A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Melinda: május 11-re vagyok kiírva -és Te?

Nono: hát, azért nekem könnyebbnek tűnik az, amikor még nem beszél csak a földre veti magát és bömböl, de lehet, egy év múlva már máshogy fogom látni :wink:
Hát, egyszer tuti kinövi, de addig is...
Néha azért segít: előbb szabadulunk pár helyről: így úsztuk meg a lépcsőházban lakó bőbeszédű nénit pár mondat után, egyszer előbb kihozták a kaját egy étteremben (nem sűrűn próbálkozunk azért vele étterembe menni), postán előbbre engedtek. Engem már annyira nem zavar sokszor, de látom a többieken, hogy nincsenek hozzászokva...

Kép Kép
celesztina

Sziasztok!

Na visszaolvastam, sikerült.
Sajna én is olyan vagyok aki szeret csak olvasni és ritkán írni.... :oops:

Látszik is mikortól vagyok Babaneten és mennyi a hozzászólásom.
hmmm.

Na rólunk, elég kalandos volt a hetünk.
Danim kedden judó edzésen meghúzta a nyakát (nekiesett 1 másik fiú, előrebillent a feje) fájt a feje, kb. 1 óra múlva olyan aluszékony lett + utána még hányt is.
Na írány ügyelet, aztán sebészet .. még ott voltak , de nem sokat csínáltak, mert ha hányt a gyerek akkor János kórház.
Na kocsikázzunk be a kórházba ( apa ott várt ránk)
Mire beértünk már kutya baja nem volt a gyereknek. Megnézték. Minden oké, bitzos volt 1 kisebb agyrázkódása. :cry:

Bezzeg ekkor Jázmin jelzett unja már, hogy nem vele foglalkozunk este 9 körül, tekeredett, mocorgott ezerre. A hasam + keményedett..... de túl éltük , haza étünk... :roll:

Másnap itthon tartottam megfigyelésen... estére tiszta láz lett azóta köhög, tüsszög, de lázas már nem volt.
Szóval van aki szórakoztasson még 1 hétig. :?

Na ilyen kis apróságok történnek velünk így a 6. életév betöltése után..... Irigykedjetek csak..... :wink:

Mellinda üdv!

na egyenlőre ennyi.

KépKép
Kép
xsara
Érd

Csúnya beszéd... nálunk az vált be ,hogy azzal fenyegettem a Danit kimosom a száját szappanal. Vízzel meg is tettem.
Segített...

KépKép
Kép
xsara
Érd

Xsara: milyen jó ötlet a csúnya beszéd ellen! Ha kell, majd kipróbálom :lol: (persze nem szappannal)
Jobbulást Daninak!
Hú, jól megijedhettél! Szegény, akkor talán csak a vírus/baci miatt aludt hányt vagy tutira enyhe agyrázkódása volt?
Milyen szép név is a Jázmin :) nálunk is majdnem ez lett a tesó neve.
(amúgy a nagy most alszik, mert kimaradt a du-i szundi és párom olyan filmet néz a tv-ben amit én fejből fújok, így unatkozom, ezért szövegelek annyit :? remélem, nem túl uncsi)

Kép Kép
celesztina

hmmm...xsara! nem túl humánus de sokkal jobb mint a pofon...szerinted egy két és fél éves megértené ha ezt tenném vele???
Vendég

celesztina! sokkal könnyebb h nem beszél és csak hisztizik azt nem tagadom, de kinövik. A csúnya beszéd addig nem olyan gáz míg csak a csúnya vagy kifejezést használja de attól tartok h ez csak a kezdet és jobb lenne megelőzni h ne beszéljen már most sem így...mertha tényleg gázosabb szavakat használ majd akkor égek mint a tisztitótűz......
De ez a vizes dolog nem is rossz...remélem nem kerül rá sor...
Vendég

Sziasztok Lányok :)

Köszi a barátnőm nevében a jó kívánságokat :)
(A lányát Kírának hívják :))

Én nem azért vagyok eltűnve, mert rossz érzéseim lennének a fórummal kapcsolatban .. :) olvasok, ha vagyok .. csak nagyon-nagyon közel az április 2. és most behavazódtunk csöppet :D
Be kell még ezt-azt fejeznünk .. ;)

Ma családoztunk, Anyummal tetra pelusokat vágtunk picire, 1 nagyot 4 felé .. büfiztetéshez, meg törléshez :D :)

Holnap mennem kell vérvételre .. jajj .. annyira utálok éhgyomorra elindulni bárhova is ..
Szédelgek össze-vissza .. miért kell a 37. hétben már ilyesmire járni?? :shock: :shock: A párom nem tud elkísérni .. így aztán baromi nyugodtan vágok neki ..
Ma nem is éjjeli baglyoskodunk, megpróbálok hamarabb lefeküdni :) ;)

Még azért visszaolvasgatok :)

Kép
szösszenet

Szösszenet!

Melyik az az üzlet ahol vásárolgattatok jó áron?
Ahol a babakocsit is vettétek?

KépKép
Kép
xsara
Érd

Ez az:
www.babaholmiolcson.hu

Illetve én még itt a Kosztolányin (Bocskai út) is vettem sok cuccot:
http://www.elefanibababolt.echt.hu/

Kép
szösszenet

Tényleg szép nagy babák vannak a márciusi topic-babák között :D :D
Nagyon sok 4kg felett született :shock: :D :D

Viszont ez a sima és császár szülés arány nekem érthetetlen .. még mindig fele-fele ... 15 sima és 13 császár ..
Mi lehet ennek az oka?
A frontok?

Nálunk ahogy nézem nagyon kevesen készülünk császárra .. remélem mindenkinek úgy alakul majd, ahogyan elképzelte :)

Én most kaptam fotókat barátnőm pár perces kislányáról, aki gyönyörű szépséges :)
Annyira várom én is a találkozást .. :)
Már csak 17 nap .. vágom a centit :)

Kép
szösszenet

Na sikerült visszaolvasni:
Be-be nagyon szépek voltatok Sok Boldogságot!
Jessát én is vettem de most nem tudom mekkora mert valahova elraktam,viszont Tena lady extrát nem találtam se a Dm-ben se a Rossmannban.Csak sima Tena volt sima mensihez szárny nélkül én meg azt utálom mert össze-vissza gyűrődik.Ja és semmilyen hálós-nem hálós betéthez való bugyit nem találtam.
Kiscica nagyon szép a babód!
Mi holnapután megyünk uh-ra már nagyon várjuk mert dec. elején láttuk őt utoljára.
Én is rosszul alszom mostanában.Mindig arra ébredek h fáj a combcsontom át kell fordulni,de
azis kb.3percbe telik.Du. pihizek mert fáradt vagyok este megint nehéz elaludni.Erre anyós:kezdd el szoktatni az éjszakai alváshoz.Mondom ő rugdos azért nem alszunk mit csináljak verjem meg?Amúgy se fog az első időben átaludni egy egész éjszakát.De sztem az lesz h azért mert mikor terhes voltam nem aludtam éjjel.100%-ig biztos h ez lesz mondva ha meglesz a picúr.Előre tudom h anyós kihozza majd belőlem a gyilkost,fogadok h a tejem is miatta fog elapadni ha lesz egyáltalán.

Hsz-ek:ne haragudjatok de kár ezen agyalni mi lesz szüléskor,csak ott fog kiderülni nem tudjuk megszervezni.Az meg a másik h van aki még nem szült tehát hiába képzeljük el majd ott derül ki és sztem teljesen más lesz mint amire készülünk.Aki meg már szült az is mondhat bármit mert 2egyforma szülés nincs.Amikor látogatni mentünk jött egy kismam és épp azt ecsetelte h 3-4 gyereket (nem emlékszem mennyi volt pontosan)megszült simán ebbe amit most szült meg majdnem belehalt mert voltak komplikációk.Tehát ne vegyük készpénznek ami itt leíródik.
De télleg ne haragudjatok meg a véleményemért.
Felsoa ne aggódj ezeket a jóindulatú beszólásokat én is mindig megkapom.
Szössz gratulálok a barátnőnek!Ne aggódj észre sem veszed és lemegy az a 17nap.
Vendég

Csajok .. elsősorban már gyakorlott Anyucik! (de többiek véleménye is érdekel!)
Nálatok a hazamenetel után mennyivel mehettek a rokonok meglátogatni a babát?
És mikor engedtétek, hogy megfogják?
Nálunk előkerült ez a téma .. nem mondom, mennyire különbözőek a vélemények ..
Nekem is van egy elképzelésem, és mivel a párom rám bízta ennek eldöntését, meghallgatnék 1-2 véleményt :)
(ugyanis nekem is ezer dologban segített már a topic .. minél több megvilágítás, annál jobb :))

Kép
szösszenet

Jó reggelt! Sziasztok!

Nono: igazad van, elejét kell venni nehogy valami pikánsabbat mondjon legközelebb! Ugyanakkor pont azért csinálja, mert őt zavarja valami, hatni akar Rád és látja, hogy ez Téged zavar, tehát elérte a célját, nem? Persze innen könnyű "okoskodni" :?

Szösszenet: jó kérdés az újszülött-látogatás, mi is pon tegnap beszéltünk erről párommal. Szerintem sokban függ attól, hogy vagytok-lesztek a szülés után, mennyire visel meg, fáraszt ki, ezeket előre nem lehet tudni.
Mi elsőre nagyon jól voltunk, semmi gond nem volt és akkor (még) fáradt sem voltam, április 2-án mehettünk haza :D és 6-án jöttek anyósomék meg a nagybácsiék egyszerre, voltunk vagy hatan. Akkor meg is foghatták -mázli, hogy ez tavasz és akkor már nem volt semmi vírus/baci, jó idő volt már. (Aztán 7-én a leendő keresztpapija jött Launak, 8-án meg egy távolabbi rokon, így jó sokan látták rövid időn belül)
Most mi abban maradtunk párommal, hogy a szüléstől és a kórházban töltött időtől függ, akkor tudom csak megmondani, de ha minden rendben lesz, akkor pár nap elég lesz szerintem itthon a felkészüléshez a vendégekre.
(bocsi, ha túl bőbeszédűen fejtettem ki)

Kép Kép
celesztina

Celesztina - Nagyon köszi a választ :) Nem voltál hosszú :) pont ennek örülünk (szerintem mindenki), ha érthetően le van írva a tapasztalat ;)
(ezért nem is értem miért szabadkozik mindenki a hosszú hozzászólások miatt .. elvégre azért kérdezünk, hogy válaszokat olvassunk ;))

Túléltem a vérvételt ..
Erőteljesen agyalok azon, hogy visszafekszem aludni .. ugyanis 2-ig ébren voltam, és 6-kor keltem .. közben 3-szor voltam pisilni .. Nem mondom, hogy kipihent lennék :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Szösszenet: azta, hamar visszaértél a vérvételről! Jó pihizést még vagy alvást!

Kép Kép
celesztina

Nahát de meglepődtem hogy ilyen korán írtál, Szössz. :) Tegnap este még képben voltam ezt hiszem, de aztán vendégeink jöttek, úgyhogy megpróbálok most megint visszolvasni. Sok időm nincs, megyek ma be a céghez, utoljára, de már nm dolgozni :D

Kép Kép
szõlõ

Jó reggelt :D

Vagyok én is,de csak olvasóban,mert mire ideérek,a téma már lecsontozva.

Tegnap kellett volna összeszerelnünk a kiságyat,de váratlan vendégek jöttek,így halasztottuk péntekre.
Már annyira várom,hogy készen legyen,és hogy gyönyörködhessek benne.......
Pedig már a gépet is feltöltöttem,hogy fotózzak.De ami késik,nem múlik :D :D :D

Később még benézek,most megyek sétálni,mert hétágra süt a nap.... :D

Kép
szibi

Jaj de örülök hogy felvetetted ezt a látogatás-kérdést.....

nekem mondjuk Anyu jön, mikor hazajövünk a kórházból. Én baromira szeretném ha az első héten nem jönne ide senki más, de tudom hogy ez nem megoldható, mindenesetre azt megpróbálom elérnihogy max Anyósék jöjjenek. De attól is fázom előre, mikor a kis rózsaszín, babaillatú gyönyörű babónkat Anyós megfogja a bagós kezével ááááá :cry: Nem tudom hogy venné ki magát ha elzavarnám az anyósomat kezet mosni, bár nekem tök evidens hogy úgy fogok meg egy babát, de tudom hogy neki nem, erről már meséltem mennyire tiszta emberek......

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok
Megvagyunk még... :)

Teszek alkalomadtán képet is ma kellett volna fotózni... Áronom kicsit beteg hajnali kettőtől három négyig egyhuzamban köhög... :(

Andor jól van sokat mocizik.

Lakás alakulgat... kijelentettem, hogy két hét múlva költözünk ha törik ha szakad :roll: :shock: szükségem van arra, hogy tudjam hova viszem haza a gyereket, és ha lehet még a dobozokból is ki tudjunk pakolni mielőtt hazaérünk a kórházból!

A jövő hét végét alig várom! nyuszifészkeket fogok építeni após kertjébe Áronomnak, egy éve még nem élvezte volna, de most nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit szól hozzá! :)

Tegnap megkereszteltük negyedik keresztgyerekünket! Hihetetlen mekkora a kiskölök... nov 9.-én született és már nyolc és fél kiló!!!! akkora pelust hord mint Áron meg mint a három éves bátyusa! :shock: :roll: :lol: :lol: :lol:

Szöszi
Én elég bátor vagyok ilyen téren, a kórházban is szívesen láttam a látogatókat, kezükbe is nyomtam a kölkecet! Egyedül az zavart ha gyerekek kézmosás nélkül az arcát kezdték tapizni és a mamájuk sem szólt rájuk... most nagyobb anyatigris leszek ha ilyen előfordulni látszana! :)
Megmosatom a kezeket fertőtlenítős szapannal és ha nem beteg az illető szívesen a kezébe adom, de ez nekem nem okoz semmiféle lelki megrázkódtatást... ha te úgy érzed, hogy ezt nem szívesen tennéd akkor ne tedd! Várd meg amíg lélekben is kész vagy rá! az a fontos hogy te jól érezd magad adott helyzetben mert azt a baba is megérzi.
De szerintem számít ha bátran odaengedjük másoknak valahogy ő is bátrabb nyíltabb lesz... sógornőm az első gyerekét majdnem féléves koráig nem szívesen adta ki a kezéből és nagyon anyás lett, Áronom egészen más.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szőlő
Én a helyedben azt tenném, hogy a mosdóba bekészítenék egy fertőtlenítős kézmosót és mosolyogva azzal nyitnám az ajtót, hogy aki babázni akar mossa meg a kezét! Ezen nem sértődhet meg senki! Vagy kérd meg párod hátha ő bátrabb az anyukájával.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szösszenet!
Nálunk is siserehad volt amikor megszületett Szonja. Már a kórházban is, mert ugye a bababarát kórház az nem mamabarát, így mindenki bejöhetett. Naná h apukám és anyukám bejött és már másnap megfogták, anyósom is bejött és apósom ők is megfogták, aztán férjem nagyszülei is meglátogattak és ők is megfogták meg a gyerek keresztanyja és annak a barátja és az öcsém is. De mivel aludni úgysem lehetett ennyi látogatótól, mert naná h nem csak nálam voltak enniyen így tök mindegy volt h vannak vagy sem.
Engem nem a látogatók tömege viselt meg, hanem maga s zülés és az hogy apa sem tudott rám figyelni mert a saját nyomorával volt elfgolalva.....szval én saját felelősségre önként távoztam 2 nap után mert ez a baba-mama szoba 600 látogatóval iszonyat gáz volt, ja és mivel a kölköt sem lehetett leadni mert 2 óra múlva már hozta is vissza a nővérke......
Hát boritékolhattam már előre a bőgést és a depit.

Hacsak nem lesz csaszi v valami gond és megint tömegnyomor lesz akkor megint lelépek előbb. Kivéve ha kapok külön szobát mert akkor kihúzom a 4 napot. Ha nem kapok és csaszi lenne a vége....hűhaa, bele sem merek gondolni........a gyereket nem lehet leadni...a szoba tele-lesz, belőlem lógni fognak a csövek..(katéter)......hát én parázok rendesen.

Dehát ez a Szt István és te nem ott szülsz.

Amúgy csak a dokim miatt szülök itt mert őt nagyon szeretem és bízom benne de a kórházról nincsenek jó véleményeim.

Amúgy nem kap el semmit a pici a látogatóktól (kivéve ha betegek) mert a te véred kering benne amiben azért jócskán vannak ellenanyagok és amikor ezek kiürülnek akkora már lesz sok tejci így ettől nem féltem h beteg lesz.

Kezet kellett mindenkinek mosni és pelusra tehetette vállára a babát...és ennyi volt az óvintézkedés...plusz a betegek nem jöhettek.

Bár az anyaoroszlán énem azért működött és nem vettem jó néven h mindenki az én babámat lesegeti és fogdossa dehát nem lehet eltiltani mást sem a babától. Végtére neki is jó ha sokan szeretik...na nem mintha ezt érezné így az elején.

No de ez az én élményem. Most sem zárok ki senkit, aki akar az jöhet látogatóba, kivéve ha beteg. Ill. ha valami nagyon gázos nem lesz velünk, pl a szülés miatt v annyira lemerülök. De anyós-após. a szüleim és a férjem és az én tesóm ígyis úgyis jön, úhogy 1-2 ember plusszba már nem fog számítani.
Vendég

SZIA MAMACKA!!!!! Már hiányoztál! De gondoltam el vagy havazva a cuccolás miatt!

Ja amúgy a kézmosásból én sem engedek! És akkor annyira működött az anyatigris énem h az amúgy csendes és visszahúzódó énem totál meghalt és mindnekinek szóltam, merthogy sokan még a cipőt sem vették le mikor beléptek. Nem hagytam magam.
Vendég

Mamacka, az lesz szerintem ami mondasz, hogy megkérem Janit, rendezze le ő.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő
Én azt vettem észre, hogy egyre bátrabb vagyok anyósékkal.

bár igaz...

A napokban agyalok, hogy apósomnak, hogy mondjam meg, hogy ne a törölközőt használja wc papírnak és különösen ne az enyémet... már többször előfordult, hogy csak akkor vettem észre amikor már beletöröltem az arcom... nem merjük már a fürdőben hagyni... lehet már nem foglalkozom ezzel a dologgal hanem csak egyszerűen elköltözünk...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamack! Ma van a hétfordulónk! :D
Vendég

Sziasztok lanyok!

Meg egyben vagyok. :shock:

Klarka!
Te hogy vagy?

A latogatas.
Nekem attol fugg mikor szuletik.
Anyosomek aprilis 1-en elutaznak ket hetre.
Ha akkor vagy utana szulok, akkor ok nem jonnek.

Ha elotte, akkor be fognak jonni szules utan masnap a korhazba. Anyukamek is tuti be fognak jonni, meg a keszetanyukam is es a noverem is. De ok mind ugy jonnek, hogy megkerdezik mikor johetnek, mikor nem gond.
En meg elotte megszoptatom es igy nincs gond mikor jonnek. Igaz nalunk dupla folyoso elv mukodik, hogy a szobaba nem lehet bejonni, csak a folyoson lehet lenni, ott vannak szekek. De folyosorol uveg ablak van a szobaba es ha oda tolom a babat lehet latni.
Otthon nem erdekel, ki mikor jon, mert ha apa otthon van, ugy is O foglalkozik mindenkivel. Ha en epp szoptatok, vagy pihenek, akkor az emeleten vagyok es oda nem szoktak vendegek feljonni. Ha meg nincs itthon nem nyitok ajtot.
Anyukamnak van kulcsa, de O soha nem zavar, mert tole akar mit csinalhatok. Aludhatok, etethetek, stb....
Igy en nem csinalok nagy gondot a latogatotkbol.
Sot ha a heten megszulok, akkor husvet szombat anyukamekhoz megyunk ebedre, hetfon meg anyosomekhoz.
Igaz addig meg haza is kell erni a krohazbol.
Van mozesunk, mind a ket nagyszulo 5 percre lakik tolunk egyik jobbra, masik balra. Mozesban lesz ugy is napkozben a kisasszony, igy nem sok vizet zavar, hogy eppen milyen szobaban lesz a mozes.
Termeszetesen ha hasfajos lesz vagy gondok lesznek minden mashogy lesz.
Ember tervez, baba megvaltoztatja. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Termeszetesen ha nem ilyen lenne a lakas, vagy anyosomek vagy anyukamek, mashogy lenne.

De Zolinal ez nagyon jol mukodott, remelem most is fog.

Na megyek, mert meg a husveti ajandekokat fel kell cimkeznem, mert ha nem leszek, apa nem tudja kinek mit kell majd adnia. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Magi
Vendég

Sziasztok Lányok!

Holnap töltöm a 34.hetet:)
ÉS ma megyünk UH-ra. mikor utoljára voltunk akkor faros volt a kicsikém,de ma kiderül,hogy befordult-e. Nagyon izgulok.
Lenne egy kérdésem hozzátok. Van köztetek olyan akinek annó az AFP-je magasabb volt 2,5-nél?

Mert nekem sajna 3,0 lett. Akkor elküldtek egy másik UH-ra és elmentünk 4D-re is,de sehol nem találtak semmit. De most,hogy közeledik a találkozás annyira félek,hogy van valami baja. A doki azt mondta,nem kell aggódni,mert több okból is eredhet,hogy hogy nagyobb az AFP ( pl. nem pontos időpont, testsúly, stb. )

Van aki hasonló cipőben jár?
Nagyon aggódom:(

előre is köszi a válaszokat és mindenkinek szép napot!
Edina

Kép

Kép
mannogab

Szösszenet!

Engem már előre kiráz a hideg a látogatóktól.
Mikor Lili született, épp hogy hazaértünk a kórházból, itt voltak anyósék, anuyék Tesók, mindenki látni akarta az első fürdetést... :roll:
Anyósék minden nap jöttek, jó ő sokat segített is, de egy idő után már teher volt, hogy állandóan itt lógótt. Egy hét után jöttek a párom keresztszülei, unokatesói férjekkel, gyerekekkel, senki meg nem kérdezte, hogy zavarnának-e, majdnem hülyét kaptam, hogy beállítottak egyszerre tízen, megfogdosták a gyereket, a kisgyerekek össze vissza ugráltak körülötte és simogattták, majd kihullott a hajam... :roll: :evil: :twisted:

Kézmosásért én rászóltam mindenkire, megsértődik, leszarom, az én gyerekem ne fogdossa senki koszos, bagós kézzel össze....

Két hét után jöttek a nagyimék, meg a nagybátyámék, nekik sem örültem, de nem akartam megsérteni őket.

Én az első hetekben nem vágytam senkire, kicsit depis is voltam, alig aludtam, fáradt voltam és ideges... szóval nem volt könnyű.

Még jó, hogy legalább a kórházba nem mehetnek közel a gyerekhez, én ennek örülök, hogy nem jöhetnek be a látogatók, nem fognak hiányozni. Otthon úgyis bepótolják.

KépKép

KépKép
gabcika

Szőlő: Mamackával egyetértek, nálunk is az volt, hogy párom fogadta a vendégeket (történetesen a saját családtagjait) és rögtön a fürdőszobába vezényelte őket, hogy addig be nem tehetik a lábukat a lakás belsőbb részébe amíg nem mosnak kezet. Persze udvariasan. Akkor abszolút nem érdekelt, hogy megsértődnek-e. (Zárójelben jegyzem meg, hogy anyum segített pár hétig nálunk és ő erős dohányos... hiába zárkózott be a nyitott ablakú konyhába olyan füstszag volt az egész lakásban hogy csak na! De utáltam Kép

A kórházba én nem szívesen engedek senkit látogatóba: elsőre is ki volt mindenki tiltva. Nekem rossz érzés köntösben fájó gátsebbel és azért kicsit megviselten fogadni bárkit is. Szerencsére ebből nem volt gond, bár az is igaz, hogy anyósom amikor értesült, hogy vajúdok berohant a kórházba, amit nagyon utáltam, de nem tudtam mit tenni. Azért feldobó volt jó sok órás fájdogálás közben értesülni, hogy kint van és midnent hall, stb...

Mamacka: jobbulást Áronnak!

Kép Kép
celesztina

Adri! Hihetetlen milyen csinos vagy! az utolsó hónapban!!! :shock:
Irigykedem! :oops: :lol:

Mamacka! Áronodnak jobbulást!!!

KépKép

KépKép
gabcika

[quote="mamacka"]S írta:mamackazőlő
Én azt vettem észre, hogy egyre bátrabb vagyok anyósékkal.

bár igaz...

A napokban agyalok, hogy apósomnak, hogy mondjam meg, hogy ne a törölközőt használja wc papírnak és különösen ne az enyémet... már többször előfordult, hogy csak akkor vettem észre amikor már beletöröltem az arcom... nem merjük már a fürdőben hagyni... lehet már nem foglalkozom ezzel a dologgal hanem csak egyszerűen elköltözünk...

:lol: Gondolod? Hááát leginkább abban hogy nem megyk hozzájuk annyit........ :oops:

Apósod azért elég komoly :shock: :o Jesszus, de durva

Kép Kép
szõlõ

Kellemes csevegést lányok, én lassan kimászom az ágyból meg elindulok az irodába, szerintem csak délután leszek.

Kép Kép
szõlõ

Mannogab: drukk a megfelelő fekvésért! Mármint, remélem már befordult a pici. AFP: nekem ugyan pont alacsonyabb lett kétszer is (ismételték) de olyan sokan mondták -olvastam- hogy ez a vizsgálat nem elég pontos, sok a hibaforrás ami miatt rossz lehet az eredmény, hogy nem aggódom. Elvileg azokat a bajokat uh-n is ki lehet szűrni, nem? Szóval, ha uh-n okés a kicsi, akkor nagyon nagyon valószínű, hogy tényleg nincs gond szerintem. És gratula előre a hétfordulódhoz!!!

Gabcika: ismerős, amikor sokan voltak itt azt rosszul viselte, de ez nekem kapóra jött: sokan megfogták, elkezdett sírni, hozzám akart persze bújni, erre kijelentettem, hogy éhes és felmentünk a hálóba szopizni. És kész, nyugi volt, le se jöttünk amíg el nem mentek, mert persze bealudt fent hehe. Máskor amikor jött bárki is már csendesebben és nyugodtabban viselkedett.

Kép Kép
celesztina

Sziasztok,

látom újra előjött a látogatás téma...
Hát én úúúúúúúúgy utálom ezt!!!!! Én most sem akarok látni senkit, hát még ha megszületik Lili... Anyósom sápitozásától már most égnek áll a hajam :twisted: Nem tud normálisan beszélni, csak nyafog.. Na erre én nem vagyok kíváncsi, de persze sehonnan nem lehet kitiltani, még a kórházból sem.
Én kértem a páromat, hogy adjanak időt nekem a regenerálódásra, de a párom erre azt mondja, hogy nem tilthatom meg a szüleinek, hogy lássák a kicsit. Pedig nem megtiltani akarom, csak tudom, hogy nekem is időre lesz szükségem, hogy összeszokjak a lányommal...

Kép
emi29

Látom tulajdonképpen senkit nem érdekel az anya állapota ha megszületik a baba, csak hogy minél előbb lássák a gyereket! :?

A kivétel meg erősíti a szabályt. Úgy tesznek mintha elfelejtették volna h milyen is szülni és gyermekágyas anyának lenni.... :evil:

Tulajdonképpen most h belegondolok nálunk sem kérdezte senki h jöhet e csak bejelentették h jönnek. Most el tudok majd vonulni ha kell, de azért az nem olyan mikor bennt kukkogatsz a szobádban és várod mikor mennek el végre.

A kórházba h bejöttek abszolút nem érdekelt mert bár én nagyon hiú voltam arra nem maradt energiám h a kinézetem miatt aggódjak és mivel a másik 2 kismamánál is látogató dömping volt így cartam nagy ívben arra h ki jön és ki nem mert szoptatni is egy csomó idegen előtt kellett.

Na nem mintha az idegenek engem nézegettek volna.....és persze a család toleráns volt és kimentek ha épp szopi volt....

Persze amikor fürödni akartam épp senki nem volt bennt így mindig v.melyik mami-társat kértem meg szóljon be ha a gyerekem nagyon üvöltene és nézzen a holmimra nehogy elcsaklizzák.....

Van egy olyan érzésem egyébként h most pont az ellenkezője lesz....és nem nagyon jönnek majd.....
Vendég

Adri,
szép a pocid.
Én tegnap felpróbáltam az új hálóingeimet és azt vettem észre, hogy olyan lapos lett a fenekem mint egy palacsinta. A csípőm viszont sokkal szélesebb, mint volt. Szóval hátulról borzasztóan nézek ki :( Hogy ezt, hogy fogom szülés után helyreállítani...

Mannogab,
szerintem ne aggódj az AFP miatt. Egy csomó országban már nem is végeznek ilyen szűrést. Szerintem egy UH sokkal pontosabb eredményt mutat. Lehet, hogy amikor nálad csinálták még nem töltötted be a 16. hetet, vagy már túl voltál azon... Én pont itt a babaneten olvastam, hogy 4-es AFP eredménnyel is teljesen egészséges baba született.

Xsara,
Jól megijedhettél!! Örülök, hogy minden rendben Danival.

Mamacka,
Áronnak jobbulást. De jó, hogy ti is elköltözhettek már végre!!

Hérfordulósoknak gratula!

Hát én még mindig nem jöttem ki ebből a náthából. Már egy hete tart :( :( Ja és ma is mennem kell a háziorvoshoz :twisted:

Kép
emi29

Jó reggelt Lányok!

Nálunk már a kórházba bejöttek a legközelebbi rokonok (anyuék, tesóm, anyósék) és a barátnőim is. Engem ők abszolút nem zavartak és mindenkinél alap volt, hogy rögtön a mosdóhoz ment és kezet mosott.
Reggelente mindig apu jött, addig én nyugisan tudtam zuhanyozni, ő addig vigyázott a picire, anyu meg hozta az ebédet, mivel a kórházban mindig vmi puffasztó kaja volt. Kelkáposzta főzelékkel indtottak! :shock:
A többi ismerős, rokon betartotta a 6 hetet és csak aután látogattak meg minket itthon.

MOst viszont, hogy a két nagy már ovis, nem igazán tudok "steril" környezetet biztosítani a picinek. Úgyis hazahoznak mindent az oviból.

Mannogab,
Daninál nekem is magas volt az AFPm 2,95 és teljesen egészségesen született. Mondanom sem kell én is végigparáztam a terhességet.

Adri,
Nagyon csini vagy!

Mamacka,
Áronnak jobbulást. Nálunk is van, hogy Dani köhög éjszaka, napközben meg semmi baja. Ilyenkor mindig párásítok és az használ.

Márciusiaknál tényleg nagyon durva, hogy mennyien szültek császárral! :shock: :shock:

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

emi! na ez a halálom és ölni tudnék érte! nekik joguk van látni a gyereket (merthát az ő unokájuk, keresztgyerekük.....ez meg azuk...) de h nekem mihez lenne jogom arra mindenki carik! Az hogy pihenni kéne stb az nem számít.......senkinek....megvan a gyerkőc az anyáknak kussss.....mindenkinek joga van látni!!! Hű h én ezt hányszor hallottam!!!! és nem lehet rá mit válaszolni mert az érveidet úgysem hallják meg.

Engem nem az zavart a végén h jönnek mert abba beletörődtem hanem az h apa ilyenkor amilyen pedáns a rendrakással volt elfoglalva és nem velem. Pedig soxor csak annyi kellett volna h lefexik mellém és megsimogat vagy csak ott marad....ő erre mindig puccba vágta a szobát (szerencsére anyuméknál laktunk és csak egy szoba volt). Most meg uyge erre nem is számíthatok mert itt van Szonja.
Vendég

Emi,
szerintem nyugodtan kopogj be a dokihoz. Ne várakozz a betegek között. Nem tudod felhívni előtte, hogy mész? Én mindig rácsörgök és ő mondja, hogy kopogjak, ha odaértem.

A kórházban nálam mindig csak 1 látogató volt, viszont a szomszédomnál egész nap min. 5 ember. Na ez rettentő idegesítő volt.

Bambi,
Nehogy eltűnj!!!!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

SZiasztok!

Látogatás: Hát én már 2x megszenvedtem ezt a nem jöhetnek be a látogatók (12 éven aluliak a klinikára se) dolgot, nagyon rossz volt, ha kivittem a folyosóra a kicsit, attól féltem huzatot kap (mindig adtam rá sapit emiatt) ha benthagytam akkor meg azért hogy mi lehet vele...

A 2.nál az még kegyetlenebb volt, hogy Bencét nem engedték fel, és nekem kellett lemennem hozzá az udvarra, térdig érő hóban, köntösben :(

Örülök hogy a Bajcsyban fogok most szülni, ide lehet jönni. És jöjjenek is, sokkal inkább a kórházba, mint utána haza, mert otthon tuti nem lesz rend és tisztaság egy ideig (mármint nem OLYAN mint most)

Ettől függetlenül tuti hogy fognak jönni, de én szeretem, mert nagyo ntársasági ember vagyok, és a párom szabit se fog tudni kivenni, szóval majd úgy időzítem a látogatókat, hogy amikor a párom dolgozik, akkor jöjjenek :)

Én ma lettem 35 hetes, és nem is vettem észre, hogy rajtam kívül is van hétfői hétfordulós :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Mannogab, nekem az első kettőnél alacsony volt az Afp-m, 0,4, és 0,3, de mindkettő egészséges (a normális fokú hülyeséget leszámítva). Nekem akkor nem írták rá a súlyom a papírra. Most ráírták, és jé, jó lett :)

Ne aggódj ezen, a magas afp úgyis nyitott gerincre utal(HAT!!!!) az pedig tuti látszana az uh-n főleg a 4d minőségű gépen.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

emi! Bár nagyon ki tud akasztani ha v.ki azzal jön, h jogom van látni de egyet azért tudomásul kell venni egy újszülött nagyon nagy dolog és mindenki kiváncsi rá. Te is az lennél ha a barátnőd v bárki aki a közeli barátod/rokonod közül életet adna egy csöppségnek és szívesen megnéznéd.....az már megint más kérdés h ki toleráns és ki önző. Te valószínűleg toleráns lennél és nem tobzódnál ott. Másokban sajna nincs ilyen.

De látod zsuzsófinál meg totál más a helyzet. tény, h az sem jó megoldás ha senki nem jöhet be...ezzel én is egyet értek, mert milyen dolog már pl h az apa is max a hideg folyosón láthatja szeme fényét és csak addig amíg anya talpon bír maradni, úgy kb 5-10 percig...ez szemétség. De az sem jobb ha 20 an tobzódnak bennt....arany középút meg ugye csak a mesében létezik.

Túl kell élni lehetőleg minél több öniróniával és akkor nem lehet nagy baj.
Vendég

Sziasztok,

na megint a látogatás téma :) Én úgy vagyok vele, mint Emi, a hátam közepére se kívánok senkit. Főleg azokat nem, akik úgy érkeznek, hogy "nem akarunk zavarni....". De lehet, hogy azok még jobban idegesítenek, akik valamilyen oknál fogva felhatalmazva érzik magukat, hogy bármikor beállítsanak és még ezt a felesleges színjátékot se adják elő...

Lányok, HELP, a témához kapcsolódik. Apa közölte, hogy azért ő szeretné, ha páran várnának a szülés alatt ránk a kórházban. Én azt hiszem ezt se szeretném. Most jó antiszociálisnak tűnhetek. Én nagyon nem vágyom rá, hogy amíg én benn üvöltve vajúdok, mindenféle rokonok kinn várjanak. + még ott van az a két óra is, amit együtt töltünk, addog is várakozzanak kinn ezek az emberek??? És nem utolsósorban van pár kellemetlen ember a rokonságban, akikre meg főleg nem vagyok kíváncsi életem legmeghittebb pillanatában. Amúgy meg a sógornőm tavaly csinált nekünk egy olyan családi botrányt, amiből kifolyólag az én családom nem szívesen jön hozánk. Tiszta szégyen, ezt most nem részletezném. És ami nagyon nagy tapintatlanság volt az uramtól, hogy megjegyezte, hogy jó lenne, ha édesanyám is itt lenne, akivel legendásan rossz a kapcsolatunk és mindig ott alázott meg, ahol csak tudott. Baromi rosszul esett a páromtól, hogy ezt mondta, amikor tudja, hogy nekem az anyám a vörös posztó.... Nem tudom miért kell jóban lenni valakivel, akitől csak rosszat kaptam csak azért mert rokon? És főleg miért kellene beengednem életem legszebb pillanataiba? Hogy azt is elrontsa? És ezt nem érti meg és ez nagyon rosszul esik... Neki valahogy fontosabb megfelelni az elvárásoknak, mint a saját kis boldogságunk és én ezt nem tudom elfogadni. Nektek mi a véleményetek erről???

Kép
Kép
mango.

Sziasztok Mamik!

Látogatás
Juj, én már előre félek ettől. Imrébe még szerencse, h nem jöhetnek be a szobába látogatók, onnét csak párom fog hiányozni nagyon. Őket igazán beengedhetnék!! De én anyumtól már előre bocsánatot kértem, mert tuti idegbeteg leszek, h majd anyósék itt akarnak lenni, és anyu is felajánlotta, h segít. Anyós meg nem az, h megkérdezi, hanem kijelenti, h akkor ő jön és takarít meg ilyenek. Ez csak azért vicces, mert tavaly novemberig mi takarítottunk náluk hetente és ő ezért fizetett keményen, mert neki munka mellett nincs már ideje arra a nagy házra. Hát tudjátok... Mi meg csináltuk, mert a pénz kellett, de aztán besokaltam, és mondtam, h nem érdekel az a havi x összeg, de nekem anyós nem fog dirigálni és nem fogja a hétvégéinket szétcseszni. Szóval vicces, h most meg ő mondja, h takarít.... itt nálunk...
A többi rokon nem érdekel. Az én részemről mindnki vidéken van, és mikor lett volna az esküvőnk, akkor közölték, h nekik nincs pénzük felutazni, párom részéről meg eddig sem jöttek, nem is kérdezték, h mi a f.. van,, így logikus, h szülés után sem mernek majd csak úgy jönni. A hálószoba meg a lakás végében, simán be tudunk vonulni Maszattal, aztán meg ők csináljanak amit akarnak.
Én nagyon rosszindulatúan állok ezek miatt ehhez a témához, és szülés után ez tuti csak rosszabb lesz.

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

És ami még lemaradt

Adri
NAgyon csinos vagy, és tök jó a rucid!! Brendonos??

Emi
Tényleg ne várakozzál kinnt, hanem menjél be soron kívül. Már írtam, elvileg jogszabály vonatkozik erre, h kismami nem várakozhat kinnt, hanem bemegy soron kívül!!!! Amúgy jobbbulást!!

Szőlő
Utsó nap!! Tök jó! Akkor már otthon sem fogsz dolgozni, vagy azért még kisegíted őket??

Szösz
Te aztán irigylésre méltó vagy! Ilyen korán megjárni a vérvételt!! Ügyes vagy!

Magika
Nem is érzed, h készülődne a babó???

Mango
Tudod erre az lenne a legegyszerűbb megoldás, h nem szóltok, h mikor indúl meg a szülés. De ha párod meg ragaszkodik hozzá, az ciki. És mi van akkor, ha éjjel kell menni?? Mindenkit ki fog verni az ágyból, h szülünk??? És Csengére addig ki fog vigyázni??

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Rólunk: na mi a hétvégén megjártuk az ügyeletet, mert pocsékul éreztem magam és görcsölt a hasam is. Szerencsére semmi baj, de a Kútvölgyiben azt mondták, hogy befektetnének a biztonság kedvéért, de oda ugye nem lehet, mert OEP bácsi csak a szülészetet finanszírozza. Átküldtek az Istvánba, hogy ott is nézzenek meg, hátha rosszabbodik a helyzet. Hát ég és föld a 2 kórház, a Kútvölgyi sokkal barátságosabb és otthonosabb. Az Istvánban kicsit sokat kellett várni és a doki még meg is jegyezte, hogy "látom volt gátmetszés az első szülésnél" Hát kösz... Aztán utamra engedtek. A kis túránknak annyi haszna volt, hogy végre valaki tudatosította Apában, hogy nem lesz jó vége, ha egész nap én emelgetem a 11kg-os gyerekünket meg én fürdetem, ugrálok utána stb. Úgyhogy annyiban változott a helyzet, hogy mától minden nap jön anyóska segteni és jövő csütörtökig legalább ki kell húznunk egyben... Na befogtam és most olvasok

Még 1 szó a látogatókhoz: igaz, hogy a kórházban nyugalomra lenne szükség, de jobb a rokonság egy részét ott letudni (de ezt már írtam egyszer) mert akkor már nem biztos,h. otthon zacvarni fognak és a kórházban hivatkozhatsz még arra, hogy fáradt vagy stb. azért mész vissza a szobába.

Kép
Kép
mango.

Mango,
mi mindig csak akkor szóltunk anyuéknak és anyóséknak, mikor már megszületett a baba. Mikor jöttünk ki a szülőszobáról, akkor már ott vártak anyuék. De senki más. Azt nem kívánom senkitől, hogy órákig ott üljön.
Mind a kétszer éjjel menteünk a kórházba és mikor Lizi született Dani pont a mamánál aludt. Most azon tanakodunk, kit riadóztassunk majd, ha éjjel kell menni és a gyerekek itthon vannak.

A párodat én sem értem, ha tudja, hogy ilyen rossz viszonyban vagytok anyuddal, miért akarja, hogy ott legyen?
Ő jól kijön anyukájával? Nem lehet, hogy ezt jó alkalomnak látja, hogy kibékítsen benneteket egymással?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Sziasztok!

Köszi a pocidicséretet. :D

Tegnap voltunk szülőszobalátogatáson a férjemmel, a fogadott szülésznőm megmutatott mindent. Nálunk 5 nap után engednek haza, ha a baba nem sárgul be. Én azt hittem a 4. nap már mehetünk. :(

Megmutatta nekünk a baba-mama szobát, egész korrekt, 3 ágyas, bent van a WC- zuhanyzó.

Látogatók fogadása????
Engem nem érdekel senki, ha megszületik Lili a férjem szól anyóséknak, anyukámnak, tesómnak, sogoréknak, és megmondja hogy a szülésznő kihozza a babát ekkor, és aki kíváncsi az jön és megnézheti, aki nem ér oda az így járt. És nem fogjuk 5 napon keresztül minden beesőnek kivinni. Csak egyszer és ennyi.

És én ki sem fogok menni, ők meg nem jöhetnek be a baba-mama szobába. Szülés után kisebb gondom is nagyobb lesz annál, hogy látogatókkal csevegjek. 3 ember láthat a kórházban: a FÉRJEM, ANYUKÁM, és a VÉDŐNŐM (aki rokon, és megmutatja, hogy kell pl. szoptatni helyesen, stb.) Senki más , és punktum. :wink:

És itthon sem lesz az hogy minden nap jön valaki.Anyukám jön 1 hétig segíteni, az ok, aztán majd összeszervezzük, de népvándorlás tuti nem lesz.

Kézmosás evidens, addig nincs babázás. :wink: :shock:

Kép
adri0422

Mango,
azóta már jól vagy? Feküdnöd is kell?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Kiscica, én is ezt szeretném a legjobban, hidd el!! Csengénél is annyira emlékszem, hogy egyfolytában csörgött/rezgett valamelyik telefon... Én lenémítottam teljesen, de megdöbbentő mennyien próbáltak elérni. Hát nem tudom, ha vk szólna, hogy megy szülni talán nem zaklatnám folyamatosan. És k. idegesítő volt. Meg persze rögtön meg kellett írni a megérkeztem smseket, amikre jöttek a válaszok. Hát hol baba-mama barát meghitt szülés/születés ez? Jó persze mindenki kíváncsi, de hadd éljem meg ezeket a pillanatokat és ne mindig a másnak megfelelés lebegjen a szem előtt. Valszeg anyós fog vigyázni Csengére. Kezdenek összebarátkozni. Remélem éjjel szülünk, nekem ne álljon senki sorfalat, amikor mint a mosott ...-t kitolnak a szülőszobáról. És ez igenis a babák és a mamák napja, nem a családé.

Kép
Kép
mango.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: