A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

sziasztok!

Csatlakozok az előttem szólóakhoz, nagyon jók a képek!
Mindenki vidám és boldog!!

Én viszont kétségbe vagyok esve. Azt olvastam, hogy az anyatejes babáknak a bélflóráját (azt a tökéletest amit az anyatej ad) teljesen felborítja a tápszer. Mármost Nimród "éhenhalna" néha ha nem kapna tápszert. Általában naponta 1-2 evést kell kipótolni. A tejmennyiség növelése valahogy sehogy sem jön össze. Se gyakori mellretétellel se teával se homeopátiával....
Ti mit gondoltok erről, mit mondott a védőnőtök, van-e rajtam kívül más is aki anyatej után tápszert is ad.

Ja és egy kis árva üvegcsével sem tudok lefagyasztani....
Egy előnye van a tápszernek (az én esetemben), hogy ha véletlenül nem érek vissza valahonnan akkor elfogadja a tápszert mástól. (bár sokkal jobb lenne ha ilyenkor fagyasztott anyatejből kapna).

A mellbimbóm meg még mindig érzékeny, de gyanítom hogy attól hogy két óránként nyüstölve van...Levit tudtam úgy szoptatni hogy egyszer az egyikből másszor a másikból. Nimit mindig mind a kettőből kell.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Pumperka nagyon szépek a gyerkőceid!!! :D

Én is, én is tesósat!
Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Pumperka!

Én is akartam már írni, hogy sztem én vagyok hozzád és te hozzám :wink: a legközelebb.

Judit(kecsk)!

Azért sztem nem eszik olyan forrón a kását...szal sztem az a napi 1-2 tápos etetés nem teszi tönkre a pici bélflóráját...És aki csak tápszert kap?????Sztem még annak se...Szal nyugi!!

Én egyszerre csak egy mellből etetek mégis fáj még a mellbimbóm... :shock: :?

Mzx!

De jó lehetett ennyit aludni egyfolytában...én is erre vágynék már...egyenlőre csak álom... :shock:

Zsu!

Nagyon csini vagy!!Ez nem ér.... :wink: :lol: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Judit!
Nálatok is vannak szép pillanatok... :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

mzx: nem hiszed el, de ma egész nap azon gondolkodtam, hogy létezik-e, hogy Nimród este 10-ről reggel 6-ig aludt, vagy csak nem emlékszem egy éjjeli szopira??? nekem sajna semmi jel, ami megerősítene vagy cáfolna.
Mindenesetre 6-kor arra ébredtem, hogy túl azon, hogy el vagyok ázva (mint egy tarajos gőte), pattan szét a mellem -iszonyú volt. Aztán rögtön megpiszkáltam Nimródot, lássam, ad-e életjelet, majd megetettem -de én ébresztettem még ekkor is.

Kép Kép Kép
fanetta

panny: de amilyen hülye vagyok, nem éjjel kettőkor feküdtem le?

Kép Kép Kép
fanetta

Fanetta :lol: :lol: :lol:

Én mostanában ahogy elalszik azonnal én is alszom...pedig én is mindig éjjeli bagoly voltam....hiába no,ez már a korral jár nálam :lol: :lol: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Jim: spéci neked az alábbi kép

Kép

Mi az esetek nagyrészében így szopizunk. Fanni - ha meglátja, hogy szopizni készülünk, hozza a takaróját - a teácskát vagy tejecskét -ha egyik sincs kéznél akkor a cumit -fejét teszi az egyik lábamra, a lábait a másikra, és egyik kezével az én egyik kezemet, karomat simizi, mikozben én egy kézzel próbálom lebonyolítani az akciót. :lol:
Szopizni 2-3 szor kért - csak megkóstolta akkor is - modjuk én adnék nek, ha kérne.

Amikor Fanni beteg volt, akkor kezdte el látványosan szeretgetni, -ölelgetni és puszilgatni - Nimit. Úgy gondoltam, nem lehet mondani neki, hogy NE SZERETGESSE, NE SZERESSE a testvérét (legalábbis, hogy a kis agyában ne így csapódjon le). Igyekeztem persze Nimi feje búbját tartani oda a puszikra, meg ilyesmi - és hát bíztam az anyatej csodatévő védelmében (és összejött). Bár nyilván macerás ha egy újszülött beteg - de hát a lelket sokkal nehezebb gyógyítani, ezért ez esetében sokkal többet prevenciózok. De hát ez csak az én stikkem!!!

Kép Kép Kép
fanetta

panny: egy hete, hogy Fanni nem jár bölcsibe, és hát lassan kezdek én is kezdek kidölni!!! Nem tom mi lesz a harmadik gyereknél!!! Azaz sejtem: a tyúkokkal együtt ágybazuhanunk majd :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

De édesek ezek a tesós képek.
Bocs, de annyira szeretem ezt a képet, hogy nekem is muszáj felraknom.Bocsiiiiii
Ja és nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki megyünk ki a kamaszkorból.
Kép
a kis szaros élvezi a talpmasszást.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Alvás: mióta megvan a pici, egy filmet nem néztem meg. A Barátok közt után lefekszem, nem bírom tovább. :?

Fanetta, nem válaszoltál még, hogy Fanni hogy viseli a kistesót és nála jelentkezik-e a nemfogadokszót-hiszti.

Köszi a bókokat! :wink: 55 kg vagyok most, ez a normál versenysúlyom, bár Vikóval csak 50-ről indultam, 62-vel mentem szülni.

Én is imádom a tesós képeket! És a babásakat, mamásakat, talisokat, MINDET!!! Nem is bírtam magammal, és csináltam egy új albumot a többi mellé, a talis képekből. :D
Vendég

Fanetta!
Nálunk is hasonló a helyzet, Levi állandóan cumisüvegből inna a szopik alatt. Íme: :D

Kép

Mit szóljunk mi, akiknek nem jár bölcsibe a másik gyerek, és még esély sincs erre?? :roll: :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Hali csajok, nem vesztem el, csak tegnap vendégségbe szédelegtünk fogdoki után... :oops:

Ügynöknő, te továbbra se vagy normális, de ezért szeretlek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi van a szíves babuval????? :?:
Mennnyé be a Brendonba, ott van többféle cumi (nem szentírás hogy pont a Brendon) ott találsz olyat, amit keresel. Össze kell vetni a tietekkel.
Tegnap vettem spéci újszülött 0-2 hónapos cumit és ez bejön neki :D :D

Jimm, süssél-főzzél, jövünk minitalizni. Ne hagyd elsikkadni a dolgot, szervezzük meg!!!!!!

Kvaszéva, nagyon jó volt nálatok!!!!!!!!

Szilvánusz, zsírral kenegeted a m/h-ájamat a sármos Nortonnal... :wink: Köszönjük!!!!

Judit(K.), ne olvasgass, mert csak paráztatnak. Anyatej van, tápszer kell. Ennyi. :wink:

Kvaszévinél ruhában mérve a cseppem 5190 gramm.... :shock: :shock: :shock: Malacka :shock: :lol:
Ma voltunk csípőszűrésen. Minden oké, a kattogós térde is normális.

Viszont, bár nektek nem írtam meg, nekem úgy tűnik, carpalis alagút szindrómám lett a terhességtől. Az uccsó 2-3 héttől kezdve folyamatosan zsibbad mindkét kezem első 3 ujja. Mondtam ma az ortopéd dokinak, a lényeg, hogy mostanra múlni kellett volna.... így valószínűleg ki kell vizsgáltatni és ha az akkor műtét :shock: :?
természetesen csak lenne, mert azt meg én nem, dehát csak találok valami alternatív gyógymódot rá... mindenestre bakkamegabéka :evil: :evil: :evil:

Majd hozom a képeket a minitaliról, de most hulla vagyok, nemrég jöttünk meg és még el kell pakolnom.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok!

Sajnos a talira mi sem tudunk menni, a távolság és a pici gyerkőcöm miatt. ÚÚÚtál kint lenni a friss levegőn... Állandóan sír, már előre görcsölök minden kimenetelnél. Nem is értem mitől lehet ez, egyébként egyáltalán nem sírós baba. Hozzánk is lehet ám jönni, ha már én nem tudok hosszabb távra ( egyelőre még rövidebbre sem) kimozdulni.

Eszter, szétröhögtem magam :lol: , már megint...

Pepike, Panni jobbulást mindkettőtöknek!!!

Mni, 3-4 kiló, jajj de jó volna... De gondoltam volna erre akkor, amikor vártam Zalánt. Akkor leginkább a csokira és fagyira koncentráltam. Most meg itt állok, és nincs mit felvennem, csak a terhesgatya jön rám. Vásárolni meg ki tudja mikor tudok elmenni...
Bár fogyni volna jó, de egyelőre a tejci miatt nem is gondolok ilyenre.

Nagyon jók a minitalis képek, édesek a babák és szépek a mamák.

Na megyek, felébredt a gyermekem. Be van dugeszolódva az orra, ki kell porszívóznunk. Soha nem csináltam még ilyet...

Ildi

Kép
kikó70

lányok, sajnos csak 1 kérdésre jövök! Milyen az a szájpenész? Megőrülök a fájdalomtól, végig szopi alatt rohadtul fájt, most meg 5 percenként kifehéredik a mellbimbóm és ég. Nem sebes! Hogy fogom éjjel megetetni????? Hova tudok 7végén orvoshoz menni? HELP!!!!
Vendég

Jim!
Nekem is ez a kifehéredés a jellemző, leginkbb szopi utáni félórában, egyszoptatási tanácsadós oldalon azt olvastam, hogy ez olyankor alakul ki, ha rosszul kapja be a cicit a baba, és/vagy nem jó a baba technikája, nem húzza elég hátra a nyelvével a bimbót.

Én már nem is látok semmi szájpenészt Zsombi szájában, pedig csask két napja ecsetelem, de a két hetes kúrát végigcsinálom azért...

Szval nem tudom már én se mitől van, de tényleg figyeltem, hogy ha kifehéredik akkor ég extrán. Olvasgatok itt ott róla de.....

Pati!
Nekem is zsibbad néhány ujjam még, én is már sokallom. Gondoltom, a 6 hetes kontrollon jelzem, ha addig s múlik... Basszus, műtét :shock: :shock: :shock:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jim!
A tüneteim egyeznek a tiéddel, de nekem már napok óta. Viszont ez szerintem nem szájpenésztől van. Nézegetem a Nimi száját és szerintem nincs szájpenésze. Azért ecsetelem hátha.. .ártani nem árt. Fehér pontok vannak a szájpadlásán de az állítólag valami zsírakármi...Ha szájpenésze van a gyereknek akkor nekünk viszketni is kellene a mellbimbónknak...
Neki meg nedveznének a fehér foltok, és nem lehetne eltávolítani. Niminek mikor gézzel kitörlöm a nyelvét, száját akkor nem fehér...
Én gyanítom hogy nem jól kapja be a mellbimbómat. Azóta nagyon nagyra nyittatom a száját, és figyelek rá, hogy az alsó ajka kifelé forduljon...
Állítólag hetek is eltelnek mire ez az érzékenység enyhül...

Pati!
Jó, megpróbálok nem olvasgatni....Így is úgy érzem, hogy túl sok már az infó, és általában ellentmondóak egymással....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

jaj lányok, köszönöm. Szokott néha fájni, de ez most nagyon durva volt. a lábujjamig zsibbadtam le. találtam itthon nizoralos krémet, bekentem vele. Ha felébred, megnézem, milyen a nyelve, azt láttam már, hogy fehér, de nem tudom tejlerakódás lehet -e. Akkor megpróbálom gézzel letörölni.
Vendég

Jim!
A gézt az ecsetelőbe mártom (borax...) és úgy törlöm ki. De tényleg eltűnik. Belülről kifelé kell haladni...nehogy nyeljen belőle, mert akkor a bélbe jut a gomba (ha van). Ezt Pumperka írta a múltkor... :wink:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Az esti súlymérés eredménye : Nimród 4 hetesen: 5700 gramm.
Múlt hét péntek óta 41 dkg-ot hízott. :shock:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Hát Juditkecskemét, ezért is írtam a múltkoriban, hogy minden elismerésem nektek! Annyira más a két életkor ritmusa! És mindkettő teljes embert kíván(na). Na meg azért magamnak is kellenék, legalább negyedesben!! Üsse kavics, most tizedben is beérném velem!! :lol: :lol:

kiszazsu: de válaszoltam - csak elbújtattam a hozzászólásaimban :lol: :lol: :lol: .
Szóval nagyon is szereti Fanni Nimit - ölelgeti, simogatja, és gyakran ismételgeti "szeretjük a picibababát", amit én "szeretjük Fannit is"-al egyensúlyozgatok.
De azért szerintem van benne valami - ezek a 3-5 ször is visszafordulunk a lépcsőház előlről pisilni, amit aztán mégsem kell, vagy pl. amikor megtapasztalta az első hányást, akkor 5 percenkent ugratott, hogy kell hányni. És most próbálgatnám felszínre hozni ezeket - hát nem vicces, amióta figyelem, nincsenek ilyenek!! Hiszti csak a normális - ennek mennyisége nem csökkent, de nem is nőtt hála a Fentvalónak!!!
Igyekszem én is türelmesnek lenni - hagyom, hogy kihisztizze magát - miközben a környezet többnyire rosszalló pofával néz, hogy miért nem csinálok semmit. De hát én ismerem a lyányom, és tudom, hogy ilyenkor minden olaj a tűzre. Megnyugszik, feláll, és végezzük tovább a dolgunk, mikozben többször elismételgeti, hogy "nem kell sírni". :lol:
A hisztiírtásra egy taktikám van: hisztivel nem éri el, amit akar. És erre nagyon igyekszem figyelni, hogy az eszköztárából, mint eszköz kikopjon ez.

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!

Képzeljétek, barátnőm unokája, Máté túl van a műtétem, ahogy számolgattam, 8 órás műtét volt!!!!!!! Basszus... de a krölményekhez képest jól van, minden simán zajlott, a többit majd meglátjuk. Párom már lement neki vért adni, lehet, hogy ha műtét után is kell majd, akkor kérek tőletek segitséget! Köszönjük mindenkinek a drukkokat, energyket, imákat, mindent, ami csak segitett!!!!!!!!

Jim: ma reggelre nekem is kerepedt a hasam alja. No comment. Úgy örültem, hogy megúsztam a terhességet, a fene nem gondolta volna, hogy rá egy hónappal...

Juditkmét: én minden témában otthon vagyok, szoptatok, fejek, tápszerezek... ne olvass annyit szerintem sem, mit tudunk tenni, ha nincs elég tej??? Akkor marad a tápszer... és nem hinném, hogy tönkretenné a bélflórát... vagy jobban ártana, mint a kis cigánygyerekeknek a putriban, amiket kapnak...

Vasárnap lesz 4 hetes Andris, majd lemérem, mi hol tartunk. Szerdán volt 5400 gram a dokinál, úgyhogy valahol egy súlycsoportban lehetnek...

Ja, és szájpenészben is otthon vagyok, szerintem nálunk is az van, csillagokat látok. És nincs is itthon rá semmi

Pumperka: XVII kerületben, RÁkoskerten készül a ház!!!!!!!!! Úgyhogy akkor lesz Rákosborzadályi minitalink is!!!!!

Jim, drága, ne sütés-főzéssel készülj majd, csak magaddal!!! Mindenki visz valami rágcxsálnivalót, sétálunk nagyot a jó kis napsütésben, oszt jó napot! Szerintem a társaság hiányzik mindenkinek, kaja otthon is van!!!!!

Kiko, te is XI. kerületi vagy, nem?

Mzx, hozzád is, meg mindenhova megyünk minitalizni!!!

Na, megyek, mert annyi mnident szeretnék még csinálni, mielőtt felébred.

Kép

KépKép
eszterxx

Szilvánusz, tündér ez a szöszke gyerek!!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter, már nem, Pomázon építkeztünk, és október közepén költöztünk.

Kép
kikó70

Sziasztok!
Már az olvasást is alig bírom...
Hiszti? Teljesen zsong a fejem Tőlük. Örökké veszekednek/marakodnak vmin.
Fanetta, ez milyen ismerős, csak nálunk az volt, hogy "nem akarok sírni, csak még nem tudom abbahagyni".

Zsu, úgy emlékszem, mintha kérdezted volna, hogy ki hogy szokott útrakelni két kisebbel, hát én testvérkocsival járok-kelek. Alacsonypadlós buszokhoz igazodok és gond nélkül :? haladok. (feltéve, ha nem állnak meg a babakocsi helyén az emberek és néznek bután míg a busz nélkülem el nem indul. Ez csak kétszer történt meg két nap alatt, miközben a busz hátsó része teljesen üres volt.)

Nálunk az oviban annyi a beteg, hogy úgy éreztem azt kérik tőlem, hogy inkább ne vigyem a nagyobbat, nehogy vmit hazahozzon a picinek. :? Ti járvány idején otthontartanátok ezért a tesót? Elég kemény a hétvége is nekem, a férjem a szombatot is átalussza, úgyhogy szinte hétköznap nappal is mindig alszik, éjjel meg dolgozik, úgyhogy azért vagyok egyedül velük.
Nagyon nehéz.

Az én picimet nem védte meg az anyatej, végig kellett csinálnunk a náthát, csoda, hogy nem fulladt meg.

Nagyon szépek itt a babák!

szájpenész:Egy kis boraxos szájkitörlésre én is épp készülök, mert nekem is gyanús a helyzet.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Na, még nem sikerült visszaolvasni, de azért olvasgatok minden nap.

A sok szép képtől fellelkesültem és én is letöltöttem, lekicsinyítettem a képeket. Szóval most elárasztalak titeket egy kicsit! :twisted:

Találtam most Utolsó napos pocak képeket. 41+4 napon... :roll:
Kép Utolsó napos pocak

Luca pracli
Kép Luca pracli

:oops: :oops: Jó sok lett. :) Na, majd még jövök és írok is. Most lassan kellene fejni, hogy éjszakára termeljek. Mindig tűzoltás van. Épphogy sikerül kitermelni a mennyiséget. Viszont még alig kapott tápot. Kedd éjszaka kapott utoljára. (Hétfőn először.) Félek, hogy most azért kell majd táp, mert még a hajnali két kelésre nincs semmi. Bár, tegnap is így volt, aztán csak összejött.
Ja lányok! Szerintetek nem gáz, ha a gyűjtött tej jó része a kagylóval felfogott csöpögött tej? Nagyon tud csöpögni. Viszont az lehet, hogy azt jelentheti, hogy az a zsírban, tápanyagban szegényebb rész. Fejéssel még mindig nehéz. Egyszerre 40-60-80g-okat tudok kifejni (sokszor csak két ciciből) és mindig jól fog a felfogott tej. Szerintem a tejcsatornák is kissé sérültek, elzáródtak, azért is nehéz fejnem. Egyébként Avent kézi fejővel fejek. Talán Mona kérdezte. Hihetetlennek tűnik, hogy valaha is lesz ép mellbimbóm. Hogy hogy fog visszanőni a bimbó csúcs, az még nekem rejtély... :?:

Monácska! Azt pont olvastam, hogy sikerült szoptatni! Gratula és további drukk, hogy minél hamarabb teljesen áttérhessetek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2008.07.25 23:09-kor.

biribon

Biribon, gyönyrűek vagytok!!!!!!!! Hihetetlen újra pocak képet látni! Egyetlen kérdés: amikor apa hasán szunyókál, akkor fekszik mellette valaki meztelen karral + a másik oldalon a fotós... nem áll össze a kép.... :oops: viszont Luca tényleg tündéri, ha vámpir, ha nem!

Kiko, nyertél a távolság rekorddal :cry: hát, hozzád majd kirándulni fogunk tudni menni.... vagy almát szedni, anyukámék mindig oda járnak...

Kép

KépKép
eszterxx

Biribon!
Tényleg nagyon szépek vagytok! Lucának gyönyörű vonalú a szája :D , a szeme meg olyan szép metszett!!! Úgy látom az Apukájára nagyon hasonlítanak a vonásai!

Ma rossz éjszakám volt, és most folyt. köv.... :cry:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Juditkecskemét, szerintem tök hülyeség, hogy tönkreteszi a tápszer a bélflórát!!!! A kórházban a csecsemős nővér meg azt magyarázta nagy hévvel, hogy a kisbabáknak nem szabad kamillateát adni, mert kinyírja a bélflórát :shock: :shock:, és adhatjuk nekik a normaflore-t ez miatt. Szerintem ez meg mégnagyobb hülyeség. Jó, hogy azt ki nem találják, hogy az anyatej is tönkreteszi...

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Képzeljétek, már haladunk, elértem azt, hogy magától elalszik a kiságyába, cici nélkül. Az elején még nyekereg egy kicsit, megsimizem a hátát és max. 10 perc múlva alszik.

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Sziasztok!

Bocs a zavarásért, érdeklődnék, hogy van-e köztetek általános iskolai tanár/tanító? Esetleg gyógypedagógus?
Egy integrációval kapcsolatos kérdőív kitöltésére szeretném megkérni az illetőt, főiskolai tanulmányaimhoz egy statisztika elkészítéséhez lenne rá szükségem.
Ha valaki szívesen kitöltené, akkor kérem, hogy jelezzen a katuci81@gmail.com címre.

Előre is köszönöm!

Mindenkinek további jó babázást! :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Hát, nehéz éjszakánk volt. Nem soklat aludtam. A kicsi igen. Előtte. :twisted:
Szóval délután 6 után, 1/2 7 körül evett Lucácska, majd bealudt. Gondoltam, majd 10-11 körül ébred, újabb etetés és alvás. Ehelyett végül 1/2 1-kor én keltettem. Addig persze én nem aludtam, vártam, hogy felébredjen. Na aztán utána egy ébresztő pelenkázás, etetés. De visszaaludni nem sikerült. Állandóan felsírt. Sokszor hasfájósan tekergett. Éjjel 3-ig kínlódtunk, majd a nappali kanapéján elnyomotminket az álom. 4-kor ébredtem, cumisüveg, fejő, tejgyűjtő kagyló mosása. 1/2 5-kor mentünk fel a hálóba. Akkor kelt a férjem, hogy dolgozni menjen.
Aztán 5 körül elalvás, 1/2 6-kor újra kelés, etetés és alvás 1/2 10-ig. Aztán etetés, megérkezett édesapám, sógornőm az unokaöcsémmel. A kicsit meg még mindig altatgatom...

Annyit beszéltetek a szájpenészről, hogy már én is annak a tüneteit vélem felfedezni. Nagyon viszket a mellem (nem a bimbó) és éget, szúr is. A gyereknél néha mintha látnék fehér foltokat, néha nem... Mindenesetre elgondolkoztatott a dolog, mert a tejgyűjtő kagyló igazi táptalajt biztosít a gombának. Állandó meleg, nedves közeg... Az összegyűjtött tejben meg akkor aztán tenyészhet minden... :shock: Viszont nehéz lemondani a tejgyűjtő kagylóról, mert ma reggel is míg etettem, tisztába tettem 80mili gyűlt össze. :o Nagy luxus lenne lemondani róla, amikor így is épphogy összejön a tejcsi. És állandóan áznék. Melltartó betétet meg a fájó, sebes bimbók miatt nem tudok használni. (Már, több, mint 120mili gyűlt össze és nem is fejtem...)
Azon is gondolkozom, hogy a szervezet, remélem, a csöpögést is "beleszámolja" a tejszükségletbe. Mert fejéssel csak kb. a tej fele jön össze.

MNI tényleg nagyon jól nézel ki! Nagyon csini vagy! Irigykedtem is rád! Én még a melleim miatt ki sem tudok mozdulni...

Az én hasam is még iszonyú puha, oldalt is maradt úszógumim. Most kb. + 5-6 kiló van rajtam.

A babatalis képek is annyira jók!

Kölyök és családja is nagyon kedvesek!

Pepike, Panny mielőbbi jobbulást!

Beuska! Alexa egy az egyben olyan, mint az UH képen! :D Mondjuk szerencsésen sikerült pont hasonló pózban, irányból lekapni.

Azon nevettem, hogy a topikban sokaknak az a gondja, hogy lehet cumira szoktatni a kicsit. Én meg el akartam kerülni a cumit, csak nem sikerült. Hasfájósan annyit nyűgösködött a kicsi, hogy be kellett vetnünk. Az én kis piócámnak meg mindegy, mit szopik. Iszonyú intenzíven, erősen, mohón szív bármit (cicit ala natúr, vagy bimbóvédővel, cumisüvegből a tejecskét, cumit, öklét,ujját). A védőnő szerint lehet ezért szedte szét a mellem...

Tényleg lányok. A kicsik nálatok is iszonyú komolyan, szigorú arccal szopik? Lucácska összehúzza a szemöldök közét és nagyon komolyan koncentrálva teszi amit kell. Annyit nevetünk a kis szigorú képén. :)

Fanetta neked meg úgy élvezem egyes mondataidat, szófordulataidat. Pl. nagyon jót nevettem azon, hogy a gyerek a köbgyökön többet gondolkozik a konvencionálisan megengedettnél... vagy a lepke purc is tetszett és egyebek, amiken érzem az erdély, hazaii ízt. Mivel jómagam is erdélyi származású vagyok.

Jim, Eszter! Az gáz, ha így utólag repedtek... :( Elkezdtem én is aggódni, lehet, még én sem úsztam meg?

Bocsánat, hogy nem reagálok mindenkire. Hirtelen ezek a témák jutottak eszembe.

biribon

[quote]e írta:lnyomotminket az álom

Természetesen ELNYOMOTT MINKET az álom.

Ja és olyan furcsa, hogy a szájpenész ne tudna eleve magától, könnyedén lejutni a bélcstornába, csak helytelenül törölgetős "rásegítéssel"?

Luca még mindig nyűglődget az ölemben. Úgy látom, ez az alvás lassan kimarad. Jaj lányok! Úgy unom a fejést!!!! Vajon, ha nehezebben ürül a mellem, akkor is jobb a gépi fejő? Én nem tudom elképzelni, mitől lenne jobb, azon kívül, hogy nem kell pumpálnom. Ráadásul, ha én csinálom, akkor tudom, hogy meddig nem kellemetlen az erőssége, és mikor mennyire erősen hatékony. Vannak tapasztalatok?

Na elárasztottalak titeket... :oops: És most alig van valaki.

biribon

Na a hosszú hozzászólásomban egyéb hibák is vannak. Pl. egyeztetési. De mentségemre szól, hogy Luca az ölemben nyűglődik, így nem tudtam 100%-osan figyelni az írásra.

Na megyek pelust nézni és ringatni. Addig remélem, jön vaklaki.

Ja, Eszter az apás szunyás képen a háttérben én fekszem, meztelen felsőtesttel, pelussal a melleim alatt. :? És a képet édesanyám csinálta. :wink:

Judit(km)! Hát, igen. Tiszta apja ez a gyerek! Mindenki úgy látja. :)

Köszi a dícséreteket! :) Jó talpacskás képeket még nem sikerült sajna csinálni. Pedig nagyon szeretnék.

biribon

Halihó!

Biribon, nem semmi éjszakátok lehetett. Nekem pont ezért nem jut eszembe felébreszteni Lillát... az elején ezt én is eljátszottam 1x, hogy vártam-vártam, hogy felébredjen, majd felkeltettem és nem bírtam visszaaltatni. :(
Nagyon jók a képek, édesen alszik Luca. Ja, és azt nem értem, hogy csöpöghet ki ennyi??? Milyen az a tejfelfogó? Nekem is csöpög, de csak pocsékba megy... :(
Kikó, mi nem lakunk egymástól olyan messze, talizhatunk... és Judit18 is itt van a közelben. :)
Pumperka, Juditkecskemét, Fanetta köszönjük a tesós képeket. Nagyon édesek!

KépKép
KépKép
mni

lányok, mindenkit buzdítanék a textilpelenka használatára az eldobhatóval szemben!!! a baba, a környezet és a pénztárca érdekében is

Rengeteg érv szól mellette, sok infot találtok a neten, akár itt a babaneten is.

www.babamosoly.hu

Marica & Levi :)
marica75

Sziasztok!

Megint panaszkodni jöttem. De muszáj kiírni magamból mert tök depi vagyok!
A tejem egyenlő a 0-val úgy hogy ma először kapott tápszert a drágám! :cry: :cry: És pont ma 4 hetes. Nagyon szomorú vagyok de muszáj volt mert 2 napja nincs tejem( max 30-at tud szopizni) és már hallhatóan éhes volt!
Csak azt tudnám már megint hová lett a tejem!??
Tegnap előtt még 100akat tudott szopizni, most meg semmi jóformán. Pedig ugyan úgy szedem a more milket, sőt még kényszerpihenőn is vagyok a lábam miatt.
Nem értem de imádkozom hátha visszajön.

Akinek kell pótlás hogy csinálja??
Minden etetésnél cici és utána tápi?
vagy egy etetés így egy etetés úgy.

Elnézést hogy megint csak panaszkodom és nem reagálok de teljesen padlón vagyok. Nem elég a lábam még ennek a drága kis anygalkának sem tudok tejcsit adni.
Pedig ha tudnátok hogy milyen kis angyal. Ő tényleg csak eszik és alszik vagy ha fent van nézelődik. Sírni nem szokott, nem fáj a hasa és alszik éjszak is 10-11től reggel 5 ig 6 ig. Kell még más??
Remélem a tápszer miatt nem lesz hasfájós a drágám.
Akinek hasfájós az szopinál is az volt vagy csak a tápszertől??

Puszi köszönöm ha válszoltok egy szomorú Pepike :?

pepike

Kép

Kép
pepike

Bosek, tartósan a kamillatea tényleg kinyírja a bélben a hasznos baktériumokat.

Pepike, én biztos először szoptatnék, és utána a táp (hiszen ugye PÓTLÁS). Az elválasztásnál csinálják fordítva.

Biribon, ez a gyűjtő cucc sztem még mindig higiénikusabb a betétnél, feltéve, ha nem állandóan van ott. Mondjuk betét is ok, cska gyakran kell cserélni.

potyka

Kép

:wink:

feri (mni)

Mni! Hát, aventes tejfogó kagylót használok. A lyukas kagylós a bimbóvédő (és közben bimbókiemelő). A nem lyukas a tejfelfogó. Igazából szoptatás közbenre, vagy fejésre való, hogy a másikból kicsorduló tejet felfogja az ember. Nekem valamiért szinte folyamatosan csorog. Persze a kis szilikon párnáival lehet, hogy pont úgy nyomja a bimbóudvart, hogy állandóan ingerli a mellett és azért is csorog. De, ha leveszem és a babával foglalkozom, akkor anélkül is elönt a tej... A sógornőm azt mondta, hogy neki kb. 6 hétig folyt a tej. Lehet, nálam is le fog állni. De remélem, hogy emlékezni fog rá a mell, hogy mennyit termelt korábban és nem csak az intenzív fejéssel nyert tej számít. A két etetés között 2 etetésnyi csorgott ki... :o 190 mili.

Kép Avent kagyló

Pepike! Mástól is hallottam, hogy volt ideiglenes tejmennyiség csökkenés, aztán valahogy újra helyre állt a dolog. Remélem, nektek is ez lesz! Én mivel fejek (gyűjtök :roll: :wink: ), keverve nem pótolok. Vagy ezt, vagy azt kap. De szerencsére már napok óta nem adtam mást csak anyatejet. Általában napi 560milit eszik. De a többiek itt úgy látom, hogy szopi után adtak pótlást, ha nem volt elég. Főleg, hogy a tejtermelésnek is jobb, ha nem hagytok ki szopit.

biribon

Potyka! Sajnos elég sokat van rajtam. Szinte egész nap csöpögök. Nem tudom, mit tudnék csinálni... Így legalább semmi nem irritálja a sebes bimbóvéget. Viszont dunsztolódik... :( De így jobban jön a tej, mintha keményre száradna... Éjszaka, alvás közben végig szabadon vannak a melleim.

biribon

Ezt a fejemelést figyeljétek! Nem semmi erős kis kos babám van. :) És már szinte születése napjától így emelgeti a fejét! Hihetetlen!

És mint kiderült skorpió az aszcendense... :? Nem lesz egyszerű vele. De ha nem akart szelíd, csendes halak lenni, hát mit csináljak... :roll: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2008.07.25 23:11-kor.

biribon

Éééhes vagyok: :cry:

Kép

Egy "cseppet" vártam és máris kapom a hamit: :)

Kép

feri (mni)

Üdvözöllek Benneteket!

...hogy mennyit nőtt 5 nap alatt Norti.... :roll: :roll: :roll: csak ámultam...Tyúkanyója elment vásárolni...és ölemben...keblemen...mindenhol aludt :lol: :lol: :lol: nem volt Bömbike :lol: :lol: :lol: természetesen megkeresztelt :lol: :lol: :lol: az anyja táplálása után büfiztettem... :lol: :lol: Kis Pufókám...folyékonyan büfizett :lol: :lol:

Fanetta:

Most tudok csak reagálni...mivel Baján voltam.....A legnagyobb odafigyeléssel sem lehet kivédeni a nagyobb testvér reakcióját...ösztönösen észlelik, hogy ketten lettek a világ közepe....Ezt is meg kell tanulni... :wink: :wink: :wink: Ráadásul..Pattin látom, hogy Ő is tanulja :lol: :lol: :lol: .....de valamennyien jól kezelitek a testvérséget...Talán a kisebbekkel sokkal nehezebb....de, ahogy itt Minden egészséges picurkának adtatok életet...ez önmagában csodálatos dolog...Öröm olvasni Benneteket.... :lol: :lol: :lol:

Édesek a találkozásaitok....3 kispasi elbűvölően aranyos :lol: :lol: :lol: .....Ennyi szép babát :lol: :lol: :lol: Szerintem a várakozási időben....valljátok be ...valami titkos recept járt köztetek körbe... :lol: :lol: :lol: ....szuper a hatása :lol: :lol: :lol:

naaaa valamit áruljatok el belőle :lol: :lol: :lol: Ne izgulj Patti..nem szülni akarok :lol: :lol: :lol: ..csak egy kis hatékony szépség csepp után esedezem...kizárólag az unokák érdekében :lol: :lol: :lol: meg ne ijedjenek tőlem :lol: :lol: :lol:

Kellemes napot kívánok Nektek, szeretettel:
nanó

Kép
nanó:))

pepike

Jobbulást kívánok Neked.....tényleg nagyon rosszkor jött a sérülés...bár, az mindig rosszkor jön :cry: :cry: :cry:
Most egyetlen dolgot tehetsz...hogy elfogadod a helyzeted...(bocsi az okoskodásért!)..Az tény...minden izgalom árt a tejci-termelésnek...próbáltad?...hogy többször cicire teszed Alízkát? Feltételezhetően a sérüléseddel járó izgalmak kedvezőtlenül hatottak a tejmirigyekre...
Lökött tyúkanyó lányom...igencsak temperamentummal éli a perceket :lol: :lol: :lol: pörgős :lol: :lol: :lol: (bocsi Patti :wink: :wink: :wink: )...természetesen a megszokott kérdést (én) is felteszem: van elég tejcid?..a válasza mindig ez: van :lol: :lol: :lol: és lesz is :lol: :lol: :lol: Gordont 18 hónapig ciciztette...Norti...szerintem állandósult ciciző :wink: :wink: :wink:
Pepike! ...olyan édesen írsz a kis angyalkádról....nincs semmi baj :lol: :lol: :lol: szerintem a pótlást Magad tapasztald ki, melyik variáció jobb Nektek....szeretettel írtam ezeket a sorokat....jaj, meg ne bántsalak :wink:

nanó

Kép

mni és Feri

Lilla babátok ellesett és elkapott pillanatai fantasztikusak....hiába kérem :lol: :lol: :lol: gyönyörű baba és a mester-fotós ha egymásra talál.....akkor :wink: :lol: :wink: Tündéri fotók :lol: :lol:

nanó

Kép

biribon

Kérdezd meg a Pattit :lol: :lol: :lol: milyen egy Kos Skorpió ascendenssel :wink: :wink: az vagyok :wink: :wink:
Ne félj....nagyon kezelhető emberek :wink: :wink: :wink: tény..amit egyszer a fejünkbe veszünk...azt véghez visszük :lol: :lol: :lol:
valóban hihetetlen, amilyen stabil a fejtartása Lucának....lám már hozza a "minden érdekel" jegyeket :lol: :lol: :lol:

nanó

Kép

Családi idill:
Apa Micimackót gitározik és énekel (najó, néha belevisz egy-két skálát vagy Clapton dalt :wink: ) -- Nyuszifül csendben figyel a pihenőszékben és élvezi! -- Anya pedig tejespitét süt!!! Szinte csöpögünk :D :D

és a családi minitali tegnapról:
balra Andi (Mézgombi) és Hannus baba plusz mi Pankóval:
Kép
(Hannus kajcsi előtt, Panka szopi után elégedett képpel :D )

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Egy kis humor, mindenkinek, a nehéz nap után. :D
(Remélem a bekukkantó apukáinknak is van humorérzékük :wink: )

TISZTA & KEMÉNY FEMINIZMUS

1. Mi a különbség a feloldás és a megoldás között?
Feloldás: Tégy egy férfit egy savval teli kádba.
Megoldás: Tedd bele mindet.

2. Miért szeretik a férfiak a szüzeket?
Mert nem bírják a kritikát...

3. Miért maszturbálnak a férfiak?
Hogy olyan valakivel legyenek, akit szeretnek...

4. Mennyi ideig tart egy férfinak kicserélni egy tekercs vécépapírt?
Nem tudni, ez még sosem fordult elő...

5. Mi a különbség egy vibrátor és egy férfi között?
A férfinak van hitelkártyája...

6. Mit csinál a férfi szeretkezés után?
Zavar...

7. Miért teremtette Isten előbb a férfit és aztán a nőt?
Mert a kísérleteket előbb patkányokon végzik, és csak utána embereken...

8. Miben hasonlítanak a férfiak a csigákra?
Abban, hogy nyálasak, szarvuk van és a ház urának hiszik magukat.

9. Miért mindig 2 sorosak a női viccek?
Hogy a férfiak megértsék őket...

10. Miben hasonlítanak a dinoszauruszok az intelligens férfiakhoz?
Abban, hogy mindketten kihaltak...

11. Hogyan választanád ki a világ 3 legbutább férfiát?
Találomra...

12. Miért jobbak a szárazelemek a férfiaknál?
Mert az elemeknek legalább van egy pozitív oldaluk...

13. Miben hasonlít egy férfi egy teleregényhez?
Pont amikor a dolgok kezdenek érdekessé válni, véget ér az epizód...

14. Mi a közös a házassági évfordulókban, a G pontban és a vécékagylóban?
A férfiak egyiket sem találják el...

15. Miért kell több millió spermium egy petesejt megtermékenyítéséhez?
Mert a spermiumok hímek, és nem hajlandók megkérdezni, hogy merre kell menni...

16. Miben hasonlít egy férfi egy mikróhoz?
Abban, hogy először azt hiszed, hogy mindenre jó, de végül csak melegítésre...

KONKLÚZIÓ:
A férfiak 99%-a miatt van rossz híre a többinek...

ZÁRÓ VICC:
Isten így szól Ádámhoz

- Van egy jó és egy rossz hírem számodra.
- Előbb a jót kérem - feleli Ádám.

- Kapsz tőlem 2 ajándékot: agyat és farkat.

- Remek, és mi a rossz hír?

- Nincs elég véred ahhoz, hogy egyszerre mind a kettő működjön.
Vendég

Pepike, a tejcsökkenés valószínűleg a lábad miatt idegeskedés következménye. Nálam is volt ilyen Erik szoptatása alatt. Nagyon sokszor mellre tettem, egy-másfél óránként, hiszen közben sírt az éjségtől, és így meg is nyugodott, és egy nap alatt visszaállt a mennyiség. Mindenképpen minden etetésnél szoptasd, és csak a szopi után adj neki tápszert, ha szükséges. Amikor tele van a pocija a tápszer miatt, és alszik, akkor meg fejned kell, hogy sűrűn érje inger a mellet. És legfőképp: nyugi!! (Ez a legnehezebb része, tudom :( )

Kép

Kép
mzx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: