A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Regi Na látom már fel is tetted.
Nagyon jók a képek, milyen ügyesen ül már Ő is :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szerintem jó, legalább egy kicsit kikapcsol:
http://torrent.hu/e107_files/downloads/csoda1.swf

KépKép
Kép Kép
l.móni

Juba drága, köszi az ötletet, Te tényleg nagyon értesz a pisihez! ;-) Az a baj, hogy reggelre és friss pisit kell produkálnunk :shock:
Megértelek, hogy nehéz a nappali és az éjszakai bevetés. De a szülők leírásait olvasgatva mindenhol azt látom, hogy ez a legnehezebb időszak (6-12 hó között), mert annyi minden történik egyszerre a babákkal. Amióta ezt tudom, egy fokkal könnyebb a dolog, mert már nem várom el, hogy Ádi átaludja az éjszakát, örülök, ha mégis (de az elmúlt 2 hónapban nekünk 1 db ilyen éjszakánk volt, hogy este letettük, hajnalban kelt -- reggelnek azért a fél 6-ot továbbra sem nevezném :wink: )

l. móni: szerintem Cicusod olyan gyors ütemben fejlődik, hogy nehéz lépést tartania saját magával, ezért is lehet nyügi többször (csak tipp).

Fleur: szó szerint ugyanazt mondtam apának sokszor az elmúlt hónapok alatt, mint Te, hogy alvásilag jobb volt a helyzetem Ádó újszülött korában. KITARTÁS!!!

Tudjátok, nekem az a furi, hogy teljesen jól látszik, hogy a babák többsége ebben a 2. félévben ugyanúgy nem alszik nagyon stb., erről mégis mintha hallgatna a szakemberek többsége... (a szülők nem...) Miért? Mindenki jön az első hónapok nehézségeivel, holott azért ez sem piskóta. Meg ezzel az átalvós dologgal, ami rögtön meg is szűnik, mihelyt a babák fogzani, mozogni stb. kezdenek. Érdekes.

Regi: Szelinád CSODÁLATOS! Ügyes, szép, csinos kislány!!!!!!!!!!!

No, mindjárt jövök pár Ádika-vicces(kedik) képpel... egy bohóc a fiam. Tegnapelőtt óta meg már toppantgat is mindig az egyik lábával, mintha countryt akarna táncolni vagy parancsolgatni szeretne :wink:

Viranka: igen, mizújs Bálint baba pöttyeivel?

Kép
Kép
irina

Ja és egy pillanatra négykézlábra állt Ádó, remélem, fog még! :-)

Akkor kommentár nélkül:
Kép Kép Kép

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Tüneményesek a manók!!!! :D Utólag is minden szépet kívánok a hófordulós bébiknek!!!!

Ma voltunk dokinál, Zétim rendben van csak még picit meg van fázva. Orrcsepp maradt.

Most minden oké, használt a lesz...-om tabletta. :lol:

Kicsit zsufi az életem mostanában, nem jutottam gép elé. Nagytakarítottam, olyan jó, hogy készen van!Csütörtökön utazunk, van pár hosszú hétvégés program. Holnap remélem feljutok még. :oops:

Nagy vonalakban visszaolvastam. Betegeknek jobbulást!

Tali: nekünk a június lenne jó, május végén ismét apa problémás. :evil:

Megyek is mert Zéti valamiért bömbizik.

Az éjszakáink szörnyűek. :shock: :shock: :shock: Végig mozgásfejlődik, óránként ébred, 100x visszafektetem négykézlábról. Közben a szeme csukva van.

Olyan mintha jönne a felső foga is lassan... :roll: A két alsó már olyan édes!

Puszi, remélem tudok még jönni ma!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hello Lányok,

jelentem még az élők táborába tartozunk!!! :lol: Most már tényleg nem halogathattam tovább a bejelentkezést, mert ma este meg holnap is program ezerrel csütörtökön meg megyünk a szüleimhez a Balatonra.

Megvagyunk, jól vagyunk, 2 hete oltás után napokig horror volt, az első éjszakán konkrétan nem aludt csak 2x fél órát a kis drágám. Nagyon anyásodunk, vagyis reggel fölmászunk anya nyakába, este meg le. Kiköltöztünk a teraszra, imádunk ott lenni. Játszóterezünk hetek óta és hatalmasakat sétálunk. Szóval zajlik minden, csak gépközelbe nehezen jutok, akkor meg a levelezéseimet igyekszem bonyolítani. De cserébe nagyon vidáman telnek a napjaink a kis tündérlánnyal, próbálom minden percét kiélvezni, hiszen úgyis olyan hamar elmennek ezek a hónapok.

Nagyon sok lemaradásom van, úgyhogy zárójel-szerűen olvastam bele a sok-sok oldalba, az elejére meg a végére. :wink:

Anitja, szurkolok Nektek ezerrel, h teljesüljön az új-zélandi álom!

Viranka, hogy Te milyen drága vagy! Köszönöm a felajánlást (sedatif) már időközben persze beszereztem, de mostanában nem „kényszerültem rá” az alkalmazására. Ha úgy hozná a sors: Te hogy adagoltad? Lehet chamomillával együtt adni?

Látom körvonalazódik a júniusi tali! Szuper! Bennem felvetődött néhány kérdés: a helyszín megközelítése gk-val némileg problémás… vagy Ti hogy gondoljátok? És a mikró nem léte is okozhat némi gondot. (azt már le sem merem írni, h mi van, ha mondjuk ippeg esik az eső)

Képeket átpörgettem, micsoda édes-aranyos babácskák vannak itt. És hihetetlen, h mennyit nőttek!

Na, ezt most gyorsan elküldöm mielőtt elszáll a netem…

silka
silka

Akkor folyt:

Maggie: Berci! Igen-igen!!!! A férjem teljesen odáig van ezért a névért. Úgy képzeld el, h mikor még csak tervben volt Lizi, ő elhatározta, h mindegy, h fiú lesz-e vagy lány, (és h hogyan fogják hívni) ő Bercizni fogja és kész.(Meg Berkózni) Egész életében. És ez így is történt a terhesség huszonvalahányadik hetéig, mikor kiválasztottuk a nevét. Utána letiltottam róla… Mégiscsak gáz, h egy kislány van odabent, ő meg Bercizi. De annyira aranyos név!

Becézés: könyvet tudnék írni csupán a beceneveiről! Az egyszerűbb „mókusbetyártól” kezdve volt minden a „macskási jánosné”-ig… De ha mérgesek vagyunk rá, akkor Lizánna a neve. Apja most éppen Puli-nak hívja (eredete: Lizka, Liszka, Puliszka) :shock: Én meg próbálom letiltani róla…

Irina, ez a pisi ügy egy tragédia lehet, szegénykém. Olyan ügyik vagytok (Juba, ez Neked is szól), h megoldjátok! Szinte látom a lelki szemeimmel, h mit kell kínlódnotok, mire összejön a minta.

És persze Isten éltessen minden szülinapost, névnapost, hófordulóst, fogkibújóst, felállóst, elmászóst, kicsit és nagyot egyaránt!

Kép

silka
silka

Sziasztok!

Regi: de édes Szeli a hintában!!! :D Meg ahogy iszik!!! :D :D :D

Irina: olyan kis csibészes arca van Ádónak!!! :D

Silka: de jó nektek!!! Balaton!!! Én is úgy mennék már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma volt az anyák napi ünnepség az oviban!!! Szokás szerint nagyon megható volt!!! És Rebeka volt az egyetlen, aki az egyik mesejátékban rengeteg szöveget mondott! És hibátlanul!!!!!!! AAAnyira büszke voltam rá!!!

Kép Kép

VikDant is nagyon érdekelte a műsor:
Kép

Utána meg rámásztak a csajok:
Kép

De őt csak a sarokban lévő üdítős üveg érdekelte!
Kép

Ez meg olyan aranyos!
Kép

Kép
Kép
timi26

Lányok,

ki készítette a pudingos kosárkákat a talira? Feldobná a receptjét a gmail-re? (Ha még nincs fönn, mostanában nem jártam arra)

Jaj, és képzeljétek, múlt héten voltunk fotózáson. Van egy fotóművész barátunk, ő csinált néhány képet. Sajnos teljesen ad hoc jelleggel estünk be hozzá, úgyhogy nem tudtunk előkészülni rá (frizkó meg ruha). És sajna 2 perc alatt le kellett zavarni, mert Lizi tiszta nyűg volt. Már hónapok óta készültünk rá, de mindig csak toltuk ide-oda, úgyhogy most rövidre zártuk.

Na, azt hiszem mindent leírtam amit akartam. Ha mégsem, akkor tovább töltöm az oldalt :lol:

silka
silka

Irina! Ádónak nagyon szép a nevetése! És hogy huncutkodik! :D

Nekem valóban az első időszak volt a nehezebb, kb. 4 hónapos koráig, míg fájt a hasa. :cry: Szinte egész nap sírt (bár az éjszakákat átaludta), és állandóan ölben volt napközben, ölben is aludt többnyire. Ehhez képest sokat haladtunk előre. :D Bár hozzáteszem, hogy a Chamomilla nélkül éjszakánként sajnos óránként kelnénk… :roll:

Megtörtént az első kár: Szeli leverte a virágot, a cserép meg szilánkokra tört. Még jó, hogy nem magára húzta… :?

Timi26! Hát büszke is lehetsz Rebekára! :D Felvettétek videóra?

Silka! Akkor lássuk azokat a képeket!!! :wink:

Asszem elaludt a csikrecomb! :wink: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok,

Hát végre lejutattam ide, bár olvasni mindig próbálok, már amennyire a mostánban nem alvó fiam engedi.

Gyorsban rólunk.
Eddig szét volt a lakás, most már alakul, fürődszoba, konyha kész, végre kitakarítotam, a gép is a földön volt, most már asztalon van:)
Szóval alakul a ház.
Robesz nem akart eddig aludni napközben, ilyen 20 perceket nyomott, ha tovább aludt, közben vagy 3x felébredt, kint a teraszon a kutyára, az autókra, szóval macerás, tegnapelőtt és ma alszik rendesen.
Éjszakáink, hát mostanában visszaálltunk a 4-5 között kelünk, szopizunk és 8-ig alszunkra, eddig a fogak miatt szerintem, kelltünk 2x, de nem evett csak megnyugatattam, elaludt.
És hát mindenhol feáll, mosógép, kád, lépcső, ágy, és MÁSZIK, már egyáltalán nem kúszik, bejárja az egész házat.
Viszont, ha Anya kimegy a szobából sír, anya az isten, hát igen.
Tegnap konyhaszekrényt mostam, ott volt a földön körülöttem, és annyira édes volt, az edényekkel játszott, belemászot, dobolt.
Hát ennyit rólunk. Ja és folyamatosan dumál:)

Dettyk, nagyon jók a képek

Irina
, Ádika annyira édes, annyira nagy fiús a képeken, hát ez a pisi történet nem lehet egyszerű, szopizás még nálunk is 5x, szinte bármikor elfogadja

Móni, teljesen megértelek, Robesznak is vannak ilyen napjai, nagyon fárasztó, kitartás

K.Timi,
hú ez az utazás nagyon izgis, én belevágnék, bár nekem is vannak kétségeim a nyaralásunkkal kapcsolatban, de már befizettük:)

Nyerkit, milyen volt a keresztelő??

Maggie
, jaj hát ez a betegség, nagyon rossz, egyik barátnőm kislányának van, nagyon ilyesztő, de örü lök, hogy jobban van a kis drága

Timi, jaj túrós zsemle az egyik kedvencem, régen nagyon sokat csináltuk, meg is fogom megint:)

Heni, de jó az az ugráló, Peti helyes

Regi, de jó lett a szoba, nagyon ügyes Apa, és Szeli is nagyon kis édes a képeken.

Emese, az jó az új becenév, már akartam is egyszer írni, az egyik ismerősőmék is így becézik a kislányukat, olyan helyes.
Hát minden elismerésem a Tietek, én is próbálkozom, egyedül hagyni, egyszerűen muszáj, de nekünk is nehezen megy.
Velünk az a helyzet, h Robesz ha lát, simán elvan, bárhol, sokáig, sőt magától ki is megy a szobából, de ha én megyek ki, na azt nem szereti, mi is pár napja keztük el, h egyedül maradjon, hát ordítás az van.

Kolbi, most már tényleg írok, aztán össze hozthatnánk az a talit a jövőhéten!!!! Ne dolgozz sokat!

Bongyi, Zita milyen aranyos, megzabálom

Névnaposoknak, sok-sok boldogságot!
Hófordulósoknak, boldog hófordulót (Rania, Bogi, VikDani, Bálint, Botond, Petra, Marci, Bogi)

Tali, nekünk elvileg jó! De jó!

Kép
Kép
nektarin

Silka, hú biztos jók a képek, muti, én imádom az ilyeneket, már újból mennék, de majd jövőre:)

Kép
Kép
nektarin

Na egy pár kép erről a lurkóról.
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
nektarin

Most csak gyors jövök mert mindjárt fürcsi.

Nagyon édesek a babók!!

Szelike,elragadó és milyen ügyesen tud ülni!!

Ádó valami gyönyörű kispasi!!!

VikDanit látom már most zabálják a lányok,nem is csoda!!!
Rebeka pedig egy angyal arcú kislány!!

Robesz annyira édes ebbe a sapiba!!És ezek a szemek...!!!

Én is dobtam három képet a gmailre!

KépKép
juba

Húúú, csajok!

Szörnyű napunk volt!

Délelőtt főzés (az nem volt szörnyű: gulyás leves, palacsinta), rohangálás anyák napi meglepi-Marci fotó előhívás ügyben, virágrendelés, délután nem kellett volna csinálnunk semmit!!!

Eldöntöttük, hogy lecseréljük az autót, meg is találtuk az utódját. Igi (így hívjuk az autónkat) kifogástalan állapotban van, jó áron el tudjuk adni, tényleg nagyon megbecsültük.... erre nem MOST ÜTKÖZTÜNK???

ÁÁÁÁ!!!!!

Marci ma egész nap 10 percet aludt.... bár nem volt nyűgös, csak "zombi" módban volt.

Most úgy meginnék egy felest!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Regi: sajna nem sikerült felvenni, mert lemerült a kamera! :(

Nektarin: Robesz is olyan gyönyörűséges baba!!! :D

Anikó: ez tényleg szörnyű!!! Nem lett bajotok??? Nagy kár lett az autóban? Mondjuk az nem is fontos, csak ti legyetek jól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
timi26

Regi: nekem van eladó autósülésem:

Kép

Mondjuk fejszűkítő az nincs hozzá, de szép a huzata.
Meg most épp Veresegyházán van eladáson, de ha érdekli esetleg a barátnődet visszaszerzem. 5000 Ft.

Kép
Kép
timi26

Timi26! Napvédő is van hozzá???

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: eredetileg volt, de amikor kölcsönadtam, nem kaptam vissza. Utána fogok nézni, hogy megvan-e még, ha aktuális a dolog!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Hát nem tudom emlékeztek e, pár hónapja még nem kakilt az én kisfiam, na mostanság naponta 3x is :shock: ma 4x, a 4. a fürdőkádba a karikában produkálta, még nevettem is, hogy pezsgőfürdőzöl fiam? ( azt hittem csak fingózott) hát meglepődtem amikor kiemeltem a gyreket a kádból :shock:

Fogzunk, de még a nyálrengetegen, meg a mindent megrágokon kivül nincs más jel :? remélem hamar áttöri az inyét!

Újabb babonákat tudok: ( jó szórakozást)
-ne puszilgasd a gyereket túl sokat, mert sovány lesz! ( Emese :-) )
- nem szabad pelenkával letörölni a gyerek száját, mert büdös lesz a szája :shock:
-nem nézhet tükörbe, mert kancsal lesz
-nem szabad átlénpi rajta,mert nem nől meg

Éjszaka: apa kelt fel mellé 00.30kor, de hiába, akkora orditásba kezdett a fiam, hogy kénytelen voltam megint magam mellé tenni,DE most szopi után visszatettem az ágyába, mintha hallottam volna valamikor hajnalban, de végül 5.30 kor ébredt, majd még 1 órát szundiztunk szopi után.

Mozgásfejlődés: már oda forog a dolgokért a földön, nagyon veszéjes, mert ma felrúgta a virágot:shock: ja és nem is mondtam még vasárnap leesett a kanapéról, még szerencse, hogy szőnyegre esett és felemelte a fejecskéjét. Apával meg végignéztük :shock: ugyanis apa jött be a konyhába, én pakolásztam miközben egyik szemem a gyereken a kinyitott kanapé közepén volt! majd lefordult a kanapéról, pillanat műve volt az egész, valószinű duplafordulás volt :shock: de meg sem kottyant neki, csak meglepődött, én meg majdnem szivrohamot kaptam.

REgi nagyon édes Szeli, már olyan nagylányos ahogyan ül a hintában meg a babakocsiban!És hogy áll :shock:

Irina Ádika nagyon édesen elakart bújni :wink: én meg megijedtem, hogy egy menyét fekszik mellette :shock:

Robesz is nagyon ügyesen áll már! Édes a sapiban!:-)

Timi olyan szépek a gyerekeid! Büszke anyuka lehetesz!

Anyák napja: annyira érdekes lesz idény, mert eddig ugye nem voltunk anyukák ( már akik) mi adtuk a virágot és most pedig már mi is anyák lettünk, igaz virágot még nem kapunk, de jó érzés lesz:-)

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Zita,Vikdani és Rebeka,Szeli,Ádi,Robesz,Berta mind zabálni való lurkók :D
Annyira szeretem nézni róluk a képeket.
:D

Ildike is keveset alszik mostanság napközben,de viszont
eljátszadozik hosszabb ideig is.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jó reggelt!

Anikó!
:shock: :evil: Ugye az ijedtségen kívül semmi bajotok nem lett?
Sajna vannak napok mikor gyerekeink alig akarnak aludni :(

Regi!
nekem meg van eladó fjszűkítöm :) Igaz h. sötétkék,mi keveset használtuk,mert Bálint olyan nagy volt,h. nem fért el benne :) Ha kell dobok képet :) Annyira imádom nézni Szeliről is aképeket :) Olyan kis huncut :)

Timi!
de jó lehetett az anyák napi ünnepély :) sajna nálunk csak annyi lesz,ha megyünk érte(mert Nagyinak is jönnie kell,neki is tanultak titkos verset) különmegyünk és elmondja a verset és odaadja az ajándékot :(
De kicsi lányom csinált már:májusi,anyáknapi és júniusi meglepetés borítékot :)

Bongyi!
Bálintot max. Bálintkának szokták híni(Míra és nagyi) én ritkán Bálónak(mert Míra néha Bálllontnak szólítja).
Zitus nagyon tündér aképeken :)

Silka!
passz h. lehet e chamomillával használni,én év elején adogattam Mírának pár szemet :? néha én kapok be belőle ha ideg vagyok de szerintem nekem nem segít :roll: jó pihenést :)

Juba!
grat. sógórnődnek :) mindjárt meglesem Bertust :) meg küldök püt :)

Irina!
Sapis Ádis kép kedvenc :) olyan huncut :)
cici beáll,a kevesebb szopira is :) tegnap du 2ig csak 1 banánt meg fél lityó vizet ittam és melleim mint pamela andersoné olyanok voltak :lol: Mírát mikor már csak este és reggel szoptattam volt h. a másik cicimből csepegett a tej :shock: ne aggódj a testünk nagyon jól tudja mit h. kell alakítania :)

Tegnap:bazi rossz éjszaka után 5kor már Bálint morgott álmában,persze én aludni nem tudtam :( aztán fél óra múlva úgy dontött kicsi fiam nem alszik tovább.Szerencsére Míra is korábban felkelt,hamar összekészültünk.Vonattal mentünk,mert gyorsabb,mintha kocsival akarnánk a Máv(Áek) kórházhoz bejutni.Nem is volt gond,Bálint Nyugatiban bkocsiban rögtön elaludt,én legyalogoltam,lagalább addig is alszik.Félúton padkánál bkocsit nem jól emeltem kereke megadta magát :evil: ezután 2 keréken száguldottunk tovább :) odaértem,nagyi már ott várt,sorbanálltam,dokibácsi fogad :) egy tündér kedves emberke :) Bálintot levetkőztettem(gyerekorvos-allergológus) megszemlélte,hallgatta/torkába belenézett,megállapította semmi baja az ekcémán kívül.Vérvétel is napirenden volt,de mivel Ő már régóta nem vesz vért,a másik 2 nővérke nem látott vénát a gyerekemen,így azt mondták menjünk vissza hétfőn akkor lesz a nagyon tapasztalt kollegina,aki nagyon jól vesz vért.Nem akarják Bálintot össze-vissza szúrkálni. Viszont amin megdöbbentem az eredménye a vérvételnek(ami kimutatja az esetleges ételallergiát) min. 1 hónap :shock: :shock: annyira gáz :evil: Bálint természetesen mosolygott,jó kedvű volt végig :) Visszafele magamra kötöttem(mintha megéreztem volna h. történni fog vmi beraktam a mélytányért). Hát agyilag és fizikailag is elfáradtam tegnap,öregszem :oops: vagy csak rég volt,mikor babakocsiztam Pesten 8) krémre,cseppre(összesen 4 féle) elkötöttem több mint 7ezret :evil: :roll: remélem hatnak,mert ha nem :evil: :evil:

szép napot :)

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Ma én is a korán kelők táborát erősitem,de nem Ildike kelt fel
ő még békésen alukál.
Először apjuk ébresztett fel a motoszkálásával most meg Karcsika
ébredt fel és nem akar aludni bár tegnap elég hamar már nyolc körül elaludt neki ez korai.

Viranka!
Azért már ez is fél siker.De az az egy hónap kicsit durva. :shock:
7000 nem semmi.Bálintnak vettél krémeket?

Anikó!
A lényeg hogy ti jól vagytok.

Juba!
Azért képet dobhatnál az új járgányról.

Nálunk meg mind két kicsinél mozgás fejlődés van.
Ildikét már csak a járokában vagy a földre lerakot plédekre tudom rakni mert egy pillanat alatt meg találja az ágynak azt a részét ahol nincs barikád.Egyik este eljött a húgom és csak egy pillanatra fordultam el már az ágy szélén volt mondanom sem kell
frászt kaptam.
akkor nem lehet egyedül hagynia pihiszékben sem mert onnan meg előre hajol a játékokkért ha le esik és majd fejre áll vele.
Karcsikám meg mint a tornádó lecsap egy helyre és mindet a
fejetetejére állít úgyhogy nem unatkozom napközben.
Estére mindig jól elfáradok.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jó reggelt!

Már megint le vagyok maradva! Szeli borzasztóan ügyes, Ádó kész pasi, Rebeka és VikDan tüneményesek...
Annyira jó nézegetni a képeket!
Elkezdek visszaolvasni, és reagálni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Juba! Te még vagy? Elküldenéd a telszámodat priviben? Csak hogy meglegyen, minden esetre!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt Mindenkinek!

Timi26: imádom, hogy az új géppel sokat fotózol! ;-) Szuperek az ovis képek, nagyon megható lehet nézni a saját gyerekünket, amint szerepel :D Jól látom, hogy Rebeka az egyik legmagasabb kislány a csoportban?

Nektarin: annnnnnnnnnyira édes Robesz! Sapis kép a kedvencem!

Anikó: remélem, az ijedtségen kívül nem lett bajotok!

Na folytköv, Ádó jelez!

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!!!

Viranka: VikDantól febr. 29-én vettek vért és ápr. 16-án kaptam meg az eredményt!!! :shock:

Kép
Kép
timi26

Heni: jó is, hogy írod ezeket a duplaforgásokat, nem árt vigyáznom...
Plüssállat: a képen az IKEA-s görénye fekszik Ádi mellett, szerintem is élethű 8)
Na megint mennem kell...

Kép
Kép
irina

Viranka: őszintén becsüllek ezért a hosszú utazásért! Örülök, hogy Bálint ilyen jól bírta, ügyes kisfiú :-)! Vérvétel: képzelheted, Ádinak sem látszik sehol a vénája, úgyhogy a kórházban kétszer is a fejéből vettek vért :shock: de hát még mindig inkább az, minthogy agyonszúrkálják.

Hörcsög: hát nem csodálom, hogy elfáradsz két örökmozgó mellett!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Szerencsére még Marci sem vett észre az egészből semmit. Nem lett semmi bajunk! Párom most intézi a biztosítást.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Irina! NEkem egyszer azt mondta egy kismama ismerősöm, akinek most 1,5 éves a kislánya (Zsófi akkor kb. 4 hónapos volt), hogy higgyem el, tapasztalja, és mások is mondták neki, a babák 6 hónapos koruk után - ha eddig átaludták az éjszakát -, most nem fogják.
Én meg somolyogtam, és azt gondoltam: persze, majd az én lányom felébred, aki 2,5 hónapos kora óta átaludja az éjszakákat. 8)

És ez így is lett. Hol a foga, hol a mozgásfejlődése. Sokszor fel sem ébred arra, hogy forgolódik, de én akkor is kelek hozzá, hogy visszatakarjam.

Nekem ez az időszak sokkal könnyebb, mint a gyerekágyas. Itt azért lényegesen többet tudok aludni.

lmóni! Bizony, Zsófikám borzasztóan anyás. Apája nem is tudja megnyugtatni, ha baj van.
Anya az isten! 8)

Juba! Elég jól haladunk a "hosszabb ideig marad Zsófi a járókában és eljátszik egyedül" projekttel!
Meg kell neki mutatni bent a játékokat, el kell kezdeni játszani, majd Ő felveszi a fonalat.
Nagy segítség, hogy a járóka gurul, így ha dolgozunk, oda tudjuk magunk közé gördíteni.
Persze azért még akad pánik, mikor Anya kimegy, de nem mindig. (Ha éppen ki tudok osonni, akkor nincs gond, és 100 esetből egyszer nem sír, mikor nézi, hogy kimegyek. 8) )

Bertusod nagyon csinos, és az a sapi..... Meg azok a kék szemek.....
Ti hogy álltok a margitszigeti talival? El tudnátok jönni????

Heni:
[quote]- írta:ne puszilgasd a gyereket túl sokat, mert sovány lesz! ( Emese )

Akkor sovány lesz! :twisted:

Ami az anyák napját illeti, én abban bízom, hogy Apa segítségével kapok orgonát. :oops:
Nálunk az a szokás - mióta az eszemet tudom -, hogy a kertből vagy innen-onnan lopunk :oops: orgonát, és azt adjuk anyukámnak. :D

Nektarin! Robesz is milyen ügyes! Már Ő is áll.... Hiába, rohan az idő! Maholnap 1 évesek lesznek...

Viranka! Kitartást, és jobbulást! ++++++++++++++++

Zsozsó TV-t szerel, úgyhogy ezt mennem kell felügyelni. :wink:

Ma megyünk Kiskolbiékhoz minitalizni! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Ti mennyi pénzt kaptatok? :roll: Én most csak 70.035 Ft-ot + 12.200 Ft csp… A múltkor valaki azt írta, hogy 81565 a max, és nekem azt kell kapnom… Valami nem stimmel… :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Gremese: jó minitalizást, aztán majd képek, beszámoló, tudod!

Cici: nem teljesen nyugtatott meg, amit Viranka írt :-) Ha esetleg ősztől dolgoznék, az lenne a cél, hogy a melleim kibírják alvásidőig túltöltődés nélkül (elképzelem, amint épp az iskolában rohangálva keresek egy női WC-t, hogy fejjek, majd késve befutok a saját órámra :shock: )...

Kép
Kép
irina

Timi26!
Hát nektek sem kapkodták el.

Mesi!
Épp a múlt héten beszélgettünk,hogy 4 hónap múlva 1 éves lesz
és csak most született.

Regi!
Hát igen nem fizetnek túl minket. :x
Azt akarom kérdezni,hogy te elmaradott pénzt kaptál?

Irina!
Hát igen van mit csinálni.

Akartam már írni,hogy csak augusztusban tudunk neki kezdeni építkezni.Mert a jogerős engedélyre kb 1,5 hónapot kell várni,
de remélhetőleg idén betudunk költözni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Regi, nekem a max. gyed nettó 81.421 (a bruttó 96.600-ból levonnak 15.179-et: adó, TB, magánynyugdíjpénztár). Szóval tényleg többet kellene kapnod!

Kép
Kép
irina

Heni! Szeli - mikor csak tápszert kapott - naponta 1x max 2x kakilt. De mióta kap gyümölcsöt és zöldséget, 3-4 a napi átlag. :shock: Úgyhogy már nem is pelenkázom evések előtt, mint azelőtt, hanem csak kakinál… 8)

Viranka! Tegnap a mi babakocsinkról is leesett a kerék… :shock: :?
Megy a vudu, hogy hassanak a csodaszerek!!!

Egyébként tegnap felhoztuk a babakocsit, és szétkaptuk Apával. Kimostam a huzatot, letöröltem a vázat. Csili-vili lett! Lassan el szeretném adni. Egyik kolléganőm még gondolkozik rajta, de lehet, hogy felteszem a teszveszre is. :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

[quote="horcsog"]A írta:horcsogzt akarom kérdezni,hogy te elmaradott pénzt kaptál?

Ezt nem értem... :oops: :roll:

Ma bemegyek a bérpapíromért, és utánajárok, hogy mi a picsa van... :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi!

Úgy értettem,hogy visszamenőleg vagy te ilyenkor szoktál kapni?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ja! Nem visszamenőleg! A múlt hónap még vegyes volt, de csak néhány nap volt benne, ami tgys... :roll: Az volt 83.930 Ft + csp ... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Csajok jó reggelt!

Ahogyan itt irjátok a Gyedet, akkor most jut eszembe, hogy ugye én a múltkor kicsit sokat kaptam, hát képzeljétek azért mert kaptam br. 50 ezer teljesitménybónuszt :shock: . Még szerencse hogy jól teljesitettem :D gondolhatjátok, hogy nem kérdeztem rá 8)

Irina ma az ágyon triplát fordult:shock: nagyon veszélyes!

Emese én is akkorát néztem! mert ugye én állandóan puszilgatom a fiamat( én az a szeretetkimutatós fajta vagyok amúgy is) hát nagyanyám rámszólt, hogy ne puszilgassam annyit, mert sovány lesz :shock: ekkora baromságot!

Regi hogyhogy eladod a kocsit? te voltál a legjobban meglepődve, amikor új babakocsikat vettünk!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok Drága Lányok!

Mi is megvagyunk ám! :D Sokat vagyunk kint, én is kertészkedtem egy kicsit. :wink:

Az elmúlt napokban ünneplő babáknak sok boldogságot!

Betegeskedőknek jobbulást!++++++

Bencusom ma már itthon van, nevelés nélküli nap van az oviban. Viranka, nálunk is „csak” ilyen volt az Anyák Napja, pedig én már úgy vártam. Meg is mondtam az óvónőnek, hogy ez egy kicsit csalódás volt, hogy bevisznek a terembe, ahol egy asztalnál megterítettek, és ott a háttérben zajongó gyerekek mellett mondta el Bencusom az Anyák napi verset. Ami persze így is megható volt, miután később elismételtettem vele, hogy értsem is, mert ott nem hallottam semmit! :evil: És utána melegváltásban jött a következő anyuka és gyerek. :? Persze így anyukámnak esélye sem volt eljönni, úgyhogy ő is csalódott, de már gyakoroljuk Bencével a verset, amit majd elmond az ő Mamikájának. :D

Máténak megint folyik kicsit az orra, de szerencsére még jó az előzőleg felírt orrcsepp, úgyhogy már kezelem! 8)

Regi: Te nem voltál tavaly a szülés előtt valamikor táppénzen? Mert én úgy jártam, hogy Bencussal kétszer-háromszor otthon kellett maradnom (bárányhimlő és társai) és emiatt ugye hiába kapnám a maximumot, azokban a hónapokban jelentősen csökkent az alapbérem, így a múlt havi Gyedem 67.495,-Ft volt. :x

Annyira édesek a baba képek egytől egyig, olyan jó nézegetni őket! :D

Megyek mert főznöm kell. :D

Szép napot mindenkinek! :D

KépKépKépKép
meryke

Timi26,Detti!

Akkor szombaton jöttök börzézni? :D
Tényleg hol van Detti?

Heni!
Akkor a lányom cérna szál lesz :lol:

Na úgy néz ki én is több képet fogok csinálni be szereztem új akkut a gépbe és van már kinézve egy töltő is. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Húúú de aktívak vagyunk ma reggel :) :)

Irina!
rosszul fogalmaztam :oops: csak akkor csöpögött a tej ha szoptattam :) napközben sosem :) jól is néztem volna ki pöttyös felsőkben munka közben 8)
szerencsére a vonat,ha gyorsítottal megyünk akkor kb. 20-25 perc alatt a Nyugatiban van,ezért jó itt lakni :)

Regi!
én is eladom most az öszes bkocsimat,megleltem álmaim s vágyaim legtökéletesebb kocsiját :) majd mutatok képet :)
én még nem kaptam gyedet,csak a csp-t utalták át :shock: mindenhol másképp van? vagy névsor alapján utalják?hogy van ez? nem értem... :shock: lehet h. du kellene számlámat meglesni és akkor gazdagabb lennék?

Heni!
írj még ilyen babonákat :) s majd honlapon gyűjtsük ezeket is össze :)

Timi!
bakker :shock: akkor a mienk sem lesz meg hamarabb... és akkor még nem is volt allergiaszezon... eszem megáll :evil: fasza akkor addig nem fogyasztok semmilyen tejterméket :evil:

Anyák napja,orgona:
Mesi küld ide Apjukot és Zsófkát :) a kerítésünk mellett gyönyörű illatos fehér és lila orgonák esedeznek h. szedjék le őket :) ilyenkor olyan jó a kertbe bejönni,orgonaillat fogad mindenkit :) (lelkesen lefényképeztem,s kicsi gép is Raw-ba van állítva :evil: azt meg át kell konvertálni,szűrni)

Sok képet kérünk minitalisoktól :) :)

pusz

KépKép
viranka

Heni! Tényleg én voltam a legjobban meglepődve??? :oops:
Az az igazság, hogy már unom. Nehéz, nagy, elég nehézkes ülőre állítani… stb. Télen fekvőnek szuper volt!!!
És valószínűleg elkapott a hév a hatásotokra!!! Meg hát változik az ember véleménye! :wink: :lol:

Meryke! Nem! Jó sok lóvét kaszáltam előtte, mert akkor voltam vezető! :wink: És előtte való évben is rengeteg jutalmat kaptam. Két nagyon jó évem volt pont. :D (Azelőtt 5 órában nyomtam… :( )

Kép

Kép
regcsiken14

ANIKÓ80: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!

Kép
Kép
timi26

Boldog szülinapot Anikó

Kép

KépKép
viranka

Sziasztok!

A keresztelő remekül sikerült csak nagyon fárasztó volt. Manó estére teljesen kikészült a sok embertől. Sírni nem sírt napközben ellenben az éjszaka nagy részében igen. Semmi nem nyugtatta meg pedig szopizott, köztünk aludt.....
A következő ilyen nagy buli legközelebb a szülinapján lesz. Remélem addigra jobban fogja viselni a nyüzsit.

Na és akkor az ígért képek:
Kép Indulás elött

Kép Megtaláltam a párom

Kép Vagy inkább őt?

Kép Keresztékkel és apuékkal

Kép Na végre mindenki lelépett

Kép Tegnap a kertben

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Nyerkit: milyen csini Marci baba!!! El is hiszem, hogy a nyüzsitől jól lefáradt!!! Nagyon szép ruhája volt!!! :D

Találtam magamról egy két évvel ezelőtt készült képet!
Na, ez a cél:
Kép

Most meg itt tartok:
Kép

Hát azért van még mit takarítanom!!! :oops:

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

ANIKÓ boldog szülinapot!

Kép

Jaj lányok, akkora trauma ért tegnap! Kimentem a fürdőbe, addig apa kezébe adtam Zétit. Rémálmom, hogy leesik valahonnan. Inkább kiságy vagy apa ha dolgom van. Egyszer csak nagy puffanás, rohantam be. Párom egy pillanatra letette az ágyra amíg valamit felvett a földről, erre Zétim lefordult róla....Szegény úgy ordított, alig bírtam megvigasztalni. Külsőleg semmi nem látszott, apa azt mondja a hátára esett. Hívtam a védőnőt rögtön, hogy mit csináljak. Azt mondta figyeljem, ha valami szokatlan van irány az ügyelet. Akkor már Zéti nevetgélt mintha semmi nem lett volna.
Én annyira megijedtem, még sírni sem bírtam....Teljes leblokkolás, azt hittem itt a világvége. Annyira félek mindig, hogy fejreesik....Amikor kórházban dolgoztam láttam már ilyen esetet, azóta fóbiám. Most azt sem tudom mire esett, apa felkapta mire jöttem.
Egész éjszaka figyeltem. Ráadásul 100x sírt és ébredt+ mozgásfejlődött. Még most is gyomorgörcsöm van, pedig kedve jó és nincs baja. :cry: :cry: :cry:

Jövök még csak adok enni manónak.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Ny.Timi! Jók a keresztelős képek! :D

Anikó! Boldog szülinapot!

Miléna! Szeli is koppant már akkorákat. Egy kis sírás, és semmi baja. Sajnos a felállás már ezzel jár... :?

Timi26! Ez jó ötlet! :D Én is keresek egy ilyen képet magamról. Bár akkor még nem volt fényképezőnk, amikor tetszettem magamnak... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: