A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Szilva én úgy kipróbálná egyszer,hogy milyen érzés amikor 2 baba mozog egyszerre!! :lol: tök jó lehet 8 végtag!!!
Vendég

Szilva: Jó nyaralást Nektek :wink: Remélem tényleg nem lesz szörnyű a bent eltölttt időtök. Biztos minden a "terv" szerint fog alakulni. Istenem, Te is nem sokára már Porontyot is a kezedben fogsz tartani :wink: :wink:
Kezd beindulni a "babaeső". Ez így van jól, csak a poén az, hogy ez a júniusi topic :lol: :lol: :lol: :lol:
Ezek a skacok teljesen megviccelnek bennünket :wink:

Pironya: Te aranyosan beköszöntél, aztán itt hagysz minket??????? Ja, az még tegnap volt. Remélem csak alszol, semmi baj nincs.

Orsi: Ugye Te is csak alszol, nincs semmi baj???????????

B.Szilvi: Ugye Ti is az ágyat nyomjátok még????? Nem megsértődtél????? :wink:

A Gigi meg jön, amikor erre van dolga :wink:

Kit hagytam ki????????? Azoktól bocsánat, de már jó sokan vagyunk. :wink:

Móni: Nagyon eltűntetek, ugye Veletek sincs semmi baj. Azért néha 1-1 mondatra bekukkanthatnátok ám :shock: Meg már képeket is szívesen néznénk mi sóvárgó anyucik :wink:
bluebox

[quote="bárány"]S írta:bárányzilva én úgy kipróbálná egyszer,hogy milyen érzés amikor 2 baba mozog egyszerre!! :lol: tök jó lehet 8 végtag!!!

Néha iszonyatosan jó érzés, sokszor mondom is a páromnak, hogy ez nagyon fog hiányozni :D Másfelől, mikor mind a kettő befeszít, az már gáz. Főleg lent, mikor Bogi a fejével és a kezeivel, Balkó pedig a lábaival masszírozza a belső részeimet, idegeimet :lol:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Na én most el egy picit. Lövök valamit a hűtőből, mert éhesek vagyunk. :)

Hát Bari.... :lol: Nekem elég a 4 végtag! :lol:

Kép
wvikka

Én a remegésről úgy vélekedem hogy olyat érzek, mint mikor én elalszom és hirtelen megrázkódom. Gondolom ilyenkor az idegeink elernyűlnek, vagy mit csinálnak és ránganak egy nagyot. Na ugyanezt érzem a Pocaklakónál is.

Az én férjem ikrek jegyű, hát ne tudjátok meg mit csinál, ha vásárolni kell menni :shock: :shock: :shock: :shock: Előtte 1 órával minimum fel kell Őt készíteni lelkileg. Gyűlöl vásárolni. Na azt vettem észre, hogy amikor beszállunk az autóba Pocaklakó nyugis, de amikor meglátom akármelyik bevásárló központot, mintha Ő is látná. Befeszít de úgy, hogy még az autóból sem tudok kiszállni. Ilyenor jókat mosolygok, hogy tiszta Apja :wink: :wink: :wink: De majd be sz....ok a fájdalomtól. Ha meg mégis be tudok menni vásárolni, akkor bizti, hogy 1 óra elteltével, akkor a hisztit lerendez odabent, hogy gyorsan fizetni kell és távozni, különben addig nem hagyja abba. Értitek ezt????????? Egyébként apa nagyon szolidáris velünk, mert eljön vásárolni, vagyis elvisz minket, de jobban teszem, ha nem szólok hozzá míg bent vagyunk :wink:
bluebox

Sziasztok,

Hát, én már napok (hetek?) óta felébredek fél6-kor, és onnan már csak a szenvedés megy. Iszonyúan fáj a csípőm. Általában fel is adom, és felkelek, délelőtt meg még lefekszem kicsit, ha olyanom van. Éjjel az én babám sem mozog semmit, jó alvókája van. Igazából délelőtt sem töri össze magát, dél körül szokott rákapcsolni, a főműsoridő meg este 10-11.

Timi, nagyon köszi az infókat Csiriről, azért megnyugtató, amiket írtál.

Bari, én sem görcsölök, és nem is szeretnék, jó ez nekem így :)

Én Halak vagyok, és sajnos nem jövök ki túl jól az Ikrekkel; remélem a fiam lesz a kivétel :D A párom Kos, és egyáltalán nem jellemző rá, amiket a Kosokról írnak. Biztos a Mérleg aszcendense kavar be, annyira halálosan nyugodt és kiegyensúlyozott pasi.

Timiban, nekem azt mondta a dokim, nem várjuk meg a terminus végét a császárral (a szememmel vannak problémák, elvékonyodott retina, stb.). Nem tudom, miért nem várjuk meg, hogy beinduljon magától a szülés... az azért jobb lenne, nem? Van vajon ennek bármilyen orvosi indoka?

Légzésfigyelő: mi kapunk egyet kölcsönbe, de még nem tudom, használni fogom-e. Egy szobában lesz velünk a picur, újraélesztős tanfolyamra meg már nem jutunk el.

Kép
elan

Na az éjszakákat illetően kezdek megnyugodni egy kicsit!
Ha ennyi baba nem mozog akkor ez biztos így van rendjén

Megyek kiülök a napra
Vendég

Bari azért örűlök, hogy kicsit sikerűlt megnyugtatni téged, legalább ami az éjszakákat illeti. :wink:

Én meg megyek csinálok egy kicsi tejberízst :wink:

Addig írjatok sokat-sokat. :wink:
bluebox

Elan,
a szemészeti indok egész más,de általában egy héttel a terminus előtt elvégzik a császárt.Persze függ az alapbetegségtől,és a kórházaktól is.Mondjuk előny,ha tágul a méhszáj addigra,mert a szülés utáni váladék,ami a császárosoknál is van(lochia)könnyen ki tudjon ürülni.Ha teljesen zárt a méhszáj a műtétkor,legtöbb helyen ilyenkor a műtét alatt belülről műszerrel feltágítják egy kicsit pont ezért.
Elvileg meg lehet várni a terminus végét,hisz,ha elkezdődik a vajúdás(és a vérnyomásod is rendben van),az még nem jár erölködéssel,de amikor tudják,hogy program császár lesz,azt legtöbb helyen szeretik ténylegesen beprogramozni,nem bizzák a véletlenre a műtét idejét.És minnél jobban haladnak a terminus végéhez,annál nagyobb az esély,hogy belefutnak egy ilyenbe.
timiban

Timi - azért jó, hogy te legalább értessz a szakmai dolgokhoz.
Hátha Csiri is rendben átvészeli ezt a pár napot/hetet.
egy kérdés, bár már biztos kielemeztétek: tejet tényleg nem ajánlott sokat inni? teljesen ráálltam a tejre, kakaóra... pedig azelőtt nem nagyon szerettem. És bizony úgy vettem észre a bébinek is ízlik.

Jóslók
- a jóslók és csípőfeszülések kegyetlenek nekem is... ráadásul annyira lezsibbad ilyenkor az oldalam, hogy néha megijedek, hogy most mi is van.
csipisz

Timi: Bocsánat a sok-sok kérdésért, de én annyira hálás vagyok Neked, hogy idehozott hozzánk a sors :wink:

Kérdésem: Ugye ha valaki természetes úton tud megszűlni, akkor rengeteg folyadék, ez+az távozik a szülés következtésben. De ha császároznak, akkor az mind mind csak utólag jön ki???? Vagy segítenek megszabadulni tőle?

Elnézést, h a gusztustalan témára eveztem. :oops:
bluebox

Timi, nagyon köszönöm a válaszodat, így már érthető :) Nagyon kedves Tőleg, hogy válaszolsz a kérdéseinkre, azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy szerencsések vagyunk, hogy itt vagy a topicban :)

Kép
elan

Blue,
ha vizeletre és a székletre gondolsz akkor igen.Van még olyan hely,hogy a program császár előtt adnak beöntést,pont ezért,ill.a műtét után a kevés mozgás miatt a belek mozgása is lelassul,és ilyenkor rá kell segíteni bélmozgató injekcióval,és nem mindegy,hogy az első nagy dolog milyen állagú(bocsi,lehet,hogy nem ebéd időben kéne ezt boncolgatni).
A vizelettel nincs gond,mert katétert helyeznek fel a műtét előtt,ami 12-24 órát fenn is marad.
A lochiát meg leírtam hogyan távozik.

Timi
timiban

Sziasztok!!!
Szilva!!! Te hova is mentél akkor most? Ténleg üdülni?

Én ikrek jegyébe születtem,ténleg ilyenek az ikrek,menőkés,örök mozgo stb. Én még most is. És nem birom megérteni h.sok dolog már nehezebben,lassabban megy már.
URRRR Isten vajon milyen gyererkünk lesz?
én a picsámon nem birok megűlni. :lol:

Kata&Milán

oszman777

Elan,
tényleg szívesen teszem.Nem csak szülésznő akarok lenni,hanem bába is.Számomra lélek ugyan olyan fontos,mint a test!

Bár a szélsőséges esetekkel nem mindig tudok azonosulni.Értem ezalatt,hogy mindenáron beavatkozás(mindegy melyik)vagy az ellen tábor,hogy elutasítunk minden beavatkozást!
A háborítatlanság mellett vagyok,mert a várandóság és a szülés nem betegség,de,ha azzá válik,vmi miatt akkor igen is szükség van indokolt esetben bármilyen beavatkozásra!
Remélem érthető,hogy mit szeretnék mondani.
Feleslegesen ne háborgassuk a természetet,de azt se várjuk meg,hogy baj legyen!

Timi
timiban

Hú a tejes téma kimaradt!
Ez inkább a védőnők dolga,a táplálkozási tanácsadás,de mostanában sokat hallani,hogy a túl sok tejfogyasztás nem egészséges,és ez nem csak a várandósokra igaz.
Én azt vallom,ha a kismama kívánja akkor igyon annyit amennyit szeretne(ésszel :lol: )de ez minden kajára igaz.Ha éppen zsírban tocsogó körömpörköltre vágyik egy kisebb adagtól nem lesz semmi baja.

Valaki azt mondja 3 liter folyadékot legalább meg kell inni naponta,vki azt,hogy csak a felét.Ez is sok mindentől függ.
timiban

Márti: aranyos vagy! köszi, hogy hiányoltál. Csak moziztunk itthon. És most pihire fogtam magam.

Nagyon rosz estém és éjszakám volt!!!!!
Először éreztem én is olyat mint Buci!!! Komolyan sírtam, annyira
fájt és feszített! Mondtam is apának, hogy ha még egyszer ilyet érzek,
akkor bemegyünk a kórházba. Direkt figyeltem az órát, és bizonyos időnként (ami mondjuk 15-20 p) úgy görcsölt, hogy azt hittem megőrülök.
Éjjel én is voltam pisilni egy párszor (eddig max. 1* mentem) és alig tudtam kikelni az ágyból! :roll: :roll: :roll:

A horoszkóphoz annyit: párom is ikrek, és ő elég aktív!!! talán túlzottan is.!! Ha a gyerek is ikrek lesz, márpedig úgy fest, akkor remélem Ő az én nyugalmamat örökli. Én Vízöntő vagyok.

Köszönjük Timi az infót Csiriékről!!!!!
bszilvi25

Sziasztok!

A tegnapi rémes éjszaka után ma szépen átaludtam az éjszakát, csak az 1 szokásos pisilés volt 1 óra körül. A babóm nekem se túl aktív éjszakánként, de sose volt az. Párszor helyezkedik, nyomakodik max.

Én vettem légzésfigyelőt és tanfolyamon is voltunk a férjemmel. Engem megnyugtat.

Timi, azt jól tudom, hogy normális, hogy mostmár nem hízik az ember olyan ütemben, ugye?

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Blue bocsi csak most láttam hogy küldtél üzit :oops:
Vendég

Akor én abnormális vagyok mert én "olyan" ütemben hízok :oops: :oops:
Vendég

De utánna foghyókúra...tejjel kapcsolatban nem hiszem,hogy nagyon megváltoztam volna úgyhogy fogyózhatok :wink:

de őszintén szólva ne kövezzetek meg,én valahol örülök,hogy alkalmatlan vagyok a szoptatásra ...engem olyan hogy is fogalmazzak...az undor kicsit erős...olyan borzongással tölt el
Vendég

No, megjöttem ismét. Megcsináltam a fincsi tejberizst, be is pakoltuk :wink:

Timi: én igazából a többi cuccra gondoltam, ami ki szokott jönni szülés alatt. Bár lehet, hogy nálam kicsit több jött ki, mert vákummal szűltem :cry: Utána pedig nagyon figyelmesen úgymond óránként jöttek és kinyomkodták mindig a hasamat :cry: Bocsánat, ha tényleg gusztustalan témát dobtam fel :cry:
De félek egy kicsit tartok attól, hogy ha nem kapok olyan segítő szülésznőt mint mondjuk Timi, akkor ezeket a dolgokat kivel fogom migvitatni???? Szeretem tudni előre, hogy mi fog történni velem. Bár a dokim nagyon rendes, mert mindent részletesen el szokott mondani, de tartok tőle, ha hirtelen jön rám majd a szülés és gyorsan fog cselekedni a dokim, akkor én is az információhiánnyal fogom magam szembetalálni :cry:

Bari: Semmi gond, hogy csak most vetted észre az üzit, csak furi volt, hogy nem válaszoltál a Csiri történésre, ezért írtam, hogy merre vagy :wink:
bluebox

Blue én úgy emlékszem vissza amikor császároztak egy ilyen szörcsögő porszivó szerű izével szivtják ki a cuccokat...Timi javits ki ha nem így van
Nem értem egy kis zsírt miért nem szívnak le :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csirit remélem kiengedik!!És jön nekünk írkálni..addig legalább jó kedve volt!!
Vendég

Helló lányok!

Jó sokat írtatok!
Timi:nagyon köszönjük a kimerítő információt Csiriékről!Örülök,hogy nincs baj!

Én még most sem aludtam rosszul,bár nekem is egyre gyakrabban feszít úgy,hogy csak pislogok. :shock:

Nekünk is lesz légzésfigyelő,biztos ami biztos.

Kép
melike

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 15:15-kor.
pironya

Nekünk van egy óriás sceresznyefánk!!! :lol:
Kb 2 hét múlva érik a cseri rajta!!
Rengeteg lesz rajta csak nem az a finom nagy szemű hanem apró
Én a zölborsót várom...amikor megjelenik a zöldségesnél minden évben veszek egy pár kilót és betegre eszem magam
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 15:15-kor.
pironya

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 15:16-kor.
pironya

Most azért nem írnak a többiek Pironya, mert Ők akarják kezdeni :lol: :lol: :lol: :lol:
bszilvi25

Na akkor besegítek betölteni ezt az oldalt :lol: :lol: :lol:
csipisz

Na szevesztok!

Elaludtam :cry: Arra ébredtem, hogy azonnal krumplistésztát kell csinálnom :wink: Én ebbe bele fogok betegedni :cry:
bluebox

Milyen jó lenne, ha a 300. oldal laptetején Csiriről írhatnánk valami igazán szépet és izgalmasat :lol:
bluebox

Márti: tejberízst én is csinálok szerdán. (ha már igy szóba került)
A mai ebéd paradicsom leves volt, és rízs sertés pörivel, na meg persze a kovászos ubival.
Eleinte mindig azt hittem az uborka miatt hogy fiunk lesz, de mégsem, a kis huncut!!!!! :D :D
bszilvi25

Húúú csajok!!!

Én az előbb találkoztam a nyákdugómmal.... :shock:
Kicsit megrémültem....

Voltam délelőtt dokinál meg CTG-n,utána úgy megvizsgált,hogy azt hittem be..arok...Mondta is ,hogy lehet,hogy lesz egy kis tágulási vérzés,ne ijedjek meg.
Szóval az a tegnapelőtti éjszakai fájássorozat meghozta a hatását,már a belső méhszájam is elkezdett nyílni.Még szinte most is ott érzem a doki kezét :shock: Már bocs. :roll: Vagy nem azt érzem?

Most kicsit megijedtem.Holnap fodrászhoz szeretnék még elmenni,szerdán és csütörtökön meg anyák napi ünnepség lesz a két nagyobbnak. Úgy rémlik,hogy a nyákdugó távozása után 1 héten belül megszültem mindegyiket...

Apának ma van a szülinapja.BIKA. A lányom is BIKA. Lehet,hogy a kicsi is BIKA lesz??? Ezt a jegyet legalább már ismerem. :wink:

Kép
orsitigris

Megjártam a közértet!!! Mert ugye aki krumplistésztát akar enni!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:
bluebox

ORSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Te mindjárt szűlni mész!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jaj de jó :roll: :shock: :) Már bocs, ha esetleg Te nem így gondolod :wink: Én a nyákdugó elhagyása után 2 nappal szűltem Tomit :wink:
És most nézem, hogy csak 1 nap van köztünk, jaj mégizgibb :wink:
bluebox

Orsi! Nagyon szorítok Neked, akkor már nagyon közel van a szülésed, nemsokára Te is a kezedben tartod a babádat! :D Sok erőt és könnyű szülést kívánok! Gondolok Rád! Bár lehet még van egy pár napod, de innentől már elvileg bármikor beindulhat egyik percről a másikra.

Én most piskótát szeretnék sütni nagyon megkívántam, van egy túró is itthon, tud valaki valami jó túrókrémet a piskóta tetejére?

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Halihó!

úúú, nagyon beindultatok szülés ügyileg. Én ugyan júni 4-re vagyok kiírva, de még min. 2 hetet szeretnék egyben maradni. Csak én vagyok így vele?

Orsi: gondolok rád!

Márti: te hogy vagy?

Tudjátok ki tűnt nagyon el? Heni!!! Mi lehet vele??? Schopin is már rég volt!

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Szia Andi!

Köszönöm kérdésed, jól vagyunk az állapotom stagnál :wink: Szépen feszít a gyerkőc :wink: Én minimum még 9 napot szeretnék kihúzni, ha törik ha szakad én ikrek babát szeretnék :wink: Na persze ezt úgyis az "albérlőm" fogja eldönteni, hogy mikor kíván kiköltözni :wink: És Ti hogy vagytok Andi?

Egyébként pár napja kérdeztem pont én is, hogy hol lehet Heni, de nem jött rá senkitől sem válasz....... :cry: Remélem semmi baj nincs velük.
Túrókrémet én sajna nem tudok :cry:
bluebox

Lányok, kéne sólni Barinak, hogy jöjjön be a napról, mert pecsenyére sűl :wink:
bluebox

Orsi: Én a nyákdugós randi után 24 órán belül megszültem :shock: :shock: :shock: :shock: Bocsi :D :D
Kívánom neked, hogy az anyáknapján még egybe légy!!!!

Itt van a lányom barátnője...vihagástól zeng a ház.......
pironya

Szia Piri!!! Mára olvasó üzemmódban vagy?
bluebox

Én nyilas vagyok orszlány aszcendessel
Férjem szűz, nyilas asszcendenssel
Lányom nyilas bika sszcendenssel.

Én ikreket szeretnék, bár a júni 23 már rák. Az ikrek nekem azért lenne jobb, mert az a nyilas "szemben lévő kiegészítője" Meglátjuk :roll: :roll: :roll:
pironya

köszi Márti, én jól vagyok. Néha-néha 4-5 naponként egyszer jön a menstruáció szerű (gondolom ez már a jósló) fájás. De amúgy semmi különös.

Mozogni már alig tudok, amikor bedagad a lábam... 1-2 napja úgy fel volt dagadva a lábam, hogy csak na. Lányok azon csodálkozom, hogy néha nem is a hasammal van 'bajom', hanem a lábammal. Térd alatt néha úgy bedagad, hogy majdnem akkora mint a combom. Most hála istennek látom a bokámat, nem csak a vízet. (egy kicsit visszament).

Valaki említette a kakaót. Nekem is mondta a barátnőm, hogy ne ígyak, mert a tej visszafogja a vizet. De én úgy vagyok vele, hogy a szoptatás alatt úgy is egy csomó mindenről le kell mondani, hogy most naponta az a 2 dl. kakaó nem árt... Nem tudok lemondani róla.

Márti: úgye te írtad, hogy Kristóf nem fordult be? Meg írtad, hogy volt fájás, húú basszus már nem nagoyn emlékszem.

Piri: ha már a nasinál tartunk én a csokival vagyok jó barátságban. Sajnos. Ez legalább meglátszik :cry:

Én már rosszul vagyok, amikor a mérlegre kell állni! (ugyanis hetenként mérem magam).

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 15:17-kor.
pironya

Húúú, Orsi, ez nagyon izgi! Azért jó lenne, ha az anyáknapjáig még kihúznátok egyben!

Azért jelentkezz majd sűrűn, hogy mi van Veletek!

Kép

Kép
[/url]
stella40

Igen, Kristóf nem fordult be és a joslófájások is már 1 hónapja elkezdődtek. Viszont, nagyon fent van a méhszáj, olyannyira, hogy a doki el sem éri. Császáros baba lesz Kristóf is, mert már nem tud megfordulni, és hozzám képest már nagy baba így is. Két hete volt 3 kg. Már biztos hízott azóta megint jó sokat :lol: Sebaj, az a dolga. Holnap reggel 8:30-ra megyek CTG-re meg áramlást néznek UH-al. Úgyis beszámolok ja, meg 17:00-+ra megyek a dokihoz is.
bluebox

Na, megnyertem a laptetőt :D
bluebox

Tudjátok mi jutott eszembe????? Lehe, hogy Ti nem így vagytok ezzel.
Amikor terhes voltam Tomival, alíg vártam,hogy végre ne a pocakomban legyen. Amikor viszont megszűltem, akkor napokig nagyon hiányzott, hogy nincs a pocakomban. Ez nagyon furcsa dolog. Elszakítanak a féltve őrzött kincsünktől. Pedig mennyi kellemetlenséget okoznak, de mégis menndyire jók ezek a "kellemetlen" állapotok. Szó szerint féltékenységi roham fogott el szűlés után pár nappal. Többé már nem csak az én édes kis "csomagom". Biztos nagyon EGÓ vagyok :wink:
bluebox

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: