A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 novemberi babák

Kérdés: aki tudott gyerekzenét letölteni a netről, honnan sikerült? A férjem nagy számtech guru, de sehol sem talált komplett albumot, csak külön-külön számokat. Nagyon kéne már, ha nem sikerül letölteni akkor vennünk kell.

A másik, hogy ti milyen aktív játékot játszotok a picivel? Nem énekre meg mondókára gondolok, az nálunk is megy, hanem inkább olyanra, amivel a mozgását tudom segíteni. Picit bajban vagyok, mert, amikor ráun a repülőzésre és dögönyözésre, akkor a csörgőket adogatom neki, de ezt valahogy kevésnek gondolom. Néha olyan érzésem van, hogy unatkozik, és annyira restellem, hogy nem tudom mindig kellőképp lefoglalni. Azt látom, hogy ha otthon van a férjem, vagy társaságban van, azt kedveli, jól elvan, de az idő túlnyomó részében kettesben vagyunk. Ilyen szempontól két gyerekkel jobb lehet, mindig van nyüzsi otthon.
Mondjuk az eldöntöttem, hogy az új helyen mindenképp keresek egy játszócsoportot, vagy hasonlót, ahova rendszeresen eljárunk, meg más anyukákkal is összejárhatunk.

Kép
Kép
tusimi

Tusi!

Írtam pü-t.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Aktív játék: hát nálunk az van amit írtál, plusz Emma állandóan nyüzsög. szerintem nagyon mást ennyi idősen nem lehet.

Azt ide is beírom nekünk sok mondókás album megvan, ha valakinek kell szóljatok. Pl zeneovi, ilyesmik, Halász Judit

A zeneovi sorozat szuper, ovisok énekeltek, mondtak fel csomó mondókát, éneket

KépKép
manó

Sziasztok Lányok!
Éva vagyok (Szenilla). Régen jártam itt, azóta látom sok minden történt...nem is birom visszaolvasni a hozzáaszólásokat. Most látom, hogy mennyire szalad az idő..nemrég még mindenki azon izgult mikor fog szülni, aztán jöttek a babák sorba, aztán azon izgultunk, hogy legyen tej, jól aludjon, hizzon..most meg már lassan fél évesek lesznek a babák, és lassan már mást is esznek..
Bogicám is lassan 6 hónapos lesz. Nagy baba az én pici lányom..8630g és 70cm..megint kell ruhát vennem :-))) (csak Apa gyözze pénzzel :-)))) Bogi is kap már főzeléket, gyümölcsöt, persze a szopi még mindig van és szeretném is. Kisfiam - Barnus - sokat volt taknyos és persze ráment a fülére, emiatt lehet (szerintem biztos) ki kell venni az orrmanduláját. Bogicám bal szeme, még mindig váladékozik, pedig már 2x voltam vele átmosatni...nem olyan vészes a váladékozás..de..azért bosszant és nem tudom, hogy érdemes-e még1x átmosatni..elég rossz látni, ahogy csinálják..és nem merem otthagyni. A barátnőm háziorvosa szerint nem kell vele foglalkozni, mert kinövi..nos nem tudom.. Viszont annak nagyon örülök, hogy már tavasz van, mégha kicsit esős is..de látom az eget és ki lehet menni.
Jó, hogy irtattok a játékokról, mert néha én is gondban vagyok, hogy vajon érdemes új játékokat venni. Bogi szereti a logós játékait teljes erőből belecsimpaszkodik. Mostanában már mindent rágicsál. Kedvence egy plüss játék amit hordozóra, vagy az ágyra lehet rátenni..lógnak rajta mindenféle beazonosíthatatlan állatok..szerintem halacska..a férjem szerint nem lehet hal, mert az nem csipog..na mindegy főleg, hogy Bogi imádja és persze a szájába nyomkodja, emiatt már többször kellett kimosnom. Hason nem szeret lenni. Egy darabig elvan..aztán eldöl oldalra. Barnust nagyon figyeli és egyből mosolyg rá. Barnus szólt neki, hogy: Bogesz, Bogesz... Erre Bogi nevetve: höööööö..
Sziasztok és megpróbálok többet bejönni..lehet, hogy már nekem is kell Manager PDA..mert néha azt se tudom, hogy voltam már WC ..vagy neem??? :-))) Egy új termék: Kismama és Anyuuka PDA...
Szép napot mindenkinek és jó hétvégét..
Szenilla

Kép

Kép
szenilla

Kép Én és Bogi

Kép

Kép
szenilla

Sziasztok!

Igen, ágyon fürdetünk, annak idején akartunk állványt veni, de nekem olyan kis instabilnak tűntek, aztán úgy voltunk, hogy majd meglátjuk és ez egylőre nagyon bevált..mondjuk nem egy derékbarát módszer, de ki lehet bírni...nincs annyi víz, inkább a földre loccsan, nem szoktuk sok vízben fürdetni...ezt a kádat egyébként kinőtte, kellene beszerezni egy nagy mérertűt..nem is gondoltam volna, hogy csak ilyen rovid ideig lesz ez jó..

Az ágytakarót imádom!!!

Játék: én is csörgőket adogatok neki, ez új sláger nála, rázza 1000-ell meg mostanában a földre teszem taakróra, szétszórojm a játékait mellette, és akkor azokkal elvan egy kicsit, átrakosgatja egyik oldalról amásikra, aztán rágcsálja őket, beszél nekik...de nagyon kis ideig van el egyedül...még mindig sláger nálunk, ha az ölünkben van és akkor ott bohóckodnk, mondókákat-énekeket nem szereti..aztán próbálom hasra is teni, de fél perc múlva már háton van és nevetgél...
dytt

Bocs, a sok félrepötyögésért, de kapkodok :)
dytt

Sziasztok!

Ennyi mindent elovasni. jó sokat írtatok :lol:

Lafie:A montázs nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóó :lol:

Barnyus: A kutyás szülinapos szuper

Manó:Gratula a forgáshoz :lol:

Tusimi:Utólag is Boldog névnapot Zitának!

Újak:Üdv :lol:

KOr:Május 29-én leszek 30 éves(nem is gondoltátok volna a nevem alapján, ugye?) :lol:

Nevek: Nekem a lány közül nagyon tetszik az (és a Jázmin, de az a férjemnek nem).Ha a 2. gyerek fiú lesz. akkor lehet Zalán lesz, de az még képlékeny.

Hozzátápi:Most már egy hete csak napi 6-szor eszik :lol: Én először saját készített almalevet adtam egy jó pár napig , majd 3-4 napig reszelve a pépet is, két etetés között. Most egy hete az egyik szopi előtt elkezdtem sütőtököt adni 3 napig, mától meg 3-4 napig sütőtök -krumplit kap. Bejön neki, de még keveseket eszik belőlük.Viszont minden csupa maszat lesz tőle :lol:

FoglalkozásAzokon kívül , amit írtatok, én gyakran viszem magammal , amikor házi munmkát csinálok pl: mosogatok vagy teregetek és magyarázok neki ezerrel, hogy mit csinálok. Nagyon le tudja kötni :lol: Illetve imádja, amikor színes képeket mutogatok állatopkról és utánzom a hangukat.

Anyák napjaKépzeljétek csináltam egy fotót a Miluról, hogy a kezében van egy szál orgona és mosolyog, azt kinyomtattam és egy félbe hajtott kartonba ragasztottam, aminek az eleje betyárom keze lenyomatában ki van vágva.Tök jó lett :lol: Ez a nagyiknak készült.

Na tipplizek, teregetni.Ja amúgy ma nagyon nehezen aludt el :twisted:

Kép
mona1978

A lány névnél kimaradt az, hogy az Emese testzik nekem(nekünk) :lol:

Kép
mona1978

Mona! Én is május 29-n születtem, csak én négy évvel korábban :evil: Házimunka-hajmosás stb. közben én is viszem magammal, dumálok, énekelek, bohóckodik neki, ő is szereti. Eezek szerint mozgásos játékra nincs ötletetek? :( Annyira szeretnék pedig valamit, lehet babamasszást fogok neki csinálni, az is valami.

Manó! Megpróbálkozunk ott, ahol írtad, ha nem megy lehet élek a felajánlott segítséggel. Köszönöm szépen amúgy :)

Anyák napja - olyan fura, hogy mostmár ránk is vonatkozik, ugye csajok :D

Dyt! Nehogy vegyetek nagyobb kádat, ott a rendes nagy kád!

Kép
Kép
tusimi

Tusimi
Sajna csak zuhanyfülke van!!!

Amikor házimunkáztok gondolom hordozókában van, vagy kendőben?

Ilyen játszóházas valamibe én is szeretnék majd járni!!!

Anyák napját úgy várom, olyan izgatott vagyok!!!

Bonitámra ismét megpróbáltam gatyót és zoknit adni, de most is csakúgy mint eddig, fél perc alatt letornázza a zoknit...addig-addig ügyeskedik, amgí le nem szedi..ja és cipőcskével dettó...mit csináljak???

Kép
dytt

Sziasztok! :)

Köszönöm a kedves köszöntést, alig győzök visszaolvasni, annyit írtatok!

Leírom nektek, hogy a nagyfiamnál milyen táblázat szerint csináltam a hozzáttápit, szerintem elég jó:

6 hó
alma, őszibarack, meggy, gesztenye, krumpli, sárgarépa, sütőtök, cékla (gesztenyét nem próbáltam)

7 hó

banán, körte, narancs, citrom, mandarin , paradicsom, cukkini, saláta,brokkoli, fehérrépa, zeller, spárga, tök, uborka, zöldborsó paszírozva, csirke, pulyka, ízesíteni: étolaj, petrezselyem, kapor, metélőhagyma
(Banánt én már 6 hósan adtam, mert imádta, citrusfélékkel meg vártam még)

8 hó
szilva, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye, karalábé, kelkáposzta, karfiol, vörös és fokhagyma sütve/ főzve , marhahús, sertés, csirkemáj, kefír, natúr joghurt, túró, sajt, ízesíteni: bazsaliko, kakukkfű

10 hó

káposzta, padlizsán, zöldbab, spenót, sóska, főtt tojássárgája

1 éves
uborka nyersen és savanyítva, retek, lencse, sárgaborsó, bab, paprika, hal, tehéntej, vaj, tejszín,tejföl, tojásfehérje, teljes kiőrlésű gabonák

1,5 éves

kivi, ribizli, szeder, egres, málna,eper,ananász, grapefruit

Jövök még vissza...

Kép

Kép
macsek11

Úgy látom van egy csomó féle variácó:

Nekem azt mondta a doki, védőnő NE ADJAK: banán, paradicsom, szőlő, málna meggy tejtermék...ilyesmi...még jó sokáig ne

ADJAK: sárgarépa, sütőtök, krumpli, brokkoli, spenót, sóska, alma, barackok..már most

De már kezdem látni, amire rá van írva hogy négy hónapos kortól azokat el lehet kezdeni szép lassan - bár én babánt, paradicsomosat nem adok az tuti..

A férjem nagyon-nagyon allergiás, már tüsszög hetek óta és van egy két kaja is amire érzékeny...remélem nem öröklődik!!!

Mi sokat vagyunk kint, Bonita nagyon szereti, sőt forgatni is voltunk többször is, amíg csináltam a riportot vagy aludt, vagy éppen ébren volt és annyira okosan figyelt...olyan büszke votam rá...
dytt

Kép Kornél

Kép a fiúk

Kicsinyítettem két képet nektek, a hozzászólásom folytatása meg elszállt :evil: . Holnap folyt. köv. most sajna mennem kell.

Még annyit, hogy a képek, amiket felraktok szuperek, a gyerkőcök édik!!! :D

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

A fotók nagyon aranyosak! Szerintem profi fotósok leszünk, mire a gyerekek megnőnek, annyit fotózzuk őket! :wink:

Én a mosógép tetejére teszem a kiskádat, ott fürdetem a gyereket.

Lafie, nekem nem mondta a védőnő, hogy ne adjak Csabinak újkrumplit.

Csabinak is elkezdett kibújni az egyik foga, ma már kocogott rajta a műanyag kiskanál. A fogmosást (fogápolást) mikor kell majd elkezdeni?

Aktív játék a gyerekkel: hát néha én is úgy érzem, kevés, hogy szegény órákig ugyanazt a csörgőt püföli, meg kaparja a járóka hálóját, hogy mikor veszem már ki. Amúgy ha kiveszem az ágyra, vagy földre, mindig legalább egy méter messzire teszem tőle le a játékait, hogy oda kelljen valahogy jutnia. Amit szeret még: néha szopi után elkapja a melltartómat, és akkor ketten kétfelé húzzuk a két végénél: ezt imádja. Meg azt is, amikor hason fekszik, és a lapockáit, vállait maszírozom. (A párom azt mondta, nem szabad erősen, mert még nekik nem olyan az izomzatuk, mint egy felnőttnek. És a gerincet sem szabad masszírozni!)

És azt olvastam, hogy a gyerekkel kapcsolgattassuk fel-le a lámpát (Csabi tutira nem vette még észre az összefüggést a kapcsoló és a világosság közt, mindegy). Egyszer meg az elektromos sütő óra beállító gombját nyomkodtattam vele: nagyon tetszett neki, hogy pittyegett.

Mona, hogy viszed magaddal a gyereket? Csabi is szereti, ha kiviszem a karomban a konyhába, fürdőszobába, dehát szinte semmit nem tudok így csinállni.

Ágnes

Kép
agnes2000

Ja, mégegyet szeret Csabi: a hátra fektetem az ágyon, elé teszem a két mutatóujjam, hogy fogja meg, majd így háton fekve a karjánál fogva lassan fel-le huzgálom végig az ágyon. Az ágy végénél kicsit felhúzom, félig ülésbe, és így lényegében a fenekén fordul meg. Mondjuk sosem kérdeztem meg a védőnőt, hogy ez nem árt-e a gerincének. De csak nem árt.

Ágnes

Kép
agnes2000

Fogacskákhoz nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bonitámnak még nincs, csak egy csomó nyálacska, meg gyömöszöli a szájába, amit csak elér :)
dytt

A kislányom azt szereti pl. ha az ölemben ül, megfogja a pelust én el kezdem húzni a másik végét, és mondom viccesen, hogy add oda, add oda..erre ő még jobban húzza maga felé és nevet, végül elengedi jó sokára és akkor a feje fölött lóbálom a magasban egyik oldalról a másikra a pelust, hogy anyáéééééé és akkor kacag, de akkorákat!

Meg amikor háton fekszik, akkor egy kis plüss labdácskát dobok a lábaihoz, na az nagyon leköti, rugdossa, megpróbálja a két lábfeje közé fogni és felemelni, stb..
dytt

Sziasztok!

Tusimi
mp3portal.hu-ról szoktam letölteni a gyerekzenéket.

Szenilla
Mégsem az én babám a legnagyobb. :))))
Apor 71 cm körül van és 8,2 kiló még mndig. Lassan Berti lehet utoléri. :)

Hozzátáplálás
Tegnap olvasgattam a Dr. Spockot. Viki nem gabonafélét javasol először, hanem zöldséget és gyümölcsöt. Azt írja a gabonafélékről, hogy Amerikában divat, de íztelen és csekély az értéke.
Írja, hogy fontos hogyan etetjük a babát, mert már csecsemőkorban megalapozhatjuk a felnőttkori elhízást, a cukorbetegséget vagy a magas vérnyomást.
Azt írja, hogy ne adjunk nekik olyan bébiételt amiben cukor van, semmi esetre sem. Írja, hogy a gyümölcsbe ne tegyünk kekszet, mert nagyon hízlal. (Apor unokatestvére lassan nagyon csúnyán el van hízva és napi 2 kekszet eszik! Én már annyi mindent próbáltam nekik elmagyarázni, de nem hallgatnak rám. Most már nem is érdekel.) A burgonyáról azt írja, hogy jó mert laktató és tartalmaz értékes anyagokat, de ha a baba nagyon hízik, akkor azt ne adjunk neki.
Azt hiszem ezeket akartam megosztani veletek.

Anita

KépKép

KépKép
anika78

Sziasztok,

Úgy látom, nem csak mi eszünk ilyen gyakran/sokszor! :wink:

Én is Anitával értek egyet, jó sok cikkel elolvastam a hozzátáplálással kapcsolatban, én hiszek abban, hogy most alapozom meg az egészet, mármint az étkezési szokásait, most alakul ki a kicsi ízlése stb. Nem szabad cukorzni, sózni, fűszerezni még…
Én emiatt határozottam ellenzem a cukrot, cukrozott bébiételeket, édes kekszeket stb! Valahol azt is olvastam, hogy van, ahol azt tanácsolták, hogy ne is az édes gyümölcsfélékkel kezdjük a hozzátáplálást, hanem zöldségekkel. Mondjuk mi almát kóstoltunk először…
Na végülis mindenki úgy csinálja és azt ad a saját gyerekének, amit akar, mindenki szíve-joga, hogy eldöntse, ez csak a személyes véleményem. :)
Amúgy itt van néhány érdekes cikk, érdemes böngészni:

http://www.szoptatasportal.hu/taxonomy/term/11

Tusi,
Szerintem a citromlé lesz a bűnös, én úgy tudom, hogy citrusféléket még sokáig nem ajánlott nekik adni, mert hogy allergizál. Én nem adok neki még egy jó darabig, az biztos.
Zenét mi a DC-rél töltögetünk le.

Mi is a nappaliban fürdetünk, a kiskádat a dohányzóasztalra állítjuk. Ugye írtam, hogy nagyon-nagoyn kapálózik mostanság, meg sír, :? :shock: így most pár napja vele fürdök a nagy kádban. Ez tetszik neki. A kiskádját már ő is végigéri, de szerintem mi nemfogunk neki nagyobb kádat venni.

Lányok !!! Mindjárt anyák napja!!! Az első!!! :P :P :P :wink: :wink: :wink:

Jó pihenést,

Dylkai

Kép
dylkai

Ja, meg én a bébiételek cukrozásában is a gyártók haszonhúzását látom, üzleti érdeket sejtek :oops: :? :
Valaki felhozta az Univert. Van gyártó, aki tesznek bele cukrot, mert a babáknak így jobban ízlik, van, akik nem cukrozzák. Ugye nyilánvaló, hogy a babák az édesebbet eszik meg könnyebben, az anyuka ezt látva azt mondja, ez a bébiétel (a cukrozott) a jobb, finomabb, így legközelebb is az veszi majd meg. A gyártónak meg így nő a haszna…. Szerintem.
Na, most már eldugolok. Remélem senkit nem bántottam meg.
:oops:

Dylkai

Kép
dylkai

Tusi! Azért nem semmi, ilyen észrevétlenül fogat növeszteni. Nagyon ügyi Zita baba!

Ágnes! Épp most olvastam az egyik kismama magazinban a fogápolásról és azt írja, hogy már az első fogacska kibújásától el kell kezdeni a fogápolást. Egy kis gézdarabot kell az ujjunkra tenni és azzal kell esténként áttörölgetni a fogat.

Dyt, Meli! Jelöltelek Titeket az iwiw-en!

Macsek! Nagyon szépek a kisfiaid! Látom Nálatok is nagy a szerelem, olyan jó!!!!

Szenilla! Jó, hogy visszatértél. Gyönyörűséges babád van Neked is!

A következő montázs lehetne fél éves képekből. És arra gondoltam, hogy csinálnék egy e-mail címet, amire átküldenétek a képeket, hogy a többieknek meglepi legyen. Hmmm?
Vendég

Sziasztok!

Tusi, Ágnes,
gratula a fognövesztéshez! Kornélnak is ömlik a nyála, meg veszettül rág mindent, de nem várom úgy a fogat, mert Márknál szintén ez volt és az első foga 1 éves korára nőtt ki! Azt hittük, már nem is lesz foga. Mondjuk akkor beindult neki és jött egyszerre négy is.

Szenilla!
Mi is szenvedünk a szem váladékozásával, volt 2 szemcseppes kúránk, de csak rövid ideig oldotta meg a dolgot. Több helyről olvastam, amit te isrsz, hogy az átmosás sem segített, így folyamatosan szenvedek, hogy vigyem-e vagy sem...

Fürdés:
Kornél 3 hónapos koráig bírta a kiskádat, onnétól kezdve állandóan a falától kirúgta magát, nem bírtam tartani, így azóta a nagykádban fürdik, én térdelve tartom. Várom már amikor a két fiú együtt fog fürdeni.
Amúgy annyira imádom, hogy két gyerekem van, úgy szeretik egymást. Biztos lesznek még harcok, de szerintem nagyon kell egy gyereknek, hogy legyen tesója. Sokat adnak egymásnak. Kornélt legjobban Márk tudja megnevettetni.

Játék/szórakozás: én is hurcolom Kornélt mindig magammal, szereti figyelni, hogy mit csinálok és közben bohóckodok neki. Berakom a hordozóba, leteszek neki egy pokrócot, ha nagyon nyügi, kenguruzunk.

Mennem kell uzsit csinálni, mindenkinek jó pihenést!

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Az én korom 30. :)
Engem is meg lehet jelölni az iwiwen. Borbély Anita Dunaújváros. :)

Tusimi!
Van Zitának foga? Erről lemaradtam. :) Én is gratulálok!

Már többször kérdeztem, hogy vezettek e naplót a babákról?

Lafie
Jó ötlet! Hamarosan küldöm Apor fél éves képét. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78

Dylkai

Jó linket küldtél.
Ez az oldal is írja, hogy ne kapjon a kisbaba semmi szilárdat 6 hónapos korig, már ha van anyatej. Én is kíváncsi lennék, hogy Apor milyen ízt hogyan fogad, de hallgatok a gyerekorvosomra is. Még 14 nap és mi is eszünk mást is, addig nem. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78

sziasztok

uj adatok a tablazathoz: sajna mi 2 hete 6800 g vagyunk... :evil:

Kép
Kép
meli78

két hete voltunk 6780gr és 64cm.
Cukortól sztem nem lesz baja. Én nem is érzem benne...
naplót nem vezetek.
Én azt vallom tesó kérdésben, hogy nem testvért szülsz, hanem gyereket. Ettől függetlenül lehet lesz még egy...De nem rögtön. Vissza kell mennem dolgozni elötte, mert 6 év itthonlétben meg is hülyülnék, és a karrierem abból a szempontból fontos, hogy nem mindegy hogy ha elvégzem a fősulit, akkor 31 éves pályakezdő vagyok egy gyerekkel, vagy 35 éves pályakezdő, két gyerekkel...

Kép
nyafi

Anika bejelöltelek iwiwen!

Lafie
Milyen vékony vagy!!!! Én fogyóznék, de nem megy..most is csokikát majszolgatok :)

Nekünk a Kecskeméti vált be!

Én nem tipikus babanaplót vezetek, hanem van egy kis noteszom és abba felírom minden este, hogy aznap mit történt, mit csinált a baba, de csak szűkszavúan,. mert kicsi. szóval ez nam Az a babanapló, amit készen megvesz az ember a boltban és kitöltögeti.

kinek hogy sikerült a május elseje?
dytt

Hahó,

Kinek hogy telt a mai nap? Mi voltunk sétáltunk a városban egy nagyot, fagyiztunk is, tele volt túristával a város...
Képzeljétek, Dorkát ki kellett venni a kocsiból!!! Fogalmam sincs mi baja volt, de elkezdett nyöszörögni… :? :shock: aztán végül nagy nehezen elaludt. Csak lestünk a férjemmel, hogy mi baja van, mert amint kimegyünk, mindig aludni szokott. :shock: :?

De jó, már vannak „fogas” babáink! Nálunk is még csak nyáladzás van, meg mindent töm befelé a szájába.

A kedvenc játék most az, ami csörög, zizeg, pl. egy 10-es csomagolású papírzsepivel tök sokáig elvan… :) Amit megfigyeltem, hogy „ráun” a játékaira, mindig keresni kell neki vmi újdonságot. Minden új anyagú, formájú, színű játéknak/bigyónak nagyon megörül, rögtön megragadja, elkezdi forgatni, nézegetni, szájbatömni. De minden csak egy ideig érdekes…sajnos. Lassan már nem tudok én se semmi újat előkotorni itthon. Meg a csörgőzés nálunk is megy ezerrel, annyira, hogy szegény néha fejbe is kólintja magát vele.

Már minden baba forog?
Mert nálunk még nem nagyon van forgás. :cry: Eddig 3x sikerült hasról hátra, meg 1x fordítva, amit meg sajnos nem is láttam, hogy sikerült neki. :cry: Egyszer csak mire bejöttem a szobába, hason lett. Pedig utál hason lenni!!! Kb. 2 perc és nyöszörög. Ez normális? A doki szerint sok baba nem szeret hason lenni, nem kell aggódni.

Szenilla, Macsek, jók a képek, édesek a gyerekek! Én is nagoyn sokat fényképezem a csajszit!!! Amikor letöltöm gépre, nem győzöm törölni, mert hogy egyszerre egyféléből csinálok 5-10-20 képet is, aztán a végén meg a bénábbakat kiszóróm.

Lafie,
Tök jó ötlet az újabb montázs!!!! :) Teljes alakos kép v. portré legyen?

Súly: Dorka most 7350 g.

Én sem írok babanaplót, nekem is egy füzetem van, amibe kezdettől fogva írom a szopizások idejét, mikor mennyit eszik, evett (tej/táp), pelusokat stb. És ha vmi érdekes történt aznap (voltunk oltáson, ki volt aznap babalátogatóban, ma először megfordult stb. …), akkor azt is odaírom. :wink:
Anita, te vezetsz naplót?

Valaki kérdzete a krumplit, én még nem adtam neki, csak almát, de ezt találam (lsd. fentebbi link):

6-7 hónapos korban: az alma mellett talán a burgonya alkalmas leginkább kezdő ételnek a kisbabák számára. Ritkán okoz allergiát, íze pedig meglehetősen semleges. Jól keverhető más összetevőkkel, például anyatejjel, répával, almával. A vízben megfőzött, hámozott krumplidarabok vitamintartalma azonban nagyon alacsony, ezért jobb, ha héjában főzzük vagy sütjük meg a krumplit, így kevesebb vész kárba értékes C- és B-vitaminjaiból. Utána húzzuk le a héját, a belsejét pedig turmixoljuk össze egy kis lefejt anyatejjel vagy tápszeres babáknál tápszerrel. Sok baba rajong az almás krumpliért, ebben az esetben párolt vagy sült almával turmixoljuk péppé a burgonyát.

Jó éjt,

Dylkai

Kép
dylkai

Sziasztok!

Dylkai
Igen vezetek naplót, de csak azt a kitöltögetőst.
Minden nap eltervezem, hogy igazi naplót fogok írni a babáról, olyan blog félét. Főként este van rá időm, olyankor meg nagyon fáradt vagyok hozzá.
A forgás tudtommal fél éves korig nem árt, de leht az sem baj, ha később. Minden baba másképpen fejlődik. Függ a súlytól is, egy vékony baba hamarabb csinál dolgokat.
Apor forog, kúszik, négykézlábra még nem állt, de hamarosan fog szerintem. Már próbálkozik.

Krumpli
Valóban értékes, én csak azt fűztem hozzá, hogy könnyű tőle meghízni.

Május 1. :)
Voltunk egy botanikus kertben sétálni, ami a mi utcánkról nyílik.
Semmi különös, más nem történt. Még annyi, hogy a férjem egész nap a konyhában volt, mert Apor unokatestvérének hétvégén lesz a keresztelője és az egyik fogást, asszem a meleg előételt elvállalta. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78

Sziasztok!

A montázshoz azt is célszerű lenne megbeszélni, hogy hányszor hány pixeles képeket küldjünk, és akkor nem Lafie ideje megy azzal, hogy vagy húsz fotót egyformára alakít. Amúgy már várom is ezt az új montázst, akármi témája is lesz, az első annyira jól sikerült! :P

Dylkai, azt hiszem, remekül megfogalmaztad, hogy a bébikajagyártók hogy gondolkozhatnak.

Ágnes

Kép
agnes2000

Sziasztok!

Hozzátápi ügyben most már ti is látjátok, ahány táblázat annyiféle :lol: Vagy inkább :( Megegyezhetnének már. Pl van ami a sóska, spenótot kifejezetten hátra teszi, ez nmeg amit most valaki feltett előre. A meggy viszont eddig mindne általáam ismert táblázatban elől volt, ebben meg hátrébb. Csak józan ésszel lányok :wink:

Anita!

Berti 69 cm és 7930 gr. De hogy meddig azt nem tudom, mert most 2 napja megint alig eszik, 70 ml tápszereket meg fél üveg bébiételeket egyszerre :roll: És nem kapott BCG oltást, mégis elfogadták a kis piros pöttyöt ami van neki. Viszont köhög, de a doki nem hall rajta semmit.

Dylkai!

ha már párszor megcsimnálta az azt jelenti képes rá. Egyébként is 6 hónapos koráig kell meglennie.Berti épp 6 hónapos múlt 1 nappal amikor megfordult hátról hasra, azóta egyfolytában hasra fordul amimnt leteszem.

Dytt!

Nekem is nagyon fogyóznom kéne, de nem tudok ráhangolódni. 3 hónap múlva esküvőre megyünk, a férjem kollégájáéra, nem jelenhetek úgy mint egy tehén :roll:

És már szopi sincs, eddig ez volt az indok, hogy nem fogyózom.De azt hiszem itt a vége teljesen, most már max 10-20 ml-t tudok fejni negyed óra alatt, ez már nem éri meg a szenvedést. Pedig mindne este fejtem egyet sem hagytam ki, és hosszan, mégis pár hét alatt lecsökknet a tej 50-70 ml-ről 10-20 ml-re. Ez van :cry:

Tegnap berti az egyik alvásból felébredt, de nem sírt, gondoltam hagy játszon az ágyéban kicsit, fél óra után benéztem mert gyanús volt a csend, gondoltam megnézem hogy visszaaludt e, hát ott feküdt az ágy másik végében, nem ahová letesszük és letépte a légzésfigyelőt az ágy széléről, azt szerelte épp :shock:

KépKép
manó

Még egyszer cukor: Bár mint írtam én nem tartom károsnak, amennyi a bébiételben van. Szóval az univer nekem továbbra sem tetszik, van itthon most pár és nem olyan zamatos, valahogy nem olyan minőség. Ha valaki cukormentest akar akkor ott a hipp, megfizethető még és egyedül a sárgabarackjában van cukor, a többiben nincs. Kecskemétiben is az 5 hónapos korban valókban már sokban nincs cukor. Mindíg nézéttek meg az összetvőket.

Anita!

Cuki vagy :D Bár én azt gondolom ez nem úgy működik hogy ma baja van tőle, holnaptól meg nincs mert betöltötte a 6 hónapo, de tök jó hogy vannak elveid és így kitartasz mellettük. te biztos nagyon következetes anyuka leszel a késöbbiekben is, énekem néha nem megy :oops:

Az unokatesó kajálása szerintem erősen kimeríti a véglet kategóriát, nem értem miért kell neki keszet adni, mikor még nincs 6 hónapos, meg főleg hogy nincsenek hízási gondjai. Mondjuk én ezt a glutén dolgot is úg ygondolom hogy ha valaki nagyon hajlamos a lisztérzékenységre akkor úgyis az lesz, hiába csinálunk bármit, ha meg nagyon nem hajlamos akkor úgysem lesz az, de ott van a közutes kategória, aki kicsit hajlmaos, na annál számít hogy 6 hónapos kor előtt ne kapjon glutént. Csak hát előre nem tudhatjuk melyikba tartozik a gyerek.

KépKép
manó

Egyébként én 6 hetes koromtól kaptam glutént :oops: , tejbegríz formájában ráaádásul, na de nemvolt anytej, az akkori egyetlen tápszert kihánytam és a kemény 2800 gr-os születési súlyomból csak fogytam. Ez is egy más eset volt szerintem.

KépKép
manó

Dyt!

Még az ágyon fürdetésről, nekem is furcsa, bertitől úszik az egész fürdőszoba úgy pacskol :lol:

KépKép
manó

Lafie Nem kuldott az iwiw nekem uzenetet :cry:

Forgas: Mark is porog-forog a tengelye korul. Hatrol hasra is atfordul, ha leteszem a hatara, az az elso hogy fordul a hasara. Forditva ritkabban csinalja.

Jatek: felfedezte, hogy eleri a forgo zenelo jatekat a feje felett, most az cibalja. El kell majd tegyem, hogy ne huzza a fejebe.

Majus1: mivel nalunk valasztasok lesznek, igy minden part nagy bulit szervezett. Mi is kimentunk a zoldbe, nagyon jol ereztuk magunkat. Markot nem zavarta a hangzavar, nem volt meg zsugos sem, pedig mostanaban az szokott lenni. Kép ezerrel duborog mellette a zene Kép zsofi kampanyol

Kép
Kép
meli78

Sziasztok!

Manó
Biztosan azért apad a tejed, mert Berti nem szopik jól. Mostanában Apor sem. De annyi van, amennyi kell neki, lefagyasztani nem fagyasztottam le 2 hete. Az unokatesó gluténmentes kekszet kap, de szerintem akkor is fölösleges egy túlhízlalt babának kekszet adni az almába, ráadásul kettőt.

Meli
Erdélyben mi Magyar Polgári Szövetségesek vagyunk, nem RMDSZ. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78

Játékötletek, ha valaki tud németül.

http://www.babycenter.ch/baby/babyspiele/wir_spielen/

KépKép

KépKép
anika78

Anita!

Egyáltalán nem szopik kb 2-3 hete:( Ezért fejtem esténként de egyszerűen nem tudom így fenntartani a tejtermelést sajna. Amíg xsak éjjel szopott addig is lassan apadt el, szerintem ezért hagyta abba végleg. A végén már 3-5 percig kellett szopnia hogy egyáltalán beinduljon a tejleadó reflex:(

Gluténmentes kekszről még nem hallottam, hol lehet azt kapni? Csak a milupa és a hipp kekszet ismerem, de azok gluténesek.

KépKép
manó

anita

a ferjem fuggetlen tanacsosjeloltkent indul, igy zsofi ellenkampanyolt :lol:

babanaplo: en is egy fuzetben jegyzem le az aktualis adatokat, majd fel ev utan szamitogepen megszerkesztem ugy a naplot, hogy fotokat is teszek bele. Annak idejen zsofinak is keszitettem.

lafie: megjott az iwiw-es jeloles :D

Kép
Kép
meli78

sziasztok!

Ma olyan gyönyörű nap volt, nem?

Kép
dytt

Elszúrtam a vonalzómat..de mit?????????????,

Kép
dytt

???

Kép
dytt

igeeeeeeeeeeeen sikerült

Kép
dytt

Na jól elbeszélgetek magammal :)

Ma Boncsim hasról hátra átfordult a másik keze irányában is és ráadásul hátról oldalra is..lehet lassan ő is oda-vissza fog forogni!!!!!!!!!

Jaj lányok, én amikor fölrakok fotót, azért teszem, mert hátha kíváncsiak vagytok épp hogy néz ki a kicsikém..amikor ti teszitek fel én csak a babákat látom!!!!
Szóval igazán a hátteret soha sem néztem ... és az a fürdetős kép, amit fölraktam, az az egyik kedvencem, olyan édesen mosolyog a Bonitám SZERINTEM...de azt SENKI nem vette észre, csak azt, hogy az ágyon fürdetünk..ezen annyira elszomorodtam...ágyon fürdetünk, ez van, nem költök felesleges dolgokra, az állvány nekünk az, így vált be a fürdetés...

Remélem nem haragszotok, de ezen napok óta rágódom... :(

És pl. mi Kecskeméti kaját veszünk, szerencsére az vált be, mert még megfizethető, egy 300-400 Ft-os bébikaját meg sem vennék, nem vagyunk gazdagok, megnézem mit veszek...de ezt nem szégyellem és úgy érzem azért a kicsikém mindent megkap Tőlünk...

Kép
dytt

Kép Kép Kép Kép

Kép
dytt

Kép

Kép
dytt

Bocs, egy fotót kétszer raktam fel!!!!!!!!!!! :)

Kép
dytt

Egyébként akiknél már van fogacska, megelőzte a kibújását nyűgösség, esetleg olyan, hogy éjjel előtte fölébredt, pedig addig átaludta az éjszakát??????????,

Kép
dytt

babanapló: nekem van egy, nagyon szeretem.

május 1.: Balcsin voltunk , most jöttünk haza. Sajnos csütörtökön nagyon nyafis volt Benő, rengeteget sírt. Ma viszont nagyon jókedvű volt. :)

Anita az én Spock - könyvemben első helyen írja a gabonaféléket, aztán ki van csillagozva alulra, hogy Magyarországon a zöldség és a gyümi ajánlott.

Benő evett már almát, banánt, körtét, sütőtököt, szőlőlevet is. Krumplit már napok óta próbálok adni, de mindig elbénázom a készítést. Most főztem a Balcsin, de csak krumplinyomó volt lent, úgyhogy nem sikerült jól pépesíteni (a kutya ette meg). :?

Vettem neki Hippes innivalót, csipkebogyó-tea és almalé, szőlőlé és arónialé van benne és nagyon imádja Benő. Vízzel higítom neki. Elég sok folyadékot iszik az utóbbi néhány napban. Egy nap alatt megeszik 80-100 ml-t is. Ez a lé tök jó, nincs benne cukor meg egyebek.

Kép
vargaviki

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: