A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Sziasztok!

Borakata!
Mi újság van nálad??? Látom, hogy már 1 nappal a kiírás után vagy!!!

Vikci!
Bocsi, de nem csinálták meg a nyomtatónkat, úgyhogy még mindig nem tudtam bescannelni a masszázst. Remélem holnap kész lesz, és akkor végre küldöm. :?

Pongi!
Üdvözlet köztünk!
Mikor született a babád? Hogy hívják a gyerkőcöket? Hol szültél?
Van egy táblink, ha megadod az adataidat, akkor Pandi biztos szívesen beír téged! :wink:

Merre jártok? Bár én sem sokat jövök a napokban, mert egyfolytában sétálunk, a maradék időben pedig próbálok itthon rendet tartani. :-) Olyan mintha semmit sem csinálnék, mindig minden ugyanúgy néz ki. Pedig reggeltől estig csak rakodok, rakodok és rakodok..... a mosással ugyanígy vagyok. MIntha feneketlen lenne a szennyestartó és gyártaná a koszos ruhát :D :D

Jelentkezzetek!!! :-) :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci!

Hasonlóképp, mint Te :wink: a szennyes folyton tele, persze a szárító is :? pluszban hozzá Peti tegnap egy fél percet sem aludt, így eléggé ki voltam b :? bukva estére. A kupiról meg ne is beszéljünk! :lol:

Rólunk:
Eszti mostanában kidől a játszószőnyegen ,bár rájöttem, hogy ilyenkor még elalvás előtt át lehet csempészni az ágyikójába :wink: Petivel meg együtt szoktunk kávézni, persze bukósisak nélkül (ez csak egyedi eset volt, de nem hagyhattam ki) és kipróbálta a járókát is, ha már mikor neki kellet volna, képtelen volt benne maradni, most tetszett neki :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

katuci81: Köszi az érdeklődést, még egyben vagyunk!
Kisfiunk lesz, ha minden igaz:)...7 hónapig lánynak gondoltuk, mert nagyon kis szemérmes volt...
Hunornak fogják őt hívni.

Egy érdekesség, bár tudom, hogy Vikci említette már, ill. utalt rá: szóval Vikcivel a napokban összetalálkoztunk a dokink rendelőjében...én egyből felismertem őt, a kép alapján. És milyen jót beszélgettünk!
Micsoda véletlenek vannak, igaz?

üdv mindenkinek

borakata
Vendég

Sziasztok!

Kata!
Nekünk most fog megjönni a vízszámla, már előre rettegek: mindennap mosok 1-2 adagot (előtte amíg 2-en voltunk hetente össz. 3 adagot mostam).
Alvásról: jó neked, h. máshol is eltud aludni a csemetéd. A mi kis sózsákunk kizárólag csak anya ölében tud. Tegnap nálunk is front volt: délelőtt és délután összesen 4 órát aludtunk, este 10-től éjfélig még fenn kukorékolt.

Borakata!
Üdv itt közöttünk, drukk a szüléshez.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Elnézést az OFF-ért, hátha érdekel Benneteket is:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka

Sziasztok!

fél kézzel írok így lesz hibám biztosan.Ez a kis manófalvi nem akar aludni ha meg leteszem akkor sír. Nekünk ma üt ki a front. :-)

Viki te kávézol? És szopiztatsz? Én iszom a placebo kávét. :-) De nagyon jól esik. :-)

Borakata,

megy a drukk!+++
Remélem minden simán fog menni.

pongi,

örülök, hogy csatlakoztál hozzánk. Írd le a paramétereket ahogy Katuci kérte.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Hűűű, most aztán nagyon lemaradtam ,és most sincs sok időm.

Üdv az újaknak!!!
Hol van Panda???????????????

A ti babáitoknak mekkora a talpa? :D

A tecsóban most lehet kapni habtapit, betűset, ami azért jó, mert nem pindurka darabkákból van. 1,5m2 3000FT. gondoltam, hátha vkit érdekel. én is bocsi: félkezű. :D

meri

Még egy kérdés: ti babáitok is szokták ijedten kimereszteni a szemüket, mint aki rémeket lát, és aztán bőg??? Vagy csak az enyém ilyen kis médium??? :D

meri

Apránként reagálok. :D

Én személy szerint kávézok. :oops:

És nekem is baromira kivan a csuklóm, Vera!!! :(

Kata, én is kéem majd a masszázst, ha lehet.

meri

Kedden utaztunk Biával!!!!!! Előszőr indultunk neki kettesben. Főleg vonattal! :)

meri

Sziasztok!

Vikci!

Igen, kávézom, van egy jó kis Philips Senseo kávéfőzőnk és abban főzök tök tuti koffeinmentes kávét, szóval nyugi, nekem is csak a megszokás a lényeg, már terhesen sem kávéztam, csak koffeinmenteset! :wink: De szerintem napi 1 kv tól nem lenne semmi bajom, csak nem akarom, hogy Eszti pörögjön esetleg tőle.

Meri!

Eszti még nem meregeti a szemeit, de majd figyelem :wink: Jó utazást Nektek!
Mi ma egész nap mentünk :oops: (persze Lacival együtt) Reggel OTP-be, aláírni a visszaigazolt szocpolos papírokat, csak röpke 1 órácskát vártunk, az amúgy már állítólag előkészített papírokra :evil: persze Eszti ennek a felét végigordította, majd elfáradt és bealudt. :) Ezután bevásárlás, majd haza. Kaja, alvás (mert Peti ma is aludt ám :wink: ) Ébredés után kimentünk a nagyszüleimhez Komlóra (nekem még szerencsére mind a 4 él :D ) és megmutattuk Esztit, mert ők még nem látták.Nagy nagy boldogság volt, mindenki örült és egy kicsit legalább elfelejtették a bajaikat, pedig az egyik papám épp gyomortükrözésről jött haza :(
Hazafelé még árkád, Deichmann, hogy vegyünk Petinek elefántos cipőt, hát 26-os egy fél darab sem volt :evil: :cry: a 25-ös nem ment a lábára, a 27-esben meg csónakázott szegény :( Ott térdeltem a gyerek előtt, hogy hogyan erőszakolhatom a lábára a cipöt, amikor megláttam a földön egy NIke-s dobozt, amire az volt írva, hogy 26-os kinyitom, és egy szép fekete-fehér 26-os kosárcipő, ami csak 6990 ft volt, és tök jól is áll Petinek és kényelmes is, meg neki is tetszik, szóval ez lett Elefanten helyett :) :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hozzászóltam, majd elszállt az egész... :evil: :evil: :evil:
De most már nincs kedvem leírni újra, majd holnap.

A masszázst mellékelem, azt hiszem úgy lehet majd kiszedni innen, hogy jobb egérgomb --> kép mentése másként.

Kata Kép Kép

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

[quote="meri"]
írta:
meri
A tecsóban most lehet kapni habtapit, betűset, ami azért jó, mert nem pindurka darabkákból van. 1,5m2 3000FT. gondoltam, hátha vkit érdekel. én is bocsi: félkezű. :D

Helyesbítek 1,5 m oldalú négyzet rakható ki belőle. :D

meri

katuci Zalakaros mellett voltunk egy hotelszerűben.Villa Natura a neve Garaboncon van.Szép nagyon csak holtszezon van így kevés a látnivaló.Voltunk a tapolcai tavasbarlangban és az nagyon jó volt.Bár figyeleztettek h 75lépcsőfok van meg 100%-os páratartalom de nem hagytam ki ha már ott voltunk meg más nem nagyon volt és nem bántam meg.
Havrivera ne haragudj csak néha feltűntél ott ahol én is így valamennyit tudok rólad de mióta januárban nem jött össze azóta nem hallottam rólad.Most látom h mégis összejött?Gratulálok.Ja és láttam már egy írásodat valamelyik babamagazinban is azt is elolvastam.Örülök h nem adtad fel.Ne haragudj de valamiért én azt hittem az előzőnél h csak becsúszott és azért vállaltátok de most látom nem így van ezért külön örülök.Tudom furán hangzik meg semmi közöm hozzá csak azt akarom mondani h le a kalappal.Én is többet szeretnék bár anyósék azt hiszik mi is megállunk 2-nél de nekem ez nem tetszik.Az olyan semmilyen.Húúúú remélem senikt se bántok ezzel de érted mit akarok mondani. :oops: :oops: :oops:
Vendég

Viki, már utaztunk. Most először így kettesben, vonattal. Kicsit túlaggódtam a dolgot, remekül ment. :D

meri

Meri!

Bátrak vagytok, én eddig az egyedüli út kettesben az az Újpest- Dunakeszi Buy way volt, persze kocsival.
Nálunk apa a túlaggódós, pedig a gyerkőc imád kocsiban utazni (ott mindig vagy csöndben van vagy bealszik). Csak akkor sír ha már nagyon éhes.
Nézésről: nálunkpár napja volt ilyen médium nézés: hát nagyon megilyedtem én is, főleg, h. éjfélkor produkálta (pedig nem vagyok ilyedős fajta).

Vikci!
Én napi 1 rendes (tejes) kávét iszok reggel, enélkül mosott sz..r lennék, főként amikor éjszaka randalírozik a Főnök.

Pandi? Pati?

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Mi most kimegyünk fótra a tőzegre egy kicsit levegőzni. remélem jó lesz azutánmeg az auchanba. Nem tudom, hogy fogja bírni. De a kocsiban megszopiztatom és nem lsz semmi baj.
Mostanában egész jók az estéjink meg az éjszakák. így nem csak pihizni tudunk apával :-))).
Ja olvastam, hogy a 6 hét az azért van, metr álltalában addigra tér vissza anyuci vágya. és enm orvosi ügy kapcsán. Na de tényleg az kell hozzá , hogy az embernek legyen energiája meg kedve.
Ti , hogy vagytok? Fogamzásgátlás kérdés? Nekem a dokim írt fel hormonkészítményt. Egy kimponensűt, de az is átmegy a babába. Még nem tudom, hogy szedkeme-e. Kíváncsi lenék ati véleményetekre is. Légyszi írjátok meg nekem! Előre is köszönöm.

Meri,

nekem is szokta mereszgetni a szemét nem régen kezdte. Amikor sötét lesz és nem lát annyira jól, meg amikor megilyed valamitől.
Köszi a habtapit. Lehet, hogy majd azt veszünk a kerigyereknek, mert abból egy kisházat is ki lehet rakni. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Gitka! Gratuálok és legyetek nagyon boldogok!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Borakatával vajon mi lehet? Mennek a drukkok!!!+++

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci!
Cerazett?
Szedtem 4 hónapig Márk születése után. Sajnos vérzési zavaraim lettek tőle, így abba kellett hagynom. De most is szedni fogom, amíg bírja a szervezetem. Most nagyon nem kéne még egy baba.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Vikci!
Nekem spirál volt Bia előtt is. Most is az van.

meri

Sziasztok!!Gyors dobok pár új képet!!!Van még rajtam kívül valaki, akinek 2 hónap alatt 2 kilót hízott a babája???Nekem azt mondta a doki, hogy ez rengeteg!!!!De engem nem érdekel!!!!!!Fejlődik, jókedvű, GYÖNYÖRŰ gyerek, és szerintem ez a lényeg, hát nem???

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Kép Kép Kép

szemokzsu

Ti is tegyetek fel képet légyszi!!!

Panda:HOVA TÜNTÉL???

Vikci:milyen volt a napotok?

Meri:Bius mennyit hízott 2 hónaposan?És most hány kiló?Tartja már a fejét?Mennyit eszik egy nap, és mennyiszer?KÖSZI A VÁLASZOKAT ELŐRE IS!!!!

szemokzsu

Vagyok, csak péntek óta szopisztrájk van nálunk, szenvedünk...

Zsu,
Mi is 2 hónap alatt 2 kilót híztunk.

Gyönyörűek a babák :D
Vendég

Sziasztok!

Zsu!
Nyugi, mi 1 hónap alatt 1,7 kg-ot híztunk... :-) Most már híztunk ehhez is 40 dkg-ot. Örülj neki, hogy így hízik a gyerkőc, engem a doki meg a védőnő kifejezetten megdícsért, ne foglalkozz velük, ha mást mondanak. Ha nem hízna, akkor meg az lenne a bajuk.... :shock:
Ha csak anyatejes, akkor nem kell aggódni, anyatejes babát nem lehet elhízlalni!!!

Panda!
Szóval ezért nem jelentkeztél! Mi történt Dorkával? Mindig cicizne, vagy sosem akar?? :-)

Tőlem is kérdezte a doki, hogy akarok-e szedni valamit, de mondtam, hogy kösz nem. Viki előtt szedtem 1,5 évig, utána szoptatás alatt Continuint, majd szoptatás után valami furcsa nevűt, amitől olyan beteg voltam, hogy befejeztem a pályafutásom a fogamzásgátlókkal. Mi a gumira esküszünk... :D
Mondjuk nem mintha most szükség lenne rá.... még nem volt idő, meg energia az "újrakezdésre". :) :)
/a nagyobbikat el kell paterolni a mamához, mert fél 11-ig fent kukorékol és még mindig bitorolja apa helyét az ágyban... mint aki tudja, hogy kicsit szeretnénk már végre összebújni... :D - kisebbik alszik 8-tól 3-ig tőle akármit is lehetne csinálni... :-)/

A masszázst ki tudtátok innen másolni? Ha nem, akkor küldjétek el az e-mail címeket privátban, aztán átküldöm rá!

A médiumságról írtam egyik nap, de elszállt az egész, úgyhogy újra leírom.
Minden gyerek egy kis médium, ezen nem kell meglepődni! Ennek egy oka van, nagyon közel vannak még a "másik" világhoz, így rendelkeznek azzal az adottsággal, amivel már mi nem igazán. Köszönhetően a racionális nevelésnek és társadalomnak... sajnos.
Ajánlom figyelmetekbe az indigó gyermekek és a kristály gyermekekről szóló könyveket. Nagyon érdekes dolgokat írnak a gyerkőcökről!
Vikivel személyes tapasztalataim is voltak/vannak arról, hogy többet tudnak a gyerekek, mint mi azt valaha is gondolnánk!
Ő sokszor látott olyan dolgokat, amire "normál" ember azt mondaná, hogy ilyen nem is létezik...
Mondjuk én meg a családom több tagja is spirituális életszemlélettel élünk, így eleve jobban odafigyeltünk a jelekre. Nagyon érdekes dolgokat lehet megfigyelni, de nagyon vigyázni kell, hogy a gyerekben ne nyomjuk el a veleszületett adottságokat, de túlzásokba se essünk!
Pl. egy fehér színű falat is tud egy gyermek nagyon sokáig nézni, úgy mintha lenne ott valami.... persze van is, csak mi nem látjuk (illetve van olyan aki látja felnőttként is - benne valószínűleg nem nyomták el ezt az adottságot)

Most egy kicsit abbahagyom, mert Viki közölte, ha nem adok vacsorát neki, akkor éhen hal.... 6-kor már vacsorázott amúgy :-) csak azt már elfelejtett! :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kép Kép

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Kata!
A fiam pont ezt csinálja amit leírtál: hosszú percekig nézi a fehér falat, meg a csillárt (a szerelme a csillár).
Lili tündéri ezen a képen.

Zsu!
Nálatok az első képet zabáltam meg majdnem.
Hízásról: mi is több mint 2 kg-ot híztunk, most így néz ki a az én "kisdisznóm": :lol:
Kép Kép

Lányok!
Nincs valamelyikőtöknek kombi kiságya? Kaptunk egyet használtan vidékre anyukámhoz, de nem tudják összeszerelni, nincs a kiságyhoz összeszerelési útmutatótok?

Vikci!
Védekezésről: gumival.

Panda!
Remélem hamar elmúlik nálatok a sztrájk, nem lehet, h. megilyedt valamitől szopi közben? Vagy esetleg most jött meg neked és ilyenkor is változhat állítólag a tej íze, próbáld meg esetleg félálomban megetetni, lehet h. akkor tűri.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Pandácska!

Tényleg, mi baj van a szopival?Éjjel nappal akarja, vagy pont hogy nem akar szopizni? :roll:

Hízás:holnap megyünk hivatalos mérlegelésre, de az itthoni alapján nálunk is több lesz 2 hónap alatt,mint 2 kiló! 8)

Védekezés: még sehogy sem, mert nem volt lehetőség :oops: de Peti után is a gumi volt a megoldás, most is az lesz!

Gyönyörűek a babácskák!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok,

Csuda szépek a babafotók : )

Megint jól eltűntünk, igyekszem visszaolvasni :oops:

Pandi, nagyon köszi a bogyó ötletet, a találó nevű "more milk" használt, no meg az alkohol mentes sör : ) szépen elkezdtünk hízni ( 250-300 g az elmúlt két hétben :))) bár az estéket táppal zárjuk, de most már sokkal jobb a helyzet, kb 500-600 ml anyatejem van naponta, már nyugodtabb vagyok
Kész vércse lett a mi kis "vigyázom a vonalaimra" kislányunkból

A finishben lévőknek megy a drukk

Andi

Kép
Kép
zsofiapu

Zsófiapu,
Nincs mit örülök, hogy segített :wink:

Szopisztrájk: Nem akar enni, mert megjött és szerintem megváltozott a tejem íze, vagy nem tudom, de megy a verekedés a cicivel, sírás, hiszti. Szopik között minden szép és jó, de a szopit most nem szeretjük. Azért nem adom fel, és etetem folyamatosan, csak most nincs rendszer az életünkben...

Babák nagyon édesek :D
Vendég

Mennyi gyönyörű kicsi ember! :)

Pandácska
A Szt Istvánban van szoptatási ambulancia hátha tudnak segíteni! Semmiképp ne add fel biztos helyrejön olyan jól ment eddig! :)
Attól is lehet ha esetleg felkiálltottál mert megharapott és megijedt... vagy bármi...

Szemokzsu
Szoptatott babákat neml lehet elhízlalni és a kép alapján gyönyörű a kicsi! Még csak ducinak sem tűnik!
Keresztfiam 5 hónaposan 9 kiló :shock: :shock: ő is csak szopik... akkora pelenkákat hord mint a hároméves bátyusa! :)
Amikor elkezdik hozzátáplálni visszaáll az egyensúly nem kell aggódni inkább örülj neki. Az én fiam is olyan golyó volt rengeteget evett most meg alig tudok beleszuszakolni valamit is, és olyan vékonyka.

A maci kávé (ill a benne levő maláta) is tejserkentő!!!

Tegnap töltöttem a 36. hetet innentől ha jóltudom nem számítunk koraszülöttnek... a derekam fájdogál, baba eleven, a lakásba beköltöztünk, igaz még nem alszunk ott, de ma apával kettesben teszteljük...
Venni kell még egy-két bútort, de egyenlőre nincs miből, Andor mosott-vasalt ruháit sem tudom hova kipakolni, de olyan boldogok vagyunk, hogy van külön vackunk! :) :) :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,
Azt kizárt, nincs foga így nem harap :lol: Nem adom fel, soha nem tenném! A La Leche Liga oldalán találtam jó praktikákat, most sötétben, énekelve szoptatok. Szerintem a mensim miatt lesz. Betöltött 37. hét elött még koraszülöttnek számít, de most már mindene fejlett, és ez a lényeg :wink: Olyan jó neked, hogy szülés elött állsz :wink:
Vendég

Azzal jöttem, hogy jól kipanaszkodom magam (megint a kötelező "tanácsadáson" voltunk :evil: :evil: :evil: ), de aztán olyan jó volt olvasni, hogy ennyit írtatok. :D
De ma végleg eldöntöttem: elviszem Biust egy magándokihoz. Nincs baja, csak én szeretném, ha egyszer végre úgy néznék meg, hogy lássák is. :evil:

Mi másfél hét alatt most csak 120g-ot híztunk... :?: :?: :?:
De így néz ki az eddigi fejlődésünk:
hazajövetel: 3000g, 1 hó: 3620g, 2 hó: 4550g, 3 hó: 5120g. A múltkor azért volt "hűha", mert 1hónap=1kiló, most meg azért, mert másfél hét=120g. :?

Úgy néz ki, a szeme rendbejött. Néha még összegyűlik a szeme sarkában egy kis csipa, de ennek nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget.

Zsu, igazából gőzöm sincs, mennyit eszik Bius egy nap és mennyiszer. :lol: Fürcsi után tutira, aztán néha még egyszer lefekvésünk előtt. Aztán fél 4-kor, ez fix időpont. Fél6 körül, 8 körül, 11 körül. Itt egy hosszabb szünet, ha nagyot tud aludni. 4körül, 7 körül. Tehát kb. 7-8 szor. Érdekes, kb. 1 hete ilyen sűrű az éjjeli, hajnali... Hogy mennyit, azt nem tudom, mert nem mérem. Vagy az időt kérded?

Kata, igen, ezeket én is így gondolom, annak ellenére, hogy én ezeket a dolgokat sokkkal inkább ösztönösen sejtem, mintsem szándékos tájékozódás eredménye. :D

Panda, szerintem meg fogjátok ti ezt is oldani. ;) Egyébként Bius fogacskák nélkül is simán tud harapni!!! ;)

Gyönyörűek a babácskák!!!

Dobok én is párat:
Megtalálta a hüvelykujját
Kép
A nagykádban a fürdetőmaciban várja, hogy elkészüljek a dolgaimmal. :D
Kép
Ezért kell bekötni a gyereket a pihiszékbe :D
Kép
A játék öröme
Kép
"Nem érdekel, amit beszéltek!" :lol:
Kép
CsodatündériBiamosoly :D

Kép

meri

Meri:köszi a válaszokat.Egyébként most 1 hét alatt mi is kerek 100grammot híztunk.De azt mondják ilyenkor lassul a hízás mértéke.De én már nem is bánom...Igen, leírhatod mennyi ideig eszik.GYönyörű, egy kis tündér!!!!!És tartja már a fejét??Miket csinál még???

szemokzsu

Sziasztok!

Zsu,

végre előkerültél!!! nagyon szép a kis manód. és szerintem az anyatejes babókat nem lehet elhízlalni. Kerifiam és még sok baba fél éves koráig hízik és azután megáll csak nyúlik. Most egy éves a keri és 8 kiló de fél évesen is ennyi volt.
Ja egyébbként most fog változni a babák kaja adagja. Nőni fog. Nekem már ajánlották, hogy kezdjek el mellszívózni, mert nem lesz elég az egy cici. Bár én akkor inkább rászoktatom a két mellre, minthogy szétmenjen a mellem. Majd meglátjuk. Nekem Máté 3-4 ótánként de van, hogy egy óra múlva enni kér. És kb. 15 max 20 percet hagyom rajta, metr ennyi idő alatt jut neki a zsíros részéből is. Meg le is cuppan ha már nem kell neki. Bár most Pandi példájából lehet, hogy lesz majd olyan , hogy nem kér majd annyit enni. Ez is olyan , hogy mi sem vagyunk mindíg ugyanannyira éhesek. :-)
Amúgy , hogy vagytok? Nálunk a fürcsi megy nagyon nehezen. Ordítás van , de előtte meg utánna csend. Fél valamitől. Már a hőfokkal is játszottunk, meg énekelünk, fogom a kezét. stb...

Meri,

nagyon szép a kislányod. Látom neki is tetszik a keze. Már Máté is felfedezte, hogy van neki olyan. Szereti nézegetni. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Végre ideértem én is. 2 napig nem volt netünk :twisted:
engem pedig sürgetnek a határidők a fősulin, így éppen amikor lett volna időm csinálni a dolgokat, akkor pont nem volt net... :shock:

Annyit írtatok, nem győztem visszaolvasni.

Meri!
Annyira édes a lányzód! Micsoda kis husis! Tündér! :-)

Vera!
A te kisfiad se semmi... :-) Hasfájás ide vagy oda, a hízás akkor is megy! :D Olyan édes nézése van!

Szerintem ez a hízás dolog amúgy tök egyéni. Vikinél is mindig voltak hullámvölgyek. Ha nem hízott csak mondjuk 30 dkg-ot, akkor nőtt 5 centit. Persze a védőben mindig a súlyra apellálnak... holott a növekedés ugyanolyan fejlődés, de ezeknek nem lehet megmagyarázni.
Ha sokat hízik a baba, akkor azért szekálják az anyukát, ha keveset, akkor meg azért. Mintha ez valamiféle verseny lenne, vagy előírás, hogy mindenkinek ugyanakkor, ugyanannyit, ugyanúgy kéne fejlődnie.
Utálom ezt az általánosítást. MÉg mindig nem jöttek rá, hogy szakkönyvből nem lehet babát gondozni és gyermeket nevelni. Minden gyerekre van egy "használati útmutató", ami az anyuka agyába és szívébe van kódolva. Egyszóval : hallgassatok saját magatokra, az a biztos! :wink: :wink: :D

Vikci!
Nálunk sincs még fixen kialakult "evésprogram". A mai napunk eddig így volt:
Tegnap este 8-kor beájult Lilike, majd 4-kor és 7-kor evett. Utána 9-kor, 11-kor és 1-kor. Azóta pedig alszik. Tehát délelőtt 2óránként evett, most már 3 óránál tartunk. A következő evés kb. fél 5 felé lesz, utána pedig fürdéskor. És kezdődik újra :-)
Tehát átlagosan 7-szer eszik egy 24 óra alatt. De pl. vasárnap délelőtt 11-től 4-ig aludt, az 5 óra. Utána pedig 7-ig és fürcsi.

Ami a fürdést illeti, mi nagyon szeretjük :-) De előtte és utána imádunk keservesen sírni, mintha összedőlne a világ :D
A törülközés az egy borzalmas dolog, meg az öltözködés is :-) :-)

Most már Lilike sokat mosolyog, ha fent van, szinte mindig. És egyre többet "gagyorog", heö, geö, grrrrr és ehhez hasonló édes kis hangokat hallat! :-)

Pandi!
Fel a fejjel, biztos alakul majd a dolog. Hát ez a mensi meg tudja zavarni nagyon a babákat. De ha elmúlik, újra visszaáll a rend. Akkor is okozhat gondot, ha valaki igazából nem vérzik, de a hormonjai úgy dolgoznak, mintha megjött volna.
Én Vikivel egyáltalán nem menstruáltam, sőt a szoptatás abbahagyása után még 2 hónap volt, mire újra megjött. Szóval ebben szerencsés voltam, úgy néz ki most is így lesz.
Legalábbis eddig semmi jele, hogy meg akarna jönni.

Megyek, Rezedám ébredezik :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Csak gyorsban tudok jönni:
megkaptuk az első oltást+ a Rotarix-et .
méretek 2 hó 1 naposan: 56 cm, és 5000 g. ( 6 naposan jöttünk haza 2700g-al) futok még egy kört, bocsi....................

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Meri,
Nagyon szép kislány Bia :D Igen megoldjuk az tuti, hogy nem adom fel!

Katuci,
Köszi!

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Most nézem, hogy itt örvendeztem, közben nem is írtatok sokat, csak én nem jöttem mostanában. (Ezt Kata miatt vettem észre, amikor írtad, hogy 2 napig nem volt net. ) :D

meri

Annyira jó nézegetni a képeket!!!!! Olyan tündériek ezek a babókák!!! :D

Újabb KÖRKÉRDÉSem van: pneumococcus elleni védőoltás? :?:

Én kezdettől fogva hagytam Biust annyi ideig szopizni, amennyit ő akart. Ez eleinte akár 1 óra is volt. Most 5-10 perc alatt is bekajál. Persze, ha nyűgike vagy aludni szeretne, akkor több időt is elcicizget. :lol:
Bius sokat mosolyog, beszélget a játékaival, rengeteget figyel, nézelődik. Forgolódik, tornászik Szoktam őt görgetni ide-oda, és bizony ilyenkor már elő-előfordul, hogy a begyakorolt mozgássor miatt átfordul. Már lehet vele játszani kukucsosat. imád pancsizni, sírás csak akkor van, amikor apával elindul kifelé a fürdőből, bár az is inkább csak megszokásból nyöszörgés. Továbbra is "jár" angol- és fejlesztő foglalkozásokra időnként. :lol: :lol: :lol: Nyugodt babácska. :D

meri

Egy-két fotó őladységéről :-)

Kép huncut vagyok :-) Kép Kép Kép Kép

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Bocsi, még egy-két fotó :oops: :D Kép a hüvelykujj... :-)
Kép Kép

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Minden baba gyönyörű, mint mindig! :wink: :D

Meri!

Prevenar az oltás neve, én Petinek 2 éves korában adattam be múlt szeptemberben, mert akkor már csak 1-et kell kapnia, és úgy volt, hogy megy böcsibe 2 évesen. (az is 18.000ft körül volt) Esztinek is be szeretném majd adatni, de lehet vele is megvárom a 2 éves kort,majd meglátom mennyire lesz beteges fajta, ha Peti kezdi az ovit. Most semmiképp nem akarom (anyagi okokból sem bírunk minden hónapban majd 20 ezret oltásra költeni, mert ugye a rota is annyi) meg különben is most havonta böködik a kötelezőkkel.

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Pandácska
Fog nélkül is tudnak harapni ha akarnak!!! ...de még hogy :roll:
kitartást! :)
A kislányod csodaszép! :)

....háát már nekem sincs sok hátra, de jó lenne még elrendezkelődni a lakásban...

Katuci
Gyönyörűek a lányok!

Meri
Bianka is gyönyörű!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ami a harapást illeti, Lili is szokott ilyet csinálni! Olyan, mintha foga lenne, annyira erősen tud szorítani az ínyével. :-)

Mamacka!
Már nagyon közelítesz a finishez... :D De azért még csak maradjon ez a kis picurka egy keveset ott bent!

Meri!
Liliána is hasonló nyugodt baba, mint a te kis Biád :-) Sokat mosolyog, hangokat hallat, nézelődik, nagyon figyelmes. Jár keze-lába, amikor fent van, szinte "ugrál" a pihenőszékben. (én sem tudom úgy otthagyni, hogy ne legyen bekötve, mert letornáza magát :-) )
Sírni csak akkor szokott, ha éhes (de akkor nagyon kétségbeesetten, hüppögve sír) vagy hidegfront van. :-)
A cicizés nálunk sincs időhöz kötve, de Lili 5-6 perc alatt is képes degeszre enni magát. Eleinte a kórházban tovább cicizett, 10-15 percig is, de este szigorúan be kell tartanunk a legalább fél órát, mert azzal nyugtatja meg magát, és így tud egyhuzamban 8 órát is alukálni.
Ha nyűgöske, akkor szeret "lógni" rajta azontúl, hogy megette az adagját. De én ezt nem bánom, mert olyan jól tudunk akkor egymással "szemezni". Így beszélgetünk :D
Sokszor, amikor cicizés közben néz rám a nagy szemeivel, mint aki azt mondja, hogy anyukám nagyon szeretlek, akkor még a könnyem is lefolyik :oops: :)

Meri!
Küldök privit! Köszi előre is :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Ma képzeljétek ez a kis Manó ha nem aludt akkor ordított. Szerencsére az ügyvédnél 2 órát alukált. Nagyon rendes gyerek volt. Voltunk ma vásárolni, hát eladta a plusz áruházat már a biztonsági őr tologatta amíg én pakoltam. A fejem meg rák vörös volt. Mindenki minket nézett és engedtek előre. Rögtön a sor végére értünk. Vicces volt. :-) Mindenki beszélt hozzám, hogy az ő gyerekük is ordított meg , hogy nem szeret vásárolni. De egyébbként amint kiértünk bealudt és megbékélt. Lehet, hogy a zajok a szagok megzavarják őt ott bennt.Most akarunk majd valamikor elmenni az auchanba. Nem tudom még mi lesz.

Katuci,

pont ezek a hangok nálunk is . Annyira édi. Amikor beszélek hozzá akkor is szeret beszélni, Meg mosolyog amikor meglát. Ja meg elkezdett fogni is. Azt a játékot amit nézeget megfogja és húzza boxolja. annyira gyorsan napról napra változnak. Annyira szeretm ezt az időszakot. :-)

Mamacka,

még maradjon csak ott ez a bébi. De mennek a drukkok. Már alig várom, hogy te is finishbe érj és láthassuk a kis manócskádat. :-)

Pandi,

nagyon kis formás szép lánykád van.

Meri,

ezt az oldalra gurítást én is szoktam vele tornázni. Sokszor már magától is annyira kitekeredik, hogy majdnem megfordul. Bia mikor fordult meg először? Azt hiszem a babák olyan 3 hónaposan fordulnak meg vagy négy. Nem tudom.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

katuci nem is írtam, hogy milyen szép meg cuki a kis lányod. Mennyire hasnlít a 4D-s képére ő is. Meg minden baba. Én Mátén lepődtem meg mennyire.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Köszönjük :D

Nagy nap a mai, Dóri átfordult a hátáról a pocakjára kétszer is :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: