A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szosszenet!

Meg azt akartam irni, hogy lehet nem is kell venni, mert akik majd mennek hozzatok babalatogatoba, bizti ilyeneket fognak vinni.

Mi is mindig rugit meg pluss logokat, csorgot, ragokat kaptunk ajandekba.

Igy lehet nem is kell majd vennetek semmit.

Magi
Vendég

szösszenet: a Felicitas csomagot hol sikerült beváltanod? Nekünk is venni kell még vmi logó játékot a picinek, megnyugtatja őket, meg még hiányzik egy jó pár dolog, csak sajnos tényleg az az átkozott pénz...
Mi is az adóvisszatéritésre várunk és akkor irány vásárolni. :)

Edina

Kép
medina83

Magika - Köszi a bíztató szavakat :)

Nici - Jajj .. ez bonyolult story .. lényeg, hogy ez a fix dátum :lol: :lol:

Nah .. és laptetőn vannak a képeim .. fasza :? :?

Kép
szösszenet

sziasztok Lányok!

Olvasom, hogy megveszitek az apás szettet. Az miből áll? Nemcsak egy papucs kell az apáknak a szüléshez:)

Még egy hülye kérdésem lenne.

Én nem tudom milyen a méhösszehúzódás. Az elmúlt 2 hétben voltak fura hirtelen görcseim,de az olyan volt mint a hugyhólyaggörcs.
Szerintetek felfáztam vagy hasonló a méhösszehúzódás?
Ne nevessetek ki kérlek de kérlek nem tudom milyen :(

Kép

Kép
mannogab

Kamilla! Hű de vékony voltál te is! Hát kb. én is ilyen VOLTAM! Reméljük a legjobbakat. Biztos sokat kell tennünk érte!!

Szöszi! Na igen, a képek...... Nekem is ezekről jut eszembe. Nekünk van zenélő körforgónk, de én még szeretnék a rácsra is egy -két plüss nyavalyát aggatni! :lol: Pl. az a "kígyó" alakban tekeredő tök tetszett mindig. Erre a párom is ugyanazt mondja, mint anyukád! Az első időben úgyis csak eszik, meg alszik, nyugadjak már meg, majd közben veszünk. És tudod igazuk van! Szülés után úgyis kapunk pénzt (anyasági + én munkahelyről is kapok valamennyit) csak hát nehéz nem megvenni mindent...! :D [/b]

Kép
gabo001

Lanyok!

Nem er!
Nem er ilyen kepeket feltenni. :wink: :wink: :wink: :wink:

En mar vagy 5 eve nem vagyok ilyen vekony. :oops: :oops: :cry: :cry:

Pedig az uramnak bizti tetszene, na meg en is szeretnek ilyen lenni, de mar szerintem soha nem fog menni. :cry: :cry: :shock: :shock:

Magi
Vendég

Medina - Én a Savoya parkban a Kenguru Goldban váltottam be már hónapokkal ezelőtt.

Magika
- Igazad lehet .. Lehet nem is kellene most erre költeni, főleg, ha nem fér bele .. bőven elég elsz még nekem a szopis melltartó meg ez meg az .. :roll: :roll: :roll:

Nah .. eldugulok egy időre .. mert megint tanítok du. és a leletemért is el kell még mennem :?

Kép
szösszenet

50 nap :) Haladunk-haladunk :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Szosszenet!

Meg annyi, hogy Zolinal egy muanyag csillogo karacsonyfadiszt kotottem a hordozora, mert az szep fenyes csillogos volt es torhetetlen.
Nagyon tetszett neki kesobb.
Zolinal en sem vettem ilyeneket, most meg azert van mert sokat kaptunk ajandekba. En nem nagyon vettem kesobb sem, mert mar amugy is sok volt.

Magi
Vendég

Szösszenet: a Savoya az nekem is jó! Már próbálkoztam egy pár helyen, de sehol se volt. Na majd apával elmegyünk érte.
Jók a képeid! Biztosan hamar visszanyered majd a régi alakod, akár torna nélkül is.

Edina

Kép
medina83

Szössz, ok :) Végülis akkor grat a 2 hét hátralévő időhöz :)
Tök izgi, lassan kapjuk majd Rólatok a híreket :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Medina, én a fehérvári úti Photo hall-ban váltottam be, ha esetleg az közelebb van Neked... :)

nici

Szívesen a táblázatot :)

Szössz: megértelek, hogy nincs semmi ekdved melltartóban aludni, én is utáltam, de úgy tapasztaltam, hogy elkerülhetetlen :cry:

Magika: könnyebb lenne, ha meg tudnánk kérdezni, de még nem beszél csak egy-egy szót mond így marad a találgatás

Sterilizálóból szerintem a Bébé Jou elég jól néz ki, nincs valakinek ilyen? Bár gondolom, működik ez is meg a többi is. Vajon mitől kétfunkciós amire azt írják?
Nekem is csomó minden jut eszembe, hogy kellhet még... Pl. bébiőr is lehet hogy mégiscsak elkélne :( És még az eredeti listáról sincs meg minden... De a fontos dolgok megvannak :)

Kép Kép
celesztina

Helló,
Úgy látom, hogy klarka és magika mellett már egyre többen pályáztok a korábbi szülésre. :lol: :lol: :lol: Nálunk is majd hirtelen beindul a babaeső, mint a márciusiaknál? Ott is csak úgy potyogtak egymás után februárban, márc. elején.
Hát, most már nem mernék fogadásokat kötni. Főleg, hogy látom, Magika is mindent bedob, aztán a babája csak mosolyog rajta. :lol: :lol: :lol:
Sokszor gondolkozom azon, hogy milyen lehet nekik bent a pocakban így a vége felé, mennyire férhetnek el, mennyire kényelmes. De ezek szerint jól érzik magukat, mert nem nagyon sietnek kifelé.
Gumimaci,
A sterilizálásnál én azért írtam a törölgestést, mert amikor mi megcsináltuk és levettük a mikros fedőt, még 2 óra múlva is tök párások voltak az üvegek. Szóval ha a kórházba rohanáskor akarod megcsinálni, nem csak pár perces művelet lesz, mert gondolom nedvesen nem akarod elcsomagolni. A törölgetést meg "szűz" zsebkendővel csináltam, és nem nyúlkáltam bele az üvegekbe, cumikba, kívülről fogtam meg őket és utána megtöröltem. (Bár e utóbbit nem írtad...)
nicci,
jók a képek. helyes a "csajod". és az ágy nagyon tetszik.
nono,
nem lehet elég korán kezdeni... :lol: :lol: :lol: látod a mai világban nem kell 16 éves koráig várni, hogy azt mondja a gyermek, hogy ma nem alszom itthon... :lol: :lol: :lol:
pelus,
kivasaltam, tényleg sokat változott így az állaga. de azért 1-2 puhaságot még kellene szerezni.
kis ruhák,
azok is már nagy részt készen vannak, de én most döbbentem rá, hogy azt hittem, hogy milyen sok van, de közben elég kevés kis méretű ruhája van a bébinknek. szóval apának mondtam, hogy meglátjuk hány cm-rel születik, aztán rohanhat még vásárolni, mert 1-2 naponta mosni...(most látom, hogy amiket vettünk, annak nagy része 3-6-9-12, sőt 18 hónapos gyerekre jó.) játék meg semmi... :cry: :cry: :cry: bár nem hiszem, hogy 1-2 hónapos koráig nagyon hiányolná majd...
UH-k,
gartulálok a jó eredményekhez. majd azért ha megszületnek a babák, nagyon kiváncsi leszek, hogy a "méretek" mennyire stimmelnek.
szöszke,
én nem kérek engedélyt semmilyen időpontra, csak annyit kérek, hogy gyors, kis fájdalmas szülés legyen és, hogy ne a csúcsforgalomba kelljen elindulnunk szülni, mivel akkor 1-1,5 óra az út...de inkább 1,5 :cry: :cry: :cry:
az általad tapasztalt tüneteket én is megéltem este, szerintem ez a szeles idő is tehet róla...
bébink,
nekem is nagyon dugdossa ma a popóját vagy lábát, hogy simogassam. ez nagyon jó... :lol: :lol: :lol: :lol: hát, nekem az utolsó UH-n elmagyarázták, hogy hogyan van bennem a baba, de nem tudok rájönni, hogy mikor mijét érzem...olyan bénának érzem magam, hogy még ezt sem tudom :cry: :cry: :cry: a csuklását elejétől kezdve tök alulról érzem (ebben is tök beállt a napi időpont-rutinja :lol: :lol: :lol: ), ezért gondolom, nem fordult meg...
ja, és egyik nap ahogy feküdtem, láttam, a hasam apró rezdülésein, hogy hogyan ver a szíve. először azt hittem, hogy hülye vagyok, de tényleg az volt :lol: :lol: :lol: tök jó volt!
vizesedés,
bxsszus!keezdőődik, kezdődik, kezdődik,...szóval krumpli zabálás lesz...
vékony lányok,
meg lesztek dorgálva...
1Bambi

Kép
1bambi

Mamik
Nem ér ilyen sexy ladys képeket feltenni.

Én kb. 25 éves koromig voltam ilyen vékony, aztán megismertem páromat, és azóta romlik az átlagom.. :?

Szösz
Ok, majd adom este az infót a szettről.
Zorrónéék meg még lehet, h lakást is vadásznak, remélem sikerrel járnak végre!!

Mannogab
Az apás szettet a kórházban kéne megkérdezned, h oda milyen kell. MErt változó kórházanként. Hol fogsz szülni?
A méhösszehúzódás szerintem olyasmi, mint amikor kúra görcsölünk a havibajnál. Végülis ott is kinyílik vmennyire a méhszáj, h a váladék távozni tudjon!

Forgó bigyók ágy fölé
NEkem még nincs semmi ilyesmim, és nem is nagyon gondoltam erre még. Most a baldachinvason agyalok meg a kisollón, mert ezek még hiányoznak! De szerintem is ráér születés után pár héttel, és okosan ilyet kell kérni többek között majd a látogatóktól!

Mamik
És hogy kell sterilizálni akkor, ha csak simán ki akarom főzni az üvegeket!???
A vizet felforralom és utána teszem bele a cuccost, vagy a cuccossal együtt forralom fel a vizet???

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

nici: köszi, majd valamelyik becélozzuk.

Edina

Kép
medina83

Csinik vagytok csajok és a szülés után szerintem ha elég kittartóak leszünk vissza is nyerhetjük az alakunkat.
A gyerekorvosunk, akit választottunk 5 leánykát szült, és bomba jól néz ki!

A sterilizálóban kiscica igazad van, hogy mellszívót is lehet sterilizálni benne, de én max. folyadékot veszek, vagy főzöm, amit lehet. Remélem nem lesz sok sterilizálásra szükség mert szopizni fog

KépKép
kisfruzsi

Kamilla, Szösszenet: hú, én soha nem néztem ki ilyen jól :cry: De most látom az előnyét: nem lesz olyan nagy kunszt visszafogyni az "eredeti" méretemre. Persze szülés után elsőre is elhatároztam, hogy még vékonyabb is leszek, mint a teherbeesés előtt, aztán... Attól még ezt most is megfogadom

Ami meg a szülés utáni pénzt illeti; mi első időben a bejövő baba utáni pénzt nem is fordítottuk mind a kicsire, mert alig kellett venni valamit neki -pelus, kozmetikumok, de azok is sokáig jók és a patikaiak elég olcsók, így ha ez most is így lesz jut majd még arra ami kell, de úűgyis lesz pár dolog ami útközben derül ki, hogy kell...

No és egy hülye kérdés, de nagyon érdekel, hogy látott-e már valaki közelről olyan brendonos Babafigyelőt? Ez az a könyv-füzet szerúűség ami arra jó, hogy vezetni lehessen a baba dolgait (pisi-kaki, evés, stb). Már mostanában is gondban vagyok, Lau mikor mit csinált ilyesmit, hát még ha kettő lesz és első idő... De arra gondoltam, csinálok egy hasonlót sk, csak hát nem tudom, mi is legyen benne és csak azt találtam meg a neten ilyne infókkal ami 4 hós kortól jó...
Kép Babafigyelő -erről nincs infóm, hogy milyen belül és csak egyszer láttam Brendonban, akkor is fóliázott volt

Kép Kép
celesztina

Szösszenet, Kamilla: nagyon csinosak vagytok. Én meg sem nézem a terhesség előtti képeket, nehogy elkeseredjek. Azért az a +14 kg nem semmi, amit magamraszedtem! És sajna nem csak pocira ment, hanem popsira is! :( De amilyen keményen bírtam előtte tornázni (kivéve, mikor már szerettem volna teherbeesni, mert akkor alig tornáztam), gondolom, most se lesz nagy dolog a torna.
Hú, az én babóm az előbb olyanokat rúgott, hogy hihetetlen, azelőtt meg csuklott kb. félóráig. De jó lenne látni, mit művel olyankor. Az UH-on elcsüngnék napokig. Pl. a múltkorin láttam, ahogy nyújtogatja a nyelvét. A doki röhögött, hogy biztos őrá nyújtja ki, mert nem tetszik neki... :lol:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

szerintem teljesen mindegy, mert a 100 fokos víz sterilizálja tulajdonképpen a cuccokat.

KépKép
kisfruzsi

Egyébként én sem vettem még cumit és sterilizálót sem, majd tejgyűjtő tasakot szerzek be, mert én is szoptatni akarok. Ha meg majd nem megy a szoptatás mégsem, akkor esetleg beszerzem, amit kell. De tudom, hogy menni fog, úgyhogy nem parázok most ezen.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Celesztina: Hasznos ez a babafigyelő-füzetecske, én is szeretnék valami hasonlót beszerezni. Olyan jó lehet aztán visszaolvasni és követni, hogy mikor mit csinált először (pl. mikor fordult a hasára), stb., ha ez az, amire gondolsz.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Fruzsi
Lehet Neked van igazad, és nem most kell ezzel foglalkozni, hanem megvárni, h mennyi tejem lesz..
Addig meg kifőzöm, amim van és jól elzárom őket tiszta zacsiba!

Celesztina
Én még sosem láttam még az áruházban sem ezt a füzetet! NEm is tudtam, h ilyet is árulnak. De biztos a baba adatai meg, h mikor mit csinált van benne, mint egy átlagos könyvben.. :shock:

Rugdosás
MAszat ma is úgy gondolja, h a lábija a bordám alatt van a legjobb helyen. Olyan dudor van ott, és a popója is ki van teljesen nyomva, így megint ferde az egész pocim :lol: :lol: :lol: .

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Sziasztok!

Geni, Ágnes! Szépen fejlődnek a babók. :)

Melinda! Nekem december óta van nyitva a külső méhszájam 1 ujjnyira. Azóta pihenésre ítéltek és semmit sem csinálhatok itthon. Próbáltam mindent betartani, és azóta több kontroll is volt, és nem nyíltam tovább. Hasonlóan éreztem, mint te, hogy még annyi mindent meg kell csinálni, szinte semmit nem vettünk még meg a babának. Néha elmentem a párommal vásárolni és nem lett semmi bajom. Február végén egy hétvégén jól kijárkáltam magam. 2 napig csak babaholmikat hajkurásztunk. Annak az lett az eredménye, hogy bedagadt a lábam, vizesedni kezdtem. De az is elmúlt pár nap alatt és a múlthéten volt utoljára vizsgálat, nem nyíltam tovább.
Szóval, szerintem pihenj sokat, a házimunkát hanyagold, de ha egy héten egy nap elmész 1-2 órát vásárolni, szerintem nem lesz belőle baj. Persze ha a belső méhszájad nyitott, akkor az veszélyesebb.

Medina! Szófogadó a kis bébi! :D

Kisscica! Nekem a 140 fölötti vérnyomásra mondták, hogy magas. Ezen ne idegeskedj.

Kamilla! Először nagyon meglepődtem a „pocaktalan” képen. :D De aztán elolvastam a szöveget is. :D Kívánom, hogy teljesüljön a vágyad.

Szösszenet! Te is nagyon vékony voltál.

Szia Bambi! Erre tényleg nem gondoltam, hogy nem lesz idő a száradást várni. Akkor szerintem hamarabb fogok sterilizálni és úgy pakolom be a táskába. Lehet, hogy ettől a héttől kezdve majd hetente sterilizálok, szárítok és csomagolok. :D:D:D

Celesztina! Én majd babanaplót akarok venni. Abba minden adatot beírhatok a babáról. Bár ez szerintem nem az, amire te gondoltál, mert ebbe a nagyobb dolgok és események kerülnek be és a napi dolgok.

Gratulálok a hétfordulósoknak!

Voltam ma a terhesgondozóban, mivel első voltam megúsztam 2,5 óra várakozással.
A vérnyomásom már normális, 115/70, de azért hetente méressem. :evil:
A súlyom: ha a múlthetihez nézem, akkor +1,2 kg, ha a két és fél hetihez, akkor 0,5 kg. Ezért most nem csesztek le, de továbbra is diéta. Mondtam jó, de alíg vártam, hogy hazajöjjek és egyek egy kis szalonnát. :oops: :D :lol: Nagyon megkívántam. :roll: :oops: :D
Április 1-én kezdem az nst-t. És a gondozóba már nem akarok visszamenni, 2 hét múlva akarnak látni, de nem megyek. Kiadták az igazolást, megvan az apás szett és a dokimmal hetente találkám lesz, akkor minek dekkolni ott 3 órát?!

Picit elfáradtunk, így most lepihenek egy kicsit, de majd du. még jelentkezem.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nekem van egy bébifigyelő könyvem. Úgy hívják, hogy kockás spirálfüzet, de egyelőre még üres.

Kép

Kép
kamilla306

Na, akkor azok megnyugtatására, akiket félrevezettem az előző képemmel jöjjön egy kevésbé szexuális friss kép.

Kép

Remélem azért nem nyerem el a mai napi "kinyírtam a topikot" címet.

Kép

Kép
kamilla306

Bolygó: nem teljesen, ez inkább arról szól, hogy mennyit evett adott nap, megpróbálok a gyerekfigyelőből beszúrni két oldalt (erről találtam a neten képet). Olyan napló-félét, amibe azt lehet ínri, hogy mikor fordul hasra meg ilyesmit már kaptunk Lauránál ajándékba, többet is, mint kellett, így maradt még :D Kép Kép
Hát, nem tudom, mennyire olvasható :(

Kép Kép
celesztina

Kamilla - Szerintem nagyon csinos vagy :)
Csak a pocid óriási .. dehát érthető, ti 3in1 vagytok :lol:

Én már nem fotózkodom .. :lol: :lol: :lol:
Talán a szülés előtt közvetlenül 1-1-et csinálok még :D
Anikó szuper képei maradnak meg az emlékezetemben ..
Jah, és tök elkenődtem a régi képek nézegetésekor .. úgyhogy ilyet többet nem csinálok ... :( :( :evil: :evil:

Kép
szösszenet

[quote="kamilla306"]N írta:kamilla306ekem van egy bébifigyelő könyvem. Úgy hívják, hogy kockás spirálfüzet, de egyelőre még üres.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A legjobb :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Kamilla, a pocidon kívül pontosan ugyanúgy nézel ki, mint azelőtt!

KépKép
kisfruzsi

Kamilla: :lol: ja, jó a spirálfüzet :lol:
Nekem is az lesz majd, csak szeretném előre beírkálni, hogy mit is írjak oda? Lauránál csak azt írtam, mennyit evett, azt is csak eleinte. De most kettőnél kell figyelni, hogy eleget egyenek (persze Launál már nem mérem, de rossz evő) meg hogy kakilt-e... :roll: És megírnám előre, és akkor a nagyi si tudná vezetni amíg nem vagyok itthon (nem szeretnék arra hazajönni, hogy á, nem tudom, nem néztem, nem emlékszem, aztán aggódhatok..)
lehet, kicsit túlbonyolítom, de szeretek mindenre előre felkészülni és az általában meg is nyugtat, ha úgy érzem, sikerült is valamennyire

Kép Kép
celesztina

Celesztina - Megértelek, én is ilyen vagyok :)
Ha pénteken megyünk vásárolni, nézek az Elefániban ilyen füzetet, hátha van jó áron .. ;)
Ha te is így túlbonyolítod, mit szóljunk mi, első babások :lol: :lol: :D
Én még a füzet gondolatáig sem jutottam el (és 2 hét múlva itt a lányom :D) .. pedig kelleni fog, tuti :)

Kép
szösszenet

Szösszenet: örülök, hogy megértesz :wink:
Azért elsőnél sok mindenre nem gondoltam, aztán menet közben derült ki, hogy kell... De akkor még volt rá időm, most nem hiszem, hogy lesz.
Köszönöm, ha nézel ilyen füzetet! :D

Kép Kép
celesztina

Még nem olvastam vissza, mert teljesen ledöbbentem, hogy mennyi emberrel egyre jár az agyunk.
Én pont éjjel gondolkoztam azon, hogy tök jók a várandós naplók, csak azt sajnálom, hogy amikor én lettem terhes alig volt még 1-2 féle a piacon. És azóta nagyon tuti jó, új kiadványokat, naplókat láttam.
Szeretnék én is venni olyant, ami a baba megszületése utáni időkre vonatkozik, de "hót bénákat" láttam. Tudom, lehetne írni egy sima hat. naptárba is, de a saját naplómban is elég sok hét üres marad, mert mindig csak tolom. Aztán egyszerre 1 hetet megírni...és persze már nem a friss benyomások rögzülnek, meg el is felejtődnek.
Szóval l. sz. segítsetek, Ti milyen ilyen napló kiadványokat látattok a születés utánra? Mert amit én láttam (bele lehet ragasztani hajat, stb-t) az elég béna...

emi, még mindig nem olvastad ki?????? :lol: :lol: :lol: (nekem anno a könyv után a filmben a "szívtipró" akkora csalódás volt kinézetre.)
én most azt a kismamák a pácban (vagy mi a címe) kezdtem el olvasni. jó kis ponyva, hihihihi

és valaki elkezdte már a masszirgát?

Na jó, olvasok tovább, hátha már azóta ezek is megválaszolásra kerültek...

1Bambi

Kép
1bambi

Celesztina: Köszi a képet, így már értem, miről szól ez a kis füzet. Azt hiszem, én is beszerzek egy spirálfüzetet erre a célra, én amúgyis nagyon aggódós vagyok...

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

1Bambi: Én elolvastam a masszírgát, de nem nyerte el a tetszésem, úgyhogy marad inkább a vágás... Nem volt szimpi a tágítós rész. Brrr. :?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Bambi: mi Lauránál is azt használtuk, amit ajándékba kaptunk, tesónál majd azt ami maradt, de vezettem külön is egy füzetet olyan dolgokra, amik nem fértek el a naplóban. Most is terveztem egy külön füzet vezetését, ahova beragasztom pl. a horoszkópját, első levelét, stb meg akkor lesz még ez:
Kép
Ezért én még nem néztem külön ilyesmit, bár egyet óhatatlnaul is láttam: ez Anne Geddes féle, baromi drága, de nagyon jól néz ki (szerintem). Kép

Kép Kép
celesztina

Ja, és azt nem írtam, hogy a Geddes-félét majd megpróbálom babavizit-ajándéknak kérni valakitől... hátha

Kép Kép
celesztina

celesztina,
Én megkaptam az A. Geddes várandós időre való naplóját.
Hááááááát, nem nyerte el a tetszésemet, tovább ajándékozásra vár a polcon...
Mármint külsőleg szép, de tartalmilag...
És kva drága...
Nekem ami van pocakosnapló, azt azért szeretem, mert minden hétről van 1-2 mondat...(mekkora, milye fejlődik, stb. a baba)
de azóta jobbakat is láttam már...

Kép
1bambi

Bambi,
Ezt még nem. A filmet láttam egy csomószor, de szerencsére már nem igazán emlékszem rá. (Csak a végére :roll: )
De már a 700. oldalnál járok, úgyhogy hétvégére túl leszek rajta. Mindig is úgy terveztem, hogy ha abba kell hagynom a munkát egy időre, akkor fogom elővenni.

Én már most vezetek pocakos naplót... Minden UH-ról bele szoktam ragasztani a kapott képet és magamról (ill. a pociról) is egy fotót. Ha megszületik Lili, akkor is folytatni szeretném, de még én sem találtam olyan naplót, ami igazán elnyerte volna a tetszésemet.

Szöszke, Kamilla, Nici
nagyon jók a képek :)

Látom még mindenki egyben van. Remek :)

Kép
emi29

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, "már nagy a pocakom" - kiírta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pont pedig tegnap mondtam a páromnak, hogy milyen régóta terhes vagyok...Hogy azért hosszú idő ez.
Most meg azt nézem, hogy milyen hamar elment az idő, milyen sóvárogva vártam az elején, hogy a teknősöm már ilyen hátul legyen... :lol: :lol: és megjelenjen a nagy pocak felirat
1Bambi (35+5)

Kép
1bambi

Bambi,
te is a kilencedik hónapba léptél :) :)
Már csak egy hónapod van hátra a szülésig :) :)

Kép
emi29

Szösszenet na én is egy kicsit megijedtem. Pont ilyesmiket éreztem. Nyillalt a hüvelyem, vagy hólyagom, hát nem sikerült eldönteni, hogy mim. :roll: Aztán a derekam fáj, és az alhasam. Mindez ma délelőtt, de elég rosszul is ébredtem. Feküdtem, olvastam. Babuci kitaposta minden oldalam. Na akkor felkeltem, főztem és most OK. Ez még nem lehet az, mondtam magamnak. Még maradnia kell. Dokim Tunéziában.

Kiscica
ki mondta, hogy a 130/80 magas? A normál érték 135/85. A tied jó. Én magas vérnyomásos voltam a baba előttig, most Ok vagyok.
Ha megkérdezted a Nagykörösi utat, írd meg légyszí!

Mannogab kórháza válogatja. A Szent Imrében kell komplett. Nálunk a délpestiben csak a látogató köpeny a kötelező. Meg egy még nem használt papucsot kell vinni. Kérdezd meg nálatok mi a kötelező. (ha van ilyen)

Celesztina ezen nincsen semmi túlbonyolítás. A nagyiknak nem biztos, hogy minden az eszébe jut. Csináld csak!

Bambi mi tegnap óta olajozunk. De nekem a szülésznőm azt mondta (adott olajat is) , hogy 2 csepp a gátra. És csak kívülről. Tágítani nem kell, mert az az ő dolga. Úgyhogy csak a párom besimitja a cseppeket, és kész. Ez a "házilag" tágítás elég borzalmasan hangzik.
Mindenki másképp csinálja, kíváncsi vagyok mások hogy vélekednek.

Kép
téjé

Bambi: igazad van, az a várandósnapló nekem is megvan, még az első várandósságom alatt kértem párom,ha jön a tesó ilyet vegyünk, aztán... Szerencsére közben volt a névnapom és arra megkaptam az "Az a 9 hónap" vagy mi nevűú várandósnaplót, ami sokkal jobb (pl. itt is van lista, hogy mit vigyen az ember a kórházba,stb). Szóval lehet, hogy igazad van és csak a fotók miatt olyan drága a Geddes...Gratula a 9. hóhoz!!! :D

Kép Kép
celesztina

Téjé: Én is a "házilag" tágítás miatt inkább lemondok a gátvédelemről. De ha a kenés is elég, akkor talán. Majd megkérdezem a szülésznőt vagy orvost, az ő véleményük is számít.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

bolygó így van, kérdezd meg őket! Nekem azért is mondta, mert előttem egy kismamája így szült, és nagyon szépen tágult tőle. Én bizakodó vagyok, hiszen nem biztos, hogy az egyiknek segít, az a másiknak is. Sajnos a homeos bogyókról le kell mondanom a cukrom miatt, de a málnalevél teát iszom.

Kép
téjé

Nekem a Simó Tímea féle Pocakosnapló van meg, oda szoktam ragasztani az Uh-os képeket, és ki is töltöm a megfelelő résznél. Csak kár, hogy nekem nem minden Uh-kép van meg, mert nálunk pl. a 23 és 32 hét között nem volt Uh. :( De azért már most jóérzés visszanézegetni az első hónapokat. :) Hát még később... Itt is van kórházi lista és hetente készült Uh-képek, és tanácsok, fejlődéskövető stb.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Téjé: A málnalevélteát hanyadik héttől lehet inni?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

No reggel óta annyi minden történ h megint jegyzetelek!

Csak egy kérdés! Miért kell bántani és beszólogatni egy 34 hetes kismamának???? Miért kell velem gonoszkodni, mikor meg sem szólalok és soha nem kötök bele senkibe pláne nem család-tagba?? Mi a jó abban ha beállítnak mint egy utolsó aljas szemét embert?? Nincs jobb dolga az illetőnek csak azt tudom mondani………utálom..…első fázisban elszáll az agyam, de kussolok, mert tudom h a gyerekemet szereti az illető és a gyereknek is az a jó ha minél többen szeretik ( azt hiszem ez az önzetlen anyai szeretet) második fázisban meg bőgök…………aztán pár nap és túlteszem rajta magam……
Nem panaszkodom mert elbőgöm magam és nem akarom h a kiscsajom így lásson…..

bolygó! Szerintem nem lesz nehézebb 2 gyerekkel. Nekem biztosan nem. A pocaklakóm nagyon nyugodta a hasamban , szerintem megtartja ezt a hozzáállását akkor is ha kijön és én annyira de annyira stresszes voltam Szonjánál h nem is tudtam sokmindent élvezni mert úgy görcsöltem h minden okés legyen. Mostmár van rutinom és kellő önbizalmam ahhoz h az okoskodókat elhajtsam.

emma! sokmindent vettél! Szerintem akkor nekünk egyforma szopis melltartónk van, mert én is Anitát vettem és egy rózsaszínt meg egy szilikonpántosat. A hasszorító nekem nagyon sokat segített. Nem tudom milyen lett volna ugyan nélküle…
Azt hittem neked maradt a 2 (remélem nem tévedek) gyerek után fürdető kád meg sterilizáló…
Nekem maradt csak az Avent fejőm ment gallyra. A kád is megmaradt. De a rucik nem mert mind rózsaszín.

celesztina! nem volt nehéz h Szonja ilyen gyorsan elindult, mert nekem ő az első babám és nem tudom milyen lehet ha nem ilyen egy gyerek. Szonja abszolút nem alvós, nem evős de rohanós típusú. Úhogy ha a következő is ilyen akkor már tudom mire számíthatok, ha meg nem akkor egyszerűbb lesz az tuti. Hááát..ha neked 2 kisgyerek mellett még marad bármit is írogatni nem rossz ötlet……de szerintem nem fogod elfelejteni ha hangosan üvölt 3 óránként h megetesd!

magika!
Az a baj azzal h megkérdezzük mit hozzon a kistesó, hogy nálunk még 1-2 hét alatt is tud változni a sláger. Mi kisbicajra gondoltunk….erre anyósék vettek neki húsvétra, pedig külön kértük h azt NE vegyenek……no comment! Csakhogy tőlük kaphasson minden menő holmit a gyerek…..így most apával már 3 napja törjük a fejünket h mi legyen ami érdekes és nagy dolog és sokat lehet majd használni és tartós és a tesó hozza….de ezek után nincs ötletünk….

kamilla! szösszenet! hűhaa, nagyon soványok voltatok……..én is voltam ilyen Szonja előtt…..aztán 3 kg plussz maradt rajtam, ami 57 kg –t jelentett a 165 cm.hez. ez nem vészes, de sajna a hasam hiába tornáztam nem lett feszes csak ha úgy állok mint aki karót nyelt. És nem lett a cickóm sem szép.

mannogab! Ez a felfázós-fájás nekem is volt soxor…de nem dáztam fel doki szerint és nem is szülési fájás. Ha megtudod mi is ez szólj nekem is kérlek mert nálam is soxor van.

gyerekjátékok! Ne nagyon törjétek magatok ha a picúrnak vesztek valamit…annál nagyobb kincs mint egy sima műanyag doboz, amibe ki be lehet néhány ruhacsipeszt nincs, hasonló sláges az üres műanyag palack és a távirányító……
Vendég

Én nagyon vártam, hogy elkezdhessük a gátmasszirgát a férjecskémmel, (én perverz nőszemély), aztán végül kiderült, hogy császár lesz, úgyhogy le kell mondanom még erről is.
Karácsony óta szextilalom van nálunk, úgyhogy irigylek mindenkit akinek még kijut az efajta örömökből.

Kép

Kép
kamilla306

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: