A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Megjöttem a dokitól! Minden rendben a kis lurkóval! :lol: :lol:
A méretei alapján kb. 28 hetesnek felel meg (tehát 2 héttel nagyobbnak), de azt mondta a doki, hogy ez teljesen normális, nem befolyásolja a szülés kiírt dátumát egyenlőre, úgysem valószínű, hogy napra pontosan érkezik. (a szülések kevesebb, mint 10%-a történik pont aznap).
Tehát megnyugodtam. A baba élénk, egyenlőre popsival lefelé :D , normál magzatvíz és szívhang.
Méretek: kicsit több mint 1000 g,
BPD: 73,4 mm
Fronto: 91,9 mm
Thorax: 69,5 mm
Femur: 51,2 mm
És olyan szép volt! :lol: Olyan volt, mintha integetett volna, de ezt csak apa és én láttuk. :wink:

almaani
Kép
almaani

1205336779.5586.doc

Itt egy táblázat a magzati méretekről, hátha valakit érdekel.

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!

Olvastam a témát.
Pont a múlt heti szülésfelkészítőn volt egy nő az őssejt levételről tartott kiselőadást.
Próbált meggyőző lenni és minden kérdésre úgy felelt,hogy ez egy esély és nem kidobott pénz.
Valóban 350ezer forint és 20 évig tárolják.100%ban jó a babának,50%ban a szülőnek,25ben a nagyszülőnek és csak 15 vagy 12ben a tesónak.
Nem hülyeség ez,de rohadt drága és tényleg nincs igazi garancia rá!

Kép
melike

biztos,hogy nem hülyeség,de szerintem valahol hinni is kell,benne és akkor érdemes....Nos én annyira nem vagyok meggyőzve,hogy higgyek benne.... :roll:
Vendég

Alomaani örülök,hogy minden rendben:)És szerintem nem is nagy,mert itt a babanaptár a 26 heteset monja egy kilónak :wink:
Tehát nyugi kivárod a juniust!!

Össejt:ezek szerint senkinek nem lesz levéve..
Vendég

Almaani!
Látod-látod,felesleges volt izgulni...Édes lehetett a babátok ahogy integetett... :lol:
A méretekhez sajnos nem tudok hozzászólni,de bizti minden okés és szép nagy babó....
Vendég

Sziasztok!

Mától végre hivatalosan is munkanélküli vagyok. Bár ráírták a kiskönyvemre, hogy KISMAMA-SORORN KÍVÜL, de így is 2 órán át ott ültem. Mi lett volna amúgy... :? Aztán a házidokinál is ültem még 2,5 órát, a táppénzes papírért és hogy megszűntessék a táppénzem. Hadd ne fejtsem ki mennyire volt tele "a mindenem" az egésszel!!! :evil:

Mimi - írtad hogy ma voltál az OEP-ben új TB kártyáért. Nekem is kell majd mennem sajna. Van javaslatod hogy mikor érdemes? Vagy kérni kell időpontot? Sokat kellett várni? Bocsi a sok kérdésért, de még sosem jártam ott.

Egyébként a többi okmányt hol kell átiratni? (Személyi, lakcímkártya, adókártya, ilyesmi) Gondolom mindent máshol :? . Jó lenne minél előbb elintézni nekem is, hogy ne a 9. hónapban kelljen járkálnom utána. Egyébként a lakás tulajdoni lapjára is rá kell iratni az új nevem szerintetek? Nem is tudom min kell még átiratni. Pfff.... :roll:

Őssejt: mi levetetjük, sosem lehet tudni hogy lesz-e rá szükség. Szeretnénk minden lehetőséget megadni a picúrnak hogy egészséges legyen, még ha sokba kerül is. Lehet rá részletfizetést kérni egyébként. Havi 15 ezer.

Bogcsa - szerintem is az lehet, hogy ott jobban megnyúlt a hasfalad, azért érzékenyebb. Nekem is köldökömnél érzékeny inkább, ahogy Szilvinek, de ez biztos egyén-függő.
Vendég

Sziasztok,

Sajnos nem tudtam még visszaolvasni, zűrös napom volt, de később bepótolom! Őssejtet mi is levetetjük, az a fontos, hogy soha ne legyen rá szükség, de ha esetleg lesz, akkor nem szeretnék később szemrehányást tenni magamnak azért, hogy anno nem vetettem le... igaz, mi hiszünk benne a párommal ;)

Voltunk 4D-n! Hááááát, a fiúnk nem volt valami kooperatív, teljesen összecsomózta mindenét az arca elé, befúrta magát a méhlepénybe, egyszóval a szonográfus nő megküzdött minden egyes jobban sikerült képért (van is belőlük vagy 3 db :D ). Azért egyet feltöltök, itt épp orrba rúgja magát:

Kép

Kép
elan

Elan! Nagyon aranyos a kisfiad ezen a fotón! :D
Vendég

Wera: a TB kártyát a Teve utcában cserélik AZONNAL!!!!
az adókártyát, helyileg ott ahova az állandó lakcímed tartozik. Bp-en belül is van pár! Ott ki kell tölteni egy papirt, és küldik kb 10 napon belül. (ingyenes az adó és a tb kártya is!!! :) )
Személyi és lakcímkártya önkormányzatban! lakcímkártyát odaadják azonnal, a szig-re várni kell! (azért be lehet menni, vagy kiküldik)
Remélem segítettem!

Csajok én pénteken megyek 4D-re, és lenne egy kérdésem, ha nem nagyon nagy hülyeség! Jól olvasom a Genesis honlapján, hogy nem csak hasi uh lesz?
Nem árt előre tudni!
Köszi
bszilvi25

Wera! Személyi és lakcímkártya az okmányirodában intézendő! Kell vinni a régiokmányokat a születési és a házzasági anyakönyvi kivonatot! A születési csak azért kell hogyha esetleg valami el van írva! Árakat a neten megtalálod, de ha jól emlékszem akkor a személyi 1000.- és a lakcímkártya meg 500.-!

Adókártyát elvileg az APEH Csepeli kirendeltségében is tudod intézni de inkább érdeklődj utána! Elvileg illeték mentes!
Vendég

Na hol van mindenki?
bszilvi25

Nekem az első férjem utáni nevem van a tb kártyámon az is olyan formában ami én sosem voltam!!! :oops: 12 éve váltunk el :oops:
Nekem sem ártana megcsináltatni..a jelenlegi férjes nevemre
Gondolhatjátok a sok nevemmel mennyi bosszúságot okozok az orvosnál...
Vendég

én itt vagyok(még)
Vendég

én is... :lol:
Vendég

bari!
Ha hiszed,ha nem,Nekem is a volt férjes asszonynevem van a személyimen,amit sohasem használtam....
Most az a parám,hogy ugye menni kell apaságit csináltatni és hogy fognak rám nézni...?Meg szegény páromnak bizti ciki lesz,de eddig mindig valamiért elnapoltam,eléveltem a kicserélését... :oops:
Vendég

Ja és mi is elváltunk 10 éve....
Vendég

Elan!
jópofi a képen ahogy orrbarugja magát a bébi :lol:
Vendég

Tök jól elvagyok itt magamban ismét.... :lol:
ez már tuti a bekattosodás jele....,amikor magamnak teszek fel kérdéseket és válaszolok is.... :shock:
Sőt,még a poénjaimon is nevetek.... :P
Vendég

tudjátok mit ennék most???
jó meleg kenyert,kis libazsirral,illetve retekkel....
nyam-nyam...
Vendég

Csiri! A kajával kapcsolatban, velem biztos volt ma valami. Nem kívántam semmi kaját. Egész nap alig ettem. Meglepő volt!
Lehet, hogy az éjjeli szenvedés gyümölcse ???
Ki tudja.......
Az elöbb facsartam narancslevet, az jöhet mindig. Apa is mindig iszik velem.
bszilvi25

Csiri biri:De nekem egy elírás!Én fölvettem a nevem úgy hogy a férjem vezetékneve legyen az enyém helyett,de ők a tb kártyát elírták a hagyományos"né" változatra....ami sosem voltam...
apasági:
A lányommal férjnél voltam ezért nem kelett!
A fiam apjával csak eljegyzésig jutottunk,tehát akkor apaságit kelett csináltatni.
Most ismét házas vagyok de úgy halotam manapság ennek ellenére is kell valamit intézni...
tudtok erről valamit?
Vendég

Bszilvi én ha narancslét innék este éjjel annyi savam lenne,hogy egy aksit teliköpködhetnék :D :D :D
Vendég

Ennyit írni csajok?! :wink: Jó sok témát kiveséztetek!
Őssejt: mi nem hiszem, hogy vetetünk le. De nem is lesz rá szükség!!! :lol:
Elan, nagyon cuki a kiscsávó!!! :lol:
Szilvi, én 2x voltam a genesisben, de egyszer sem volt hüvelyi uh.
Voltam ma dokinál, és minden rendben!!! :lol:

Kép
sziszka82

Az én gyomrom bírja hál' istennek.
Na mentem apázni!

Holnap majd jövök, munka után

Sziasztok
bszilvi25

Olyan helyen dolgoztam, ahol 2003 óta végeznek őssejt-transzplantációt...

Bizonyos vérképző-szervi betegségeknél, szívinfarktusnál, egyes érbetegségeknél, autoimmun betegségeknél lehet alkalmazni... DE... van olyan eljárás, amivel a keringő vérből ki lehet vonni ezeket az őssejteket!

Petinél nem vetettük le és most sem fogjuk... Én ebben leginkább csak az üzletet látom...
A köldökzsinórvérből olyan mennyiségben tudnak őssejtet kivonni, amit kb. 20 kilós testsúlyig lehet használni...
http://www.lam.hu/folyoiratok/lam/0205/6.htm[/quote]

Én az őssejt-levétel helyett inkább megveszek mindenféle nem kötelező védőoltást (rota-vírus, pneumococcus, meningococcus ellenit... bárányhimlő ellenit)
Vendég

Szilvi - a 4D Genesisben van lehetőség hüvelyi és hasi uh-ra, arra az esetre ha valaki még olyan kis terhes hogy a hasival nem lehet jól látni. Ez magán cucc, azt kapod amiért fizetsz, semmi sem kötelező, így nem érhet nagy meglepetés, nem kell aggódni! :wink: :lol:

[quote]A írta: köldökzsinórvérből olyan mennyiségben tudnak őssejtet kivonni, amit kb. 20 kilós testsúlyig lehet használni...

Hmmmm, Gigi! Ez igazán elkondolkodtató! :?

Elan - édes a picúrkád a képen! Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy minden gyerek nagyon szégyenlős ebben az időszakban! Mi is jó sokat kínlódtunk vele mire nagy kegyesen kifordította a pofiját a méhlepényből... kb 20 mp-re! :lol:

Tényleg! Ti fogtok még menni később 4D-re, vagy ez volt az utsó! Én még azért szeretnék egyet a 31. hét környékén. De majd meglátjuk!

Jóéjt mindenkinek! :wink:
Vendég

Az utolsó sorból kimarat: :?: :?: :?: :?: :lol:
Vendég

Vendég

Tüdőérlelő
Mi is fogunk kapni... 32-33. héten
Petinél is kaptam, és jó is volt...
Vendég

Húúú csajok!

Annyit írtatok,alig győztem visszaolvasni!
Mi ma voltunk 4D UH-n. Tennék fel képeket.
Méretei:
BPD: 76
HC: 26,92
AC: 24,04
Fem: 51,7
Becsült súlya: 1209 g
28+3 -nak felel meg.Szülés várható ideje (most ez alapján): jún.01.

A képek:

Kép

Kép

Szép,kerek arcocskája van,a másik képen meg éppen ásít...

Kép
orsitigris

Orsi, a te manód sokkal együttműködőbb volt, nagyon helyes :)

Wera, nem, mi nem megyünk többet... Kipróbáltuk, jó volt, de nem akarjuk ezzel "zaklatni" megint, majd ha megszületik, úgyis meglátjuk élőben :lol:

Szilvi, nekem csak hasi uh volt...

Kép
elan

Jó reggelt!
Én is úgy döntöttem elmegyek egy 4D re,de csak május közepén!
Akkor már gondolom pihennem sem kell majd!

Gigi ha az össejtett csak 20 kilóig lehet használni akkor tényleg sz@rt sem ér!Tuti,hogy csak egy óriási biznisz!!Valakinek aki szarik az egészségünkre vagy a gyerekeinkére.
Kb olyan mint a csodavitaminok...mindíg kitalálnak valamit a mi a legjobb.
Mágnes karkötő
Ezüst kolloid
Korall calcium
Aloe vera stb stb
És én hülye be is szoktam dőlni...
Vendég

Orsi jó nagy baba!!
4 kilóig meg sem áll!!!
27 hetesen már 1200gr :shock: Azért híznak rendesen :D :D
Gondolhatjátok ,hogy érzem magam 19 hetesen voltam utoljára ultrahanbgon amikor 350gr volt!
Honnan tudjam,hogy fejlődik vagy nem :twisted:

Legközelebb nem ere a klinikára megyek!!!
(igaz,hogy elköttetem magam :? )
Vendég

Jó reggelit!:) Sziasztok!:)
Van még egy képem, ami használható a 4D-k között, igaz ez is homályos a folytonos mozgás miatt...... Kép mosoly
heni baba

Barika - ne fantáziálj már!! Miért ne fejlódne a babád!!! Jah, az enyém a 19. héten még nem ére el a 300 grammot! Most meg elhagytuk a kilót! A hasunk dagad (velünk együtt :lol: ) a mozgások is erősödnek!! Hidd el, minden rendben!! :wink:

És mi a helyzet a sétálással? Kimozdulsz már néha?

Szerintem az Aloe Vera tényleg jó dolog! Csak hányok az olysafalyta üzleti stratégiától amivel árulják! Tudjátok! :? :lol:
Vendég

Orsi, Heni - gyönyörű nagy babócák! :D :D
Vendég

Szia Wera, köszike!:) Tegnap este totál nem voltam álmos egész éjfélig, nem tudom, mi volt, még tejeskávét sem ittam délután, és nem is ettem tele magam este.....most meg tiszta nyúzott vagyok.:( Biztos az idő, arra mindig lehet fogni.:)
heni baba

A Budapestieknek én csak ajánlani tudom 4D Genesist, nagyon rendes az ultrahangos Lengyel Györgyné. Mi a 25.héten voltunk és a 30. héten megyünk újra. Remélem a baba megint nagyon együttműködő lesz velünk. Azt mondták, hogy a 32. hét után már nem nagyon érdemes 4D ultrahangot csináltatni, a 20.és a 30. hét között ajánlják, mert akkor a legszebbek a babák. Én úgy tudom, hogy a 12 hét után már csak hasi UH-t csinálnak, hüvelyit nem.

almaani: 2 hét különbség nem számít, nálam is állandóan más értékek jönnek ki UH alapján. Pl. más hét jön ki a fejméret alapján, más a combcsont alapján stb.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca - már szinte mindannyian jártunk ott! Aki nem, az meg már készül :lol: :wink:
Vendég

Gigi - Te miért kaptál tüdőérlelőt Petinél? Várható volt koraszülés? És most? Vagy lehet azt kérni akkor is ha minden rendben? Bár gondolom akkor fölösleges lenne...
Vendég

Sziasztok!

Őssejt! Mi setjük le,legalábbis most így gondoljuk!

Wera! Mi már nem tervezünk 4d-t.
Most szépen lehetett látni az arcát,de annak nagyon örülök,hogy a 18. héten is voltunk,az annyira nagy élmény volt!
Persze ez is,de nekünk az jobban bejött ahol egybe lehetett látni és azt ahogy mozog!
Mostmár meglessük ha kibújik!!! :lol:
Nagyon szépek a baba-mama-papa fotók!!!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Bárány: Én is férjnél vagyok, de csak akkor anyakönyvezik a születendő gyermekünket, ha viszünk a kórházba 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot. Ezt ott állítják ki, ahol házasságot kötöttetek. Nem fontos Neked is elmenni, a férjed is elintézheti. Én két hete intéztem el.
Még csodálkoztam is, mert nem kellett semmit sem fizetni érte:)
bluebox

Szóval mi sem vetetjük le!!!
Ás elértem a bűvös 100 napot végre én is!!!!!!!!!!
Jupijéééééééé

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Hadd pabaszkdjam egy kicsit. Éjjel nagyn vacakul aludtam...reggel cukros vérvételre készültem emiatt tök ideg voltam, hogy el ne felejjtsem, hogy nem ehetek. Aztán mikor nagy nehezen elaludtam, azt álmodtam, hogy eszem. :D És akkor fölijedtem, hogy vazze nem tudok vérvételre menni...és ez így ment...a kisfiam is dumált egész éjjel meg nyafogott.
Na reggel sikerült minden...elmentem a laborba ahol 1000-en voltak a szépkorúak...köztük anyósom...aki nekem rontott, hogy kivel van a kisfiam...mintha lenne köze hozzá kire bízom...ott mindenki előtt elkezdett szekálni, hogy neki mindegy mikor megy laborba, igazán szólhattam volna hogy nekem is menni kell...na én ezen úgy felhúztam magam, hogy visszaraktam a sorszámot és hazajöttem...azt hiszem egy darabig nem vigyáz a fiamra...mintha ehhez csak neki lenne kizárólag joga. Egyébként az apjával volt a fiam. Az csak nem baj?
Már bőgtem is egy sort...nem tudom ki hogy van az anyósával de az enyém egy ritka erőszakos és nagyokos....nem folytatom, elvégre már szépkorú
:twisted:

Úgyhogy jövő héten futhatok neki megint a "nem eszünk reggel, pisit is gyűjtsünk és a laborban nyomorgunk ezer nyanyával fél napot programnak"
És most megint msolyszünet lesz anyósommal egy jó darabig.
Tele van a ...mindenem a hülye stílusával.

Na sziasztok
szebb és vidámabb témákat mára
pusz
Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!
BARI!
Ne parázz már,látványosan nő a pocid és benne a babócád!!!A párod is mondta és a képen is látszik!!!

DANAAIA!
Az anyós téma is kivesézhető lenne....Én is írhatnék az elözőről és a mostaniról is,de az nem egy forumnyi hozzászólás lenne,hanem minimum 1-1 novella....Sőt!!!néha még anyum is ki tud idegelni...
De a Te anyósod sem kispiskóta....a párod mit szólt?

Basszus!!!itt megint olyan szél van!!!
Reggel megittam egy 3 az 1-bent,tejjel...10 perc múlva kijött...szegény párom el sem akart menni ezért dolgozni....
Vendég

ultrahang téma:nálunk a dokinak van 3-d-s gépe és ugye minden hónapban amikor megyek hozzá megnézi és ad fotót meg cd-t is!!!
Vendég

sziasztok!
ha nem bánjátok, hogy teliteszem az oldalt..most ilyen kedvem van..
a híres jáki templom előtt:
Kép

az utánam lévő 3 csajszi a hugicáim, a legkisebb fiú az öcsikém, s a legszélső fiú a bátyuskám
Kép

csokordobás
Kép

tortavágás
Kép

menyecskeruhában
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 43.789.jpg[/img]

Kép
Kép
eyi

Dana - sajnálom hogy ilyen dinka anyósod van! A párod megértő veled ilyenkor?

Én inkább apóssal szoktam összeugrani, de nem olyan vészesen, egyébként imádom őket, asszem szerencsésnek mondhatom magam ilyen téren.

Csiri - megint rókakoma? :( Remélem már jobban vagy! Az én párom is úgy tud aggódni ilyenkor! Olyan aranyosak! :)
Igen, én is hallom a szelet, csak úgy süvít az ajtó a lépcsőházból :? . Meg kéne már csináltatni a szigetelést rajta, mert ilyenkor a frász kerülget tőle! :lol:
De nézzük inább a jó oldalát, legalább az eső nem esik, már ez is valami! :wink:
Vendég

Eyi!
nagyon jó a csokordobós kép!persze a többi is,de az kimagaslóan tetszik!!!
jó nagy a család...Igazi olaszos :wink:
Szépek vagytok!gratu
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: