A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Márti
Egy idő után már nem keményedik annyira, mégha több is van benne.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

beuska75: hát igen én abbahagytam mindenféle teát, moremilk-et (ezeket elraktam azért, mert még bármi lehet), és napi 1-2 üveg sört iszom meg, van hogy még azt sem... szóval nekem úgy tűnik, beállt...
Amúgy Fruzsi kakija nagyjából mindig túrós: vagyis túl van etetve. Mondtam a kórházban a csecsemősöknek, meg itthon a védőnőnek: egyik szerint sem gond. Amióta nem veszek magamhoz semmilyen tejszaporítót azóta aranysárga, és nem zöld.
linocs

Pumperka!
Értem. Attól függetlenül ugyanannyi van benne. :D

Linocs!
És melyik sört iszod????
És kirázod belőle a szénsavat???
Vendég

Márti!
Nekem sem kemény és elég a tejcsi, annak ellenére, hogy néha megijedek, hogy nem. Én sok folyadékot iszom, illetve a levesre esküszöm! :) Sört nem iszok, mert nem szeretem.
Ha már tök laposra szopizta és még kér akkor is van benne valahonna!! :)))))

Én ittam szénsavasat és szerintem a pocijánál érezhető volt sajna. Egyébként az anyukám azt mondta, (akinek minden tanácsa aranyat ér) hogy mindent lehet enni és inni, hogy megszokja a baba. Persze csak mértékkel. Valaki írta is, hogy ki kell tapasztalni a babákat, kinek mi a jó!

Tegnap Réka semmit nem aludt, estére jött helyre a pocakja, de még ilyen ordítás nem volt nálunk. Nem tudott se büfizni, se pukizni, szegényt már nagyon sajnáltam. Aztán kijött belőle valami nagyon darabos büfivel. Utána már vidámságos volt!!! Éjszaka aludt is 8-tól 3/4 4ig. :)

Legyen szép a napotok!

Kép
Kép
tündérmanó27

b.márti77: változó melyiket iszom, amelyiket a Kedves hoz ;) Nem rázom ki a szénsavat, habár sokszor csak akkor jutok hozzá, amikor már kevésbé van benne...
linocs

Igen Jim, igazad van sztrájkoljunk, hogy jöjjenek vissza a "nagyok".
Eszterxx, azért kedden még számíthatunk rád? Az időjárásjelentés szerint már szarabb idő lesz, mint holnap, de hátha szerencsénk lesz. Nagyon várunk benneteket!
És megnéztem az áprilismájusiakat és ők már vagy 500 oldalnál tartanak, mi meg nagyon leálltunk. Ja és Zsuzsófi is megszűlt meg Szösszenet is.
Én nem is értem, de ők még baba mellett is napi 5x írnak be. Mi meg jó ha kétnaponta géphez kerülünk, egyesek meg még akkor se, pedig olyan jó, amikor pörög a topik és megosztjuk a nyügjeinket, boldogságunkat. Szal gyertek mán vissza emberek!!!Na, léccilécciléccilécciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Jim, na nehogymá sztájkolni tessék! :x :wink: Ne büntess már minket ezek miatt a lusta dögök miatt, akik képesek állandóan nemjönni és a gyerekükkel foglalkozni! Randa banyák! :x 8)

Márti, egyáltalán szénsav van a sörben? Mivel az természetes erjedés eredménye, ezért lehet, hogy nem is problémás, vagy legalábbis nem annyira, mint a szénsavval mesterségesen telenyomott üdítők.

Beuska, egy kis hős ez a Marci! Sok puszit küldünk neki! Remélem az én fiam is ilyen kis önzetlen lesz, ha végre túljutunk ezen az akaratos, korlát-próbálgatós időszakon :roll: .

Ma délután megpróbálkozunk kimenni a Hungaroringre az öcsém futamára. 3-tól lesz, remélem Erik alvása nem húzza keresztbe a számításainkat..

Kép

Kép
mzx

Szilvánusz, eleinte én is írtam naponta többször, de mióta nem alszik annyit Laura, plusz fél nap itt van valamelyik nagyszülő, azóta nehezebb. No meg ugye Erik közben szétszedi a kérót. :roll:

Kép

Kép
mzx

Na nem is szemrehányásképpen mondom, hogy mi miért nem írunk többet, hanem csodáltam, hogy nekik belefér a napjukba a napi akár 10-szeri beírás. Nekem jó ha kétnaponta van időm meg energiám kb.
Ja milyen igazad van, korábban tényleg többet aludtak a babák. (Máramelyik:))

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Jim!

Igaza van Mzx-nek!
Ne minket büntess? de nem ám... :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Biribon, nagyon tetszik a szüléstörténeted, köszi, hogy te is megosztottad velünk. Édesek a képek!

Rima, jó hogy írtál pár sort te is!
A többi eltűnt hol van?
Jim, egyetértek, nekem is hiányoznak a többiek!
Pl. Mommy is eddig sűrűn benézett, most meg csend.
Lexus sem semmi, bejelentkezik, gyorsan megszül, aztán megint eltűnik! Hát szép!!! :wink: :lol: :roll:

Tündérmanó, tegnap nekünk is hasfájós-ordítós napunk volt: egytől fél ötig semmit nem aludt, akkor is csak fél órát, utána meg csak este nyolctól. Alexa is csak fél ötkor ájult be. Szerintem a hülye idő miatt volt. De én teljesen kikészültem. :roll:

Beuska, NAGY DRUKK holnapra!!! ++++++++++++++++
Vendég

Jó reggelt sztrájkoló banda! :lol: :lol:

Hehe, nekem is itt volt anyósom, aztán elég "GÁZ" neteznim, miközben nyüszög a gyerek és esetleg az ők kezében volt. :? :lol:
De ő nagyon élvezte. Én nekem meg jól esett, hogy itt volt és segített.
Holnaptól kettesben leszek itthon a fiacskámmal. :shock: :? Majd meglátjuk, hogy mit tudok magamból kihozni! :roll:
Puding próbája az evés!

Linocs!
Én is sörözgetek. Én eddig rühelltem, de most kívánom. :shock: Persze alkoholmentes! Aztán ha elhagyom a szoptatást, átváltok alkoholosra! Kép

No, most mennem kell etetni!
Majd folytatom!
Vendég

Sziasztok!

Én is csak 2-3 naponta írok, pedig lenne időm... lusta vagyok, tudom. :) Sokszor csak egy kezem szabad, azzal meg nem egyszerű írni...
Szilvánusz, annyira drukkolok, hogy ilyen csodaszép idő legyen kedden. :) Én úgy szeretnék menni, már annyira várom! :)
Aki sört iszik milyet iszik? Én mondjuk nagyon UTÁLOM!!!
Márti, én szoktam szénsavasat inni, nekem azt mondta a védőnő, hogy azt igyam ami jól esik... hát én nagyon szeretem és előtte sem ittam meg a buborék mentes vizet... és most is a buborékosat iszom. :) Ami viszont szerintem szuper, a Pfannernak van zöldalma gyümölcsleve... hát abból egy ültömben meg tudok inni egy litert! Nagyon finom és 100%-os. :)

Tegnap vásárolni voltunk és először vittük magunkkal a kisasszonyt... :) Lilla nagyon jól viselte az egész napot, végig aludta a kocsiba és a hordozóban... még enni sem akart, úgy kellett rázogatni, hogy ébresztőőőő! Amúgy nem egyszerű... kocsiból ki, üzletbe be, kocsiba vissza és ez vagy 10x egymás után. Ferivel ketten fele annyi idő alatt megjártuk volna. :)

A rutintalan anyukaként nem vittem váltás body-t magammal... olyan szinten összekakilta magát Lilla, hogy még a haja is olyan volt. (szerencsére másik rugi volt) Kocsiban pelusozni sem egyszerű mutatvány... már én sírtam kínomban, míg Lilla röhögött az én bénázásomon. :lol:

A legjobb, hogy nem vettünk semmit! Egy farmert akartam venni, de a Levis boltban a kis eladónő, kiröhögött, hogy ekkora farmert? Hol élek én? A legnagyobb naci 27-es volt... mire megmondtam neki, hogy kíváncsi lennék, ő mekkora darab lesz szülés után 7 héttel. :D A másik üzletben meg az XL-es nadrág a combomig jött csak fel... :(
A Triumph-ban melltartót akartam, de mondták, hogy szoptatós melltartó nem is létezik náluk... mire mutattam, hogy de igen, itt van rajtam, hogyne létezne. :)
Tanulság: SOHA többet nem megyek az Outletbe, eddig is csak 1x voltam. :)

Kikában ebédeltünk, eddig sose vettem észre, de mennyi hülye ember van! Állunk a lifthez babakocsival... annyian benyomultak elénk, hogy nem fértünk be... :) Erre látványosan felkaptuk a babakocsit és lementünk a lépcsőn, hogy mindenki jól lássa! :)

Mindenkinek csodaszép és vidám mai napot kívánok! :D

KépKép
KépKép
mni

Márti!

Szerintem a sörben nincs annyi szénsav mint az üditőbe, de én is ugyan így járok mint Linocs. Kitöltöm és nincs időm meginni, mire megiszom már nincs benne szénsav. Szerintem mindegy, hogy milyet iszol a lényeg, hogy alkoholmentes legyen.
A puha cici pedig nem azt jelenti, hogy nincs benne tej. Már nekem is csak akkor durran be ha nem fejem le, vagy kimarad egy etetés.
Én ladom a tejet, igaz nincs annyi mint a Marciékkal, de már közelítek a napi 3 decihez. Kétszer fejek, reggel meg este. A jobb mellem pedig 3 napja indult be. Már kétségbe voltam esve, mert csak 1 sugárban jött a tej, most már ok.

Linocs!
Nekünk is aranysárga a kaksi színe!

Mzx!

Igen nagyon aranyos a Marci, sokat segít. Kösz a puszikat, átadtam neki. Nyugi Erik is felnő ehhez a feladathoz.

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

aranykavics: egész eddigi életem alatt nem ittam annyi sört, mint az előző két hétben :roll: én sem szeretem, de most én is kívánom :roll: ki érti ezt???? Ma már a reggelihez is sört ittam :)
linocs

szilvánusz, jim: még a Fruzsinak is az a véleménye, hogy így sokkal "unalmasabb" a topic, próbálta behozni a lemaradását, és olvasni a hozzászólásokat, de aztán elunta magát, és elaludt:

Kép
linocs

Sziasztok!

Beuska drukk holnapra!!!

Jim! Azért nem kell büntetni az ittmaradókat... Értü(n)k nem is érdemes irogatni? :shock: Persze míg itt voltak a többiek is sokkal pörgősebb volt a topik. Nagyon várjuk vissza őket!

MNI, Panni! Már én is annyira várom, hogy a kiscsajjal jöhessünk-mehessünk! Kezd uncsi lenni itthon.

Hát, nálunk is a szobában van a mérleg. Míg szoptattam minden alkalommal mértem. Most már csak pár naponta meztelen súlyt. Ha újra kezdek szoptatni, akkor szerintem újra fogok méregetni, hogy tudjam, mennyit sikerül szopnia. Engem szerintem megnyugtat, ha tudom.

Monácska ti hogy vagytok? Hogy megy a szopi? Te méregetsz? Mennyit eszik a kicsike?

Lányok, én azt hallottam, hogy nagyon jó tejtermelő valami a Karamalz nevű alkoholmentes malátaital. Azt írják róla, hogy ideális szoptatáshoz, de üdítőként is fogasztható, akár gyerekeknek is. Azt is írják, hogy nagyon ízletes ital. Van citromos változatban is.

http://www.arterego.hu/ref2.php?id=54
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... &cikk=3514
http://www.expressz.hu/egeszseg/egyeb/s ... 25265.html

A forgalmazó:
http://www.2x2italker.hu/index.php?site ... m=karamalz

Tesco, Kaiser, Spar, Interspar, Interfuct boltokban kapható. Én még nem róbáltam, de tervezem. Nem vagyok fizetve a reklámozásáért. :lol: :wink:

Nekem tegnap óta nem csöpög annyira a tejem, így kénytelen vagyok szorgalmasan fejni. Ami nem nagyon tetszik, mert minden egyes fejés több, mint 1óra és 3-4 óránként azért kellene. Éjszaka meg képtelen vagyok rá. Illetve éjjel 1-ig még fejek, és ma reggel 5-6-ig is. De ez így borzasztó. Nekem sem durran már úgy be a mellem.

Kezdek gondolkozni azon, hogy esetleg éjszaka már meg lehetne próbálni újra szoptatni. De nagyon félek... A cicim még nem gyógyult meg, csak gyógyulásnak indult. Kezd hám képződni rajta. És fejéskor olyan furcsán jön a tej. Hol megindul, hol leáll. Másnak is ilyen? Ez természetes? Nem fog beidegesedni a gyerek?

Meg egyszerre nem tudok olyan óriási mennyiségeket kifejni. A kettőből 1 óra alatt olyan 130-140 milit, lehet az sem fog neki tetszeni.

Képzeljétek! Tegnap, tegnap előtt repetával 160-180 milit evett egy kajálásra a leányzó. Csak nem tudom, minek, mert 90-100 milis adagok mellett is fehér pöttyös, trutyis a kakija. Meg, hogy hogy fogom az ütemet így tartani... Egy hét után egy étkezést kénytelen voltam pótolni.
Ma ébren is akkorát mosolygott Lucácska, hogy csak na! :D Remélem, gyakran fogja ismételgetni. És egyre többet kell a lelkemet szórakoztatni. :roll: Egyre többet van ébren. Állandóan sétálgatni kell vele. És figyelni kell rá, mert már most könnyen rátapad a tv-re. :shock: :x

biribon

Jól elrontottuk a kincsemet. Nem akartuk, hogy cumizzon, jól rászokott/rászoktattuk. Ágyunkban egyre többet alszik, és ha hiszti van, vagy, ha ébren van, akkor csak kézben van el... :oops: :roll:

biribon

Édes Kedveseim

Félelmetesen sokat nőttek a babák..és gyönyörűek... :lol: :lol: :lol:

Pattiék is jól vannak...(hozom a hírt!!)....a jövő héten építkezés folytatása náluk...Pattinak meg eboltás :roll: :roll: :roll: Hóna alatt Norti...Gorkára Barbi, a tanítványom, pótgyerekem vigyázott egy hétig...és így lebonyolította az ebdöfiket.....

Norti: teljesen Gorkára kezd hasonlítani...és még mindig abszolút cicifüggő :lol: :lol: :lol: ma reggel felhívtak, mert Norti hangosan kacarászott....gyönyörű a bőre..és kispufi-manó :lol: :lol: :lol:

Beuska!

Szorítok Neked....hatalmas erővel...légy határozott, és kezdj bele....(én bevinném a picurkát is :lol: :lol: :lol:

Puszillak Beneteket

Kép
nanó:))

csajok, tényleg pangás van! de én azért készülök a keddi találkára!! majd ott eldumálunk

én olvasgatok többnyire, de amikor be akarok írni akkor épp történés van mindig

Biribon, köszi a szüléstörténetet, szép volt!
160-180!! ejha. és én még nézek amikor Eszter 130-140-et bevág...

nálunk vendégjárás volt a hétvégén, kaptunk szupi járókát, játszószőnyeget, be is üzemeltük meg Brendon ultalványt így végre beszereztük a nemtúlolcsó BabyBjörn kengurut ami jól tartja a hátat, egyelőre tetszik Eszternek meg nekem is. a kertben túrázgattunk vele...

napközben szerintem király lesz, mert a kis terrorista csak cipelve érzi jól magát és mivel már 5,20 kg!!! ezért kezdek leharcolódni a cipelésben

nem tom ti hogy álltok ezzel, de nálunk most indult be az állandó mosolygás meg már lekötik a játékok

ja és nagyon csini ruhánk is van - íme némi illusztráció amikor mosolyog, csini ruhában és mindeközben a forgóit nézi

és az anyagyitepaci kép (Attila egyszercsak a nyakamba tette és úgy belekapaszkodott a hajamba, hogy alig bírtam leválasztani...:) )

no tessék irogatni, hajrá
Szilvánusz, majd hétfőn du még írd meg egyszer a címed, mert már nem tom melyik oldalon volt és nem írtam fel
kedd 10-11 ugye? Kép Kép

KépKép
judit18

Sziasztok!

Aranykavics! Szia :) !

Zsu! en mindennap olvasom a topikot, hianyoztok am nekem es tudni akarok mindenkirol mindent :wink: !

Szilvanusz! azert mar az az aprilisi topik is lelassult, szosszenet azt hiszem mindig gepkozelben van, mostansag en is, mert unatkozom, torpe hal Istennek szinte mindig alszik, igy van idom :) !

Biribon! Miert nem viheted ki Lucat? mi Leont 3naposan vittuk ki setara es azta mindig megyunk es hordjuk magunkkal mindenhova...

Judit! Gyonyoru Eszter, csinibini abban a ruhaban :) !

Mni! Hulye emberek sajnos mindenhol vannak, a mult heten beszalltunk egy 10szemelyes liftbe(bevasarlokozpont), anyukam, mario, Leon a babakocsiban es en, erre bejon vagy 7-8szemely, engem a falhoz szoritanak, erre total rosszul lettem es mondtam, h azonnal engedjenek ki, megfogtuk a babakocsit es lesetaltunk a lepcson, poen, h meg nekik allt feljebb!

Kép Kép
rima

Nanó!

Akkor zajlik nálatok az élet! :D Képzelem Patit babával a hóna alatt oltani. :) Tessék mondani neki, hogy itt már sztrájkállapotok alakulnak ki, nincs mese, jünnie kell!!! Az építkezéshez kitartást! Nem lesz egyszerű. Ahogy általában az építkezések, átalakítások, felújítások nem egyszerűek... :?

Judit! Nagyon kedvesek, szépek vagytok! Mi is alig várjuk, hogy a játékok lekössék egy kicsit és többet mosolyogjon. A fejéses kérdésemre neked nincs tapasztalatod?

Aki fejt, az hogy adagolta a kicsinek a tejet? Mi alapján? Mi du. 5-ig már 560 mili tejet kebeleztünk be. Mi lesz még ma?

Rima! A védőnő mondta, hogy annyira még nem jó bárhova magunkkal hurcolászni a kicsit, majd a 6 hét leteltével. Babakocsis sétára, meg cukrászdába már megyünk, vagy a szüleimnél is voltunk. De mondjuk boltba, vendégségbe még nem merünk elmenni vele.

biribon

A liftről jut eszembe: én két napja a piacon babakocsistól bentragadtam a liftben két emelet között. 10 perc múlva már kint voltunk, de levert a víz rendesen. :shock: Még jó, hogy Alexa nem volt velem, csak a pici!

Judit, aranyos Eszter! Jó husiban van! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Meg a fejegetés miatt is problémás kimozdulni, meg eddig iszonyatosan csepegtem. :?

biribon

Biribon! igy mar ertem :) ! hat ilyen az orszagok, szokasok kozotti kulonbseg :wink: !

Zsu! hat en ott haltam volna meg az tuti, nagyon nem birom a bezartsagot :oops: !

Kép Kép
rima

˝A fiatal anyukák által termelt anyatej mennyisége, illetve minősége és az általuk vizuálisan befogadott virágok mennyisége, illetve minősége között egyenes arányosság tapasztalható˝ - Révai Nagy Lexikon, 9. kötet, 245. oldal. (rögtön az apukák jókedve és a folyékony kenyér közötti összefüggést követő rész után)

Szóval pár virágfotó a kertünkből, csak most, csak itt, csak Önöknek (illatmintát nem tudok biztosítani, ez ügyben legyen szíves mindenki beizzítani a saját kedves férjurát, mondjuk ezzel a szöveggel: te Bélám, mikor is hoztál nekem utoljára virágot?):

Kép

Kép

Kép

Kép

:wink:

feri (mni)

Feri, az én Bélám erre a kérdésre elbujdokol....

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!
Feri tudja hogyan kell előcsalogatni engem :lol: virágokkal :lol:
najó, sokban segít, hogy ma kisangyal napunk van, mióta elmentek a szüleim, délben evett Máté, majd utána kis ébrenlét után egy hatalmas séta kiütötte. Hazaérve hozza az eszik-alszik figurát :)
első alvás alatt én is aludtam, behozva a lemaradásom ;) most meg szüléstörténetet akartam írni, de inkább ide írok :)
virágoknak nem tudok ellenállni, gyönyörűek, köszönjük!

Anyáéktól az elmúlt nap megkaptam, hogy miért nem 3óránként etetek, miért igény szerint, hogy miért nem fejek, el fog apadni a tejem, hogy miért nem mérem a gyereket, hogy mennyit eszik... najó, ez kicsit így negatívan hangzott, de télleg ezekről próbálnak győzködni. Van itt olyan, aki 3óránként etet szigorúan???
Még mindig kérdés: a köldökcsonk helye mennyi idő alatt szárad ki?
2napja hogy leesett, de kicsit még mindig váladékozik, nem nagyon.... ja és tökre kiáll :shock:

Zsu Márti, köszi a gyors választ :) a fütyis intést én nem hallottam Mzxtől anno... de megtanultam a leckét :lol:

Biribon, köszi a szüléstörténetet, és a fotókat. Hihetetlen mennyire más egy "normális"szülés után az újszülött... nagyon édes ;)
és ha ez a történet hosszú volt,akkor az enyém egy egész folytatásos teleregény lesz... ha készen lesz valamikor... ;)

Juditkecskemét, nagyon aranyosak a férfiak a családodban :lol: jól látom, hogy Nimi is szereti a fürdést?
én úgy örülök, hogy Máté élvezi :lol:

Beuska, írtad, hogy amióta tanultál pszichot rájöttél miket szúrtál el régebben, érdekelne, mire gondolsz? mi az, amit másképp csinálsz most?

lányok, olvastam több helyen is, hogy egy ilyen idős babát nem lehet elkényeztetni, ha felveszem, ha sír meg ilyenek. De a szüleim ennek nem hiszenk... :roll:

Jim, édes vagy, de télleg ne büntesd a többieket miattunk... én igyekszem jönni, ha Máté engedi olvasok, és ha mégjobban engedi, írok is :)

Tündérmanó, :shock: ezek az anyósok... :shock: dúrva... párod sem tudta leállítani őket?

Monácska, kitartást az építkezéshez...
a sírást, azt a keserveset én is kudarcként élem meg. Nekem mondjuk jól jött, hogy itt volt Anya és néha átvette... de ismerős érzés, ha nála nyugodott meg, kicsit zavart hogy mért nem nálam, de vigasztaljon az, hogy nem személy függő, vagy mert Te rosszabbul csináltad, épp akkor maradt abba a pocifájás és már a sok sírástól hullafáradt volt valszeg... szval fel a fejjel, Nórinak Te vagy a legjobb anyuja!!!!

Cicuka, ha dévényes hölgy azt mondta, ne aggódj, akkor nem kell. Ők értenek hozzá, ha jól sejtem. Biztos idővel behozza magát, tudod az adatok csak számok... most húsvér fiadról van szó :)

Pumperka, én nem fejek még rendszeresen, csak most, mert annyira győzködtek a szüleim (Apa agrármérnök, azt mondja, az első pár hónapban még hormonálisan megy a kereslet-kinálat, de pár hónap után, ha nem ürül rendszeresen a mell, akkor szépen lassan elapad... asszondja az állatoknál is így van :shock: :shock: mindig jót kuncogok magamban, hogy az állatokhoz hasonlít.... 3óránkénti evés is ezért kell :lol: ) szval most, hogy fejek,igaz csak kézzel és etetés, azaz "büfiztetés" után, miután leraktam. De most nem tart sokáig....
ja most olvasom, hogy specko fejésről irsz, akkor bocsi... na most már nem törlöm ki...
le a kalappal a 3gyerekes egyedüllétért!

télleg, büfiztetés: nekem nem akar büfizni Máté. hiába próbáltam ki bármit, nem segít. most ezért a büfiztetés címszóval mégjobban elalszik, és így lerakhatom hasra, ami talán jobb a hasfájás ellen. De éjszakára nem merem még hasra rakni... a szüleim azt mondták, vannak olyan gyerekek akik egyszerűen nem tudna büfizni, azokban bentmarad a levegő, azt annyi???? valaki van még igy?

Pepike, a szakdoli védés mindenhol más, de általában pár perc alatt el kell mondani a bizottságnak, miről szól a szakdolgozat, majd kapsz kérdéseket, ezeket lehet hogy előre megkapod, és arra kell válaszolni.
Lábad hogy van? szegény, ha Aliz hasfájós, nem tudsz vele gondolom járkálni.... :roll:

ezért a (para)fenomenális műsorért már kezdek irigykedni... vajon a svájci tévében mikor lesz? apropo tv... még nem kapcsoltuk be Máté születése óta.... :lol:

Nem tudom, hogy télleg a sör hatásos-e, de én is iszom.... :)
finom :lol: és én is aggódtam a bugyborék miatt, de ennyit lehet szerintem :) csak amikor jönnek a gázok akkor a gyerekhálószobából ki kell menni :lol: :lol: különben túl jól alszik majd a gyerek ;)

Beuska, ++++ holnapra, ma meg nyugodt éjszakát! remélem ki tudod pihenni magad, egy vizsga előtti este amúgy is elég izgulos, legalábbis én nagyon izgultam mindig, és csak úgy tudtam jól aludni, ha megittem 1 sört... ;)
nem semmi fiad van! örülök, hogy jobb az ujja :)

Panny, tök jó, hogyígy kimozdultatok! :)

mérleg kérdés: nekünk van egy, de annyit irtatok itt a paráról, hogy megfogadtam, hogy nem mérem, amíg látszik, hogy egészségesen gyarapszik. namost Máténak már az ujjpercei is kezdenek húsosodni... :lol: de anya szerint jobb, ha tudom mennyit eszik....
de macerás is mindig mérni, nem?

Márti, a mellem nekem is van hogy abszolút nem "telik" meg, legalábbis érzetre, Máté mégis jóllakik belőle. Egyik nap, amikor azt hittem teljesen leürítette, olyan könnyű volt, még mindig tudtam 20mlt fejni kézzel belőle.... de a kórházban mondták is, hogy nem lesz mindig olyan kemény a cici, és ez nem baj....

Mzx: sikerült a hungraring? milyen futama volt öcsédnek? nálatok is hétágról sütött a nap, mint itt??

szia Rima :) mindjárt írok a másik topikba is, ha Máté engedi ;)

Mni, tök jól hangzik ez a vásárlás, ügyik vagytok Lilla babával. az farmer-sztori meg felháborító, bár én ezt "normál" testalkattal éltem meg nemegyszer... hogy a legnagyobb mért max a fenekemig jutott... nem értem...
a kocsispelenkázáson jót mosolyogtam :lol:

Linocs, nagyon tuti a kép :lol:
szgép és a gyerek téma: tegnap webkamerázni akartunk a dédszülőkkel, hogy megmutassuk nekik Mátét, míg szerelte össze a tesóm otthon nekik a netet, Máté sírt, amint elindult az "adás" és odaültünk a gép elé, megnyugodott és nézelődött... hihetetlen...
vagyis annyira nem, ilyen ősökkel:
ez van, ha Mát alszik:
Kép

Biribon, a Karamalzt már PAti is ajánlotta még korábban. itt sajnos nem láttam, de nagyon kiváncsi vagyok milyen. :) hajrá a szoptatással, drukkolok! :) +++

Üdv, Nanó!!! köszönjük a híreket PAtiékról. :) igen, én is látom lelki szemeim előtt a kutyaoltást Nortival :lol: ez csakig PAti lehet :)
Te hogy vagy Nanó?

Judit, 5kg fölött?? nyakon?? :shock: .... naggyon aranyosak vagytok :)

na most megyek, mert lassan ébredni fog... elvben.. én meg éhes vagyok... 1 órán keresztül írtam ezt a hszt, pedig szinte csak ezt írtam.... ;) remélem nem toltok le, ha csak holnap este leszek legközelebb, mert holnap délelőtt anyakönyvi ügyintézés második forduló...

nyugodt éjszakát minden anyukának apukának porontynak :)

Kép

Kép
kolyok28

ja, és a topik legifjabb babája is elmúlt 2 hetes :)

Kép

Kép
kolyok28

najó, egy 13napos fotó, csak Nektek, csak most :)
mire nem jó, egy babzsák? ;)
Kép

Kép

Kép
kolyok28

Judit, de jó, hogy ennyi mindent kaptatok! :) Játszószönyeget én is nagyon szeretnék és már ki is néztem egy nagyon szépet a Brendonban. :) Lilla is már sokat mosolyog. Reggel mikor átrakom közénk az ágyba úgy vigyorog, ma az Apja az ABC-t tanította Neki. :D Feri szerint a magánhangzókat már profin tudja. :D
Kedden lesz autód vagy vigyünk Titeket?
Az áprilisi topik együtt van májussal, azért pörög annyira. :)
Mindenki aki csak suttyomban olvas jelentkezzen be minimum heti 1x, hogy mi újság Velük! :) Nagyon kíváncsiak vagyunk ám!
Kedves Feri, mikor is kaptam virágot? ;) Ok, tudom én nemrég kaptam... és nemsokára 28-a!!! :) Ugye, Kölyök! ;)
Kölyök, ezeket a kérdéseket szerintem mind végighallgattuk! A miért nem fejek és mérem kérdést ezerszer! Etetni rendszeresen etetem, mert van, hogy 1,5 óra múlva üvölt... sokszor bealszik evés közben, ilyenkor tudom, hogy 1 óra múlva úgyis felébred ismét enni. Én is hallottam, hogy nem lehet elkényeztetni... nálunk sokszor van, hogy sír a kiságyban, de kivesszük büfizik egy nagyot és utána alszik tovább. Mi mindig azt mondjuk, hogy okkal sír. :)
Uri Geller műsort a www.tv2.hu -n meg tudod nézni, ha annyira érdekel. :)
Jó ez a kép kettőtökről... ismerős, csak mi nem egymás mellett szoktunk ülni, hanem van egy emelet köztünk. :)

KépKép
KépKép
mni

most nézem csak, micsoda slampos ruhában feszítek.... mentségemre legyen mondva, kb 5felső jó rám és 2 nadrág... de azért a zokni koronázza az összhatást ;) a vicc az egészben, hogy az uram milyen jólöltözött... annak magyarázata, hogy már nem volt tiszta pólója :) merthogy ez egy hete készült asszem, 1 nappal azután, hogy hazajöttünk a kórházból :)

Mni, köszi a linket... :) most már nincs mentség, ha Máté nem ébred fel (még mindig alszik azóta is... :roll: ;) de legalább megvacsiztam ;) )
szval akkor megkell nézni :)

Kép

Kép
kolyok28

és az is megnyugtató, hogy nem csak az én szüleim kérdeznek és mondanak ilyeneket... kíváncsi leszek anyósomékra
de addigra legalább beáll majd a rend ;) remélem :)
na látom, csak nekem van nyugodt estém, éjszakám.
megyek is, kihasználom. alszom egyet... amíg nem lehet mást... ;)
jut eszembe, hihetetlen, de amióta megszületett Máté... nos ahogy a férjem fogalmazott: "Te is érzed ezt a bizsergést? ;)" amit régen, Máté fogantatása előtt.... nos igen... meg is jegyezte, hogy gyorsan lesz kistesója.... ;)
na megyek aluszni.... nyugodt éjszakát mindenkinek ;)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Bocs az eltűnésért, csak épp itthon inter-nyet lett... átkérezkedtem a szomszédba irni, mert ezt már nem lehet birni :lol:

Na, belehuzoki, mert hajnal van és sietnének dolgozni... szóval majd pénteken tudok csak előkerülni, mert addig az épitkezést kell felügyelnem a gyerekkel, drukkoljatok, mert azért ettől tartok kicsit, hogy fog menni!

Igy aztán nem tudok sajna jönni kedden sem a talira, pedig ugy, de ugy várta, már :cry:

Na, megyek is, azért még megpróbálok hosszabbra bekérezkedni valamikor, de pénteken itt leszek legkésőbb!

Kölyök, olyan jó, hogy hazajöttél!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Halihó!

Bocsi, h én is ritkán jövök, most még nagyon vissszaolvasni se tudtam - Pankuc visszaállt a 3-3,5 óránkénti kajcsira, és így nemigen van időm semmire...

Sajna megint előjött a fejlődésneurológiás problémánk - azaz a dokink mondta, hogy szerinte mindenképp vizsgáltassuk ki a csajszit, mert még mindig nem emeli úgy a fejét, ahogy kéne. NEKI!!! Mert nekünk itthon úgy tartja magát, hogy csak na!!! Szóval ment a cirkusz a dokikkal múlt héten, nagyon ráparáztam, mert a gyerekorvosunk azt akarta, hogy feküdjünk be 5 napra Pestre kivizsgálásra!!!! Na erre mondtam, hogy NEM! Először nézzék meg, hogy szükség van-e rá, aztán vizsgálgassák! Nem is értem, mit lehet 5 napig vizsgálni egy pici babán - gondolom egy nap egy vizsgálat, anyuka meg szopós kisbabával őrüljön meg a kórházban!

Szóval ez van, próbálok nagyon pozitív lenne, szerintem nincs semmi baja, csakhát az ember lelkiismerete miatt muszáj dokihoz menni!

Jó is van ám azért: nagyokat kirándulunk a kisbékával, sétálunk a városban, vagy tegnap pl. ott ebédeltünk kerthelységben hármasban, ahol a lagzink volt :D Plusz a 6hetes kontrollon mindent rendben talált a dokim, meg is ünnepeltük idehaza :D :D :D !!
Mindenkinek minden jót, próbálok sűrűbben jönni!!!!

KépKép
kmanna

Kölyök, nekem tetszik a zoknid!!! És nekem anno mindig azt mondták, azért van két füled, hogy az egyiken be, a másikon meg ki, bólogass, és csináld ahogy érzed. :) (Doktorizni a nyelvoktatás az általános iksolában témakörben kívántam volna egykor, mert meggyőződésem, hogy kb. hetedikben kéne kezdeni, de akkor intenzíven, ez az elszórt óraszám csak arra jó, hogy a gyerek megunja a nyelvet, mielőtt megtanulná, megszeretné. Kellett volna hát két csoportot vinnem, egyiket haramdiktól, másikat csak két évig, és azt elemezni. Mire államvizsgáztam, Kettes számú versenyző már a hasamban lébecolt, és vhogy elsikkadt a dolog... Na meg két kölökkel már nem is vettek vissza iskolába. (előtte szerződéssel voltam). Neked sikerülni fog.

Eszterxx azért ez a szomszédból netezés nem semmi. És sportossak vagytok, hogy mindneki babával építkezik. Mikor még fiatalabb és viharosabb voltam ált. terhesen költöztem, de építkezni brrrrr. Kitartást mindenkinek!!!

Pattin meg csak bámulok, hogy babával mindenféle kutyákat oltogat...

A virágok meg gyönyörűek. (az én szép magnóliámat meg vki letarolta a markolóval. Igaz, nem volt szegény cska kb. 30 cm)

potyka

Helló csajok,

Potyka, Linocs, Panny, valaki
segítsetek. Tök szarul érzem magam. Fáj a fejem, meg a végtagjaim, meg a hátam, plusz 37,6 volt most reggel a hőm meg ráz a hideg. A melleim bedurranva, sztetek mi ez? És milyen homeós bogyót lehet rá szedni? És esetleg gyógyszer, panadol? Vagy Panny neked a mellgyuszinál milyen tüneteid voltak?

szilvi

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Hahó Lányok!

Suttyomban bejelentkezem :)

Bocsánat,semmire nem volt időm az elmúlt napokban. Megint megpróbáltuk az igényszerinti szoptatást és minden borult. Gyerek is, én is. Tegnapelőtt estétől tegnap estig 3órát aludt 24 óra alatt. Durva hasfájásai voltak, pedig én már aztán tényleg semmit nem ettem, ami szóbajöhet, hogy allergizálna, aztán meg gondolom a túlpörgéstől nem bírt aludni. Én 1,5 kilót fogytam ennyi idő alatt...

Balázs ma, életében először kapott játékcumit elalváshoz. Tök jól alszik, csak nem tudom mikor köpi már ki vagy ilyesmi. Ha megpróbálom kiszedni, újra szopni kezdi erősen. És lassan-lassan enni is kéne...

Ugye játékcumitól nem lesz cumi-mellbimbó zavara? És ugye ki tudja köpni, ha pl. éhes és jelezni akar? Kinek van tapasztalata erről?

Most 2,5-3 óránkénti rendszerben eszik, és kap Gripe Watert, ami segít.
Röviden ennyi. Ha végre beáll a rend nálunk, ígérem, gyakrabban jövök.

Eszter

Kép
eszter.eu

Szilvánusz
Panadolt vehetsz be, lázcsillapítónak "amidazophent" (nem tudom, hogy kell írni) is. Nálam Ádámnál volt ilyen, de akkor a lázam is felszaladt és ezt vehettem be.
Sajnos, hogy mi lehet nem tudom, de jobb lenne orvossal konzultálnod, ha nem változik!

Kép
Kép
tündérmanó27

Lányok! Éjszaka megpróbáltam egy szoptatást. Az egyik félelmem bejött. Több, mint 20 perc alatt a mérleg szerint összvissz 20 grammot szopott. :shock: :(
Mit csináljak??? :cry: :?: :(

biribon

szilvánusz: Bella Donna homeopátiás gyógyszer 2 óránként 5 bogyó. Nekem fél nap alatt levitte a 39,2-es lázam. És fejd le a feszülő cicid, most szigorúan minden szoptatás után!!!!
linocs

Szilvánusz: ha nem mellgyuszi (nekem olyan volt, hogy minden átmenet nélkül rázott a hideg, de úgy, hogy totál be voltam öltözve), akkor oscillococcinum a megfázásra - az ki van adagolva, napi 3 adagot kell bevenni. És hársfatea, méz stb.
linocs

Szilvánusz!
Remélem semmi komoly nem lesz belőle, és a lázad se fog feljebb menni. Tanácsnak csak én is az előttem leírtakat tudom mondani. A cicidet figyeld folyamatosan...

Biribon!
Nehéz így csak ennyiből megállapítani mi volt az oka ennek a kis mennyiségnek. Magától ébredt? Esetleg belealudt nagyon szopi közben. Hallottad ahogy nyel?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ja és még annyit: Luca reklamált utána?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Feri, szépek a virágok! Én néhány napja kaptam egy csokor virágot, csak úgy. :lol: Jól meg is lepődtem! :shock: Mindjárt számon is kértem, hogy mi rosszat csinált! :D De semmit, csak szeret!!! :oops: :lol: :lol: :lol:

Kölyök, szerintem senki sem nézi az órát két szopi között.
Apukád nem semmi. :shock: :lol: Egyébként én is agrármérnök vagyok, és pont a tejtermelő tehenészetből írtam a szakdolgozatomat, de a szoptatásban nem hasznosítom a tanulmányaimat! :wink:
Alexát 21 hónapos koráig szoptattam, az utolsó hónapokban már csak reggel jött felkelés után, de nem apadt el a tejem, végig volt.
Ha nem büfizik, az azt is jelentheti, hogy szépen evett, nem nyelt levegőt.

Kmanna, igazad van, hogy nemet mondtál! Miért kell stresszelni az anyukákat (és a babákat)??? :evil:

Szilvánusz, remélem nincs semmi komoly bajod! Jobbulást!

Eszter.eu, a cumiról csak annyit tudok mondani, hogy az én gyerekeim nem szeretik(szerették), mindkettő kiköpi (köpte). Nagy ritkán, ha Vikó már nagyon fáradt, és nem akar aludni, a szájába tömöm. :oops: De ő, ha elalszik, kiköpi.
A szopiban nem zavarja (ta) egyiket sem a cumi.

Biribon, nem tudok tanácsot adni, mit csinálj, csak mit ne! Ne stresszelj! Inkább ne mérd, szerintem, ezzel csak idegesíted magad!

Beuska, várjuk a híreket, hogy sikerült???
Vendég

Kölyök, én nem fejek, és igény szerint etettem az első hónapban, utána magától beállt Laura a 2,5-3 óránként evésre, este van, hogy csak 2 óra telik el.

Eriknél is ez volt, és fél évig csak szoptattam, miközben csak akkor fejtem le egy keveset, ha éjszaka sokat aludt egyben, és már nagyon feszült a mellem. Szerintem kár ezeken előre parázni, ha most elég neki az alapból meglévő mennyiség, akkor majd egég akkor fejned, ha úgy érzed, hogy valami miatt tényleg csökkent a mennyiség. Akkor is jobb, ha a babát teszed mellre többször. Egyébként emiatt is szokták támogatni az igény szerinti etetést, mert akkor elméletileg beáll a kereslet-kínálat. Ha a baba éhes, és mellre teszed, akkor serkenti a tejtermelést, ha hamar éhes lesz, és megint megeteted, akkor megint inger éri a mellet, és hamar beáll a kereslet-kínálat. Mutasd meg a szoptatási liga irományait a szüleidnek, végülis ők profik a témában, hátha leszállnak a témáról.

Kép

Kép
mzx

Esztereu!
Gondolom akkor Te se sokat aludtál. :cry:
A 2,5 3 óránkénti evés még egész szabályosnak mondható.
Nálunk eddig még soha nem volt semmiféle rendszer, így nem is tudok mit sajnálni... :D
Mivel én az előző kettőnél kudarcként éltem meg a szoptatást, bár a lányom 11 hóig szopott, de kellett pótlás neki, ezért most állandó parám, hogy nincs elég tejem, ezért sokat szopiztatok, valahogy ez nyugtat meg. Minden sírására azért nem így reagálok, de ha egy kicsit is bizonytalan vagyok, hogy mi van akkor odarakom. Olyan még nem volt, hogy ne fogadja el, mégha csak 5 kortyra is. Ez csak akkor zavaró számomra, ha valamit nagyon meg kell csinálnom, időre kell menni. Hát olyankor a kiscsávó alkalmazkodik egy kicsit.
A cumi-mellbimbó zavarról a tapasztalataim:
A fiamnak lett, a lányomnak nem....
Házimunkát nem tudok szoptatva végezni, de babanetezni, gyerekkel tanulni mesét olvasni tudok. Hát nem is most csili-vili a 140 nm. A férjem maximálisan támogat, sokat segít, de én is ma azért már a fürdőt ki tudtam takarítani. Ha valaki meg jön hozzánk próbálok nem arra gondolni mit szól mindehez: sok szopi, enyhe kupi.
A játékcumival való fenntartásaimat, pont Te fogalmaztad meg, ugyanezek jutottak eszembe vele kapcsolatban.
Hasfájás nálunk talán nem olyan vészes, de lehet, hogy azon is a gyakori szopi segít, mert sokszor aközben könnyít magán.

Kölyök!
A fentiek figyelembevételével, nekem is nehéz a megjegyzésekkel:
Nem kéne ennek a babának cumi?
Most már ne szoptasd, ki kell "húznia" fürdésig!
Nekem se volt tejem! stb....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Esztereu!
Az kimaradt, hogy a lányomnak se adtam már játszócumit, de cumisüveget igen, így csak arról nyilatkoztam az ő esetében, hogy a szopit nem zavarta meg...

MzX!
Emlékszem, hogy írtad, hogy Laura sokat sírt. Honnan voltál benne biztos, mikor nem éhség miatt, mikor amiatt?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Beuska! Hajrá!!!!!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Biribon! 160????????? Atyaisten! Nóri 100-at is csak akkor eszik meg, ha 4-5 órára ébred! Egyébként 70-80 az adagja! Ne akard, hogy éjjel is ilyen mennyiségeket egyen!!! Szerintem............. Az is lehet, hogy szépen leszokik majd az éjjeli evésről nem????

Mni! Annyit gondolok rád! Mindig eszembe jut, hogy egyszer azt írtad, nem szeretsz panaszkodni. Azóta mindig észben tartom ezt, és sokkal könnyebb átvészelni egy-két nagyon rossz órát Nórival! Mert attól, hogy pl. Te olyan összeszedett vagy, attól még nálatok is van bömbölés, simizés, tanácstalanság, csak egészséges lélek lévén Ti ezt lerendezitek magatokban..... Van mit tanulnom szerintem! Szóval nem is tudom, érthető voltam-e egyáltalán! :oops:

Szilvánusz! Maszírozni, fejni, maszírozni, fejni! Ha a melled gyulladt be, akkor aztán lesz nemulass............ Vigyázz magadra! És írj, mizújs!

Eszter.eu! Balázs rendesen büfizik? Egyébként a hasfájás élettani dolog ám, nem kell feltétlen attól legyen, hogy Te mit eszel, vagy rendesen visszabüfögi-e a levegőt. Előfordulhat, hogy túl mohó, vagy zsírosabb a tejcid, és neki pedig éretlen a bélflórája!
Nálunk nagyon jól bevélt az Infacol!!!! Ajánlom mindenkinek! Nri egy kisangyal lett, mióta használjuk! Ja, nálunk Nóri cumizik! Ha elaludt, kiköpeceli, ha éhes a cumit sem kapja be, szóval ne aggódj emiatt, ha igényli, add neki bátran! Nem rábeszélni akarlak, de nálunk elég jól bevált!

Szia Kölyök!
Máré nagyon fain hajasbaba! :) És ne aggódj, én a szülés után 3 héttel tudtam először normális ruhát felvenni, és tegnap rámjött végre egy régebbi farmerom is!!!! VÉGREVÉGREVÉGRE!!!! Infacol büfizésre!!! Próbáld ki, mégegyszer mondom, tapasztalataim szerint remek szer! Espumisan nekünk nem volt jó......

Szia Eszterxxx! Csapj bele, ma még nem jöttek a mesterek, de itt is zajlik ezerrel az építkezés!

Nanó! Pattit öleljük. Pihenjen sokat azért, és ha nem jön hamarosan, megharagszunk! (Bagoly mondja.............. :roll: :oops: )
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: