A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

A lényeg....
reggel 7.15-re bevitt a párom a kórházhoz a véradóba...
Terveim szerint a továbbiakban úgy zajlott volna,hogy....
leveszik a terheléseshez és a teljes vérvételhez a vért,beadom a vizeletet,átmegyek a másik épületbe,ott imét szúrás,leveszik a vércsoport ellenanyag vizsgálathoz a vért...elmegyek a büfébe,veszek tejet,zsemlét visszamegyek az eredményért,eszek és 2 óra múlva leveszik az újabb vért...de azalatt a 2 óra alatt megkeresem a dokit és megnézi a lepényt....addigra bejön anyum is és együtt elmegyünk bugyit és hálóinget venni....

Ehhez képes.....
reggel 7.15-re bevitt a párom a kórházhoz a véradóba...
Van egy külön ablak,ahol a kismamáknak,kórházi dolgozóknak és a cukrosoknak soron kívűl adnak sorszámot....Ott kb 8-an álltak már akkor is...és persze mindenkinek volt valami probléma a lapjával,tehát 3/4-ed óra sorbanállás után mire megkaptam a sorszámot már szédelegtem...(sorszámom211,várakozók nulla)
amikor már fél óra is eltelt és már a 220-as számot hívták be bedühödtem és bemente...a nő nem látta,hogy a 211-es számmal is várnak... :twisted:
Levette a vért és mondta,hogy akkor itt és most egyem meg a zsemlét,üljek le és 1 óra múlva menjek be,leveszi újra és szevasz...
Persze zsemle,tej sehol...át a büfébe,befaltam és vissza...közbe megjött anyum szerencsére!!
Ugyanis amikor 2.szor levette a nő a vért,kimentem és olyan rosszul lettem,hogy szégyen vagy nem,ülve elájultam és lefordúltam a székről....(olyan puklim van.....)Erre anyum elkezdett sipítozni,mindenki engem lesett,hoztak 1 hordágyat és a kórház összes folyosóját érintve (persze sz összes ismerősöm akkor volt arrafelé) áttoltak az ambulanciára,ahol én felálltam és mondtam,hogy oké mostmár jól vagyok és elindultam....
a doki akivel találkozni kellett volna,pont akkor jött...bevitt Uh-ozott....Sajna a méhlepény meszesedése a terhesség napjainak számával +5 és fél hétnek felel meg....de egyelőre a bébi úgy kapja a táplálékot és az oxigént,mint a 38 és fél hetes babák!!!!
Az Nst-n oké volt minden....

Röviden ennyi
Vendég

De van fasza fenekes bugyim és zoknim,meg új táskám,meg vakdugó a konektorba,meg minden ami kell....De hálóing vagy pizsi nincs.... :twisted:
Vendég

Csiri minden nap írjál lécci!!!Nem érdekel,hogy témábavágó vagy sem...a depressziós én vagyok NEM TE!!!
Te vidám vagy és jókedvű...

Az ,hogy ki látott hordágyon fekve ne érdekelljen,aki a legjobban bámult,hamarosan azt fogják hordágyon tolni...ez ilyen mörfi törvény féleség...

Örülök ,hogy az ultrahang rendben van..nem írtad a súlyát a babának!!

Móni állatira tetszik,hogy csak 2 kilóval vagyok nehezebb nálad,ne haragudj de legyezgeti a hiúságomat :lol: Akkor én is olyan jól nézek ki????? :shock:
Vendég

Csiri: azért én nagyon örülök annak, hogy a babával és veled minden rendben van!
Már nagyon megijesztettél!!!!!! Egy ájulás hál' istennek annyira még nem nagy baj. Csak az ijedtség (az olyankor nagy!!!)!
bszilvi25

Hazaértem én is....

Csiri
Akkor jó napod volt... :cry:
(azt nem értem, hogy miért kell 2 külön helyen levetetni a vért... miért nem lehet egy helyen szúrni az embert... és a vérmintát átküldeni a megfelelő helyre
:roll: )

Csuklás
Természetes dolog... a baba gyakorolja a légzőmozgásokat... megszületés után is elég gyakran csuklanak...és ez őket nem zavarja...

Elfáradtam a vásárlásban... a gőzmozdony nem fújat úgy, mint én....
:cry:
Vendég

Bari!
A hordágyon tudod mi idegesített a legjobban????
Hogy felcsúszott a nacim szára és kilátszott a nylon bokazoknim,ami úgy vágta a megvizesedett és viszeres fehér lábaimat... 8) :?
és teljesen megvagyok róla győzödve,hogy most mindenki arról beszél :lol:
Vendég

Bébi súllya:Nem nézett adatot a méhlepénnyel volt elfoglalva,én meg annyira izgultam,hogy meg sem kérdeztem :oops: :? :shock:

Gigi!
végülis levették egyszerre a vért,csak nekem kellett a kémcsövet és a laborospapírt átvinnem a másik épületbe!!!!
Vendég

csuklás:nekünk átlag napi 3!!De nekem tetszik addig is folyamatosan érzem..úgy mint most is!!

De a lányom keményebb volt ő méhen belül és kivül is napi 5-6 órát csuklott,és a mai napig 5x annyit mint az átlag úgyhogy én edzett vagyok ilyen téren!!az apja egyszer már korházban is volt amikor 4 napig csuklott
Vendég

Csiri ne haragudj de akinek ez elég beszédtémának ,hogy egy 8 hónapos terhes kismamának milyen a lába az is elég szegény lelkileg,én eleve térd nacit hordok és olyan a lábam akár a zongoráé de kit érdekel!!
Sajnos víz rajtam is van bőven :(
Vendég

Szerintem a mi topikunkban mindenki a csinos kismama kategóriában van!!
Igy van vagy elfogult vagyok???
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:50-kor.
pironya

Magamról nem beszéltem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:51-kor.
pironya

Csiri
Bizony, arról beszélnek... :wink:

A DM-ben vettem egyszer használatos bugyit... 5 db... és nem volt 600 Ft... és vettem betétet (bár a kórházban adnak)... meg feltankoltam pelenkából... mindegyik gyerek kapott 2-2 óriás csomagnyit...
Vendég

[quote="bárány"]S írta:bárányzerintem a mi topikunkban mindenki a csinos kismama kategóriában van!!
Igy van vagy elfogult vagyok???

Bizony :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Itt mindenki nagyon csinos!

Én még szerencsére nem vizesedem :lol: :lol: :lol: :lol:

És ha kibírom a holnapi napot is 2in1, akkor minden okés lesz...
Vendég

Nekem ez olyan furi Gigi, hogy igy irod a holnapi napot!
Én roszul is lennék, ha junius elött jönne a baba!
Tudom, hogy tagnap vagy tegnap elött részletezted az okát.......
bszilvi25

Gigi Petivel ilyenkor már 5 hete nyitva voltál nem??
Akkor most mi okod lenne hogy ne bírjad még?akár hetekig
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:51-kor.
pironya

Olyan egyszer használatos bugyit én is veszek!!!
Sose láttam még olyat!!
Tök kiváncsi vagyok rá!!
Gondolom a napi 4-5 elmegy...tehát kell egy 4-5 csomag!!
Ti,hogy gondoljátok?????????,
Vendég

[quote="bszilvi25"]N írta:bszilvi25ekem ez olyan furi Gigi, hogy igy irod a holnapi napot!
Én roszul is lennék, ha junius elött jönne a baba!
Tudom, hogy tagnap vagy tegnap elött részletezted az okát.......

Ááááááááááá.... nem érnél rá rosszul lenni... lenne egy megoldandó feladat, amit maximálisan el kell látnod... hiszen ott van a pici Drágaságod... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csak május 20-a után születik Tomi... megígértem apának... nyugodtan elmehessen egy konferenciára Brüsszelbe... legalább hoz nekem finom belga csokit, sört.... :wink:
Vendég

[quote="bárány"]O írta:báránylyan egyszer használatos bugyit én is veszek!!!
Sose láttam még olyat!!
Tök kiváncsi vagyok rá!!
Gondolom a napi 4-5 elmegy...tehát kell egy 4-5 csomag!!
Ti,hogy gondoljátok?????????,

Miért kell annyi bugyi???? :roll:
Én napi 1-gyel, esetleg 2-vel számolok... a betétet cserélgetem benne....
Vendég

Mi is a május 20-at tűztük ki, addig jó lenne, élvezné a kuckóját a bébikénk, akkor töltöm a 38-at :)

Csiri, milyen jó, hogy eddigre már minden el van készítve a bébinek, nem kell még azzal is bajlódni. A lényeg, hogy Ő jól van és figyelnek rá.
Most akkor hetente NST?

Kép

Kép
[/url]
stella40

Kép Ilyen a doboza...

Kép
Vendég

Állítólag azt az egyszer használatost is ki lehet mosni, úgyhogy nem kell olyan nagy mennyiség.
Ja, és a kórházba érdemes vinni puha papírtörlőt, zuhanyzás után azzal jó alulról megtörülközni.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Pironya!

Eddig velem sem történt ennyi minden egyszerre és mostse történt volna,ha anyum nem kezd el sipítozni,hogy mindjárt meghalok!!!! :twisted:
Igen,most 2 naponta kell mennem nst-re,illetve hétfőn újra Uh!!!
De akkor már lesz a dokim is!!!!

Bari!
Poénnak szántam a nylonzokni affért (amúgy tényleg idegesített),de úgylátom gyengére sikerült....mármint a poén... :oops: 8) :? :lol:

Gigi!
Petid 2,5 kilóval született ugye?35.hétre!És volt még inkubátorban????
Vendég

tudom,hogy nem divatbemutató,de ezek a bugyik olyan vízhatlan anyagból vannak???? :shock: :shock: :shock:
Vagy pamut???
Vendég

tudom,hogy nem divatbemutató,de ezek a bugyik olyan vízhatlan anyagból vannak???? :shock: :shock: :shock:
Vagy pamut???
Vendég

Nekem ilyen bugyi gondom nincs :oops: :oops: :oops:
Nagymamám (aki most 81 éves, egyem a kis szívét!!) vett NEKEM ilyen bugyit, hogy télen ne fázzon meg a kis seggem....
mutatom: Kép
Szerintetek????????
Na majd most jó lesz! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

De amit mutattál Gigi, az nem rosz!!
bszilvi25

Csiri - örülök, hogy neked és a babának nincs semmi bajotok, akkor most gyakrabban nézik majd a méhlepényed?

Egyszer használatos bugyit én is vettem 2 csomagot, de csak azért mert az első szerintem már nem jön fel rám. Nem tudom miért gondoltam, hogy M-es kell a végére, így vettem egy csomag L-est is. De ami szerintem még jobb, tena fix betétrögzítő nadrág, patikában 305 Ft/csomag és 2 db van benne és mosható, ebből vettem 2 csomagot, ennyi csak elég lesz.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Az én eldobhatóm olyan mint a Gigié.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Most már tényleg minden elintézve a bébi érkezésére....szobája rendben,apaságit elintéztük,hazahozósruci oké,kórházi cucc nagyja összepakolva....
pelus,hálóing és betét hijja van csak....

Viszont úgy terveztem,hogy május közepén még festek hajat...ezt lehet,hogy most még a héten megkellene csinálnom.... :roll:
Vendég

Mi vasárnap festettünk, a következőt május végére tervezem, ha addig nem jön Picur. Akkor mennénk elvileg 2 esküvőre is, de valamiért úgy érzem, hogy akkor már hárman leszünk.

Manka

Kép

Kép
mankabi

figyi már lányok!!!!!
A jód amivel a műtét elött lekennek az kijön a ruhából????
Vendég

Csiri
Ezek a bugyik olyan anyagból vannak, mint a műtős sapkák, szájmaszkok... egyszer használatos műtős köpenyek...

Peti 35+0-nál született... 2,70 kg és 48 cm volt...
Hajnali 0:45-kor született... éjszaka ott volt a szubintenziven megfigyelésen, nem inkubátorban, hanem ilyen nyitott, melegítős ágyban volt, én reggel 6 körül kerültem le osztályra... akkor mentem is egyből hozzá... akkor megkaptam... mikor 1/2 8 körül bejött a prof, megvizsgálta és azt mondta, hogy jobb lesz a gyereknek a mamijánál... és 4 naposan hazajöttünk :lol:
(délelőtt tettem fel 1 napos Peti képet)
Vendég

Csiri
Elég nehezen... ecetes ollóval... :evil:
Vendég

Csiri, amikor műtenek nem lesz rajtad ruha.

Kép

Kép
[/url]
stella40

[quote="stella40"]C írta:stella40siri, amikor műtenek nem lesz rajtad ruha.

Műtét után is meg tudja fogni a ruhát, ahogy a bőrhöz ér....
Vendég

Kép 2006. július 18-án....
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:52-kor.
pironya

Csiri azért értem én a poént! :lol: :lol: :lol:

Gigi én nem tudtam,hogy betétet is lehet abban a bugyiban cserélni,azt hittem el kell dobni úgy mint a betétet!!
De ahogy visszaemlékszem nekem a rendes bugyit is a kukába kelett többször is dobnom
Vendég

Ggig:most nagyobb a hasad,mint akkor
Vendég

Kép
Kép
Kép

2008.04.29-én...
Vendég

Én fél egy év múlva!!
Külömben a küszöböt fogjuk rágni.. :lol:
Vendég

Pironya: én megmondom őszintén 2 éves koráig maradok itthon vele.
Maradnék én szívem szerint akár többet is, de most a lakást béreljük, ha összejön a jelzálog, akkor meg arra fizetem ki ezt az összeget, ami havi 100ezer.
2 évig kapok igy is kb havi 100ezret, ami fedezi azt mint most.
De utána a gyes nekem elég karcsú!!!!
bszilvi25

Gigi nagy a hasad vékony maradtál szerintem pont a legjobb párosítás,te is tökéletes kismama vagy
Vendég

Bari
Az a pláne ezekben az egyszerhasználatos bugyikkal, hogy nem kell vesződni a mosással... egyszerűen kidobja az ember...vagy még a kínai, 100 forintos bugyi is jó...
A lényeg, hogy ne sajnáld kidobni...
(azért nem is veszek olyan tena fix bugyit, azt is ki kell mosni...)
Vendég

Piro
Én gyed-en itthon maradok... utána vagy munka, vagy kistesó...

Szilvi
Hogy fogsz te havi 100ezret kapni :roll:
Vendég

Szilvi
A GYED maximum bruttó 96600Ft... ebből vonnak adóelőleget, nyugdíjjárulékot... olyan 50000 körül van, mire a számlára kerül...ehhez jön a családi pótlék még...
Vendég

ment pü GIGI
bszilvi25

Nekem sogornőm is 96.000ft-ot kap,családival együtt.
120.000-al volt bejelentve.
Én is.

Kata&Milán

oszman777

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: