A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Mindenhol azt olvasom, hogy ne fix időpontokban etessük a babákat, hanem mindig a sorrend legyen ugyanaz, de Szeli sose jelzi, hogy éhes... ő elvan tök sokáig kaja nélkül, csak akkor meg éjjel ébred enni. Ezért találtam ki a fix időpontokat (persze nem percre pontosan). Ez akkor most baj??? :roll:
Meg azt is olvasom, hogy mindig alvás után legyen evés, de mi van, ha csak 3/4 órát alszik...??? fekvés előtt meg másfél órával evett... na, akkor még tuti, nem éhes...

Csinálja így más is, ahogy én??? :roll: :?:

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk: Úgy ült hogy kapaszkodott a kád szélében pár másodpercig és én ott álltam mellette mert elengedi és elbillen.De azért van hogy megül pár másodpercig is mert mikor megfogja mindkét kezem egyből húzza fel magát és vigyorog utána mikor segítettem neki.De nem erőltetem ritka mikor igy elengedem őt.Még ráérünk ezzel.Előbb forogjon :D :shock:

Kép

Kép
agica1126

Látod Ágica!? Szeli meg még nem ül így meg, előre dől... :lol:

Timi26! Mizu Veletek??? Hogy vagytok?

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: Én is időpontokhoz kötöm az evést tehát Petra 3 óránként eszik de ő éhes is ennyi idő után.És mostanába azt vettem észre csak akkor sír mikor éhes meg álmos.Nálunk úgy zajlik hogy eszik utána fent van másfél órát aztán egyszer csak elkezd nyafogni leteszem és egyből bealszik.És ez igy megy minden kaja után.Plusz általussza az éjszakát csak tudod a cumiadogatás miatt kel :roll:

Kép

Kép
agica1126

egykezesen bocs a kisbetűért :)
ági
petra haja kevesebb lett,vagy csak kivilágosodott ?milyen ügyesen ül :)

dettyk
míra tegnapelőtt mondta:anya elpukkan az eszem :lol: hát néha az enyém is :)

fleur
de előtte szedd le a kicsi zárópapírt és utána csavargasd :wink: 8)

regia többi kép arról a taliról a fotoalbumban 2004nyári babáknál van :) közelebbiről jobban felismerhető míra :)

mék dokihoz úgy fáj a mandulám/torkom :( mióta gyerekeim vannak az immunrendszerem kissé leamortizálódott :evil:

pusz

KépKép
viranka

s láttátok,megszületett az első ápr.-májusi baba :) olyan jó volt pocakosnak is lenni 8) :lol:

KépKép
viranka

Viranka: Hétalvó lettél? :wink: :D Petra haja elhullot még most is úgy hullik hihetetlen állandóan az ő haját szedegetem.Na meg az enyémet is mindenhonnan sajna.
Tényleg más babának is hullik igy a haja?

Kép

Kép
agica1126

Jó reggelt lányok!

Grétike egész jó aludt. :lol: Csak kétszer hívott át, 4-kor és 1/2 6-kor. Most egy kicsit többet sikerült pihenni. És a nap is süt és megyünk a barátnőmmel csavarogni úgyhogy szebb a világ :lol: :lol: :lol:

Regi Még nem volt időm átolvasni a Kismamát de ezt a cikket mindjárt megkeresem és elolvasom. Hátha ír valami jót arra mit tehetek ezek ellen az ébredések ellen :roll:

Fleur Annyira idegesítő, hogyha valamelyik gyermek nem alszik rendesen éjszaka rögtön azt mondják, hogy biztos éhes :? Nálatok se ez a baj.
Úgy szeded ki a golyót, hogy a kupakját elcsavarod, annyiszor ahány golyó kell. A kupakra van ráírva a BOIRON felírat. Előtte azért ne felejtsd el leszedni a pici kis nyitófület :roll: ( én a legelsőnél elfelejtettem és dühöngtem miért ilyen nehéz kinyitni :roll: :lol: :oops:

Mmarica Biztos nem éhes cica, igaz, hogy még mindig csak anyatejet kap semmi mást de bőven elég neki. Van, hogy napközben 4,5-5 kibír anélkül, hogy kérné a cicit. És az éjszakákat sokszor átaludja de mostanában "sztrájkol" alvás terén. Kezdte a nappali alvás elég jelentős lecsökkentésével. Max 1 óra az is kb 6-7 részletben és most éjszaka is nyugtalanabb. De nyilván Reginek és Mesinek lesz igaza és a gyors mozgásfejlődés miatt van :roll:

Ágica Petra nagyon szép :lol:

Dotildi Pont tegnap gondoltam arra, hogy milyen rég írtál. Kérünk szépen képeket a sielésről :lol:

Engem is idegesítenek ezek az idétlen kérdések :twisted: Anyósom legújabb dilije, hogy beszéltessük a gyereket :shock: Mert, hogy olyan aranyosan gagyarászik . Mondom neki, hogy még fél éves sincs nem én szabályozom a beszélőkéjét de akkor is...... Ezek után megkérdeztem tőle, hogy Ő nevelte-e fel a 3 gyerekét vagy kiadta bérnevelésbe. Merthogy semmit sem tud a gyerekekről az tuti.( Persze poénosan kérdeztem nem durván, a kapcsolatunk még mindig semleges, mondjuk azóta nem találkoztunk személyesen. Hála az égnek.)

Irina Remélem minden rendben veletek.

Granda Én is imádom a mókusokat.

Heni Ez a féregdolog kicsit durva, de te ügyes vagy és a dokival kézenfogva hamar leküzditek illetve kiüzitek.

Anitja Rendeződött már a dolog az etetőszékkel. Utolérted a csajszit? Ha nem akkor szerintem jelentsd a teszvesznek. Lehet, hogy ők hamarabb előkerítik.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni! Sajna azt írja, hogy át kell vészelni ezt az ébredezős időszakot. :( Hát én nem bírtam :oops: , és ezért kerestem rá homeós golyót, és bejött... :D

Ágica! Szeli már majd az összes babahaját elhullajtotta, volt pár hét, hogy naponta porszívóznom kellett a kiságyát... :shock: Most már nem hullik neki, és már nekem sem! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Regi Nálunk is általában időpontok vannak. Ha nem tartanám be akkor Grétacica elég ritkán kérné magától. Általában úgy van, hogy eszik reggel 7 és 8 között, aztán 11 körül 14 körül 17 körül és 1/2 8-3/4 8 körül utána alvás Egyszer-kétszer volt olyan, hogy kivártam amikor Ő kért enni 4,5-5 óra telt el. Szerintem Ő ehez még kicsi így ezt én így "szabályozom" :lol: :lol:

Viranka Jó bizony :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Timi26! Olvastad, amit tegnap írtam Neked??

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi :( :( Akkor én most már akár hetekig vagy hónapokig zombi leszek? :( :( :( Keresek rá mindjárt homeos bogyót 8)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Imóni: Nekem Petra pontosan 3 óránként enne mindig akkor kér van mikor ki sem bírja addig és előbb.De ez csak nem gond?

Regi: nálunk most van ugyanez.

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Tegnap voltunk védőnéninél,a súlya Dominak 8300gr és 79cm :shock: . Növünk, mint a bolondgomba.

Ti nektek úgy írják fel a tejpépet? Így mennyivel olcsóbb?

Regi én is próbáltam időpontra az etetést,de valahogy nem jött be. Mert eszik,ha felébred,de kb. 2 óra múlva nyüszög,hogy fáradt. Na akkor megint cicit kér,és úgy alszik be. :shock: Szóval előtte és utánna is képes cicizni. Szabályosan nyavajog érte. Mondták is,hogy elrontottam stb.,de ha így nyugodt baba akkor mit csináljak? Inkább ne adjak neki és sírjon? Áhh nem. Szóval ez van.

Tegnap felvágtam egy almát Beninek,nagyon érdekes volt Dominak,gondoltam oda tartom a szájához mit szól hozzá.(nem szereti az almát). hát lás csodát,egyszer megrázkódott ugyan,de vissza húzta a szájához,és próbálta harapni. :D az alsó fogak meg kapartak belőle egy picit,és tetszet neki. meg is lepődtem. de legalább evett belőle. :)

Ettől az időtől annyira fáj a fejem,vagy lehet a fáradság.

Férgek :evil:

Na megyek felébredt a drága alut kemény 20 percet.
varga tünde

Gremese: igen, olvastam, csak még nam tudtam írni, mert tegnap foglalt volt a gép, most meg rohanok a boltba.
De volt történés, majd mesélek!!! :wink:

Köszi lányok: olyan hullámosan van Rebeka. Egyszer jól, aztán fáj a hasa. VikDan "jól" van, mi is megvagyunk.
Este nem lesz apa megpróbálok részletesebben jönni!!!

Kép
Kép
timi26

Móni! Akkor megnyugodtam, Szeli dettó ugyanilyen! :D Simán kibírna ő is 4-5 órát... :roll: :D

Kép

Kép
regcsiken14

Tünde! Gratu! :D Látom, nem csak Szeli van jó súlyban! Szerencsére!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Ágica Dehogy gond :lol: Sőt jó :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok lányok,
én is megint jól eltüntem, bocsika! :oops:
De sajnos ez így megy nálunk! Ha jó idö van, akkor kint vagyunk Ábel miatt, met neki ugye szüksége van a mozgásra, ha rossz idö van, akkor pedig bent kell vele foglalkoznom, míg Áron alszik, ha Áron ébren van, akkor meg ugye kettövel kell...
Igyekeztem olvasni, de nem mindent sikerült, most már meg sem ´próbálom, annyi lenne!

Betegeknek jobblást!
Hófordulós babuszoknak sok-sok boldogságot!!

Fogacskák is éljenek!!! Nekünk is csak napok kérdése és elöbújik a jobb alsó, aztán a bal. Csak gyözzük kivárni!

Képek nagyon jók, tüneményesek a babák!

Heni, nem semmi ez a féreg! Tuti valahogy a cicától kapta el, még ha nem is érintkezett vele! Ezért félek én is otthon mindig, mert anyunak van vagy 6 macskája, Ábel meg mindig üldözi öket. Na meg persze néha besurrannak a lakásba is, ha pedig Áron majd ott cirkál, akkor ugye elöfordulhat ilyesmi. Nekem is volt kiskoromban, Vermoxot kaptam rá és hamar eltüntek. Többször is kellett, mert én nagy kutyás voltam/vagyok, mindenhol megsímogattam a kutyákat, ahol csak lehetett.
Ne aggódj, kikezelitek hamar!

Irina, remélem most már minden rendben lesz Ádikával! Nagyon nagyon ügyesek vagytok, hogy így kibírtok minden tortúrát!! Mennek a gyógypuszik!

Dotildi, kérünk majd képeket a síelésröl!! Sajtot, joghurtot én is mindig máshogy hallom, van, hogy azt mondják, hogy egyéves koráig ne kapjon ilyesmit, de pl. amit én jegyzeteltem az itteni dietetikus szakember elöadásán kisbabákról, abban az áll, hogy 6 hónapos kora után már lehet adni nekik, teljes tejel pedig lehet fözni. :shock: Na most légy okos! Én is várok még egy-két hónapot ezekkel!

lMóni, Gréta cica nagyon ügyes az üléssel! Gratulálok!!
Alvás hogy ment? Nálunk most talán kicsit rendezödött a helyzet, Áron éjjel sz´pen alszik, reggel sem kel olyan nagyon korán, f7-7 körül. Ez egész türhetö. Este 7-f8-tól.

Timi26, remélem akkor most már hamar meggyógyultok! Nem semmi lehetett ez a vírus! Én is küzdök két napja valamivel, elöször apa volt kicsit kába, most én. Ég a gyomrom, meg fáj és hányingerem van, olyan rossz! Remélem hamar elmúlik.

Regi, te kérdezted a nyakláncot: nem, nem akad bele a nyakába, nem szorítja meg, ne félj! vIszont nem tudom, hogy ez seg´t-e, de semmi gon nincs eddig a fogzással. Tudom, gyereke válogatja, Ábelnél sem volt semmi gond, de neki is volt nyaklánca.
Próbáljátok ki nyugodtan! :wink:
Akkor most fogyózol megint? ( en most -6 kilónál járok, szép lassan, de megyeget! :wink: )

Járunk PEKIP-re, biztosan van otthon is ilyen, ez amolyan baba-mama program, ahol a manók jó melegben meztelenül játszhatnak, énekelünk nekik, mindenféle fejlesztö, játékos dolgot csinálunk, ami a babák érzékeit, mozgáskoordinációját, izmait, szociális készségét stb. fejlesztik játékos és nagyon finom formában. Áron irtóra élvezte, imád pucérkodni! MIndenkivel flörtölt, babával mamával egyaránt, vigyorgott és kurjongatott végig, míg mások inkább sírdogáltak.

Képzeljétek, Áron is négykézlábazik! Két napja csinálja, felküzdi magát négykézlábra, kutyázik, aztán lassan szétcsúsznak a lábacskái. Olyan édes, annyira élvezi!

Na megyek, mert most alszik, addig tudok kicsit házimunkázni.

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok Mamócák!
Hörcsög! Boldog szülinapot utólagosan
Kép

Emmának Ádinak és Máténak gratulálok a hófordulóhoz!
Kép

Nálunk is hiperszuperextra nyűgös napok voltak vannak :? , bár a ma éjszaka végigalvásos volt, persze nem az én részemről, mert én 3-tól kepesztettem az ágyban dagadó cicikkel :( (ilyenkor nem tudok aludni annyira fájnak) viszont jól elolvastam a 4 oldal lemaradásomat :twisted:

Irina Drága! Nagyon sajnállak Titetek! Kitartást kívánok továbbra is ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Főzés: én mindent külön-külön főzök, hisz teljesen más pl. a sütőtök vagy a sárgarépa főzési ideje, van egy pici láboska Nolkának, abban főzöcskézek neki

Ágica! Nolek nem fordul még semerre (jaj de furi ez a szó :roll: )
Viszont rugózik a kis lábával :shock: . Csinálja más Babácska is? Megpróbálom majd levideózni, szóval ha ül az ölembe, amolyan lovaglóülésben a combomon, és leér a talpa, kinyomja magát és rugózik, annyira édes :lol: .

Regi! Örülök, hogy nincs komolyabb baj a térdeddel

Jelentem etetőszék megérkezett kis családom segítségével, a huzata még szárad, de azért Nolkát már beleültettem, íme:
Kép

"az értekezletet megnyitom..."

Na most jól elolvasom a reggeli termést :P egyszer csak utolérlek Titeket :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Ágica! Nagyon helyes kislány Petra! :lol:

Motiot! Gartulálok! Nagyon szép eredmény -6kg! :lol:

Ja! Rákszűrés megvolt, eredmény ugye később, viszont képzeljétek milyen mázlim volt, másnap reggel megjött :shock:

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Na mégegyszer! Szóval GRAtulálok Motiot! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Heni: elhiszem,hogy megijedtél,szerencsére gyógyszerrel kezelhető.

Minden fogacskához gratula! :D Nekünk még mindig csak készülődik.

Fleur: hasonló éjszakai gondjaink vannak még mindig.Nálunk tuti,hogy csak odabújni akar Zéti.Teljesen jól előadja,hogy nagyon éhes,aztán 1 korty után hozzámbújva édesen alszik.Este hiába lakik jól,akkor is ébred.Mivel van tejem rengeteg,lenne mit ennie ha éhes,nem?Ma éjszaka ismét többször kelt.

Ágica:Petra milyen szépen ül!Zéti is elücsörög pár másodpercig már. :D

Anyós-após téma:gmailre írok majd,hátha valaki tud valami okosat tanácsolni...Remélem Zéti alszik még napközben,akkor ma meg is írom.

Dotildi:én is 3 éve végeztem védőnőként. :oops: Én sem tudok mindent,de ennyi idősen sajtot és joghurtot... :shock:

Többen írtátok a védőnőket...Én még nem dolgoztam a szakmában.Viszont annyi negatívumot hallok,hogy az már ijesztő. :shock: A fiatalok védelmében annyit tudok mondani,hogy a tapasztalat sokat számít...Nekem is rengeteget kell majd tanulnom,mert más az elmélet és más a gyakorlat.Bár ez a sajtos dolog elméletben is megtanulható volt szerintem... :roll:
Én így tanultam:túró,sajt natúr joghurt bevezetése 9 hónapos kor után...

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Helló, Lányok!
Ismét kórházaztunk, nem túlzás, millióan voltak, szerencsére a mi dokink a leggyorsabbak közé tartozik, "pörgeti" a betegeket. Egyelőre nem kell műteni Ádi sebét, aminek személy szerint örülök, viszont még nincs vége az egésznek, lehet, hogy egy másik nyirokrész okozza az ismételt gennyezést. Úgyhogy maradt a napi többszöri sebfürdőzés, kötözés, "erőspistázás". Kedden kontroll. Tiszta szerencse, hogy a férjem délelőttönként össze-vissza érhet be a mhelyére, mert máshol már rég kirúgták volna...
Bocsánat, de nem tudok mindenkire egyenként reagálni, csak erre-arra, de mindenkit végigolvastam és együttérzek a betegeskedő babákkal és mamákkal! Jobbulást mindenkinek! A kis hófordulós, névnapos babáknak és mamáknak sok boldogságot!!!

Fleur: ezt nem állhatom meg szó nélkül :-) Egyrészt egyetértek l. mónival: mindig mindent az éhségre kennek, ha éjjel ébred a baba. Holott ugye fogzás, mozgás- és idegrendszeri fejlődés, anyahiány, fázás stb. mind okozhatja. Én nem tejpépeznék, de nem gondolom, hogy az okvetlenül rossz, de inkább gyakrabban tenném mellre a babát. Most éjjel Ádi 0 helyett 3-szor ébredt, egyértelműen a foga miatt, de mivel cicin nyugszik meg, mellre tettem, jól be is evett mindháromszor (mindig tud enni, ha mellre rakom), és hamar vissza is aludt. Mondjuk ha 10-szer ébredne, nem tenném mindig mellre, mert nem akarom, hogy elrontsa a gyomrát, de eddig még mindig ez a módszer volt a legjobb a fogzási fájdalmakra. Ja: fogacskánk persze még egy darab sincs. Úgy 4 hónapja kínlódunk vele.

Gremese: még tegnap este írtam Neked mélt a gmail-en (sajnos vigasztalni nem tudlak, csak együttérezni Veled!!!).

Kép
Kép
irina

Kiskolbi: a napirendről szóló íráshoz: jó gondolatok vannak benne, de azzal nem értek egyet, hogy pl. mindig az alvás után mindig evés jöjjön, azután meg a játék. minek? aztán meg leírják, hogy de lehet, hogy a baba nem éhes, máris borul az egész (meg aztánaz evés utáni játéknak is vannak hátrányai: a gyerek kihányja a fele ételt; evés után szerintem lehet aludni meg csak úgy szemlélődni is, a babának is :-)). váznak jó a dolog, de szerintem ezt a legtöbb anya intuitíve így is csinálja (hiszen felnőttként is strukturálni igyexünk a napunkat), nem?

Kép
Kép
irina

Regi, én a térdízületeimmel szenvedek, és egy darabig rendszeresen úsztam is, hogy formában legyek, de pl. a mellúszás nagyon rossz neki (mert a lábat oldalra békamódra rúgjuk ki), azt hittem, leszakadnak... gyorsúszni meg nem szeretek... szóval nagyon kell vigyázni. Jobbulást Neked!!!

Kép
Kép
irina

Irina, a napirendes cuccot én küldtem a g-mailre :oops: . Persze nem kell szentírásként venni, de lehet, hogy van, aki ötletet tud belőle meríteni :roll: . Én sem értek vele mindenben egyet, de az alvás utáni evés nálunk bevált (általában, mert bizony vannak borulások :wink: ). Bence mindig cicin aludt el, napközben is, és lehet, hogy ezért volt rossz alvó...

Mi is elkezdtünk vele pépezni 5 hónaposan, hátha az éhség a gyakori ébredések oka, de ha lehet, még rosszabbul aludt, mint pép nélkül :cry: , maradt a gyakori cicizés.

Ádinak sok-sok gyógypuszit küldünk :cry: . Gyógyuljon már be az a fránya seb!!!!! :evil:

Mmoni, szerintem sokaknak az a baja a védőnőkkel (nekem semmi az enyémmel, mert nem jön :D ), hogy nem lehetőségeket kínálnak, hanem szinte utasításokat, parancsokat osztogatnak :? . És a legtöbben tapasztalat nélkül...persze tisztelet a kivételnek, nekem nagyon jó védőnőm volt...a mostanival meg 2x ha találkoztam :roll: .
dettyk

Hello Lányok

becsületesen takarítottam reggel 9 óta. (És nem jöttem helyette babanetezni :lol: ) Lizóhoz van segítségem. :wink:
Végre ragyog a lakás! Már nem is emlékszem mikor sikerült utoljára egészben letudni az egész kecót.

Heni,
ez a cérnabizbasz elég gusztustalanul hangzik :cry: Mikor meg olvastam róla, rámjött a hányinger. Nagyon szurkizok, h mielőbb túl legyetek rajta!

Dettyk,
most eszembe jutott egy volt évfolyamtársam. Mindenkinek dicsekedett, h nem eszik évek óta kenyeret. De a napi kifli-zsemi adagja 6-8 db volt. Úgyhogy vigyázz!!! :lol: :lol: :lol:

Ágica,
milyen ügyesen ül Petra!!!! :lol: Sztem (majd') minden családban akad ilyen. Nálunk is... ...a 6 hónap alatt sikerült kifejlesztenem a fülem melletti elengedés technikáját :lol:

Fleur,
nem olyan tekerős a kupakja? A tejserkentő ilyen volt. Mire rájöttem! Már majdnem szétütöttem kalapáccsal mérgemben... :wink: Na látom, már megvolt a segítség :wink:

Anitja,
Nolka miniszter úr! :lol: :lol: :lol:

Irina,
akkor továbbra is mennek az energiák!++++++++

silka
silka

Regi,
Neked még akartam reagálni, csak lemaradt: szóval nálunk sem működne a "Kaja után etessünk" elv. Akkor 1x v 2x enne 1 nap :shock: Mondjuk nem mintha Lizz többször akarna enni. Úgyhogy egyenlőre én diktálom a tempót :lol: :lol: Kb. időpontokban.

silka
silka

Dettyk:a fiatal sem jó,meg az idős sem...Fiatal a tapasztalat hiánya miatt,az idős meg néha elavult dolgokkal jön...Mindkét verzióra hallok bőven panaszt.Az én védőnőm 30-as,nagyon szeretik a kismamák.Tapasztalata már van,viszont követi az új irányelveket is. :)

Irina:jobbulást nektek továbbra is!Örülök,hogy most nem kell műteni Ádit!

Többiek hol vagytok?Biztosan mindenki szorgalmasan takarít stb. :roll:

Én holnap fogok,de előtte el kell mennem a nőgyógyászomhoz gyógyszereket íratni. :?

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!Oldalt kezdtem ezer év után.....

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Irina, Fleur! Nem írtam Nektek vissza, itt köszönöm meg, mennyire aranyosak vagytok, és együttéreztek.
Pokoli, mikor csőstül jön a baj, de ilyenkor csak rá kell néznem az én kis Csücsöriborsómra... :D

Napirend: Én nagyjából tartom, mert kell. Valamilyen szinten. Zsófi eszik, 2 órát ébren van, majd alszik 30 percet. Innen meg tolódnak kicsit a dolgok, de nagyjából ezt az ütemet tartjuk. Az ébrenlétek szoktak hosszabbak lenni, mert 3,5-4 óra múlva eszik.

Én is beszélek neki mindenfélét. A reggeli már rituális, minden egyes reggel, mióta megszületett, így köszönök neki: "Jó reggelt! Jól aludtál? Szépet álmodtál?" :D De persze nem szajkózok semmit, mert azt én is rühellem.
Kérdezni is szoktam tőle, ami leginkább egy hangos magammal történő beszélgetés, de milyen jó, mert olyan, mintha Zsófival beszélgetnék.
Pl. Szerinted a sárgabarackot nyissam (de hülye szó ez is Anitja! :lol: ), vagy a körtét. :wink:

Zsófi új szokása az, hogy a tenyerét finoman a szánkra teszi, és tenyérpuszit kér!!!!!!! Olyan édes!!!!!
És ilyenkor nem mar bele az arcunkba, ahogy szokták, csak odatartja, majd finoman elveszi.

Később folytatom, most aludnia kell.

Kép
Kép
Kép
gremese

Motiot! Hát nagyon ügyes vagy, hogy mínusz 6 kilónál jársz! :D :D :D :D
Kicsit bánom, hogy én abbahagytam :oops: , de aztán mindig eszembe jut, hogy Szeli akkor kezdte az éjszakai ébredezéseit, és mikor már a második gyümölcsnapon is olyan rosszul voltam, hogy rázott a hideg és szédültem (a fáradtság + gyümölcsnap miatt), hogy Apa mondta is, hogy ennyit nem ér az egész. :?
Most, hogy újra alszik éjjel Szeli, megpróbálok odafigyelni, kevesebbet eszem, nem nasizok. Aztán majd április-május környékén nekiállok újra a 90 naposnak. :D

Irina! Köszi, ezt nem tudtam. Bár nem hiszem, hogy az úszást fogom mozgásnak választani, mert mindig összeszedek ott valami fertőzést… :evil: (persze a babamedencében nem! :) )

Miléna! Én imádtam a régi védőnőmet. Aranyos volt, kedves, segítőkész. Bár volt, hogy nem jó tanácsot adott, de ezt ő sem tudhatta, mivel minden családnál más lehet a helyzet. Emiatt nem is haragudtam rá. Viszont annyira elkötelezett volt!!! Bármikor felhívhattam, akár hétvégén is. :D
A mostani túl tárgyilagos, számonkérő, utasító… :( Nem szeretem, de megpróbálom elfogadni. (és közben levelezek a régivel… hihihi :wink: ).

Mesi! Finoman? De jó Nektek! Szelire tegnap rászólt az apja, hogy „Ne cseréld ki a szememet a számmal!” :shock: :lol:
Szeli markol és gereblyézik. Életveszélyes! :?

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk, bocs, pedig tudom, hogy KÉT Bernink is van... :oops:
Naszóval nem kritikát akartam írni, csak nekem annyira nagy nóvumokat nem tartalmazott az írás, de nem azért nem, mert olyan hű, de okos vagyok... :lol:
Alvás: szerintem a cicizés nem ront a dolgokon (vagy csak ezzel vigasztalom magam?), nekünk lényegesen rosszabb napjaink lennének, ha más altatási módszerhez folyamodnék este vagy éjjel, de néha estefelé is (jellemző, hogy ez akkor jó igazán, amikor Ádó nyűgös, fogzik, nem tud elaludni), amúgy továbbra is a pihenőszékében alszik el 99%-ban. A cicizés amúgy az ilyen érzékenyebb, ingerlékenyebb babák esetében az egyetlen nyugalomforrás (mint olvastam), mi próbáltuk Ádit más elalvási módozatokra rávenni, eddig sikertelenül.

Kép
Kép
irina

Regi,
valami ilyesmire gondolsz? :lol:

Apával tegnap olvastak:
Kép Kép
Gyere Lizi, olvasok neked .................Majd én olvasok magamnak
Kép Kép
Naaaa, menjél már innen...............................És igen, mindjárt megszerzem
Kép Kép
Na végre, sikerült.............................Gyorsan meg is csócsálom

silka
silka

Dettyk, a LÉNYEGet meg lehagytam: köszi szépen a cikket, nagyon rendes vagy, hogy feltetted a gmailre! :)

Kép
Kép
irina

Bocsi csajok, csak egy kérdéssel ugrottam be!

L.Móni, Viranka, illetve bárki hozzáértő! Homeopátiás szereket szoptatósan én szedhetek, mindent ugyanúgy, mintha nem szoptatnék?
(Úgy néz ki vírus tarol nálunk, ami tulajdonképpen jó hír, mert nem annyira komoly a baj, de rendesen padlóra teszi az egész családot!)

KépKépKép
bongyi

Silka! :lol:

Bongyi! Szerintem szedhetsz, ugyanis ezeket csecsemők is szedhetik... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Bongyi!
mindenki szedheti,Zita is :) csak arra kell vigyázni ha vki cukros a családban mert viszonylag sok olyan ag. van benne amit cukrosok nem ehetnek 8)
Gyógyuljatok :)

KépKép
viranka

Halihó!

Bocsánat, hogy egy kicsit ritkábban jelentkezek. Már jó ideje babakocsi-lázban égek. Nézegetem, keresgélek. Borzasztó, hogy milyen árak vannak! :roll: De úgy néz ki, ma apával közösen döntöttünk. Annál maradunk. Szerdán személyesen is megmutiztam neki a kocsikat egy boltban, ki is akadt rendesen. Mire végeztem a dokinál, Vacakocska elaludt a babakocsiban, így elsétáltunk az egyik üzletbe.

Nyűgösebb a mi kisfiunk is. Hétfőn mondta is a dokibácsija, hogy látja készülődni a fogacskákat. Tapasztalatom szerint van még időnk, hogy ki is bújjon. Jaj nekünk! Olyan jókat olvastam a homeós bogyókról, hogy követtem a példátokat, én is vettem, már háromszor kapott is belőle. :lol: Remélem segíteni fog.

Védőnő téma. Nekem szerencsém van velük is. :oops: A nagyoknál uaz volt, egy idősebb védőnő, de nagyon naprakész, a mostani sem túlságosan fiatal, de ő is inkább az új irányzatot követi. No, meg ott van a Dávid barátjának az anyukája is, tőle is kérdezhetek bármit. Szívesen meg is hallgatom őket, általában uazt gondoljuk a dolgokról.

Hamarosan folytatom.
Puszi
dmaggie

Nna,már majdnem jöttem, erre a drága kislányom felkeltette a drága kisfiamat! :(
Úgyhogy most inkább megyek is altatni!

Remélem utána tényleg tudok jönni!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok lányok!

Mi ez a pangás? Sehol senki?

Én kicsavarogtam magam :lol: :lol: Voltunk de a tescoba du meg az Árkádba :lol: Totálisan kifáradtam :lol: Grétacica nagyon élvezte, élénken nézelődött, mosolygott. Sőt még hangosan kacagott is :lol: :lol: Apa kevésbé mikor elárultam neki, hogy miket vettem :oops: :roll: :lol:
Hát az árkádban az a szoptatós helyiség nagyon durva. Olyan nagyon budös volt ott, hogy.................Ááááááááááá le sem lehet írni. Kb 10 perc szellőztetés után ültünk csak le szopizni. De sajnos más lehetőség nem volt :roll:

Maggie Milyen kocsit választottatok?

Bongyi Látom már kaptál választ. Nyugodtan szedd, azt ugye tudod, hogy előtte és utánna fél órával max csak ásványvizet ihatsz? Legalábbis így hatásosabb :lol:

Irina Kitartás. Remélem hamar túllesztek ezen extrán megy a+++++++++++++++++++++++++++++++++

Motiot Gratulálok, már -6 kiló :shock: :lol: Nagyon ügyes vagy.

Silka Nagyon jó a sorozatfotó :lol: :lol: Látom Lizike imád olvasni :lol: :lol: :lol:

Mesi Tenyérpuszi :lol: :lol: :lol: Édes lehet Zsófika :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Lányok mostanában olyan kevesen tesztek fel képeket.
Légysz-légyszi-légyszi tegyetek fel :roll: :roll: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszi Regi, viranka, Móni!

KépKépKép
bongyi

No, folyt. köv.

Közben felhívott az egyik barátnőm, lelkizés folyt. Majd a szokásos esti ceremónia.

Minden betegeskedőnek mielőbbi jobbulást kívánok!
Heni, nálunk is volt ilyen, gyógyi hamar megtette a hatását.
Viranka, kitartást! Még jönnek a pöttyök?
Timi, sok erőt!
Bongyi! Már megint?!
Irina! Ez kész horror!
Mindenkinek +++++++++++++++++

Gratulálok Linike fogacskájához!

Lizi baba annyira ééééédeeees! :lol:

Hú, már nem emlékszem ám mindenre, szóval most csak ennyi.

Móni, ma végr vettünk elemet, így már tudom használni a gépet, majd teszek is fel, amint lesz új. :lol:
Mindjárt keresek egy képet a babakocsiról is. Hosszas töprengés után az árzuhanás mellett döntöttünk. Mást is akarok tőlük rendelni, így egyszer kell postaköltséget fizetni. Néztem a teszveszen, a vaterán is, no meg az ebay oldalain is, de ott meg leginkább nem nagyon szállítanak Mo-ra. A teszveszen is pl. a jobbak már hasonló árban vannak.

Inkább a linket teszem be: http://www.arzuhanas.com/Babakocsik-Kat ... 42053.html
dmaggie

Bongyi! Szia! Hogy vagytok?
dmaggie

Silka! Nagyon jó a sorozat!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Tényéeg! Mit jelent az, hogy Silka, ill. miért ez a nickneved?

Dmaggie! Ez a babakocsi nem dönthető?

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremesi! Azt írják: megerősített háttámla, ötszörösen állítható.
dmaggie

Dmaggie! JA!!! Hogy tudnom kéne óvasni.... :shock: :lol:
No ezzel én is szemezek! :D Nem vennék lányos színűt, mert majd öcsit mibe ültetem? :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi! Ha átnézed az oldalakat, találsz még néhány ilyet más színben és egy kicsit olcsóbban. Ma délben viszont a pénzügyminiszter áldását adta a dologra. Még várok egy kicsit a rendeléssel, mert a barátnőmék is kocsit keresnek, mi meg felajánlottuk, ha innen akarnának esetleg ők is, szívesen megrendeljük egyben. Egyébként már készülök a nyárra. Ilyet is akarok:http://www.arzuhanas.com/V%EDzny%E1rnaps%FCt%E9s-Kat840/gyerek___baba_fuerdund_23337_3bgy_e9k_e9ny_tetund_23337_3bv-Art7139.html
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: