A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Rekaorsi, nem féltél a fertőzésektől?
Engem kizárólag csak az tart vissza.
Pedig van nálunk is kismama-vízitorna, az tetszene.( Aquanatal, vagy hogy hívják...)Úszni nem szeretek, olyan magányosnak érzem magam ott a medencében...

Csíkok:
Az első gyermeknél tonnaszám kentem rá krémeket.Aztán a 6.-7. hónap tájékán olyan hirtelen nőtt a pocim,hogy egy pillanat alatt bezebrásodott.Pedig összesen az egész terhesség alatt 8-10 kilót híztam.
A második gyereknél már nem is fért rá több csík! :lol:

Nagyon jók a pocakfotók!

Csajok, nagyon szorítsatok nekem holnap, reggel megyek uh-ra, valami jót is mondjanak már...
Vendég

Rekaorsi!

Azért amit Kistiggrincs is írt, a biztonság miatt. Elég sok ellenérzésem alakult ki a helyi kórházakkal kapcsolatban, ami épp elég ahhoz, hogy ne menjek bizalommal szülni ide.
Szeretnék természetes, de kórházi szülést és ehhez megfelelő hátteret. Itt Pécsen ez nincs meg, mert nem olyan gondolkodásúk a kórházak, pedig kettő is van.
Persze az Szt. Imrés szülés nem mindenáron van, ha valamiért esetleg később biztossá válna, hogy császárral kell hogy szüljek, akkor maradok itt, a csaszit itt is meg tudják csinálni jól.

Luca!

Megy nektek továbbra is a drukk!
Örülök hogy jól vagy! :wink:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Luca :)
Nagy drukk a holnapi UH-hoz :)

Mocorgás: tegnap 3x éreztem, ma reggel 1x. Abszolút nem eröteljes, söt, legainkább csak akkor érzem, ha felhúzom a lábam (gondolom, leszükül a mozgástér odabenn :) ) Nándinál pl mikor elöször éreztem, akkor kicsit erösebb volt, és kitartó "kopogás" volt elöször. Meg se mertem moccanni, nehogy abbahagyja :lol:

kence: én nem nagyon kentem, bár vette Milupa pocakkrémet, de ritkán kentem vele, csak ha épp eszembe jutott, mégsem csikosodtam. Sztem abszolut hajlam függö.

pattanás: no, ezzel megszenvedtem anno, a hátam iszonyatosan csunya volt!!! Viszont szoptatás alatt gyönyörü lett :)

pelus: mi nem használtunk csak eldobhatósat. Most 2. gyereknél már lehet, hogy jobban ki tudnánk használni, de még most is kb 2 naponta mosok, és igy elég sokat kellett volna beszerezni. Eldobhatósból viszont kipróbáltunk mindent :)

vitamin: most kb 3-4 naponta veszek be 1 elevitet, anno minden nap szedtem végig a terhesség alatt és 3130-al született Nándi, tehát nem volt óriásbébi. Mostanság viszont iszonyatosan kivánom a friss zöldségeket, gyümölcsöket. (tegnap pl olyan finom paradicsomot és retket vettem, hogy két pofára zabáltam!!!)
Gondom inkább az innivalóval van, mert szinte mindentöl felmegy a savam. A hideg viz még elmegy, de az összes tea, gyümölcslé után ég a gyomrom. Még talán a hideg Kubu lecsuszik...

Ööööö, mire nem reagáltam? Nemtom :oops: Na, minnyá visszanézem.

Kép
Kép
Kép
minyu

Luca: mennek a drukkok holnapra++++++

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Honey
Nagyon helyes kis babód van!
És az a bocis sírás …!!! Ezen most olyan jót rötyögtem :lol:

Monee
Drukkolok, hogy összejöjjön az Imrés szülés. Szerintem a rokonok is meg fogják érteni, hogy nektek most nagy szükségetek lenne arra a pesti lakásra

Luca
Én is örülök, hogy itt vagy és jobban vagy! :)

Celine
Én sem érzem még a baba mozgását, pedig nekem már második gyerkőc. Egy-két hét, és már mi is beszámolhatunk róla, ne aggódj!

Bagzerka
De jó nagy pocid van már! Én meg most amiatt aggódok, mert az enyém még olyan pici.

Kobak
Mi nem használtunk textilpelust a fiammal, pedig biztos hogy sokkal jobb lenne, és környezetkímélőbb az eldobhatónál. Csak hát így is mindig olyan hullafáradt voltam az első hónapokban, nem még ha mosni, vasalni kellett volna a pelusokat. :shock:

Roni
A vonalzót az utolsó mensi alapján állítottam be, mert nekem meg UH szerint kicsit kisebb a babó. Ezért csalok, és inkább azt akarom látni, hogy már előbbre vagyok. Persze úgyis kicsi az esélye, hogy pont akkor szülessen meg egy baba, mint amikorra ki van írva.

A kencékről: én kentem magam végig amikor a fiammal voltam várandós, de aztán az utolsó hónapban mégis becsíkosodtam. És ez akkor még nem is volt annyira látványos, inkább mikor már lement a pocak. Azóta is szégyellem magam egy picit a strandon. :oops:

Lányok, segítsetek! Már nem emlékszem, hogy az AFP-re mikor kell pontosan menni. Pontosan a 16. héten, vagy pedig ha már betöltöttem a 16. hetet? (A védőnő szerint a betöltött 16. hét után, de én valamiért úgy emlékszem, hogy amikor 15+ x napos vagyok.)

Kép
nostawen

Nostawen: betöltött 16. hét után. Én 16+2-nél megyek :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Nagyon régen voltam itt. Képzeljétek elkaptam ezt a fránya hányós vírust. Kidőltem 2 napra.
Kicsit idegesít, hogy a 4 hónap terhesség alatt 4-szer voltam beteg. Mindig elkap az éppen aktuális vírus sajnos. Terhességem előtt meg szinte alig voltam beteg. Éppen ezért még nem sikerült híznom semmit. Eddig a védőnő elnézte, de így a 4. hónap után már biztos lesz hozzá valami megjegyzése. Alapvetően nem vagyok egy vékony típus, és nagyon könnyen hízok, de most semmi.
És még a hasam sem nőtt túlságosan. Inkább csak annyi, hogy a gyomrom és a hasam egybenőtt. Reggelente mindig nézegetem magam a tükörben, de reggelre annyira lemegy a hasam, hogy szinte nulla.
Már a 17. héten vagyok, de még a mozgásokat sem érzem, szóval kezdek parázni. A következő Uh még másfél hét.
Szívhang? Azt még nekem soha sehol nem hallgatták meg. Szerintem a védőnőnek nincs is ilyen készülék. A kórházban meg, mint Monee is mesélte: hát eléggé elhanyagolják a terheseket. Csak egy strigula vagyok azon a napon. Nem törődnek senkivel, gyorsan lezavarják a vizsgálatot, de közben valaki másról konzultálnak szóban. Aztán SZEVASZ!

Nostawen: az AFP-t a 16. héten csinálják (csak akkor van értelme)
De, mint itt többen is mondták, most már ez egy elavult-megbízhatatlan módszer.
Nekem csinálták az integrált tesztet is és az AFP-t is. Mindkettőre nagyon sokat kell-kellett várni, kb. 3 hét. Az integrált teszten minden teljesen jó lett nekem, az AFP-t még nem tudom.

Kissé depis vagyok. Ezeregy kérdés kavarog bennem, várom, hogy megmozduljon a picurka, várom a köv UH-t, az AFP eredményt, izgat, hogy megtudjuk-e a nemét, izgat, hogy minden rendben van-e odabent.

Én még egy hónapig dolgozom. Komolyan már számolom a napokat, annyira eljönnék már.

Kence: én is vettem mama-olajat a DM-ben és kb. heti egyszer kenem is a hasam vele, de egyelőre még egyáltalán nem feszül a bőröm. Egyelőre olyan lötyögős még a hasam.

Szép napot mindenkinek!
Vendég

nostawen :)
Én ma voltam afp-n, 16+3-nál.

szivhang: anno a védönénivel mi is hallgattunk, úgy tünik, ez felszereltség kérdése. Most Pöttyöt még csak UH-n hallottuk, sztem ha legközelebb megyek Katihoz (a védönö), BIZTI MEGHALLGATjuk (bocs)

Kép
Kép
Kép
minyu

Szívhang: ami a védőnőnél van (legalábbis nálunk), az leghamarabb a 16-18. héten alkalmas arra, hogy megtalálják vele a szívhangot, de azt mondta a védőnő, van akinél csak a 20. héten.

Mozgás: állítólag a 20. hét után kell tutira érezni, nagyon nagy szórás van, hogy ki mikor érzi meg! Ja és hasam is nekem szinte semmi Tudom, hogy még 2 héttel fiatalabb a terhességem de állítólag ez is alkat függő:)

Egyszóval: NYUGI :)

Kép
kistiggrincs

Monee :D
Nagyon kis csinos vagy.

a.m.
Tök jó,hogy felraktál avatar képet. :D Legalább lassan mindenkit megismerünk.
Calcium: 2-3 pohár tejet megiszok naponta+ sajti+Elevit….én ennyit viszek be.

Bagzerka
Végül nem váltotta ki az ismerősöm a homeos cuccot,mert a szedésének azért szabályai vannak…pl fél órával előtte és utána ne egyél…ő pedig elég sokszor émelygett így mindig kellett csipegetnie.
Van egy hypertonias sóoldat, a SINOMARIN nevű orrpray olyan mint a Sterimar csak erősebb…viszont nem tartalmaz olyan hatóanyagokat amik az orrcseppben vannak. Ismerősömnek ezzel sokat javult a helyzet….a napi 5x-i orrcseppezés helyett már csak 1x használja éjszakára a Rhinosprayt a fennmaradó időben a Sinomarinnal elvan.
Próbáld ki,hátha segít rajtad is. :)

Luca
Igen,az uh tényleg szubjektív vizsgálat..
Öröm olvasni,hogy jobban vagy és a drága kis babád fejlődésére koncentralsz. :)
Drukk megy az uh-hoz…várjuk az örömteli beszámolód.

Rékaorsi
Üdv itt. :D Boldog babásodást. Nagy kirándulók vagytok??
Ha nem tudnánk a babónkról,hogy kisfiú….én is úgy gondolnám/érezném,hogy kislányt várok újra. :lol:

Honey
A bocit én is megmosolyogtam…aranyos. :D
holka

Lanta :)
Sugikám jól van szerencsére csak nagyon sokat dolgozik kb még ápr végéig és szegény isszonyat fáradt mire hazaér.

Nostawen :)
A betöltött 16.hét után kell menni. De ugyis ráírják a papírra, hogy utolsó mensi mikor volt illetve, hogy az uh-ok alapján mekkorának találták a terhességet.

Eszike
Ha nem is kapcsolták rá a hangot az uh-ra de levan írva valamelyik papírkádra, hogy szívműködés látható,nem?
Azért ez szomorú amit mondasz :shock: ….mert egy pillanat csak ráadni a hangot és az anyukát hihetetlen boldoggá lehet tenni vele.
Első babácskád,ugye? Nehogy izgulj azon,hogy még nem érzed. :D Majd megérzed a 18-20 hét között….és onnantól biztos nyugodtabb is leszel hiszen a picikéd mindennap életjelt ad magáról.Én is ezt várom!!! :D
Az egy hónap munka remélhetőleg gyorsan eltellik addigra a babavárás második felébe lépsz és amikor a babakelengyét fogod beszerezni..úgy fog repülni az idő!! :D
Ja és én annyira hiszek a C-vitaminba…ha nincs veseproblémád akkor szedjed mindennap nyugodtan, a felesleget ugyis kipisiled.
holka

Kistiggrincs
jó fáradt vagyok ám :roll: :D ....este ugye még virgonc voltam...ma viszont hétkor kelltem az afp miatt. Amúgy nekem labor nagyon korán volt,5 hetesen. Így most csináltattam egy vérképet is hamár egyszer van rá lehetőségem,hogy kérjek vizsgálatokat és ha ugyis szúrnak mindegy mennyi vért vesznek le...
holka

Nekem is 5 hetesen volt az első labor, úgyhogy most megint teljes vérkép és vizelet, meg vércukor. AFP majd április 7-én.

És mindjárt elalszom a billentyűzetre borulva, ilyenkor olyan jól tudna esni egy kis pihenő :)

Minyu, beírod mint következő vizsgálatot?

Asszem megyek és szerzek egy Túró Rudit :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Nem ér, hogy ameddig itt vagyok, addig alig van írás, utána meg mennyi rengeteg!!!! :shock: :shock:

Én AFP-re 16+1 naposan megyek, .. azaz április 2-án.

Minyu: bekerülhetek én is a tábliba? :oops: :oops: Leírom az adatokat, ha nem baj, akkor légyszi tegyél be :)
celine
2008.09.16.
Tatabánya
Mány
tesó nincs
2008.04.02. a kövi vizsgálat
Vendég

A.m!
Calcium: naponta 3 pezsgőtablit iszom, már csak azért is, mert allergiás lettem a saját száraz bőrömre! :lol: A fogam miatt sem árt, mert ahogy a párom mondta tegnap a picúrkánk kis fogrongáló :wink:

Petra!
Polgármesteri hivatalban még egy kicsit. Június közepéig gondoltam vagy legkésőbb június végéig.

Rékaorsi!
Hát azért drukk, hogy a fiús tábort gyarapítsuk!

Luca!
Azt hiszem, hogy nálam sem fér el több csík már! :lol: Drukkolok a holnapi Uh-ra!

Kép
Kép
konan

sziasztok!
na ma mentem a kórházba afp vérvételre, de mire kivártam a sort, kiderült h. a remek orvosom nem írt beutalót.:((elfelejtette.....
holnap mehetek újra, hurrá!!!
viszont ma megyek az istenhegyire, négyes tesztet megcsináltatom, nekem megnyugatató lesz. mert ha esetleg a kórházban hülye eredmény jön ki, utána már a hetek miatt lekésem az istenhegyis lehetőséget.
hát ennyi.

Kép
winona

Szevasztok!
Monee!
Kösz a választ, egyet is értek ezzel a biztonság-dologgal, meg a természetességgel. Emma mondjuk csaszival jött a világra, úgyhogy köze nem lett a természetességhez, és sajnos a legkevésbé sem éreztem biztonságba magam. Ha nem bizakodnék őrült mód abba a 30%-ba, hogy ezúttal a rendeltetési helyén jön ki a kölyök, rögvest másik kórházat keresnék.
Amúgy hallottam olyan véleményt, hogy a nagy természetességnek, átlagon felüli oxigénhiánnyal született csecsemő a következménye :(
Hú, de már nekem is elegem van a saját negativitásomból! Bocs érte.

Luca!
A terhesség elött kezdtem uszogatni, aztán úgy voltam vele, ha valamit összeszedek, no, akkor addig tartott. Mondjuk könnyen ugrálhattam: egyrészt sose voltam hajlamos a fertőzésekre, másrészt még nem volt tán egy éves se az uszi, és csillogott-villogott. Itt is van aquanatal, de az asszem 2000ft volt, míg a sima jegy 800ft. Úgy voltam vele, hogy amíg tudok, úszok, utána beállok a kismamák közé. De erre már nem került sor.
Amúgy engem is a holnapi szurkolótáborodba sorolhatsz :)

Kép
Kép
rekaorsi75

Sziasztok!

rekaorsi,
akkor ha jól gondolom most nem az Imrében fogsz szülni?
Leírod , hogy miért voltál ennyire kibukva rájuk? - inkább priviben, ha lehet, ne riogassuk itt a többieket. :)
Ki volt a dokid ott?

Sajnos úszni én nem merek, pedig kacérkodtam a gondolattal. De 3 év küzdelem a candidaval elég ok, hogy megálljam. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kicsit olvasgattam .. :) Monee pocakfotója nagyon jó!!!! ;) Énisénis .. csináltatok majd a párommal.

Luca: drukk az uh-hoz +++ ;)
Vendég

Sziasztok!

Kicsit nem jövök és nem győzök visszaolvasni! :lol: Próbáltam jegyzetelni, bocsi ha valami kimarad! :oops:

Mgabcsi, Rekaorsi, üdv!

Konan, annyira tetszik hogy ilyen rendes védőnénid van! Mi most kaptunk újat, előző most szült :lol: őt pedig még nem ismerem. Tényleg, fel is kéne hívnom, időpontot kérni tőle, már múlt héten kellett volna :oops:

a.m. nagyon jó a kép a babókáról! Tényleg nagyon szépen látszik a gerince!!

Csibe, eredmény?! Elárulta a baba a titkát?! :wink:

Honey, szuperek a képek!!! :wink:

Röné, jobbulást! Tök jók a képek, a 4D-s pont olyan mint a mi egyik képünk (csak nem tudom leszedni a dvd-ről...)

Bagzerka, annyira tetszik a kis nyújtózkodós! És nagyon jól látszik!!!!! Pocid hatalmas és szép!!!

Roni, én az itteni kalkulátor alapján állítottam be a vonalzómat. Doki is és védő néni is egy nappal későbbre számota ki, de gondolom ebben az idei szökőnap a ludas :)

Judit, UH alapján nem állítgattam, mert az Istenhegyin pl. egy héttel fiatalabbra mondta a gép egyetlen adat miatt - combcsontját mérte rövidebbnek.. De az én dokim mikor nézett, akkor teljesen korának megfelelő volt...

Minyu, tök jó, hogy már Te is érzed a mocort! :lol:
bekerülhetek a tábliba? Adataim:
Születési dátum: 1974. 06. 17.
terminus: 09. 22.
Kórház: Bp. ÁEK
Lakhely: Dunaharaszti
Tesó: 1 lány
Köv. vizsgálat: április 8.

Holka, én is örülök, hogy vérömleny volt, nincs! :wink: :)

Luca, nagyon-nagyon drukkolok holnapra az uh-hoz!++++++

Nostwaten, betöltött 16. hét után! Én 16+1-en megyek majd.

Eszike, ne izgulj, első babánál később érzed a mozgást, mint a következőknél! Minden rendben van, tutti!!!

Monee, jó a pocis kép!!! :)

Terhes vitamin. engem a dokim leállított róla, mondván jön a tavasz, a friss zöldségek, gyümik. És picit vérszegény vagyok, vasat írt fel + a MagneB6-ot eszem, nap 3x2-t.

Alvás. Hanyatt vagy oldalt szoktam aludni, dea hanyatt fekvésről szépen lassan szoktatom le magamat, mert később, ha nagyobb lesz a baba, már nem ajánlják. Most úgy alszom, hogy oldalt fekvésben a felöl levő lábamat felhúzom így picit előredőlve a pocim sem lóg a levegőben. Ezt a pózt még Dorkával "kísérleteztem ki" :lol:

Rólunk: egész család tiszta nátha! :evil: Valószynű, hogy Dorka hozta az oviból és végigmegy mindenkin. Ő csütörtökre kezdte, én szombaton nem láttam a t...nytól, Apa pedig tegnap kezdte.. :? :roll:

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Bagzerka!

Nagyon együttérzek Veled, ez a 3. terhességem, hogy így kínlódom az orrdugulással! Rhinospray plust használtam az előző 2-nél, de annyira hozzászoktam, hogy napi 2-3 fújás nélkül nem jutottam levegőhöz! Aztán átálltam a Sterimarra, nem mondom, hogy nagyon használ, de egy picit jobb lett tőle, most pedig el sem kezdem a szintetikus orrspray-t használni, mert ördögi kör...

Monee!

Nekem is jó esélyem van a Szent Imrére, a dokim jelenleg még ott dolgozik,de ha igaz, a régi MÁV-ban szülünk már ( én ennek is örülnék jobban). Bár tényleg nagyon jó kórház az Imre, de nekem nagyon nem szimpi, hogy kiraknak 2 nappal szülés után, mert kell a hely! Jó, tudom, hogy ez abszolút nem az ő hibájuk, de akkor más, szintén népszerű fővárosi kórházban miért várják meg legalább a 72 óra elteltét? Sárgulás, tejbelövellés szempontjából ennyi minimum kéne mindenütt!

Rékorsi!

Így van sajnos! Az egyik ismerősöm kisbabája erre ment rá. Az anyukát 48 óráig hagyták vajúdni! Ő is ott szült!
Szóval jobb kerülni a szélsőségeket!

Na futok, Lányok, jövök még, de nagyon betegek a gyerekeim, mindjárt visszük Őket dokihoz!

Márti
borossné becz márta

Konan! Tényleg jó fej a védőnőd.Nekem nem akart szívhangot hallgatni, mert attól félt, hogy még nem hallani, és emiatt aggódni fogok. És tényleg nem hallottam semmit, és tényleg rosszul esett.

Röné! Én is szedtem semiciines antibiotikumot, és hamar jobban lettem! Jobbulást!

Kép
blúmi

Anyoooka: jobbulást nektek!!!! Nálunk a párom köhög egy kicsit, remélem nem ragasztja rám ... :? Bár ilyen időjárás mellett jönnek maguktól is a bacik sztem hozzám is, ma pl. esett a hó.. Hihetetlen ..
Vendég

Anyoooka: mihamarabbi jobbulást. Nálunk sincs jól pont az az ember aki mögöttem ül, remélem nem kapom el tőle :?

Kép
kistiggrincs

Én hanyatt, és oldalt szeretek aludni. (sajnos hanyatt fekve viszont mindig horkolok, mint egy malac)

Én a vitaminokat végig szeretném szedni.

Eszike! Te nagyon magad alatt vagy! Ne izgulj, fog az a pici annyit rúgni, hogy csak győzd "elviselni". Én is csak egy hónapot dolgozom már. Nálad van vmi spéci oka?

Nagyon jók a bébifotók. A Bagz. féle integetős különösen. Frankón gömbölyödnek a pocik is!

Luca! Örülök Nektek! További szorítás holnapra!

Kép
blúmi

Blúmi!
Én a 12. héten jártam így! :( Nekem is mondta a védőnénim, hogy attól fél, nehogy pánikba essek ha nem hallom a szivecskéjét. De én csak kierőszakoltam egy hallgatózást :roll: Hát így jártam. Én sem hallottam semmit sem. De ő halványan hallotta és ez engem megnyugtatott. Most viszont teljesen tisztán és erősen hallottuk verni a szivecskéjét!!! Nagyon klassz volt! :P :D :P

Vitamin: most kezdtem szedni vitamint, mert kezd fogyni a vasam. Hogy meddig az majd a köv. vérképtől függ.

Mocorgás: korábban írtam, hogy éreztem a babócámat mocorogni. Hát sajna azóta sem történt ilyen. :( Csak várom és várom..... Remélhetőleg egyszer csak rúg egy jó nagyot az oldalamba, hogy: Hello itt vagyok!!!! :wink:

Kép
Kép
konan

Holka, Minyu, A.m., Monee és a többi 16 hetes kismami!
Vadul közelítünk a félidőhöz!!! :shock: :wink:

Listavezető Asszonka! Merre vagy?

Kép
Kép
konan

Sziasztok,
Megjöttem - de sajnos szégyenlős volt a baba, úgyhogy azt még nem tudom, hogy kék vagy rózsaszín legyek :(
Viszont jó hír, hogy tökéletes az eredményem
1:168 helyett 1:3339 lett az arány, ami tökkkkéletes
És még néztek valami más két kromoszómát is, az meg aztán még jobb (1:1376-hoz képest 1:27498)
Úgyhogy negatív teljesen
Ezek alapján már tuti nem fognak szurkálni
És akkor itt egy kis képecske is =76,9 mm a crl, tarkóredő 2.2 (múltkor 1.2 volt, de az másfél hete volt, azóta nőtt :) )
Kép

Kép
Kép
csibe21

Csibe :D
Gratulálok a jó eredményekhez!! Nagyon-nagyon édes!! :D
A 13-at és a 18-at nézték ugye?

Konan
Én mondjuk azok táborába tartozom akik úgy érzik repül az idő!!
Ha bármely uh-om alapján nézem akkor minimum ma már betöltöttem a 17-et és holnap kezdem a 18-at :lol: :lol: .

anyooka család, Márti család
Gyógyulgassatok!!
holka

Igen, holka, a 13-18-at nézték (mert állítólag az is fontos, csak máshoz)

Kép
Kép
csibe21

Nagyon jók az uh képek, csajok!!!!!

Anyooka, én 17 éve úgy alszom! :lol: Az első terhességem óta.
Terhesen is, meg anélkül is.

Márti, jobbulást a gyerekeknek!

Én sem érzek most mocorgást...egy fikarcnyit sem.Pedig mintha lett volna eddig...

Vasárnap este a lányommal feküdtünk hanyatt az ágyon, és fogtuk egymás hasát, hogy mit érzünk...az enyémben volt mocorgi, az Övében nem...nem vagyok normális, azt hiszem.

Bocs, nem írok mindenkinek, nem tudok mindent követni...

Köszi, hogy szorítotok holnapra, rám fér!Most tényleg be vagyok tojva.Nem akarok több rosszat hallani.Csak jót.Hogy minden oké.
Vendég

Halló!

Őrület, mennyit írtatok két nap alatt :-) Dolgoztam, azért nem voltam.
Winona!
Ez kircsi! Akkor talán találkozunk a kórházban a tolatás utolsó napjaiban :) Bár, remélem, én csak az utsó pillanatban megyek be. REMÉLEM! Az egyik kollegám párja múlt hétfőn szült, de úgy, hogy esti kicsit nem aludtak. Mondom, kicsit. Nem nagy szenvedések voltak, csak kicsik. Aztán reggel 8-kor bevitte Apa az Anyát a kórházba, 9-kor meg kézbevették a gyermeküket! Én is! Én is! Én is így szeretnék szülni! :-)
Luca!
Írd majd meg, mi volt a genetikán!
Nekem is rózsaszín a kiskönyvem, és bár a párom miatt nem nézetjük meg a nemét, hátha lány alapon, Luca neve már van :-)
Én nem akarok zebra lenni! :-)
Nekem nem csináltak AFP-t. Nekem a Bolgárkerék utcában vettek le betöltött 11, majd betöltött 16 hetesen vért, minta ki Londonba, eredmény holnap. A genetikai rendelleneséégwket 94,5%-ban szűri ki. Nincs AFP, ez van. Ez fizetős, 25 ezer pénz.
Tigg!
4 D annál jobb lesz, minél tovább húzza az építkezés :-)
Minyu!
Gratu a mozgáshoz. Én azóta is többször érzem, ma már kétszer megpróbált bepisiltetni :-)
Bagzerka!
Szerintem a spray nem árt, ha a papírján nincs rajta. Ezt terhesség nélkül is szokták mondani, hogy függőséget okozhat. Igaz-e, nem-e, szerintem ez is olyan, mint a fejfájásra az Algopiryn. Amikor is azt mondják, hogy egy idő után már a babának is jobb, ha beveszi a mama a gyógyszit.
Szeder!
Észre sem vettem, hogy egyforma a vonalzónk:-) Ne hari! Megváltoztassam?

Más:
Most láttuk a hírekben, hogy a Peter Cerny Alapítvány áprilisban felfüggeszti a működését, mert az Om nem kötött velük szerződést idénre!!!! Ez mekkora! Éves szinten 2000 körüli újszülöttet szállítanak kezelésre, műtétre, és nem tudnak dolgozni. Nekik adtam az 1%-om.

Kép
mgabcsi

Elkészült a 4 hónapos pocakfotó. Összehasonlítás képpen felteszem 3 hónaposat is:

3 hónaposan Kép

4 hónaposan: Kép

na jórakok fel egyet amin a fejem is látszik,hogy tudjátok hogyan néz ki az ábrázatom :lol: Kép

Kép
Kép
a.m.

Mikor lesz már olyan pocim amin látszik, hogy babás vagyok????? :mrgreen: :roll: :oops:

Kép
Kép
a.m.

Ez a Peter Cerny-s hír durva :? Ők azok, akik a koaszülöttek is szállítják ugye? Inkább nem kommentálnám ami mostanában megy :(

Kép
kistiggrincs

Minyu! Köszönöm, hogy betettél a táblázatba!! :lol:

Luca! Gondolok rád holnap és drukkolok!! Csak jó hírek jöhetnek a rossz után..
Egyébként kismamajóga nem érdekel Győrben? Ma kérdeztem meg, találtam egy szórólapot, minden szerdán van, 1.000,- Ft/1,5 óra. A betöltött 15. héttől ajánlják.

Kép
dorka78

Csinált párom pocakfotót, íme a mai (14+4) állapot :)

Kép

Kép
kistiggrincs

nagyon édesek a képek!!!

és mindenkienk ezerhála a hozzászólásokért!!!!!!!!!!!!!!!!!
ma nagyon hulla vagyok, így nem jegyzeteltem, és egyenlôre csak önzôn olvastam, azaz leginkább a hozzám intézetteket :oops: de majd pótlom, ígérem.

ma mentem jógára, nagyon szuperjóó volt!!!! komolyan, mintha nôttem volna 2centit!!!! meg atartásom is jobbnak tûnik!!! szóval én befizettem a bérletet, nagyon jóól esett!!! szóval csakis ajánlani tudom!!!!

extrahulla vagyok, megviselt a 7es kelés és rohanás reggel. holnap is ez lesz mert megyek a cspolós vérvételre :roll:
úgyhogy jóóócak!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok! :)

Életjelet adok csak, hogy minden ok:)

Nagyon betemet a meló, hazaérve csak pihi, remélem mikor elsején vége lesz az akkreditációnknak végre vége lesz a hajtásnak, mert nagyon kezd elegem lenni. Jah és 5.-én esküvő... tiszta rohanás mostanság az életem. Olyan jó lenne egy kis nyugi...

31.-én megyek dokihoz, ha minden igaz, bár mindent arra a napra suvvasztottam be... érdekes lesz :)

Kistigrincs: Mi is gondolkodunk a textilpeluson. A monapelt ajánlották. Kár hogy abból nincs próba csomag. Először biztos nem veszünk egész készletet, mi van ha mégse jön be?

Kép

Kép
starlark

Én is a monapelen gondolkodtam eredetileg :) De mintha valahol abból is árultak volna próbacsomagot, holnap utána nézek majd.

Az tetszett benne, hogy a belsőt egyszer kell megvenni, és azzal ki lehet húzni végig, csak külsőt kell egyre nagyobbat venni.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Minyu!

Véss nekem egy vizsgálat időpontot légyszi április 9-re! Akkor megyünk a 18 hetes UH-ra.

Tegnap voltam dokinál. Megvizsgált, minden oké van. :D
Volt egy ilyen gagyibb fajta UH is a rendelőben és azzal is megnéztük a babát. Az első pár másodpercben meg volt illetődve a kis drágám, de utána olyan mocorgást rendezett, hogy alig tudta a doki lefényképezni a búráját. :lol: Tök aranyos volt. :lol:
Kicsit nagyobb mint 16 hetesen kellene neki lenni, de nem érdekel, mert kibújni úgyis akkor fog amikor ő akar, uh. én sem változtatok a vonalzómon. :D

Valamelyik nap volt szó a calciumról.
Én most kaptam a dokitól a MagneB6 helyett, magnesium citrit-et (ha esetleg nem így írják, akkor bocs, én nagy költő vagyok :D) az összehúzódásokra és ebben van elég sok calcium is. 3×1-et kell belőle szedni, uh szerintem nekem ennyi calcium pótlás pont elég lesz. A dokim szerint a 20. héttől ezt írják fel mindenkinek, uh. nagyobb adag calciumot ne szerezzetek be, ebben is lesz majd. :wink:

A.m.!

Ez költői kérdés volt?! :D
Egyébként csini vagy. És a fejedet is megjegyeztem magamnak, hátha egyszer összefutnánk. :lol:

Kisstingrincs!

Ezt a pocit hívtam én "jóllakott" hasnak. :D
De ennél már csak nagyobb lesz... :lol:

Nem lett jobb kedvem attól amit írtatok a Szt. Imrével kapcsolatban. Tudom hogy az emberek különbözősége miatt egyik kórház sem lehet tökéletes, de annyira rosszanak érzem most a saját helyzetemet. Megbeszélni nem tudom senkivel a dolgot, mert senki nem rendelkezik a környezetemben elég infoval ahhoz, hogy érdemi beszélgetést tudjunk tartani. Nekem kell dönteni magunkról, szóval a felelősség is az enyém, ráadásul egy olyan dolgoban, ami max. 50 %-abn függ tőlem.
Na mindegy, nem boldogítalak ezzel tovább benneteket! :wink:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Rekaorsi!
Hasnolóakat hallottam én is a természetes szülésről, értem itt az oxigénhiányt!
Pedig van már nekem is két fiacskám, természetes úton születtek igen rövid idő alatt, mindkét fiú 45 perc leforgása alatt bújt ki ebben a vajúdás is benne volt.
Most meg!!!!
Parázok, hogy mi lesz, ha oxigénhiány lép fel.
Ezért!
Nagyon!
Komolyan!
Elgondolkodtam a tervezett császáron!

-ne kövezzetek meg érte... -

Monee, a.m., kistiggrincs!
Csak növögetnek a pirinyó emberkék, mert már látszik :lol:

Csibe!
OOOlyan kis cuki a bébid! Imádom a fotókat nézegetni a picikről!

mgabcsi!
Dehogyis! Nehogy megváltoztasd a vonalzód!

Pelenka kérdés:
Háááát én nem a vagyok híve a textilpelenkának!
Nagyon nem.
A fiaimnál amikor születtek a kórházban az volt, és állandóan piros volt a fenekük.
Hazaérve válltottam eldobhatóra és onnantól a szobatisztaságig nem volt gond a popsijukkal. - a kis kényesek :) -
Ha valaki arra gondol, hogy költséghatékonyabb a textilpelenka, hát nem tudom, mert azt ugye mosni kell - mosópor, öblítő, víz, áram- + vasalni is kell. Sok idő, és pepecselés.
A környezetvédelmet sem igazán értem meg - bocs, ha lenne köztünk olyan aki a "zöldekehez" tartozna eskütétellel, de ha belegondolunk, hogy a fent felsorolt dolgok is, mint a mosópor, öblítő ugyanúgy visszakerül a természetbe... akkor már nem is olyan óriási dolog az eldobható pelenka kártékonysága.
Sőt hallottam, hogy Németországban újra feldolgozzák és hasznos dolgokat állítanak elő az eldobható pelusokból.

Uszoda:
nem járok, a bacik miatt, sőt amióta tudom, hogy kismama vagyok azóta csak tusolok. - orvosi tanácsra, mert a melegvíz nem tesz jót-

monee!
Minden kórházról lehet rosszat mondani! A lényeg, hogy jobb helyre kerülj, mint ami otthon nálatok van :) Hm? Nem igaz??? :)

szeder74

Sziasztok!

Szeretnén én is csatlakozni a bandához! Látom már jó sokan vagyunk szeptemberiek! Olyan sok hozzászólás van, nem győzőm! Be vallom őszintén fel is adtam a reményt, hogy visszamenőleg elolvassak mindent!

Bocsi :oops:

Röviden rólunk:
Tavaly májusban volt az esküvőnk. Most kezdtük építeni a házunkat és szeptember 25-re várjuk első babánkat. :D

A legközelebbi megmérettetés ay AFP teszt lesz aprilis 11-n.

Adri

KépKép
druska

druska!

Üdv köztünk téged! Minden jót kívánok a babaváráshoz.
Mi is tavaj májusban esküdtünk (26-án). És ti hanyadikán?
Csak mi sajna nem építünk házat (még)! :wink:

Monee!

Köszi,de tényleg nekem csak ducis hasam van és nem kismamás. Mindenkinek nagyon szépen gömbölyödik ahogy kell,de nekem.... :cry:
Talán nemsokára. Most is érzem, hogy nő,mert fájdogál. Adok neki egy Magne B6-ot mindjárt.

Kistigrincs!

Arnyos kis pocid van igazán :D

Kép
Kép
a.m.

sziasztok!
itt még nem jártam...
Előszöris mindenkinek gratulálok a kisebb-nagyobb pocakokhoz és a benne ficánkoló babucihoz!
Lányok,
csak beleolvastam a társalgásotokba, mert arra lennék kíváncsi, hogy közületek szoptat-e még valaki? Vagy van-e korábbi tapasztalatotok azzal kapcsolatosan, hogy valóban képes-e magától leszokni a szopiról a Babus, ha jön a tesó. Több helyen olvastam, hogy így a 4. hónap táján van rá esély, de egyelőre nem mutat hajlandóságot ez a kis mókus :?
Őszintén szólva, már nagyon várom, de nem akarom drasztikus módszerekkel elválasztani.
Van tippetek, vmi trükk?
Köszi!
Majd benézek, de sajnos nem vagyok egy fórumozó-bajnok.
Jó egészséget és növögetést!
Kata
Vendég

kistigrincs,
cuki a pocak!! :D au enyém is hasonló. le is fotóztam, csak most szőke nő módjára a kártyaolvasót nem hoztam... :?

bagzerka,
hova jársz jógára? Én is úúúgy szeretnék járni.. de utálom, hogy se kismami jóga se kismami torna nincs normális időben. Úgylátszik minden kismamáról feltételezik, hogy véletlenül sem dolgozik már. :?
Egyébként úgy döntöttem, ha betöltöm a 15 hetemet újra nekilátok a sportoláshoz!! :lol: Már alig várom!

Ami a kórház-szülés kérdést illeti...
Bár még nem vagyok tapasztalt anyuka, de az a véleményem, ha jó és bizalmas a kapscolatod az orvosoddal, akkor igenis meg lehet előre beszélni a körülményeket. Én meg is dumáltam már most vele, hogy temészetes módon szeretnék szülni, gátvédelemmel és vízben vajudni. De nem minden áron! Nem akarok az év hőse lenni, és nem fogom magam szar anyának érezni, ha a körülmények miatt mégis császározni kell. Megbeszéltem vele, hogy x óra vajúdás illetve a legkisebb gigszer esetén is azonnal műtő... Azt is megbeszéltem vele, hogy ha nem ért egyet a álláspontommal, akkor szóljon, mert akkor keresek olyan orvost, aki az én gondolkodásmódommal egyetért.
Sajnos a családban 3 évvel ezelött ( legközelebbi körben ) halt már meg baba orvosi műhiba miatt. Amikor elmeséltem neki részletesen a sztorit, akkor egyetértett velem, és azt az ígéretet kaptam, hogy minden körülmények között képviselni fogja az elhatározásomat és az érdekeimet.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

a.m.

Mi május 12-n esküdtünk.

Adri

KépKép
druska

Sziasztok!

Druska, bigsister üdv itt. :)

Szeder: ezeket az új mosható nadrágpelenkákat hálistennek vasalni már nem kell :) Öblítőt én nem használok, ecet megy az öblítő helyére, marad a mosószer, az tényleg szennyzi a környezetet. Aztán lehet 2 hónap után én is sikítva váltok eldobható pelenkára :)

Monee: nyugodtan írj a kórház dilemmádról, elhiszem, hogy ez Neked egy nagyon fontos kérdés, nekem is az volt :wink: Csakhát meg van az az előnyöm, hogy pesti vagyok, itt meg ugye elég nagy a választék.

Poci dicséreteket köszönöm, már várom, hogy picit nagyobb és látványosan babás pocak legyen :D

Kép
kistiggrincs

Honey: a Brendonban találtam én is csal elfogadható időpontban Kismama jógát, itt van róla adat ha érdekel. Még nem voltam, de ide fogok járni, reményeim szerint április közepétől :)

http://www.brendon.hu/Mozgas.aspx

Kép
kistiggrincs

Szerintem lesz még idő, amikor visszasírjuk a kispocakos időszakot :lol:

pl. augusztusban a legnagyobb kánikulában.

KépKép
druska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: