A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

na most már nem magyarázkodom: csaba nagyon akar sokat velünk lenni, csak hát ugye 2 gyerek.. meg minden :) :) meg nem akarom , h sírjon a szám, még mindig jobb helyzetben vagyok mint sokan mások :) :P :P :wink: 8)
kerekpocak

még mit is akartam, ja!

szal samu nem hajlandó főzelékeket enni. van amit ránézésre utál (lencse, zöldborsó) van amit kóstolásra (zöldbab, krumpli). próbálnám egészségesen etetni... de neki csak a hús hússal csúszik.

aztán nem szereti a gyümölcsöket. alma, banán, szőlő megy de ez utóbbitól iszonyatos hasmenése van. a kivit, körtét ránézésre utálja, a déligyümikre allergiás. maradnaka zöldségek, azt ált. szereti.

amúgy tök érdekes, h ezt kérdezted fatima, pont a napokban kezdtem úgy érezni, h ideje felnőnöm a 2 gyerekes anyuka feladathoz 8és sokszor edus jut ám eszembe, h amit ő nyom angliában az brutál) és nem szenvedni, ahnem máshogy hozzáállni a dolgokhoz. mert csabának muszáj eltartania minket, most h pl az én fizum kiesik, és hát ez van. nem rinyálunk csináljuk. és haladok is, ma is megálltam, h felhívjam, h "mikor jössz haza" és biztos örült is, h nincs nyaggatva. (7-re már sikerült is hazaérnie :)). szal próbálok én is változni.

meg amúgy is rengeteget "értem" sztem, anyabéliségemben. sokkal elfogadóbb és megértőbb vagyok. sok mindent másképpen látok, mint akár 1 évvel ezelőtt. már értem, ha vki vmit máshogyan képzel. meg lassabb is lettem, talán. persze ez topikon át lehet h nem érezhető, de én magamat néha vizsgálom és asszem nagyon lassan, de mintha személyiségfejlődnék kicist.

titeket megváltoztatott az anyaság?
kerekpocak

ja és amit még az anyaság változtatott: AKKORA VAGYOK, MINT EGY BÁLNA :)
kerekpocak

ZSÓFI NE VICCELJ MÁR! A múlkori pocis képen olyan vékony vagy, csak egy nagy pocak!!!

Ne magyarázkodj, nincs is miért. Senki nem is zaklat e miatt.
Én nem tudom hogy változtam-e. Anyukám szerint igen. Azt mondja sokkal kedvesebb, alkalmazkodóbb lettem. Én még nem vettem észre. Mikor ezt mondja mindig ellenpéldákat hozok fel neki, de azt mondja akkor is. Ő csak ezt látja.

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!

Kreatív anyuka: Na én aztán nem vagyok az. Totál semmi kreativitásom. De, a gyerek egészen egyszerűen rákényszerít egy csomó mindenre :) A farsang úgy volt, hogy a bölcsiben már készültek rá, én otthon nem nagyon beszéltem erről, nem is gondoltam volna, hogy a 2-3 évesek igénylik ezt. Egyszercsak megkérdeztem a gyermeket, de csak úgy viccből, h mi akar lenni. És ő közölte, h oroszlán. Neten kerestem ötleteket, és találtam ilyen fonalsörényes oroszlános képet egy anyukánál indexen. Ruhát kolléganőm adta kölcsön, scobidoo volt benne tavaly a fia. Szakvizsgára tanulás alatt vagdostam a fonalt, és nagyon vastag kötegekben rávarrtam egy sapkára, ennyi :)

Szobatisztaság: Marcsi, sztem a gondozónőkkel egyeztess, mert ők vannak vele egész nap. Nálunk is most aktuális, így három évesen :) Már szinte mindenki szobatiszta a csoportjában, de a gondozónők szerint egyáltalán ne siettessük, óvodáig biztosan rendben lesz. Tavaly nyáron, 2-3 éves kora között egyszerűen még éretlen volt rá. Hidegebb időben nagyon nem jó próbálkozni. Ezért április végétől fogják élesben levenni a pelust a gondozónők, mert akkor az udvari wc-t is lehet használni, kisebb a balesetveszély :)
Nekünk van bili is, szűkítő is, kedvétől függ, h melyiket szereti jobban. Mostanában kaki már csak biliben van, nyilván zavarja. Sőt egész éjszaka száraz a pelus, reggel leveszem, bilire ül, és telerakja :) De azt nem engedi, hogy pelus nélkül induljunk el bárhova is. Még otthon se engedi, hogy levegyem a pelust. Szól, h kell, sőt leszedi magáról, de az istennek se lehet bugyit ráadni. Ezért abszolúte nem is erőltetem, nyilván nem érzi biztonságban magát.

Szülinap: Az egyévesen óriási bulit rendezük, haverok, család, fanta, tojásmentes torta :) Most már csak a családnak lesz, mert a haverokkal úgyis sokat van együtt. Bölcsiben nagyon rugalmasak, mindenki azt ünnepel, amit akar. Ki is rakják a faliújságra, h kinek van aznap épp a szülinapja. Viszont köjál szempontok miatt csak bolti sütit lehet vinni, meg cukrászdás tortát. Probléma esetén az eredetét tudni kell a kajának. Szívesen csináltam volna mondjuk kókuszgolyót, de nem bánom, hogy ez a szabály, mert így nyugodt vagyok, hogy senki sem vihet be ellenőrizetlen kaját.

Vár a munka, sziasztok mindenkinek!!!!!!
tündérkisfiú

szep jo reggelt :D huuuuuu mennyit irtatok,bar van amihez egyaltalan nem tudok hozzaszolni,pl.cipö a babaknak tema :wink:

Zsofi kerdesere ragalok,hogy megvaltoztatott e az anyasag..nos,igen,a temat megközelithetem igy is,ugy is..pl igy megközeleitve en tenyleg balna vagyok magamhoz kepest,10 kg-tol nem tudok megszabadulni :cry: :cry: :cry: de ugy megközelitve is megvaltoztam sztem,idaig is volt felelössegtudatom,de ez most a sokszorosara nött,en is "lassabb"
lettem,es nyiltabbnagyon sok tema fele.persze en meg igazan "fiatal" anyuci vagyok es gondolom Vandaval együtt fogok meg valtozni. :lol:

ja,es Zsofi,abszolut megertem,hogy hianyzik Csaba :!: nalunk most az a felallas,hogy a parom ejszakazik,persze nem nyavoghatok,mert az en fizum kiesett-megis minden nap sirdogalok magamban(szigoruan csak magamban),mert nagyon rossz nelküle,rossz ejjel,amikor nincs mellettem es rossz nappal,amikor ugyancsak alig van mellettem,mert aludnia kell.en imadom Vancsit,de en (is) ugy erzem,hogy harman vagyunk egy csalad :!: de 7vegen nem melozik,ezert is valoszinü,hogy 7vegenkent nem is forumozok,mert minden masodpercet kihasznalunk a harmasunkra :wink:

elküldöm

KépKép
evu

Edis,valaszoltam :D

ja es meg egy dolog!Zsofi,visszaneztem a pocakfotodat :!: te balna?hehe,jobb ha tudod,hogy igazan csinos vagy,komolyan!!!!! :wink:

tegnap Vani nagyon keveset evett,nem tudom mi volt vele.ma 8kor kelt, szepen reggelizett,most a kisagyaban pihen :lol: en kimegyek picit az erkelyre,tankolok egy kis napfenyt 8) en igazi nyari lany vagyok,imadom a napsütest :!:

na lepek,szep 7veget mindenkinek :!:

KépKép
evu

Na látod Zsófi! Ezért nem akartam ezt a témát felhozni, mert éreztem, hogy rágódni fogsz rajta. :( Volt egy érzésem, hogy nem feltétlenül fizikailag nehéz egyedül Samuval, hanem inkább Csaba nélkül, de gondoltam rákérdezek. És abszolúte értem, hogy mi a rossz ebben a felállásban. Igaz, én nagyon nem vagyok ilyen. Mi Salimmel úgy kezdtük a kapcsolatunkat, hogy nem voltunk sülve-főve együtt. Mindkettőnknek meg volt a maga is élete. Én egyetemre jártam, az lefoglalt. Amikor komolyabb lett a dolog, akkor sem éltünk együtt. Igazából az esküvőnk után költöztünk össze. Addig én éltem cigány életet és ingáztam a lakásom és az ő lakhelye között. :) Aztán meg én reggel 3/4 9-től este 3/4 6-ig melóztam. Este 1/2 7-re értem haza. Csak pár óránk volt együtt alvásig. Hétvégente együtt voltunk, ha éppen nem koncertezett. Szóval megtanultam egyedül is élni! Persze nagyon rossz a mai napig, ha mondjuk 2 hétig turnézik, de nem visel meg annyira. Ezzel azt akarom mondnai, hogymi nem vagyunk összenőve. Nem sértődök meg, ha meccset akar nézni stb, vagy ha mondjuk nincs kedve lejönni sétálni velünk. Sokak vagyunk, sok félék. Ez biztos.

Na szóval tökre megértem, amit írtál és együttérzek veled, mert tudom, hogy azért napokig egyedül lenni egész nap, az borzasztó. :( De fel a fejjel!!! Csaba tényleg értetek teszi és nyílván ezt te is tudod. Biztosan nem marad ez így örökre.

fatima

hihi, samu előtt mi sem voltunk annyit együtt. munka, barátok, szórakozás. stb. csaba suliba járt. de baba nélkül ez más.
az engem sem viselt meg egyáltalán.

de nem rágódom ám rajta! semmi gáz :)
kerekpocak

Na azért!!! :)

ÚRISTEN!!! Zsófi te mindjárt szülsz bakker!!! :) Hogy vagy???

fatima

Egyedüllét: Mi tíz+ éve vagyunk együtt, gyak. azóta együtt is lakunk. De meló + egyetem volt nekünk is sok. Viszont: a szülés után egészen egyszerűen kiborultam, ha nem jött haza. Elvileg négyig dolgozik, de hát ugye a rendőrségen ez nem életbiztosítás, mivel a bűnöző bácsik határozzák meg a munkaidőt, és lehet, hogy 24 órát is bent van, de szóval a pár hetes baba mellett én 16 óra 10 perckor már hisztérikusan telefonáltam, hogy holvanmááár és azonnal jöjjön haza. Hogy minek is? Ezt nem tudom. Csak jöjjön már de azonnal!!!! Amíg otthon voltam, ez így ment :) Most már ő ér előbb haza, és ő szokott telefonálni, hogy mi hol vagyunk már a gyerekkel :)
tündérkisfiú

sziasztok,

a köszi a szabotisztaságos hsz-eket.

nem tudom mi volt ma, de iszonyat földhözverős hiszti volt reggel, amit feladtam rá ruhát, egyesével levette, h. nem megy bölcsibe és nézzük a kisvakondot (dvd-n).
így a lassított készülődés miatt 9-re értem be.

amúgy is szereti már maga megválogatni a ruháit reggel :lol: de ez most szerintem nem az volt, szimplán dacoskodás.

egyedüllét: nekem apája 24 órázik 3 naponta, megszoktam. sőt, naaaagyon ki fogok lógni a sorból: én néha szeretek esténként egyedüllenni. nagyon feltölt. de ez a 2-3 nap / hét, amikor bent van dolgozni pont elég, tartósan azért nem lenne jó nyilván.

Marcsi

KépKép
alon

ja Zsófi, Laurának 23-as a cipője meg a bölcsis szandálja. nagy lábon él a gyermek. remélem felnőttkorára nem lesz neki 40-42-es, az egy nőnél nem túl szép.

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Zsófi én is megértelek, én sem bírom sokáig egyedül kettesben Julival. Viszont Marcsi nem lógsz ki mert én is szeretek egyedül lenni (mármint Juli meg mindenki nélkül), erre elég nagy szükségem van.
De nem panaszkodok, mert saját cégünk van, férjem a maga főnöke és ezért néha kap egy szabadnapot. De pl ebédre nagyon sokszor hazajön, napközben is többször. Télen meg alig van munka (hehe a fű se nő) akkor nagyon sokat vagyunk együtt.

Nyáron meg a kertben vagyunk és az elviselhetőbb (Evu én is karácsony után már a nyarat várom :wink:)

Viszont mivel van a suli mindig le kell passzolni Julit Anyuhoz, így teljes az egyensúly.

Anyaság: háát én annyira vágytam már rá, hogy babám legyen, hogy ez most a természetes állapot és most érzem igazán elememben magam (igaz nem szerettem a munkahelyemet), de most is kell a pörgés. De én is lenyugodtam, bár ez már a házassággal jött, 16-20 éves koromig eléggé durván buliztam, így hamar lenyugodtam. De azért azt nem mondanám hogy megkomolyodtam, inkább a felelősségérzetem nőtt. De ugyanolyan infantilis vagyok néha.

Szobatisztaság: Néha Juli bilibe kakil, mindig felajánlom a lehetőséget, mire ő mondja hogy guggol. Szerintem MArcsi vegyetek bilit vagy/és szűkítőt, magyarázd el mire való, és hátha vevő rá. De ha nem, ne erőltesd, én picit erőltettem (pont annyi idős volt Juli mint most Loló), és brutál székrekedés lett a vége. A gyerekorvos szerint (aki tök öreg, nekem is ő volt, szóval a régi módszereket is ismeri) még bőven ráér.

Zsófi még annyi hogy szerda de. nem jó egyedül, fogorvoshoz kell mennem :cry: De inkább előbb gyertek, nehogy megszülj itt nekem (a császárhoz nem értek, a másikat elintézzük :wink: :lol: )

Klári
Kép
ganti

Juli 24-es cipőt hord. Mondom én hogy jeti. :shock: :lol:

Klári
Kép
ganti

Elnézést az OFF-ért, hátha valkit érdekel:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka

egyedül lenni én IMÁDOK!!!!!!!
este is, nappal is. mindenhogyan. főleg mert alig tudok. de úgy egyedül, h TELJESEN egyedül.
kerekpocak

Jó reggelt Mindenkinek, vagyis szép napot!

Fatima, tök jó, h. tegnap este ilyen kis aktív tag voltál, helyes!!! :D
Neked tényleg mákod van basszus, h. Salim időben otthon van. Én azt mondom, sokszor ez többet ér, bárminél. Na persze, ha valakinek olyan a munkaideje, és igen családot eltartani, stb....szal, érthető.
De nekem van nem egy olyan ismerősöm/barátom, ahol a férfi szétkeresi magát, de egy nyulfarknyit nincs a családjával és hát látom, h. hullik szét.... :cry: vagyishát nem működnek úgy a dolgok, ahogy kéne. Szóval nem minden a mani.

Zsófi, úgy szeretlek olvasni, de tényleg!
Hihetetlen mennyi energiád van, főleg így pocakosan!
Biztos vagyok benne, h. jól fogod csinálni két gyerekkel is.
Ez a mit változtatott meg az anyaság dolog tényleg érdekes.
:) Nekem nagyon sok önbizalmat adott. Úgy érzem nem csinálom olyan rosszul és sikerélményem is van benne. Na meg természetesen nagyon élvezem.
Ezen kívül sokkal kevésbé fontos bármilyen külsőség.
Elhanyagolni nem hanyagolom el magam és igenis oda kell figyelni magunkra, de inkább megveszem Emmának a 8ezres cipőt, mint magamnak.
Ezzel gondolom senkinek sem mondok újat, mert azt hiszem itt mindannyian így vagytok ezzel. Ők az elsők!
Rajtam is maradt jópár kiló, nem tudom mikor fogom leadni.
:cry:

Ja, még azt akartam, h. hiába egy áldott jó kisfiú Samu, akkor is nehéz végigcsinálni egy napot. Bármilyen jó egy gyerek, akkor is megvan a napi menetrend, játék, kaja, altatás, séta stb...és ebbe igenis elfárad az ember. Főleg Jónással a pocakban, huhh.
Nagyon megértelek, h. hiányzik Csaba!

még olvaslak titeket.

Kép
niki30

azér anita megnyugtató amit írsz. én már sokszor olyan cikinek érzem csabát felhívni, mert nem akarom, h azt érezze nyaggatom. meg h nem vagyok képes feltalálni magamat. meg az, h állandóan panaszkodni, h itt fáj ott fáj, jaj de nagy, jaj de nehéz. szegény folyton ezt hallgatja. de közben meg tényleg pisilni kell, fáj a derekam, hű de elbálnásodtam. a fejem azta de nagy lett.
szóval most ott tartok, h bent tartom és nem mondom, és próbálok jóképet vágni hozzá, vagy elmondom, de akkor az agyára megyek. na. most már ott tartunk, h képes simán végighallgatni egy siralmat anélkül, h picit is meghatódna és- vgy együttérezne. neki is elege van :)
meg is értem 9 hónapja traktálom :)
kerekpocak

bocsi a hibákért és szóismétlésért. hehe
megyek aludni.
niki: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

húúú én is nyaggattam a férjemet, ha azt mondta 6-ra jön, 6 után 5 perccel már tiszta ideg voltam. Aztán egyszer mikor éppen nyugodt voltam elmagyarázta hogy ő sem bulizik meg nyaral olyankor, hanem dolgozik és szívesebben lenne velünk. Na akkor leesett hogy nekem milyen jó hogy egész nap a babánkkal lehetek, neki meg max, elmesélem mi mindent csinált Juli aznap.

A kilókkal jelentem egész jól állok, így 2,5 év után! :lol: 5 kilót terveztem 3 hónap alatt, szóval semmi drasztikus fogyókúra, és már 3 lement!!! Annyira örülök ennek. Mindenkinek menni fog aki akarja!

Jelentem, Juli mondatokban beszél!!! Ok, még nem ragoz, de 3-4-5 szót már simán egymás mellé rak, bár a sorrend is döcög néha :? :lol:

Feldobnék egy kérdést, kérlek válaszoljatok őszintén hogy mit gondoltok erről, bár a legtöbbeteknél még nem aktuális.

Idén Juli 3 éves, tehát ovitéma van. Legkorábban januárban megy oviba, mert ugye nov. 26-án lesz 3, mire beszoktatom karácsonyi szünet, stb. De arra is gondoltam hogy csak 4 évesen(vagyis szeptembertől) menne oviba, mert évvesztes és minek járjon 4 évet.

Most kicsit vonatkoztassunk el a pénzkérdéstől (nekem is kell pénzt keresnem, most nem is erről van szó), ha megtehetnétek hogy nem kell visszamenni dolgozni hogyan döntenétek???

Érvek, ellenérvek?

Nagyon köszi.

Klári
Kép
ganti

Klári, én mennék ! mármint dolgozni !
én szeretem csinálni, amit csinálok (a pénz mellett) - és nekem muszáj felnőtt közösségben, felnőtt szituációkban lennem a napi létezésemhez, és más dolgokról is beszélni, mint pl egy játszótéren (mert ott felnőttek is vannak persze).
én szeretem a napi nyüzsit, az elsimerést, amit a munkámért kapok. engem feltölt a munka, a siker, meg hogy angolul beszélek, meghogy hívogatnak, meg döntenem kell, meghogy "fontos" ( :?: :lol: :oops: ) vagyok, stb... szal érted.

plusz egy 4 éves gyereknek szerintem már bőven kell a közösség, és az anyától való kismértékű elszakadás (pl. egy jó oviba, ahol fejlődik, fejlesztik, szocializálódik, van rendje, napirendje, van ami a sajátja, és másé nem meg ilyesmi).
szerintem minél később viszed, annál nehezebb lesz.

amúgy köszi neked is a bilis hsz-t.
lassan beszerzünk egyet.

ma megyek Leroyozni a barátnőmmel !

Marcsi

KépKép
alon

fogyáshoz meg gratula !
hogy csinálod ? mármint vmi speckó diéta, v. csak odafigyelsz a kalóriákra?

Marcsi

KépKép
alon

Hát Klári, nálunk még nagyon nem aktuális, de szerintem is szükségük van a közösségre. Én örülök, már most is ha Emma gyerekek között van. Jó tudom ez nem ugyanaz.
Szal, ha a szívemre hallgatnék, akkor sokáig itthon maradnék Emmával, mert imádok vele lenni, jó h. nincs stressz, nem kell bejárni, nekem nem is hiányzik.
De szerintem Julinak már jót fog tenni a közösség. Ha nem is a meló miatt, Juli miatt add be.

Erről jut eszembe. Engem szeptembertől nagyon várnak vissza. Ezért is próbálkoztunk be a bölibe, persze nincs hely, várólistán vagyunk.
Főnököm szülei befolyásos emberek, azt mondta, megpróbál a XII. kerületben intézkedni (ott dolgozom). Hát kiváncsi leszek.
Nem bánnám, ha itthon maradhatnék még Emmával, dehát ha úgy alakul, h. vissza kell mennem, akkor ez van.

Kép
niki30

Na itt vagyok....

Niki, Zsu és akik még nemrég bele őszültetek abba, hogy nem eszik a gyerek... - jelentem Tarek sem eszik annyit az elmúlt napokban! :) Ma pl reggelire 80 ml (!!!) tejet volt hajlandó inni, tízóraira mondjuk evett rendesen, de ebédre max 60 ml főzi kellett neki és ENNYI!!! :) Na ehhez mit szóltok??? :) Mondjuk szerintem azért nem eszik, mert taknyos és sztem a troka is fájhat, mert köhög is kicsit.
Na ezt csak azért írtam, hogy lássátok még nálunk is lehetnek hasonló "gondok". De már csak röhögök rajta. :lol:

Egyedüllét: Naná, hogy az elején én is az órát lestem, hogy mikor jön már haza a férjem, mert egyszerűen akkor éreztem magunkat biztonságban, ha együtt voltunk mind a 3-an. Aztán szép lassan hozzászoktam ahhoz, hogy igenis nekem kell helytállnom itthon Tarekkal. Arról nem beszélve, hogy az első egyedül töltött éjszaka után, amikor itt volt anyósom, megfogadtam, hogy soha többé nem kérek segítséget. Inkább egyedül csinálom végig az éjszakát. Pedig akkor még dupla melóm volt a fejés miatt és állandóan attól rettegtem, hogy akkor kel fe Tarek, ha én épp fejek. Na szóval szerintem ez tök normális, hogy az elején mindenki várja, hogy ott legyenek vele és megerősítést kapjon arról, hogy jól csinálja a dolgokat.

Klári! Én nem csak a pénz miatt adnám bölcsibe, oviba Tareket, hanem azért is, mert egyszerűen azt érzem, hogy nem tudnék itthon ülni vele 3 vagy 4 évet. Én egy eléggé pörgős életet éltem már eleve munka szempontjából is. Ügyfelek, interjúk, meetingek stb. Nekem hiányzik a melóm és a vele járó sikerélmény és nem utolsó sorban a pénz, amit kerestem. :) Mindemellet úgy gondolom, hogy a gyerekeknek sem árt a szocializálódás. És tudom, hogy erre még rengeteg ideje lesz az életben + annyi odafigyelést sem kap mástól, mint tőlem, de ugyanakkor annyi mindenre tanít az "idegen" környezet. Én nem szeretnék egy tutyi-mutyi fiat, aki esetleg nem tudja magát megvédeni a játszón, a suliban stb. Ezt nagyon fontosnak tartom.

elküldöm...

fatima

Jézusom Marcsi! Mintha egy az egyben ugyanaz az ember lennél te meg én. :) Ugyanazt olvasom, amit írtam. :)

fatima

klári: nekem van több ismerősöm hasonló helyzetben, ők maradtak szeptemberig még fél évet otthon. mert állítólag jobb 4 év helyett 3 év az oviban. (mert nem 6, hanem 7 évesen menne suliba gondolom).
sztem ha te jól vagy otthon és juli is jól érzi magát és most nem a saját nevemben írom, hanem a te helyzetedbe képzelve magamat, én maradnék szeptemberig. (de juli szted hogy érzi? érett? nem érett rá?)
kerekpocak

Fogyás- Én most vagyok 49 kg. A legjobb az lenne, ha 47 lennék, de az szerintem felejtős, így hát megelégszem azzal, ha lemegyek 48-ra. :) És most ne tessék hűűűűzni meg háááázni, mert nekem az a plusz 1-2 kg is sok a versenysúlyomhoz képest + azt sem szabad elfelejteni, hogy mindössze 152 cm vagyok. :)

Niki! Sztem sikerülni fog a XII. kerületben találni bölit Emmának, ha a Zoli apján múlik. :) :wink: :)

fatima

Klári: nálunk ugye még nemigen aktuális a téma, de véleményem azért van a kérdésről. (Van 3 db ovis unokahugim.) Sztem nagyon jó dolog az ovi, olyan élményeket, tapasztalatokat szerezhet Juli, amilyet máshol nem lehet. Ha úgy látod, hogy igényli a gyerektársaságot, akkor sztem add be, amint lehet. Aztán ha Te még otthon tudsz/ szeretnél maradni, akkor el tudod hozni mondjuk ebéd után (ha ilyet a választott oviban lehet). Akkor délelőtt tudod intézni a dolgaidat, délután meg együtt vagytok. Szeptembertől meg mehet a full-time ovi! Persze nem mindegy, hogy milyen az ovi, biztos van olyan, ahol nem sok pluszt kapnak a gyerkőcök, szinte csak gyermekmegőrző. De ahol vannak programok, foglalkozások (pl. az egyik csajszinknál van balett, kézművesfoglalkozás, uszi, kori, angol, színjátszás….persze csak választhatóan) és nagyon jók az ovónők, az nagyon jó lehet, ha Juli is partner tud lenni! Bár a legfontosabbnak a közösséget tartom, sztem tök motiválóan hat a gyerkőcökre minden tekintetben (nyilván nemkívánatos dolgokat is megtanulnak egymástól).

Szóval egy jó ovi sztem nagyon jó dolog! És fontos!

Zsu
svs

a nyüzsgés meg a felnőtt közeg nekem is kell, ezért jó pl. suliba járni, meg szellemileg is frissentart, stb. Viszont mivel saját cégünk van ugye (bár én hivatalosan sose itt dolgoztam, nem hivatalosan sokat, állandóan) meg tudnám oldani hogy dolgozok is meg Juli is itthon van. Én nagyon utáltam alkalmazott lenni, inkább főnök típus vagyok. :lol: 8)

Nekem is az egyik ovi melletti érvem a közösség. Valószínűleg beadom azért, de csak fél napra egyelőre. Csak akkor nem adnám be ha mondjuk valami csoda folytán terhes leszek, mert azt nem akarom hogy jön a tesó ő meg megy oviba. De ez elég valószínűtlen :?

Hogy van-e jó ovi a környéken, nem tudom. Van vagy 8 ovi itt és abból 2 szimpi. A többi nagyon zsúfolt, meg nagyon az út mellett vannak (rossz a levegő).

Na mindegy, csak mint mindenki én is a legjobbat akarom neki :oops:

Klári
Kép
ganti

klári: te azt írtad, h erre vártál mindig is. na én ha megtehetném a helyedben valszin ezt kihasználva maradnék még vele. persze a fél napos megoldás se rossz.

és én most totál belőled kiindulva néztem. én mennék dolgozni, mert nekem nagyon más/én nagyon más vagyok ilyen szempontból. de ez meg ne legyen neked alap, gondolj magadba és azt csináld, ami neked örömöt szerez. és ha az, h 4 évig marad otthon juli meg te boldoggá tesz, tedd azt.
kerekpocak

Fatima, azt hiszem most már tényleg hozzá kell szoknunk ehhez a hullámvasúthoz (jaj, amúgy félek ám rajta), ez már így lesz egész hátralevő életünkben! Sajnálom, ha fáj a torka Tareknak, javulást!
Pedig Ti voltatok nálunk a bezzeg-ek. Mindig mondogattam Emmának, h bezzeg Tarek milyen szépen eszik!! Most mi lesz? :roll: :wink:
Ma Emmus is kevesebbet evett, de kezdek edződni én is! :)

Zsu
svs

Hát igen Zsu! Ez van! Nem kell vele foglalkozni. ENNYI!!! Sali szerint azért nem eszik, mert jön a jó idő és ez megkavarja. :) Jó kis elmélete van! De tök mindegy. Fürci után még mindig 260-270 ml-t eszik, éjjel meg 240-et. Sztem az éjjeliről kéne leszoktatni, mert nyílván azért nem éhes reggel 7-kor, mert hatalmasat eszik éjjel 3-kor. Aztán meg tízóraira zabál be és ebédre nem éhes. :)

Na megyek lefektetem az én ördögfiókámat és mi is lepihenünk. :)

fatima

Itt most alapvetően nem arról van szó hogy én mit szeretnék, vagy nekem mi lenne jó, hanem Juliról.

nálunk annyiban más egyébként a szitu hogy nagyon sokat van anyuéknál (tehát nem velem ül egész nap). Én is nagyon pörgős vagyok egyébként, olyan még nem volt hogy nem csináltam semmit Juli mellett csak az első 4-5 hónapban) és vannak olyan hobbijaim amik nagyon fel tudnak pörgetni. Önmagában az anyaság csak 1 feladat, de ez engem nem elégít ki, kell hogy csináljak mellette valami mást is.

De Zsófi abban nagyon egyetértek hogy minek menjen 3,5 évig oviba, közösségben lesz még eleget egész életében, viszont a jövőbeni kapcsolatunknak nagyon jót tesz (ezt napról napra látom), hogy együttvagyunk (és nem csak 2-en, hanem Apával is). Szerintem pont így tudja magát megvédeni, ha tudja hogy nem csak magára számíthat, és az itthoni háttér ad neki önbizalmat.

Azt nem gondolom hogy valaki attól lesz félénk hogy nem ment elég korán közösségbe. Juli egyáltalán nem félénk, kell neki 15 perc míg feloldódik, de utána beleveti magát a társaságba.

De persze nagyon gyerekfüggő, mert Juli pl. elég érzékeny típus, nem feltétlenül az a közösségi lény (velem ellentétben, én TELJESEN más gyerek voltam). EZért is nehéz, mert nem akarom a saját személyiségemet ráerőltetni hanem meg kell próbálnom az ő érzéseit megérteni. Ő sokkal nyugodtabb, megfontoltabb, precízebb mint én valaha is voltam, néha nagyon nehéz megértenem mit miért csinál.
Ráadásul hihetetlenül érzékeny a zenére, de csak a klasszikus meg a jazz érdekli. A keresztanyum hegedül, és a múltkor Julinak megmutattuk a hangszert, képzeljétek el, annyira meghatódott, nagyon elérzékenyült, annyira tetszett neki. Így még soha semmire nem reagált, alig merte megfogni. Totál ledöbbentem.

Mindenesetre köszönöm a véleményeket, még van egy kis időm (nem is kevés) dönteni, csak mostanában (már ha éppen ráérek) ezen rágom magam, jönnek az ovis beíratkozások. De az biztos hogy beíratom, aztán hogy megy-e az még sok mindentől függ.

:lol:

Klári
Kép
ganti

helyes klári, biztos jól döntesz majd.
anyudék véleményét is kérd ki!
kerekpocak

Marcsi: alapvetően kevesebbet eszek, (nem veszek kétszer, de nem is maradok éhes), sokat sétálok (tehét semmi durva mozgás, de mégsem csak ülök), és ha megéhezek gyümölcsöt, nyers zöldséget vagy natúr joghurtot eszek. Kenyér rozs és szigorúan csak reggel, péksütemény semmi. ezzel a módszerrel simán belefér egy kis süti néha, meg egy falat csoki is. Nekem ez vált be én sose tudnék drasztikusan diétázni vagy kalóriákat számolni. Ja és este max. gyümölcsöt eszek.

Klári
Kép
ganti

Klári: ha szívesen otthon maradsz vele, akkor várhat a dolog szeptemberig szerintem. Ha Juli nem "unatkozik" otthon (nem szó szerint persze), ha sokat játszotok vele, mindig van elfoglaltsága, akkor valójában teljesen mindegy, hogy hol játszik épp egész nap. (Főleg ha tesók is vannak, vagy szomszéd gyerekek stb.) A közösséget megszokja később is. A különbség annyi, hogy a bölcsisek már "rutinosabbak". Aki ovis korban, később szokik be, annak pedig kell az a fél-egy év, amivel előnyben vannak a már korábban beszokott gyerekek. Végül 5-6 éves korra az egészséges gyerekek egyazon szinten lesznek úgy is.

Nálunk ugye nem volt kérdés a bölcsi, de minden egyes nap hálálkodom a jó sorsomnak, hogy mekkora mázlink volt vele, annyira jó hely :) Remélem az ovi is az lesz...
tündérkisfiú

Köszi Anita!! És főleg tök jó hogy te mint bölcsis anyuka írod ezt!! Mert alapvetően én is gyerekmegőrzőnek tartom a legtöbb ovit, kevés a kivétel, már csak a létszám miatt is (Budaörsön fullos, 25-30 fős csoportok vannak :shock: ) kizárt a minden gyerekkel ugyanúgy ugyanannyit foglalkozás.

Na de mindegy, tök jó hogy őszintén leírtátok, dönteni úgyis nekem kell. Na meg persze nektek is majd előbb vagy utóbb, kinek hogy.

Anyukámra inkább nem hallgatok, ő pont a saját stílusát akarta ránk erőltetni, nem sikerült 8) , de ettől még szuperanyu volt/ van. Ő az a típus, aki magához szeretné kötözni a gyerekeit, hogy mindig megvédhesse őket - na én azért nem ilyen vagyok, mint említettem itt nem arról van szó hogy én ezt vagy azt akarom, hanem hogy a gyereknek mi a jó. :wink:

Most például az hogy felébredt úgyhogy megyek mert vinnyog a kismacskám (Niki után szabadon).

Klári
Kép
ganti

Sziasztok

Köszi a tanácsokat, akkor ápolom tovább a köldökét.

Büfivel kapcsolatban mindenféle testhelyzetet kiprobáltam már,de semmi.így meg ha leteszem állandóan aggódom nehogy megfulladjon ha visszabukik.

Ediske

Engem sem zavarna az aranyér ha csak úgy ott lenne és nem fájna úgy mint ahogy fáj.Pl: ülni nem igazán tudok plussz a gát seb hm...

Zsófi

A Sóvágó Lászlónál szültem miért?

A bálanassággal kapcsolatban, ne bánjatok egy kilót sem ami fent van.Én annyira szerettem volna hízni és semmi egy deka se jött fel.Talán ezért is szenvedtem annyit. :shock:

Lányok az normális h folyton bőgök? :(

Ági

Kép
hági

Ági!

Teljesen normális!!! Hormonok fullon, tündér kis arcocska, anyaság, felelősség, fájdalom, miegymás. Az a minimum, hogy bőgünk ilyenkor :)
A.
tündérkisfiú

Haha de túltengek :)

Még annyit akartam délután ovi témában, hogy én egyébként megőrültem volna, ha még egy hónapot otthon kellett volna maradnom, de attól is megőrültem, hogy le kell válnom a gyerekről :)

Ha valaki érzi magában az erőt, hogy az egyébként végtelenül egyszerű gyermekkel való törődést (márminthogy eszik, iszik, kulturáltan szórakozik) örömmel csinálja, azaz minden lehetősége adott rá úgy anyagilag, mind érzelmileg, akkor semmi nem indokolja a mielőbbi intézményesülést.
Nekem nincs jól kereső férjem, meg nagy családom, ezért persze frusztrált a pénz is, meg az is, hogy a gyermek már nagyon vágyott normális időtöltésre, láttam rajta, hogy szívesen van gyerekekkel. De én nem tudtam megoldani a sűrű játszóházat, meg nem voltak a közelemben rokonok, kisgyerekes barátok, játszótér egy darab se, ezért sokkal jobbnak tűnt, és a mi esetünkben jobb is lett, hogy bölcsibe mentünk.
Munkabuzi nem vagyok, de ahogy egy perc alatt elfelejtettem a munkahelyemet, amikor szülési szabira mentem, úgy rázódtam vissza egy perc alatt. Jó ott lenni, jó dolgozni, aztán délután jó hazamenni a második és harmadik műszakba :)

Na puszi. A. :)
tündérkisfiú

Anita, olyan jól leírtad nálatok hogy zajlott le.
Második és harmadik műszak, na jah.

Lányok, de ti az első egy évben is azt éreztétek, h. hiányzik a meló, a nyüzsi és nem bírtok nyugton maradni?
Ezt azért kérdezem, mert én egyelőre még nagyon jól érzem magam itthon vele és ha tehetném....de nem tehetem nah.
Aztán arra gondolok, lehet h. fél év, egy év és becsavarodom és vágyom már vissza a munkás hétköznapokba?

Én most nagyon élvezem, h. Emmának kinyílt a világ, egyre több mindent megért, egyre több mindent csinál és napról napra fejlődik, okosodik. Megőrülnék, ha ennek nem lennék részese.

Ági, most van csak igazán a sírás ideje!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez TÖK normális!

Kép
niki30

Nem tudom már ki kérdezte a XIII. kerületi uszit. Elfelejtettem válaszolni, sorry. :oops:
No, oda nem kell orvosi igazolás, csak egy úszópelus a gyermeknek és papucs a szülőknek!
Azért érdemes felhívni és jelezni az oktatónak(Stoller Katalin), hogy jöttök.
Tényleg Kriszti, jöttök holnap?
Mi végre megyünk, több mint egy hónapja nem voltunk:(

Kép
niki30

Sziasztok!

Ez az ovi kérdés nagyon komoly dolog számomra. Én már most azt érzem, hogy baromi nehezen fogom beadni a Lucát. Imádok vele lenni, ugyanazt érzem amit Niki leírt az előbb.
DE muszáj előbb vagy utóbb közösségbe vinni, viszont nem ezen a fél éven fog múlni szerintem. Klári, ha úgy érzed, hogy maradjon otthon szeptemberig akkor maradjon, biztosan nem fogsz rossz döntést hozni.

Én nem jártam bölcsödébe, de amikor anyu beadott az oviba, minden egyes reggel sírtam amikor elment. A mai napig nagyon anyás vagyok, pluszban nagyon-nagyon érzékeny ember.
Lucát is ilyennek érzem. Igaz, hogy ezt nem lehet már most így kijelenteni... :roll: Csak én vagyok az okos anyuka. :lol: :lol: :lol:

Lucáról jut eszembe ma olyan hisztit levágott. :shock: Egyszerűen nem tetszett neki, hogy letettem és bepelenkáztam. Végig feszített, tekergett, hisztizett...hajaj, mi lesz velem. Semmivel nem bírtam megnyugtatni, a zene most is segített. Imádja a zenét, de olyan szinten, hogy amint meghallja jár a lába, "énekel" rendületlenül, és megnyugszik. Imádom. Mondjuk nem véletlen. Kornél zenész, én is sokat foglalkoztam a zenével.

Ági: teljesen normális, hogy sírsz. Én az elején RENGETEGET bőgtem. Kornélnak pont akkor volt egy 2 hetes próbaidőszaka amikor Luca megszületett, 1 napot sem volt itthon velünk. Szörnyen nehéz volt, nagyon rosszul éreztem magam nélküle. Rá lett volna szükségem, de sajnos erre akkor nem volt lehetőség. Így vagy anyukámmal voltam, vagy egyedül.
Amikor elment a Kornél én bőgtem. :oops: :oops:

Elküldöm...

Edis

Kép
ediske

[quote="ediske"]S írta:ediskeziasztok!

DE muszáj előbb vagy utóbb közösségbe vinni, viszont nem ezen a fél éven fog múlni szerintem. Klári, ha úgy érzed, hogy maradjon otthon szeptemberig akkor maradjon, biztosan nem fogsz rossz döntést hozni.

na ezt akartam én is írni, talán nem volt elég egyértelmű.
kerekpocak

megpróbálok képet feöltenni, az előbb nem sikerült. Kép

Edis

Kép
ediske

Én is Nikihez, és Edishez csatlakoznék, nagyon jól érzem magam itthon, pedig alapvetően egy pörgős típus vagyok. Most úgy gondolom, hogy nem megy bölcsibe, aztán majd meglátjuk hogy hozza az élet.

Nelly

Kép
breeki

csaba volt délután és játszott samuval amíg én gyógyszertár/zöldséges/bolt kört futottam. annyira friss volt kint a levegő, tökre feltöltődtem attól a rövid időtől is amit egyedül, kint töltöttem.

samunak is eszter balázsához hasonlóan most csúnya a popsija (az allergia miatt, már étel, nem pollen) és szegénynek eléggé fáj. viszont ezért már szól, ha kakilt (ma óta) mert csípi neki. kenegetem, kaptunk a dokitól krémet. nem vészes, szóval nincs para, csak kevesebbet aludt, mert ha álmában bekakilt nagyon csípte.

amúgy ma tök jó napunk volt, és mivel apa munkaügyből (delegáció jött a sulijukba) kifolyólag későn jön, élvezem az egyedüllétet! mint írtam én nagyon kedvelem ezt!

samu hipercukivolt egész nap, egyre több szót mond és hihetetlenül ragaszkodik hozzám (mert h sokat vagyunk együtt) ami borzasztóan jól esik, hiszen alapvetően inkább apás. most meg kapok sok puszit. :)

kicsit megfájdul a szívem, ha arra gondolok, h hamarosan már nem ő lesz az egyetlen. annyira imádom! most én is imádok ám itthon lenni, nem hiányzik a munka cseppet sem!

holnap délelőtt csavarogni megyünk samuval szentendrére kettesben, aztán irány leányfalu apa majd csak későn jön, oda. a szüleimnél alszik a házban samu, mi meg megyünk egy buliba pesten és csak vasárnap reggel megyünk érte.

NAGYON IZGULOK!! nem szoktam meg, h másra hagyom.
kerekpocak

ÚRISTEN mennyi szóismétlés. bocsi... :oops: :oops: :oops: :oops:
kerekpocak

köszi Lányok!!!

Azt én is tudom hogy közösségbe kell adni egyszer, és nem is akarom magamhoz láncolni vagy ilyesmi.

Én nem szerettem a munkámat (nem dolgozni nem szeretek, tévedés ne essék :lol:), munkahelyemet, talán ezért sem vágyom vissza. Ez nyilván egész más ha valaki (pl. Marcsi, Fatima írta) nagyon szerti/szerette amit csinált, és a gyerkőc is jól veszi a közösségi akadályokat.

Na és így estére egy kis Juliduma:

1. játéktelefon a kezében, tárcsáz
Kérdem kit hívsz, mondja Klári Mamát (anyukám).
Kérdem csörög? Igen. Pár perc múlva, kérdezem, na, felvette?
Nem, pisil :shock: :shock: :shock:

Hogy ezeket honnan veszik a gyerekek??

2. Ma meg kiöntöttem cukrot véletlenül, erre rám szól hogy Mami béna! Mondom neki mami nem béna, csak kiömlött a cukor. Erre ő: mami picit béna.

3. egyik nap el voltam foglalva de fél füllel hallom hogy kiabál hogy Mami, Mami, Mami,Mami,MAmi 10000x kb.

én nem nagyon figyeltem, valamit éppen olvastam, erre ő: Klári mami!!

:shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) :twisted: :twisted: :twisted:

Jó éjt mindenkinek és jó hétvégét!!!

Klári
Kép
ganti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: