A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Köszi a bíztatást a kiskönyvvel. :D

A védőnő egyetlen (!) bejegyzése miatt nem aggódom, azt láttam, hogy ő mindent felírt magának is. A vérvétel leleteimet is mind külön dossziéban őrzöm, azokat is be tudják utólag írni. Hanem úgy láttam, hogy a doki minden UH mérést csak a kiskönyvbe írt bele, és azóta a védőnővel csak telefonon beszéltem, nála sem lesznek meg az adatok... Remélem az asszisztensnőnél mégis fellelhető minden, és ő is újra be tudja írni. Csak az a gond, hogy előbb megyek a dokihoz, csak aztán a védőnőhöz, így most nem is lesz hova írnia. És a szemész és háziorvos is pecsételhet újra, de mivel minden rendben volt, azokat beszerzését későbbre halasztom.
Szerencsére eddig mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy baj lesz, inkább az bosszant, hogy mit fognak most rólam gondolni! :? Pedig én aztán minden vacak iratot évekig megőrzök (pl, most dobtam ki 3 évvel ezelőtti BKV szelvényeket)... De igazad van Aprooka, murphy, hogy pont ezt a fontosat sikerül elveszítenem. Bár hogy hogyan, azt most sem tudom rekonstruálni. :shock:

A védőnő eddig még nem volt nálunk személyesen, de ez után tuti eljön megnézni, hogy másban is ilyen szétszórt vagyok-e. De mostanában már jöhet, túl vagyunk a tavaszi nagytakarításon, amit egy jó kis selejtezéssel-rendrakással is egybekötöttünk, így már nem hasonlít a lakás egy raktárhoz. :D

Beus

Kép
félhold

félhold: biztos, hogy a villamoson hagytad el? nem lehet, hogy még napközben a rendelőben a cukor vizsgálat alatt vagy után? Csak mert lehet, hogy ott leadták a portán és meg lehetne kérdezni. Vagy esetleg bent hagytad a vizsgálaton?
lei

columbine: nekem 4,5 lett az éhgyomori vércukor, úgyhogy mehetk vissza jövő héten kedden a terhelésre. Nem tudod, hogy hány nap alatt lesz meg az eredménye a terheléses vércukornak? Ha kedden csinálják reggel, lehet, hogy szerda estére már meglesz? Szerinted?
lei

Köszi a tippet Lei, felhívom őket. Úgy rémlik, hogy ott még elraktam. De már semmiben nem vagyok biztos, kicsit kótyagos voltam pont aznap reggel, majdnem elaludtam, amíg várakoztam a második vérvételre.

Beus

Kép
félhold

Sziasztok!

Hú, ez az elmúlt hét szörnyű volt számomra, ezért nem is nagyon jelentkeztem, ezért kicsit levagyok maradva, de igyekszem visszaolvasni! :) Egyszerűen napi 8 óra ülés után, + napi 4 óra utazás után már nem volt sok kedvem otthon is a gép előtt csücsülni :(
Na de ma már péntek!! :D

Írtátok, hogy bicajozni nem szabad már. Viszont gondolom szobabicaj az még ok, ugye?? Szóval nem maga a mozgás formával vana gond, hogy oda lent bajt okozna stb, hanem azért tiltott a normál bicajozás hogy nehogy elessünk stb?? Csak azért, mert én otthon hetente 2-3 alkalommal szoktam tekerni!

Kép
Kép
dia123

Dia!

Én azt hallottam, hogy nem a mozgásformával van gond, hanem az esésveszély miatt nem ajánlják. Szóval a szobabicigli nem árthat. :)

Beus

Kép
félhold

Dia!

Otthon én is szoktam tekerni a tv előtt, ha már sajtkukacnak érzem magam a sok napközbeni üléstől. Azt eddig senki sem mondta hogy árthat, pedig jó sok dokit interjúvoltam meg ezügyben. :wink:

lei, tök jó! Én nagyon tartottam attól, hogy kilendül a mérleg, meg eleve pár kiló töblettel indultam, szóval nagyon örülök, hogy egyenlőre legalább ezzel nincsenek gondjaim.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szép hosszú hétvégét mindenkinek! :D

Beus

Kép
félhold

Szobabicajjal biztos nincs gond, a sima csak a rázkódás meg a balesetveszély miatt nem ajánlott..

Barbi, a párom nem nagyon szokott lelkesedni az új cuccaimért, de rajtam még nem látta őket ;-) De nekem tetszenek :-D

1 hét múlvamegyünk nyaralni, már úgy várom ;-)

Mindenkinek jó hétvégét!

yuyu79

Sziasztok!

Bende nagy szerencsétek volt! Még jó,h ne lett baj belőle.... :shock:

Üdv Kiskapucni!

Lei mesélj majd kérlek,h mik voltak a börzén! Érdemes-e kimenni a júniusira. Köszi!!

Az én pocakomat tegnap mérte a varrónő és 98 centis. másfél hónap alatt 11 centit nőtt a pocakom :shock: Kilóra meg még nemtom, jöv héten megyek dokihoz és ott lesz a mérlegelés...
Mi betonozunk 7végén. Remélem enm fog esni.
Mindenki pihenjen és sétáljon sokat a levegőn. Vigyázzatok Magatokra és a picikre!
Jó pihenést!
makadu

Mecsi!

Én a Szent Imrében már találkoztam a dokim által ajánlott szülésznővel. Rakonczainé Szűcs Orsolyának hívják (már amennyire ki lehet venni a dokim írásából) Nagyon kedves hölgy, én szívesen ajánlom figyelmedbe, illetve minden Szent Imrében szülőnek.

Lei, köszi a Szent Imrés tájékoztatást! Egy ismerősöm pont két napja szült ott. Front lehetett, mert annyian voltak, hogy el sem fértek. De állítólag az ott dolgozók nagyon rutinosan kezelték a helyzetet, és tökéletes volt minden.

Szilvi

rizsimami

Sziasztok!
Hát pocakméretileg le vagyok maradva pedig 2 babó 87 cm de súllyal sajna nem eddig + 6 kg!
Mondjuk én az elsőt is 91 cm es haskörfogattal mértem és nem volt pici 3100 gramm!
Lei!
Miért nem vettél le 4,5 éhgyomrival a cukorterhelést?Nem értem!
A 12 hetes nekem is annyi volt és levették anno!
Most 4.2 volt a terhelés előtt és után is!
de itt 4 szer böknek!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Sziasztok :D Hűűűűűű de sokat írtatok....
Borzasztó volt az utobbi 1 hetem, 8 napot voltam kórházban :( Tegnap leírtam mindent és elveszett...
De a baba mostmár tuti jól van.

lei: Nekem 4.2 volt az éhgyomori és a terhekéses 8.1,amit 10 kor vettek le és aznap már telefonált a dokim h cukorbeteg vagyok.szóval az enyém 4 óra alatt megvolt a Sotén.

Dia: Örülök h a Sotén fogok szülni, nagyon jó a csapatuk.
Szülés felkészítőre fogok járni,de sajnos a szülőszobát már megnéztem. Nem akartam, de muszály volt, és arra is csak azt tudom mondani nagyon szuper.
Én nyugodt vagyok h ott szülök,csak azért írtam :)

nicike

Borzasztó volt az utobbi 1 hetem, 8 napot voltam kórházban :( Tegnap leírtam mindent és elveszett...

lei: Nekem 4.2 volt az éhgyomori és a terhekéses 8.1,amit 10 kor vettek le és aznap már telefonált a dokim h cukorbeteg vagyok.szóval az enyém 4 óra alatt megvolt a Sotén.

Szülés felkészítőre fogok járni,de sajnos a szülőszobát már megnéztem. Nem akartam, de muszály volt, és arra is csak azt tudom mondani nagyon szuper.

nicike

nicike

bocsánat :shock:
Pedig csak egyszer nyomtam rá :(

nicike

Mákszem a Berkes Enikőnél szültél?
Mi róla a véleményed?

nicike

Sziasztok!

Úgy látom mindenkinél zajlik az élet pocak ide vagy oda. Nicike örülök, hogy már jól vagy. Mi volt a baj? A cukor miatt vagy valami más?

Nálunk sincs ez másképp. Ma reggel inhaláltam, mert a náthám nem akar múlni és a kislányom ott matatott körülöttem. Egy óvatlan pillanatban rámborította a lötyit. Persze szinte mind a hasamon landolt, így a párom rohant a patikába valami égési szerért. Egy darabon lejött a bőr, de remélem a babának nincs baja.

Andi

KépKép
jazmin2005

Beus, szerintem bízz az emberek jóakaratában, hogy ha valaki megtalálta a kiskönyved, akkor vissza fogja szolgáltatni.
Én pont csütörtökön vettem ilyen gumipárnát a munkahelyi székemre, mert nekem a labda is nagyon jó, ha kicsit fáj a derekam, akkor elég csak egy órát ücsörögni rajta és elmúlik, de mivel otthon szoktam tornázni vele, ezért nem akartam bevinni a munkahelyemre. Szóval ajánlom ezt a párnát én is.

Szép hétvégét mindenkinek!

szuszu

Beleki,
Akkor most otthon fogsz szülni? Nagyon bátor vagy!!! Én nem mernék, nálunk genetikailag minden nő anyai ágon ottmaradt volna az első szülésnél, ha nincs orvos... A többit már potyantjuk, de az első az húzós... tesómnál még kórházban is gázos volt sajnos, de szerencsére nem lett baj. Viszont ismerek egy lányt, aki a negyediket fogja otthon szülni. Én valahol a kettő között foglalnék állást, de nálunk nincs olyan születésház, ahol készenléti dokik lennének, műtő, inkubátor stb.

Bende,
Nem semmi! Mázlitok volt, szerencse, hogy nem lett baj!

Nicike,
Miért voltál kórházban?
8,1-es cukorral cukorbetegnek nyilvánítottak? Nekem Zalánnal 8,2 lett, és azt mondta a dokim, hogy fogjam magam vissza. Most 7,2 lett, erre tuti semmit nem fog mondani.

Ritus,
Bicajra én sem ülnék, csúnyán le lehet róla esni.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

múlthét szerdán fájdolgált a hasam,aztán éjjel arra ébredtem h görcsöl.Akkor mentünk be a Barossba és 2 napig infuzioztak mire elmúlt.na meg olyan kemény volt mint a kő.

8,1 lett a cukrom és 200 grammos diétát írt ki a kórházi belgyógyász,de a szoba társamé 8,2 lett ő már 175 grammos diétát kapott.Én még ugy ahogy szerencsés voltam....

nicike

Szívszorító olvasmány babaságról, anyaságról.

szuszu

Sziasztok!
Néhány sor Csíkszeredából. Az úton minden a legnagyobb redben volt. Időnként megálltunk kinyújtózni, és így nem volt gondunk. Voltunk ma a búcsúban is, de sajnos szokásos módon leszakadt az ég, így menekülőre vettük a dolgot.

Beleki, szerencse hogy ennyivel megúsztátok, örülök, hogy jól vagytok.

Félhold, remélem meglesz a kiskönyved.

Kapucni, üdv közöttünk.

Mindenkinek kellemes hétvégét, valószínűleg csütörtökön indulunk haza, és addig már nem leszek gépközelben.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Lányok, nagyon parázok, valami furcsát tapasztaltam ma reggel...és nem tudom, hogy akkor most mit tegyek!
Felkeltem, megcsináltam a reggelit, és reggeli után állok fel és érzem, hogy "vizes" vagyok odalent. Beszaladtam a wc-be, és látom, hogy folyik valami, már le a combomon is.... Amolyan átlátszó, fehéres valami. Lehetséges, hogy ez magzatviz??
A védőnőmet nem tudom elérni, a dokit sem, menjek be az ügyeletes ambulanciára vagy várják?? Azóta szerencsére nincsen semmi folyás, de akkor ez mi? Volt már valakinek ilyenje?? :cry:

Kép
Kép
dia123

Atyaég Dia!
Szeintem menj be a kórházba!
Szorítok,h ne legyen baj!
makadu

Szia Dia!

Pár sor olvastától én is megijedtem! Remélem meg tudott téged valami doki nyugtatni és minden rendben! Jobb azért utánanézni. Én is utánaolvadtam a magzatvízszivárgásnak, de csak UH-n lehet látni.

Barbi
Vendég

Dia, ránk hozod a frászt :-( Remélem nem magzatvíz volt... Majd írd meg, ha tudsz valamit, remélem minden rendben...

yuyu79

Dia, remélem minden renben.Szorítok!!!!!!!!!!!!

nicike

Sziasztok!

Dia, írjál, hogy mi van veletek!!

Nálunk minden rendben van, nagy vendégeskedéssel és bulival telt a hétvége. Párom elvitt szombaton mentősbuliba, ahol "csak 8ig leszünk drágám" felkiáltással éjfélig dumcsiztunk. Így nem kellett altatni engem utána.
Ma meg keresztapum bűvölt el szakácsmestersége tudományával, még mindig ki akarunk pukkadni.
Apum meg előbb hazajött Erdélyből, mert jól lebetegedett és képzeljétek elfelejtette a drágám, hogy kapunk bölcsőt a kereszanyuméktól. Ma dél körül hívott, hogy akkor Ő hozott nekünk egy csodálatos, faragott bölcsőt Erdélyből. Egyik szemem sírt, másik nevetett. Így most van két bölcsőnk és két mózeskosarunk is. A bőség zavara..... :oops: De ami azt illeti, lehet, hogy az itthoninak cserélhető a talpa kerekekre, de tuti nem olyan gyönyörűen megmunkált és stabil, mint amit apus hozott!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést mindenkinek :) !
Hát végül is nem voltam ambulancián, hanem egész nap pihiztem és figyeltem, hogy lesz-e még hasonló napközben, de szerencsére nem volt. És azóta sem. Szóval egy kicsit megnyugodtam, mert ha folyna a magzatviz, akkor azóta is történt volna. Most csak a derekam meg alhasam fáj egy kicsit, nem görcsöl, csak tompán fájdogál, de az sem egyfojtába. Most pénteken megyek UH-ra meg a dokihoz, és mindenképpen emlitem neki a történteket.
Na meg a net-en is olvastam ezt-azt, és azt irják, hogy terhesség során gyakran előfordul több folyás, ami teljesen normális és ha magzatviz folyna, az át is áztatná a ruhát! Na az kéne még! :shock:
De mindenképpen megirom majd, hogy mit mondott erre a doki. Az is lehet, hogy van egy kis gyulladás, nem tudom.... :?

Ma megyünk szülésfelkészitóre, nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz! Egy jóga oktató fogja tartani, gondolom légzést gyakorlunk stb! További szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
dia123

Nici,
Örülök, hogy jobban vagy! Miért kellet az infúzió? Mi volt a baj?

Kép
Kép
dia123

Kedves Kismamák!

Elkészült pár darab a tavaszi kollekcióból, illetve akciós árakon készítek nacikat szoknyákat a tavalyi megmaradt szép anyagaimból.
Képeket az alábbi helyen találhattok:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=284041

Várom az észrevételeket, érdeklődéseket, egyedi ötleteket!
Jó böngészést kívánok!

Üdv:
melinda
Kép

Melinda
npmelinda@freemail.hu
06-30/369-1535
Érdeklődni nem kerül semmibe!;)
melimami26

Hahó Csajok!
Mi is megjöttünk Hévízről,nagyon jó volt,bár tegnap délután begörcsöltem egy kicsit,de legalább onnantól megint tudtam,hogy mennyi az elég a jövés-menésből! :wink:

Voltunk a dokimnál szombaton.Ő is ráerősített,hogy valószínűleg kislány a "bújkáló" gyermek a hasam bal oldalán... :lol: :lol: :lol:
Amúgy minden rendben velünk,sőt képzeljétek el,hogy a terhességi hétnek megfelelő méretűek a babák!Pedig már elvileg le kellett volna lassulni a növésnek,mivel ketten vannak.Még a végén a férjemnek lesz igaza,mert ő mindig azt mondja,hogy ezek a gyerekek 3,5 kilósan fognak születni.Jaj!!!! :roll:

Dia!
Én a helyedben csak megmutattam volna magam egy orvosnak....Nálunk a szülésfelkészítőn szó volt a magzatvízcsorgásról.Azt mondta a szülésznő,hogy előfordul,hogy folyik és utána visszazáródik,mert például a baba fejénél reped meg és ahogy kimegy a viz rásimul a fejére,amitől visszazáródik.De akkor is oda kell rá figyelni! :?

Aprooka!
Kellene nektek is még egy bébi.... :lol:

binyek

:lol: Végülis, amikor először mentünk ultrahangra, az első kérdése az volt anyósomnak, hogy na, akkor ugye ikrek.... :lol:
Azért le a kalappal Binyek, én kissé be lennék tojva, főleg ha első terhességem lenne ikres, Neked már van némi tapasztalatod....
De az tény, hogy az első 4-5 hónapban lenne hely 5 gyerkőcnek is, hiszen a két bölcső mellé még jött egy kiságy is és két mózeskosár.......jaj, belegondolni is ijesztő. Már az is totál frászt hoz rám, hogy egy babóval mit fogok kezdeni. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok lányok:)

Mi is megjöttünk időközben, kb. 3300 km-rel a hátunk mögött:))
Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat, aki teheti, menjen el Korzikára, a legszebb hely, ahol valaha is jártam! Nem túl olcsó, de nem szabad kihagyni. Gyönyörű időnk volt végig, rengeteget kirándultunk a part mentén és a sziget belsejében is, ahol 2500 m-es havas csúcsok tetejét hódítottuk meg, persze kocsival:)
és még fürödni is tudtunk az utolsó két nap a tengerben, bár melegnek nem volt mondható. Szerencsére kispicúr is jól viselte az utazást:)
Nem nagyon volt még időm részletesen végigolvasni az elmúlt 10 napot, jó sokat írtatok megint:)

Dia, szerintem is menj el orvoshoz, amint lehet, néha jobb félni....

Binyek, akkor most már tuti 1 fiú, 1 lány?

Sziszka pihenjetek minél többet, jó lehet nektek Erdélyben;)

Beus, remélem meglesz a kiskönyved, hátha visszaszolgáltatja a megtaláló... egyébként ilyenkor amit beleírtak, pecsételtek, azt utólag nem tudják a kartonod alapján újból felvezetni?

lányok, nagyon édesek a babás új fotók és a pocakos képek is, szépen gömbölyödik mindenki:)

én reggel mértem: 107 cm-es gömbőcöm van, íme egy kis ízelítő belőle:)

Kép Bonifacio-ban

Santa Ghiulia part:

Kép

hazafelé kompozás:

Kép

sniky

Niki!
Csakhogy előkerültél! :lol: Jól megnőtt a pocakod!A tengeri fürdőzésért pedig rendesen irígy vagyok! :wink:

Nagyon remélem,hogy tuti az egy fiú-egy lány felállás,de igazság szerint irtó nehéz bármit is kinézni odabent,mert mindenhol "babaalkatrészek" vannak.... :lol: Rendesen tömegnyomor van.
Az én hasam 114 cm! :roll: Kép

binyek

Barbi,

Nagyon szép a pocid!!! Elhiszem, hogy nem lehet könnyű megállapítani odabent a picúrokat:)

azért nem vittük túlzásba a fürdőzést, hiába volt 25-28 fok, a tenger azért még hideg. Ferci jókat úszkált, én kb. negyed óráig bírtam a kb. méteres vízben úszkálást, inkább a parton heverésztem félig a napernyő alatt:) de így is nagyon jó volt.

csütörtökön megyek dokihoz és 4d-re újabb kukucskára, nagyon izgatottak vagyunk, remélem majd én is büszkélkedhetek ilyen szép babafotókkal:))

sniky

Szia Niki!

De jó, hogy jól éreztétek magatokat. Csodás helyeken jártatok és nagyon szép, kerek a pocid. Kicsit sóvárgok, pont 2 napja jöttek haza barátnőim is Tunéziából.

Nagy drukk a 4d-hez, rászántam magam én is, szombatra jelentkeztem be, már nagyon várom!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Dia azért én megcsörgetném a dokimat minél előbb.

Nekem is megfordult a fejemben a hétvégi baleset után, főleg, hogy anyu elkezdte mondogatni, hogy nehogy meglátszon a babán. Szerintetek látszódhat egy ilyen forrázás? Inkbb a hasam tetején van, de elég randa.

A hétvégén mi is berendeztük a babaszobát a földszinten. Nekem is lett egy ágyam lent. Majd ha már nagyjából átalusszuk az éjszakát felköltözünk megint.

Ma meg voltunk az agárdi fürdőben. Én persze nem mentem be a vízbe, de sehol nem volt egy ülőhely sem. Nagy nehezen találtunk az egyik asztalnál egy darab szabad széket. Lepakoltunk, én leültem, mire a medencéből egy nő kiszólt, hogy ők négyen vannak és nekik szükségük van arra a székre. Hát azt nem tette zsebre amit a családtól kapott. Én meg amilyen érzékeny vagyok mostanában még el is pityeredtem azon, hogy milyen gonoszak tudnak lenni az emberek.

Jó éjt mindenkinek!

Andi

KépKép
jazmin2005

Lányok!
Köszönöm az együttérzést, mi is nagyon örülünk, hogy megúsztuk ennyivel. Hogy továbbra se unatkozzunk ( Jázmin2005!!!) én is leforráztam a pocimat. Tegnap valahogy nem volt rendesen a kuktán a teteje és kis híján felrobbant. Így csak mindent telefröcskölt forró vízzel. Engem is. Nekem csak egy 5 cm átmérőjű piros folt keletkezett a hasamon, de lekezeltük aloe verával és pár óra múlva már nem látszott semmi. A párom azzal ,,ijeszgetett,, hogy a baba pociján is lesz ma egy folt.
Az éjjel a babával álmodtam. Végre láttam magam előtt. A párom zöldeskék szemét örökölte és selymes szőkésbarnás haja volt. :)
Ma reggel megyek védőnénihez- már két hónapja nem voltam, mert azt mondta, majd Ő keres. Erre pénteken felhívott, hogy mi a frász van velem.

Dia! Én nem bírnék várni péntekig. Biztos megnézetném magam egy dokival. A balesetnél is éreztem, hogy a hasamat nem ütöttem meg, de mégis a doki mellett döntöttem. Azt mondták jól tettem, mert bármi előfordulhatott volna- lepényleválás...stb.
Nicike! Jó, hogy most már visszatértél közénk.
Nikianyu! Nem látom a plusz 20kg-t, csak egy nagy pocakot.:)
Én 98 centinél tartok, de csak 2 centit nőttem az elmúlt 4 hét alatt.
bende

Sziasztok :D

Dia, a görcsökre kaptam az infúziót.

Bende, én is örülök h ujra itt vagyok :D

Niki, szép a pocid és nagyon szép helyen voltatok.Az én pocim kis picike,hátha tudok képet feltenni...

Kép 25. hét

nicike

Sziasztok!

[b]DIA [/b én 2 hete tapasztaltam hasonlót... ugyanígy megijedtem, felhívtam adokim, azonnal berendelt vizsgálatra..kiderült hogy méhszáj zárt... minden ok majdnem

és éppen akkor lett meg vizeletvizsgálat eerdménye vizelet vér2+, baktérium ++++ így antibiotikumot kaptam.. mondta doki, attól volt a szivárgás, és a bővebb folyás....

OFF
Vendég

Sziasztok!

Megjött a pénteki cukorterhelésem eredménye, teljesen jó lett.
Éhgyomorra 4,4 120 perc múlva 4,9. :D :D

Lei! Az éhgyomorra 4,5-re miért rendeltek vissza, nem a későbbi volt magas??

Vidámságos napot Mindenkinek! Még 12 munkanap!!! :D :D

Más!
Ti tartottatok búcsúztató félét, amikor eljöttetek, vagy fogtok? Nekem az előbb azt mondták, hogy nem kell.
Vendég

Mindenkinek szép napot csajok!

Először is Diát szeretném megnyugtatni, hogy nekem több alkalommal is volt ilyen, miszerint a lábamon csurgott egy kis fehéres-átlátszós folyadék, megnézett a dokinénim UH-val (mondjuk én sem azonnal mentem, csak amikor esedékes volt), és nem a magzatvíz volt, hanem az ilyenkor megnövekedett folyás, ami természetesnek mondható.
Kaptam kupot, és attól elmúlt. De ez sajnos a végéig meglesz, csak nem ennyire erősen. Azért majd kérj a dokidtól tenyésztést.

Niki!

Nagyon szép helyen jártatok, nagyon irigyellek!!!
És gyönyörű, igazi kismamis pocakod van :lol:

Nici!

Te pedig pihenj sokat, az nekem is nagyon sokat segített. Most már én is jobban bírom a sétát, és egyre kevésbé fáj a pocakom. Bizony, a napi 6 szem Mg elérte a hatását.

pöttömpanni

Nagyon köszi mindenkinek az aggódást és tanácsokat! Nagyon aranyosak vagytok!

Boniko, Panni, akkor nektek is volt hasonló!
Panni, nekem ugyan olyan volt, mint amit te is leírtál! Na és ez akkor valamilyen fertőzés is lehet, azért kellet a kúp? Én néhány hónapja kaptam candibene kúpot, mondjuk akkor másfajta folyás volt de semmi egyéb tünet nem volt és el is múlt. Azt olvastam, hogy visszatérhetnek ezek a fertőzések, de bíztam abban, hogy nem fog! Azért is ijedtem meg nagyon, mert bár megnövekedett folyást tapasztalok már régóta, na de nem ilyen mennyiségben egyszerre! Remélem pénteken mindent rendben talál a doki.
Remélem a babának nem lehet semmi baja tőle, ha tényleg valami nyavalyát sikerült elkapnom....

Nagyon jók a pocakos fotók! :)

Kép
Kép
dia123

Sziasztok lányok!

szépek a pocakok! :)

Mi is növekszünk, ma megyek a dokinénihez és csütörtökön 4D-re. Már álmodtam ezzel a 4d-vel, annyira várom! A hétvége nagyon jó volt, bár ennyi idős terhes létemre nekivágtam egy nagy túrának, kicsit elnéztük a kilómétereket és a kb 4 km-re tervezett sétának a vége lett 8 km. De nembaj, mert jó levegőn voltunk :)
Viszont, ma kiderült, hogy mégsem jön helyettem a lányzó, de ez nem változtat semmin.......EZ az utolsó hetem a munkában....... :)
Itt kell csinálni búcsúbulit, mert elvárják, de már látom, hogy kiteszek magamért (süti, üdítő) és kapok egy virágot. Ez itt így szokás, persze a magasabb beosztásúak meg értékes dolgokat kapnak. Nem baj nem panaszkodom, mert a jövő héttől csak magunkkal fogok foglalkozni! Aki dolgozik még, annak kitartás, eljön a vége és akkor aztán pihi. :)

Szép napot nektek
Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Csatlakozom, aranyosak a pocakfotók!
Nálam sem javul a helyzet: június 23-ig kellene bent lennem. De próbálom lecsökkenteni legalább jún. 15-ig. Már most anyira rossz. Ma valahogy nagyon melegem van, és ráadásul hiába ettem csiga lassan, teljesen leállt az agyam, pedig még egy csomó mindent kellene csinálnom 4-ig.
Helyettesem nekem sincs, sőt....nem is tudom mi lesz, mert épp nagy elbocsájtások vannak, amikor fuldoklunk a munkaerőhiánytól, így a káosz kiteljesedőben van.
Nem voltam elvileg múlt héten, mert beteg lettem, de azért be kellett jönni hétfőn, kedden és csürötökön is. Ma reggel akkora pakk várt az asztalomon, hogy már attól letörtem teljesen. Mostanra felszámoltam és kezdhetem azt, amivel reggel óta kellene bíbelődni.

Akkor ezek szerint jó sokan megyünk 4d-re ezen a héten, lesz sok aranyos pocaklakó-fotó. Már nagyon várom őket!!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Egy kis összefoglaló:

TGYÁS: szülés előtti 28 naptól 168 napig tart, összege az előző 180 nap átlagának 70 % --> nem kell, hogy egybefüggő munkaviszony legyen.
GYED: TGYÁS lejárta után, a gyermek 2. életévéig, összege az előző időszak (itt a szülés előtti 180 nap értendő), de max. 96.600.-
GYES: a gyermek 3. életévéig, 28.800.- ebből lejön 9,5% nyugdíjjárulék, de lehet mellette 4 órában dolgozni.
Egyszeri anyasági támogatás: 64 ezer forint a szülés utáni 180. napig igényelhető.
Kaphatunk az Önkormányzattól is egyszeri anyasági támogatást, Önk. függő.
Családi pótlék: szüléstől kapjuk, 1 gyermek esetén (2 szülővel) 12.200.-.
GYET: a betöltött 3. évtől 8. évig, főállású anya, díja megegyezik a GYES-el.

Remélem tudtam segíteni, ja elvileg mindent a munkáltató intéz a kérésünkre.

Kérdés, a START számla? Ha nem kívánok rá összeget tenni, akkor mi történik? a gyerek 18. évesen felveszi a 40 valahány ezer forintot + kamatok?
Vendég

Beleki, itt egy link, ahol utánaolvashatsz a babakötvénynek:

http://www.allamkincstar.gov.hu//hu/babakotveny

yuyu79

Mindenkinek kitartás, aki dolgozik...

Én Niki nyomdokaiba lépek hamarosan, péntek este indulunk Ciprusra :-)) Bocs, nem akarok senkit idegesíteni, de már nagyon várom... Már igazolásom is van, hogy repülhetek ;-)

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: