A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Sziasztok!

Csirinek kitartás, reméljük nem sokáig szenvedtetik!

Engem is kidobott a szokásos csípőfájdalom miatt az ágy, pedig olyan jó lett volna még aludni :( Később a baba mellett úgy se sokat tudok.
Amúgy szerencsére most nem volt bajom éjszaka.
Tegnap este olyanokat befeszített, hogy köpni nyelni nem tudtam. Felülről kitámasztott a bordáimnál, alul meg a szeméremcsontomnál. Neki lehet, hogy jó volt, de nekem :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Szép jó reggelt mindenkinek!

Mivel nagyon aggódik mindenki Csiriért,felhívtam a kórházat,hogy szakmailag képben legyünk az állapotát illetően.
Nagyon kedves szülésznővel beszéltem,és a legfontosabb Csiriék jól vannak!!!!
Megpróbálok úgy fogalmazni,hogy senki ne értsen félre,pláne Csiri ne,ha visszaolvassa a topikot.Próbálok anyaként írni,aki mélységesen együtt érez a mostani helyzetével,de mellette muszáj szakmailag is megnyilvánulnom!
Szóval kezdjük az elején.Azért került be mert bizonytalan fájásai voltak(nem rendszeresek)és kicsit tágult a méhszája.Mivel 3x szülő,és császáros lesz mindenképpen megfigyelést igényelt,hogy mennyire tágul,valamint,hogy benn tartsák még a babát.
Kapott magnézium infúziót,és a görcsei megszüntek,a méhszája sem változott.Kikerült osztályra(tehát biztos kapott enni).
Tegnap megint feszítésre panaszkodott,de görcsöket nem érzett,és a gép sem mutatott fájásokat.(tudom,hogy ez nem törvényszerű,hogy a gép mindig kimutassa)Ezért ismét benn tartották a szülőszobán,és kapott infúziót!(ezt osztályon nem adhatják,erről már írtam is,mert ctg ellenőrzést igényel)

De mivel ő is azt mondta,hogy görcsöket nem érez csak feszítést,és semmi nem mutatott arra,hogy vajúdna,a méhszája továbbra is annyi,mint felvételkor,1 ujjnyi(2cm),így semmi nem indokolja a műtétet,mert a baba is jól van.Ezért visszahelyezték osztályra.Most is ott van,és pihen.Legalább is ezt tanácsolják neki az ott dolgozók.
Enni is kap.

Innen a saját véleményem az egészről.
Nagyon azt érzem az egészből,hogy a dokija nem adott neki elég felvilágosítást erről az állapotról.Csütörtökön amikor írta,hogy volt nála,szerintem belelovalta abba,hogy vajúdik,és mihamarabb meg lesz a műtéte.
Ebbe beleélte magát,és most nagyon nehéz neki.Nagyon megértem,és együtt érzek vele,mert laikusként nagyon megviselheti pszichésen.
Gondoljatok bele,ha nektek azt mondják,hogy napokon belül akár megszületik a babátok,mert elkezdtél vajúdni,de mégse történik semmi,akkor az ellenkezőjéről már nagyon nehéz meggyőzni.

Neki most lelki támogatásra lenne szüksége,mert pont ez az a szitu,hogy nem kapta meg a kellő információt erről az állapotról.
És mivel az első császára 35 hetesen volt,így akár joggal várhatja el,hogy legyen vége minnél előbb a terhességnek,hisz el kezdett tágulni.
Éppen ezért az információ hiány miatt nagyon nehéz most neki megértenie,hogy a babának minden nap ajándék,amit a pociban tölthet!
Nem azért mert nem érti meg,hisz biztos tudja,hogy ez így van,csak nem erre készült,mert feltételezem a doki nem mondott el neki mindent.Mire számítson,ha sikerül leállítani a fájásokat és a baba is jól van,akkor nem lesz megoperálva,stb.Ezek szerintem biztos hiányoztak az infóból.

Szakmailag jelenleg semmi nem indokolja a terhesség befejezését.2cm méhszájjal simán lehet 38.hétig.Gondolom abban a kórházban is elvégzik a császárt,ha a harmadikról van szó,nem várják meg a 40.hetet.
Szerintem,ha sikerül neki ezt most feldolgoznia,és nem akarna mindenáron már most megszülni(ezt nem én mondom,ezt mondta a szülésznő)akkor pár napon belül akár haza is mehet,hisz minden lelete rendben van.Az előző hegével sincs gond(ez is indokolhatja a császárt,ha ott nem stimmelnek a dolgok),a baba jól van.
Azért otthon biztos könnyebb lenne neki,pszichésen is!

Még egyszer én nagyon megértem őt,és sajnos számtalanszor találkozunk ilyen esetekkel,ahol az információ hiány okozza a legtöbb problémát.Olykor az orvos is azt hiszi minden oké,és az ő szemszögéből mindent elmondott,de egy kismamában számtalan apró,vagy nagy aggály lehet,ami a lelki egyensúly felbomlásához is vezethet.
Sokszor érzik a kismamák,hogy lehet,hogy hülyeséget kérdeznek,de én mindig azt mondom inkább kérdezzen,de ne maradjon kétségek között.(reméljük,hogy korrekt választ is kap az orvosa részéről)

Bocsi a litániát.Remélem így írásos formában is átjön amit igazából ki szeretnék fejezni!

Üdv.

Timi
timiban

Timi! Köszi az információt, azért ez megnyugató, hogy minden rendben Csiriékkel.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Jóreggelt mindenkinek!

Köszi Timi az infót! Ez így már valamivel megnyugtatóbb. Remélem minden rendben lesz velük és Csiri is megkapja a megfelelő korrekt válaszokat a kérdéseire, hogy meg tudjon nyugodni!

Ha azt mondom, hogy remekül aludtam azt elhiszitek? Álomszép lenne... Egész éjjel úgy görcsölt a hasam, hogy azt hittem megpusztulok. :( Hú, nagyon rossz volt! Még mindig nem vagyok a toppon...

Kép
wvikka

Jó reggelt
Timi így már máshogy fest a történet...
Akkor meg remélem hazaengedik és mi majd lelkileg segítünk neki ....pont én a lelki roncs

Amúgy 3.császárnál miért veszik ki 38 hetesen?Mert nekem is ezt mondta a dokim de nem is kérdeztem,hogy miért...ő meg nem mondta!!

De válaszoljatok ám!!!Ne úgy mint a tegnapi kérdésemre :twisted:

Ja és ma reggel is befordultam olyan keveset mozog :twisted:
Sírtam is...a férjem meg majdnem velem :cry:
Nem tudom elhinni de mintha már beállt volna ,hogy eggyik nap így másik nap úgy...ebben,hogy találjam meg az ő napi ritmusát???
Vendég

És nekem miért nem görcsöl a hasam és nem is keményedik???
Vendég

Bari!

Lehet hogy ez a napi ritmusa. Egy nap lusti, egy nap foci. :) Ne stresszeld magad, azt megérzi, csak nyugi és picit tereld el a figyelmed másra.
Nekem is ha lusti megpróbálok nem vele foglalkozni, hanem a környezetemmel és magammal. Az utóbi amúgy is nagyon ritkán adatik meg. De szükség van rá! Aztán csak azt veszem észre, hogy már megint nagyon élénk és eltelt az idő idegeskedés nélkül...

Kép
wvikka

Bari!

Örülj neki, hogy nem görcsöl! Még nem kell görcsölnie! Csak pihizz és élvezd ki a végét! Nyugi!!!

Kép
wvikka

De itt a többségnek görcsöl...én szeretek a többséghez tartozni :oops:
Vendég

Akkor cseréljünk! :lol: (Vicc volt!!!) Én a mostani éjszaka után nem akarok oda tartozni!!! Jó lenne görcsök nélkül nyugiban és kipihenten átvészelni még egy hónapot!

Kép
wvikka

Sziasztok!

A mai éjszakám jobb volt mint a tegnapi. Olvastam Timi jelentését, hálásak vagyunk érte köszönjük :wink: Csirinek és a Picinek tényleg csak kitartást tudunk kívánni és persze drukkolunk. "INFORMÁCIÓHIÁNY" tipikus magyar probléma :cry: :cry: De bízom Csiriben, akinek nagy a szája :lol: és Ő ezeket az infókat esetleg már tudja és lassan-lassan már feldolgozta :wink:
Bari: kérlek ne fordúlj be és ne tűnj el!!!! Nem elég, hogy Csiri itt hagyott minket???? Hát van Neked szíved?????? :wink:

Manka: A védőnénitől kaptam Ferro fogalmát, mert az egyik kismama jóval hamarabb megszűlt és előtte betankolt ezzel a gyogyival, kérdezte kérem-e, mondtam hogy persze.

Egyébként Kristóf is ma úgy bealudt, hogy engem is megijesztett!!! Én is azt hittem, hogy megyünk korházba. Most sem valami aktív a lelkem, de azért bejelentkezik kb 20 percenként :wink:
bluebox

Én meg a mozgás parámat szeretném levetkőzni...ami akkor menne ha max 5-10 percenként hullámozna eggyet a hasam..
De pl éjszaka nulla mozgás...olyan szörnyű

Eü-sök szerintetek az orvosnak ha elmondom ezt a rettegésemet,érdekelni foja:???
Nem fogja azt mondani,hogy akkor szedjük ki 37 hetesen??
Ez hiú ábránd??
Befektetni tuti nem akar csak ha végszükség van mert mivel az elsővel fertőzés okozta a gondot tudja ,hogy mien beteges fertőzés fóbiám (is) van
Vendég

Szia Blue!!
Jaj már te is megtudsz ijedni??
Tuti,hogy én borzolom föl az idegeiteket :oops:
Bocsika
Vendég

Bari!
Nem te borzolod fel. Azért, mert nem számolom, hogy hányszor mozog, azért érzékelem, hogy ha jelentkezik, de ma úgy bealudt, meg olyan máshogy fáj lent a hasam, mint szokott, egy kicsit rám hozta a parát :oops: :oops:

Bari: most egy titkot árulok el KRISTÓF EGÉSZ ÉJSZAKA EGY SZIKRÁNYI JELET SEM SZOKOTT ADNI NEKEM KB 1 HÓNAPJA!!!!!
Furcsa volt, de miután reggelente amikor én felébredtem, rá kb legkésőbb fél órára már jelentkezik, ezért megszoktam, hogy Ő márcsak ilyen. Imád lustizni. Remélem, ha kint lesz betartja ezt a jó szokását :wink:
bluebox

Mindig nevetni szoktunk Apával elalvás előtt, mert úgy hullámzhik a hasam, mindig mondom, hogy lassan el kell mennem aludni, mert bizony a kisfia most "ágyazik bent". Ahogy befejezi ezt a rituálét, úgy elalszik, hogy csak reggel ébred fel :wink:
bluebox

Márti Bari Ti már jóval tapasztaltabbak vagytok. Ez mennyire igaz, hogy olyan lesz eleinte kint is, mint a pociban? Mármint alvásilag - ébrenlétileg.

Kép
wvikka

sziasztok!

Timi köszi a híreket Csiriől, mindannyian hálásak vagyunk érte, mert ez a bizonytalanság elég őrjítő volt. Még csak egy valamit nem értek: azt mondták a lepény pár hete már 38 hetesnek felelt meg nála, ezért hamarabb lesz a császár. Most akkor hogy áll a lepény? Kap elég ellátást a baba? Bár gondolom igen, mert akkor biztosan cselekednének.

Bari: ez a mozgás nekem is így van. Egyik nap kirúgja az oldalamat, másik nap pihenőben van, erőt gyűjt szerintem. Éjszaka mostanában én is néztem hogy mozog e, de az enyém sem mozog. Szerintem érzik, hogy éjszaka van és anya alszik ezért ők is punnyadnak. El tudják különíteni a nappalt az éjjeltől, szerintem örüljünk ha nem ugrálnak így legalább kicsit lehet pihenni.
Amúgy ma reggel nekem sem volt még túl aktív.

Tegnap este először éreztem a jóslófájást, legalábbis szerintem ez már az volt, és még éjjel 3szor előjött pisilés után. Combomba sugárzott és mensi szerűen húzta a görcs az egész hasamat. Jól gondolom hogy ez már az szerintetek? Ja és a szeméremcsontom szét akar szakadni, elég rossz.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Vikka: Sajna az én tapasztalatom szerint ez az első babánál nem így volt. Szerintem nem minden esetben függ össze a két dolog. Ne reménykedj :wink: Bár fordítva is elsűlhet a dolog, és jó a vége :wink:
bluebox

Buci nekem mindkettő végigaludta az éjszakát kint is úgy mint bent!!!
A fiam amikor elkezdett jönni a foga 7-8 hónaposan akkor már egy iszonyat lett,de nagyon rosszul tűri a fájdalmat!!!

De én elmondhatom,mindkét gyerekemről,hogy ahogy hazajöttünk a koriból ,végigaludták az éjszakát..és a nappal nagy részét is...

Blue:nekem is kb egy hónapja van az,hogy szinte jelt sem ad éjszaka..néha egy minimálisat!!Olyan félelmetes
Vendég

Bari, szerintetm Bucinak igaza lehet, már ismerik a nappalt és az éjszakát. Megpróbálnak Ők is alkalmazkodni hozzánk. Remélem ez van :wink: Ami nem rossz, mert legalább már azért nem ébredek fel éjszaka, mert szétrugdos, hanem elég a pisi miatt felébrednem :cry:
bluebox

Márti ha olyan lesz mint bent, akkor még nagyon sokáig nem fogunk aludni!!! :lol: Nem egy nyugis típus a drága. :) Nekem nagyobb alvásigényem van mint neki az most bizti! :lol:

Én kicsinek átok rossz kölyök voltam. Barátnőm most azzal húz, hogy vissza kapom... :lol:

De az már látszik, hogy a temperamentumát tőlem örökli. Nagyon kis izgága és akaratos. :lol: Pl. bal oldalamon egyáltalán nem fekhetek, mert olyanokat kapok, hogy keresztbe áll a szemem. És az ételekről is már most határozott véleménye van. :lol:

Kép
wvikka

Én is felébredek pisilni de már csak egyszer...kb 1-2kor
Vendég

Mondjuk annak nagyon örülnék ha kint éjszaka aludna...annál jobb és egészségesebb nincs mintha egy baba nyugodt.
De akkor már nem paráznék ...odahajolok meghallgatom,hogy veszi-e szépen a levegőt és kész :lol:
Vendég

Én is ebben bízom :wink:
Kristófnak is már van önálló véleménye a kajákról. Ha ízlik neki valami, akkor csend van, de ha olyat eszem, amit az apja utál, hát ne tudjátok meg mit kapok bentről.
Ez Tomival is így volt, az első fiamnál :wink:

Egyébként meg ikrek jegyű babónk lesz :wink: A legjobb jegy a világon, szerintem. Férjem is ikrek. Vagy nagyon nyugisak, vagy hiperaktívak. Remélem olyan lesz mint apa, olyan nyugis csávó :wink:
Én szűz jegyű vagyok és a kínai szerint tigris. Jó párosítás. 1 percig nem tudok a seggemen űlni, mert állandóan csinálok valamit. Gondolhatjátok, hogy miket élek át én kb 4 hónapja???????????? Semmit nem tudok csinálni, a hatalmas görögdinnye hasamtól....................... :cry:
bluebox

Már akartam kérdezni, hogy valaki vett már légzésfigyelőt? Van valami tapasztalatotok, hogy milyen? Minden infó érdekel!

Olvastátok Kenéz Kírától "Az első 12 hónap titkai"-t? Én most olvastam ki. Szerintem nagyon jó könyv. Olvasás közben úgy bele tudtam élni magam, hogy már alig várom, hogy itt legyen a kezemben! :)

Kép
wvikka

Márti én úgy érzem nem a nyugis ikreket kapom... :lol:

De nem is tudom mit vártam az én jegyeimmel. Kecske éve, Kos hónapja, az aszcendensem meg Nyilas.... No comment! :lol:

Kép
wvikka

Bari,
azt már le se "mertem"írni,hogy az ő helyében(ilyenkor azt szokták mondani,de nem vagy az ő helyében),ha tényleg minden rendben(ctg,áramlás,méhszáj,heg,fájás nincs)akkor én összecsomagolnék is tűznék haza.A pszichés dolgokra a legjobb gyógyír az otthon,és nem a paráztatós kórház.Ahol a sok laikus,tisztelet a kivételnek,egymást paráztatja.

Azért írtam a 38.hetet,mert általában egy 2x vagy 3x előrement császárnál nem várják meg a terminus végét.Pont azért,mert a betöltött 36.héttől a baba már csak hízik.befejeződött minden fejlődési fázis,így csak a zsírpárna gyarapszik,amitől ugye a méh nő,és az előző heg feszülhet.Mivel már 2x volt vágva nem célszerű a terminus végét kivárni,és nem is szokták.Akinek a 4.császára lesz azt mindenképpen megcsinálják a 38.héten,ha a baba súlya nagyobbra következtet akkor a 37.héten.A 3.császárnál is legkésőbb a 39.héten befejezik a terhességet,de mindenképpen szoros ellenőrzés mellett.Heg és méretek ellenőrzése épp olyan fontos,mint a ctg, a norm.szülésre váró kismamiknál!

Egyáltalán nem baj,ha nem görcsölsz,ráérsz még azzal!Sokat nem számítana,esetleg rövidül tőle a méhnyak,de biztos kellemetlen mindig érezni a feszüléseket!Inkább maradj ilyen.
A mozgása meg ilyen a pocilakódnak.Különben nekemis a mozgás volt a "parám". :roll:

Mindenképpen beszéld meg az orvosoddal ezt az aggályod,mert ,mint írtam pszichésen sokat segítenek az őszinte beszélgetések.
Azt nem hiszem,hogy csak emiatt megcsinálja a műtétet,ha mellette minden rendben van.De akár egy kis eltérés,és a te aggodalmad emiatt,hozhat olyan döntést,hogy előrébb hozhatja a program császárt,de ez csak a személyes véleményem,nem szakmai.
Miért is lesz nálad császár?Nálad is az előző kettő az volt?

Üdv.

Timi
timiban

Timi köszi a választ igen az előző kettő az volt!!(csaszi)
És már nem vállalja a dokim a sima szülést!!

De én örülök neki mert olyan jól ment az előző kettő,hogy tényleg semmi fájdalmam kellemetlenségem nem volt,hogy most nem is félek :lol: :lol: :lol:
A lányom amiért császár lett: terhelő előzmények (fertőzés)+farfekvés+lábtartás+előreeső köldökzsinór+nagy súly!!

A fiam:csak az előző császár miatt+nagy súly 4150gr
Vendég

Még egy kérdés mert nekem már a napok is számitanak!!!

Orvosilag a 38.hét az 38+x vagy 37+x (x=1,2,3,4,5,6)
Húúú ez érthető?? :oops: :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok!

Timi köszi az alapos tájékoztatást...eszerint akár tényleg haza is mehet, már én is csak a méhlepény előregedésére lennék kíváncsi, hgy akkor amiatt nem kell megcsinálni a császárt? Tulajdonképpen ez indította el az egész folyamatot csirinél, hogy a méhlepény már elmeszesedett és mindenképp hamamr ki kell venni a picit ahogy a becsült súlya eléri a 2500 g-ot...ezzel mi a helyzet?

Mi jól vagyunk...Bari, ne irigyelj tényleg...nekem még kéne idő :) NIncs kész egy pályázatom...

Dana

Kép
danaaia

Vikka: hát nem semmi a horoszkóp összetételetek :?: :roll:
A férjed milyen jegyű?

Bari, Te milyen jegyű vagy?

És a többiek?????

Csak hogy picit tereljem a témát :wink:
bluebox

Bocs,ha ilyen részletekben válaszolok a kérdésekre,de mire elolvasom,és visszaírok(a gyerekek mellett igen nehéz folyamatosan írni és olvasni,vannak szünetek :lol: )addig lesz újabb kérdés,és miután az én előző hsz-em előtt van,úgy tünhet,hogy nem akarok reagálni rá!
De nem így van! :lol:

Buci,
a lepény érettség megítélése elég "zűrös"dolog.Ha vkinek ideje korán észreveszik uh-n,hogy öregszik,szorosabban megfigyelik.Előbb kezdik az NST-t áramlásvizsg.-ot végeznek gyakrabban.Ez a két vizsgálat mutatja ki igazán,hogy mennyire bírja ellátni a funkcióját.Ha itt minden rendben akkor nem kell befejezni a műtétet.
Általában nem hetekben adják meg a lepény érettségét(mert ez abszolult nem mérvadó)hanem stadiumban.
0-I-II-III.fokban érett.Nyilván a szülés előtt már III-as,mert addig abból táplálkozott a bébi.Ha előbb lesz II-III,akkor kell szorosabb ellenőrzés,mint már írtam.
Nekem mindegyik gyerekemmel a 36.héten már III-as volt,de a kiírás napjáig semmi eltérés nem volt,és meg is nőttek 4 kg-ra.
Ezért nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a lepény érettségéből.
Ha mellette a vizsgálatok mindent rendben találnak,akkor a lepénynek elég jó tartalékai vannak,és a baba is gyarapszik!
Lehet,hogy a lepény olyan,mint másnak szülés előtt,de a baba tüdeje még nem,és ez számít!!!

Vikka,
a légzésfigyelőről sok pozitívat lehet hallani de ugyanannyi negatívat.Itt is két tábor van,mellett és ellene.
A kora babáknak ajánlják,sőt szinte kötelező,másoknak nem.
Nekem volt a negyediknél,nem bántam meg.Nyugodtabb voltam,pedig nem volt olyan tényező,ami a bölcsőhalálkor elő szokott fordulni.Nekem egyszer sem riasztott,még falból se(sokan erre panaszkodnak)Jól kell az érzékelőt a baba alá tenni.
Viszont aki megveszi az legyen tisztába az újraélesztéssel ill. azzal,hogy vegyen levegőt amikor a légzéskimaradás van,már vannak ilyen tanfolyamok,mert annak semmi értelme,ha riaszt,és tényleg gáz van,várjuk míg a mentő kiérkezik.Mert akkor bizony nem sokat ért a használata!

Üdv.

Timi
timiban

Blue:kos vagyok :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
És sajnos tipikus lobbanékony fejjel a falnak...de a férjem is kos ő meg a nyugalom megtestesitője
Vendég

Ejnye Dana, huzzál bele, csináld meg gyorsan a pályázatot :wink:
bluebox

Légzésfigyelő:én mindkét táborhoz tartozom...
A paraás énem azt mondja,hogy tök jó meg lehet előzni a bölcső halált

A másik énem azt mondja 2 gyerekem nőtt föl nélküle!!!
És amikor téves riasztás van le fog állni a szivem!!!
Vendég

Húúúúú Bari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Akkor csak reménykej, hogy nyugis ikrek jegyű kicsi Fiad szülessen :wink: :wink:
És a nagyobb porontyid???????? Milyen jegyűek?

Timi: egy kérdésem nekem is lenne. Tudod-e, hogy mit csinál bent a Pocaklakó a hasunkban, amikor olyan nagyon furcsán és elég erőteljesen beremeg??????
bluebox

Csabi pont a határon van. Júli 22. Rák és Oroszlán. Ennél jobbat nehéz kifogni. Totál nyugis és vidám természet. :) Az aszcendense is rák. Nekem egy szavam se lehet!!! :lol:

Kép
wvikka

sziasztok!

hát nem irigylem szegény csirit,rem azért hazajöhet, bár gondolom, már minél elöbb a kicsivel akar már otthon lenni.

azt hiszem még nem írtam, hogy üdv az újaknak!

az én kicsikém nagyon jól viselkedik, egyetlen bajom van hogy túl fennt van s ettől néha alig kapok levegőt. egyik éjjel is arra keltem, hogy alig volt levegőm.pisilni egy-kétszer kimegyek, meg az orrom van állandóan eldugulva.de ő nagyon jól érzi magát odabenn szerintem és sokat rugdos.

Kép
Kép
eyi

Timi nekem is lécci
Vendég

Sziasztok!

timiban: köszönjük, hogy hírt hoztál Csiriről. Így már teljesen más a szitu. Nagyon drukkolok nekik, minden nap számít. :)

buci: az a jósló fájás lesz, szerintem. Most elég sokan görcsölgettünk éjszaka. :? Nekem is pisilés után annyira begörcsölt és ma reggel is már vagy kétszer és a szeméremcsontom nekem is fáj. :(

bari: nekem sem mozognak este a babák, és szerintem is már megtudják különböztetni az éjszakát és a nappalt. Addig örülj, míg hagy éjszaka aludni. Ne aggódj, minden renben van odabent. Én nem számolgatom, hogy mikor hányszor mozognak. Bele is őrülnék. Inkább megfigyeltem,hogy melyik napszakban szoktak inkább mozgolódni inkább arra az időszakra koncentrálok, de számolni soha nem számolom.

Holnaptól most már tényleg nem leszek, találtam egy tuti jó üdülési lehetőséget :lol:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Légzésfigyelő!!!!!!!!!!!!!!!

Mivel a baba velübnk egy szobában lesz (helyhiány miatt), ezért nem látom értelmét légzésfigyelőnek. Egyébként meg valószínűleg, mindig ott lesz, ahol én, legalábbis megpróbálom úgy intézni a dolgokat, hogy minnél kevesebb időt kelljen nélküle, máshol eltöltenem. Magamra azért nem fogom kötni :wink: Nagyon várom már azt a pillanatot, mikor kivihetem a szabadba, mert akkor biztos nagyon sokat kint fogunk űlni a kertben. Jaj már nagyon várom :wink:
bluebox

Timi: egy kérdésem nekem is lenne. Tudod-e, hogy mit csinál bent a Pocaklakó a hasunkban, amikor olyan nagyon furcsán és elég erőteljesen beremeg??????[/quote]

Timi!
Ez engem is érdekelne! :)

Kép
wvikka

Bari,
én értem :lol:
A 38.hét a betöltött 38.hét orvosilag.A 37+x nap az még 37.betöltött hét.
Ugye én is érthető voltam? :lol:

Hát akkor tuti csaszi,és lehet,hogy a terhelő anamnézis miatt,ilyen esetben a várhatóan nagy súlyú magzat miatt lehet a programozás a 37.héten( pl.36+6 nap mert ez már majdnem az :lol: )Meg amit az egyik hsz-ben említettél az első gyermeked elvesztése,gondolom a pszichés állapotnál ezt is figyelembe vehetné a doki.
timiban

köszi Timi a választ, mostmár mindent értek :D

horoszkóp: én oroszlán vagyok szűz aszcendensel, apa skorpió szintén szűz aszcendensel. Én mindig azt mondtam csak skorpióm ne legyen erre tessék :D :D sztem nálunk az aszcendens dominál, mert nagyon jól megértjük egymást. Babuci ikrek lesz, hát kíváncsi leszek...

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Sziasztok!

Most olvastam vissza az elmúlt 3 nap történéseit. Kint a telken végig azon agyaltam, hogy mi lehet Csirivel. Én már totál abban a hitben voltam, hogy már régen megszül.

Timi: köszi szépen a részletes infót. Reméljük Csiri hazajöhet, és tud pihenni még egy pár napot-hetet.

Csiri: szorítok nagyon!!!

Márti: én KOS vagyok.

Viki: én úgy érzem, hogy nyugodtabb leszek, ha lesz légzésfigyelő!

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

blue: pár napja nekem is remegnek :? Kérdeztem is itt a többieket, hogy miért csinálják ezt. Szinte minden nap szokták. Szerintem alig van helyük és így "nyújtózkodnak".

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Köszi Timi a választ! Én asszem beszerzek egyet. Nem tudnék rendesen aludni nélküle az tuti.

Kép
wvikka

Timi értem és köszi!!
de a lelki állapotomat nem igen nézi a doki mert ő meg van győződve,hogy én kiegyensúlyozott és vidám vagyok,hiába bizonygatom az ellenkezőjét!!!

Remegni az enyém is szokott néha..nem csuklani mert az más!!
Azt eggyértelműen érzem amikor csuklik :lol:
Vendég

Én az ikrek jegyről mindig csak azt olvastam, hogy nagyon aktívak, minden érdekli őket, állandóan menni kell velük :D Hát ha így lesz, akkor nekünk annyi, az ikreink ikrek lesznek :lol:

Szilvi

szilvaqueen

Hát csajok(bocs) nem igazán tudom,hogy őszinte legyek.Őt is érik az ingerek erre tippelek.Én nem emlékszem,hogy beleremegett volna bármibe is a babám.
Vagy rosszul értelmezem amit írtok? :oops:
timiban

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: