A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Ági!
Nem tudom.... tegnap mondta a védőnő, hogy lefelé van a feje.... de hát akkor is elég kellemetlen....a keresztcsontom fáj meg a szeméremcsontom. És olyan hülye érzésem van ha állok, mintha bármelyik pillanatban kipottyanhatna a gyerek (holott tudom, hogy ez kizárt).

d.dodó

na sikerült visszaolvasnom :lol:
Baba-mama szoba: nálunk automatikusan odavisznek szülés után és végig veled van a baba- kivéve a mosdatást. Lehet kérni hogy ne legyen ott a baba csak nemtom hány óránként, de nem szokás, meg gondolom görbén is néznek akkor az anyukára.

Kriszti!
én is azon gondolkoztam, milyen lesz az első napokban kórházban, a picurral mellettem, hát ...izgulok egy picit, de szerintem első szülőnél természetes :roll:

Ági!
Én is 29 hét+1 napos vagyok! :lol:

Szly!
Köszi a táblicskut!

Kérdésem lenne: szülés után általában mennyi időre rá indul be a tej? :roll:

Patr!
Cuki képek a babaszobáról!
Bárcsak tartanánk már mi is ott...

Véda!
Valóban vicces lehet ez a babaforgatóhipnotizáló póz :lol:
férjem hanyatt esne ha meglátna így...
ha most fejfekvéső a babó, nagy az esélye hogy így marad szülésig?

Viki!
Úgy tudom hogy április 1-től kötelező az autósülés az újszülötteknek is!
nekem azt mondták hogy már abban kell hazavinni a kórházból, másképp büntetés...

VidoKata!
90D-nem semmi méret! :wink: gondolom párod olvadozik :lol:
Gratula a 30. héthez!

Kike!
Gratula a hörikhez!
Gondolom most milyen virgonckodás van a gyerkócaidnál :lol:

Kép
kimma

folyt.
tegnap voltam Születéshete napon
a főorvos tartott egy előadást a fogantatástól a születésig, egy csajszi a "lelki köldökzsinór"-ról- anya-magzat kapcsolatról, egy gyerekorvos pedig a legggyakoribb problémákról, kérdésekről szülés után.
Meglátogattuk a szülőszobát is, nem is volt rémisztő :wink: egyelőre :lol:

meg osztottak tombolajegyeket, nyertem egy babapoharat, popsitörlő kendőt meg eldobható melltartóbetétet :wink:

Kép
kimma

ja, meg nyertem az interneten egy ránctalanító Rapidoceutical kaptam meg a postán, majd anyumnak adom :wink:

Kép
kimma

Ami!
Gratulálok a barátnődnek és drukkolok,hogy minden rendben legyen! :wink:

Kép
kimma

kimma,
éljen a 29+1 csapat!!!! Már öten vagyunk!
Nem raktok fel pocakfotót? Meg a többiek? Nekem segtíség kellene hozzá, férjecske, de most nem nagyon ér rá, sürgős házfelújítási teendői vannak állandóan, este meg két fáradt rongy érkezik haza a pörgős kislányunkhoz, úgyhogy reménytelen a pocakfotó.
Jó lenne, ha tudna vacsit készíteni Szonja... 8)

Dodó, akkor tán mégis az lesz, beilleszkedik a feje! Emlékeim szerint onnantól a séta meg még az autózás is igen kellemetlen lehet - főleg a magyar utakon, döcögősen. De azért lesznek még jobb napok, amikor gyalogtúrákat lehet tenni, ne aggódj! Az utolsó héten mi még a Hármashatár-hegyre mentünk (autóval :D ) és ott sétáltunk egy nagyot - hmmmm de jó is volt

KépKép
szkagi

Sziasztok!
Nagyon elfáradtam:délelőtt egerszegen voltunk,vásárolni,pedig megfogadtam hogy én többet nem megyek.Vercsi eredményét is visszavittük dokihoz,viteletet kell majd megint vinni laborba kedden,mert nem volt teljesen negatív,a vérképe viszont jó.Így továbbküldte az orr-fül gégészetre-ha ez sem hoz eredmény akkor tovább kutatja mi is lehet a gond.Azt nem tudjátok esetleg hogy az orr-fül gégészetre kell-e időpont,vagy elég a beutaló,amit adott??
Déltől meg a kertben munkálkodtunk Apával-én csak székről kapáltem,ő meg négykéz láb :lol: Aztán meg még ültettünk-ezt,meg azt.Most meg hulla vagyok :roll:

Kimma:köszi-bizony nagyon örülnek a kishöriknek :D

Kép
Kép
Kép
kike

sziasztok! szeretnék kérdezni valamit. Van olyan akinek nincs fogadott orvosa és szült már úgy? Mert nekem még nincs egyenlőre, és nem tudom mit csináljak, sokan azt mondják hogy jobb ha van fogadott orvos, de van aki azt mondja hogy úgy is rendesek ha nincs.
Szóval nemtudom eldönteni mit kéne csinálni. Meg nem késő már felfogadni egy orvost ilyenkor?

Kép
linda24

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, esélyem sincs rá, hogy visszaolvassak...

Most keltem fel :oops:
Igaz, nagyon sz@rul vagyok..
A gyomorgörcs még megvan, talán 4 ht keksz ment le, teával.
Biztosan vírus...

Ugye a babónak ettől már nem lesz baja?

még talán benézek!
Remélem, mindenki más jól van!

Valaki kérdezte a méhszájamat. A múltkori vizsgálaton nem volt változás. Érzem már, hogy ez nem szülés, de nem bírok fenn lenni, mert olyan nyavajás érzésem van.
Remegnek a lábaim, gyenge vagyok... :cry:
Vendég

Timi:igen megittuk a kecske tejét amíg volt neki,persze szigorúan felforalva.Kicsit édeskés az íze.De már nincsen neki.És persze nem kis meló volt lefejni sem. :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

kimma!
Azt hiszem te kérdezted hogy szülés után mennyivel indul be a tej..... hát ez nagyon változó!! nekem a 16. hét óta van.... és most már esténként folyik magától is elég rendesen.... (muszáj melltartóbetétet használnom).

d.dodó

Linda, szerintem ez totál kórházfüggő. Nálunk ennél a hentesüzemnél jobbnak láttam legalább az orvost megfogadni.
Amúgy szerintem egy normális doki simán elvállal még 29hetesen, de akár később is.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

t.mária! Pihengess sokat, és gyógyulj meg minél előbb! :)

Kép
linda24

marcsi!
Remélem hamar rendbe jössz.... am én is ramatyul vagyok.... és nem tudom mi van babóval, de ő is az átlagosnál többet mozgolódik... szinte egész nap (na jó tudom valaki pont amiett pánikol, hogy nem mozog a babója) csak furi nekem, hogy ma ennyit rugdos.... (lehet időjárás változás jön). Vagy tényleg most helyezkedik be :)

d.dodó

Ja, a szeméremcsont.
Szerintem még nem illeszkedik be a babád, korai lenne.
A szeméremcsonti fájdalommal viszont én már hetek óta kínlódok. hol jobb, hol kevésbé.
Inkább a csontok rendeződésére fognám...
Vendég

Linda, abban nem tudok mit mondani, hogy érdemes-e választani dokit, én mindenesetre választok, mert 35 évesen, első babával nincs kedvem ezzel kísérletezni, szretném, hogy figyeljenek rám, de van több ismerősöm is, akik az ügyeletesnél szültek és nagyon elégedettek voltak, pl a Bajcsyban szinte minden dokit dícsérnek.
Ha választanál, akkor meg szerintem sose késő. hogy elvállaljanak.

Én is babamama szobában szeretnék majd lenni, bár arról is hallottam, hogy pl Kistarcsán ilyen szobából tűntek el 1 csajszi papírjai, pénze, telefonja, hadd ne írjam, hova tartozó volt a szobatársa. Sajna ez se garancia az elkerülésükre, mert annyira nem drága, hogy ne tudnák azért kifizetni. Annyiból jobb, h legalább csak egy família jön be a 2 ágyasba, nem több, mint egy sokágyasba. Bár náluk az egy család is áll egy focicsapat+cserékből.

Egész sokan vagyunk akkor 29+1-esek! Bár én eszerint http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html 29+2 vagyok és itt tényleg azt a napot írják a teherbe esés legvalószínűbb napjának, amikor tényleg teherbe is estem. Dehát az az 1 nap már mit számít.

Beszereztem egy vércukormérőt, ki is próbáltam, sült sirkemell, tzaziki, 1 lekváros bögre, 1 bögre bűnös tejcsi után és tök jó lett! Úgyhogy ez megnyugtat az időnkénti bűnözésemmel kapcsolatban.

Én ma vagy tök elégedett vaok, vagy óránként elsírom magam. Pl megnéztem az 50 első randit, ami egy tényleg vicces vígjáték, de a végén sírtam, mert a zárózenéje az Over the rainbow, ami az egyik zene volt az esküvőnkön. És a bárhol elsírom magam tünet csak egyre rosszabb.

Kimma, gratula a sok nyereményhez! Szerencsés vagy!

Marcsi, jobbulást! nekem a múltkor volt gyomorrontásom, nagyon sz@rul voltam, igaz vszínű nem vírus volt, de úgy tűnik a babának, nem lett baja.

Kép
teó

Marcsi! Gyógyulgass!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Marcsi!
Én hallottam már valakinél, hogy huszonvalahány hetesen illeszkedett be a feje..... na nát nem tudom. Mindenesetre fejvégű, az bizti!

d.dodó

Huh, hát persze, hogy nem lekváros bögrét ettem, hanem lekváros buktát!

Kép
teó

dodo! De jó neked hogy ilyen aktív babócád, mert az enyém már pár napja alig mozgolódik. Ilyenkor mindig azt hiszem hogy valami baj van. Mondjuk amugy se rúgott szét eddig a terhesség alatt. Én pedig nagyon szeretném ha inkább mozgolódna. :)

Kép
linda24

linda!
Hát azt én sem szeretném hogy ne mozgolódjon...

d.dodó

Kriszti!
Nálunk 10 e Ft a VIP szoba.

Linda!
Nekem van fogadott dokim. Bár annyiban kacifántos a helyzetünk, hogy nekünk az ő aranykeze által lett Lackónk, és én maradtam nála.
20150601134430

Megjöttem!

Hüvelyváladék tenyésztés: Negatív
Vérkép: Jó
Vizelet fehérje: Negatív
NST: Reaktív
Méhszáj:3100

Szabi baba szokás szerint a vizsgálat végére ébredt fel de ehhez már hozzá szoktam! :D

Baba-Mama szoba: Nálunk rooming-in rendszer müködik a kórházban ami ugye azt jelenti, hogy a baba velünk van de azért néha ha megkéred a csecsemősöket akkor elviszik! Én ha lesz rá lehetőség akkor kétágyas szobába szeretnék kerülni mert a sima hatágyas és az Nekem már egy kicsit soknak tűnik! Nálunk a kétágyas szoba 3000.-/éjszaka!
Vendég

Linda! Szerintem fogadj dokit! Még nem késő!
Vendég

Kimma :D
Ha utolsó harmadban már koponyavégű fekvésben van, neki is kényelmesebb, így ritkaság, hogy visszafordulna. Persze a kisbabák nem ismernek lehetetlent :roll: De tényleg nagyon ritka :wink:

Kriszta :D
SZly véleményével - sajnos - nagyon egyetértek. Én is baba-mama szobában voltam, és azt láttam, hogy aki nem, az később rengeteg problémával küszködött. A szoptatás pedig csak ritkán sikerült :( Az biztos, hogy a szülés után nem csak mi, de a baba is nagyon fáradt. A világrajötte utáni 2 órában még éber, majd ált. óriásit alszik. Ilyenkor van időnk nekünk is regenerálódni :D
A másik, hogy sajnos kevés újszülött éhes 3óránként, így ha hamarabb kezd sírni a csecsemősöknél, legtöbbször megetetik, és a szoptatásra kihozva vagy édesen alszik, vagy megzavarta a cumisüvegből evés, és ezért nem kéri a cicit, stb. Tényleg sok probléma merülhet fel. Amúgy is persze, de így talán a legnehezebb.
Ez csak az én szubjektív véleményem, és abszolút tiszteletben tartom a Tiédet, és mindenki másét is, de a legjobb, ha megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, mert így lesz egyre teljesebb a kép :wink:

Véda
Vendég

Marcsi: továbbra is jobbulást! Ilyenkor szerinte már nem árt a babának, csak figyelj a folyadékbevitelre, hogy elég legyen és tegnap hallottam a Czezel professzortól, hogy a lázat mindenképpen csillapítani kell tehesség alatt (mondjuk főleg az első trimeszterben)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:18-kor.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok, ha megengeditek :)
Egy ideje már olvasgatlak Benneteket, de csak most szántam rá magam az írásra. Remélem, befogadtok magatok közé!

További boldog babavárást mindenkinek! :)
barbóca

Szia Barbóca! Üdv közöttünk! Gyere Mi szívesen látunk! Írjál magadról mikorra vagy kiírva, milyen nemü a baba és ilyenek! Ja és csinálj vonalzót, hogy lássuk hol tartasz!
Vendég

Szia Babuli!
Nagyon kedves vagy, köszönöm! :)
2008. július 3-ra vagyok kiírva a második kislányommal, aki valószínűleg a Fanni nevet fogja kapni. A nagylánykám 3 éves lesz idén ősszel, nagyon izgatottan várja a kistesót :D Őt Rékának hívják.
Megpróbálok vonalzókat kreálni ;)
barbóca

Szerintem csinálj " nagyonbabás" vonalzót mert azt könnyű!
Vendég

Azt hiszem már sikerült a lilypie :D

Kép
Kép
barbóca

Barbóca! Nagyon ügyi vagy! Szépek lettek! :D
Vendég

Szia Barbóca üdv köztünk!
Majdnem egy napra vagyunk kiírva én elvileg 4-ére. :D Hol fogsz szülni?
Vendég

Köszi Babuli ;)
Szerintem most el is köszönök, Réka nagyon szeretne elmenni sétálni :) De majd estefelé még benézek. Kellemes estét Nektek!

Kép
Kép
barbóca

Szia Vidokata, köszönöm az üdvözlést :)
Mi külföldön élünk, a városi kh-ban fogok szülni :)

Kép
Kép
barbóca

Barbóca! Melyik kórházban fogsz szülni?
Vendég

Babuli, külföldön szülök, amikor Rékával voltam terhes, még akkor költöztünk ki. A kiscsaj most ráült a bilire, ezt a szertartást még megvárom itt.. :D

Kép
Kép
barbóca

üdv Barbóca!

lányok kezdek aggódni.

nyusziapuval beszéltem mikor elindult debrecenből.
már egerben kéne lennie. sőt már itthon is kéne lennie. mert ugye még visszament dolgozni, de ilyenkor már itthon szokott lenni.

a telefont meg nem veszi fel!

Kép

Kép
timi1982

Timi! Ne aggódj biztosan hívna ha valami gond lenne! Amúgy kicsörög a telefonja? Nem lehet, hogy olyan helyen van ahol nem tudja felvenni!
Vendég

Ne idegeskedj Timi, nem tesz jót! Lehet h csak dugóba keveredett a párod, azért nincs még otthon.

Kép
Kép
barbóca

ne legyen olyan helyen! egyébként is össze van vele nőve. azon csodálkozom hogy wc-re nem viszi magával

Kép

Kép
timi1982

Timi! Nyugi biztosan fog jelentkezni!
Vendég

Sziasztok lányok!

Látom a mai témákat, s ha nem baj én is belevágok.
Nálunk 5 ágyas szobák lesznek. A szülésznőm elmondása szerint ha éjszaka szülök elviszik a babát, de másnap reggeltől megkapom, és velem is marad. Napi 2x viszik el, 1 délelőtt folyamán egy vizsgálatra, 2 este a fürdetésnél. A szülés napja a 0. nap +3, a sima szülésnél. Ez az én kórházam, ahol pl adnak, és kölcsönözhető is mellszívó. Valaki említette azt hiszem. Utánna kell kérdezni a kórházatokban.

A másik téma. Igaz nem vagyok gyakorló kismama így az első babát várva, így csak azt tudom elmondani, amit pont tegnap mondott el a védőnő a szülésfelkészítőn. Meg a norvég kisfilm is erről szólt.
Szoptatás: most általában, jelzem utánna kell kérdezni, az a szokás a kórházatkban, hogy szülés után, míg a 2 órás megfigyelésen a szülőszobában van a kismami otthagyják vele a babát, persze csak akkor ha nincs semmi gond. Ezalatt az idő alatt kell a picit mellre tenni, mindkettőre, mert az előtej, ami csak pár csepp védettséget ad a babának. Ez kell neki leszívnia. Valszeg az éjszaka folyamán, már ettől a kevés szopizástól, beindul a tejtermelés. Ezért fontos a mamának is és a babának is az a kicsike szoptatás. Amúgy azt mondta a védőnő, hogy az újszülött babák még nem éhesek, tehát nem kell idegeskedni ha nem indul be azonnal a tejtetmelődés. Amúgy pont ezért szeretik ha a baba a mamábal van a szobába, mert a gyakori próbálkozás, hogy mellere tesszük a babát, és a szájával, kezével ingerli a mellet hamarabb beindítja a tejcsi termelődését. Ja és a SOTÉ-n nem adnak enni a babának, ezzel próbálják kiküszöbölni azt, hogy ne szopjon a ciciből baba.

Ha sok voltam és unalmas akkor bocsi! :oops:

KépKép
hene

Hene! Nem voltál unalmas sőt szerintem jókat írtál! :D

A mellre tétel Nálunk rögtön a szülés után van ha nincs baj a kicsivel!
Vendég

lányok előkerült apa. visszahivott és bocsit kért hogy nem szólt hogy itthon van.

elvisz vacsorázni :D palacsintázóba. de itt van ilyen husos-zöldséges, és van édes palacsinta is. jah és akkora hogy 1 palacsinta 2 terítéket igényel. szóval egyel is elvagyunk ketten :D
habár msot, hogy 3-an esszük :oops:

nah de lényeg hogy előkerült. azért még elbeszélgetek vele a kocsiban hogy nem kéne a frászt hozni rám!!!

Kép

Kép
timi1982

Timi! Látod mondtam, hogy ne idegeskedj mert nincs baj! Jó palacsintázást! Ne dorgáld meg nagyon! :wink:
Vendég

Na, örülök h megvan a párod, Timi ;) Nekem a sajtos-tejfölös palacsinta a kedvencem.. hű de ennék most :roll: De már hotdogot ígértem a kiscsaládnak.
A sétából nem lett semmi, mire felöltöztünk, elkezdett esni az eső :?

Kép
Kép
barbóca

Sajnálom, hogy elromlott Nálatok az idő!
Vendég

Itt sajnos egész héten elég változékony volt az idő, nem most jártunk így először a napokban, hogy mire kiléptünk volna az ajtón, esni kezdett, vagy nagyon lehült az idő.. meg van a másik véglet, h annyira meleg volt, hogy Réka arca kicsit le is pirult! Pedig jó lett volna kicsit kimozdulni, de hát így marad a vacsorakészítés :D

Kép
Kép
barbóca

Azt szabad tudni, hogy külföldön hol éltek?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: