Bocs,ha ilyen részletekben válaszolok a kérdésekre,de mire elolvasom,és visszaírok(a gyerekek mellett igen nehéz folyamatosan írni és olvasni,vannak szünetek

)addig lesz újabb kérdés,és miután az én előző hsz-em előtt van,úgy tünhet,hogy nem akarok reagálni rá!
De nem így van!
Buci,
a lepény érettség megítélése elég "zűrös"dolog.Ha vkinek ideje korán észreveszik uh-n,hogy öregszik,szorosabban megfigyelik.Előbb kezdik az NST-t áramlásvizsg.-ot végeznek gyakrabban.Ez a két vizsgálat mutatja ki igazán,hogy mennyire bírja ellátni a funkcióját.Ha itt minden rendben akkor nem kell befejezni a műtétet.
Általában nem hetekben adják meg a lepény érettségét(mert ez abszolult nem mérvadó)hanem stadiumban.
0-I-II-III.fokban érett.Nyilván a szülés előtt már III-as,mert addig abból táplálkozott a bébi.Ha előbb lesz II-III,akkor kell szorosabb ellenőrzés,mint már írtam.
Nekem mindegyik gyerekemmel a 36.héten már III-as volt,de a kiírás napjáig semmi eltérés nem volt,és meg is nőttek 4 kg-ra.
Ezért nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a lepény érettségéből.
Ha mellette a vizsgálatok mindent rendben találnak,akkor a lepénynek elég jó tartalékai vannak,és a baba is gyarapszik!
Lehet,hogy a lepény olyan,mint másnak szülés előtt,de a baba tüdeje még nem,és ez számít!!!
Vikka,
a légzésfigyelőről sok pozitívat lehet hallani de ugyanannyi negatívat.Itt is két tábor van,mellett és ellene.
A kora babáknak ajánlják,sőt szinte kötelező,másoknak nem.
Nekem volt a negyediknél,nem bántam meg.Nyugodtabb voltam,pedig nem volt olyan tényező,ami a bölcsőhalálkor elő szokott fordulni.Nekem egyszer sem riasztott,még falból se(sokan erre panaszkodnak)Jól kell az érzékelőt a baba alá tenni.
Viszont aki megveszi az legyen tisztába az újraélesztéssel ill. azzal,hogy vegyen levegőt amikor a légzéskimaradás van,már vannak ilyen tanfolyamok,mert annak semmi értelme,ha riaszt,és tényleg gáz van,várjuk míg a mentő kiérkezik.Mert akkor bizony nem sokat ért a használata!
Üdv.
Timi