A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Piros pöttyök?????????
Nem pelenka kiütés?? Nem tudom!
:cry: :cry: :cry:
Vendég

Linocs!

Köszi a gyors válaszod!!!!! De te sokkal hamarabb szültél, mint én, és nekem meg egyáltalán nincs!
Hát remélem nem gond!!!!
Vendég

Nekem ez a hülye vonalzó nem akar sülni!
Nem tudom lekicsinyíteni a képeket! Ráadásul szegény Marcit is kitöröltem véletlenül!
És még türelmem sincs, mert anyós az agyamra megy!
Mindjárt állhatok neki főzni 3 napja nem volt főtt kaja!
Nem főz egyáltalán!!!!!!!!!! :evil:

Erzsike!
Nem kicsinyítenéd le nekem ha átküldöm??????? :oops:
Vendég

Küldd át, megpróbálom.

Kép
Kép
tündérmanó27

Hova küldjem????
Vendég

Szilvánusz: Nagyon aranyos Marci, eszméletlen mekkora haja van.... Biztos égett a gyomrod??? :lol:

Kolyok: Köszi, hogy dicséred a Dundpókot.

Bosek: Lehet, hogy akkor nálunk is tápi gond van??? mi is Milupát használunk, eddig volt hogy éjjel elaludt 5 órát is, most 2 napja meg örülök, ha 2-2,5-et kibír. Nekem azt mondta a doki, hogy 4 kiló felett váltunk (vajon mire???)... Na majd ma mérlegelés után kiderül...

Mecsek tea: Tegnap délután óta kapja a Babó, és úgy veszem észre, hogy használ. Jönnek a pukik rendesen, meg egy kis kaka is, de nem látom az arcán, hogy megkínozná, és nem is sír fel álmában
fnora82

Én nem tudom, de nekünk nem nagyon szereti Bence a Mecsek teát!
Köpi ki! Nem ízlene neki??????? Lehet! Meg mindig csuklik utánna!
Vendég

Nálunk kaja elött kap egy kicsit, így nem ellenkezik... esetleg egy kis gyümölcscukorral fel lehet tuningolni.... :?
fnora82

Kép
Kép
tündérmanó27

képek:
Kép
Kép
Kép
linocs

b.márti77: az elejétől kezdve úgy volt, hogy volt, hogy 2 napig semmi, aztán újra beindult... Kérdezd meg a dokidat!
linocs

Linocs!

Hát meg fogom kérdezni!!!!!!!!
Jaj olyan édi Fruzsi! Az a kicsi szájacskája!!! :lol: :lol:
Vendég

b.márti77: köszi!!!
Ha gondolod, tudok én is segíteni kicsinyíteni...
linocs

Köszi lányok a dicséreteket, olyan jól esik anyai kis szívemnek.
Linocs: a Fruzsi is nagyon édes, és jó nagy lány.

Valaki kérdezte a piros pöttyöket. Marcinak is vannak, azt mondta a dokim, hogy a sok fehérjétől van, amire még nem állt át a szervezete és hogy teljesen normális, nem kell vele csinálni semmit, el fog múlni 2-3 hónapos korára.

Nekem most az a gondom, hogy a Marci jobb szeme kicsit könnyezik, meg olyan csipásabbnak is tűnik. Nektek volt ilyenetek? Kaptatok rá cseppet? Én azt hallottam, hogy vmi Brulamycin jó rá.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

sziasztok :)
még nem szülünk... ha bármi van, jelzek :)
vajon Norcoval mi újság? +++++

Zsu, köszi a képet, nagyon aranyosak vagytok! :)

Tappancs, köszi a hírt, közben Driakk írt nekem privit, hogy megszületett Sára szerdán! Gratulálunk neki :)
Akkor már csak 5en vagyunk... vagy négyen? ;)

Tündérmanó, örülök, hogy ma Ádámozhatsz :)

Panny, türelmesek vagyunk tappancsos ügyben :D de azért várom ;)

Márti, ez komoly? még mindig ott az anyós? mikor megy már el????? :?:

Jaj, Linocs, milyen kis megszeppent Fruzsitok van :D Viszont az a farmer szerkó király!!!!

megyek, veszek egy forró fürdőt, hajatmosok, hátha ma szülünk :lol:
és utána majd függönyt vasalok. Egyik barátnőm rá 4órára ment szülni... hátha ;)

na majd még jelentkezem :) vidám napot :)

Kép

Kép
kolyok28

eriknek is ilyen a szeme, mi ciloxan cseppet kaptunk rá a dokitól...
fnora82

Bocsi,de ki kell próbálnom műkszik e a vonalzóm :)
fnora82

Kolyok!

Igen itt van pontosan dec.6 óta! :x :x :x :x
Ha minden igaz jövőhéten távozik! Remélem! :lol:

Linocs!

Akkor küldöm a képeket!!!!!! Köszike!
Vendég

Márti, Te egy hőőőős vagy!!!!

Fnora, yipppiééé műxik avonalzód :D

lányok, fürdés előtt pisilés közben egy kis darab nyákdugóval találkoztam... :lol: ez azt jelenti, hogy nem vagyok teljesen reménytelen eset :) tudom,tudom ez még nem jelent semmit :) de én ennek is úúúúgy örülök!!!!

Kép

Kép
kolyok28

Szilvánusz!

Olikának is csipásodott a jobb szeme a szülés óta,de már elég durván...a gyerekdoki javaslatára kammilateával törölgettem ki(persze teljesen lehűtve) neki és szépen el is múlt 1-2 nap alatt.Egyébként a nagyfaimnál is ez volt és akkor is a Kamillát használtam.Próbáld ki!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Márti!

Basszus minek van ott az anyós ha nem képes még főzni se neked???Ez kész röhej... :evil: :x :evil: Szerencséje van anyósnak hogy ilyen türelmes vagy,lehet én már elküldtem volna a pi...ba....szépen finoman...

Amúgy nekem sincs már semmilyen folyásom kb.2 napja(asszem egy nappal később szültem mint te,ugye?!)...aztán lehet hogy megint rákezd mint Linocsnak...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kolyok!
Szerintem is hős vagyok, mert ezt a típust senki nem tudná
eddig tolerálni! :mrgreen:
Na Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!! Megy a drukkkk!!!!!!!

Panny!
Akkor jó! Most megnyugtattál!
Neked az ember nem akr unga bungázni????????
Már teljesen megbolondít!
Akkor mást sem lehet csinálni?????? :oops: [/b]
Vendég

Márti!

Sztem az én emberem azért nem akar, mert holt fáradt a lelkem... :shock: Eddig minden alkalommal felkelt velem szoptatni éjjel,szal kivan....Énsajna nem tudok fekve szoptatni és csakis szopipárnával,és amíg az egyikből szoptatok a másikból ömlik a tej és folyton cserélni kell a felfogó ksi tartályt...szal nálam nem egyszerűe egy szopi ....és ráadásul lennt szeretek,a hálónk meg fönnt van az emeletn....na szóval fáradtak vagyunk az unga-bungához...egyenlőre)...De a második babánál amúgy 3 hetet bírtunk csak ki :oops: kivi leszek most mi lesz...

És mire érted hogy mást sem lehet csinálni????

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Márti!
Még eléggé fáj a cicim, de már látok rajta javulást.... :(
Anyóshoz kitartást!

Kölyök!
Mostmár valami történni fog. :wink:

Panny!
Nem lehet semmi nálatok egy éjszakai szopi!

Nálunk nagyjából minden rendben, bár ma kezdek bepánikolni, hogy mi mindent nem csinálok jól a szoptatás terén. Úgy szeretnék most egy "sikertörténetet", de ma valahogy úgy hiányzik, hogy valaki megerősítsen abban, hogy jól hozom meg a döntéseimet. Ha valamelyikőtök vevő lenne rá, had zúdítsam már rá a kérdéseimet....

Ami még tegnap rosszat tett a lelkivilágomat, hpgy a sétánk is tök sírósra sikeredett. :cry:

Ennyire azért nem rossz a kedvem... Kék az ég süt a nap.... :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szerintem mást lehet :oops:
fnora82

Pumperka

Én nem vagyok túl tapasztalt, de legalább online, szóval ha gondolod engem terhelhetsz a kérdéseiddel.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Télleg micsoda pangás van itt... :roll:
én sem tudok szopi "sikertörténetet" mondani, még sosem próbáltam... de már nagyon várom.... ;)

de szívesen olvasok bármit a témáról! :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Linocs!

Szép nagy lett a kis Fruzsi!

Kölyök!

Hamarosan érkezik a babó meglátod!!!!!! :wink:

Én még mindig rendesen vérzek, nem tudom meddig kell?!

A tejcsire nekem nagyon bevállt a More Milk. 20-30g ról visszajött a régi adag aminek NAGGGGYYYON ÖRÜLÖK!!!Drága de jó! Én abba hagytam a homeós bogyót csak ezt szedem meg napi 1-2 laktoherbet.Eleinte sebes volt a mellem és nagyon fájt de rájöttem hogy nem eléggé kapja be a bimbót és most fogom a fejét és segítek neki hogy jól kapja be, teljesen a mellemmel szemben van a kis feje. Nálatok nem ez a gond Pumperka?????
Ja és a legfontosabb hogy tényleg nyugi kell mert amig görcsöltem a tej miatt, meg más......miatt addig nem is jött vissza rendesen.
PUMPERKA: Szerintem írd meg a kérdéseid mert többen hátha okosabbak vagyunk és lehet hogy csak egy kis megerősítés kell neked és minden ok lesz!!!
:lol:

Eszterxx??
Pati????

pepike

Kép

Kép
pepike

Pumperka, szerintem is kérdezz nyugodtan. Nekem maximum egy-két napig tartó szoptatási gondjaim voltak, főleg az idegeskedés miatt (anyós... :roll: ), vagy hogy hirtelen megugrott a tejcsi igény, így nem sok szopis problémát kellett megoldanom, de azért hátha én is tudok segíteni. Olvastad a tájékoztatókat a szoptatási liga honlapján? Nekem sokat segítettek régebben, pl. hogy hogy tegyem mellre és hogy tartsam. Nálam egyébként mindenre az vált be, hogy ha kellett, azaz ha szoptatás után Erik vígasztalhatatlanul sírt, és/vagy cicikereső mozdulatokat tett, akkor akár óránként szoptattam. Egy ilyen nap után megindult a tejem, és akkor fokozatosan ritkítani lehetett a szopikat, mert akkor nagyobb iőközönkénti szopinál is több volt, így többet tudott kiszívni, és így legközelebb is több termelődött. Mondjuk nálam az is mázli volt, hogy az első pár nap után már többet nem sebesedett ki a mellem.

Sebesedő mellű anyukák: használtok melltartóbetétet? Nekem nagyon rossz volt, amikor állandóan átázott, és így mindig a nedves melltartóbetét volt a mellemen. Aztán találtam egy olyan betétet, ami nem marad nedves, hanem zselésíti a tejet, így nem áztatja napközben is a mellet. Onnantól sokkal jobban bírta a gyűrődést.

Kép

Kép
mzx

Már megint csak gyors bekukk, mert mindjárt jön anyós!!! Remélem azért ma tudok végre jönni, visszaolvasni, mert már úgy hiányoztok :wink:
Délután hunytam egyet, most jobban vagyok.
Beussal beszéltem telefonon, MArcinak kivették a csövet a kezéből, csütörtökön hazamehet!!! Beus jól van, épp szoptatott, mikor beszéltünk. Alexa tiszta Lili!!! 8)
na megyek, addig is sok puszi, csak így futtában olvastam, hogy pumperkának szopi gondjai vannak :cry: ++++ne stresszelj. (mondom én, tegnap majdnem meghülyültem, de csak 5 percre, mert bevettem a leszarom tablettát, semmi nem érdekel és nem fog felidegesíteni, nem akarom, hogy elmenjen a tejem kívülálló idióták miatt.....-->az ex köcsögöl nálunk.....)

pussz
Vendég

Norcoról hír???
Vendég

Fnora!
:D :D :D :D

[quote]S írta:zerintem mást lehet
Vendég

Panny!
Hát mást!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Na, ha már bíztattatok leírom az állapotunkat, és várom a reagálásokat.

Igen Pepike!
Nem igazán kapjuk be jól a mellbimbót, bár a védőnő azt mondja jó... Szoptatási oldalakon az olvasom, ha elfehéredik szopi végére ill. eldeformálódik akkor nincs elég mélyen. Dolgozunk rajta, de nem csak én kellek hozzá...

Vagy félóránként, óránként mellrekérdzkedik, vagy úgy bealszik, hogy 4 óra múlva keltem, ennél tovább nem hagyom. Éjszaka is vasnnak már hosszabb szünetei pl 5+5 óra, Éjszaka nem keltem. Nem is panaszkodom, a nem alvásra, csak inger se éri eleget a mellemet ezalatt a 10 óra alatt. így is azért 9 szer volt mellen a 24 óra alatt. Mérni inkább csak kiadós alvás után mérem meg néha, mert nincs értelme amikor 1 óra múlva szopizunk egy kicsi számot nem akarok látni. Reggel 100 grammot szopott... Amilkor sűrűn szopizunk, sokáig azért nem hagyom szopizni, mert akkor a mellemnek annyi, inkább rövid idő múlva vissza. Mindig mind a kettőből szoptatok. Néha viszont tök bealvós a szopi alatt akkor noszogatom ébresztgetem, több kevesebb sikerrel.

Délutánra sokkal kevesewbb a tejem. Este, még ha több idő is telik el az előző szopitól, akkor is 60-nál többet nem tud szopizni. De inkább nem nagyon mérem, hanem próbálom igény szerint, nem a számokkal foglalkozni. Pisis pelusunk sok van, tehát azért nagyon nem kevés...
Deazt is látom, hogy du elégedetlen a mennyiséggel...

Na most nagyjából lefestettem a helyzetünket, mivel nem tűnik reménytelennek a dolog ezért ha tudtok hozzászólni bíztatni, akkor még lehet jobb. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ja még annyit: Nem használok melltertóbetétet, szellőztetem, kenegetem. Zsombor nem kapott még cumisüveget, se cumit se.

Jim!
Nem vészes a helyzet. Ha az lesz akkor én is bekapom a leszarom tabit. Addig meg törekszem a legjobb megoldásra. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumpi, Na te szegény, megírod a bajodat, aztán nem reagálunk rá. Én nem nagyon tudok okosat mondani erre. Az fura, hogy este van kevesebb, azt mondják akkor van több. Marci is van, hogy óránként jön és én is hagyom. Amig beáll a tejed, lehet, hogy érdemes lenne éjszaka is ébreszteni, mert az 5+5 óra az tényleg soknak tűnik, még akkor is ha mindkét melledre ráteszed. És a kettőből összesen biztos, hogy max. 100 jön? Fejted utána vmelyiket? Iszol eleget?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Mzx!

Engem nagyon érdekelene hogy milyen márkájú az a melltartóbetét amiről írtál?Hol lehet beszerezni?Mert nekem is ez a gondom, hogy állandóan áztatva nem is tud gyógyulni a seb,de viszont betét meg kell mert folydogál...

Előre is kösz!

Pumperka!

Én azért írígyellek az éjszakai alvás miatt....Nálunk van hogy óránként is kérne,de én sajna a sebes mellem miatt nem bírom :( iszonyatosan fáj...Én is küzdök azzal hogy bekapja-e jól vagy nem??!!...Napközben jól elvan 4 óránként...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Hellol!

A hír:

Ma du. f3-kor megszületett Győri Brúnó, Norco kisfia!!!!! 3250gr, 53 cm. Mindketten jól vannak!

Gratulálunk!

Eszter

Kép
eszter.eu

Lányok olvastam csak reagálni nincs időm.. :cry:
Ma majdnem megőrültem. Hol egyik sírt, hol a másik, és néha egyszerre.
Az előbb meg a várva várt mecsek teával itattam Nimit, és Levente őrült tombolásba kezdett az ágyon (játékból) és nagyon-nagyon fejberúgta Nimródot. A kicsi üvöltött, Levi sírt, én kiabáltam és kétségbeesve bőgtem. Nem tudtam egyszerűen máshogy lereagálni. Még az én fejem is fájt volna ha engem rúg meg így. Tudom nekem kellett volna vigyáznom jobban, de olyan hirtelen történt. Most a kicsit nagy hüppögve elaludt a babakocsiban, (megérkezett Anyukám), Levi meg hintázik, és meg továbbra is kétségbe vagyok esve, hogy fogom megvédeni Nimit. Már mogyoróval is meg akarta etetni. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Norco!
Gratulálok és sok boldogságot kívánok, vigyázz magatokra!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Norco, gratulálok nektek és sok örömet kívánok a babához!

Judit, nekem is nagyon oda kell figyelnem a picire, mert Alexa mindig ott van a közelében. Ő pl. pizzát akart etetni Vikóval. :lol:
Ma délelőtt pelenkázáskor lepisilte Alexát, mert mellette ült. Olyan ijedt szemekkel nézett! :D :D :D Nagyon aranyos volt!
Vendég

Norco!!! Egész nap gondoltam Rád!!!!
Gratulálok!!! Kivánok soksok örömöt vidámságot és sok tejet!!!

Kép Kép

már csak négyen vagyunk...

Kép

Kép
kolyok28

Jaj, Judit, nemis tudom mit mondjak.... soksok erőt kívánok!!! remélem jobb lesz időval. Nem lehet könnyű szegény Levivel.... +++

Jim, köszi az infot Beuskáról és Marci fiáról ! ez szuper hír!!!
sok türelmet neked is az anyóspajtáshoz

Pumperka, +++ a szoptatáshoz... ;)

velem semmi különös. szerintem nem akar április bolondja lenni Maszat :)
a függönnyel meg lassan haladtam, mindig találtam mást :) meg más megtalált :) de most befejezem :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok Lányok!

Régen én is írogattam, de sajnos abbamaradt.. De ettől függetlenül szoktam olvastagni néha a topicotokat, csak annyira "pörgött" mindig, hogy nem igen tudtam követni. No de nem is magyarázkodni akarok, a lényeg, hogy végig szorítottam mindannyiotoknak. Kaptam Kölyöktől egy levelet, hogy mi van velünk, megszültünk-e.
A mi kis történetünk.: 28 hetes terhesen orvost és kórházat választottunk, (eredetileg az István lett volna..), elég alapos okok vezettek erre. A II. nőin kötöttünk ki.. ahol 2008. március 28. napján megszületett a lányunk, Sarolta.
A dolog érdekessége, hogy programozott császárom lett volna a korábbi, toxémia miatt végzett császárom miatt (sajnos nagyon elvékonyodott a hegem a terhesség végére, már csak 3,7 mm. volt- ( Hozzáteszem, 5mm alatt nem szokták szeretni a hüvelyi szülést..A lényeg, hogy mire a műtőbe eljutottam volna, megszültem hüvelyi úton. Köszönet érte a szülésznőmnek és az orvosomnak, akik végig hittek abban, hogy menni fog ez így is(én már nem igazán..)
Majd azért megpróbálok jönni sűrűbben, ha lehetséges... és ha gondoljátok, bár nem voltam aktív tag- szívesen leírom a szüléstörténetünket- ami sztem elég tanulságos- pl .lehet hüvelyi úton szülni császár után.. vagy: egyáltalán nem biztos, hogy a császárosoknak később lesz tejük, mint a hüvelyi úton szülteknek.. sőt, esetemben fordítva történt... És hogy miért is fogok a harmadik gyerekünk születéséhez női nőgyógyászt választani..
Most mennem kell, ébrerdezünk
Sziasztok!!!!
ajsa

szia Ajsa!!!
dejó, hogy itt vagy!!!
gratulálok!!! :)
és igen, érdekel minden!!!
beleraktalak a táblázatba,de örülnék adatoknak is :)
Kép Kép

már csak 3an maradtunk... ;)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!!

Enikő férje vagyok Attila!

Hoztam pár képet:

Az első sírások!

Kép

Gondokodom!

Kép

Kis dagipofi!

Kép

MIndenkinek köszönjük a gratulációt és jó egészséget!!

A baba és a mama is jól vannak!!!

Majd jelentkezem!!

Kép
enikoe182

Enikő férje, Attila!
köszönjük a képeket! nagyon aranyos a kis Noémi :)

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök: itt van mosolygós
Kép
linocs

Linocs, köszi :)
aranyos :) a megszeppent is tetszett :)

Kép

Kép
kolyok28

A két lurkó, egyik sötétbarna, másik szőke :D :D :D :D