Hahó,
Kinek hogy telt a mai nap? Mi voltunk sétáltunk a városban egy nagyot, fagyiztunk is, tele volt túristával a város...
Képzeljétek, Dorkát ki kellett venni a kocsiból!!! Fogalmam sincs mi baja volt, de elkezdett nyöszörögni…

aztán végül nagy nehezen elaludt. Csak lestünk a férjemmel, hogy mi baja van, mert amint kimegyünk, mindig aludni szokott.
De jó, már vannak „
fogas” babáink! Nálunk is még csak nyáladzás van, meg mindent töm befelé a szájába.
A kedvenc
játék most az, ami csörög, zizeg, pl. egy 10-es csomagolású papírzsepivel tök sokáig elvan…

Amit megfigyeltem, hogy „ráun” a játékaira, mindig keresni kell neki vmi újdonságot. Minden új anyagú, formájú, színű játéknak/bigyónak nagyon megörül, rögtön megragadja, elkezdi forgatni, nézegetni, szájbatömni. De minden csak egy ideig érdekes…sajnos. Lassan már nem tudok én se semmi újat előkotorni itthon. Meg a csörgőzés nálunk is megy ezerrel, annyira, hogy szegény néha fejbe is kólintja magát vele.
Már minden baba forog?
Mert nálunk még nem nagyon van
forgás.

Eddig 3x sikerült hasról hátra, meg 1x fordítva, amit meg sajnos nem is láttam, hogy sikerült neki.

Egyszer csak mire bejöttem a szobába, hason lett. Pedig utál hason lenni!!! Kb. 2 perc és nyöszörög. Ez normális? A doki szerint sok baba nem szeret hason lenni, nem kell aggódni.
Szenilla, Macsek, jók a képek, édesek a gyerekek! Én is nagoyn sokat fényképezem a csajszit!!! Amikor letöltöm gépre, nem győzöm törölni, mert hogy egyszerre egyféléből csinálok 5-10-20 képet is, aztán a végén meg a bénábbakat kiszóróm.
Lafie,
Tök jó ötlet az újabb montázs!!!!

Teljes alakos kép v. portré legyen?
Súly: Dorka most 7350 g.
Én sem írok
babanaplót, nekem is egy füzetem van, amibe kezdettől fogva írom a szopizások idejét, mikor mennyit eszik, evett (tej/táp), pelusokat stb. És ha vmi érdekes történt aznap (voltunk oltáson, ki volt aznap babalátogatóban, ma először megfordult stb. …), akkor azt is odaírom.
Anita, te vezetsz naplót?
Valaki kérdzete a
krumplit, én még nem adtam neki, csak almát, de ezt találam (lsd. fentebbi link):
6-7 hónapos korban: az alma mellett talán a burgonya alkalmas leginkább kezdő ételnek a kisbabák számára. Ritkán okoz allergiát, íze pedig meglehetősen semleges. Jól keverhető más összetevőkkel, például anyatejjel, répával, almával. A vízben megfőzött, hámozott krumplidarabok vitamintartalma azonban nagyon alacsony, ezért jobb, ha héjában főzzük vagy sütjük meg a krumplit, így kevesebb vész kárba értékes C- és B-vitaminjaiból. Utána húzzuk le a héját, a belsejét pedig turmixoljuk össze egy kis lefejt anyatejjel vagy tápszeres babáknál tápszerrel. Sok baba rajong az almás krumpliért, ebben az esetben párolt vagy sült almával turmixoljuk péppé a burgonyát.
Jó éjt,