokik róla, hogy ébredjen.

Most mondjátok meg! Totál ideges lettem az egésztől.
Egyrészt azért, mert ezzel a "tanáccsal, vagy kijelentéssel" kismamák ezreiben korbácsolja fel az indulatot, hiszen frusztráltá teszi az anyukákat, hogy az ők gyerekük nem alussza át az éjszakát!
És legyél erős, igenis hagyd sírni a gyereked és nem kivenni az ágyból! MERT PONT ÍGY RONTOD EL ELSŐ PERCTŐL! TÖK MINDEGY MIÉRT VESZED KI! pl. ha éhes!

Komolyan lányok, nem tudom....

a nagymamám is pont ezt mondta! Ha nem akarsz éjszaka kelni, akkor ne adj éjszaka enni a gyereknek, ordítani fog, néhány éjszaka és abbahagyja és alszotok mind a medve! Ezt csináltam apáddal is, mert nem lehett úgy dolgozni másnap, hogy éjszaka nem aludtunk.

Valamelyik nap itt volt egy "barátnőm", második babáját várja. Ugyanezt mondta! Amikor besokalt az éjszakai keléstől, többet nem adott enni! Azt mondta, nagyo nerősnek kell lenni, de megéri, mert onnantól kezdve átalusszátok az éjszakát!

Besz.rok! Esküszöm, az egész olyan frusztráltá tesz, mert ezzel azt sugalják, hogy az az igazi, ha szinte első perctől átalussza az éjszakát és a szülőnek kell lépni, minél hamarabb, ha spontán nem megy!

Amikor a ksifiamat hazahoztuk a kórházból, azt mondta a gyerekorvos, hogy mivel kis súlyú, egyelőre etessem éjszaka is! Hogy hozza be a "lemaradást". Tehát addig etessem! Már rég behozta a lemaradást! És én még mindig kelek! Sőt már többször, mint az elején...

Ne haragudjatok lányok, hogy ezzel traktállak benneteket, de borzasztóan foglalkoztat az egész! Mert egyre inkább azt érzem, hogy azt sugallják, a gyereknek "mindegy", az anya magának tesz rosszat, ha ezt az éjszakai n+1 kelést csinálja! Mert nincs rá szükség! (ez alól kivétel ha beteg a baba)
Éshogy ez az egész nem szívtelenség, hanem egy rossz szokás kialakítása!

nem tudom, nem tudom, nem tudom....

De az én fiam éjszaka is eszik! Tényleg nem csak "cumizik". Szívja rendesen! És el kellene venni tőle ezt a kaját? "Majd kiszívja nappal" címmel? :shock:

Miért nézek ilyen műsort? :? :roll: :lol:
Lehet én vagyok hülye, mert ilyen műsört nézek! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Aranykavics!
teljesen joggal háborodtál fel, én is felháborodtam!

nemhiszem, hogy a gyereknek azt kell megtanulnia, hogy ha sírok, éhes vagyok Anya hagy sírni és majd cska később kapok enni.
Mint ahogy nem akarom, hogy azt tanulja meg, hogyha sírok Anya egy műanyag bigyót rak a számba

felháborító,hogy ezt egyenes adásban mondják.... hogyan aludná már át a gyerek az éjszakát, amikor a pocakban nem volt éjszaka, nappal?
na megyek, sír a gyerek ;)

Kép

Kép
kolyok28

Aranykavics, nem láttam ezt a részt, de majd visszakeresem...
Lilla este 9-től alszik mostanában 4-ig... szerintem ez elég jónak számít. 4-kor kap ennit majd utána alszik tovább fél 7, 7-ig. Mondjuk van amikor fél 3-kor ébred... ;) Szóval még tök rendszertelen, de jobb esetben alszik 7 órát egyhúzamban, ami szerintem annak számít, hogy átalussza az éjszakát. :) Nem?

KépKép
KépKép
mni

Kavics! Erről lemaradtam, de szerintem ez hülyeség. Miért kínozzam a gyereket azzal, hogy nem kap enni éjszaka, ha éhes??? :shock: Olvastam valahol, hogy az ilyen piciknél olyan az éjszakai étkezés, mint nálunk 1,5-2 napi. Kíváncsi lennék, ha ezt az embert beraknák valahova 1,5-2 napra úgy, hogy nem ehetne, mit szólna hozzá?

Évi

KépKép
kvaszeva

Nevetséges, hogy át kell aludni az éjszakát a csecsemőnek! NEM! Az ő gyomra kiürül gyorsan és éhes....
Később mikor már nagyobb, akkor esetleg meg kell próbálni nem adni neki. Szerintem ehhez min. fél éves kell hogy legyen....
A legtöbb csecsemő 3-4 óránként eszik éjszaka, de van hogy sűrűbben. Ha már 6-7-et alszik az tényleg éjszaka - átalvásnak minősül. Mni, Linocs, és még páran nagyon szerencsések, de hidd el Aranykavics, hogy a többség ilyenkor még sűrűn eszik. És van akinek éjjel 8 órát üvölt egyfolytában (ilyenek voltunk mi Leventével). Tegnap egy csajjal beszéltem neki 2 éves koráig evett éjszaka is többször a lánya, utána még 3 éves koráig szopott. Na ott már lehet hogy volt benne szülői "elrontás" is.
Levi szépen lépkedett a lépcsőfokon, el sem hittem hogy valaha aludni fog éjszaka, de kb. 1 éves kora óta alszik. Azelőtt egyszer adni kellett neki éjszaka teát, mégazelőtt meg szopott rendületlenül....
Ne aggódj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pár hónap türelem, nem szabad sírni hagyni. Mit érezhet akkor????
Hamar eljön az amikor általában átalusszák az éjszakát. Kivéve fogzás, betegségek. :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Judit18,
nagyon édi Eszterke, király pólója van! :D

Linocs,
Te is derekasan írsz mindenkinek. :)
Köszi a népdalos linket!
Nekem múlt héten jött ki az aranyér, korábban is szoktam vele szenvedni. Én reparon kúpot és krémet használok rá, egy hét alatt el szokott múlni. Recept nélkül lehet kapni.
Gyönyörű a siófoki kép! :)
Édes Fruzsi, ahogy kidőlt, még nem is láttam ilyen terpeszes pelust, elég ijesztő, hogy így széthúzza a lábacskáit, de látszik, hogy nem zavarja. :)

Pumperka,
270 ml tejci, nem semmi! :shock:

Kölyök,
én beadatnám a BCG-t. Ha már csak abból indulok ki, hogy nálunk kötelező és ezt kapják meg először, gondolom fontos, hogy védekezzünk ellene.

Judit,
oltás után nem volt hasmenése Dórinak, nem is lázasodott be.

Panni,
én is szeretnék már aerobic-ra járni, korábban heti 2x voltam. De én még nem merek elindulni, félek, hogy csökken a tejci.
Örülök, hogy Olika átalussza az éjszakákat! :)

Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt a fülbevalós témához!

Lányok, segítség! Már másodszorra fordult elő velünk, hogy Dóri orrán, száján jött a tej. Amikor először történt ez, akkor azt hittem, hogy a tápszer romlott meg, mert eredeti csomagolást bontottam, amikor egyik este pótolnom kellett. Kicsit fura szaga volt, de odaadtam neki, aztán elaludt. Kb. egy óra múlva jött a tápszer, ahol csak tudott.

De ma is ez volt, ettünk reggel rendesen, utána fél órára rá elkezdett sírni, úgy vettem ki, hogy még éhes, aztán újra cicire tettem. Kb. fél óra múlva megint jött a cucc… Miután letakarítottam a kis száját, meg kiszívtam az orrát, nyugiban volt Dóri, el is aludt.

Volt már mással is ilyen? A sógornőm szerint a túl sok kajától volt, szerintetek?

Melinda

Kép
melinda80

Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy azért jött az orrán is, mert sírt közbe? Amikor elkezdte, nem vettem ki egyből az ágyból, hátha visszaalszik, de miután hangosan sírni kezdett, akkor emeltem ki és láttam, hogy mi van. :?

Melinda

Kép
melinda80

Melinda! Ez meglehetősen ijesztő lehetett. Szegény Dóri! :(

Segítsetek! Szerintetek van olyan, hogy egyik napról a másikra elmegy a tejem??? :shock:

Tegnap este 11-kor még tudtam fejni 130 ml-t a kettőből. Ezt megkapta Boti hajnal 3-kor. Mivel etetés után nem tudtam visszaaludni, nekiálltam fejni, de nem jött semmi egyikből sem. Azóta 1,5-2 óránként próbálkozom újra, de semmi. Teljesen puha és üres mindkét mellem. Gondolom az sem segít, hogy azóta gyakorlatilag egy merő idegzsába vagyok és bőgök.

Mi a bánat lehet ez???

Évi

KépKép
kvaszeva

Évi,
ebben nem tudok segíteni. Annyi tapasztalatom van csak, hogy aznap, mikor hazajöttünk Dórival a kórházból, délután én is így jártam. Lapos mellek, nem jött egy csepp se. De akkor nagyon feszült voltam, fájt a fejem az érzéstelenítő mellékhatásaként és tiszta kóma voltam. Éjszakára és másnapra már volt tejem, mert sokat pihentem. Remélem a többiek tudnak segíteni!!!

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Engem is felzaklatott ez a műsor, mert így is csődnek tartom magam a babázással kapcsolatban (nappal nem nagyon alszik, vagy csak a kezemben, éjszaka mellettem alszik, a babakocsiban való sétákon sír). Igaz, Zalán 9-10 között már alszik, de kb. két napja 2-kor és 5-kor ébredezik ( mondjuk 5-kor eddig is), illetve dobálja magát. A fejét folyamatosan jobbra-balra dobálja, és keresi a cicit. Ilyenkor adok neki enni, és alszik is tovább. Van valakinek tapasztalata ezzel a fejforgatós dologgal kapcsolatban? Kicsit aggódom :( . Egyébként meg úgy bírom, hogy minden gyereket ugyanazon minta alapján kellene "beállítani" a sok "okos" szerint. Aranykavics, szerintem csináld úgy, ahogy neked és a kisfiadnak jó, nem minden gyerek egyforma. És a bizalom, amit a gyermek érezni fog irántad, az sokkal fontosabb minden "jó tanácsnál"!

Kép
kikó70

Ok. Lányok!
Úgy látom másnak is nyílik a bicska!

Az tény, hogy nagyszülők idejében ez másképpen volt, mert ott melózni kellett másnap, nem úgy mint mi, hogy két évig itthon maradhatunk. :)

Köszönöm a hsz-ket! Jól esett!

És Kikó!
Pont ezt írtam az előbb!
Az ilyen műsor csak arra jó, hogy frusztráltá tegyen anyukákat!

Én úgy csinálom, ahogy a lelkiismeretmnek a legjobb. És a lelkiismeretem azt mondja, hogy keljek a gyerekhez és etessem meg!
És lesz.rok mindent! sajnálom, hogy nem sikerült beszélnem a védőnővel! :evil:

Jajj, úgy utálom.... Lehet, hogy az ilyen "okos" embereknek van igazuk... csak az én lelkivilágommal nem összeegyeztethető! :lol:

Ná, hogy Szilvánusz múltkori észrevételét megerősítsem. Én mindig a gondolataimról és érzéseimről írok! :lol: :lol:

Mni!
7 órás egyben alvás, már akár átalvásnak is minősülhet! :) :D

Most ennyi, mennem kell.!
Vendég

Éva!
Amin az utóbbi időben átmentél én nem csodálkozom, hogy most átmenetileg nincs, illetve csökkent a tejed!
Azt tudnod kell, hogy 40 nap alatt apad el a tej! Tehát van ott, vagyis nem a ciciben, hanem a mirigyekben ott a potenciál! :)

Próbálj meg nyugodtnak lenni - hű, de hülye tanács! - próbálj meg nem aggódni. Fejj, de ne 1,5 óránként, inkább 2-3.
Pihenj! Aludj!
Van e valaki aki átmenetileg tud tehermentesíteni? Hogy napközben is többet pihenj! A férjeddel beszéld át az összes olyan dolgot, ami foglalkoztat és nagyon elkeserít! Sírd ki magad!!! Minden olyan eszközt vess be, amivel tudod oldani magadban a feszültséget! "próbáld meg elfogadni, hogy most csak -annyi- tej van! NEMa TE HIBÁD!!! Még véletlenül se hibáztasd magad! OK?

És visszajön a tejcsi! Mert az ott van! :)

és az is hülyeség, hogy a stressz nem csökkenti a tejet! dehogynem... mindig azzal jönnek, hogy a háborúban is kellett szoptatni, akkor is adtak mást a gyereknek... és hány kisbaba meghalt! erről persze senki nem beszél... húh, de utálom ezt az okoskodást is!

bocs, ma ilyen mindent utálok hangulatban vagyok!
Vendég

Na most jól felháborodtam :evil: :evil: :evil:
Mi a francért nyomasszák állandóan a kismamákat (hogy KELL viselkednie a gyereknek), mi a francért nyomasszák a nőket (hogy KELL kinézni)?????
Az igaz, hogy rohadt szerencsések vagyunk, hogy Fruzska 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát, de ezt magától csinálta, nem erőltettük, ha nem így lett volna, akkor sem estem volna kétségbe... Nem vagyok hajlandó mindenféle nagykönyvszerű dologgal idegeksíteni magam! Úgy beszélnek ezekről a babókról, mintha nem lenne saját személyiségük. De hát van!!!! Mindegyik egy kis önálló bolygó, másként és másként fejlődik!!! És a szülei tudják a legjobbat adni nekik!!! Nem mindenféle nagykönyvszerű szakértők!!!
Evvel csak azt érik el, hogy az új helyzettől amúgy is bizonytalan kismama még jobban bizonytalan lesz, attól ideges, és a babó azt pedig megérzi...
Szóval: csajok higgyetek magatokban! Mindenki tuti jól csinálja!!! A nagykönyvet meg felejtsétek el!!!! (én is ezzel próbálom magam erősíteni :) )
linocs

Az Rtl-es műsor botrány....
Ha sír a gyerek nem azért teszi, hogy bosszantson, vagy ne tudjál aludni. :evil: :evil: :evil:
NEKI van valamire szüksége. Nem ellenünk van, hanem érte....

Melinda!
Szerintem is sokat evett Dóri!
Nekünk is tegnap a nagy lakmározás után jött mindenhol. :lol: :lol:
Nyugi, nem lesz tőle semmi baja.Ha ritkán fordul elő ilyesmi az nem gond.

Kvaszéva!
A tej biztos nem megy el egy nap alatt, még az utolsó szopi, vagy fejés után 40 nappal is van és be lehet indítani a növelést.
Csak a tejleadóreflexed nem váltódik ki. És igen ez a stressztől van.
Boti egyáltalán nem hajlandó már szopizni???
Ő jobban be tudná indítani, mint fejéssel.

Kölyök!
Jó szépülést!
Máté hosszan alszik a kendőben? Nem melegedtek össze?
Zsombor pillantok alatt elalszik a Meitai-ban, de nem alszik olyan hosszan, mint ágyban, vagy kocsiban. És szomjasan ébred. Sokkal sürgetőbben kéri a szopit, de kevesebbel is beéri mintha...

Melinda!
Ti már használtátok már a mei tai-t? Mi a tapasztalat?

Testmozgás rám is rámférne, de én is nagyon féltem a nehezen feltornázott tejemet. :cry: Remélem a séta is segít valamit.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kikó!
Most ahányszor ránéztem Zsomborra majdnem mindig izeg mozog alvás közben. Fejforgatás lábmozgatás. Felszínesebben alszanak időnként. Azt olvastam, hogyúj mozgásformák elsajátítása elött nyugtalanabbul alszanak a babák. Mondjuk most kezdi majd el gyakorolni a forgást.

De lehet, hogy ez is csak nagykönyvi duma. :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Linocs, az én védőnőm azt szokta mondani, hogy a picik nem olvasták a nagykönyvet, szóval honnan tudná mit kell csinálni??? Szerencsére én sem olvastam... :lol:
Testmozgás: nekem egyik nap a tollaslabda jutott eszembe, de senkit nem tudtam rávenni... vasárnap meg sördélutánon voltunk itt a faluban és táncolni akartam, de Ferit csak egyet táncolt velem. :cry: Más testmozgásra nem tudnám rávenni magam... :( futni utálok! :(

KépKép
KépKép
mni

Köszi Pumperka a választ!!! Jövő héten kapja Zalán az oltást, jön a doktor bácsi, rákérdezek, kíváncsi vagyok Ő mit mond.

Kép
kikó70

Pumperka, sajnos egyáltalán nem hajlandó szopizni Boti, de tegnap kaptam egy nagyon jó tippet a mi Pattinktól. Hagyjam megtelni teljesen az egyik mellemet, és amikor nagyon éhes, akkor kezdjem a cumisüveggel, majd egy hirtelen váltással dugjam a szájába a kemény cicit, hátha nem veszi észre a változást és így talán vissza tudom szoktatni a szopizásra. Amint megtelnek azonnal ki is próbálom, hátha... :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva

Kavics, sajnos nincs aki segíteni tudna, mert mindenki 200 km-rel arrébb él, a férjem pedig éjt nappallá téve dolgozik. Ráadásul tegnap óta szerelik a klímát a lakásban. Szóval hadd ne mondjam...
Próbálom ám nem magam okolni és keveset stresszelni, már csak a gyerek miatt is, de elég nehéz. :? :(
Mindenesetre, kitartok. :wink:

Évi

KépKép
kvaszeva

hát ez tényleg "érdekes". én is olvastam olyan könyvet ami szerint ugyan nem ez a módszer - sírni hagyni - de hogy lehet trükközni és akkor át fogja aludni az éjszakát.
pl. jól "megtömni" még amikor ébren vagyunk , 11-körül....
nekem még ez sem megy, mert nincs szívem felébreszteni amikor végre jól bealszik fürdés után...pedig lehet, hogy ebben van valami.

igazad van Linocs, úgy írnak róluk mintha nem lenne személyiségük. pl. ekkor ennyit adjunk nekik, akkor annyit. mintha rá tudnám venni, hogy mondjuk 50el többet egyen ha nem akar.
meg a napirendek - ekkor egyen, majd játszon félórát, majd altatás, majd 1,5 óra alvás. köszi, és ha ő nem úgy gondolja??

amúgy nálunk is vége az éjszakai nyugalomnak. tegnap már annyira keveset evett napközben, hogy fél3kor ébredt pedig már hetek óta 4-5 előtt nem szokott. na eszembe nem jutott sírni hagyni....komolyan vissza lehet úgy aludni, hogy közben sír a gyerek? vagy ezt hány éjszakán át kell csinálni mire már majd nem ébred fel?? ugyan...

egyébként Eszter nálunk is magától hagyta ki egyszercsak a 2-3körüli ébredést, semmi extrát nem tettünk érte...
szerintem ez gyerekfüggő
de abban egyetértek Judittal, hogy ahol már 2-3évesen is többször ébred a gyerek éjjel ott már lehet valami nevelési gond

ma már mintha köhögcsélne is Eszter , szóval már azzal bíztatom magam, hogy hátha csak megfázás azért nem eszik. rémes, hogy ezért drukkolok, de akkor legalább tudnám mi az oka és hogy meg fog gyógyulni....

Kikó, Eszter is forgatja a fejét, ha nem mélyen alszik, vagy már éhes napközben nagyon sürűn, éjjel meg ha éhes már, szóval szerintem normális. Zalán hason alszik??
nálunk ez csak azért gond, mert Eszter cumival, hason alszik napközben és miközben forgatja a fejét kiveri és ettől felébred. egy órás alvás alatt min. 5-10szer...

Melinda, nekem is volt, hogy az orrán jött fel a tápszer, amikor hasra tettem a járókába kaja után. talán nem büfizett eleget ?
csak a tápszerrel fordult elő? és milyen mennyiségnél?

Szilvánusz, kedden bepróbálkoznék egy római sétával ha ráérsz, mert azért muszáj levegőre vinnem (ha addig reméljük nem rosszabbodik a helyzet, meg a gyerekorvos is egyetért). talán azt még megússzuk ha nem is alszik. csak nem maradok sokáig legfeljebb, ha nem alszik el.

Évi, most én mondanám, hogy ne stresszelj, persze tudom, hogy ez nem így működik, azért kitartás, vissza fog jönni!!
én most hagytam abba a fejést, mert már annyira kevéske volt, és amikor már kihagytam egy napot teljesen befeszült a mellem tőle, muszáj volt megint fejni. szóval még akkor sem apad el ha 1-2 napig nem fej az ember...

KépKép
judit18

Évi!
Azt szokták még javasolni, hogy próbáld félálomban megetetni, amikor fáradt álmos. Kicsit ringatod, akár állva odaadni neki a cicit, tudom ez fárasztó, de ha bejön akkor úgyis csak átmeneti.
Hogy zajlott ez le nálatok ilyen hirtelen. Hihetetlen.

Eswetleg ezen az oldalon kérdezz rá a szakértőnél, hogy ő mit javasol. Nekem adott egy-két jó tanácsot.
www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kölyök, tök komoly, hogy már ennyi idősen gagyarászik meg mosolyog Máté, szerintem később szokták kezdeni...

testmozgás - én már voltam futni, most, hogy abbahagytam a fejést, de csak akkor tudok ha Attila itthon van reggel, és Eszter még alszik... ez elég kiszámíthatatlan. meg most hogy valami nem oké egyszerűen túl ideges vagyok hozzá....

drukkoljatok, hogy sikerüjön begyűjtenem a vizeletmintát, már felragasztottam a cuccot szegénykémre, ha felébred le is kapom róla, nehogy kaja közben összekakilja....

KépKép
judit18

Judit!

Annó én gondoltam arra, ha fürdés előtt is adok a fiamnak főzeléket, nemcsak délben majd nem ébred éjszaka, de nem ez történt. Ez is egy érési folyamat. Ettől függetlenül kaphatott 2-szer főzeléket + egyszer gyümölcsöt, mert már annyi idős volt.
Az éjszakai kelés meg egyszer csak elmaradt. :wink:

Szóval alkalmazkodjunk az igényeikhez, és minimálisak legyenek az elvárásaink és akkor nincs mit sajnálni, hogy miért nem úgy vagy így van.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

tényleg, még akartam kérdezni, hogy szerintetek milyen "szakértő" tud tanácsot adni baba-viselkedés ügyben?
mert láthatólag a gyerekorvos, meg a védőnő nem....
a szakértői oldalon Pumperka amit küldtél van egy csomó de nem tudom hova tartozik...

mert ha nem az étvágytalansággal függ össze, hogy Eszter nem tud elaludni ha álmos akkor talán valami más lehet (nem feltétlen betegség, csak talán valami normális fejlődési dolog amiről még nem hallottam...)

KépKép
judit18

Judit!
Aki a bejövő oldalon van, Diószegi Eszter, ő alvással kapcsolatban is sok választ adott a kérdezőknek azon a röpke 619 oldalon.
Szoptatás alatt szoktam olvasgatni a kérdés-válaszokat.
:wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit!
Szerinted keveset, vagy nehezen alszik el Eszter??
Mi is a fő probléma?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Képzeljétek, Zalán 1 órát aludt reggel a babakocsiban séta közben. Tudom, ez nagyon hülyén hangzik, de nálunk ez nagy szó!!!! Próbálom bevezetni, hogy reggel 8-9 óa között sétálunk a következő szopiig, akkor úgy látszik nem zavarja a kocsi, vagy a meleg(?), egyébként is napközben olyan meleg van, hogy nem is kínoznám se Őt se magam a napon aszalódni. Jó lenne, ha még késő délután is el tudnám vinni egy kicsit levegőzni, amikor már szintén nincs meleg, de ez még várat magára. Egyelőre a teraszon próbálom levegőztetni a kezemben, aztán remélem lassan ki tudunk menni az utcára is babakocsival. Legalább még egy órára... Aztán remélem, nyár vége felé, ha már ülni is tud majd, jobb lesz minden, már csak kíváncsiságból is fog vágyódni a kinti világ felé. Most tanulgatom a kendőzést, de még nem találtam meg a számára és számomra is jó megkötési formát. Kölyök, te milyen kötést használsz?

Kép
kikó70

Kiko!
Melyik fajta kendőd van?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, Judit,
köszönöm a nyugtatást!

Judit,
nemcsak tápszernél volt ilyen gond, ma a tejcinél jött elő. Először 140-et evett, utána nem tudom, mert már nem mértem le. Kb. 5 percet, ha szopizhatott még. Lehet, hogy nem böfizett eleget, meg hasra is tettem.

Lemegyünk sétálni, amíg ilyen jó az idő, aztán jövök.

Melinda

Kép
melinda80

Pumperka, köszi, elovasom azokat is
én is találtam egy ilyet, írtam is neki:

http://alvas.kismamablog.hu/
ha valakinek alvásproblémája lenne

nem az a gond, hogy nem alszik eleget, tőlem fent lehetne egész nap ha akarna... az a baj, hogy látom, hogy álmos és mégsem tud valahogy elaludni. már hulla fáradt, de inkább sír, nem alszik el. még a karomban, cumival is nehezen.
hiába alszik el a karomban ha leteszem felébred (mivel hasra letenni nem lehet olyan finoman), utána meg állandóan felébred ha kiesik a cumi....

már itthon is ez van, és ha elmegyünk bárhova akkor sem alszik.
mózesben, hordozóban, kenguruban - vagy csak nagyon rövideket, nagyon nyugtalanul....pedig látom, hogy fáradt, ásítozik stb..

KépKép
judit18

Lányok!Kicsit hosszú lettem, bocsi.

Na az elkapatás miatti parám az éjszakai etetésről való leszoktatásra sosem vonatkozott. Nem tudom miért, de ennél a pontnál én is maximálisan azt érzem, hogy nem lehet beleavatkozni és ráerőltetni csak azért, hogy nekem kényelmesebb legyen, hiszen ő éhes, nem mást akar, csakis enni. Nekem ez más tészta, mint az ölben elalvás, folyton cicin lógás, cumizás kérdése stb., mert azokról úgy gondolom, hogy rászokás, rászoktatás eredménye, de valójában működne másik verzióban is, ami a babának és az anyának is kényelmesebb lehet, viszont az evés miatti ébredés alapból megvan, így születnek és csak leszoktatni lehet róla őket, azt pedig csakis a sírással lehet és az nagyon kegyetlen ilyen pici korban. Előbb utóbb biztos, hogy eljön magától az átalvás is, csak szépen ki kell várni.
Ezért is írtam korábban, hogy én ezen egyáltalán nem agyalok, hogy hányszor kelünk fel és mikor fogja átaludni az éjszakát. Sőt én lelkem mélyén úgy érzem, hogy 1 éves kora előtt tuti nem.
Ja és nem beszélve arról, hogy az éjszaka átalvásért (9-11 óra) cserébe több helyről azt hallom, hogy napi 2x20 perc alvásra állnak be a babák, hát pedig az is megerőltető lehet. Így legalább mindannyiunk nappaljában van legalább egy 2-3 órás időszak, amit átalszik és mi végezhetjük a dolgunkat.
Egyébként Marci is alszik 6-7 órát egyben csak nálunk annyi a bibi, hogy ezt nem 9-kor, vagy 11-kor kezdi, hanem 7, maximum fél 8-kor, mert tovább nem bír ébren lenni. Azért sem, mert délután 3-tól szinte kivétel nélkül 30 percet tud csak aludni, (hogy miért, ez is egyike az örök rejtélyeknek.).
Na néhányszor persze mi is elhatároztuk már, hogy felkeltjük 10 körül, hogy egyen egy nagyot, de eddig 0-szor volt hozzá szívünk. És már nem is erőltetjük, mert egyszerűen neki így állt be a kis biológiai rendszere. Sztem úgyis az lesz, hogy később tovább fogja bírni az ébrenlétet egy huzamban és akkor talán kit tudjuk tolni az elalvást 9-ig, de ez egyelőre teljesen reménytelen, és tényleg nem is bánom.
Kvaszéva: Kitartás, csak visszajön a fránya tejkó. Mostanában nálam is bevált az alkoholmentes sör, próbáltad már? De én neked is azt mondom, amit anno a Juditnak, hogyha végképp nem megy az sem baj. Majdnem 3 hónapos koráig sikerült szoptatni, azt mondják az már nagyon remek, szóval ha nem sikerül nem stresszelni rajta magad, akkor sztem majd lépj tovább ezen.
Judit: Én kedden még nem leszek egyedül ugyan, de attól még persze legyen kedden a séta. Valaki akar csatlakozni???????
Aranykavics: most megint benyalok, de továbbra is úgy szeretem a lelkis hozzászólásaidat.

Vicces, hogy közületek összesen 5 emberrel találkoztam személyesen, de az írások alapján tök jól be lehet lőni valamennyiőtöket.
Jim az okos, önmagával folyton elégedetlenkedő bombanő, aki tud szexi lenni és szőke, rendkívül intelligens és szöszi egyszerre,
Panny, a csinos, magára sokat adó, de mégis házias ősanya,
Juditkecskemét, a kicsit érzékeny, néha önsanyargató:), szegényembert még az ég is húzza típus hatalmas szívvel,
Pumperka az igazi hímző, varró anya, mellette szuperjó feleség is.
Linocsról mindig azt képzeltem, hogy igazi barátfajta, aki mindig ott segít mindenkin ahol tud, rendkívül türelmes és nyugodt.
Judit18- a pörgős, belevaló kicsit mindent túlaggódó kilóméterhiányos,
Niki, a tisztaságmániás, inkább otthonüldögélő, férjével egybenövő háziasszonka,
Pati: a nagyszájú, odamondó vagányság, akinek azért nagyon helyén van az esze meg a szíve,
Eszterxx: a laza, a mindig a társaság középpontja humorherold.
Aranykavics: a bölcsész, gyertek beszéljük át, hogy mitől csillár a csillár típus.
Melinda: az igazi odafigyelő jóbarát, aki jól érzi magát a bőrében és mindig kiegyensúlyozott.
és végül, de nem utolsó sorban Kölyök: a föld felett járó mindig boldog angyalka, akiról tuti megjegyzik az irigyek, hogy nem lehet ennyire frankó az éltete, csak úgy tesz vagy nem tud róla. És pedig de....

Lehet, hogy tévedek, akkor bocsi, ma is szófosásom van sajnos. A többeikről is tudnék mit írni, csak most mennem kell a pipildébe.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz, ezt ugye nem gondoltad komolyan??? Én tisztaságmániás??? Ezt maghallja anyukám és húgom... folyton azt mondják, hogy lusta vagyok és kupi van! :lol: Most is épp felmosnom kellene, de azt annyira utálom!!!
Nincs kedvetek jövő héten valamikor idejönni??? Ha már egyedül lesztek otthon? Judit neketek? Hátha ez a "friss hegyi levegő" jót tenne Eszter alvókájának. Lilla is folyton alszik tőle. :) Mégvalaki?

Kiszazsu, hova tűntél? Talán most mentél haza???

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok, bocsánat a zavarásért, egy ismerősömnek szeretnék segíteni.
1 hónapos kisbabája szoptatása mellett, napi 1 liter anyatejet fej még le. Nem tudja már hova tenni, néhány napja már a csapba önti, mert nincs senki akinek odaadhatná. Megvan minden egészségügyi papírja, amivel hivatalosan is leadhatná a tejet, de csak Pesten veszik át, ami ő nem tud megoldani, hiszen Vácdukán lakik.
Ha tudtok valakit, akinek nincs, vagy kevés a teje, és szívesen átvenné tőle, kérlek írjatok nekem pü-t.

Kép
Kép
tusimi

Sziasztok Csajok!

Alexa otthon alszik, Vikó itt mellettem a babakocsiban. Gyorsan beugrottam netezni egy helyre, mert MARHÁRA HIÁNYOZTOK!!! :D

Egy betűt sem tudok visszaolvasni :oops: , mert sietek haza, csak gondoltam jelentkezem, hogy élünk-virulunk, csak a net halt meg otthon. :( (Interneten utaltam a havidíjakat, és kéthavi számlánál elírtam a számlaszámot, 30 ezer máshova ment, a szolgáltató meg közben kikapcsolt mindent: tévé, internet, telefon. :cry: :cry: :cry: Na ezután jöttem rá, hogy máshova ment a pénz. Most próbálunk utána járni.)

Jövő szerdán hazautazunk Anyuékhoz, akkor majd leszek, olvasok, mesélek bővebben.
Sok puszi Mindenkinek!!!
Vendég

csajok tiszta ciki

zsombor kint aludt a teraszon. én egy "pi9llanatra" ledöltem, és arra ébredtem, hogy üvölt a gyerek kitudja mióta. :oops: :oops: :oops:
szegénykém :cry: :cry: :cry: másodsorban a szomszédok is mit gondolnak :?

lehet,hogy kéne egy bébiőr???
pedig az ajtó nyitva volt, és csak a nappaliban a kanapén voltam. :oops: :oops: :oops:

áááá nem vagyok fáradt....
most kárpótolom szegénykémet, azért nincs nagybetű

van akinek van bébiőrje? mi a tapasztalat?

Köszi Szilvánusz!
remélem tényleg jó feleség vagyok! :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Csajok! Ekkora sületlenséget, mint ez a tv műsor... Mintha minden gyerek a nagykönyv alapján nőne fel. Nehogy sírni hagyjátok a piciket. A sírásuknak, ébredésüknek ebben a korban még meg van az oka - éhesek, simogatásra, ölelésre vágynak. Éjszaka főleg az első miatt sírnak.
Az én nagy gyerekeim ameddig szopiztak végig ébredtek éjszaka, de amikor abbamaradt a szopizás (teljesen maguktól hagyták el 8, ill 10 hónaposan) néhány hét átmenet után végig aludták az éjszakát. Mégsem voltam zombi, mert ahhoz hozzászoktak, hogy csak evés van éjszaka és utána nyomban alvás. Szerencsére Boróka is csak enni ébred és utána alszik is tovább. Este 9 - 1/ 10 körül alszik el és kb. 3 és 6 órakor kel fel enni. Általában még a 6 órás után is alszik kb. 2 órát.

Kvaszéva! Biztosan nem ment el a tejed. Próbálj meg minél többet pihenni. Amikor Boti alszik, aludj te is. Ne foglalkozz semmi mással és hidd el újra lesz tejed. Egy-két napos csúszást minden kibír. Hétvégét mi a nagyszülőknél töltöttük, ahonnan iszonyú fáradtan értünk haza, mert folyamatos jövés-menés, zaj volt körülöttünk. Borka alig aludt, nyűgös volt. Boróka 2 hetes kora óta nem kapott tápszert, de kedden este kénytelen voltam neki egykeveset adni, mert alig volt tejem. Pedig ő nem nagy étkű! Jó, ha 100 grammokat megeszik. Szerda óta pedig minden újra rendben van, csak szopizunk.
Mondjuk minden elismerésem mindenkinek, aki fejéssel fenn tudja tartani a tejmennyiségeket. Én egyálatlán nem fejek, mert szopik után alig van valami, azt meg lusta vagyok kifejni. Több macera van vele, mint amit az egész ér.

Kölyök!
Babakocsi. Nekünk egy spanyol Jané márkájú nagykerekű kocsink van. Nagyon szeretem. Azért a nagyon hepe-hupás utakat ez a kocsi sem szereti. Mivel 3 kerekű, az első kereke bolygosítható, ill. fixálható. Nekünk külön mózessal, hordozóval és sport résszel van.

http://elefanibababolt.echt.hu/babakocsi/jane?cid=33346

Judit18! "nem az a gond, hogy nem alszik eleget, tőlem fent lehetne egész nap ha akarna... az a baj, hogy látom, hogy álmos és mégsem tud valahogy elaludni. már hulla fáradt, de inkább sír, nem alszik el. még a karomban, cumival is nehezen.
hiába alszik el a karomban ha leteszem felébred (mivel hasra letenni nem lehet olyan finoman), utána meg állandóan felébred ha kiesik a cumi...."
nálunk ez ment a nagyszülőknél... Nagyon sok volt neki az új inger.
Azóta, hogy hazajöttünk visszaállt minden. Hála Istennek!!!

Melinda! Mivel az én pici lányom baromi keveseket eszik, próbálom én is minél jobban megtömni. Tuszkolom vissza a cicit a szájába. De már többször megjártam... Amikor örültem, hogy végre mennyit evett, hamarosan viszont láttuk annak a nagy részét. Tudják ezek a prücskök, hogy nekik mennyi az elég. Sokszor okosabbak ám nálunk.

Kikó! Mostanába az én kislányom is utálja a babakocsit. Pedig korábban órákat lehetett vele sétálni. Aztán rájöttem... Utál hanyatt feküdni, máshol is... Ha véletlenül csendben van a kocsiban, az is csak addig tart, míg a kocsi mozgásban van. Hiába lakunk kertes házban esélyem sincs a teraszon kocsiban altatni. Sajnos a mózes elég kicsi, ezért hasra nem nagyon tudom benne tenni. Íg akkor indulunk csak sétálni, ha tele a poci és esély van az alvásra. Aztán vagy bejön, vagy nem...

Pati! Írtál a babamasszázsról. Ha kideríted hol és mikor lesz, mi is jönnénk!!!

Judit

Kép
Kép
Kép
petramama

Pumperka!

Nekünk van bébiőrünk (ugyan a miénk egyben légzésfigyelő is). Kell is egy nagy házban. Nélküle sokszor én sem hallanám meg a sírását. Általában nem is a sírására, hanem már a nyöszörgésére reagálok, legalábbis odamegyek és ránézek.

Kép
Kép
Kép
petramama

köszi petramama!

pedig nem is messze voltam tőle.
De tény,ha az emeleten alszik akkor is utálom a le föl rohangálást,hogy mi van vele. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kvaszeva! Botinak boldog névnapot kívánok!

Kép
Kép
Kép
petramama

Pumperka, tuti azonnal felébredtél ám.. Csak nem a nyösszre, hanem az oááára.

A műsorhoz még annyit, hogy ha vki következetesen 8-10 órát kihagy a szoptatásból, az a tejtermelés rovására is megy.

Eszterbaba nehezen alszik el, lehet, hogy lrzlkenyebb az idegrendszere, ilyenkor érdemes nagyon következetesen mindnet mindig ugyanúgy csinálni, és semmivel sme túlingerelni. DE Diószegi Eszter mondhat sokkal okosabbakat is, négygyerekes mama, pszicológus, nagy szoptatáspárti, engem ő segített át azon a válsásgon, hogy jaj de az első napok, hogy fog így kialakulni a kötődés. Mire ő: hát kösd magadra. És lőn. (amúgy ugye az elvileg szélsőségesne oxigénhiányos Négyeske hibátlanul fejlődött, megkockáztatom, hogy ahordozás, ami olyan, mint egy kis méhen kívül folytatott terhesség is segített. )

potyka

Botond!
Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Neked is köszi Potyka!
Igen a nyöszhöz vagyok szokva! :wink: :wink:
de már békélek magammal. :? :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, sima kendőm van, amit kötni kell. Ez hülye válasz volt? Jajj, nem értek hozzá :oops: :oops: :oops:

Kép
kikó70

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: