A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

irigy irigy irigy irigy :oops:
magdolnam

Dodó!
Grat a 30-ok klubjához!!!!
20150601134430

Akkor egy friss mai pocikép

Kép 30. hét

Kép

d.dodó

Szép Poci! Csini vagy! Nem híztál ugye sokat?
20150601134430

Dodó! Csini pocak! :D
Vendég

Sziasztok csajok!

Egy SOS kérdés. Elkaptam egy torokgyulladast,megfázással...lázas is vagyok. Panadolt bevehetek?
Vendég

Viki!
De sajna sokat híztam! :oops: legalábbis szerintem sok! 47-tel kezdtem, és most hétvégén 60 voltam!

d.dodó

maverick!
Én sajnos nem tudok segíteni ebben.... az algopirint tudom hogy lehet szedni!

d.dodó

en ugy tudom panadolt lehet, nekem meg \irorszzgban mondta ezt az orvos, itthon a vedono azt mondta ra, nem hiszi hogy hasznal, de algoflezet be lehet venni.
de szerintem felhivod a vedonot es mondja mit vegyel be!
Vendég

Jó reggelt!

Mostanában Roli nem hajlandó 7 óránál tovább aludni. Így mindig fel kell kelnünk, amikor apa kel.

Hordozókendő: nekünk nem lesz. Én a kengurut sem szeretem, pláne nyáron, összeizzadunk a babával.

Hallottátok az oszrták fickót aki 24 évig tartotta fogva a lányát. Hát nem semmi, mik meg nem történnek. Közben 7 gyerekük született! :shock: Egyikből sem lesz normális embere szerintem!

Kép
szly27

Maveric! Inkább vegyél be egy algopirynt. Azt lehet.

Kép
szly27

nekunk kendonk is kengurunk is lesz. Mindkettot katuk/juk. Muszaly ugyanis bkvzni babakocsival nem igen lehet. Nincs gyakorlatom de a kendo nagyon szimpatikus szamomra. Egyedul a hatfajdalmaim miatt nem tudom hogy fogom birni. A babyslinget is nezegetem, mert ugye azt ne kell kotogetni, es talan ferjem is szivesebben magara rakna, Angliabol lhet rendelek, nem olyan draga ott. Meg igy hogy kengurut kaptunk, igy belefer. Kengurubol en a bjorn bjornt talaltam a legjobbnak a korulnezes soran, meg persze az a legujabb fajta, ami fektetve is hasznalhato.
es mint mindenrol ezkerol is ket velemeny van egymassal szemben es mint mindent nekunk mamiknak, es babaknak kell eldonteni, hogy igen vegy nem. Olvastam mar olyan esetrol, hogy hiaba szerette volna a mama a kendozest a baba utalta, igy nem lett belole semmi.
de azert en ugy indulok neki, hasznalni fogjuk. Aztan kiderul!

MA megyek a kocsiba szerelheto hordozoert:)
Vendég

dori: radfert mar! HAtha valamennyi marad is majd belole rajtad. Mert a 47 azert durvaaaaaaaaaa! MEg en is 50 voltammikor kezdtem!
Vendég

megint izgis latvanyt fogok nyujtani az utazo nagykozonseg szamara ures hordozoval a metron:) ez van, valahogy haza kell hozzam, es kocsink nincs!
Vendég

anyjuk!
Főleg hogy csak a terhességet kezdtem 47-tel.... pont egy éve mikor kijöttünk akkor meg csak 44 voltam! :)

d.dodó

Dodó!
Absz. nem látszik, nyugodj meg! Megmondanám, hidd el!!!
20150601134430

na, akkor ennek örömére lemegyek a boltba valami fincsi péksüteményért mert mindjárt kilukad a gyomrom! :lol:

d.dodó

nyugi rajtam a plussz 7 jobban latszik rajtam mint rajtad a 13!
Vendég

Nekem gyerekorvos anno azt mondta, hogy amiből van babánbak való (nurofen, panadol) azt lehet. És tény, algot adnak kórházban is. DE pl. nekem panadol nem használ lázra.

potyka

Dodó! 47re simán ráfér még 20 kiló is! Pláne ha nem 150 cm vagy! Nyugi! Én már 14-nél tartok. 60-ról indultam. Szerintem 18-at simán felszedek a végéig. Rolinál is 60-ról indultam és 74-el mentem szülni. tehát most többet fogok hízni, de nem izgat amíg nagyon nem durva. Majd lemegy.

Most megyek megpróbálom kicsit megnyírni Rolkót! Kíváncsi leszek hogy tűri!

Kép
szly27

167 cm vagyok amugy! :) Engem sem zavar hogy ennyit híztam...csak majd uj ruhatárat kell vennem valószínű, mert az xs-es ruháim már nem hiszem hogy rámjönnek majd!

d.dodó

Dodó!
Akkor te eléggé gizda voltál!
20150601134430

viki!
iwiw-en meg tudod nézni milyen vékony voltam.... :) van egy aminek az a nave, hogy "kockahas" meg van egy amin fekete iszap van rajtam.... azok 2006 szeptemberében a nászúton készültek!

d.dodó

Köszi nektek a tanácsokat!

iwiw-es listat kérek szépen én is!!!!!! :oops:
hiányzó adatokat kinek kell küldeni?
Vendég

jaja Dodo nagyon gizda volt! szoval most neki jot is tesz a plussz kg.

NA indulnom kell, most lattam mennyi mar az ido! Megyek megnevettetni a pesti nepseget!
Vendég

Na Anyjuk, te sem voltál hú de vastag.... :)

d.dodó

Dodó!
Neked aztán most azonnal megtiltom, hogy a + kilók miatt aggódj! Bakker!!! Totál gizda voltál!
20150601134430

Maveric! Ha a kék rózsaszín táblán szeretnél változtatni, vagy adatot beírni, akkor nekem!

Kép
szly27

A név telefonszámos listára gondoltam.

De ha a táblit szerkeszted átírhatod a 32.hetet 30nak,mert korház óta új időszámítást kaptam.köszi
Vendég

hú ezt meg kell osztanom veletek!!!!
Mi úgy terveztük, hogy saját ízlés és méret szerint készíttetjük el a pelenkázót és hozzá egy gyerkőc szekrényt. Nagy nehezen kiszálta a srác (kb-ra) és azt mondta minimum 50.000ft lesz. Kicsit sokallottam. Felhívtam apum és elvállalta, tehát csak az anyagköltségeket kell kifizetni. De ebben az árban minden benne van!!!!!!!!!!!! még a fogantyúk is, míg a másikban nincs. És így lesz 25.000ft. Azért az embernek nem mindegy..... Most olyan boldog vagyok. Mindjárt indulok is apucihoz hogy menjünk megvenni a lapokat :D
magdolnam

kriszta!
hát ez a vérvétel nem lehetett semmi... én azt is utálom ha egyszer vagy kétszer szurnak! nem még ennyiszer és ennyien és igy és... áááá!! szörnyűűűű

ibm!
nekünk is vannak még nyuszis dolgaink :D azért nem viszem tulzásba őket.
az időpont elég macerás lesz... osztódj!! néha én is azon gondolkodom hogy jó lenne 2-3 felé osztódni, akkor talán el tudnék mindent időre intézni. a fene se gondolta hogy egy kismaminak, aki "otthonülő" ennyi dolga lesz... de azért jó mert legalább nem vagyok a lakásban állandóan.

v.kata!
kitartást a fogdokihoz.
holnap én is megyek :( drága párom közölte hogy bejelentett, mert én magamat nem voltam hajlandó. ő meg meglepett vele. milyen rendes, nem?!?! :oops: :shock:

magdi!
nálunk az a "trendi", hogy mindent vinni kell. és nem csak magunknak, hanem a babának is!!! viki dobott neked linket. onnan tudsz válogatni. általában majdnem egyformák ezek az előre összeállított listák.
itt viszont a babának is mi cuccolunk. pelenka, popsikrém, olaj, alkohol, sterilgéz meg minden ami kell. én is tegnap tudtam meg.
szegény a kórházi eklézsia :D

dodó!
nagyon csini pocak. nem tudom mit aggódsz a kilók miatt! most mondjam azt hogy én +10 kg-val kezdtem a terhességemet???? és a verseny sulyom is 60 kg, ami ugyebár nem volt meg a kezdésnél. én csak álmodom a kevesebbről. vagyis nem mert ugy már förtelmesen nézek ki a széles csípőm miatt :D
ugyhogy egy szót se szólhatnak itt nagyon sokan!!!!!!! én holnap megyek a védőnőhöz és szerintem már 8-assal fog kezdődni!!!!! :shock: :shock: :twisted: :twisted:

maverick!
nekem kell az iwiwes listához az adat. név, telefonszám, és hogy iwiwen hogy szerepelsz.

nah megyek le a boltba mert kezdek éhes lenni, és nincs itthon kenyérke.

Kép

Kép
timi1982

Dodó: üdv a 30-ok klubjában!!! :lol:

Marverik: én a helyedben a dokit is felhívnám, mert nekem azt mondta, ha lázam is van akkor keressem meg, mert az ilyenkor nem játék. A babákra nézve ártaémas is lehet. Nem akarlak ijesztgetni, de jobb félni, mint megilyedni.
Örülök, hogy itthon vagytok!!! Nem olvastam vissza, mikor jöttetek haza?

Dodó, anyjuk: jó hogy egyforma alkatúak vagytok, nálunk a hugom gizda én meg dagi vagyok. Ő 4 hónapja szült és már megint be van horpadva a hasa. :? :evil:

Tök álmos vagyok, nem tudom mi van velem. Ez már így fog menni a maradék 2 hónapban?

Holnap megint megyek Veszprémbe az öcsémnek lesz csüt. ballagása. Ott leszünk szerintem péntekig. Csak jó idő leggyen.

VASÁRNAP ANYÁKNAPJA!!!!!!!!

Na megyek kicsit pihizek, mert leragad a szemem.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!

Maverick, üdv otthon! :)
Meddig maradhatsz?
Én is algopyrint ettem lázra, és hűtőfürdőztem (zuhanyoztam).

Dodó hihetetlen méretekkel rendelkezel! ÉS szép a pocakod!

Viki, köszi a kórházi csomagot! Hogy nekem nem jutott eszembe, hogy papírtörlőt is lehet használni sötét törölköző helyett...

Tegnap végül elkészítettem egy isteni fagyit, mindjárt beírom a másik topicba, és eszem is belőle :)

Potyka, te biztosan szültél nyáron is. Milyen volt akkor hordozókendőzni? És melyik fajtát ajánlod? Gondolkodom rajta, mert ha Ottócskám ráérez a bringázás ízére, a babakocsival nem lesz nagy élmény utána rohangálni...

Kép
Kép
bondi

de jó..... nekem a védőnő azt mondta, majd ha hazajöttünk akkor ír ki a doki ilyen cuccokat. Akkor mehetek a védőnőhöz konyörögni hogy írjon ki ilyeneket. :shock: Az ilyen krémek kb meddig állnak el? Mondjuk 1 hónap múlva kiváltom, akkor gondolom még egy jóóóóóóó hónapig eláll. Nem?
magdolnam

magdi!

az jó. de viszont azt ne felejtsd el, hogy az ilyenfajta mesteremberek munkadíja annyi mint az anyagköltség!
tehát: 2X25=50e ft! általában ugy szokott lenni, hogy annyi a munkadíj mint az anyagköltség

Kép

Kép
timi1982

Timi, én is szeretnék iwiw-es listát!
Köszi!

Kép
Kép
bondi

Itt Svédországban május utolsó vasárnapja az anyák napja!! :)

d.dodó

magdi!

ne a védőnővel irasd fel a kenceficéket!!!!!! felirja a háziorvos is! felejtsd el a védőnőt!!!!!
a háziorvos meg akkor irja fel ha mész hozzá, nem kell neki könyörögni.

Kép

Kép
timi1982

ebben igazad van! De akkor is annnnnnnyira örülök most ennek, hogy a feléből megcsináljuk és az én drága apukám ezermester :) Most nagyon kell a pénz, úgyhogy ezért döntöttünk emellett.
magdolnam

Szép napot mindenkinek!

Totál kész vagyok!

Mindenkinek köszi a drukkokat, meg is hoztátok a jó eredményt!
Az egész napi jó lett, referenciatartományon belül, inkább lefelé. Haemoglobin, vizelet: tökéletes!
Na, diabetológia! Szerintem az ottani cukimérő totál rossz. 6,6-ot mutatott. Ugyanazt és ugyanannyit ettem reggelire, mint tegnap a 6pontosnál. Ja és kb ugyanannyi idő is telt el, és a tegnapi 5,1. Szóval a kütyüjük sz@rt sem ér!

Aztán nézi a nő az eredményeket. Sorolja: jó a cukrom, a vizelet a haemoglobin, nem vagyok elhízva. Rákérdezett a babára, montam, hogy legutóbb nézte a doki, azt mondta, hogy normális méretű, magzatvíz sem lett több. Erre azt mondja, hogy akkor semmi cukros tünetem nincs.

Eddig minden szép és jó, tök örül a fejem, na akkor felcsapja a füzetkémet, amibe írom, hogy mikor miket ettem. Úgy leb@szott, hogy majdnem elbőgtem magam. Azt mondta, hogy nem kéne éheztetni azt a gyereket! Kevés cukrot eszem, növeljem a bevitelt! :shock:
Miiiiiiiiiiiiiiiii vaaaaaaaaaaaaaan?
Csupán a csokikat meg a cukrászsütiket vontam ki a listáról meg lecseréltem a kenyeret barnára, ennyi. Akkor ezek szerint rosszul tettem? Eddig sok volt, most meg kevés? :shock: :evil: :shock: :evil: :shock:

Párom és Anya szerint is azért lett magas a cukorterhelés, mert pont előtte két héttel jött rám az az időszak, hogy franciakrémest azonnal! És bizony volt, hogy 4 is lement egy nap. :oops:

Most már mindegy, végig szívok a "diétával".
Mi a fenét csináljak? Álljak vissza az eredeti étrendemre krémes meg napi kinder maxi king, meg agyoncukrozott dolgok nélkül?
Mérgemben hazafelé kalácsot vettem, de el lett pakolva, most epret zabálok.

És ha mindez nem lett volna elég, hazafelé összefutottam egy "ismerőssel", aki megjegyezte, hogy mennyire látszik, már nehezen megyek! :shock: :evil:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

A lényeget kihagytam: Dodó nagyon szép a pocakod!!!! :lol: :D :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Kriszti, nehogy visszaállj! Csak mértékkel egyél sütiket és kávéba teába cukrot rakj. Azért mondjuk nem kellett volna leb...nia emiatt
magdolnam

Timi!
Tök gáz, hogy mindent nektek kell vinni!

Bondi!
Fagyi???? Nyami! Apu Lacival mi is mindig megyünk.
20150601134430

Kriszti!
Ne állj le a diétával!!!!!
20150601134430

Timi! Köszönöm a listát!

Magdi, olyan jó, hogy apukád ilyen ügyes! és olyan bútorotok lesz, amilyet megálmodtatok!

Kriszti, ne mérgelődj, inkább örülj, hogy mégiscsak szabad nassolni :)

Tegnap a védőnő a cukorértékemre azt mondta, hogy szuper, a dokim meg, ugye, hogy legyek óvatos. Nem mintha folyton az édességen járna az agyam, de pl. ebéd után muszáj egy kis csokit ennem. A fagyi viszont már nincs biztonságban... majd próbálom édesítővel gyártani.

Képzeljétek, névnapomra kaptam Apától két szakácskönyvet: Olasz konyha és Muffinok, nagyon finomak vannak benne. Egy csomó sós muffin receptje is, amiket fini salátákkal lehet enni. Ha kipróbáltam őket, és bejönnek, fölteszem a receptjüket.

Kép
Kép
bondi

Sziasztok!

Jupppiiiii, sikerült visszaolvasnom az előző 6 oldalt! :lol: Tegnap be sem kapcsoltam a gépet. Apázni nem volt sok időm, mert délelőtt elment mindenféle ügyeket intézni, délután meg jött ( és nálunk is aludt) egy nagyon kedves barinőm aki külföldön én és már 100 éve nem láttam.

Én se bírok magammal. Múltkor jól megfogadtam h ezután többet pihenek, erre tegnap 9-15h-ig nagytakarítottam. Mire kész lettem, megint jöttek a rohadt kábelszerelők a lépcsőházban és tök nagy dzsuvát csináltak. Így folytathattam ott is.

Nóri baba nagyod édi mostanában. Megtanultunk kommunikálni. Abban a pillanatban ahogy hozzáérek a hasamhoz, egyből odanyomja magát! Meg kell zabálni, olyan cuki! Először azt hittem csak véletlen, de most már mindig csinálja ha ébren van!! :D :D

Nekem is kezdenek szűkek lenni a nadrágjaim, főként a hasam alján. De talán már csak kihúzom ezekkel ezt a pár hetet! :? Nem veszek újat, az tuti, így is van olyan, amit megvettem de nem szeretem... így 1x sem volt rajtam...

Nah, most próbálok reagálni pár dologra, amikre még emléxem.

Muffin - sajnálom! :cry: :cry: :cry: Nem írok semmit, úgyis tudod! Remélem azért hallunk még rólatok!!

Anyjuk - én úgy tudom minden Tescoban van pénzváltó (és nem is váltanak rosszul, mi is ott szoktuk váltani az euro-t)
Az mbt cipőről én sem hallottam még, de 50-et én se nagyon adnék érte... Én Scholl-párti vagyok, egyetlen márka amiben nekem még sosem fájt a lában. Dolgozni is azt hordtam és 16-20 órákat álltam benne, szóval nekem bevált!
Bár tényleg nincs benne tapasztalatom, de szerintem lehet babakocsival BKV-zni. Persze sz.r hogy föl kell cipelni a kocsit a járművekre, de nem bizti hogy sokkal jobb a kenguru, mert akkoris vinned egy nagy táskát a cuccaival és bazinehéz a gyerek is 1-2 óra cipelés után... Azért én is fogok venni kengurut is, kisebb utakra kipróbálom, aztán meglátjuk! :wink:

Szegény Marcsi!!! pont azzal a pudvás-büdös-koszos nővel rakták egy kórterembe??? :evil: Azért elég felháborító számomra hogy nem figyelnek ilyenekre, hogy a normálisakat ne a putrival zárják össze :!: Ahol én voltam kórházban, ott nagyon próbálták ezeket jól megoldani. Nekem is kellett 1 éjszakát csöveznem ilyen szerzetek között, de ahogy reggel felszabadult az ágy egy normális szobában, rögtön átköltöztettek! És hát nem volt mindegy!!! Ja! És a nővérke nem győzött elnézést kérni a kényelmetlenségért! Lehet hogy csak szerencsém volt... gondolom hogy sok helyen nincs ilyen...
MARCSIKA! Remélem mielőbb kinegednek! Várunk vissza!!!! :wink:

H. Szilvi - persze hogy mozog a baba köldök és mell között! Jobb esetben már oda nyújtogatja a lábacskáit ilyenkor!! :D

Dodó - Grat a 30. héthez!!!! :D Nagyon csini a pocid! A 13 kiló egyáltalán nem sok, főleg h az induló súlyod majdnem negatív volt!!! :lol: Én is 12-t szedtem fel, de senki meg nem mondaná, és szerintem rajtad sem látszik! Őszre karcsúak leszünk mint a nádszál!!!! :lol: :lol: :wink:

Képzeljétek! Hirdetem a "megvett de kihízott és nem használt" menyasszonyi ruhámat és most jön egy csajszi próbálni 11-re! Drukkoljatok hogy jó legyen rá, mert nagyon szeretnék megszabadulni tőle!!! Most minden fillér számít... :roll:
Vendég

Wera! Ha nem sikerül eladnod a ruhát, érdeklődj menasszonyi ruha kölcsönzőkben! Én annak idején Romániából vettem a ruhámat 40 E-ért és ugyanennyiért adtam el Debrecenben egy kölcsönzőnek!

De remélem el tudod adni háztól, lehet többet is kapsz úgy érte!

Kép
szly27

kriszta!
ne aggódj! látod, össze vissza beszélnek, meg paráztatják a kismamikat. a fene se tudja már mi lenne nekik a jó... persze óvatosan a cukorral, de egyébként ne idegesítsd magad. nem tesz jót.

ismerősöd meg... nehezen mész... ezt tegnap én is megkaptam...
azt mondja már a szomszédasszonyom. látom már nagyon szuszogsz meg tolatsz... hát mi vagyok én?!?!?! MOZDONY???

Kép

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok lányok!

Kriszti, akkor sorstársak lettünk, mert nekem meg valószínű a sok banán kavart be, de azóta is jó a cukrom, dehát diéta végig. Mondjuk ettől én is megijedtem, mert azért szoktam azon parázni, hogy elég-e, amit kajálok.
Súlyra viszont jó a diéta, fogytam olyan 1-2 kilót, azt tartom is vagy egy hónapja, amúgy már az egekben járna.

Potyka, még egy kérdés, a hordozókendőt elejétől lehet használni? Valaki aszonta, lehet benne teljesen egyenes háttal fektetni a babát, csak nehéz elképzelni. Mi kapunk kölcsön egyet, úgyh mindenképp megpróbáljuk.

Dodó, csini a pocak és inkább vékonynak tűnsz a képeken, amiket feltettél eddig.

Wera, te ügyi vagy, én egy éve készülök eladni a ruhámat, odáig jutottam, hogy lefényképeztem.
Tök jó lehet, hogy Nóri baba így kommunikál már, én is ezt várom, nálunk egyelőre legtöbbször abbahagyja a baba a mocorgást, ha pocaksimit kap.

Szegény Marcsi, jól kifogta a szobatársait. Én tavaly Tarcsán jártam így, 2en voltunk, akik vetélés voltunk bent, meg egy kisebbségi csaj, aki abortuszra jött. De meggondolta magát, mikor már majdnem elaltatták. Aztán megjött apuka, sörrel a kezében, kigombolt inggel és hát nem volt boldog, mikor kiderült, hogy az újabb kis purdé mégiscsak jön, ott balhéztak, majdnem összeverekedtek, és senki nem mert nekik szólni. Pont ők hiányoztak ezzel az elvetetjük, á, mégis megtartjuk témával nekünk kettőnknek.

Lányok, én mindjárt nekiállok gyorsan bejelölök mindenkit Iwiwen, a Teodóra én leszek.

Kép
teó

szép jó reggelt (délelőttöt) :?

Kép
Kép
h. szilvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: