A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Mollinak boldog félévességet!

Kép

KépKépKép
bongyi

Juba: dettó úgy néz ki Bertus, mint a barátnőm kislánya akik itt voltak, csak 3 éves kiadásban!!! Majd lefényképezem és megmutizom!

Kép
Kép
timi26

Timi26: fú, de rendes nő vagy Te, hallod! Két kisgyerekes anyukaként befogadod a barátnődet -- igazi barát vagy :)

Regi: köszi szépen! A férjem is folyton a Pilatesre kapacitál, ő csinálja, én sajnos egy lusta némber vagyok. Mostanában nyújtógyakorlatokat végzek, az picit segít. De igazatok van, valamit csinálnom is kellene.

Nektarin: Robesz isteni! Mit csinált eredetileg ruhástul a lavórban?! ;-)

Miléna: jaj, de álomszép kisfiad van! :D

Kismama újság: egyetértek, sokszor elragadtatják magukat. Az elveiket megértem és elfogadom, de nekem hiába mondják ugyanakkor azt, hogy jó, aki nem szoptat, nem alszik együtt a gyerekkel, az is csinálhatja jól, mert akkor is érezhető az újságban egy vonal és "anya-hierarchia" (amit egyébként szeretek és veszek). Olyasmikre gondolok, hogy "oké, ha muszáj, cumiztass, de aztán tényleg nagyon jó okod legyen rá, egyébként meg az a jó, ha nincs". Én ezt folyton érzem, és időnként az olvasói levelekből is visszaköszön az ezt érintő kritika.A saját kritikám az, hogy persze, az ember mint faj "úgy lett kitalálva", hogy nem császárral szül, szoptatással táplálja a kicsinyét stb. De megőrülök, hogy folyton a természeti népekre hivatkoznak. Nagyvárosban és nagyobb városokban élő nők vagyunk sokan, de ha nem is, akkor is 21. századi társadalomban élünk, egyedül vagyunk otthon a gyerekkel, nincs köröttünk 3 női segítő, sokszor dolgoznunk kell stb. Ennek az a következménye, hogy a napjainkat nagyrészt egy lakásba bezárva töltjük, értelemszerűen más ingereknek téve ki a babát, mint egy farmon. Farmról jut eszembe: S. Kitzinger amúgy remek könyvét (Miért sír a baba? a címe) olvastam, abban is szerepelt egy ilyen "természeti népek, ah" nosztalgiázós rész, mert milyen jó, hogy ott nem kell egy csomó anyaleválasztó kütyüt venni a gyereknek, hogy ellegyen, mert csak kiteszik az udvarra, és leköti a sok látnivaló (monduk Afrikában). Jó, de ettől még nem lesz afrikai udvarom vagy farmom, a lekötés meg sokszor az anyának is kényszer, mert több gyereke van, háztartást vezet, dolgozik stb. Szóval "bírom" ezt a valóságtól elrugaszkodott romantikus észosztást. A szoptatás is ilyen részben szerintem: a Kismamában is az igény szerinti szoptatást javallják stb., de hát azt is sok nő meg sem tudja oldani, még ha amúgy tud szoptatni, akkor sem (én pl. még megengedhettem magamnak, mert anyám főzött rám, egy gyerekem van, nem dolgozom -- node nem mindenki ilyen szerencsés). Szóval több empátiát várnék az ilyen szellemű könyvektől és újságoktól. Mindamellett szerintem a Kismama még a legigényesebb és nagyon hasznos kiadvány. Kisregény vége. ;-)

Kép
Kép
irina

Mégegyszer köszi a köszöntéseket!!! :D

A krumplit megfőztem és higitottam egy kis anyatejjel...hát csak úgy ette!! :D De nem mertem még sokat adni neki!!!

Akkor marad a cumi!! :D :wink:

Pár kép:

Anno Meli:
Kép

Most Molli:
Kép

Kép
Kép

ancsi26

Juba, csodásan áll Bertusnak a fülbevaló! 8)

Kép
Kép
irina

Nagyon cuki gyerekek vannak itt!!!
És milyen szépek!! :D
Mindig megkuksizom őket!!! :D :wink:

Nem tudom azt irtam-e,hogy Mollinak úgy begyulladt a füle,hogy kikellett venni a fülbevalót!! :( :(
Lehet újra lövetni szegénynek!!! :(

Na az előbb cicin elaludt,most felsirt...gyorsan cumi be és alszik tovább!! :) :wink:

ancsi26

Bertus nagyon csini a fülbevalóval!
Molli baba is Meli tényleg nagyon hasonlítanak!!! :D
Unokatesóm lányai szerintem tök mások arcra!

Kép

Kép
regcsiken14

Köszönjük a bókokat :oops: :D :D :D !!

Mollika és Meli le se tagadhatnák egymást,mint két tojás!!!!Nagyon szépek!!!

Timi!Kivi vagyok arra a képre!! Én is ezt akartzam írni amit Irina,hogy nagyon,nagyon rendes vagy!!!Én bizti nem bírtam,bírnék cérnával egy barátnőmet se!!Bár olyan igazi nincs is. "Csak" TI!!!

Na lépek boltba apával,még jövök késöbb!

KépKép
juba

Mi is szoktunk barátnőkkel együtt lenni. Mikor még nem voltak gyerekek, több napot is, mostanában inkább csak fél napot :( , de mi mindig együtt főzünk, pakolunk, boltba megyünk (vagy csak rendelünk kaját), sétálunk, ügyintézünk ilyenkor. Volt, hogy aludtunk ebéd után egyet :wink: . Szóval megosztunk mindent, és így teljesen jóóó!!! :D :D :D
A fősulin alakult egy nagyon jó kis csapat (őket mutattam múltkor fényképen), nagyon szeretek velük lenni!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Szelinek úgy tűnik, nem ízlik a sütőtök... tiszta anyja... :lol:

3. napja nem mentem le vele. :oops: Hétvégén olyan jó volt itthon Apával, most meg inkább takarítottam... :? Holnap már muszáj lesz!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Ne edd magad cumi-témában. Van olyan baba, aki igényli, van, amelyik nem. Zsófinak is adom, altatáshoz nagyon beválik. Meg néha a babakocsi-altatáshoz séta közben, mert utálom, ha a kesztyűjét rágja, nyálazza, mert mire hazaérünk, tiszta hideg a keze. Van úgy, hogy kiköpi altatásnál, nem kell neki.
Ovis gyereket meg én sem láttam cumizni, Timi26-nak igaza van!
Nincs gond! :wink:

Juba! Hejjjjjjjjj, micsoda fülönfüggggggőőőőő!!!!!! :D :D :D

Ancsi! Nem semmi, mennyire hasonlítanak egymásra a lányok! Mollinak vöröses a haja, vagy csak a fénykép csal? :roll:

Tündi! 5 fog? :shock: WOW!!!!!
:D

Timi26! Így már én is meggondolnám, hogy befogadjam-e legközelebb őket. Minden esetre nagy szíved van, az tuti!!!! :D

Miléna! Jaj, de gyönyörű Zéti! Igazi pasi tényleg! Milyen szépek a vonásai, és milyen tiszta az arca! Gyönyörű!!!!!
Tehetnél fel róla több képet is.
Sajnálom, hogy ilyen nyűgös. :( Lehet front is, mert itt most nagy szél van, de könnyen lehet, hogy feszít a fogacskája. Ölelgesd meg jól! :)

Bongyi! Hogy vagytok???? Olyan rendi vagy, hogy köszönteni mindenképpen beugrasz, csak éppen rólatok nem tudunk semmit.

Kiskolbi! Kitartás a munkához!
Tali ügyben az a helyzet, hogy márciusra tervezzük (esetleg április eleje). Az a lényeg, hogy mindenki egészséges legyen, aki akar jönni. Timiék még nem gyógyultak meg, Virankáéknál barikák vannak, és Ádi BCG-s sebe is csak lassan gyógyul.
Szóval megvárunk mindenkit, és akkor tali! :D

Rólunk:
Voltunk a gyerekdokinál. Otthagytuk az oltóanyagot, mert még nem kell beadatni (nem telt el a két hónap), így csak a szokásos rutin volt.
A piros folt a kezén ekcéma, a Gabi fürdetőtől jött ki. Terápia: Továbbra is fürdetőkrémes pancsi, a fürdővízbe kis olívaolaj, és gyogyótári testápolóval kell kenni a foltokat. Lassan múlik. Még egyáltalán nem is múlik. Az Apjának is hasonló a bőre.

A puncija állandóan lekezd összenőni.
Terápia: Neogranormonnal kenni, időnként szétoperálni. Ez ki tudja meddig tart.

A dokinéni teljesen elfogult! Már megint mondta, hogy milyen gyönyörű ez a baba. A mellette álló védőnőnek, meg nekünk is. És ez nem olyan udvariasságból dicsérés volt! :oops: :oops: :oops:

Éééééééééééééééssssss: 9180 g/72 cm! :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja! És Zsófi eszi a zöldséget!!!!!!! :D

Titok:
1. Kellően folyós állag
2. Legyen benne alma
3. Legyen kellően éhes
4. És legyen meleg a hami

Kép
Kép
Kép
gremese

lekezd=elkezd

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok,

Robeszt beletette az Apja, miután kiteregettem, de nagyon élvezte a lavorozást, letettük a földre és forgattuk, hát azt az arcot

Juba, de jó kis fülbevaló

Regi, cumi, nyugi, majd lesz valahogy
barátnők, ez nagyon jó, nekem is van jó kis csapat, csak messze sodort minket az élet, sajnos

Ancsi, nagyon hasonlítanak

Tündi, fog, az nem semmi

Timi26, ez igen, nagyon rendes csaj vagy

Miléna, de édes Zétike, úgy irigykedem az ilyen háton alvásra, nálunk főleg hason megy, ezért is vagyunk bajban néha ha elmegyünk

Bongyi, tényleg, igaza van Mesinek, hogy vagytok

Kiskolbi, írtam pü, jó, hogy jobban vagytok

Mesi, mekkora méretek, ez igen

Hát kieresztettem a fürdővizet, szerintetek felébredt???
Fel.
:shock:

Kép
Kép
nektarin

Gremese!!

Igen,jól látod!! :D :D
Egy halovány vöröses beütés van benne!! :D :D
De hogy honnan?? :roll:
Családunk egyik tagja sem vörös!!

Hűűűű,Zsófika nagyon jó súlyban van!! :D
Mi most vagyunk 8kg-ok!! :)

ancsi26

Ancsi: Molli és Meli gyönyörű, nagyon hasonlítanak!!!

Hú, Lányok, Ádi életében először rendes pohárból kapott almalevet, és irtó ügyes volt, alig folyt ki valami. Teljesen le vagyok nyűgözve! 8)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Gyorsan végigcsodáltam mindent,fülbevalós kishölgytől a nagyon hasonló tesókon át a hatalmas nagylány Zsófival bezárólag. :D Gremese mi fasorban sem vagyunk mellettetek. :lol: 8-8,5 kg körül mozog Zéti.

Manóm kicsit jobb formában van,de csak ölben. :roll: Köszönjük a dicséreteket! :oops: :D
A bőre tényleg szép szerencsére,kivéve amikor összekarmolja magát a nemlétező körmével. :shock:

Háton alvás:soha nem alszik hason,csak háton vagy oldalt.

Megyek is,mert megint nyűglődik.Már csak holnap jövök azt hiszem,közben apa is hazaért. :D

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Gremese: ez aztán a szép súly, gratulálok Zsófikának! :lol:

Így élvezzük a etetőszéket:
Kép

Kép
Kép
irina

Irina! Ádi olyan képet vág, mintha autókáznak az etetőszékben, és berregne hozzá!!! :lol:

Mesi! :shock: :D Wow! Szerintem egy hónap múlva mi is itt tartunk!!! :wink: :lol:

Zéti nagyon szép pofikájú baba!!! :D Nyűgösség talán csak átmeneti! :(

Kép

Kép
regcsiken14

autókázna!

Kép

Kép
regcsiken14

Igen, Regi, mert fújja a nyálát, ma ez a legnépszerűbb nála! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
irina

Gremese: mi lemaradtunk súlyban mint a borravaló!!! :(
Már eleve nem hízott semmit január elejétől február végéig, + a vírus...szerintem a 8 kilósem ütjük már... :(
Szerdán megyünk mérésre, kíváncsi leszek!
Szegénykém már egyáltalán nem olyan húsos!
Ami most aggaszt, hogy a vírus óta a kanalas kajákat visszaöklendezi! Gyakorlatilag most csak tápszeresn élünk. Viszont abból egyre többet eszik!
Hogy mikor áll vissza a régi rend... :roll: (de a lényeg, hogy eszik!!! :D )

És Rebeka is volt ma oviban, és neki is visszatért az étvágya!!!
Ha leszámítjuk VikDannak az orrfolyását, ami nem fertőző, akkor márc. végén mi készen állunk a talira!!! :D :lol:

Kép
Kép
timi26

Emese!Ez igen,nagyon szépen nődögél Zsófi baba,és már 72 centi?! :D
Nekünk ma olyan "érdekesen"mondták,hogy jó súlyba vagyunk,magyarul le dagattozták az én drágámat :twisted:
Pedig nem is olyan dagi,nekem pont tetszik!!!!Oyan pont jó kis hurkás!!

Irina!Ádika tündéri!!!!Szerintem olyan minta ha azt mondaná:hüüüü micsoda etetőszékem van :D

Timi!Majd VikDani is összeszedi megint magát hidd el!!És akkor nem győzöd majd a kajcsit gyártani neki!!! Amúgy Bertus is rosszabbul eszik mostanába :cry: :cry: 150miliből olyan 30-50 mili között mindig meghagy :cry: régen meg a 250-et simán bevágta :shock: :shock: Remélem csak átmeneti nála is az éhségsztrájk!!

KépKép
juba

Ildikóknak boldog névnapot :)
Kép

Mollinak boldog félszülinapot
Kép

ezt meg csak úgy mert vagytok :wink:
Kép

KépKép
viranka

Juba! Szeli is kevesebbet eszik, mint egy hónapja, szerintem ez nem baj.

Timi26! Mennek a gyógypuszik :( , és átküldöm VikDannak az étvágyamat is! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Cumi: Ne aggódjatok szerintem sem. Dávid és Gergő egyáltalán nem cumiztak, Albert olykor elfogadja, de tényleg csak nagyon ritkán, leinkább az autózáskor. Viszont nagy előszeretettel szopizza a kis ujjacskáit. A nagyok ezt sem csinálták. Be kell vallanom, én jobban örülnék a cuminak.

Nektarin! Robesz baba abban a lavorban! :lol: :lol: Nagyon élvezi!

Timi! Nem semmi csajszi vagy!

Miléna! ++++++++++ Ó, de gyönyörű!

Regi! Megadhatom a címünet? Jól jönne egy takarítás! :wink: :lol:

Tünde! 5 fog? Azta!

Juba! Szupi lett!

Bongyi! Hogy vagytok? Sokat gondolok Rátok! Ölelem a kis betegetek és Téged is!

Ancsi! Látszik nagyon, hogy egy alomból vannak! :lol:

No, csak nem tudom befejezni, mert nyösztetés van, mennem kell. Mindenképpen jönni szeretnék majd, el kell mesélnem, mit mondott a dokibá. Nem túl rózsás. :(
dmaggie

Gyönyörű fotók, Viranka! Kreatívkodtatok a szábádban? ;-)

Maggie, jaj, ne mondd, hogy rossz hírek... :cry:

Kép
Kép
irina

Timi26: ne aggódj, Vikdaninak rengeteg tartaléka van!!!

Juba, mi is jóval kevesebbet szopizunk szerintem (a mostani fogzás miatti bónuszevések nem számítanak). A védőnénink szerint a 3 perces evés valóban nagyon kevés, de az 5 perces nem. :? Hát én fogom magam, és többször próbálkozom, aztán vessen rám köveket, aki akar, hogy egy 6 hónapos gyereket 3 óránként etetek, de engem nem érdekel.

Kép
Kép
irina

Jó estét!

Ildikének és Ildikóinknak sok boldog névnapot

Mollinak boldog félévességet

Mesi szép méretek :lol: :lol:

Juba Grétike is jóval kevesebbet eszik, most ilyen időszaka van.
Bertus nagyon csajos azzal a fülbevalóval :lol:

Irina Látom Ádó kezd megbarátkozni az etetőszékkel :lol:

Ancsi Gyönyörűek a lányok. Látszik, hogy testvérek :lol:

Viranka Te csináltad ezeket a szép képeket?

Maggie Rossz hír :cry: Jaj ne, gyere minnél hamarabb és meséld el.

MMóni Küld el nekem priviben a születés és névnapjaitokat, beteszem a táblába. Zéti nagyon helyes kispasi :lol:

V.Tündi Gratula az 5 foghoz :lol:

Ma ismét elfáradtam :D Megint vigyáztam egész de. barátnőm kislányára, du. meg elmentünk vásárolni. Kenguruval vittem cicát, hát úgy éreztem a végére, hogy leszakad a derekam :roll: Mégiscsak 8 kiló a drágám :lol: :lol: Hát ma ízelítőt kaptam abból mi vár rám :lol: Anna már feláll, nagyon fürge. Pillanat alatt ott van ahol nem kéne :lol: Cica meg igyekezett a nyomában lenni :lol: :lol: Nem sokat ültem le délelőtt :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Timi26 De nagy szíved van :roll: Két hétre befogadni a barátnődet gyerekestől, nem semmi :shock:
Vikdani miatt ne aggódj. Majd visszatér a jó étvágy és nem győzöd majd főzni neki a finomabbnál finomabb főzelékeket :lol: :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hahóóóóóóóóóóóóóóó

Sehol senki?
Mindenki altat vagy alszik?
Én ideges vagyok egy kicsit. Várom, hogy anyuék felhívjanak mikor érnek haza. Hajnal 5 óta úton vannak. Egyik városból a másikba, majd vissza. Majdcsak hívnak már :roll:

Na én nem szórakoztatom magam.

Jó éjt lányok.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Majdnem egy regényt irtem és elszállt :cry:

Lényeg a lényegből:
Ildikéink boldog névnapot! Molli boldog hófordulót!

Ma voltunk a gyönyörű napsütésben a védőnőnek méreckedni:
8.2 Kg, 69 cm
Azt mondta adjak tejpépet a gyereknek, egy hónapja meg azt mondta, hogy ne, mert hizlal :shock: na ki érti ezt!

Kertészkedtünk! olyan jó volt!

Timi nagyon szép tőled amit a barátnődért tettél!
Emese szép méretek!
Tündi :shock: nem semmi
Ancsi helyesek a csajok!
Regi hozzám is jöhetsz!

Heni
KépKép
heni81

Folyt köv. aztán gyors hajmosás, miegyéb.

Gremesi! Biztos, hogy csak féléves?! Egyévesek is megirígyelhetnék! :lol: :lol:

Irina! Ádó nagyon büszke az új székére. :lol:

Juba! Nem is dagi! Én is imádom a hurkácskákat! :lol:

Timikém! Majd kell még dugdosnod a kaját! Jól megviselte szegény kislegényt ez a fránya vírus! :( Lehet, hogy még korai a kanalas a betegség után? Ezeknél általában diétáznia kell a gyerkeknek is.

No, és akkor: igazából nem nagy még a baj. P2, ami jó, de megjegyzések vannak mellette: vírus pozitív, illetve metaplasia.Ami az ép és a rákmegelőző állapot közötti. Már megint gyógyszerezés lesz. Ami viszont a rosszabb, hogy így egyáltalán nem tehető fel az a spirál, amit elterveztünk, illetve a doki is javasolt. Most azon agyalok, hogy így milyen védekezést is használjunk majd. Azt meg elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor lesz a kövi. De majd anyukám elintézi nekem a jövő héten, ugyanis már őt is bejelentettem. Ő sem bliccelheti el a szűrést.

Egyébként ma egészen jó napunk volt, leszámítva némi nyűglődést, amit én a fogacskáknak tudok be. Délelőtt majdnem 2, délben fél, délután egy óra alvás volt. Ennek meg az lett az ára, hogy most tettem be a kiságyába. No, kíváncsi vagyok a továbbiakra.
Délben meg Dávidnak szurkoltunk. Sajnos kikaptak egy góllal, de a visszavágón még szépíthetnek. Mindenesetre ő lőtt 7 gól! a 18-ból. Valahogy nem is ment ma a játék.

Az esti altatásnál meg olyan jót nevettünk. Kismanó mellettem feküdt az ágyon, felém fordult, majd rötyögve kezdte cibálni a pólómat. Édes volt nagyon. Le akartuk fényképezni, de gépfóbiája lehet, mert csak komolyan lesi a masinát, így minden esélyünk elszállt.
Majd még lefekvés előtt lehet, hogy benézek.
Pusszancs
dmaggie

Mármint a következő szűrés.
dmaggie

Sziasztok !

Mozgalmas hétvégénk volt így csak olvasni volt időm.

Nektarin : mi nem Csömörre járunk babauszásra hanem a 16. kerületbe. Van honlapjuk ha érdekel. www.babauszi.hu
Én megvagyok elégedve a hellyel. Egy alkalom 2700 ft.

Már akartam kérdezni, hogy aki jár babauszira ki mennyiért jár ?

Regi : ha új ízt próbáltok akkor csak kevesett és utána teát vagy tápit.
Ha próbáljátok a krumplit akkor szerintem első körbe főzz meg 1 krumplit és ahoz keverj akár üveges almát.
Az üveges krumpli+alma az elég sűrű.

Nálunk Ádi mindent megeszik.

Altatás : reggel az első kaja után változó az alvása. Van, hogy a kajába beájul de van olyan is, hogy játszik még és akkor elindulunk sétálni és akkor alszik is. Aztán a délutáni alvás az egszerűbb ha megyünk sétálni mert akkor kb 3-kor indulunk és fél 6-kor jövünk haza és végig alszik.
Az esti kaja után meg már fel sem lehet érbeszteni úgy alszik.

Na lépek is én is alukálni.
Jó éjt mindenkinek.
20200310173350

Sziasztok!

Gréta cicának boldog hófordulót! Te jó ég, miket csinál már ez a lány :shock: :shock:

Mollinak boldog félévességet!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket! :D

Sense, Bongyi, Hörcsög, Ildike, boldog névnapot Nektek!

Fogzás: nálunk is vége a nyugodt éjszakáknak. Dorka minden éjjel ébred, és neki is brutálisan duzzadt az ínye. Főleg felül. Holnap végre nálam lesz az autó, és beszerzem a titkos fegyvert, a Chamomilla 15-öt. Remélem, használ majd!

Alvás: ma délután Dorka a szokásos 2-3 perces nyűgösködést kezdte volna elalvás előtt (az az érdekes, hogy csak a napközbeni alvások előtt sír, az estinél egy mukkanás nélkül elalszik), én meg elkezdtem porszívózni a kiságya mellett. Rögtön csendben maradt, behunyta a szemét, és mire kiposzívóztam nála, el is aludt :shock:

Regi, a hozzátáplálást én úgy csinálom, hogy az új dologból belekeverek egy keveset a régibe (pl. a krumpliba pár kiskanálnyi brokkolit). 3-4 nap után, ha látom, hogy minden OK az új kajával, már bátran adom.

Silka: jót derültem a szoptatós tanácsadóról alkotott véleményeden - mármint a megfogalmazásán :lol:

Juba, nagyon csini Bertus a fülbevalóval! Nagyon passzol a kék szeméhez!
Most kedvet kaptam, lehet, hogy Dorka is kap fülbevalót :wink:
Berta hogy viselte a füllyukasztást?

Gremese,
gratula Zsofkának a 9 kg-hoz! Meg persze Neked is! :D
Mi is Gabi fürdetőt használunk :shock: Nem mondta esetleg a dokinő, hogy mennyire gyakori erre az ekcémás kiütés? Vagy ez inkább a baba hajlamán múlik?

Heni, gratula Péterke méreteihez! Nagyon jók voltak róla a múltkori képek (is)!

Nektarin, K.Timi: mi járunk Csömörre úszni.
Itt baba+1 felnőtt a vízben 2000 Ft; baba+2 felnőtt a vízben 2800Ft, kísérőjegy 350Ft

Kép
dotildi

KépKép
viranka

Napsugaras szép napot :)

fiam javul :) 2.napja már megint 4kor kel :)

Timi!
nem semmi vagy,Rád tényleg lehet számítani :) Párod hogy viselte?
VikDani étvágya meg szerintem fokozatosan fog megjönni,mi sem eszünk szerintem betegség után sokat :)

Móni!
Apa próbálgatja az új objektívet és mindent fényképez ami a kertben van :)

Juba!
hihetetlen mennyire hasonlít Rád Bertus :) Csudaszép fülbevalóval :)

Anitja!
én is észrevettem a hasonlóságot a macival :) jógaórákra sokan járnak már?

Micsoda méretek vannak itt :) csupa óriásbébi :)

Altatás:
szerintem mindent ugyanúgy csinálok mint Míránál,de Bálint nem hajlandó a mi ágyunkon ,kézben ringatva, a hasamon/mellkasomon aludni, csak a saját ágyában illetve a bkocsibanvagy nagy ritkán a cicimen :)
Cumi:
már írtam Mírának 2 hónapos koráig nem volt utána szoktattam rá,majd majdnem 3 évesen fordítva hintázott lecsúszott belül a szája felrepedett és fájt minkor cumizott,leszokott :) mondjuk Nekicsak akkor kellett ha már álmos volt :) Bálintnak pár hetesen adtam előszőr,de a kispasi megtalálja a kezét,ha épp nincs cumiközelben :)
én láttam nyáron kislányt cumival nagyobb volt, mint Míra ,hát elég rémisztő volt,lányom is csak lesett és megállapította milyen csúnya :) :)

Áronnak és Marcellnak boldog félszülinapot :)

KépKép
viranka

Egy ismerősőm kozmetikusnak tanul,gondoltam bemásolom ide h. miket írt a kozmetikumokról :shock: elég érdekes és elgondolkoztató 8)

[quote]E írta:lőször egy érdekes eset:
Anyósom volt egy bio bemutatón és kapott is ajándékot, szuper sampont, az összetétele:
aqua (víz), sodium laureth sulfate (habosító anyag), sodium clorid (konyhasó), 5 féle kémiai tartósítószer, parfüm, 2 féle szinezék (CI....)

Szerintetek hol az aloe vera?????

az, hogy valamire rá an írva, hogy "natur vagy természetes" termék, azt is jelentheti, hogy van benne egy csepp növénykivonat...

Sajnos még 1-1,5 év, mire kezdeni tudok, viszont nyár elején megyek cukorgyanta tanfolyamra és azt már onnantól szeretném csinálni...

Cégek (teljesség igénye nélkül) amik jónak tünnek egyelőre:
Dr Baumann, Dr Hauschka, ILCSI, Neways, Phura, Lyl
DM-es Babylove fürdető!!!

Dumakeszin vagy egy ILCSI refencia kozmetika, Ilcsi honlapon lehet utánkeresni

Verus:
én is vettem már FLP-s dolgokat, de pl. a dezodorban triclosan van, ami az EU-ban 2 éve tiltott mert májtoxikus, a gélben meg tartósító van, amire nálunk Dorina allergiás (bevétel után piros foltos lett az egész arca)
az Avon-nál egy barátnőm dolgozott (nem üzletkötőként), ő elmondta, hogy mik vannak benne, erről inkább most nem beszélnék...

én most csak azt kutatom, hogy mivel tudok majd segíteni a bőrnek, hogy egészséges legyen, mert attól majd szép is lesz (fordítva nem működik)

KépKép
viranka

Köszönöm a névnapi köszöntéseket!

És köszönöm a sok drukkot a gyógyuláshoz, hébe-hóba ideolvastam azért! Sajnos egyelőre a drukkok és energiák még bőven jöhetnek, a helyzet nem sokat javult! ILletve javulni látszott, de visszaromlott! Ma visszaviszem a srácokat az orvoshoz, mert az okés, hogy vírus és sokáig folyik az orruk, jó, hozzájött hasmenés, hányás, hát istenem, ezzel jár. De sehogy nem tudok kibékülni azzal, hogy Levinek csütörtök óta, azaz ma lesz a hatodik napja, hogy gyakorlatilag kis megszakításokkal 38.6 és 39. között mozog a láza. És most már rettenetesen, iszonyatosan nyűgös is, nem lehet vele bírni! Ákoska meg veszettül csűnyán, ércesen köhög.
Én már nagyjából jól vagyok, most apa szenved ezerrel, neki még hozzájött egy arcüreggyulladás is, persze ugyanúgy jár dolgozni....

De mindenképpen írnom kell az legkisebb csillagomról! Zita tök jól van! Tényleg, én tudom, hogy mondják, hogy véd az anyatej meg ilyesmi, de ennyit jelentene? HIhetetlen, minden nap rácsodálkozm, hogyazon kívül, hogy egy icipicit taknyos, az égvilágon semmi baja nincsen! Remélem, hogy nem kiabálom el, és nem aezután jön ő!

Mesi, és többiek, köszi, hogy emlegettek, ha még most kevesebbet is vagyok. Igazából tegnap olvasgattam egy kicsit belőletek, csak úgy voltam vele, hogy most jöjjek megint írni, hogy mi folyik alul, meg felül? De hát végül jöttem :lol: !

Remélem, lassan tényleg vége, és legközelebb már úgy jelentkezek, hogy javulunk!

Még az is lehet, hogy most reggel tudok valamicskt olvasni meg írni, mert egyelőre a fiúk még alszanak!

Na, félóra szünet után folytatom (fölébredtek a skacok):

Boldog hófordulót Áronnak és Marcinak!

Kép

KépKépKép
bongyi

Anikó Marcija, és Motiot Áronja BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Dmaggie! Azért nem olyan vészes ez a helyzet.... :roll: Gyógyszerezéssel megoldható a probléma? Vagy visszatérhet?
Nekem is most kell mennem rákszűrésre, majd be kell már jelentkeznem. Sokáig P1-es volt, az utóbbi években meg P2-es. Persze egyből beparáztam, de a dokim azt mondta, nincs semmi probléma.
Remélem Nálad sem lesz semmi!!!

Silka! Igen, az alsó két foga Zsófinak úgy jött, hogy.... csak jött.... Nem nyüglődött, csak folyt a nyála ezerrel.
A felsőkkel viszont (és egyszerre jönnek) nagyon megszenved. Főleg este, meg ha fáradtabb.
Bár most végigaludta az éjszakát. :D :D :D

Viranka! Ez nem semmi! És mennyi mindenről nem tudunk, hogy mit kenünk magunkra. Én ezért vagyok a színtelen-szagtalan gyogyótári cuccok mellett.

Nagyon szépek a fotók!!!! Gratula Apának!

Dotildi! Amint kimondtam, hogy Gabi, egyből rávágta, hogy ez az ekcéma a fürdetőre egy allergiás reakció.
Nem mondta mennyire gyakori, de Zsófi bőre olyan, mint az Apjáé. Jó értelemben is: Kidugom a pofiját a levegőre/napra, és olyan, mintha egy hétig nyaralt volna, annyira jó a színe, rossz értelemben: érzékeny ezekre a kencékre. Az Apjának is ilyen ekcémás a bőre foltokban.
És nagyon lassan fog elmúlni. Ezt tapasztalom is, mert 2 hónapja már tuti van. Amint észrevettem, visszatértünk a fürdetőkrémre.

lmóni! Szüleid rendben megérkeztek?
Na így lehet majd jókat fogyni! (Bár Neked nem kell, ugye Rólad csusszannak le a kilók). :wink: Rohangálni két gyerek után! :lol:

Regi! GYere hozzánk takarítani! Fizetek, megegyezünk! 8)
A hóspray még mindig fent van az ablakokon... :oops:

Bongyi! Ezerszeres gyógyenerdzsiket küldök!!!!! ++++++++ Nagyon nehéz lehet.... Az anyatej tényleg véd, mert enyhébb lefolyású betegségek immunanyagát Zita megkapja. (Mármint ha Te átestél valamin).
Így erősebb is.
Egyél C-vitamint, hogy azt is kapjon még a szopin keresztül.
A fiúknak meg jobbulást!!!!!!!! +++++++++++

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Áronnak és Marcinak boldog hófordulót!!!
Kép

Maggie! Oké! Órabérben vállalom! :wink: :lol:
Most rámjött a tisztaságmánia. Asszem elegem lett a felületes takarításból. Ilyenkor bedurran az agyam, és nekiesek. :wink: Most is csinálnám, csak Szelike visszaaludt, így nem tudok zörögni… :roll: Ma a fürdőt tervezem, de nem biztos, hogy belefér, mert ma sok dolgom van. Megyek be végre a kórházba, meglátogatom a barátnőméket! :D Délután meg megyek fizikoterápiára. :( Remélem, nem kell sokat várni. Anyu szabit vett ki, így tud vigyázni Szelire. :D

Az eredményed lehetett volna jobb is, de a gyógyszer biztos helyretesz!!! :D

Dávidnak gratulálok a 7 gólhoz! :D :D :D

Heni! Gratulálok a méretekhez! :D
Védőnő: :shock: :evil:

Babaúszás: 4300 Ft 4 alkalom, amivel két szülő bemehet.

Viranka! Gyönyörűek azok a virágok! :D Én is ilyen fotóőrült vagyok, csak nincs hozzá jó gépem. :( De én is minden vackot lefényképezek! :wink: :lol:

Bongyi! Továbbra is jobbulást Nektek!!!
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt lányok!

Bongyi Jó végre olvasni rólatok, még ha nem jó híreket is :( Drukkolok, hogy minél hamarabb meggyógyuljanak a fiúk ++++++++++++++++ és örülök, hogy Zitusnak nincs komoly baja. Igaza van Mesinek szedjél C-vitamint, az még pluszba jól jöhet neki.

Mesi Az ekcémára nem írt nektek új popsikenőcsöt a dokitok aminek ELOCOM tartalma van? Azért kérdem, mert ha azzal kenegeted sokkal gyorsabban gyógyul. Egyik ismerősömnek azt írta fel az orvos, mármint a kislányának :roll:
Anyuék hazaértek végre de csak 11 után :shock: :? Apa nagyon elfáradt és még ráadásul rossz hírt is kaptak :( :( Miért ilyen undok az élet :( :(

Maggie Vigyázz magadra, reméljük a gyógyszerek hamar hatnak.

Regi Ha Mesinél végeztél szeretettel várlak. Itt is van mit takarítani

KépKép
Kép Kép
l.móni

GYED nyomtatvány: Felhívtam a munkahelyi tb-csoportunkat, és mondta a csaj, hogy töltsem ki a személyes adatokat, dátum, aláírás, a többit kitölti!!! :D Ezért vagyok ilyen béna, mert el vagyok kényeztetve!
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Ma reggel kaptam egy halom puszit a kicsi lányomtól és nevette, ahogy én nevetek rajta :) és akkor még többet csinálta. :)
Én kicsi lányom is már mini cirkáló :) sehol nem lehet otthagyni, mert két pillanat alatt tolató csúszásban odaér ahova szeretne és ahova én annyira nem nagyon szeretném.
Pl. a magasított küszöb, amit apa még nem tett gyerekbiztossá...:? Tegnap este értünk haza Egerből és szana szét bőrönd, szatyrok meg egyebek és a lányom bevetette magát a szatyrok közé. Most éppen már a hátizsákomnál tart
és azt pakolja nagy lelkesen :)
Lassan elgondolkoztam rajta, h rákötözök egy felmosórongyot :lol: mert már becsúszta az egész lakást. No jó nem az egészet, de a nappali nagy részét igen. Jajj nekem, ha rájön, hogy ettől azért nagyobb a lakás :)

Kaja, fogyás: én is most az odafigyeléssel próbálkozom (igyekszem lemondani a nasolnivalókról), mondjuk én még szoptatok így nagyon nem is szabad erőltetni. De annyit azért teszek, h a City Food-tól rendelek és Fitness menüt :)
Meg ha minden jól megy megpróbálok bringázni menni. Kezdetben terem bringa, majd szabadban Lillával meg apával :) fúú a műtétem óta nem bringáztam :) az már másfél éve volt....

Irina
Ne aggódj azon, h cicin alszik el. Lilla régen nem csinálta és most hogy a fog miatt nyűgös állandóan a cicin lógna hajnalban. Szerintem ezt nem lehet befolyásolni. És az ember csak nem hagyja üvölteni a gyereket, ha a cicin megnyugszik...:?

Silka
Mi is Bóbitázunk :lol: is :)

Hoemopátia
Bogyót mi is eszünk, szerintem segít neki bár tegnap megint rosszabb esténk volt :) Azt hiszem este 2x 5-öt adok majd neki.

Védőnő
Én teljesen elégedett vagyok vele :) szerencsére. :)

Móni
És mi mindent vettél?? :) amin apa kiakadt?
Aztaaa :) azétr ez a lemászás nem semmi. Sztem nem túl gyors, olyan amilyen neki megfelelő :)
Az igen :) bevállalós rendes csajszi vagy :). Ja amúgy a kengururól jut eszembe, h most már egy mélytányér próbát megejthetnénk :) valamikor :)
Pont ugyanilyen volt az előző vonalzóm :) nemrég cseréltem le :)
Remélem nincs nagy baj apudéknál .....

Heni
Köszi a választ :)

Silka
Gratula a 2. foghoz!!

Zita, Dorka, Lizi, Grétacica, Molli, Áron, Marcell boldog hófordulót

Szomszédok: szerencsére nekünk tök jó fej szomszédaink vannak. Persze ezek a közvetlen szomszédok. A házban azért van egy két idős nénike, akitől agymenést lehet kapni, na de ők is jószándékkal tesznek amit tesznek.

Maggie
Édesek a fiúk :)

Heni
:)

Fog: Lillának is az alsó szemfogánál duzzadtabb, úgyhogy előfordulhat, h nekünk sem az első fog lesz az első.

Mesi
Lilla is pont uezt csinálja, most, h ezt írtad már tuti biztos vagyok benne, h a fog lesz a ludas.
Nagyon szuper lesz ez a frizura sztem :) és tök jó ez a frizura próbálgatós oldal :)

Bongyi
:(++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++3

Regi
Hát ne hagyd magad :)
Gratula a barátnődnek!!
Nyugi a védőnő nekem is megmondta, h max 4 hónapos koráig cumizzon és Lilla még mindig cumizik. Le fognak szokni időben.

Irina
:lol: Ádi
mi is 3 óránként eszünk, most mit csináljak, ha ez az igény

Motiot
:evil: azért nem semmi!!!

Miléna
Nagyon nagyon ügyes vagy, h tornázol!! :)

Ildike, Hörcsög, Bongyi, Sense, Dotildi BOLDOG NÉVNAPOT!!

Kiskolbi
Na végre, h jelentkeztél!!! :)

Fülbevaló: csajok én őszintén nem merem. Most is állandóan piszkálja a fülét, mi lenne akkor. És attól is félek, h ruhába vagy valamibe beleakadna és húzná. Amúgy így is nyűgös a fog miatt mi lenne akkor.
Amúgy én is 3 éves múltam amikor kilőtték és hősiesen viseltem meg marha büszke voltam magamra mert én akartam :) No meg azért sem akartam amit Ancsi írt. Hát ha olyan fülgyulladós mint én akkor nem ér annyit
az egész. Majd ha nagyobb lesz.

Tünde
Aztaaa már 5 fog???!!! :lol:

Ancsi
Fúú nagyon hasonlítanak egymásra :)

Juba
Csini a fülbevalós csajszi :)

Barátnők
Nekem is van egy pár ilyen barátnőm (igaz nem sok, de talán ilyen mély kapcsolat nem is kell sok) akivel egész napokat is el tudok lenni :) és mi is aludtunk együtt meg főztünk meg minden :)

Mesi
aztaa micsoda méretek
punci összenövés és egyebek :(

súly na akkor mi a mi kis 7 kilónkkal :lol:

Maggie
Eredmény :(
Kisifiad :)

KépKép
KépKép
fleur

BOLDOG HÓFORDULÓT MARCINAK ÉS ÁRONNAK!!!!

Dmaggie, biztos rendben lesz minden, a gyógyszerek használni fognak, ne aggódj.

Viranka, de szépek a fotók. Hú nem semmi amit bemásoltál.

lmóni, ez igen én nem is tudom most mit csinálnék egy nagyobb lurkóval, mikor itt van a barátnőm a kislányával az is épp elég felfordulás, de majd csak lesz valahogy:)

Regi, megértem a tisztaságmániádat, énis az vagyok, de valahogy nagytakarítani még nem volt időm, három hét múlva jönnek csinálni a felső fürdőszobát és még az utolsó konyhaablakot kicserélik, no majd azutánra tervezem, de hát nem várom.

Bongyi, jó, hogy írtál magatokról, sok-sok gyógyenergia a fiúknak. Zitus reméljük kimarad belőle.

Babaúszás, hogy mennyire durva árkülönbségek vannak

No mimegyünk a munkahelyemre be, már alig várják, h lássák Robeszt, hát meglátjuk, h viseli.
Du. még jövök.

Kép
Kép
nektarin

Ja az a ma reggel tegnap volt :lol:

Amúgy hétvége jó volt otthon, névnapozás volt. Lilla teljesen be volt indulva a színes ajándékokra amiket kapott (főleg a csomagolás) meg pl az előke zacskójára meg ilyenek. Sajna az idő nem volt túl kegyes hozzánk így sétálni nem voltunk :( mondjuk, ha itthon vagyunk akkor biztos elmegyünk ilyen időben is, de hát így volt más program. Nagymami (mármint az enyém) kicsit megmondta a tutit 80 évesen, h már nem kéne annyira szoptatni inkább etetni és adjak neki babapiskótát. Először még pörögtem rajta aztán rájöttem csak segíteni akar és szép csendesen elmosolyogtam rajta magamban. Nekem fura volt-már megint-hogy apuék annyira más hőfokon élik az életet. Egy kicsit Lillát is megviselte. Már már egy ilyen olasz hangos család jut róluk eszembe :) no mind1 ezt is meg kell szoknia. Csak a sok új élmény miatt nem akart napközben rendesen aludni és állandóan 1-1 1/2 órás üvöltéses altatás lett a vége, amit itthon csak nagyon ritkán csinál :( és kicsit elfáradtam....őszinte részvétem mindenkinek, aki így altat....
Az oda meg vissza utat végig aludta :)

Éééés a tegnap estét majdnem végigaludta :) éljen a Chamomilla :)
Most úgy adtam neki mint Regi, reggel 5 és este 2x5, meg cicizés előtt még megevett 100 ml Sinlac pépet is. 10kor aludt el és fél 5 kor kelt először!!!!! HURRRÁ!!!!!
Modjuk én többször is felébredtem és 5 órára már majd kidurrant a cicim :lol: nincsenek ám ehhez hozzászokva, de azért tök jó :) hátha elindul végre egy ilyen majdnem átalvós folyamat. Ja és végre nem sikítva-üvöltbe ébredt fel.

KépKép
KépKép
fleur

Hello Lányok,

napsütéses szép jó reggelt mindenkinek! (Hátha ettől kisüt végre a nap 8) )

Áronnak és Marcinak boldog hófordulót!

Szuper minden babafotó! Ancsi, klónoztattad Melcsit??? :shock: :lol: Mintha ikertesók lennének! :lol:
Bertus meg milyen kis édes a fülijével! Na, ezek után merje valaki lefiúzni!!! :wink: Irina, jól látom, h az előke passzol az etetőszék színéhez! Ezt nevezem! :wink:

Regi, igen, ő az. Sztem ne húzd föl magad a cumis mizériáján. Majd eldobja Szeli, ha nem kell neki. (és még rímeltem is :lol: )

Hűűűűha, micsoda babaméretek, mi sztem alulról súroljuk a 7,5 kilót. Bár cipeléskor ez nekem legalább 10-nek tűnik.

Babafürdető: lányok, tényleg borzasztó lehet az érzékeny bőrűeknek. Öcsém volt egy katasztrófa, kb 12-14 éves koráig mindentől kiütése volt. Azóta javult a helyzete. Most az aloe-s folyékony szappannal zuhanyzik és hálákat rebeg érte. Esetleg azt megpróbálhatnátok.
Szerencsére Lizka bőre jól visel mindent. Mi J&J-t használunk kb másfél hónapos kora óta (a kórházban újszülöttként is ezzel fürdették) és semmi baja tőle. Néha úgy kell lefogni a kis kezét, mert enné a habját :shock:

Na, sírva ébredünk, mennem kell...

silka
silka

Küldtem egy levelet a gmailre.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Újra itt, Lizó járókázik mellettem.

Szóval megvolt a nagy tali tegnap. Sajnálom, h csak pár évente tudunk így összejönni, de ilyenkor legalább végigörömködjük az egészet. A terhes barátnőm pont tegnap tudta meg, h mivel faros a babája és korábban gerincműtétje is volt, 2 hét múlva császározzák. Tiszta izgalomban van szegény, mert addig még egy költözés is előttük van.
Hát, Lányok, azért nem semmi felügyeletet igényelnek a cirkáló-futkározó lurkók! Egy pár dolog még előttünk van. 1-1 beszélgetést kb 3 felvonásban lehetett befejezni, mert vki éppen vagy leesni készült, v elbotlott, v ráütött a másikra, v egyszerűen sírva fakadt.

És így változtunk:
Kép 1997/98 szilvesztere, ahol még a lilára festett haj volt a legnagyobb örömünk :shock: :lol:
Kép 2004 - buli időszak
Kép 2008 :lol: :lol: :lol:

silka
silka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: