A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Akíra
Gratula, örülök hogy szépen növögettek Ti is.
Marianna
Drukkolok hétfőre! Majd hozd a képet! :wink:

Kép
katica_75

Akíra
Gratulálok a hatalmas bébihez. Nem lehet, hogy idősebb mint 7+6?

Megyek egy kicsit visszaolvasok, mert nem is tudom mi történt itt a napokban.

Kép
Kép
nati80

Gabi
A cukorka jó a rosszullétekre?

Harivera
Menniy utrot kell egy nap használnod? Én eddig 2x1-et tettem be, de most láttam a doki 3x2-t írt a receptre. De sajna már itthon vettem észre így nem tudtam rákérdezni, nem akarom, hogy véletlenül túl sok legyen és az ártson meg.
Van ott még egy kis fekete foltocska!!! Nem vette észre a doki?
Nagyon hasonlítanak egymásra a fiaid. Tényleg jó lenne már nektek egy kislány is.

Melus
Gratula a szívhanghoz!!! És a sztárfotóhoz.

Kumpibogar
Akkor szinte egyidősek vagyunk, mármint a picik.

Sclara
Gratula a picihez és a szívhanghoz.

Ditta
De cuki a kisbaba!!! Enyémen még csak egy kis rizsszem a Kistöki, de majd a következőn jobban látszani fog.

Veronak
Nagyon sajnálom, hogy nem maradt meg a baba, de jól látod, inkább most menjen el, mint betegen szülessen. Itt a beteg alatt én inkább súlyos élettel összeérhetetlen betegségre gondolok.

Dalminha
Gratulálok a barátnődnek!
Utrogestan egy progi pótlék, annak adják akinél sárgatest elégtelenség van, vagy már a miatt vetélt el egyszer.
De látom már megírták neked.

Bocsánat ha valakit kifelejtettem.
Én most azt olvastam valahol, hogy nekem ez a méret tökéletesen megfelel a korának.
Ja és elmondtuk anyuéknak, mert hát velük lakunk és egy idő után nem lehet azt mondani, hogy megint vírusos hányással küzdök, ha egyáltalán jönni fog a rosszullét.
Anyunak könny szökött a szemébe (ezt ritkán látni), apu meg azonnal elkérte a képet hogy beszkennelje magának az unokája első képét.
párom szüleinek vasárnap mondjuk el.

Kép
Kép
nati80

Nati nekem 3x1-et írt fel. De én csak 2x1-et szedek egyellőre.
Meg mivel csak egy dobozzal írt fel így is nem csütörtökön fogok visszamenni hozzá hanem hamarabb hétfőn mert el fog már akkor fogyni. Így én 6+5-ön megyek vissza hozzá és nem 7+1-en

harivera
Budapest XXI. kerület

Akira,
szép nagy kislány! lehet, hogy több, mint 7 + 6 hetes, nem?

Kép
Kép
dalminha

Akira :)
Akkor én ezt nem értem, nekem azt írta be a doki, hogy 2,2 cm.
Az enyém akkor nagyobb, mint a tied :roll:
Vendég

Ja, és a doki azt mondta, hogy erős 7 hetes :?
Akkor ez tényleg óriási! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Lányok sajnálom ami veletek történt, remélem, hogy hamarosan újra babát vártok.

Harivera
Hát aznap akkor tuti nem lesz prog.császár a SZt. Imérben:))

Annnyira aggodalmaskodó vagyok: ha nincs reggel hányinger már arra gyanakszok, hogy az bajt jelent, ha meg előjön akkor meg tök rosszul vagyok...Pénteken olvastam a legújabb Kismamában eg cikket (M: Letti szülése) és még ez is bepánikoltatott, hogy már csak 2 mm vékony volt a méhlepény, és az előző császár heg egy hártya pedig még 2 hét volt a szülésig. Ezek után 35 héttől minden héten megnézettem magam UH-val. MÁrk az első baba volt és így is 2 mm vékony lett a méh alja, akkor mi lesz a 2. babával 2 évvel a császár után...és még nem is volt annyira lent a hasam...úgy félek:(
További szép napot mindenkinek:)
bea
kumpibogar

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak ilyen ritkán tudok jönni, de sajna ennyire futja az energiámból és időmből. Azért hétvégente próbálok felzárkózni. Most visszaolvastam az előző oldalt, és megpróbálok írni.

Először is:

Veronak és Gabesz! Borzalmasan sajnálom! De kérlek benneteket szárítsátok fel hamar a könnyeiteket és készüljetek a következő projectre, amikor is tuti szép és egészséges babáitok fognak születni! Szerintem sem kell kivárni a 3 hónapot, mint ahogy az itt lévő szép példák is mutatják (Dalma, Harivera, meg nem tudom van-e még vk) Fel a fejjel!

Ditta, Katica, Melus, Nati, Akíra! Nagyon szépek a sztárfotók! :)

Harivera! A te foltocskád is szép, és én is látom a másikat is...de a dokinak nem lett volna feltűnő, hogy tényleg van ott még valaki? Mindenesetre drukkolok nagyon az ikrekhez, ha szeretnéd! 6 gyerek, te jó ég! :)

Csajok, akik voltatok Uh-n, de nincs képetek: Gratulálok nektek is, és hozzatok képeket! :)

méhszáj: Hát passzolom a kérdést. Én soha nem is éreztem, mert nem próbáltam, arról meg ne is beszéljünk, h látni is lehet. :P Na meg inkább ráhagyom, mégegy dolog, ami paráztatna.

Krumplibogár! Ne aggódj, nem kell mindig rosszul lenned. Én sem érzem mindig. Néha reggel felkelek, és azonnal ennem kell egy kekszet, néha semmi. Néha délután és este is érzem, néha nem. Valamikor szinte egész nap, máskor meg szinte alig. Azért bevallom, hogy engem is foglalkoztat a téma, de egy napon belül azért ha halványan is, de valamikor mindig beüt, és akkor tudom, hogy minden ok. Meg amúgyis, van aki egyáltalán nincs rosszul, és őket tiszta szívemből irigylem, bármennyire is aggódnék esetleg jobban.

Rólam: Hát igazából semmi különös. Ahogy írtam a rosszulléteket én is figyelgetem, néha kicsit aggódom miatta, ha nem érzem, de kezdek leszokni róla, mert mindig jelentkezik a baby vmkor egy napo belül. :) A hasam nő rendületlenül (na jó azért nem roham tempóban, és sztem csak én látom még), a cicijeim ugyanígy. Az a baj, hogy igazából már szinte csak egy nadrágom van, amire azt mondhatom, hogy ez még talán jó, és nem szorít. A többit már nem tudom begombolni, és gumiznom kell. :? Pedig van vagy 8 nadrágom. Igaz mondjuk, hogy csak csípőnadrágokat hordok, amik alapból szűk derekúak. Most gondolkodtam, hogy gyorsan átmegyek a shopping centerbe és veszek 1 vagy 2 kismama gatyót...de ez olyan gáz, nem? Hova vegyek még 9 hetesen? Főleg ha - ilyenekre ugye nem gondolunk - ne adj isten vm gond lesz a 12 hetes uh-n. :? Igazából mondjuk nem azt a nagyon széles pántos hastartósat venném, mert annak még semmi értelme...hanem amelyiknek csak az oldalában van ilyen betét, ami nyúlik, ahogy nő a poci. Lehet, hogy még azok is leesnének rólam, de vm kell, az tuti, mert nincs mit felvennem. :( A ruháimhoz meg még hideg van, megfagynék harisnyában. Nem tudom otthon milyenek vannak, de itt szerencsére hatalmas a választék, és tökjó cuccok vannak, ha felveszel egy felsőt, nem is látszik rajtuk, h kismama nacik, és van minden féle fazonban...a trapéztól kezdve a bő szárún át a szűk "punknadrág"-ig. Na mind1, most dilemmában vagyok.
Lassan elkezdhetnénk pocifotókat is rakosgatni, nem?Én már múlt hétvégén 8 hetesen csináltam a telefonommal, és hát nekem már látszik. Ok, azért volt egy kics alap, mert én úgy hízom, hogy "terhes hasam nő", és volt rajtam egy kicsi, de ehhez képest is látszik már. Most meg 9 hetesen ugye jobban. Ma is próbálok majd csinálni. Ti mit szóltok ehhez? Van akinek szintén látszik már, és raknátok fel képet?
Ja, és mégegy dolog. Néha nekem görcsöl egyet a hasam, igaz csak halványan, meg itt-ott beleszúr egy kicsit, mindig máshol. Szerintetek ez normámlis? A kis görcsöktől mindig megijedek, de igazából nekem alapból sok baj van a gyomrommal a tejallergiám miatt, és a mensi görcseim is dettó olyanok voltak, mint ezek a hascsikarások, sose tudtam különbséget tenni. Na mind1, a lényeg, hogy ezek mindig azzal végződnek, h rájövök, hogy csak a beleim...de azért ijesztő kicsit.

Hát asszem egyelőre most ennyi jutott eszembe. Mindenkinek jó vasárnapi lazítást!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ezt a linket nézzétek meg, egyszerűen nagyon jó! Az októberiekhez szúrta be vk. Van 8 hét előtti rész is, de ez azt hiszem már a 8 hét utántól a születésig tartó videókat mutatja, mert én pont azt néztem. De a lap alján egyel visszább lehet váltani. Az eleje még elég ijeztő, kb kis ufo-kat lehet látni, főleg a valóságos videókon, nem a 4D-ken. De a későbbiek már tök arik. :)

http://www.ehd.org/resources_bpd_illust ... anguage=38

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Lányok!Imádkozom, hogy minden rendben legyen, jól érzem magam, de ma nagyon enyhén volt egy kis barnás váladék.Kérlek, írjatok, ha volt hasonló.Sensimilla, mintha neked lett volna, visszalapozok, hátha megtalálom.
üdv nektek!
sclara

de Vera, már hét hetes 4 napos vagyok és már van szívhang....

Katica, maradtam dr.Szinte-nél.A másadik tali jó volt.
sclara

Sziasztok,

sclara, valahol azt olvastam, minden 3. barnázik, vérzik a terhessége alatt, pl én is, szerintem hívd fel az orvosod, de ne izgulj.

KépKép
KépKép
kornéliusz

szóval minden 3. nő
bocs, előbb a nő kimaradt :oops:

KépKép
KépKép
kornéliusz

Sclara!
Igen, jól emlékszel, nekem volt ilyen. Kétszer is, kb 2-2 napig. Ne aggódj, ez elég gyakori. Szedj magne B6-ot, és feküdj amennyit csak tudsz. Ha nagyon izgulsz, akkor holnap hívd fel a dokid, és írhat fel utro-t ami ilyen sárgatest hormon vagy mi, annak a hiánya miatt is lehet a barna. Vagy akkor is lehet, ha mostanában kellene másodszorra megjönnie. De tényleg ne aggódj, a barna általában semmi rosszat nem jelent, van amikor még a bő piros vér sem! És nagyon sok mindenkinek van ilyen.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Csajok köszönöm a bíztatást!Én is hiszem, hogy minden rendben van, holnap megyek orvoshoz, de ott nincs UH.Elmondom neki is.Itthon vagyok, nem stresszelek,csak itthoni munkákat végzek, meg egy kölcsönfelvétel miatt szaladgáltunk, de azannyira nem volt stresszes.Csak eddig annyira örültem,hogy minden a nagykönyv szerint van, de hiszem ez is elmúlik.Annyira türelmetlenül várok mindent, hogy túlzásba viszem az aggódást.
sclara

Sziasztok!

Csak egy percre ugrottam be adatokat frissíteni a táblához!
Holnap hozom valamikor, de lehet még ma felteszem nem tudom, de a napokba nem igen leszek mert Kyra megbetegedett! Egész nap lázas, és folyik a nózija folyamatosan! Holnap jön hozzá a doki, remélem semmi gáz csak egy kis nátha :? Csak az a rossz, hogy eddig soha nem volt lázas, most meg egész nap alig tudtam levinni neki 38.5 alá :cry:

Na de most alszik, ugyhogy ügyködök gyorsan!

Sclara, remélem minden ok lesz, ne aggódj! Menj el dokihoz mindenképpen, de ne aggódj! Drukkolok!

Hogy nagyobb-e mint 7+4 Fanni? Elvileg nem! Elvileg ugye már az elején vissza lettem fokozva egy héttel, szóval...bár én örülnék neki, mert akkor úgy még lenne esély kisfiúra, ami így nincs, de inkább nem hiszek benne :roll:

Na megyek adatot gyűjteni :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Melus a méretnél a napok is számítanak! És ugye itt csak tipp, hogy mikor fogant mert azt pontosan azért tényleg csak a mesterségesen fogant babáknál lehet tudni! Így lehet neked 3 nappal korábban fogant mint nekem! Sose lehet tudni! És itt azt olvastam minden nap nő 1mmt! :lol:

Jaj, és pénteken a szívhang után megvettem a Pocakosnaplómat! És tele van 3d felvételekkel! Olyan édes! Abba olvastam, hogy naponta nő 1mm-t :lol: Szóval ha nekem 19 neked meg 22 akkor van köztük 3 nap különbség :lol: :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Marianna, neked nem állt meg a vonalzód? Vagy vissza kellett állítani 7 hétre? Csak a tábla miatt kérdezem! :roll:
Most felteszem amit csináltam eddig, de ha van még valami amit nem írtam be azt kérlek jelezze mindenki! Itt is lehet, mert most akkor egy kupacba lesz :lol: És sajna Kyra miatt az időm most nem enged többet!
Ja, és a tábla a holnapi adatokat tartalmazza :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Kép

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Még új vagyok, mindenféle szempontból, még a terhességemnek is csak a 6. hetében járok. Szerdán indul a 7. hét. Papírforma szerint november végén szülök csak, de még nem voltam orvosnál, sok bennem az aggodalom, ugyanis ősszel pont a terhesség 6. hetében vetélésem volt. Meddig húzhatom szerintetek az orvost? Új félek, hogy felnyúl és leveri szegényt. Ráérek a 8. héten megvizsgéltatni magam, ugye?
Amúgy szedek gravidát, folsavat, maltofert (vas) meg c-vitamint, azt amúgy is szednék. Tök jó az étvágyam, semmi kellemetlenségem nincs, se rosszullét, se émelygés, se puffadás már, se székrekedés, kicsi mellfeszülés, de már az is enyhül, persze többet alszom, meg pisilni is többet megyek a szokásosnál, de igazából ennyi. Na meg az, hogy én már nem tudom a farmerjaimat hordani, mert ha begombolom azokat, akkor nagyon nyomják a hasam. Nekem már kezd látszani, persze kivülálló, ha nagyon éles a szeme, legfeljebb azt gondolja, szedtem a hasamra egy kicsit. És a súlyom se változik. Már vettem egy kismamaszoknyát, azt hordom, nagyon jól érzem benne magam, mert rendkívül kényelemes a hasamon. Egészen véletlen bukkantam rá a Zarában, tudom ajánlani azt az üzletet, mert helyes kismama dolgok vannak benne, igaz, a választék nem igazán bősésges, a zarának nem a kismama a profilja. De a farmerszoknya, amit vettem, zseniális, nem kismama fazonban is van tök ugyanolyan.
Amúgy az a furcsa, hogy látszólag minden ok nélkül a terhesség előtt kezdtem hízni, általában 50-52 kg vagyok, de a terhebeeséskor 53-54 kg voltam, most is, ősszel is. Nektek nem vot ilyen?
eftimea

Sensi, szerintem ha még kismama cuccot nem akarsz venni akkor szimplán vegyél magadnak 1-2 számmal nagyobb farmert, mintha csak felszedtél volna pár kilót és azért kéne nagyobb farmer! Én terhesség után vettem magamnak párat, hogy már ne kismama cuccba kelljen járnom, de ugye a hasam még nem volt a régi, és most azokba járok, és most tök kényelmesek, és még fér bele, szóval 1-2 hónapig én még tudom ezeket hordani, amíg nem jön a jó idő aztán meg veszek szoknyát ami simán csak gumis derekú és az klassz lesz, na meg ott vannak a kismama nadrágaim is, amik most még nem lennének jók de 1-2 hónap múlva igen :lol:
Szóval szerintem így próbáld meg átvészelni ezt az időszakot :wink:

Timi, szerintem nyugodtan várj a 8.hétig! Bár nem hiszem, hogy olyat tud csinálni egy doki, hogy leveri a helyéről a kicsit, de ha ez téged aggaszt akkor várj :) Én is a 7.-8. hét környékén akartam elmenni, csak aztán nem úgy lett :lol:
De a lányommal a 7. héten mentem el és nem dorgált meg a doki, hogy miért csak most :wink:
Szóval ha úgy érzed jónak, akkor várj nyugodtan szerintem! :)
Ja, és üdv köztünk! Ha szeretnél bekerülni a táblába ami kicsit feljebb van, akkor írd meg az adataidat amik kellenek hozzá és jövő hétre beteszlek téged is :)

KépKép
KépKép
akíra

Lányok, nem tennétek meg, hogy aki úgy mint én 7+pár naposan ment dokihoz megírná a méreteket? Mert most már elgondolkoztam, hogy akkor most mikori is az én kis Babszem Fannim :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra, köszönöm a választ!

A múltkor már akkor vérezgettem, amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Amikor kiderült, szaladtam a dokihoz, aki csak felnyúlt blablabla. De semmit se reagált arra, hogy előtte vérezgettem. Aztán a vizsgálathoz képest 3 nappal azonnal kezdődött előlről a vérezgetés, csak akkor kaptam embriómegtartó hormonkészítményt, de már nem használt. Szóval ilyen előzmények után nem szívesen megyek orvoshoz, holott ez a doki kupált ki a korábbi endometriosismból, ami nagyon komoly volt. Anno azzal kezdte, nem lehet gyerekem, aztán mégis nagyon szépen rendbe szedett. Szóval nagyon hálás vagyok neki alapvetően.
A vetéléskor, mivel egy szombati napon történt, egy ügyeletes dokihoz kerültem, ő végezte a küretet, vele csináltam végig a szükséges vizsgálatokat, nagyon helyes volt és rendes. Csak ő meg nagyon fiatal. Szóval még azt se döntöttem el, a régihez vagy az új dokihoz menjek. Az újnál, aki fiatal, biztosan nem kell majd órákat sorban állnom, és talán lelkiismeretesebb, nem rutinból dolgozik még, a másiknál viszont tudom, berendel reggel 9-re, és simán megtörténhet, hogy csak délután 3-kor kerülök sorra. Más országban meg orvos csak egyszer látja a kismamát a terhesség alatt, itt meg túlmisztifikálják. nem is értem, hogy lehet terhesen itt dolgozni, ha állandóan dokihoz kell rohangálni. Nekem mázlim van, otthon dolgozom :)
Mondjuk nekem amúgy is húzós lesz, mert 35 múltam, és a 36. szülinapom után fog születni a kicsi, szóval mehetek mindenféle szűrésre. A papírforma szerint legalábbis.
Akíra, hogyan küldjem el neked az adatokat? Nekem nincs privim. Azt hogy lehet szerezni? Vagy megadom itt, az a legegyszerűbb.
Anya: 35 év, Tímea
Budapest
I. SOTE nőiklinika
Baba neme: ezt még nem tudjuk, de néven már gondolkodtunk. HA lány Johanna vagy Hanna, ha fiú, nos abban nincs egyetértés még :lol: A párom szerint amúgy is kislány lesz, mert ő azt szeretne :)
Na, lassan el kell kezdenem dolgozni, úgyhogy majd később jövök megint. Üdv néktek, és köszönöm, hogy befogadtok :)
eftimea

Sziasztok!

Nagyon szépek az UH képek!!
De jó már annak, akinek 2cm a babó!!! :D :D

Nati, mindenkinek más használ a rosszulétekre.
Tegnap csinált anyukám lecsót. Iszonyú jót ettem belőle és nem hánytam tőle. Azt hiszem ízlett neki!!! :D

Timi, nekem novemberben volt egy korai vetélésem, ezért most ahogy + lett a teszt azonnal felírta az utrot. Szerintem azért jobb minél hamarabb megtudni minden rendben van e. Különben meg a 6. hét után már hallani lehet a szívét is.
És ne félj a vizsgálattól. A doki nem tudja leverni. :)

Akíra, nem írnád át az adataimat:
szülés várható ideje nov15.

Kép
Kép
gabi82

Gabi, lemaradtam valamiről? 2 héttel visszafokoztak? :shock:
De persze javítom!

Meg Timi, neked is írom az adataidat!

KépKép
KépKép
akíra

Ja, Timi, és privit úgy tudsz küldeni, hogy annak akinek akarod, annak a hozzászólása alatt ott van egy kis téglalapba hogy pü és mellette két fejecske! Arra rákatt és már írhatod is a privát üzenetet! :)

KépKép
KépKép
akíra

Csak benéztem megint :) ennyit a munkamániámról, pedig alapvetően az vagyok :)

Most úgy vagyok vele, hogy ez a kis magzatka megjárta repülővel Angiliát, Londonban mászkált annyit 5 nap alatt, mint itthon két hét alatt, és semmi pötty nincs. Ebből gondolom, hogy masszív. Persze az indulás előtt foganhatott két -három nappal, vagy max. az indulás napján. Ősszel meg már azonnal vérezgettem, csak utólag derült ki, hogy már akkor is megfogant, de nyilván nem ágyazódott be rendesen.
Persze, izgulok most is, nagyon várom már a 13. hetet, mert akkortól már jelentősen kisebb a vetélés eshetősége, de most valahogy biztosabb vagyok a dolgomban. Azért szerintem ennek a hétnek a végén vagy a jövő hét elején elmegyek dokihoz, mert azért csak jobb tudni, mi van odabent és mekkora :)

Gabi, tudom, hogy nem tudja leverni, de mégis azt érzem, a múltkor a piszkálás ártott az ügynek. hogy jót nem tett, az biztos. Ha most is érezném, hogy bajom van, már rég a dokinál lennék.

Akíra, köszi a tanácsot, és köszi, hogy írod az adatokat. Mindjárt ki is próbálom a privit, majd írd már itt meg please, amit időd engedi, hogy megkaptad-e. Köszi előre is! :)
eftimea

Timi, megkaptam és válaszoltam is :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!
Én még nagyon új vagyok itt de már 1-2 hete olvasgatlak Titeket!:)
Ma vagyok 7 hetes terhes szombaton voltam orvosnál (de már 3 hetesen tudtam) és eléggé megijesztett!
A kis embrióm 7mm-es azt mondta nagyobbnak kéne lennie és még mindig oda van tapadva petezsák falához holott már lebegnie kéne. A petezsákom meg 28mm és az meg nagyob mint kéne. Láttunk valami pici pulzálást ami ugynolyan gyors volt mint az én szívem mondjuk tény hogy rettenetesen izgultam és nagyon verta aszívem:( Viszont azt is mondta h nekem ott nincs erem!Szombaton megyek megint akkor is csinál egy UH-t de nagyon aggódok.
Tudtok valami okosat mondani!Annyira meg vagyok ijedve..:(
Előre is köszi! :)
pinki666

Sziasztok!

Akíra örülök hogy megkerestél.Nem írtam mert elég sok minden összejött szerdán megyek dokihoz.Sztk ba mentem először de ott épphogy mevizsgáltak meg megmondták amit egyébként is tudtam már hogy terhes vagyok és csak 12 héten hívnak be majd uh-ra.Na én felmérgeltem magam és most megyek magán dokihoz.A naptár szerint 7 hetes 3 napos vagyok tehát már uh on is minden szépen fog látszani.Remélem minden rendben lesz ígérem majd többet írok ,főleg ha még hiányoltok is :lol:
Most mennem kell sziasztok!
angelo2

Sziasztok lányok!
Most jöttem adokitól, UH nem volt csak vizsga.Azt mondta, a méhnyakból jöhet ez a barnás váladék(minimálisan, de ma is volt)Szerinte ez minimális és nem lehet baj, de azért írt fel utrot.Azt mondta, ha vérzés vaan,akkor hívja.én mádkozom, hogy legyen minden rendben.
Akíra én 7+2 naposan voltam uh-n, akkor volt szívhang és 9 mm volt a pici,ha ez segít.
Angelo, legtöbbünknek már 7 hetesen szívhang volt, szerintem menj el, azt olyan jó hallani!
Pinki,ha Akíra azt írja hogy naponta 1mm-t nő, akkor talán ez a méret dolog annyira nem mérvadó,ne aggódj.
pusz mindenkinek!Köszönöm a bátorításokat!
sclara

Sziasztok lányok!

Sajnos nincs jó hírem pedig reménykedtem , a mai uh-s doktor is megerösitette ,hogy életjelnek semmi nyoma.Már a petezsák is szabálytalan./Nemtudom mit jelent// de a tényen nem változtat holnap mütenek.
Dalminha://2 doktor külön-külön véleménye kell ahoz ,hogy a ütétet megcsinálják.//Rem érthető vagyok.
A kicsi angyalkánk végleg elhagy minket.
Puszi mindenkinek és Jó pocakosodást.

Kép
veronak

Veronak, nagyon nagyon sajnálom, és remélem hamar túlleszel rajta és újjúlt erővel fogtok dolgozni egy újabb babaprojecten! Nagyon nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb újra pocakosodhass te is!

KépKép
KépKép
akíra

Veronak, sajnálom nagyon!Nagyon nehéz lehet most...Gondolunk rád!
sclara

Sziasztok!
Veronak
Nagyon sajnálom, remélem hamarosan ismét babát vársz.
Timi
Te kinél fogsz szülni ? Én is odajárok, Ujházy András a dokim.

Más:
Minden nap kb min. 3-szor próbálok hányni de nem megy...pedig legalább egy időre megkönnyebbülnék egy kicsit...nektek hányinger van csak v. hányás is?
üdv , bea
kumpibogar

sziasztok!
Vero nagyon sajnálom. :cry:

Üdv
Timea és Pinki!

A mi babánk 8+1-en volt 2cm a doki szerint ez normál méret.

Sclara
örülök hogy végül bevállt a a doki, és hogy nincs semmi baj! :D

Sensi
támogatom a pocakfotós ötletet! :lol: Bár én még csak nézelődnék :oops: az én pocim eleve kicsit husi, de úgy élvezem hogy végre életemben először nem kell behúzgálnom! :lol: :lol: És azt vettem észre hogy nem is annyira a hasam nőtt mint oldalt kicsit szélesedett. :evil: Valaki tapasztalt ilyet? A súlyom még tartom.

Krumplibogár
miért akarsz hányni Te? Nem jó az inkább maradjon bent a tápanyag. Nekem csak hányingerem van néha.

Rólam:holnap folytatom a "védőnőhajkurászást"! :lol: Van telefonszámom már így remélem holnap el is tudok menni hozzá.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Köszi az együttérzést és a bíztató szavakat, már próbálom magam túltenni a történteken, és már látom magam 6 hónap múlva pocakkal, vigyorogva :)
Ma megvolt a műtét, hát senkinek nem kívánom. :cry: De remélem minden rendben ment és 3 hónap múlva megfogan a mi kis drága babócánk.

Ja, csak az volt nagyon vacak érzés, amikor jött két lány a 3. abortuszára és Ők azért vetették el, mert nem akarták a babát. Én, aki pedig nagyon szerettem volna... :cry: na mindegy.

Nektek nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok!
gabesz83

Sziasztok!

Angelo nagyon örülök, hogy jöttél és remélem nem baj, hogy rádtörtem, csak tudni akartam minden ok-e! Drukkolok a dokihoz, és gyere ha kész vagy és kérünk képet is meg méretet is és élménybeszámolót! És persze, hogy hiányolunk mindenkit aki nincs itt, aki ritkán jelentkezik!
Mint pl. Eagleszem, Legyekmami, Zsemlyécske! Mindannyian olyan régen voltatok! Tessék többet jönni! :P

Katica, igen a 8 hetes babák 20mm körül vannak! Ezért reménykedek én is abba, hogy talán mégis pár nappal nagyobb az én babácskám, mert ha már 7+4 helyett 8 volt multkor akkor van esélyem rá, hogy fiúcska legyen :oops: :oops: :oops:

Kumpibogar, hát szerintem se akarj hányni :lol: Énnekem szerencsére Kyránál is meg most is csak hányingerem van, de nem tettem még ki egyszer se a taccsot, de valahogy nem is akarom... :? szóval egyet értek Katicával, inkább bent mint kint :lol: Hidd el ha kitennéd se hiszem, hogy hosszú időre megkönnyebbülnél :roll:

Pocakfotó...hát még én is inkább nézegetném, mert ugye nekem Kyra után még azért nem mondhatni, hogy lapos volt a hasam, szóval egyenlőre még nem baba miatti nőtt a pocim formája van :oops: Szóval inkább egyenlőre nézelődök :oops: :oops:

Sclara, látod ezért töprengek, hogy én 7+4 voltam mikor dokinál voltam és 19mm volt, neked meg 7+2 volt 9mm... :roll:

Szóval én feladom :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Veronak

Sajnálom, hogy Te is hasonló cipőben jársz, de hidd el, holnap este már könnyebb lesz. És remélem pár hónap múlva találkozunk egy kismama topicban. :wink:

Gomdolok Rád holnap!
gabesz83

Sziasztok!

Veronak, Gabesz!
Nagyon sajnálom...mégegyszer! De ez az, fel a fejjel, a 2009 is szép év, és nem sokára egy másik topik tagjai lehettek! Tervezgessetek, készüljetek az új projectre, hogy elterelődjenek a gondolatok.

Akíra!
Már megvan a terhes naci, tegnap beszereztem. Tökjó kényelmes, úh nem bántam meg. Igaz nem a szívem csücske, mert abból az egyből választhattam, ami az egész shopping centerben volt 8as méretben (a legkisebb, mert kicsi is vagyok, és vastag se nagyon), de egynek nem rossz. A nExt-ből majdnem rendeltem tegnap még kettőt, csak sajna a szállítást nem tudom még hogy megszervezni, mert nem lennék itthon....úgyhogy ezt még ki kell találnom. Az egyel nagyobb mérettel az a baj, hogy az a hasamon kívül sehol sem állna jól...lötyögne a fenekemen, combomon, és elállna valszín elől, mintha kukim lenne. :D Úh maradok a terhes naciknál, végülis már nem esnek le rólam. Sőt, ez ami most van nem is lesz jó végig szerintem, max az 5.,6. hónapig. Ja és egyébként farmer, egyenes szabású, de nem az a vastag pántos, ami rányúlik az egész pocira, csak az övrésze nem a hagyományos farmer anyag és gomb, cipzár, hanem egy 6-7 centis elasztikus pamut pánt, talán mint egy melegítőnaci dereka. Asszem én majd csak ilyeneket akarok, mert már attól rosszul vagyok, ha egy gatya dereka kicsit feljebb van, és nem csípő. Na ezt a témát jól kitárgyaltam. :P
Van még aki már terhes nacit hord?

Eftímea!
Üdv közöttünk! Prblémamentes pocakosodást kívánok! Szerintem lehetetlen, hogy egy doki közreműködjön egy vetélésben, ha egyébként minden rendben van a babával. Tudják ők, hogy mi a dolguk. Én Londonban élek, és itt az első vizsgálat 12 hetesen történik. Szerintem húzhatod, de én biztos nem bírnám ki...így is nehéz. Valszín privát Uh lesz belőle a héten.

Pinki!
Neked is üdvözlet! Szurkolok, hogy minden rendben legyen a babyvel! Én mondjuk nem tudom, hogy 7 hetesen a 7mm mennyire reális, de az enyém 6+2-n volt 3.2mm, ami normálisnak számít, úh sztem a tiéd is rendben van.

Angelo!
Szurkolok a dokihoz, minden rendben lesz!

Sclara!
Ne aggódj, minden rendben van! :) Nekem ma is volt egy pirinyó barna, tök halvány és nagyon kevés...délután. De már tiszta. Azért asszem 3-5 hetet én sem fogok tudni várni, amikor is az ingyenes NHS vizsgálatom lesz (TB-s kb). Ez 95fontba fog fájni. :?

Krumplibogár!
Én a hányás erőltetése helyett azt ajánlom, hogy inkább egyél óránként egy kicsit. Akkor is, ha nem esik jól, mert ekkor viszont nem lesz hányingered. Vagy legalábbis nem annyira durva.

Katica!
Nekem konkrétan a pocim nő, nem oldalt. Az azt jelentené, hogy hízom, de nem. Inkább talán fogytam egy picit. tehát kb úgy néz ki, hogy a csípőm jön rendesen, aztán egy púp a hasam, mintha egy kis domb lenne....terhes poci na! :)

Kíra!
Na jó, akkor még én sem teszek fel fotót... :P Szurkolok a kisfiúhoz, látom nagyon arra hajtotok! :) Nekem puncis kell! :D

Na egész ügyes vagyok, h reagáltam mindenre. :) Ilyen se volt még. Minden jót nektek!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ja bocs, nem Kíra, hanem Akíra! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

http://www.awog.it/tabelle/crl.htm

Ha valakit érdekel itt vannak átlag méretek :)

KépKép
KépKép
akíra

Sesimilla, Szia!
Nekem az a bajom, ha baj van, akkor se nagyon tudnak mit csinálni a dokik. Hiába pofáztam nekik ősszel, hogy mi a szitu, minden rendben, mondták, szedjek valami vackot jó sok pénzért (mondanom sem kell, egyet sikerült "beszedni"), és aztán alig néhány óra múlva a mentő vitt vissza hozzájuk... Szóval nyúlkáljanak ahova akarnak, legszívesebben a 12. hétig, amíg biztosan megkapaszkodik a tökmag, nem is mennék hozzájuk, ha ezt itt engednék. Hacsak bajt nem érzek. Az más. De amint a példám meg másoké is mutatja, a bajjal általában nem tudnak mit kezdeni, csak konstatálni. Aztán küret, tisztogatás...Nekem amúgy pont az tetszik, ami Londonban van: nem táplálnak az emberbe betegségtudatot, csak mert terhes. Mintha abnormális dolog volna. Amikor még az orvos szakma nem is létezett, akkor is szültek a nők gyerekeket.
Ráadásul Angliában is szülnek a nők egészséges gyereket, és ahogy olvastalak, orvos nem igen látja a kismamát.
Kíváncsinak kíváncsi vagyok a tökmagra, persze, de nagyon türelmes tudok lenni. Nem ezen fog múlni a babával kapcsolatban semmi, hogy a 7. vagy a 8. héten megyek dokihoz. Ha bajom lenne, már szétvertük volna a klinika ajtaját.

Krumplibogár! Ismerős az Újházy név, de most arc nem ugrik be. Végül Szabó Gábor mellett döntöttem, de Szendei rakott rendbe évekkel ezelőtt az endometriosisból. Őt nagyon kedvelem, de ma úgy határoztam: neki az volt a dolga, rendbe hozzon, segítsen meggyógyulni, a másiknak lesz a dolga a terhesgondozás. Vagyis lapoztam.
Az hogyan lehet, hogy te nov. 15-re várod a kisbabád, és 6 hét 5 napos vagy, én meg tizenegy nappal későbbre várom a tökmagot, de te csak 5 nappal jársz előrébb a terhességben? És most érem el a 42. napot. Te meg a 47-iken vagy a táblázat szerint. Vagy neked doki már átmagyarázta UHang alapján a dátumot? A 40. hét az 40. hét, a 7-szer 40, vagy 7X38 is mindekinél matematikailag ugyanannyi. Nem?
Amúgy én a kalkulátorokat sem értem, az egyik szerint nov. 26-án, a másik szerint nov. 25-én jön a nagy nap a papírforma alapján. Össze-visszaszámolnak ezek mindent. Nem? :)

Na látom, már alszotok, megyek én is. Jó éjt! :)
eftimea

Sensi,te írsz mindig a legtöbbetTök jó olvasni a soraidat.Ma zuhanyozásnál néztem én is a hasam, hogy ez az már vagy sokat ettem :?
Bízom, hogy rendben lesz minden, picit rózsaszínes barnás :( , de amúgy jól vagyok.Amúgy valaki írt egyszer valami olyansmit, hogy a szervezet emlékszik az utolsó mensire-nekem ma vagy holnap lenne-van ennek valami tudományos magyarázata?
Akíra, én annyira zizi vagyok, 6+5 naposan voltam uh-n és akkor volt 9mm.Ezek a számok...Ápr.29-én megyek a 3 hónapos uh-ra.nagyon várom, hogy az meglegyen!
Gabesz, le a kalappal, hogy ilyen erős tudsz maradni !A hit sokat számít, és meg is lesz amit szeretnél!
Veronak, együttérzünk...
sclara

Eftímea!
Szerintem tégy úgy, ahogy a legjobbnak érzed! Nem tudom mit vetettek be veled, de ha magzat védő vitaminra célzol, az nem hülyeség ám.

Vitaminok! Tényleg! Tudom, hogy otthon ez még nem divat, de ha szeretnétek, akkor nagyon ajánlom, hogy vegyetek omega kapszulát. Ez itt már nagyon bevezetett felfedezés, kismamáknak való cucc is van, "mumomega", amit én is szeretek. Az omega zsírsav segíti a törpék agyfejlődését, kis okos kópék lesznek. Jó, nem kell mindent elhinni, meg én se rohanok mindig mindenért azonnal, de úgy vagyok vele, hogy belefér, ha meg tényleg ér valamit, akkor miért ne...amúgyis alapból egészséges nekem is. A DHA tartalma számít, a mumomega-ban van ebből a legtöbb, 300mg. Aki gondolja, keressetek vm hasonlót. Omega 3, 6 kapszula. Csak jó tanács! :)

Sclara!
Örülök, hogy szereted olvasni, amiket írok! :) Egyébként csak azért írok ilyen sokat, mert ritkán jövök, és be kell pótolnom a lemaradást. :)
Amit írsz, az pontosan úgy van...a mensi idején gyakori az ilyen dolog, erre konkrétan rózsaszínes-barnás cuccot írnak. Úh nálad ez lehet sztem. Ne aggódj! És feküdj sokat, vegyél ki 1-2 nap szabit, ha teheted! Te jóég, jó nagy a babád! Nekem 3 nappal fiatalabban volt 3.2mm. Nem lehet, hogy a tiétek hamarabb fogant? Asszem a többeik is átlagban 7 hetesen írtak 7mm-t.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

jaj, Akíra, köszönöm a privi imélt :))) meg hogy nem felejtettél el szólni :)))
Tényleg jó éjt mindenkinek!
eftimea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: