Sziasztok és jó reggelt Mindenkinek!
Ma reggel bekapcsoltam a TVt és arra lettem figyeles, hogy az RTL klub műsorán a csak csajokban arról beszélnek, hogy normális e, ha a kisbabánk nem alszik el egyedül, illetve, ha nem lussza át az éjszakát.
A meghívott szakértő szerint, NEM NORMÁLIS, ha egy baba (függetlenül a korától) nem alussza át az éjszakát! Át kell aludnia!
Azt nem tudom, hogy ez pontosan hánytól hány óra-ig jelent. Mert elég későn figyeltem fel a témára!
Azt is hangsúlyozta, hogy ha éjszaka sír a gyerek, ne vegyük ki a kiságyból! Hagyni kell. Csak simi és más semmi. Esetleg néhány rituálé, hogy kislámpa kapcsolás, simi, betakarás, stb. mindig ugyanabban a sorrendben.
Azt mondta, hogy mi rontjuk el (szülők) a babákat, mert minden babának át kell aludnia az éjszakát. (gondolom egészséges babákra gondolt)
Nos, megadtak a egy tel számot, próbáltam hívni őket, de folyamatosan foglalt volt, így nem tudtam megkérdezni, hogy mi van akkor ha éjszaka az ételért ébred a gyerek!
De gondolom az lett volna a válasz, mint amit azelőtt is elmondott! Hogy nem szaba kivenni. Csak simi, aztán egyszercsak leszokik róla, hogy ébredjen.
Most mondjátok meg! Totál ideges lettem az egésztől.
Egyrészt azért, mert ezzel a "tanáccsal, vagy kijelentéssel" kismamák ezreiben korbácsolja fel az indulatot, hiszen frusztráltá teszi az anyukákat, hogy az ők gyerekük nem alussza át az éjszakát!
És legyél erős, igenis hagyd sírni a gyereked és nem kivenni az ágyból! MERT PONT ÍGY RONTOD EL ELSŐ PERCTŐL! TÖK MINDEGY MIÉRT VESZED KI! pl. ha éhes!
Komolyan lányok, nem tudom....
a nagymamám is pont ezt mondta! Ha nem akarsz éjszaka kelni, akkor ne adj éjszaka enni a gyereknek, ordítani fog, néhány éjszaka és abbahagyja és alszotok mind a medve! Ezt csináltam apáddal is, mert nem lehett úgy dolgozni másnap, hogy éjszaka nem aludtunk.
Valamelyik nap itt volt egy "barátnőm", második babáját várja. Ugyanezt mondta! Amikor besokalt az éjszakai keléstől, többet nem adott enni! Azt mondta, nagyo nerősnek kell lenni, de megéri, mert onnantól kezdve átalusszátok az éjszakát!
Besz.rok! Esküszöm, az egész olyan frusztráltá tesz, mert ezzel azt sugalják, hogy az az igazi, ha szinte első perctől átalussza az éjszakát és a szülőnek kell lépni, minél hamarabb, ha spontán nem megy!
Amikor a ksifiamat hazahoztuk a kórházból, azt mondta a gyerekorvos, hogy mivel kis súlyú, egyelőre etessem éjszaka is! Hogy hozza be a "lemaradást". Tehát addig etessem! Már rég behozta a lemaradást! És én még mindig kelek! Sőt már többször, mint az elején...
Ne haragudjatok lányok, hogy ezzel traktállak benneteket, de borzasztóan foglalkoztat az egész! Mert egyre inkább azt érzem, hogy azt sugallják, a gyereknek "mindegy", az anya magának tesz rosszat, ha ezt az éjszakai n+1 kelést csinálja! Mert nincs rá szükség! (ez alól kivétel ha beteg a baba)
Éshogy ez az egész nem szívtelenség, hanem egy rossz szokás kialakítása!
nem tudom, nem tudom, nem tudom....
De az én fiam éjszaka is eszik! Tényleg nem csak "cumizik". Szívja rendesen! És el kellene venni tőle ezt a kaját? "Majd kiszívja nappal" címmel?
Miért nézek ilyen műsort?
Lehet én vagyok hülye, mert ilyen műsört nézek!