A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Előszöris nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólását hasfájás ügyben! Tegnap este beszéltem a dokimmal aki megnyugtatott arról, hogy minden úgy van ahogy ti is mondtátok! Szóval nemsokára leugrok a gyógyszertárba magneB6-ért! És ő is azt mondta, hogy kezdjem 3x1 el és ha kell 3x2ig emelhetem az adagot! De ha nincs vérzés se és barnázás se akkor nyugodjak meg csak tágul a méhem és a szalagok! Pihenjek sokat és igyak egy pohár bort! Szóval este átvittük Kyrát anyukámékhoz, hogy tudjak kicsit pihenni, és egész este feküdtem, ugyhogy most jó! Bár most kihasználom amíg nincs itthon a pakológép :lol: és rendbe szedem a lakást, alaposan kitakarítok meg minden! Szóval most kicsit megint megterhelem magam, de remélem nem lesz baj! Csak ha szabad a lakás és lehet takarítani, rendet rakni, nem tudok feküdni! :oops:

Na ennyit rólam! :)

Székrekedés:
http://www.belsoegyensuly.hu/images/SAN ... oztato.pdf
Ezt esetleg nézd meg, normaflore, ezt még a csecsemő is szedheti, rendbe teszi a bélflórákat! Nekem világ életembe gondom volt a székrekedéssel, terhesség alatt meg főleg! De ez rendbe tett! Egy hétig ittam és 4 hónapig nem volt problémám!!!!!!!!
De persze kérdezd meg a dokidat, de az áll rajta, hogy nincs ellenjavallat terhesség és szoptatási idő alatt se!
Mert nekem a tamarin lekvár és a többi se segített! Ehettem én aszalt szilvát tejjel és mindenféle más jópofa dolgot....mint halottnak a csók :?

Sensi, én teljesen egyet értek veled! Én au-pair ként dolgoztam kint egy évet és tudom hogy nevelik a gyereket, nekem bejön! Én soha nem ringattam Kyrát mert épp nem volt kedve aludni! Ha alvás idő van be az ágyba és kész! Vendégek szoktak is nézni mikor lefektetem este a gyereket, bent hagyom míg megissza a tejet, és utána ha kész, bemegyek, kap egy puszit meg egy simit, na meg persze cumit és alszik egy mukk nélkül! Erre mindenki (akinek van gyereke) ledöbben, hogy így elalszik? :shock: Hát persze! Így van szoktatva! Imádom, kényeztetem is az ésszerűség határain belül, de annak semmi értelme, hogy ringassam és járkáljak vele és minden :? Szóval én is elég szabad elvűen csinálom, és ha sír...hát sírnia is kell! Ha tudom, hogy semmi baja, se kaki se pisi se meleg se hideg semmi akkor úgyis 5 perc alatt abba hagyja! Szóval én egyet értek veled :lol: :wink:
Ja, és a hiszti! Hát azt nem hagyom neki! Pedig nagyon bepróbálkozik! De átnézek rajta, és rövid időn belül rá szokott jönni, hogy jobb ha abbahagyja és akkor játszok vele :lol:

Én vásárlás szinten egyetlen egy dologra adtam ki egy vagyont, a gyerek ülésre! Na nem a hordozóra, mert mint láttátok az egy egyszerű dolog, hanem amibe 9 hónapos kora óta ü! Én úgy voltam vele, hogy megvehetném 20.000ért is de mi rengeteget megyünk és nekem mindent megér a gyerekem biztonsága, így a legjobbat akartam neki, szóval mi ezt vettük neki:

http://www.rrracing.hu/site/index.php?s ... ules-lista

Itt pedig a középső sorba a narancs szürke!
Most már van bébihordozó is belőle ha akkor lett volna megvettem volna!
A bébihordozó 40.000 körül van a nagy ülés pedig 70.000! Ez lehet kicsit soknak hangzik, de ebbe az ülésbe 12 éves koráig ülhet! Mert most betét van benne, később azt kivesszük, aztán meg mikor már csak ülésmagasító kell annyira szétszedhető! Szóval szerintem megéri! Egy baromi biztonságos ülés! Hisz ha versenyautóba gyárt üléseket a Recaro akkor rossz nem lehet :lol:
Szóval én erre adtam ki a legtöbb pénzt :)

Na most ennyi, megyek takarítani :D

KépKép
KépKép
akíra

Őssejt, hát igen Zsé a Te példád is erősíti bennem azt a tényt, hogy meg kellene csinálni.
Sajnos mi emberek egyre védtelenebbek, kevésbé ellenállóabbak vagyunk, köszönhetően az új kor "vívmányainak". Ez sajnos tény.
50-évvel ezelőtt nem volt génkezelt zöldség - gyümölcs, E-betűkkel teletűzdelt étel stb. Most pedig hiába igyekszel nem tudod kikerülni ezeket, egyszerűen kérdéses mi mindent eszünk meg. Nem nagyon hiszek az ételeken található cetliknek, azt írnak rá, amit akarnak...
Sajnos többek között ezeknek köszönhető, hogy a betegségek egyre súlyosabbak, nemtől és kortól függetlenül.

Tehát egyre inkább hajlok a levételre, mert úgy vagyok vele, inkább legyen "felesleges" mint aztán hiányzó dolog az életünkben.
Az árát sajnos én is láttam, erre külön költségvetést kell csinálnunk, lehetőség szerint nem szeretnék plussz hitelt felvenni, elég a házon lévő hitel, főleg GYED és két gyerek mellett.
Mégegyszer köszi a választ.

Ha másoknak is van véleménye, tapasztalata szívesen veszem.

Akíra, örülök, hogy jobban vagy. Csak ne ess a ló túlsó oldalára. Tessék pihenni és nem megerőltetni magad!
Köszönöm a tippet, a normaflore-t már használtam, tavaly, amikor a kisfiamtól Mikulásra Kalici vírust kaptunk a férjemmel. (emlékezetes Mikulás és azt követő pár nap volt, a gyereken gyorsan végig ment, és röhej, de ő szolgált ki bennünket, mi örültünk, ha a WC-ig el tudtunk mászni) Akkor nagyon bevált, megyek és veszek azt is a gyógyszertárban. Még egyszer köszi, remélem nálam is beválik. Ez tényleg nem jutott az eszembe.

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Dalma: Tényleg rendes szülést akar a dokid?Nekem azt mondta,ha 3 éven belül szülünk,akkor az is császár lesz!Mondjuk én már a 41 hét vége felé voltam zárt méhszájjal és megindították a szülést,persze elötte 2 napig méhszáj puhító krémeket nyomtak belém,persze eredmény nélkül!5 óra vajjúdás alatt megtartott 1 újnyira tudtam kitágulni,aztán elvittek a műtőbe!Hanna nagyon be sem tudott illeszkedni!4100 gramm volt és 56 cm!

Nekem is azt mondta a védőnőm,hogy a 2. nagyobb szokott lenni,hát nem tudom :?

Kép

Kép
melcsi82

Lányok, képzeljétek nem tudom mi történt, de most nekem a hozzászólások mint fehérek! :shock: Ne rózsaszín és kék váltakoznak! Mint eddig! :shock: Most nekem is pont olyan mint ahogy Sensi mondta egyszer, hogy neki fehér :shock:
Hát nekem ez így annyira nem tetszik :?

Na de mindegy :lol:

Össejt! Hát igen, van benne valami! Mi is gondolkoztunk már Kyránál is, meg most is bizti át fogjuk rágni a dolgot! Majd meglássuk mire jutunk :)

Melcsi, én is úgy tudtam, hogy 3-5 éven belül nem javasolnak természetes szülést császár után! De még akkor is rizikós! Én is kérdeztem, hogy mi lesz, császár vagy sem, azt mondta inkább vagyok esélyes császárra mint normál szülésre, de majd meglátjuk az uh alapján az utolsó harmadba! Mert akkor fogja mindíg nézni, hogy mennyire tágultak a dolgok, milyenek az állapotok odabent! Milyen a belső varrat, stb. Mert ugye nem a külső varrat az ami szakadhat, hanem a belső varrat! És az majd csak a végén látszik! De mivel nekem is a 42. héten megindítás volt, és nem tágultam és nem jött le, és semmi, és a magzatvíz is szennyezett volt, így gyorsan kikapták! Szóval azt mondta aki nem tágult előszőr nagy valószínűséggel nem tágul másodjára se! Szóval nekem 90-10 az esélyem! De én nem bánom :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok,

Akíra: örülök a jó hírnek, de azért pihenjél ám!

Sensi: nagyon tetszik, amit az angol nevelési módszerekről írtok. Valami ilyesmit szeretnék én is követni. Nagyon nehéz lehet mindig következetesnek lenni, de szerintem ez a legjobb a gyerkőcöknek is. Utána sokkal önállóbbak lesznek.

Judit
Kép
sonny

Visszajött a szín :D
Jajj de örülök!

Most még gyorsan fürdőt takarítok meg port törlök és akkor utána kész vagyok nagyjából a dolgokkal és Kyra hazatérése elött mér 1-2 órát pihenni is tudok!
Komolyan lányok, én imádom a lányomat, de néha 1-1 ilyen nap....komolyan feltöltődök! Lehet most rossz anyának néztek, de ez akkor is olyan jó! :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra: szerintem ez tök normális, emlékszem a tesóm is örült, ha 1-2 napra elvittük a kislányát. De attól még nagyon jó anya!
Hát, fel is kell kötni a gatyát akinek még nincs babája :D De már nagyon várom a gatyafelkötős időszakot :D

Judit
Kép
sonny

Akíra:Nekem is azt mondták,hogy nem hiszik,hogy a másodiknál megindulna magától!Én nem is kockáztatnék!Meg épp elég az 1 vágás is,minek mindenhol szétkaszabolni :?: :!: Én sem bánom már,habár eleinte sajnáltam,hogy nem sikerült természetes úton szülnöm,de én is megszenvedtem ezért a császárért!Más 5 óra alatt megszül!Nekmem sem kegyelmezett a Hanna!Másodikinál állítólag bekötnek egy kis infúziót és 1 órán belül visznek is a műtőbe,nem lesznek fájásaink!Te altatásban voltál vagy gerincbe kaptad az érzéstelenítőt?Én altatásban,de most nem tudom melyiket válasszam,mert az altatás elején ébren voltam egy kicsit és senkinek nem kívánom azt az "élményt"!
Nálunk is elszokták vinni a nagyszülők a Hannát!Ráadásul mindegyönk szülei elváltak,így 4 helyről kapőkodnak utána :D Mindig elosztjuk,hogy ki vigye :D Mi olyankor pihenünk+horgászni megyünk+focimeccsre-kutyát sétáltatni és tényleg jól esik,de 1 nap ottalvás után,már nagyon hiányzik,ja és mindig róla beszélünk amikor nincs itthon :D

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!
Melcsi :) Neked jobban lett mára a pocakod?
Akíra :) örülök, hogy jobban vagy!S akkor én is lehetnék akár rossz anya, ugyanis én is néha alig várom, hogy a nagymamák unokázzanak kicsit (mind3 elmegy olyankor-hál'istennek nálunk 2 hiperszuperaktív nagymama is van), s már az is feltölt, ha csak port törölhetek vagy elmehetek pisilni anélkül, hogy bárki utánam kiabálna folyton! :) Pihenni én sem tudok ilyenkor...sajnálom rá az időt. :) Ők is töltődnek és én is! :)
Sonny :) akkor várjuk a term.gyogyós infókat :)
Az őssejtről csak annyit, hogy-bár mi inkább sokgyermekes-pártiak vagyunk, így egyértelműen őssejtezni mindegyiknél már nem volna píz-, mióta egy közeli ismerősömék óriásit buktak rajta (és ezt már nem egy helyről hallom), véglegesen kivertük a fejemből. (szülés után levették ugye a kzs vért, minden ok volt, ám pár hét múlva jött egy levél, hogy a levett vér értékelhetetlen/használhatatlan, így sztornó...természetesen pénz nem jár vissza.)
judit_78

Melcsi :) igen, ez nálunk is így van :) a férjem rendszeresen kiakad azon h amint a gyerekek kiteszik a lábukat az ajtón, elkezdek róluk beszélni...meg szagolgatom a ruhájukat napközben... :oops: :oops: (joggal gondolhattok gyogyósnak :D )
judit_78

Jajj, nem Melcsit akartam írni az elején hanem Melust...bocsánat!!!Szóval Melus :) hogy van a pocakod??
judit_78

Hát igen, ez nálam is így van! Most végeztem nagyjából a dolgokkal, lefürödtem, hajatmostam és már Kyra szobájába nézelődtem az előbb :oops: Hát hiányzik! Jó nélküle egy kicsit, de borzalmasan tud hiányozni egy nap után!

Melcsi, én ugyanígy gondolom! Most van egy vágás a hasamon, legyen lent is? Na ne! Ha már Kyrával így alakult akkor maradjon csak a császár azt legalább már ismerem! Nekem gerinc érzéstelenítéssel ment az első is és most is úgy szeretném! Én 2től kaptam az oxitocint 7ig.... :roll: és semmi nem történt! Valószínűleg fájásgyengeségem is van....szóval én Kyrát efektíve egy fájás nélkül "szültem".....szeretném most is így... :oops: Hidd el a gerincbe sokkal jobb! Nem is érzed, hogy bele szúrnak, és legalább hallod végig a dolgokat, és rögtön látod a babót, és ha olyan a kórház oda is adják! És nálunk párom is bent lehet, aminek nagyon örülök, mert Kyránál nem lehetett bent! :? Szóval én most is gerincbe szeretném, utána 6 órával már fel is kelhettem! Szóval nekem jó ez a verzió :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra, lehet, hogy most nagyon naiva leszek, de felteszem a kérdést, a császárt lehet saját magának kérnie az embernek? Úgy értem, hogy ha orvosilag nem indokolt, ha nincs téraránytalanság, vagy egyéb gubanc.
Ha azt mondják Dalma, hogy most szülhetsz természetes úton, de te nem akarsz, akkor választhatod a császárt?
Én rettegek a farokcsontom ferdülése miatt, hogy esetleg megsérti a babát, vagy akár kárt tesz bennem. Szóval nem is tudom, hogy mi lesz, ha azt mondják, hogy mehet hüvelyes szüléssel. Egyik énem azt mondja, hogy szakemberek, tudni fogják, hogy mikor mit kell tenni, de a másik meg ordibálja, amit a baleset után is mondtak, hogy kockázatos lenne természetes úton szülnöm.
Mi van akkor, ha megoszlanak a szakvélemények?
Évek teltek abba, mire elfogadtam, hogy nem tudok majd természetes úton szülni. Megérttettem saját magammal, hogy szükséges a baba egészségéért és persze az enyémért is.
De mi van, ha előállnak a kórházban azzal, hogy mehet a természetes szülés? Választhatok s mondhatom, hogy én biztonságosabbnak gondolom a császárt?

Zsé - Anita
zsemlyécske

Egy kis időre most megint elköszönök Tőletek!
Ma megyek este ultrahangra, s ha mindenigaz, csak hétfőn tudok majd beszámolózni az eredményekről.
:)
Vigyázzatok magatokra!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Zsemlyécske: jó hétvégét neked, és pihenj sokat!
Hétfőn várjuk a híreket ;)

Judit
Kép
sonny

Na jol lemaradtam, az ember másfél napig nem ír, azt olvashat oldalakat...

Tegnap annyira rosszul voltam, hogy csuda :) Én nem is tudom, hogy csinalom, elképzelni nem tudtam volna hogy lehet egy embernek egyszerre hasmenése és székrekedése :oops: de rájöttem lehet!

Ti már jól elkezdtétek ezt a vásárlás témát, én pont ma megtaláltam egy nacimat, mai tavaly volt jó rám, mikor kövérebb voltam, így már két nadrágom is van, amit hordhatok :lol: Egyenlőre azon töröm a fejem, hogy merjek-e szétnézni nadrágügyben, vagy babonából várjak-e a következő vizsgálatig, ami óóó jajj még másfél hét. Olyan lassan telnek a napok, jó lenne ha már ott tartanék és minden rendben lenne :!: :!: :!:

Szerintetek mennyi a szükséges Ca beviteli igényünk? annyi mindent olvas az ember, de azért jó lenne tudni, hogy mennyi az annyi!

Tényleg valakinek vn olyan tünete, hogy folyik az orra, be van dugulva és ha kifújja akkor, már bocsánat de véres? Nem nagyon került elő sztem ilyen tünet, azt olvastam, hogy ez előfordulhat, én folyamatosan szenvedek tőle, de hát ez legyen a legnagyobb baj, ami ér
:roll:

Mindenkinek nyugodt, szép estét, pihenjetek sokat, sokat és sokat!!!

Kép
pipal

Sziasztok,

mi Sárikámnál levetettük a kzs vért, semmi probléma nem volt, előtte kérnek plusz vérvételt, mivel fertőzőtt vért nem tárolnak(bizonyos fertőzések). Továbbá a szerződésben mindent lefektettünk, ki volt kötve,hogy csak 60 ml-t, ill annál többet tárolnak el, mert betegség esetén annak van értelme. Azt hiszem, ha rossz a keringése a lepénynek, vagy kicsi, lehet ezzel gond, de nekem pl 99 ml-t sikerült levenni. Most nagy dilemma, hiszen 2 gyerekre egy vagyon. :shock: De úgy vagyunk vele(mindig ezt a párhuzamot hozom), hogy életbiztosítást is kötöttünk a férjemmel, és nekünk ez biztonságot ad.
Ja, és a pénz: érdemes előtte egészségpénztárba belépni, mert 100e-ftot vissza lehet igényelni, ha azon keresztül fizetitek.
Judit, az ismerősötöknél mi volt konkrétan a gond?

KépKép
KépKép
kornéliusz

Zsé!

Igen, ha te indokoltnak találod akkor van olyan orvos aki azt mondja ok legyen császár! De ezt előre tisztázni kell, akár más most! Mert ha baj lesz a műhiba pert te akasztod a nyakába! :roll:

Egyébként én nem azt mondom, hogy kérem a császárt de az előző miatt nekem 90%ot mondott a doki! És mi is majd 2-3 hónappal szülés elött mikor látszik minden jól az uh-on akkor döntünk, hogy császár vagy sima! De nem sok esély van rá hál istennek :oops: :lol:

Az uh-hoz drukk! És azért minnél hamarabb jelentkezz! Ha csak egy percre is :)

KépKép
KépKép
akíra

Ma meglátogattam a védőnénit. Hétfőre adott időpontot. Akkor megcsináljuk a kiskönyvet. Örömmel töltött el, hogy láttam a szekrényben még régi kiskönyveket :)
Mert ez az új :? brrr

Megyek, főzöm a krumplistésztámat. Ma azt kívántam :)

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Kornéliusz :) megkérdezem majd őket pontosan, nem akarok hülyeséget mondani. (talán valamilyen kórokozók miatt amik belekerültek)Egyébként hogy vagytok??Mikor mész 12 hetes uh-ra?
judit_78

"azért tudni kell, hogy nem mindig a köldökvér a legjobb megoldás, felhasználásának komoly korlátai vannak. A legfontosabb, hogy genetikai okokból kialakuló betegségek esetén saját köldökvér nem használható fel, hiszen az őssejt már magában hordozhatja a betegséget. Másrészt az ebből a forrásból nyerhető őssejtek mennyisége olyan kevés, hogy a negyven kilónál súlyosabb betegek esetében ez egyszerűen nem elegendő! Ráadásul az a gyermekkori leukémiatípus, amely saját köldökvérrel gyógyítható, rendkívül ritka! "(Dr. Kriván Gergely, gyermektranszplantációs program irányítója)

– Én senkinek sem tanácsolhatom, hogy ne vetesse le születendő babája köldökvérét – tárja szét a kezét Dr. Hajdú Krisztina, az Országos Gyógyintézeti Központ szülész-nőgyógyász főorvosa –, hiszen – bár kicsi az esélye annak, hogy az újszülöttnek valaha is szüksége lesz rá – nem lehetek biztos benne, hogy ő nem fog-e abba az egy százalékba tartozni, akin segíthetne a saját köldökvére. Ma még fel sem foghatjuk, milyen hatalmas távlatok nyílhatnak a jövőben az őssejtterápiában – de azt azért tudni kell, hogy jelenlegi gyakorlati haszna csekély. Bennem az is súlyos kételyeket ébreszt, amikor egy ilyen fontos dolgot magáncégek kezébe adnak. Hiszen nincsen állami garancia arra, hogy a cég, amelynek súlyos százezreket fizet valaki, tíz vagy húsz év múlva is létezni fog, és valóban kifogástalan, felhasználható állapotban juttatja vissza a levett anyagot.
Sokan azt mondják, nem baj, ha soha nem lesz szükség arra, hogy felhasználják a már levett köldökvért, számukra mégis megnyugtató a tudat, hogy szükség esetén bármikor kéznél lenne. De vajon valóban érdemes komoly anyagi áldozatok árán elzárva tartani olyasmit, amire Önöknek talán soha nem lesz szükségük – de amely adott esetben valaki másnak megmenthetné az életét?
judit_78

Egyébként életbiztosításunk nekünk is van azért. :)
Próbáltam én is beleásni magam ebbe a témába, elolvastam mindent anno pro és kontra, de annyira nem győzött meg...
DE ez megint csak az én véleményem. :)
judit_78

Totáll egyetértek judittal az őssejt terén. Én nekem is doki mondta nem is egy hogy totáll felesleges mert csak 10 éves korig használható fel és nagyon kevés dologra. Plusz a mai orvosi állás szerint már a felnőttektől is lehet levenni őssejtet.
De ez megint csak az én véleményem

harivera
Budapest XXI. kerület

Hali. Most rakok fel magamról képet, de nem kiröhögni. Még pubi koromban sem voltam ilyen rügyes....
Kép

Ez egész alakos. Csak nektek. Jó, kicsit túlsúlyos vagyok, úgyhogy bocsi a horrorért. :oops: :lol:
Kép [/img]

Viszont voltam fodrásznál. Már nem bírtam tovább...

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok.Szeretnék csatlakozni hozzátok.7 hetes és 4 napos terhes vagyok.Első terhesség.
kiara28

Szerintem nagyon sok kérdésem lesz.:)

Kép
kiara28

Üdv Kiara28 :)
Én is kezdő vagyok :), de nem vagyunk egyedül!

Az őssejt kérdés olyan vérfagyasztó sci-fi gazdasági utópisztikus horror számomra...engem inkább megijeszt, mint örömmel tölt el...jó, talán majd 1x eljut oda a tudomány, hogy őssejtből tud nem tudom milyen, akármilyen szervet csinálni és sikeresen átültetni, és akkor biztos szuper lesz minden, de ha jól tudom ez még tényleg csak utópia, addig is van aki jól meggazdagodik rajta. Szóval csatlakozom Judit és Vera véleményéhez, de persze ez csak vélemény. A dilettánsnál is dilettánsabb vagyok a kérdésben, nyilván :)

Pipal és is azon filózok, hogy most várjak még 2 hetet a ruhavásárlással, és lehet, hogy egy szép napon arra ébredek, hogy egyetlen ruhám sem jön rám...és akkor dolgozni sem tudok menni., vagy merészkedjek be végre egy kismama boltba. Eddig még csak kívülről szemléltem, no meg neten a lehetőségeket.
és az orrom is vérzett többször is, de nem volt komoly, csak kicsit zavaró. Nem tudom mitől volt, most egy ideje nem jelentkezett.

jaj, viszont a ragyák rettenetesen megtámadtak :(

Zsemlyécske, amit kisbetűvel írtál az sajnos nagyon igaz :( ... sajnos.

Andi

Kép
makmacs

Sziasztok!

Össejt! Hát igen én is olvastam, hallottam hasonlóakat! Szóval osztom az előzőek véleményét! Azért most is mégegyszer körbe fogjuk járni ezt a kérdést, de szerintem most is annál maradunk, hogy nem vetetjük le!

Kiara28 üdv köztünk!

Lányok, a méretes táblába igazat adok nektek, a hasonlítgatás-pánik, nekem miért csak ekkora kérdésekbe bele se gondoltam, ugyhogy pusz az okosaknak :wink:

Viszont most felteszem a táblát jelzem ez a hétfői tábla szóval csak azért teszem fel, hogy az újjak vagy akinek új infója van az tudja mit kell elüldeni nekem PRIVÁTBA !!!!!

És akkor hétfőre aktualizálom a táblát :lol:

Kép

KépKép
KépKép
akíra

Ja és gatya kérdés! Én azt monodom, de ez csak az én véleményem, hogy egyáltalán nem baj ha most vesztek egy normál gatyát ami nagyobb méret! Ami most jó! Hiszen szülés után ha még jó alkata is van az embernek és hipsz hopsz visszanyeri a szülés elötti súlyát, akkor is lesz egy időszak amíg a has visszahúzódik, és akkor már a terhes gatya nagy lesz, vagy legalábbis ha még jó is már bazira fogja mindenki utálni (legalábbis magamből indulok ki :lol: ) és a régibe még nem fér vissza, szóval akkor pont jó lesz az a méret amit akkor hordott!
Legalábbis én most azokat a gatyákat hordom amiket Kyra születése után vettem! És még bőven hízhatok is bele, szóval amíg nem jön a meleg, szoknyás szezon addig szerintem rám ezek jók lesznek! És valljuk be egy normál gatyó még olcsóbb is mint egy kismama naci :lol:

Na de ez megint csak vélemény volt! :D

KépKép
KépKép
akíra

Őssejt téma:
Felnőtt korban is le lehet venni az őssejtet, de kb 10 milla egy műtét. Nálunk van egy kisfiú akinek gyűjtjük a műanyag kupakokat, mert neki is ilyen műtét kell és sajna nem is egy. Már a 3. műtétre gyűjt. Szóval nagyon sok pénz az őssejt kinyerése. Ha levetetjük a köldökvért akkor ez a hatalmas összeg nincs. Én így tudom.

Orrvérzés:
Nekem is száraz és duzzadt az orrnyálkahártyám, de ez tök normális a progeszterton okozza. Nekem is szokott vérezgetni, de nem kell aggódni.

Tegnap voltunk pesten, hát szörnyű napunk volt. Összetörtük a kocsinkat, jó nagyot csattantunk. Én annyira megijedtem, hogy egész délután fájdogált a pocakom. Szerencsére fogtam a biztonsági övet, így nem nyomta meg a hasamat. Szegény kocsink viszont borzalmasan néz ki. Majd elsírtam magamat.

Üdv az újaknak!

Harivera
Nem vetted még meg a kocsit? nemrég volt akcióban! De írtam is neked.

Később még jobban visszaolvasok. Most megyek kaját venni. Gombapöri lesz nokedlivel ebédre. Hmmmm.

Kép
Kép
nati80

Kiara, neked nem megy a vonalzód? :roll: Legalábbis ahogy írtad, hogy 7+4 vagy, a vonalzód meg csak 7 hetet mutat :roll:
Ja, és még novemberi leszel te is? :shock: :roll:
Már persze nem zavarsz, nehogy félre érts, csak azt hittem te már decemberi leszel :lol: :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Szép napot Mindenkinek!

Köszönöm az eddig elhangzott őssejtes észrevételeket, véleményeket és cikk részleteket pro és kontra. Emésztem a hallottakat ill. én is tovább olvasgatok a témában.
Kornéliusz megkérdezhetem, hogy melyik céget választottátok és érdekelne, hogy a Judit ismerősei melyik céggel jártak pórul. Ha nem indiszkrét a kérdés, természetesen.

Gatya vásárlás, egyenlőre én nagyobb gatyókban gondolkodom, mert mint Akira, én is hasonlóan vélekedett, szülés után is szükségem lesz ezekre a nadrágokra. Sajnos valószínűleg még hosszú ideig :?

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Szép napot! :)
Kiara :) szia itt! :) Gratulálok a babához!
Gabi :) szerintem nagyon helyes arcod van és a frizurád is nagyon tetszik!!!A hasad meg határozottan alakul... :)
Nati :) , sajnálom a karambolt... :( nagyon rossz ha az ember összetörve látja a kocsiját...vigyázz magadra!
judit_78

Szép jó napot mindenkinek!

egy előnye a sztárjknak, hogy itthon dolgozhatok :)

a gatyavásárlás témához hozzászólva, persze megint kiderült, hogy első babánkat várom, bevallom, nekem eszembe se jutott, hogy mi lesz rajtam szülés után :lol: eddig azt gondoltam, hogy amig talalok a szekrenyben olyat ami rámjön, addig azokat hordom, aztán kismamanaci, de valóban el tudom képzeli, hogy szülés után majd örülünk, hogy megszabadulunk a kismamanaciktól! uh irány a bolt egyel nagyobb méretű nadrágért :)

őssejt témához nem nagyon tudok hozzászólni, nekem idő kell, hogy megemésszem az infokat, de ne csodálkozzatok, ha egy hónap múlva előhzakodom a témával, mert addigra alakul ki a véleményem :):) előre is bocsi...

Na megyek melozok kicsit! Remélem délutánra befejezem a dolgaimat és akkor hurrá előhétvége!

Kép
pipal

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert rohannom kell!

Akíra! Mától 23 éves vagyok, majd javíts légyszi! :)

Nati! Jajj, nagyon sajnálom az ütközést! Jó nagy ijedtég lehetett! :(

Mindenkinek szép napot!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Hé, vm gáz van a vonalzómmal...csak holnap leszünk 12 hetesek. Na mind1, majd este okozok neki vmt. Igaz az Uh egy nappal idősebbnek mutatta, de a vonalzó nem lehet ennyire okos, mert ő erről nem tud. :D

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensi, Isten éltessen sokáig!!!(Szemtelenül fiatal vagy...) :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sensi boldog szülinapot :)
Mindjárt javítom :D
Te is áprilisi vagy, én is :lol:
Judit, jó a vonalzó :wink:
Nati rettenetesen sajálom ami történt! Remélem hamar rendbe teszik a kocsitokat és elfelejtitek ezt az egészet! Még jó hogy a hasadat nem ütötted meg! :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok Lányok!

Pipal, Makmacs! :)
Nekem is ugyanilyen orrdugulásom van, kaptam egy csomó könyvet kölcsön és benne van ez is a terhességi tünetek között.
Ezt a terhesség alatti vérbőség okozza.Általában csak a szülés után múlik el (állítólag)
Úgyhogy ez teljesen normális :lol:
Vendég

Sziasztok! Erika vagyok, 9 hetes kismama. Most találtam rá erre az oldalra, és próbálok csatlakozni, bár elég nehéz, látom, már egészen összefüggő beszélgetések folytak itt. :oops: amiről lemaradtam, de majd igyekszem minden nap csatlakozni hozzátok, már, ha lehet. :roll:

Mivel ti biztosan tudtok segíteni, így feltennék egy kérdést, mert már elég ideges vagyok...és nem tudom már mit csináljak. Pár napja hasogat a hasam alja. Aztán ez enyhült, gondoltam, most lenne meg, ha nem lennék terhes, biztos ezért van, utána ráfogtam a székrekedésre. Jobban is lettem, miután ez elmúlt, de az éjszaka elkezdett egy pontban fájni a hasam. Ugyanott szúrkál szinte pár percenként, és eléggé fáj. Most már kezdek idegeskedni, mi lehet ez? Mondták, hogy nő a méhem, nyúlnak a szalagok...stb., de most csak ugyanabban a pontban szúrkál folyamatosan. Segítsetek!

Erika
dalal

Sziasztok!
Hű nagyon sokat írtatok, nem is tudom végig olvasni. Tegnap ablakcsere volt, hát szörnyű koszos lett minden....
Akira
egyetértek a nevelési módszereddel, bár nagyon nehéz következetesnek lenni és a sok nyafi után már néha enged az ember csak 15 perc nyafi szünet legyen, de lefekvés az szigorú, alvás van és kész...Ledöbbenek, hogy vannak gyerekek (babák) akik azt csinálnak amit akarnak: akkor kelnek, fekszenek, esznek, tv-nek amikor akarnak+még egykék is tehát még könnyebben önzöbbé válnak, most már nagyon sajánlom az óvónőket, az ovisok jelentős része szabályok nélkül él:(
AZ egyik barátnőmnél (aug-ban lesz 2 éves a kislánya) pl: sokszor 10:30-kor kel csak fel, egy csomószor nem eszik rendesen mert még nem éhes ebédkor (15 órakor) délután ő dönti el, hogy alszik e, volt olyan amikor már oylan hisztis és fáardt volt, hogy a szőnyegen aludt el (fél 7-kor) és este az anyuka hamarabb elalszik mint a lánya, 10 után fekszik le, előtte rohangászik tv-zik (egy szobába laknak), szinte semmi szabály nincs a napirendjében.

császár
Jó, hogy vagyunk itt többen is, legalább meg tudjuk beszélni, hogy kinek hogy viselkedik a sebe a hasnövekedése miatt. Nekem nem lett vmi szép a sebem, sőt szülés után kb 1,5 héttel vissza kellett mennem,h ogy válasékozik a sebem:(
Jó, hogy nincs vajúdás, de az utána következő 24 óra iszonyatos rossz, ha eszembe jut, hogy állandóan nyomkodjákl a hasam, hogy jöjjön ki a váladék:(((((
Kérni szerintem hivatalosan nem lehet császárt, de azért vannak dokik akik pénzért hajlandóak. Én mindenképpen császárt szeretnék több okból is, hogy szinte tuti, hogy nem tudnám megszülni normál uton +van egy agykoponya MR+CT felvételem ami nem 100% tisztázott, hogy nincs semmi gond (vmi látszik, de nem tudják, hogy mi az) így nem igazán ajánlott erőlködni+nehezet emelni és hát a szülés erőlködéssel jár...
További szép napot!
bea
kumpibogar

Sziaszotok!

Én is úgy gondoltam, hogy a dokival kell megbeszélni a császárt és akkor ha ő nem is találja indokoltnak akkor is megcsinálja esetleg több pénzért :? De szerintem ha császáros volt valaki és azt mondja, hogy ő nem akar kockáztatni és most is azt akarja akkor köteles megműteni! :roll:

Nyomkodták a hasad, hogy jöjjön ki a váladék? :shock: Jesszusom! Hát nekem semmi ilyen nem volt! Hozzám se nyúltak! Csak amikor fürdés után átkötözték akkor nyúltak hozzá! :roll:

Dalal, üdv köztünk! Csatlakozz nyugodtan, hidd el nem is olyan nehéz követni :lol: Bár néha már én se tudom ki kicsoda, de azért menni fog neked :lol: A hasfájás pont pár napja volt téma, én is beparáztam 2 napja! Felhívtam a dokim ugyanezekkel a tünetekkel! És magneb6-ot kell szednem! És igen, a méh nő és a szalagok nyúlnak! Ez természetes! Bár nekem Kyrával semmi ilyen nem volt, de most van! Minden terhesség más! Ja, és ha tüsszentek méginkább fáj, belehasít :? És ugyanott, egy pontban szúrkál, feszül, hasogat! Ugyhogy vegyél Magneb6-ot és pihenj amennyit csak tudsz! Nekem már jobb 2 nap után hogy pihentem egy fél napot és szedem a magneb6-ot!

KépKép
KépKép
akíra

Próba...
Dalal :) szia!! :) Hívhatunk Erikának?

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Hurrá!!!Sikerült!!!Itt is hatalmas köszönet Akíra!!!!!! :)
Most már megyek a játszóra... :wink:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Nagyon szívesen! Igazán nincs mit :)
Máskor is, és bárkinek szívesen segítek :)

KépKép
KépKép
akíra

Akira
Köszönöm szépen a barátságos fogadtatást! :lol:

Én is erre gondoltam, csak azért ijedtem meg, mert ilyet még sehol nem olvastam, hogy csak egypontban fájdogál vkinek a hasa. Szedek Magne b6-ot, napi egy szemet. lehet, hogy többet kellene? Majd megbeszélem az orvossal. Most pl. egy fél órája már nem fáj! :)

De azért lehet, hogy ellátogatok egy ultrahangra, már úgyis régen láttam a babykét. :)

Judit_78

Szia! Persze, hívjatok nyugodtan Erikának!
dalal

Akíra

bocsi, most látom, hogy elírtam a neved. :oops:
dalal

Egy ékezeten nem múlik semmi :wink:

Nekem a dokim napi 3x1-et mondott kezdetnek, és ha nem javul vagy nem eléggé akkor 3x2-re emelhető az adag azt mondta! Szóval persze konzultálj a dokiddal, de szerintem szedhetsz nyugodtan többet :)

És neked is szólok, feljebb feltettem a táblát, ha be akarsz kerülni írd meg privibe az adatokat!

Aki már megírta annak köszi :) Frissítgetem folyamatosan a táblát :)

KépKép
KépKép
akíra

Gabi, most nézem te meg bejelölted iwiw-en a lánykámat, aztán visszavontad? :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Sensi nagyon boldog szülinapot! Amikor én még 23. voltam... :D édes istenem de régen volt már sajnos :oops:

Nati, én is sajnálom a balesetet, örülök, hogy nektek nem történt semmi bajotok. Az autót lehet javíttatni....de ha nektek történik valami bajotok, az már egészen más...

Kiara, Erika örülök, hogy Ti is jelentkeztetek.. egyre többen vagyunk és ez nagyon jó!!!

Gabi klassz hogy tettél fel képeket, aranyos vagy, a hajad is jó lett! És a pocakod is szépen látszódik.... :)

A mai napon én is élvezem a BKV sztrájk adta szabadnapot, bár már látom, hogy lesz ennek még böjtje a munkámban, de ez most kevésbe érdekel. Ma itthon lehetek a fiammal és kész.
Mi is megyünk ki a kertbe, mert az esővel történő riogatás ellenére itt süt a nap.

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: