A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Üdv Macsiv!
Én is erzsébeti vagyok! :lol: Ti merre laktok? Raksz fel Te is képet magatokról?!

A névadáshoz kapcsolódva van egy jó kis oldal ahova be lehet írni a vezetéknevet és a rendszer segít választani, kategóriákat is lehet kiválasztani. :
http://baba.rufftech.hu/calc/calculator_06_query.php
Írtam már hogy nekünk a 4. inszem volt így már nem is bíztunk benne, Valentin napra esett-amit előtte gagyi szerelemünnepnek tartottunk...Apa nagy könnyelműségében kijelentette hogy ha most jön össze a baby Valentin lesz...jót röhögtünk rajta... :oops: miután 2csíkos lett a teszt elfehéredve motyogta hogy akkor mostmár Valentinnek kell hívnunk, nem hívhatjuk a sorsot ki magunk ellen. :shock: Kicsit finomítva megállapodtunk Bálintban.(kicsit tömegnév lett az utóbbi időben így annyira nem ugrálok érte de ez van :lol: ) Erre beírom ebbe a névkeresőbe a vezetéknevünket és mi az első név amit hozzárendel?? Természetesen BÁLINT! Szóval asszem nincs mit tenni! :wink:

Sonny
mi sem vettünk még semmit, nem vagyunk még elkésve. :P
Holnap megyek Árkádba megnézem milyen rucik vannak a Zarában meg a C&A-ben! :shock:

Kép
katica_75

nov.24. az már nem nyilas?

Kép
katica_75

Kati: van a Zarának meg a H&M-nek kismama részlege? Én is vágyom nagyon valami kismama rucira :) Csak már jól jönne egy kis poci is bele!

Lányok, nektek nincs gyakran hasmenésetek? Nekem elég gyakran van, ha meg vitamint szedek a vas miatt meg székrekedésem van. :? Lehet csak fél szemet kéne szednem, és akkor minden rendben lenne :D

Judit
Kép
sonny

Szia Katica, a november 24, már tényleg a nyilas jegye.....

Pesterzsébeten a Révay utcában lakunk, ez a Mártírok út eleján (Határ úthoz) közel lévő utcácska. 5 éve költöztünk oda, én alapvetően vidéki vagyok (pontosan cserkeszőlői), a férjem tőzsgyökeres Pesterzsébeti...

Klassz a névadásra vonatkozó honlap amit feltettél, persze nekem lány esetén az Istennek sem akarja javasolni az Esztert, a fiú neveket meg olvasgatom. Fiú esetén valami magyaros név kellene... Nagyon köszi a tippet.

Majd igyekszem képet is feltenni valamikor, bár itt az irodában nem tartok képeket... De igyekszem.

Ma látom mindenki régi és új képeket tett fel.
Az első terhességem alatt kb. 20 kilót híztam én is egy "tehénke" voltam az utolsó pár hétben. Pontos hízást nem tudok mondani, mert az utolsó hónapban ellenálltam a méréseknek. Miután átléptem az "engedélyezett" 12 kg-ot, onnantól kezdve mindegy volt.... A védőnőnél is jeleztem, hogy ne haragudjon nem állok mérlegre, mert csak felidegesítem magam rajta, tök ari volt egy jót mosolygott és elfogadta az érvelést! Majd keresek én is ilyen "bálna" képet magamról...
macsiv

Húh mennyien lettünk!

Üdv az újaknak :) Aki be akar kerülni a táblába kérlek titeket az adatokat most már privibe küldjétek nekem! Az ultrahangos táblába is meg a normál táblába is, mert ez most már kicsit túl sok nekem így követni! :oops: Remélem nem nagy gond! Köszönöm!

Mindenkinek szépen kerekedik a hasa, és az előző babával a pocakok se semmik :wink:

Melcsi, én is császáros voltam, és nekem is érzékeny a vágásnál! Egy ideig nem is éreztem körülötte semmit, olyan érzéketlen volt, hogy tök aggódtam! Most már csak közvetlenül a vágásnál van ez az érzésem!

Légzésfigyelő! Nekünk volt, és most is fogom használni, én nyugodt voltam mellette! De csak addig amíg el nem kezdett körbe körbe forogni az ágyba, mert akkor hiába 3 érzékelős lemászott róla állandóan és mindíg beriasztott! Szóval nálunk úgy fél évig volt használatba, de most is lesz addig az tuti :)
Bébiőr szerintem akkor kell ha nagy a lakás és nem hallod meg! Különben felesleges! Ja, meg ha van kert és kirakod a gyereket te meg a házba vagy vagy ilyesmi! De azt is jól meg kell nézni, hogy nem árnyékolja e le a ház, mert nálunk ez van, hogy hiába nincs meg annyi méter amire elvileg használható, de a ház leárnyékolja, és nem jelzett egy csomószór, ugyhogy mi azt is eltettük :?

Az ágyat mi a soroksári úton a baby outletbe vettük és a babakocsit is!
Jó áron vannak ott a dolgok! Még a szuper 3 kerekű 100 funkciósok is 50.000 körül voltak mikor mi vettük ezt! Szóval tényleg érdemes megnézni, mert sokszor ugyanazt is megkapja az ember 10-50 ezerrel olcsóbban! Ami nem mindegy! :roll: Legalábbis nálunk nem! Persze lehet nem mindenkinek számít ennyi pénz, de nálunk azért van helye :lol:

Na megint megyek mert Kyra hív!

KépKép
KépKép
akíra

Macsiv
ez jóóó, majd én is ezt mondom a védőnénél ha átlépem a határt! :lol: Mi a Mártíroknak a vége felé lakunk, a Mátyás kir.tér környékén.Biztos tudod merre. :wink: Mi csak beköltöztünk egyikönk sem innen származik,itt kezdtünk építkezni.
Sonny
a C&A-t nagyon dicsérik a már sokat látott mamik ott biztos van. A Zarának gyerekrészlege van az bizti-és állítólag szép dolgok vannak, kismamát kiderítem holnap.

Kép
katica_75

Dalmi, igen fényes Babyjoue vagy milyen a márka, ezt a KIKA árulja! Én nagyon szeretem, olyan aranyos minta van rajta! És könnyen tisztítható! Ja, és cumisüvegbe is ilyenem van egy csomó :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Sonny: A kiságyat a Baby Centerben vettük!Az is antikolt fenyő és elég masszív is!

Én a Hannánál 25 kg-ot híztam :shock: :shock:,de zabáltam,mint az állat(főleg sütiket :oops: ) Most elég lesz a fele is figyelembe véve azt,hogy nem igazán sikerült visszanyerni eredeti formámat :?

Igen,a nov.24 már nyilas!Nálunk,mivel programozott lesz a szülés(ez is császár lesz),így nem tudom,hogy nyilas lesz-e a pici vagy skorpió,mint az apja :? :D 23-ára vagyok kiírva,de az vasárnap

Kép

Kép
melcsi82

Lányok, ez a név izés cucc olyan neveket dob ki fiúba is meg lányba is, hogy meg is halnék ha így kéne hívnom a lányomat, fiamat.... :shock:
A Kyrát ki se dobja, de még a Fannit se, és fiúba a párom nevét se :lol:
Ja, meg végig néztem és amilyen családtagok vannak egyiknek sincs ott a neve, tehát elvileg nem passzol :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Melcsi, Macsiv, üdv köztünk!! :)
Melcsi :) nem semmi pocakod volt már 31 hetesen!!Nagyon szép kislányod van!
Zsé :) alakul a poci! :) egyébként én is csatlakoznék a 70 kg-ról indulók táborához.
Dalma :) szerintem nagyon csinos kismama voltál/vagy!
Katica :) jó ez a Bálint-sztori :) szerintem egyébként nagyon férfias név!
Hú csajok, Ti már légzésfigyelőről meg kórházi cuccokról beszélgettek??Én egyenlőre még csak arra hajtok, hogy legyen legalább 2-3 db. nadrágom amit fel tudjak venni...
Tegnap voltam védőnőnél, persze hogy az új kiskönyvből kaptam... :x nagyon csúnya(az eü-i minisztérium lóbetűivel az élen)...nem illik bele a kiskönyv-gyűjteményembe :lol: azt gondoltam, h majd ragasztgatok rá képeket v. matricát.
Úgy néz ki, nem fogom szeretni a hidegfrontot.Ma valahogy egész nap nyillalgat a pocakom...
Vera :) Te hogy vagy??rosszullétekkel hogy állsz?
judit_78

Akíra
hát izé.. nem mondtam hogy tökéletes :oops: :lol: :lol: Abban a boltban amit említettél a sorin már én is voltam, jó közel is van, majd akkor ott kezdjük a túrát.

Kép
katica_75

Szia Judit! Üdv a táborban! :)
lehet rá rakni matricát? :shock: :lol: akkor én is felturbózom!!! :lol:

Kép
katica_75

[color=darkblue]Jaj,
Akíra :) , én nagyon szeretlek Téged(nem félreérteni!) de én személy szerint nem értek egyet ezzel az összehasonlítós-táblával... :roll: Ahány kismama, annyiféle magzat, ilyen-olyan különbséggel...lehet hogy többeknek több aggodalmat okozna állandóan a táblát vizslatni, mint amennyi aggódnivaló alapból van egy terhesség alatt...
De ha a többiek megszavazzák, én se maradok ki belőle, csak leírtam a véleményem...
Ugye nem haragszol???? :)
judit_78

:) húhh, hirtelen mennyi hozzászólás.
Üdv közöttünk Kriszti! :)
Sonny, én most írtam össze mindent-mindent, ami kellhet a kórházi csomagtól kezdve a gyerek szoba berendezéséig, a közlekedés, etetés, tisztálkodás témakörében. Majdnem elsírtam magam, ahogy a végére értem, mert nem számítottam ilyen hosszú listára. Ez igen sok utána járás lesz. És az összegek még nincsenek is a tételek mellett. Ahhoz pedig, hogy azért tényleg spóroljon az ember, igazat adok Akírának, szét kell nézni, mert most már látom én is, hogy bizony egyazon dolgot van ahol 4500-ért máshol 2900-ért árulnak. Sok kicsi sokra megy. De babakcsiknál is láttam több tízezres eltérést.
No, hát szerintem ha mindent újonnan szeretnél megvenni akkor bő 3-400e forinttal számolj, plusz ugye a szülés körül várható anyagiak.
Ha valaki nem ódzkodik a használt dolgoktól, talán ki lehet jönni 2-300e-ből is. Első ránézésre tényleg csak talán.

((( Azért megjegyzem mielőtt, bárki félre értene, természetesen úgy vagyok vele, hogy a Kisbabánk megér minden fáradtságot. És anyagilag mi talán az "átlagnál" /manapság a legtöbb család szószerint szegény/ szerencsésebb helyzetben vagyunk, de ez még nekünk is húzós lesz. )))

Zsé - Anita
zsemlyécske

Katica, nekem azt mondta a védőnőn, hogy mostantól az enyém, úgy cicomázom ahogy akarom (csak a belső oldalon az infók látszódjanak, tehát bekötni mondjuk teljesen nem kéne) :)
Azt is mondta hogy most már végérvényesen ez marad, nem fog évente változni, max. a színe...(meg remélem a betűnagyság)
judit_78

Igen, Juditnak ebben igaza lehet...
ma én is elgondolkodtam ezen.
Így is túlságosan sokat aggódnak a kismamák.

Akíra, azért kedves tőled, hogy felajánlottad! És persze én is alkalmazkodom a többség véleményéhez!

Judit
Kép
sonny

Akíra :) és már régóta akartam Neked írni, hogy én nagyon drukkolok hogy fiú legyen!!!A fogantatásának középidőhöz viszonyított ideje pedig nem minden esetben megíbzható!!Nálunk már 2x is így volt!!Szóval bátran merj hinni benne!!DRUKK! :) :D
judit_78

Anita: köszi, hát én is ilyesmire számítottam nagyjából. Tényleg időben el kell kezdeni, hogy a végére ne nagy pocival kelljen rohangálni. Mert el tudom képzelni, hogy akkor már teher...

Judit
Kép
sonny

Szeretném kérdezni azokat, akiknek már van tapasztalata, hogy a második gyermek tényleg nagyobb baba lesz?
Azt mindenütt olvastam, hogy a második ill. többedik szülés gyorsabban lefolyik mint az első, hiszen a gyermek, már egy "kitaposott" úton jön világra.. A szervezet emlékszik, tehát jobban tágulsz stb...
Ebben részemről bízok is.
De sok helyről hallottam, hogy az első babánál nagyobb szokott lenni a második.
Na ez megrémít egy kicsit, mert a kisfiam 4,6-Kg-mal és 62 cm-el született, ezt nem szeretném másodjára überelni. (na nem hibába híztam azt a kb. 20-kg-ot)
Várom a válaszotokat!
macsiv

Nem is tudom már, valaki írta, hogy fájdogál a császár utáni hege.
Nekem még kisgyerkőc koromban volt egy komoly perforált vakbelem, sajnos különböző komplikációk miatt a begyógyulások előtt még vágni kellett kétszer. Időjárásra érzékenykedett mindig, viszont tegnap kegyetlenül belesajgott a fájdalom, majdnem segítséget kellett kérnem, annyira fájt. A nőgyogyim, amikor tapogatta a hasfalamat említette, hogy ez fájdogálhat majd komolyabban a húzódás, tágulás miatt, az alantos összenövéseknek köszönhetően.
Nem tudom, hogy a ti hegetek milyen, hogy a császárt milyen ügyesen csinálták, de nem lehet, hogy ezért fáj nektek is?

Zsé - Anita
zsemlyécske

Macsiv, nálunk
az első: fiú:3600g
a 2. lány:3250g
a 3.:fiú:4000g
Na ettől nem leszel okosabb, de szerintem "ez így ebben a formában"nem teljesen igaz...

Azér'a 4, 6 az nem semmi!!Természetes úton szültél?
judit_78

Judit!
Köszi az adatokat.

Én is abban reménykedem, hogy nem igaz ez a mende monda, vagy legalább is nem lesz nálam igaz.
Természetesen úton szültem, szép kis hegem lett, de a doki szépen varrt, így csak néha érzem a varrás helyét.
A doki meg a szülésznő is elképedt mikor a manó kibújt, az volt az első szavuk, Úristen mekkora. Én az örömtől alig hallottam, de a férjem egyből kérdezte, miért mekkora? Mert ugye ott volt egy lila, köldökzsinoros ráncos törpe. Nekünk se kicsi, se nagy nem volt.... Mire megnyugtatták, semmi probléma, csak hatalmas.
A sztorihoz hozzátartozik, hogy egy héttel tovább hordtam, ragaszkodott hozzám, és lehet, ez miatt is lett ilyen nagy. Bevallom abból a szempontból jó volt, hogy már elég ügyesen tartotta a fejét, nem nagyon nyiklott erre-arra, így nekem sokkal könnyebb volt vele bánni.
macsiv

természetes úton szültem- az előbb elírtam, bocsánat.
macsiv

Babakocsikat nézek éppen, s találtam egy fórumot:
http://www.babamamatudakozo.hu/csevego/ ... tema_id=75
Több helyen láttam, hogy dicsérik a Graco Quattro Tour-t.
Részletesebb infó pl.:
http://www.poppet.hu/catalog2/catalog/p ... ts_id=2520

Ismertek olyan megbízható babakocsi típusokat esetleg, ami mózeskosárnak és autós ülésnek is megfelel egyben?

Zsé - Anita
zsemlyécske

Jajj, bocs csajok, mindig csak a hülye kérdésekkel :oops:
Valaki írta(nem emlékszem már, hogy ki)hogy az egyik oldala a petefészeknél húz, szurkál.Na most nekem is ez van a bal oldalamnál(ott is van megtapadva egyébként)
Egy pár héttel ezelőtt volt ilyen :?
Vendég

Zsé- nekem csak a graco jut eszembe, mármint, hogy autós ülés is egyben a pici ülése. Mellékelek egy linket példaként, nekem is valami hasonló van....

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25

A GRACO-hoz lehet kapni az autóba un. dokkolót, amelyet egyszer beraksz az övvel oda erősíted, és a biztonsági gyerek ülést, csak bele kell illeszteni / pattintani. Így nekem biztonsgosabbnak tűnt és kevesebb macérával jár, mert egyszer korrektül beteszed a dokkolót, és onnan kezdve csak ki - és be kell pattintani...
Maga a baba kocsi pedig majdnem teljesen egyenesre beállítható, hogy kezdetben csak vízszintesen feküdjön benne a baba.
macsiv

Köszi Macsiv, ez még árban is teljesen emészthető.

Zsé - Anita
zsemlyécske

Én most kezdtem el összeírni mikre lesz a babának szüksége majd. Még nem jutottam a végére, így összeadni se mertem, hogy mennyi lesz.

Graco kocsi
Tesóméknak az volt (Quatro). több dolog szól mellette, de sajna használat során tapasztaltam, hogy ellene is. Lábtartója nem állítható, tehát ha fekszik a gyerek, lóg a lába. Ülőrész nem megfordítható, szóval ha már nem jó a hordozó, akkor nem lát a baba téged és te se őt. Iszonyat nagy összecsukva, mindenek előtt bele kell próbálni a kocsi csomagtartójába. Nekünk bmw van, de betölti a csomagteret. Próbáltuk már swift-be is és golfba is, szintén csurog lett vele.

Kép
Kép
nati80

Bocsánat.
Ez egy próba lenne, ennek a fránya vonalzónak.

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Akíra: a kislányod nagy segítség lehet pakolás terén :D Nővérem kislánya is imádta a pakolászást, egész hamar átrendezte a dolgokat! ;) Ja, és a kedvence az volt, ha kinyomhatta a fürdőkádba az egész doboz sampont (elég volt hozzá egy pillanat). :lol:

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Lányok csak egy gyors kérdésre jöttem, mert eléggé para vagyok most!
A bal petefészkem vagy nem is tudom hogy mondjam jól tökre görcsöl egész délután! 2 napja ha felállok ülő helyzetből akkor is, és most már folyamatosan szúrkál és tompán hasogat! Ilyen van valakinek? Én aggódok! Menjek el egy uh-ra? Vagy mi legyen? Olyan nagyon nem tudom! Help!!!! :cry:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra
Jobb ha felkeresed a dokid egy uh erejére. Lehet semmi baj, csak kisugárzik a méh növekedésének fájdalma, de biztos ami biztos én elmennék.

Sajna holnap nem lesz nekem uh, mert a dokim egész nap műt. majd megyek a 12 hetesre. :cry:

Kép
Kép
nati80

Akíra, nekem is van!!!Ugyanilyen!!!nekem péntek óta, de ma a legrosszabb...szerintem a durva front miatt!!!
Tegnap megemlítettem a védőnőnek, aki azt mondta, ezért ne izguljak, csak dőljek le ill. vegyek be 2 szem mg-ot ha érzem...Azt mondta van olyan kismamája akinek 9 hónapja szúrkálódik...
Szerintem ne izgulj!!Én is próbálok... :)
judit_78

Meg közben még lightosan, de tart a hányingerem, úgyhogy tudom, a baba jól van! Én csak akkor mennék ha erős görcseim (ezek nem görcsök)lennének, illetve véreznék...
judit_78

Igyál egy kis vörösbort, az nekem jó rá és dőlj le!Ma csak fekve nézd, hogy milyen kupit csinál Kyrus... :D
judit_78

Akíra
emlékszel úgy egy hete én jelentkeztem először ilyen tünetekkel. Aztán a többiek is sorra beszámoltak ilyesmiröl. Ha lepihentél és vettél be magne B6-ot -akár 3*2 ig is emelhető- és nem múlik a görcs akkor sztem azért hívd fel a dokid holnap.De ha múlik és "csak" belehasít idönként, akkor az ua. mint nekünk volt. Nekem azóta elmúlt, szerencsére,de én is megijedtem.

Kép
katica_75

Sziasztok! Átkukkantottam az augusztusiaktól, és mit látok ....

Harivera, ez tök jó, hogy máris összejött!!! :-D Nagyon örülök Nektek!!

Jó babavárást mindannyiótoknak!

yuyu79

Sziasztok.
Üdv az új jövőknek.

Hu mennyit termeltetek.

babakocsi: Én a megába dolgoztam a babakocsi osztályon utána meg a bizományit vittem míg 8 hónapos terhesen ki nem rúgtak.
A gracot nem szerettük mert sok volt a baj és totáll műanyag és a hidegben széttörtek folyamatosan meg nyekergett és pici használat után úgy dülöngélt mint a részeg ember. De ez csak az én véleményem.

Légzésfigyelőt ha nincs baj a babával nekem nem lessz.

Babakocsim nekem ez lesz:
Kép
Kép
Kép
csak más színben ha esetleg lány lesz.

Kiságyunk az első évben ilyen lesz:
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!
Kriszta, üdv köztünk!
Nme tudom, van-e összefüggés, de a doki azt mondta, hogy biztos nagyobb lesz a hasam, mint először (remélem a baba is)
Melcsi, Akíra, Nekem semmi a vágás. Vagyis nem érzek semmi különöset, olyan, mint máshol, és alig látszik. Kérdeztem a dokit, hogy akkor megint csaszira számítsak? Azt mondta nem, mert lehet meglesz anélkül is, mindenesetre rendesen kezdjük. Ettől kicsit beparáztam, mert én fel voltam készülve, hogy enyhe fájásokkal bemegyek, és meglesz a baba. Mert a Kornélnál elég sz.r volt a hosszú idő is.
Ditta, köszi, ti is! :wink:
Akíra,
Ne aggódj, attól csak feszültebb a pocid is! Bár könnyű mondani, igaz?
Katica, Nem is emlékeztem rá, hogy beülti volt nektek. Az ember jobban megjegyzi a dolgokat, ha kép is kapcsolódik az agyában a személynévhez!
Kriszti,
A vonalzót a profilodba illeszd be, a segédletek menüt (fent) legördítve megtalálod. "URL"-lel kezdődik, amit be kell másolnod.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Makmacs!
Üdv közöttünk, további jó pocakosodást! :)

Sonny!
Hmm akkor nem tudom, szerintem én abban a topicban nem jártam. 1,5 éve jöttünk ki Londonba. Itt van a Zara-nak és a H&M-nek is kismama része.

Dalma!
Persze, hogy fel fogja forgatni az életünket. :) De nem ő lesz a központban, már ha érted mire gondolok…ne érts félre! Nekem is lesz pl. babysitterem, legalább heti 1x, másképp nem fogom bírni. És jön majd velünk Camden Town-ba, meg barátokhoz, meg minden…nyáron az otthoni reggae fesztiválra is…majd fülvédővel. :D Meg pl.nálam lesz sírnihagyás, nem lesz elkényeztetve. Látom, hogy Aiden sem hal bele semmibe, sőt nagyon boldog gyerek, és imád…úh a sajátom se látja majd kárát annak, hogy nem lesz kinyalva a popója. :) Félre ne értsetek, biztos te és a többiek is nagyon jól csináljátok, amit csináltok. Én csak leírtam, hogy nálam hogy lesz, és főleg az újaknak szeretnék üzenni ezzel, hogy a legnagyobb hiba, ha elkapatnak egy gyereket, akkor pokollá fajulhat a dolog. Úh ne tegyétek! Aiden pl. ha hisztizik, akkor csak annyit mondok, hogy hagyd abba, aztán levegőnek nézem, ha vmt nem szabad, akkor azt ezerszerre sem szabad, és mindig alvásidőben megy aludni, és ha egy óráig nyöszörög, akkor addig…nem kapom ki addig, míg nem sír igazából. Így van, hogy néha 3 órát is eltölt az ágyában alvással együtt. Jó nagy pocid volt Korival…és tök másképp néztél ki, mint most az avataron. :) És én is 2600-tal születtem. :)

Ditta!
Tökjól látszik már!

Nati!
Én egy kilót híztam, de látványra gázosabb… :?

Gabi!
Gratula a babybogyóhoz, nagyon szép! :) Tökjó, hogy te fogytál, nem híztál!

Melcsi!
Üdv közöttünk! Neked is szép hónapokat! Ari a tesó, és szép voltál nagy pocakkal, Hanna pedig nagyon édes! :) És a ti cuccaitok is szépek!

Zsé!
Szép a pocid! Uhh, ne ijesztgess a vakbél heggel! Nekem is van…21éve hordom, tehát 2 éves koromban vették ki tévedésből. :? Akkor nekem is gondom lehet vele? Vagy neked csak hülyén forrt össze vagy a hámrétegek vannak össze-vissza csúszva?

Akíra!
Jól néznek ki Kyra cuccai! Ma nekem is volt vm ilyesmi a jobb petefészkmnél, de szerencsére csak 15 percre kb, amikor toltam a babakocsit.

Nati, Katica!
Személyes tapasztalatom nincs a légzésfigyuról, de olvastam róla, hogy sokszor beriaszt ok nélkül, és ez több idegességet okoz, mint kellene. Nekünk szerintem nem lesz. Babyőrző viszont igen, az nekem most is nagyon hasznos Aidan-nél. Egyébként a babynek egyébként is elvileg 6 hónapig a szülőkkel kell(ene) aludni (legalábbis az itteni egészségügyi izé ezt ajánlja) és akkor nem nagyon van szükség légzésfigyura. Nappal meg…akkor csak jobban ránéz az ember, vagy nem tudom.
Ide írom még az ágyneművel kapcsolatos témát is, azt hiszem Dalmi hozta fel…erről itt azt írják, hogy 1 éves korig tilos paplant és párnát használni, baby fajtát is. Csak lepedőt és takarót szabad használni…kötött vagy polár. Na meg a hálózsák…én pl azt fogok venni 2-t vagy 3-at.

Macsiv!
Neked is üdv közöttünk! További gondtalan hónapokat!

Látom „vásároltok” ezerrel, elindítottam a lavinát. :D Mindjárt én is felrakok pár képet a cuccokról, amiket kinéztem. Nektek ajánlom viszton a bababolt.lap.hu-t, itt van egy csomó internetes bolt, ahol rengeteg akció van, meg eleve olcsón adják a cuccokat.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Na képek majd csak holnap...elálmosodtam. Megyek, és nézek egy született feleségeket, megvettem mindhárom évadot dvd-n. :)

Jóéjt! Vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensi,
Velünk is volt a Kori nyáron sokfelé, baráti bulizásokon, fesztiválon, de csak messze a hangos zenétől de nagyon tetszett neki minden, imádja a pörgést. Amúgy én sem kényeztetem el kisfiam, de sírni csak hisztikor hagyom, megismerni régóta, mikor mi baja van. Szerencsére, picinek csak akkor sírt (nem is sírás az, csak nyüsszögés) ha éhes volt, vagy álmos. Először mindig a szopit próbáltam ki, az bevált minden bajra. Különben tényleg így van. A szopi az mindenre jó egy kisbabánál.
Ja, ezt csak azért mondom, mert nekem senki nem említette: A mellbimbóm nem emelkedik ki eléggé ahhoz, hogy a baba be tudja kapni, ezért csak bimbóvédővel szoptattam, amit csak akkor vett a férjem, amikor már egy napja kínlódtunk a babával a kórházban. Ezt ne felejtsétek el, ha ilyen nektek is. Meg van egy szerkentyű Avent niplette, ami kiemeli bizonyos ideig tartó használat után. Én veszek ilyent már most, bár nem tudom hatásos lezs-e ha 8 hónapi szoppancs után sem jön ki rendesen (csak bizonyos esetekben :wink: ).

Kép
Kép
dalminha

AKÍRA! :)

Én is ugyanezt írtam nektek délután, csak nem válaszoltatok :cry: :lol:
Nekem csak húz, és a keresztcsontom is fáj.Görcseim nincsenek.De nekem volt ilyen pár hete is aztán elmúlt.Azt olvastam, hogy a méhszalagok nyúlása miatt.Úgyhogy szerintem nyugi :)
Vendég

Sziasztok kismamik,

Ti aztán be vagytok lendülve, már ami a költekezést illeti :), hát én meg egyszerűen hanyatt vagyok esve ezektől az áraktól.
Jó, tudom minden drága manapság, na de 100.000 forintot egy babakocsiárt ?? :shock: Hááát. Sokallom. A szuper bringám is csak 60 ezer volt :D és azt több évtizedig gyűrhetem. Persze ez "hülye" példa, de mi a csuda kerül egy babkocsin ennyi pénzbe ?? Nekünk lehet jó lesz egy használt is, bár mégmódosulhat a véleményem, de így elsőre esélyes.

Én még mindig a nadrág-póló problémakör megoldásánál vagyok leblokkolva :)

Jó sokat írtatok, mire elolvastam, el is felejtettem a felét, elnézést, már éjszaka van, félig alszom...

ja, ilyen húzódásaim- szurkálásaim nekem is vannak...

szép álmokat, üdv mindenkinek :)

Andi

Kép
makmacs

Sziasztok, szép napot Mindenkinek!
Sensi, dehogy akarok ijesztgetni "hegeseket-vakbélműtéteseket", nem-nem. Sajna, engem akkor olyan szinten szét kellett, hogy trancsírozzanak, hogy mindenféle belső összenövésekkel heggett össze végül csak a seb. Jobb oldalt, három csövecskével, és a bal oldalon is nyitni kellett egy lukat egy csőnek ahhoz, hogy a gennyet ki lehessen öblíteni, hogy kicsurogjon stb. Hashártya-gyulladást kaptam, meg tudomisénmégmit, szóval übereltem még az "egyszerű" perforációt is :? Látod, Dalmának is volt hasi műtéte a császár, és neki semmi gondja-baja a heggel.
Akíra, hasonló fájdalmaktól szenvedek én is! Nyugodj meg, de ha van rá lehetőséged én is azt mondom, menj el UH-ra.
HariVera, ennek a babakocsinak mi a típusa? Én olyat keresek, ami egyben mózeskosár és autósülés is... Láttam is, hiper-szupert, 169000-ért, de aztán ráakadtam potom 100e-ért is. De tetszik azon, amit feltettél, hogy kétféle fogási lehetőség van rajta.
Makmacs, sok mindentől függ az ár. Kinek mi az igénye, és hogy mire/hol akarja használni a kocsit. De persze, olykor jó volna emlékeztetni magunkat, hogy régebben, amikor még nem voltak ilyesfajta luxuscikkek, akkor is nőttek fel babák egészségesen és szépen, (pl. babakocsi esetén hiába rázkódtak a földutakon esetleg egy faszekérkében, vagy egy műanyag rugótlan babakocsiban)...
Szerintem ez már a piac dömpingje, az ember elszállt kényelmi szintje, igényessége liheg túl mindent. És határ a csillagos ég, mert nézd meg a szegényebb embereket, mit csinál a többségük? Hitelt vesz fel mindenre, csak hogy tudja követni a trendi szintet, hogy legalább otthon valamelyest jól érezze magát, ha már a melóhelyén kizsákmányolják, csak, hogy ne cikizzék esetleg a gyerkőcöt a suliban és sorolhatnám tovább. Aztán mi történik? Jön ismét valami újabb igény, aztán az egyik hitelt már csak a másikkal tudják kifizetni, aztán jön a reklámokból ismert, baromi könnyen hozzáférhető pénzforrás, egyszerű 300-400%-os THM-mel. És végül már otthon is boldogtalanná lesz az eladósodott ember, ennyi teher alatt.

Zsé - Anita
zsemlyécske

Sziasztok!

Ma reggel a kórházban kezdtem; a leleteimért mentem be, minden szuper, csak a vastól dobott a doki egy hátast. Szó szerint közelít a nullához, éppen ki tudtak valamicskét mutatni.

Természetesen kaptam receptet vasra, amitől már előre rettegek, mert az előző terhességemnél is olyan székrekedést okozott, hogy volt olyan akcióm, amikor azt hittem, hogy a WC-ről a gyerekkel jövök ki.
:!: Sajnos; az egyél sok rostos dolgot, joghurtot, igyál sok folyadékot igyekeztem betartani, de nem jött össze. Valakinek nincs valami nála bevált módszere?
Szívesen venném.

Dalma köszi a tippet a vonalzó terén, igyekszem "megvalósítani"! :)
Apropó rosszul emlékszem, hogy te voltál genetikai vizsgálaton? Ha voltál mesélnél róla egy keveset? A korom miatt gondolkodom a dolgon....

Akira; szerintem pihenj sokat és vegyél be magneB6-ot, amit a többiek is javasoltak. És hidd el nem lesz semmi gond, fontos a pozitív hozzáállás is!

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Bocsi, de engem még egy téma érdekelne, ez pedig a köldökzsinór vér levétele és tároltatása....
Más nem rágódik ezen? Tudom fő az optimuzmus, de akkor is....

Mi a véleményetek? Ez is túl van lihegve? Mostanában az motoszkál a fejemben, hogy nem biztos, hogy vállalni fogunk még egy harmadik gyereket. Tehát most jön el a döntés ideje. Azt olvastam, hogy a köldökzsinór vért nagy százalékban a testvér is megkaphatja, tehát ebből gondolom, ha most levetettnénk, akkor az talán a kisfiamnak is jó lehetne...
Persze semmire nincs garancia....

Persze mondanom sem kell, hogy a levétel és a 20 évre történő örzés egy vagyon, de ha ne adj isten beteg lenne a gyerekem ez tartana vissza a legkevésbé.....
Tényleg nem tudom belevágjak vagy sem? Mert ugye most kell döntenem...

Jaj nem tudom. Nektek mi a véleményetek?

Előre is köszi a válaszokat....

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Dalma, köszönöm a vonalzó készítéshez adott támogatásodat, mint látható SIKERÜLT!
Mégegyszer köszönöm.

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Akíra: ha nagyon izgulsz, szerintem jobb ha elmész dokihoz.
Amúgy én is azt olvastam, hogy természetes a szúrkálás. De ha nyugtalanít, inkább nézesd meg magad!

Melus, Judit, Akíra (és a többiek, akiket érint): Tegnap vettem egy nagyon jó könyvet, arról van is szó a keresztcsonti fájdalom enyhítéséről. Ha hazaértem bemásolom nektek. Eléggé természetgyógyászos megközelítés, de szerintem nagyon jó ötletek vannak benne!

Judit
Kép
sonny

Macsiv! Micsoda témát vetettél fel! Őssejt...Sokáig úgy gondoltam, hogy ez is egy plusz dolog, amivel bele lehet avatkozni a természet rendjébe.
Aztán adódott a családunkban egy daganatos megbetegedés, volt műtét, kemoterápia, természetgyógyász, mindenféle aloe termék, meg kambucha és tudom is én még mi. Sok mindenbe kapaszkodik ilyenkor az ember. Ekkor merült fel a köldökzsinórvér "felhajtása" is. Ezért gondolkodom én is a levételén. Még, ha valamilyen szinten ütközik is az elviségemmel.

Néztem a Kiro intézetet, és a Zeliont meg a Sejtbankot is.
Van közöttük, akik többféle megőrzési idő intervallumot kínálnak, van részletfizetés, s van közöttük is több tízezer forint különbség.
320-400e forint körüli összeggel lehet számolni a szükséges vizsgálatokkal együtt. De gondolom, akit komolyabban érdekel a téma, az utána néz.

Zsé - Anita
zsemlyécske

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: