A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Konan, Monee!
Sajnos nekem is van ilyen gondom.
Hétvégén minden happy, tök jól vagyok, nem is érzem a hasam. Munkában meg tök nem jól vagyok. Elég sokat ülök, és néha fel kell ugrándoznom, így elég sűrűn bele is nyilal valami a hasamba.
Nekem is még ki kellene bírnom egy darabig, mert még nincs helyettesem, és ha lesz is azt még be kell tanítani, ami minimum 3 hét feszített tempóban.
Nagyon el vagyok keseredve, ma már mondtam is a főnökömnek, hogy egyre nehezebben mozgok, és fáj a hasam, és tele a hócipőm. De csak annyit tudott mondani, hogy azt a pár hetet bírjam már ki.
Próbálom-próbálom, de ha így megy tovább feladom.
Úgy vagyok, mint Monee, a lelkiismeretem nem hagyja, hogy itthagyjam ezt az egész bagázst, és csak magamra gondoljak.
Vendég

hú, most megnyugodtam, hoyg már ti is kocsikban gondolkodtok, meg meg is vettétek!! :D így kevésbé lesz lelkifurim, hog yholnap megveszem :) bár még nemtom hova fogom tenni egyenlőre....
és majd teszek képet!!! persze :)

honey!!
sajnálom a rossz élményt!!!!! azért beszéltél a dokiddal hoyg mi a helyzet? ő mndta hogy menj be a simára? nem tud megnézni rendelésen kívül???
a zártságot meg szokták nézni, de azt sem mindig és nem mindenki, a többi adatot sztem inkább csak a végefele!!! legalábbis nekem kb a 36. héttől írtak ilyeneket, ha jól emlékszem!!!!
na látom végül megviszgáltak, nagyon remek! örülök hoyg a végére jártál!!!!!!!!!!!!! meg persze hogy miden oké!!!

a.m.
grat a mougáshoz :)
nekünk sem úgy volt hoyg onnan 20 hét!! simit 19 hetesen éreztem, de a kiírt napra még 5öt rátolt, szóval 40. után jött!

winona!
grat a csini kocsihoz :)

konan!!!!
együttérzek veled! mi a 4.-en lakunk, lift nélkül...hááát, már a hátam közepére kívánom a lépcsőket :(
sztem gyógyszertárban elmodnod h mi a gond, és adnak, nemtom a nevét, csak hog ysós, és rossz ízű, de állítólag segít!

monee!
fel a fejjel, hamar vége lesz! a 9 nap már semmiség!!! meglátoid, hamar elrepül!!
és én is ülök bent egész nap, de úgy állítottam be a székem hog nemderékszög, hanem mintha hátra lennék dőlve, és sztem úgy nem terhelem se a méhem, se a méhnyakat, meg a baba súlya sem nyom lefelé, próóbáld ki!!! -persze ha állítható a szék.... szerencsére nálunk az van, remélem neked is :)

beril!
:( sajnálom hoyg így megy ez..... az meg sovány vígasz, hoyg ha kicsúszol az uh-val, akkor kérj 4d-sre isőpontot egy vagyonért, mert csomóan írták hogy nem fogadják el, csak a sajátot, meg hát jó drága is...

starlark!!!
könnyű, kicsik a chicco ponee xs, az elég szuper, meg a pp aria, meg ami nem annyira ismert, de én imáádtam: az espritnek az ernyő kocsija, nemtom a típus nevét, sztem nincs is, de az majdnem vízszintesre dől!!! és persze ha nem drágán, akkor vatera, teszvesz, babaszoba, stb! szóval használtan! mert sokkal olcsóbb, és ki lehet fogni még címkés, alig hazsnáltakat is féláron!!! szóval érdemes vadászni!!!!

ja nem is mondtam h idegesítő szívdobogásom szokott lenni, amikor fáradt vagyok, és rákérdeztem a körzetinél, mikor táppénzes papírért voltam, és aszonmta kis ritmuszavar, és a koffeintől van!!!! és azóta nem kv-zom, és nincs is! vagy max egyezr egy nap, ami belefér. ja vicces volt azért, mert épp az ekg eredmnyemte is írta be, ami tökkéletes és szabályos volt, és aztán mondja h ritmuszavar.... na de ma hülye én, kaptunk pár napja bent egy kis 3dl-es új kóóólát, és azóta iszogatom, ma is bele kortyoltam, és persze lett is dobogásom....:( olyan hüüüjjjje vagyoook :D
pincóka meg olyan édesen rúgkapál!!!! viszont kis pimasz, mert simivel mindig volt h odatettem a kezem, és ha aludt, még akkor is kegyelmezett nekem, és odabökött egyet h megnyugodjak-oké, az jóval később volt- de ez a manó meg direkt nem rúg oda, vagy épp sehova vagy pont hátulra, ha odatszem a kezem!!! mintha már most feleselne!!!! :) remélem beletanul a kis rituálémba azért :D

na dolgozom :)

KépKép

KépKép
bagzerka

sarkantyúka!!
még nem is köszöntöttelekk, szóval üdv :)
sztem természetes h a többedig gyereknél hamarabb nyílik, nem??? már abból kiindulva h mindne hamarabb lesz! nem?? persze ha nem nyíilik tovább, de nemtom.
és sztem tök jó a szülésről tárgyalni!!!
-választott lesz a doki és a szülésznő is, elsőnél ők voltak, és igazán bejöttek!!!!!
-apás lesz, az tuti :) a nagy valszeg otthon lesz, és áthívjuk párom húgát, aki mozgatható akár éjjel is. -bár ő még nem tud erről :D
-nem készülök beavatkozásra, de ha szükséges, természetesen nem fogok nemet mondani!!
-szopi lesz, simivel 19 hónapot nyomtunk, most is kb ennyit tervezek, ha ő is így akarja:) ja és igény szerint
-most a doki 2 napot mondott, de úgy tudom 4 a szokásos, de lehet h a zsúfoltság és második gyerekesség miatt mondott kettőt. bár nekem teccik :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Eszike!
Ez az "úgy érzem, hogy feladom" dolog nagyon ismerős. Én is úgy gondoltam, hogy nem hagyom itt a sz...ba a kollégákat még akkor sem, ha a párom már folyton ezzel nyaggat, hogy mikor maradok már otthon. De ha nem fog menni, akkor nem fog menni...! Igazából a két hosszú napot (hétfő, szerda) nehéz kibírni, amúgy nem olyan vészes.

Bagzerka!
Köszike!

Sarkantyúka!
- Én csak orvost választottam és szülésznőt nem is fogok. Úgy sem ismerem őket, akkor meg minek?
- Apás szülés, nem apás szülés? Ezt leginkább az apuka dönti el, és még nem igazán tette meg, már csak azért sem, mert nekünk nagyon képlékeny, hogy császáros vagy nem császáros lesz-e a szülés. Valószínűbb, hogy az. Akkor meg nem is tudom, hogy mire van lehetőség. Az fiam születésénél még nem voltak ilyen lehetőségek, mint mostanság (szerintem egyszerűbben is ment minden :lol: ) A fiam 12 éves most, addigra majdnem 13 lesz, és gondolom a párommal ellesznek pár napig nélkülem. Majd anyósékat rájuk uszítom, hogy figyeljenek rájuk, ők úgyis közel laknak.
- Beavatkozások? Nem vagyok én orvos! Ilyen dolgokhoz én nem értek. Tamásnál annak idején nem kérdezték meg, hogy repeszthetik-e a burkot vagy sem?! :shock: Repesztették és kész! Egyébként ezek a dolgok pedig úgyis ott dőlnek el a kórházban szerintem, erre nem hiszem, hogy készülni lehet. :roll:
- A kórházban - ahogy én olvastam - minden megoldás lehetséges. Én annak a híve vagyok, hogy addig a pár napig, amíg az ember a kórházban van egy szülés után persze, nappal legyen ott a babuci velem, de éjszaka ha lehet vigyék el, mert kell az a kicsi pihenés, hiszen a szülés nem egy gyaloggalopp. Amikor pedig már hazamegyünk, akkor nincs mese, éjjel-nappal figyelni kell. Az előző kórházban, ahol szültem, ott délután is elvitték a babákat a látogatási idő idejére, ami szerintem szintén nem egy utolsó dolog. Nem biztos, hogy jó egy újszülöttnek, ha 1 óra leforgása alatt látogatók fogdossák, hajolnak közel hozzá, stb. Amikor hazavisszük a babát előbb utóbb úgyis jön mindenki, de legalább időben elosztva.
- Nálam a szoptatás szintén nem döntés kérdése. Természetesen szoptatni szeretnék, amit Tamással 8 hónapig sikerült is. Remélem most is legalább ennyi ideig tudok majd szoptatni! (Remélhetőleg nem hiába nőttek háromszorosára a melleim az elmúlt időben :mrgreen: ) Mellszívót biztosan viszek a kórházba, mert emlékeim szerint a kórházban éjjelente többször is elöntött a tej. Mondhatni tejben fürödtem! :lol: Cumisüveg? Nem tudom. Az kellhet?
- Hogy meddig kell maradni a kórházban? Nem tudom. Remélem hogy nem sokáig! :wink: Aznap, mikor hazaengednek biztos ott lesznek anyósék és anyukámék. De napokig nem igazán szeretnék senkit sem látni, ebben biztos vagyok. Lesz éppen elég dolgom, és vár otthon a családom is, a legfontosabbak és akikre biztosan nagy szükségem lesz: a párom és a fiam.
Szóval a kérdéseidre válaszolva én így tervezem. De ha már megkérdezted? Te hogyan gondolod? :wink:

Üdv: Anikó

Kép
Kép
konan

Honey!

Örülök, hogy sikerült bezsélned egy orvossal. Nagyon aggódtam érted! Mostmár nyugi :D

Sarkantyúka!
Húha jó sok kérdés,de azért örülök, hogy ilyen érdklődő vagy.
Igen van választott orvosom és szülésznőm is ui. az anyósom lesz az :D (mármint a szülésznő)
Kb.3-4 napig leszek korházban ha minden oks. Szoptatni szeretnék feltétlenül és ezért mindet meg is teszek majd, ja igény szeint. Én lehet, hogy viszek be mellszívót is (már meg is van a forrásom akitől kapom)Gondolom lesz gátmetszés ez szinte elkerülhetetlen első babánál.
A többi meg majd jön. Egy dolgot nem szeretnék az az epidurális érzéstelenítő...tudom erről megoszlanak a vélemények,de én így gondolom.
Írj, hogy neked miik a válaszaid. :D

Kép
Kép
a.m.

sarkantyúka :)
Hüha, a másik lapra kerültek a kérdések, de megpróbálom felidézni.
-válaszotott a dokim, valszeg szülésznöt is választok, sztem a munka dandárját úgyis ö végzi
-beavatkozások: ami kell és feltétlenül szükséges. Az elözö szülésemnél volt borotválás, beöntés, nem tiltakoztam, föleg, mikor megláttam a kijövö cuccot (bocs :oops: ) de mivel a végén csaszi lett, igy sanszos hogy most is az lesz (bár nagyon-nagyon szeretném "rendesen" befejezni)
-apás szülésre készülünk, addig még nem tudom, ki vigyáz Nándira, anyukámék kb másfél óra alatt érnek fel Pestre, tehát ha nagyon kell sietni, akkor mikor indulnunk kell, visszük öt is, és anyuék összeszedik a kh-ban. (egyéb vészforgatókönyvek: anyósék-bár ök lassabban érnek ide, növérem anyósáék-közelebb laknak, szomszédok-kis idöt bármelyik szivesen bevállal, kérdés, hogy Nándi nélkülünk megmarad-e náluk)
-amig benn vagyunk a kh-ban, valszeg anyum oldja meg a gyermekfelügyeletet.
-feltétlenül szoptatni szeretném, szerintem manapság már mindenki :) és a korábbi tapasztalataim alapján beviszem a mellszivot (Avent kézi), cumit és cumisüveget nem.
-szülés közben ha minden rendben lesz, és mehet hüvelyi úton, akkor bármilyen elviselhetö pozició, amit sikerül találni, nem ragaszkodok kádhoz (bár kipróbálnám) viszont labdázni szeretnék, azt eddig minden ismerös jónak tartotta.
-nem tudom, mennyi ideig kell/javasolt benn maradni, bagzerka-info alapján 2-4 nap, azalatt nem bánném, ha néha "leadhatnám" a dedet, nekem ez sokat jelentett anno is pihenés ügyileg.

ööööö, ennyi jutott eszembe.

starlark :)
ha minden kötél szakad, nézz olyan kocsit, ami könnyü, kicsire csukható, de nem döl, csak 170°-ban (ilyenböl sztem többet találsz), ezt egy pléddel könnyen ki lehet vizszintezni

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Honey és Beril sajnálom a rossz tapasztalaitokat! Honey pihenj sokat és vigyázz nagyon Magatokra!

Konan Nekem is nagyon vérzett az ínyem és Én a parodontax nevű fogkrémet használom. 3 nap után már jelentős volt a változás. Még vérzik de minimálisan. Nekem nagyon bevált ez a fogkrém.

Holka mégcsak 2 fogacskánk van de már készülődik a többi is mert nagyon nyűgi napjaink vannak. Most sem hagy
:(

Ne haragudjatok még egy csomó mindent akartam írni de így nem megy.

Szépek a babakocsik meg a hordozó is!

Majd jövök!

Kép
Kép
lanta

Húúúú, húúúúúú! Mindjárt 6 óra, úgyhogy összepakolok és kilövök! Holnapig legyetek jók és írjatok sokat!

Üdv: Anikó

Kép
Kép
konan

a.m.!!!!
a gátmetszés egyáltalán nem kötelező!!!!!!!!!! kérdezz rá, mert sok helyen (sajnos) mégis így gondolják, de azért aki kitalálta a női testet gondolt erre, és igenis kifér onnan aminek ki kell!!!! az a tapasztalatom, hogy ha nem kérdezel, kérsz semmit, akkor nem is ajánlanak fel csomó mindent, mert nem az a dolguk, hogy felvilágosítsanak a lehetőségekről. de ha te felkészülten mész oda, akkor igenis soksok lehetőséged van!!!
-sok ismerős és barátnő mesélt mindenfélét, és aki nem készült, az bizony nem kapott olyan dolgokat, bánást, amit kaphatott volna! -méhlepény megszülése magától, gátmetszés, alternatív szoba, stb, stb.
szóval nem mindegy. és sztem a doki is másképp áll hozzád, ha látja hogy igenis foglalkozol a témával.
és mi foglalkozunk, szóval ezt ne is titkoljuk :) :)

na megyek hazaaaaaa :D

KépKép

KépKép
bagzerka

csajok!tudtok segíteni?
ma voltam 18 hetes genetikai uh,amúgy 19+2 vagyok.
adataim:
BPD: 44mm
HC: 161mm
AC: 145 mm
FI: 32mm
leírnátok a Tiéteket is?
és még az érdekelne, h. hány cm lehet most a béjbi?
elfelejtettem megkérdezni, és úgy látszik ülőmagasságot már nem néznek... :?

Kép
winona

Bagzerka!

Mint írtam az anyósom (akivel nagyon jóban vagyok) abban a kórházban szülésznő ahol szülni fogok. Aranyos vagy az aggódás miatt,de hidd el meg fognak tenni mindent, hogy nekem jó legyen :D

Rakok fel egy mai képet. Gondoltam megörökítjük a félidős pocakot. :wink: Kép

Kép
Kép
a.m.

Winona!

Én holnap megyek uh-ra. Akkor majd leírom az adatokat,addig tarts ki :wink:

Kép
Kép
a.m.

na megyek aludni, de még ezt felteszem, nemtom ismeritek-e ezt a helyet?!

http://www.babycenter.com/fetal-development-images-19-weeks

jóócak, bár sztem már mindenki alszik, csak én nem :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Voltam tegnap amnion.
Kétszer kellett szúrni, mert elsőre nem találta el az orvos a megfelelő helyet.Így dupla a vetélésre való kockázat.
Legalább 30 percig bent voltam.

A végén közölte a genetikus doktornő, hogy valószínű értékelhetetlen lesz a minta, mert nagyon sötét a magzatvíz, valószínű a másik baba sejtjeitől nem fognak látszódni az élő sejtek.
Tehát hiába szenvedtem, hiába szúrkáltak agyon-vissza.
Teljesen magam alatt vagyok. :cry:
Vendég

Felkeltem és bekapcsoltam a gépet, hogy a tegnapi gügye kérdéseimet én magam is megválaszoljam, és ahogy olvasom vissza a hozzászólásokat, ennél sokkal komolyabb dologgal szembesülök.
Jaj, Istenem! Luca, átérezzük a keserűségedet! Vetélésre most nem is szabad godolnod. Biztos sikerült megbeszélned a Babával, hogy húzódjon el onnan, vigyázzon magára!

Ha van időd, azért jelentkezz be, hogy hogy vagy, jó?
sarkantyúka

Sziasztok!

Luca!

Jaj... :(:(:(:(
Pihenjél nagyon sokat és írj hogy mi van Veletek!
Jól emlékszem, hogy az amnio miatt nem csináltak Neked semmilyen más genetikai vizsgálatot, mondván hogy ez majd tuti lesz? :(

Bagzerka!

Köszi, én nem ismertem! :wink:

Winona!

Itt az enyém 18 hét + pár naposan:
BPD: 4,3 cm
HC: 16,5 cm
AC: 13,8 cm
FL: 3,1 cm

Majdnem egyformák a babák. :D
Ülőmagasságot már nem fognak nézni, azt max. a 20. hétig csinálják. Túl nagy lesz a baba és nem tudják lemérni, nem fér bele a képbe. :) Én sem kaptam ilyen értéket. :wink:

Honey, Eszike!

Tegnap végső elkeseredésemben szóltam a főnökömnek, hogy holnap (azaz ma) legyen a napja amikor megbeszéljük a helyettesítésemet, mert ennyi volt. A héten még leszek, de utána már csak max. napokra jövök be, elég volt. A hétvégén megnőtt a hasam (ezt most komolyan mondom :lol:), fáj a derekam, szúr a sok üléstől és úgy döntöttem hogy nekem nem kell ezt elviselnem. :)
Kíváncsi vagyok hogy a főnökeim mit fognak kitalálni... remélem nem azt gondolják, hogy én még itt hetekig fogok tanítgatni valakit. :evil:

A.m.!

Alulról teljesen látszik hogy ez egy babás pocak. :D
Az enyém a hétvégén átváltozott "lányos babás" pocakká. :D

Csajok!

Nincs valaki közületek aki Mogyoródi vagy legalább ismerős Mogyoródon. Kellene kis segítség, info! Köszi!

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Luca, sajnálom, ami tegnap történt. De biztosan minden rendben lesz.

Nekem is rossz éjszakám volt, olyan rosszat álmodtam, azt álmodtam, hogy rossz lett az AFP eredményem, azt mondták újra meg kell ismételni, ráadásul utána még álmomban nagyon elkezdetm vérezni, szörnyű volt. :(

Ti isztok szénsavas üdítőket, gondolok itt Fantára, sprite-ra? Én tegnap ittam, és nem tudom attól-e, de utána olyan hányingerem volt, meg a fejem is fájt egész nap. Nem fogok többet inni.

Kép
Kép
petra1980

luca!
Gondoltam rád. Sajnálom, hogy ez történt, hihetetlen, mindig akad valami, ami idegeskedést okoz!
Pihenj nagyon sokat!!! Óvatosan mozogj, és NEEEhogy emelges nekem!!! Puszi :)

szeder74

hasszúrkálás, nyilalás: valaki múlt héten -bocsi nem olvastam vissza, hogy ki, de említette, hogy ő is tapasztalt hasonlót- most találtam :

A kerek méhszalag miatti fájdalom a várandósság 15. és 22. hete között jelentkezik, amikor a méh melletti ínszalagok valamelyike a mozgás következtében megnyúlik. Ez gyakran akut fájdalomként jelentkezik a has jobb- vagy baloldalán lent, különösen, amikor az ember fordul vagy tevékeny. Nem ártalmas és megszűnik, amint a méh nagyobb lesz és kevesebbet mozog.
www.fisher-price.com oldalon.

szeder74

Sziasztok!

Van egy jó cikk a csontritkulás megelőzéséről (ami most, várandósság és szoptatás idején különösen fontos) a http://www.osteoporosis.hu/upload/osteo ... elozes.htm oldalon. Szerintem fussátok át, ha van időtök.

És ez is érdekes, bocsi, ha már mindent tudtok, de szerintem nem lehet erről a témáról túl keveset beszélni. http://www.wellnesscafe.hu/dieta/200709 ... ssag_alatt

Bocsánat a sok okoskodásért.
sarkantyúka

Jóóó Reggelt!

Monnee: várjuk a fejleményeket munka ügyben. De gondolom neked is még be kell tanítani valakit, és az biztos nem 1-2 nap. Nálam is ez a gond igazából.
Már egy hónapja találtunk valakit, de 2 nap után lelécelt, nem jött azóta. Úgyhogy megintcsak keresgélés. Most a héten jön megint 2 egyén akiket megnézünk, aztán, ha tudunk választani, akkor jövő héten végén tud jönni először. A betanulás kb. 3 hét minimum. Addig próbálom kihúzni.... De nem biztos.

Luca: sokat gondolok rád, együttérzek veled, és irigylem a kitartásodat, mert elég sok megpróbáltatáson mentél keresztül. Reméljük annál nagyobb lesz a boldogság a babád megszületésekor.

Petra: asszem a csapatban én vagyok egyedül rendszeres szénsavas-ital fogyasztó. Sajnos nem bírok nélküle élni. Leginkább bubis vizet iszom, de néha-néha üditőt is. Kóla-tonic kizárva!!!! Kólát csak egyszer az UH előtt ittam, hogy a babócám akitivizálja magát, de nem hatott. Nem ajánlják terhesség alatt, mert állítólag felfúj és savat csinál, meg kivonja a kalciumot a szervezetből. Úgyhogy bizti ettől érezted magad rosszul. Csak akkor igyál ha jólesik.
Most már kezdem rendre tanítani magam, és vannak napok, amikor kizárólag szénsavmentes italokat iszom. Próbálok jó útra térni.

Csajok, nekem is kezdődik az éjszakai nem-alvós időszak. Elég szörnyű. Úgy 2 óránként felébredek, és jó sokáig nem tudok visszaaludni. Reggel is a "hivatalos" ébresztő előtt felébredek, kb. egy órával és csak szenvedek. Tudom, a szervezetem készül a babázós időszakra, de ezt teljesen kiborít most még. Főleg, hogy nappal meg dolgoznom kéne.

Este megint rugdalózott a picim, nagyjából ugyanabban az időpontban, mint előző nap. 3-4-et rúg a köldököm környékén, aztán abbahagyja, és többet nem jelentkezik. De ez nagyon jó érzés.
Vendég

Köszi Szeder az infót, ilyen gondjaim nekem is voltak/vannak, amikor hirtelen felállok. De most már kicsit óvatosabb vagyok, nem ugrándozok. Most kb., mint egy 80 éves mami....
Vendég

ÉRDEKES, TALÁN MÁST IS ÉRDEKEL, -megható is egyben:

A magzat ízlelőbimbói a 15. gesztációs hétre kifejlődnek, ezután már
megkülönbözteti az édeset a keserűtől; az édes magzatvízből jóval többet nyel. Az édes ízek
preferenciája megmarad az extrauterin életben is, az újszülött pedig már mind a négy alapízt el tudja
különíteni. Mivel a magzat rendszeresen iszik a magzatvízből, szép lassan megismerkedik édesanyja
étrendjének kémiai összetevőivel, melyek a placentán keresztül jutnak el hozzá, és mire megszületik,
már preferálja saját édesanyja tejének ízét.

szeder74

Eszike!
De jó, hogy érzed a picikédet :) Hihetetlen nem, hogy a köldök magasságában van már ! Nem?
Alvás-nem alvás:
Én körülbelül egy hete nem alszom jól.. pedig nemrég azzal "dicsekedtem", hogy milyen jó alvó lettem.. felébredek, pisi, alvás, deee olyan hajnali fél 3 körül kinyíllik a szemem..és forgolódok..ha végképp nem tudok aludni, akkor lejövök a dolgozó szobába, és netezek..olvasgatok..talán így eltöltök 1- 1,5 órát ..utána ismét alvás. Napközben meg hiányzik az az idő, amit nem aludtam át.. :lol: :?

Petra:
Én is iszom szénsavasat. Eddig szénsavas, rostos italokat tudtam csak meginni, most ismét jól esik az ásványvíz.. hosszú hetekig nem tudtam ásványvizet inni.
Nem hiszem, hogy problémát okozna. Amennyiben mindent betartanánk, ami tiltólistán szerepel, akkor költözhetnénk egy lakatlan szigetre is...erre a 9 hónapra.

szeder74

monee: köszi az adatokat.igen egyforma nagyok már :D néztem, és kb. már 25 cm lehetnek.

Kép
winona

am, köszi a Te adataidat is kiváncsian várom :lol:

Kép
winona

Jó reggelt!

Ez a tegnapi nap teljesen kikészített. Nem tudom, a hosszú napokat meddig fogom bírni. Nálunk pályáztatni kell a helyemet, ami nem tudom, hogy éppen hol tart. Ráadásul csak onnantól vehetnek fel helyettem bárkit is, amikor megkezdem a szülési szabadságot, a táppénz idejére nem. Így valamelyest lelkiismereti problémát is okoz, hogy mit is csináljak. Az biztos, hogy augusztusig nem húzom ki. Már most érzem, hogy nem is bírnám.

Winona!
Az én 18 hetes UH adataim valahol ott vannak korábban. De hasonló a Tiédhez. Hosszúságot már nem mérnek, viszont nekem rajta volt a becsült súly: 220 g.

Lucácska! :cry:
Ezt nem hiszem el! Sajnálom, hogy ennyi negatív dolog történik veled! Én úúúgy szeretném és úgy drukkolok, hogy már csakis jó dolgok történjenek. Igazán megérdemelnéd!!!
És most mit mondanak? Most mi következik? Már csak azért is, hogy Te nyugodt lehessél a Tesóbaba felől?!

Szeder!
Ezek az információk olyan cukik! Imádok ilyen dolgokat olvasni! :D

Petra!
Az első terhességem alatt csak a szénsavasat tudtam meginni! Nem is okozott semmilyen problémát. Most viszont eddig nem bírtam a szénsavasat meginni. Egyszerűen nem bírtam lenyelni. A napokban már előfordult, hogy megkívántam, de nem igazán esett jól, úgyhogy nem is erőlködök vele. Szerintem Te se próbálkozz vele, ha nem esett jól!

Eszike!
A 80 éves mami mozgás nálam is észlelhető. Főleg délutántól. Ilyenkor délelőtt még egészen fittnek tudom érezni magam! :wink:
Nekem a hirtelen felállással csak azért van bajom, mert úgy leesik az amúgy is békasegge alatt lévő vérnyomásom (90/50), hogy percekig nem látok semmit csak nagy fehérséget. :lol:

Kép
Kép
konan

Én azt utálom a várandósság alatti tiltólistákban, hogy csak nagyon kevés dolog van megindokolva. Pedig ha tudnám, hogy azért nem jó ez vagy az, MERT, akkor lehet, hogy jobban el tudnám fogadni.

Most próbáltam a szénsavas-dologra rákeresni, de mindenhol csak az van, kerüljük, de pontosan nem írják, miért (Én is úgy hallottam, hogy kivonja a kalciumot, de leírva nem láttam sehol.) Néha iszom, keveset.

Ti például kerülitek a finomlisztből készült kajákat? :)
sarkantyúka

Most egyébként a védőnénit várjuk, azért vagyok ilyen aktív.
sarkantyúka

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés, hogy még élek :) Este otthonról visszaolvasok majd rendesen.

Luca: Nekem anyumat anno kétszer szúrták (igaz 2 hét elteltével), mert 2 hétttel az amnió után közölték, hogy sajnos nem lett jó a minta, így értékelhetetlen. Nem lett semmi baj, drukkolok, hogy Veled is minden rendben legyen! Pihenj és vigyázz magatokra!

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

na ide jutottam végre! :)

Luca, nagyon sajnálom, hogy már megint min kellett keresztül menned! :( Pihenj sokat-sokat és nem lesz baj! Ennyi rossz után egy szuper egészséges, tündéri babácskád fog születni, meglátod!!!
A babakocsi amit kinéztél, szerintem is klassz! Nekünk is Pierre Cardinunk van, nagyon szeretem, a mózes pedig jó meleg hozzá! :lol:

Winona, én ezen az oldalon szoktam nézegetni, hogy mekkora babácska, hogy nagyjából jók-e azok az értékek amiket mérnek!

a.m. szép babás poci! :lol:

Monee, jól tetted hogy beszéltél a főnököddel! Babácska a legfontosabb! :wink:
Tetszik a babakocsi és a hordozó! Tegnap én is megbeszéltem Apával, hogy kb. 10 hét múlva ráröppenek a teszveszre és "szerzek" Concord hordozót!
A Babyoutletben nincsen, Brendonban pedig aranyárban van :? Tegnap is találtam vagy hármat a teszveszen, Pesten is, Apa meg is tudná nézni, de még nem akarjuk megvenni - nincs hol tárolni míg a gyerekszobát át nem rendezzük.

Eszike, én már hetek óta így nemalszom :roll: ha meg elalszom, álmodok jó nagy hülyeségeket és kb. fáradtabban ébredek mint este lefeküdtem.

Szeder, ez nagyon érdekes! De biztos van benne valami, sőt! Mielőtt Dorkával terhes lettem, imádtam a halat, nem volt az a mennyiség amit meg nem bírtam enni belőle, terhesen rá sem bírtam nézni, szagától is rosszul voltam és szülés után is kellett elég sok idő mire "helyrebillentem" És... Dorka ki nem állhatja a halat! :lol:

Petra, rossz álmok monnyonak le!!! :) Nem lesz semmi baj, ne félj! Én is elég sokszor álmodom azt hogy vérzek, szerintem csak a félelmeinket álmodjuk meg...

Bagzerka, várjuk a képet a kocsiról! :wink: Kicsit irigykedek, olyan jó volt kocsikat nézegetni! De nekünk megvan a régi így ez most nálunk kimarad :(

Sarkantyúka, még én sem köszöntöttelek, üdv közöttünk! :wink: :)

Honey, örülök, hogy sikerült elintézni tegnap a dokit és megnyugtattak hogy minden rendben! Pihenj sokat!

Beril, nagyon durva amit a védőnők csinálnak Veled!!! :evil: Mi a fene hogy ennyire Isteneknek képzelik magukat?! nm tudod megkerülni őket valahogy?! Az a genetikai uh időpont is piszok soká lesz, na és hogy a leletedet nem adják ki... Áááá, én kb. akkor mennék hozzájuk utoljára amikor kiverem belőlük a papírt...
Nem tudom, hogy most hogy működik, hogy csinálják az afp-t, de 4 éve még a Schöpfiben volt az afp labor ahová beküldték a vért és azt hiszem 3 nap múlva már be lehetett telefonálni és megmondták az eredményt! De azóta a Schöpfivel is variáltak, nem tudom, hogy hová költöztették, de lehet hogy érdemes lenne utána járni! :wink:

Konan, Druska, én ínyem is katasztrófális! Pedig fogorvosi javaslatra évek óta Meridol fogkrémet használok és eddig jó is volt. És eszem 2x500mg c vitamint is naponta :shock:

Lányok, akik vezettek! Ti vettetek/vesztek biztonsági övlehúzót? Én minden nap hordom a csajomat az oviba, rendszeresen vezetek és már nagyon zavar a pocakomon az öv! Eddig még feljebb tudtam húzni, a köldököm környékére, de lassan már ott is a baba lesz :lol: ti hogy oldjátok meg ezt a dolgot?!

Kép

Kép
anyoooka

anyoooka!
Lehet kapni magzatvédő övet. Keress rá a neten. Komondottan autóba, biztonsági övhöz lehet venni.

http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... 9e9920850f

kattints rá!!

szeder74

anyooka!
na ki is kerestem neked :)

szeder74

Szeder, köszi! :lol: Ezt néztem ki én is a teszveszen! :wink: És ilyen van a Brendonban is, 10ért... :? :roll: Rábeszélem Apát egy anyák napi ajándékra :P :wink:

Kép

Kép
anyoooka

anyoooka :)
Én úgy szoktam bekötni az övet (anno Nándival is ezt csináltam végig), hogy elöször bekapcsolom az övet, utána beszállok az autóba, és csak a "felsö" szárát huzom magam elé. Igy védem magam, de nem szoritm a babát és a pocakot. Természetesen a legideálisabb egy övelehúzó.

Beril, anyoooka :)
az afp-t elvileg még mindig a Söfiben csinálják, legalábbis nekem még most is onnan küldték a papiromat másfél hete.

sarkantyúka :)
leirva még én sem olvastam sehol, hogy a szénsav kivonja a szervezetböl a kalciumot, viszont a férjemet 6 éve mütötték vastagbélrákkal, akkor a gasztroenterológus és a dietetikus is (két tök független helyen) mondták ezt. (a vastagbél falát pedig a kalcium védi, itt kapcsolódik a 2 dolog) Természetesen, ehhez elég sokat kell inni és kell a hajlam is. Én is azon a véleményen vagyok, hogy ha minden tiltott dolgot betartanánk, akkor nem is tudnánk létezni :)
Lisztes dolgokat nem kerülöm, söt, epret is ettem , és fogok is idén.

luca :)
sajnálom a tortúrát... drukk, hogy minden rendben legyen!

Kép
Kép
Kép
minyu

Még azt elfelejtettem megkérdezni, ti jártok már terhes tornára?Nekem a védőnő azt mondta, hogy a 16.héttől érdemes járni. én most próbálok itt nálunk érdeklődni, hová is járhatnék.
Barátnőm adott már kismama jóga dvd-t is, de még nem néztem meg.

Kép
Kép
petra1980

Anyooka! Jó, hogy szóba jött az övlehúzó. Én használok. Tesz-veszen vettem egy használtat, de teljesen újszerű, és nagyon jó.
Az történt, hogy ilyen övlehúzót már rég szerettem volna, és a testvéremtől ezt kértem szülinapomra, ő Írországban dolgozik. Megígérte, hogy kapok, de nem volt ideje elmenni venni. Így vettem magamnak a tesz-veszen. De közben ő is vett. Éppen úton van hozzám, így most kettő lesz.
Ha valakit érdekel, a használtat eladnám, ha az új megérkezik. (remélem 1-2 napon belül itt van, mert már egy hete feladta).
Én 6900-ért vettem, és ugyanannyiért továbbadnám, a postaköltséget én állom.
Érdekel valakit?
Én is minden nap vezetek, és nagyon hasznos, nagyon jó tényleg!
Vendég

Én szeretnék járni tornára, majd ha már nem dolgozom. De úgy hallottam, az én lakhelyemen nincs ilyen lehetőség jelenleg. De többen igényelték, ezért most a védőnők elkezdtek szervezkedni. Remélem sikerül megoldani, mert egy tornáért nem szeretnék 15km-t autózni. :?
Vendég

Eszike, képet teszel fel róla?

Kép

Kép
anyoooka

Anyooka, délben megyek ebédelni, akkor kifutok a kocsimhoz és lefényképezem, jó? Az eredeti doboza is megvan, arról is csinálok képet.
Kb. fél 1-re érek vissza ebédből, akkor felrakom ígérem.
Vendég

csajok!terhestorna és terhesjóga között mi a fő különbség?
próbáltátok már?

Kép
winona

Képzeljétek, most ment el a védőnéni, és jól rámijesztett, hogy a méhszáj-máhnyak értékem a kiskönyvemben 2000. Ez most elvileg azt jelenti, hogy a méhszáj zárt, a méhnyak az ideális 3 cm helyett csak 2. Most akkor pánikoljak?? De a dokim tényleg nem szólt egy árva szót sem, miután megvizsált, csak beírta... :(
sarkantyúka

Eszike, OK! Én 1 körül leszek újra gépközelben, akkor hozom haza a csajomat az oviból. :wink:

fickándozik Kismaszat! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Luca: Csak kitartást tudok neked kivánni. Biztos nem lesz ott semmi baj, csak ne idegeskedj!

Eszike: engem érdekelne pü-ben megkreslek :)

Kép

Kép
starlark

Kikéretőztem fényképezni... mindjárt jönnek a képek
Vendég

OK, köszi!!! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Anyoooka: :) Az elsőbbség a Tied :)

Szénsavas üdítő, én úgy tudom azokkal van gond pl kóla amiket foszforsavval savanyítanak. A foszforsav az a mumus ami kivonja a Ca-ot a szervezetből. Kisgyerekeknek ezért nem ajánlják a kólát nem csak a koffein tartalom miatt.

szénsavnál ilyen Ca kivonó hatást nem tudok, ettől még lehet hogy van...

Kép

Kép
starlark

Starlark, megegyezünk! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Sarkantyúka én szívesen válaszolgatok az összes kérdésedre. :D

- Választotok szülésznőt is vagy csak orvost? - igen a dokim "saját" szülésznőjét- Hogy tervezitek, apás szülés legyen? - igen, én apás szülést szeretnék. De a férjem még nem döntött. De ez az amit tuti nem fogok eröltetni! - MIlyen beavatkozásokra készültök? Beleegyeztek a burokrepesztésbe? - ha szükséges, igen. Gátmetszésre vagy gátvédelemre készültök? maximálisan gátvédelemre, bár első babó. Kértek fájdalomcsillapítást, vagy anélkül szeretnétek? - igen, szeretnék epidurálist. Van elképzelésetek a szülési pozícióról? Hanyatt/széken/vízben? Alternatív megoldások? - a dokim nagyon az alternatív szülés híve, rajta nem fog múlni. Én vertikálisan szeretnék, nem fekve. De a vízben szülés is megfordult a fejemben.
- A választott kórházban mikor lehet veletek a baba? - elméleti síkon bármikor. Mert van rooming-in, vagy részleges rooming-in. De bevallom, éjszakára szeretném ha elvinnék. Még akkor is ha ez rohadt önző dolog. Állandóan/első éjszaka után/háromóránként?

- Hogy döntötök előre, szoptatni szeretétek, vagy tápszerezni inkább? Visztek a kórházba cumit, cumisüveget/mellszívót? - - Természetesen szoptatni, de max 1 évig. A cumi kérdésen még vacilálok...

- Ha szoptattok, akkor meddig tervezitek? És mikor: napirend vagy igény szerint?

- Meddig kell a választott kórházakban bentmaradnotok? Utána ki lesz veletek otthon?
2 nap. Még fogalmam sincs ki lesz velem otthon. Valószínűleg naív és tapasztalatlan kérdés, de kell hogy legyen valaki velem otthon?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: