A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ríd!
kb 4-6-ig.
zuzmo1

Basszus, képzeljétek holnap este mentünk volna Szolnokra, mert szombaton tolmácsolnom kell. Errefel felhívnak most 5 perce, hogy már holnap is kellenék :shock: Én meg olyan könnyen ugrálok kocsi nélkül a 2 gyerekkel. Peti meg csak este 11-kor jön haza.
Még jó, hogy imádok szervezkedni, úgyhogy már leszerveztem mindent. Sógorom most indult értünk és holnap tesómmal együtt fognak vigyázni a 3 gyerekre. :wink:
Én meg akkor gyorsan bedobok egy pár holmit a bőröndbe ...
lindicita

Lindi, tök jófej családod van :) jó tolmácsolást!

Zuzi, Tominak igaza van :) v.borocskát miért nem próbálod ki? :wink:
annyira nem vagyunk szarul, ill. egyre kevésbé, de még mind3unknak masszívan folyik az orra, a gyerekeket 2-3 óránként szippantózom, én meg 2,5 nap alatt elhasználtam egy 100-as csomag pzs-t. Így azért mégsem mehetünk babanézőbe :(

Macs, köszönjük a képet!! :D :D

votiv 8)
votiv

Ríd!
A 6 azért túlzás :lol: , mondjuk negyed 6-ig :wink:

Lidni!
hú, akkor hajrá!

Tinu!
90 naposat én nem bírnám betartani.
zuzmo1

Áááá, B persze MOST alszik! Ha mostanában fölébred, akkor megyünk, elvileg elég gyorsan odaérünk. De ha még sokáig alszik... :(

90napos nekem jó volt, az esküvőm előtt jól lefogytam vele. De most nem menne... :roll:
rídonli#

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, ősztől szeretnénk megkezdeni a próbálkozást, de előre el szeretném határozni, hogy kinél fogok szülni annak érdekében, hogy előtte elmehessek a dokihoz kezelésre. Meg akarom nézni magamnak, meg így szeretném biztosítani, hogy a kiválasztott tényleg fogadjon. Annak alapján, amit olvastam a régi hozzászólásokban én Bálint Balázsra vagy Balogh dr-ra gondoltam, ebben a sorrendben. Kicsit már félek ettől az egésztől, meg általában nehezen viselem a fájdalmat, és nem tudom, hogy nem szeretnék-e majd fájdalomcsillapítást. A kórházról azt olvastam viszont, hogy az orvosok a természetes szülést preferálják. Ettől függetlenül mindenképpen itt szeretnék szülni egyrészt a közelsége miatt (budafoki vagyok) másrészt a rengeteg pozitív élmény miatt, mit írtatok. Tartok tőle, hogy brutális mennyiségű kérdéssel foglak titeket bombázni a közeljövőben, mert teljesen leköt ez a téma, egyfolytában ezen gondolkozom... Várom a válaszokat, és köszönöm!
vavanna81

üdv itt Vavanna,

sajnos a dokik elérhetőségében nem tudok segíteni, én nem náluk szültem. A többiek remélhetőleg majd informálnak :) Azonban úgy tudom, legalább is Bálint doki (az összes Bálint) eléggé tele van páciensekkel... Fájdalmat természetesen mindenki másként éli meg és a tűréshatár is eltérő, de ez akkor és ott teljesen más, még a fájdalom is. Ennek ellenére szerintem van lehetőség fájdalomcsillapításra, ha szeretnél, erről a dokid majd tájékoztat. Kérdésekkel nyugodtan bombázz mindenkit, ha tudunk, szívesen válaszolunk!

üdv

macsek
macskanyu

Vavanna!

Szerintem Barna Péter a Te embered. Fiatal, jó fej, és ért az EDÁ-hoz is. Zsána orvosa, majd ő ír róla! Amúgy a Balogh és a Bálint Balázsban nem sok közös van.....szerintem.....ööö......remélem....
Bálint Balázs nagyon természetes szülés párti, akkor válaszd, ha Te is el tudod kötelezni magad mellette, de akkor ő egy szuper választás!!!

Votiv!
Nem szeretem a vörösbort :P Mondjuk a portóit igen :D
zuzmo1

Zuzi,
egy közös van bennük: mindkettőnek B-vel kezdődik a neve. Na, és még egy: mindkettő elég népszerű... :lol:

Én is láttam Gabiék Botondját, szépséges kisfiú, gyönyörű talpacskákkal... 8)
lányok,
mivel mindig beszédkényszeres vagyok, máskor lőjetek csak le, simán.
Egyébként hazafele menet még találkoztam Vass Gabival, vele is beszélgettem egy jót, szóval ma NAGYON jó napom volt, úgy kb. délig.
Azóta... :roll: :? :lol:

Zuzi,
igen, srácok végül is túlélték, de láttad volna az apjukat... :shock: na, ő kipurcant...

viszont én olyan jól éreztem magam teljesen gyerekmentesen, furi, de jó. Főleg, h tudom, h közben olyan ember vigyáz rájuk, akiben 100%ig megbizom... 8)
jövő pénteken megy Brüsszelbe, egy napra, jajhogyfogomkibirni...

mert, h estére azért lettem totálkáros, mert apjuk bedobta a törcsit/türcsit :lol: és egyedül vittem a hátamon az egész csapatot. A végén már kiborult a rizs, ami az ebédről maradt, rámömlött a hurut oldó, stb...
Rossz leosztás volt, a viszonylag nyugis gyerekem volt beteg, Igi teljesen meggyógyult, Meme meg nem is volt beteg. Igy szaladgáltam ezer felé.

oké, látom, már megint túl sokk vagyok.

sziasztok! :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vavanna,
csak kérdezz nyugodtan! :lol:
zsancikant

Gabi:
Botond nagyon szép kisfiú!

Curse:
Remélem, túlélted!!!!!!!

Nálunk áll a bál, Zoli fizujából le akarnak "csippenteni" 44ezret... legszivesebben a főnökét elráncigálnám magunkkal fejlesztőbe, nézze meg, honnan veszi el a pénzt :roll: :roll: :evil: :evil: :cry: :cry:
Nincs valami jó ötletetek, hogy én hogy tudnék valahogy egy kis pénzt szerezni? Ilyenkor esténként tudnék dolgozni valamit...

nukada

Csak egy gyors bejelentkezés, hogy élek :D Most már én is bizonyíték vagyok arra, h túl lehet élni :lol: Mondjuk részletekbe nem mennék bele tekintettel azokra, akik még ilyen helyen nem voltak :wink: Röviden tömören sz@r volt, bővebben pedig nagyon sz@r :( Most pedig küzdök a túlélésért, nem gondoltam volna, h ennyire tud fájni utána :( Remélem holnap már jobb lesz!

jóccakát Mindenkinek!

Kép Kép
curse

Bkrityó!
Ákosnak boldog névnapot! :)

Zuzi,
kocsi ugyan egyben, de első Lencsével egyedül vezető élményemet megpecsételte, hogy az út vége előtt pár száz méterrel behányt :(. hátra se tudtam nézni, mert olyan forgalom volt, csak folyamatosan szóval tartottam, hogy minden oké-e, nem is sírt, mert edzett lány, de tiszta hányás lett minden. úgyhogy kezdhettük a hányás takarítással, majd utána mentem dokihoz.
igaz kicsit várnom kellett (kb. 1 óra :D), de marha nagy mákom volt, mert ahogy kijöttem, riasztották és ment szépen "szülni".
tapogatásos vizsgálat eredménye szerint fejvégű a gyerek.

úgyhogy mindenkit kérek, hogy emiatt szoríjjon. NORMÁL SZÜLÉST AKAROK NORMÁL SZÜLÉST AKAROK NORMÁL SZÜLÉST AKAROK

ja, és Zuzi!
mivel mostanában nagyon kevés édességet és gyors lebomlású szénhidrátot eszel, attól is lehettél rosszul, hogy megstresszelted a szervezeted a palacsintapartin :). nem is akár a fehér liszt, hanem csak maga a cukor okozta akár a rosszullétet.
persze le a kalappal a fogyi miatt, nekem ég a pofám, hogy sütöm a sütiket...
amúgy a palacsinta az, amit szinte bármilyen lisztből lehet csinálni (a nokedli meg főleg). úgyhogy nyugisan próbáld ki tk. v. rozslisztből.

Botond meg olyan édes kisgyerek, mintha már több hetes lenne. persze nagyon gyanúsan néz a kamerába :)

Nuk,
már múltkor is akartam írni, hogy elképesztő nagy összeg ez a fejlesztés! :( még akkor is sok lenne, ha melóznál mellette.
sajnos persze a munkaadókat ez egyáltalán nem hatja meg, ma már nem olyan világot élünk. tudom kényelmetlen, de nem lehet esetleg az önkormitól vmi támogatást/segélyt kérni erre?

ancsipancsi

Sziasztok!

Zuzi, negyed 5 ig volt egy alváska, de után a még uzsi, jó esetben pont negyed 6ra értünk volna oda...Nehéz spontánnak lenni 2 gyerökkel. De jön a jóidő, és majd még játszózhatunk! A Bikásra P nagyon szertne menni, 1x volt az Apjával, és azóta emlegeti,h el kéne menni megint.

Zsan, mér lennél már sokk??? :)

Nuk, 44e, bakker, az nem semmi! Ez piszokság! Pont tőletek, akiknek ennyi extra kiadása van.
Erről jut eszembe: a héten dobtam egy hátast a postaládáknál a kapualjban: 42e lett a januári távfűtés számlánk. (Igaz, ebből lejön méh pár ezer, amit majd utólag jóváiratok velük, mert vmiért nem érvényesítették a támogatásunkat, pedig a MÁK azt írta,h megkaptuk.) Eddig a max. kb a fele volt... És ez csak egy része a rezsinek. (Nem, nem lakunk 15 szobás lakásban!!!)
:evil: :evil: :evil: :evil:

Curse, te szegény... :cry: legalább túl vagy rajta... Sok+++++++++!!!!!!!!!!!!!

Ancsi :) éljen a fejvégű Adrika! :)
(Olyan hülye szó ez,h "fejvégű", nem? :lol: )
Drukk hegyek a simka szüléshez, de a lényeg úgyis a lényeg, azaz Adrika!

Már megint szalma-estém van,és most szakdogáznom kéne, de erős pms tüneteim vannak, meg álmos vagyok nagyon... Azért olvasgatok vmit, max.most nem írok, mert nem vagyok vmi kreatív.
rídonli#

Jaj de édes Botond!!! :D :D :D (Macs, köszi a képet!!!)

Ákosoknak utólag is boldogot!!!

Curse :) Rengeteg ++++++++++++, remélem holnap már jobban leszel!!!

Zuzi :) Kisoroszlánodnak mi volt a bibi, miért nem akarta felvenni? És olllyan ügyi vagy ezzel a fogyóval, le a kalappal!! :D

Lindi :) Gratula a szép súlyodhoz!! :D Csirire nem viszem Bencét, aznap jön anyám és vigyáz rá addig, nekünk meg van egy kis kimenőnk Bálinttal :P Bajninak sok ++++++++++++ a fogakhoz!!! Hát nem tudom, nálunk mi lesz, ha jönnek majd a fogak megint, most épp szünet van és kevés ébredés, ezért is volt jó most a költözés :roll: Jó melózást!!

Fibi :) Ezt a fogyózós módszert inkább kihagynám :mrgreen: :lol:

Votiv :) Buláááást Nektek +++++++++++++++++++++++

Zsan :) Neked is egy kupac ++++++++++++

Ancsi :) Lencsi és a hányás :( :( remélem azóta minden oké! Fejvégű fekvéshez gratula! :D és szorítok!!! :wink:

Nuk :) Sajnos passz... :( de ez a 44 azért durva :shock: ennyit számít, hogy éjszakai vagy nappali a meló?

Kép
Kép
denizsa

Ríd :) Számla :o :evil: Szakdogához hajrá +++ Hogy haladsz vele egyébként?
denizsa

ááá, vki sír...
Naná, az alattunk lakó anyuka épp üvölt: "Takarodj az ágyadba, ne bömböljél a fülembe!" A 2 év körüli kislány meg sír. Szegényke... (Majdnem minden este ez megy.)
rídonli#

íb visszaaludt. A 4. őrlőjével kűzd szegényke.

Deni, köszönöm kérdésed: lassan...
Tök jó,h van ilyen fix kettesbenes programotok Bálinttal! :)
rídonli#

Deni:
Ez az éjszakai pótlék nélküli ráadásul, az még plusz (azaz, most minusz) 10 %...
Ennyit számít, hogy valaki "rabszolga" raktáros, vagy csoportvezető...

nukada

Mi 15ezret fizetünk havonta átalányt(ezt így kell írni????) a gázra, akkor az most kevés? És nem is kapunk támogatást!

nukada

Sziasztok!

Én nem tudom, mi van Bajnival, de most is alig bírtam letenni :roll: Raknám le az ágyába és ahogy megérzi, már kapaszkodik is a nyakamba. Nem értem, soha nem kellett altatni :roll:

Közben kiderült, hogy tesóm férjének dolgozni kell holnap, így tesóm egyedül lesz a gyerekre :shock: Szerencsére csak 10-től délig, mert délben már jön haza anyum. Remélem ügyi lesz.

Curse! De jó, hogy túl vagy rajta. Remélem azért aránylag jó éjszakád lesz.

Ancsi! Ugye nem beteg Lencséd?

Gáz: mi 11.000.-ft havi átalányt fizettünk tavaly, erre most a leolvasás után kaptunk egy 92.000.-ft-os számlát :twisted: Úgyhogy mostantól korrigálták is az átalányt, így 19.000.-ft-ot fizetünk havonta. És most akarják megint emelni a gáz árÁt. De ilyenkor már a család kórusban mondja: "Lassan mondom, hogy mindenki megértse: NEM LESZ GÁZÁREMELÉS" :evil: :evil: :evil:

KépKép
KépKép
lindicita

Ezt az oldalt olvasván

Zuzi! Majdnem :wink: . A sütikhez a legjobb a bio fehérliszt.

Ancsi! Drukkhogynormálislegyen Drukkhogynormálislegyen Drukkhogynormálislegyen Drukkhogynormálislegyen Drukkhogynormálislegyen Drukkhogynormálislegyen Drukkhogynormálislegyen :lol: :D :lol:

Én is öreg: tudom ki a Barbacsalád (ugye nekem névileg is kötelező :mrgreen: ), Jamie és a csodalámpát én is nagyon szerettem, s a Frakkot is. Kockásfülű semleges volt, de a pöttyeit elvesztő most nem jut eszembe kutyától kivoltam :roll: .

édiBotond :lol: :lol: :lol: azok a talpak :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Nuk, vazeee :? :? :? azért még van esély, hogy nem vonnak le, vagy legalább nem ennyit? és miért fokozták le? csak azért, mert nappalos akart lenni?

Vavanna, üdv a klubban :) nekem is állati alacsony a fájd.küszöböm. de szerencsére vajúdás alatt a testben dolgoznak olyan hormonok meg endorfinok és tsaik, hogy jelentősen csökentik a fájdalmat, vagy legalábbis nem ezen fogsz gondolkodni :)
Ha mégis félelmeid lennének, akkor látogass el néha a kismamarelaxációra, az sokat segít! :)

Zsanci, mi van Vass Gabival? Mikor végez a fősulin?

votiv 8)
votiv

Barbi, az volt a Pimpa! és a gazdájának meg elállt a nyakkendője, brrr

Nuk, Lindi, ma hallottam egy elemzőt a híradóban, aki azt mondta, még 15%-kal kellene emelni a gázárakat, hogy a világpiaci ár közelében legyünk, mert sajna 60%-kal drágult az olaj is tavaly :?
Mi 25e körül fizetünk havonta (pedig egyedi fűtésű a lakás és csak 4 radiátort fűtünk benne), és a sz*ros kis biai lakásunkban kb 100e a havi rezsi, villany- és vízdíjjal, szemétdíjjal, közös költséggel, tv-vel, internettel.
Most meg "egyszeri célbefizetésként" megint be kellett adni egy 20-ast, mert 13.-szorra is lerohadt a szennyvízátemelő szivattyú (elb.ták a tervezést, és a bekötést ilyen bénán oldották meg), mert vki beledobott a wc-be egy felmosórongyot :shock: és a fsz-i lakóknál a kádban meg a kertben jött vissza a sz.r :x
folyton küldözgetik köremailben a képeket, hogy használt óvszertől a pelenkáig!!! az intimbetéten át minden szart beledobnak ezek az őrültek, legutóbb egy alsógatya! tekeredett rá a szivattyúra :? nem is hinné el az ember, ha nem látná...

Komolyan gondolkodunk a költözésen, és ha már lúd, akkor napkollektorokkal. Ha belefektetnénk kb 2 millát a (fa)ház alternatív energiaellátásába, 3-4 év alatt, vagy még hamarabb is tökéletesen megtérülne.

Curse, hős vagy!!! :D gyógyuljál, pihenjél :)

votiv 8)
votiv

Vot, igaza lehet az elemzőnek, meg biztos fel kell zárkózni a vpiaci árhoz, de a nagy gond ezzel az,h a fizetések nem nagyon változnak... Szóval, azoknak is kéne alkalmazkodni a vpiachoz. (A Férjem alap-fizetése, 5 éve nem változott érdemben. Ha nem lenne mellette más is, akkor nem is tudom,mi lenne.) Nade, nem magyarázom én itt ezeket, sztem mindenki érzi a saját bőrén.
(És ennek most semmi köze nem volt a politikához!)

Én L aludni, Apjuk hazaért, szakdogával nem haladtam sokat... B 2x, P még csak 1x volt fönn, nemtom miért alszanak ilyen vacakul ma.
Jó8!
rídonli#

Szép Reggelt!
Váááááááá, végre ide tudtm jönni és milyen hírre jövök.
Isten hozott Botond, gyönyörű vagy! Gratulálok Gabinak és a családjának!
Bocsánat, hogy nem voltam és nem tudok mindent lereagálni, de a gyerekem éppen most is készül letolni a forgószékről, hogy ő üljön ide. Egyszerűen nem jutok semmire ha itthon van. :evil:
Mivel én sem a mai csirkék közé tartozom, így mesék terén tudnék mesélni. Mazsola és Tádé, meg a kukori volt az egyik kedvencem. Meg a vizipók csodapók. A gyerekem egyébként szereti a Thomast és a másik neki a Noddy, de a legngyobb kedvenc a Verdák. Azt hellyel közzel végig is üli, mert autók...
Nuk: ez így eléggé szemétség a párod cége részéről. Andrisomnál ez úgy volt, hogy mikor kikerült irodából a raktárba, helyettesíteni, mert van targoncás vizsgája, akkor még emeltek is neki, mondjuk a helyettesítésből aztán az lett, hogy ott ragadt, de jobbn érzi ott magát mint irodában gubbasztva körmölni és telefonokat kapkodni. Szóval nem értem az ilyen cégeket. Már az én mh-et sem érdekli, hogy gyerekem van, 3 műszak azt csókolom, se 7vége, se ünnepnap és ha nekem nem tetszik így gyerekkel, akkor keressek mást.
Betegeknek jobbulást, a fránya virnyákok. Nálunk csak nátha van. Nehezen, de meggyógyultunk és most megint kezdődött, de nem rohntunk orvoshoz. Vettem Stodalt és lám sokkal hamarabb használ mint a spiropent, de lehetséges, hogy azért mert új szer és a régit meg megszokta a szervezete? (vagy ez most bődületes hülyeség volt? )
Vot, Ríd: valószínű igaza van annak az elemzőnek, de nagyon gáz ami itt megy. Én speciel bele sem merek gondolni, hogy a szüleim hogy fognak megélni, ha külön költözünk. Mindketten kb 50-50 ezer ft-ot keresnek és ebből még kell utazásra költeni (apu Börsön dolgozik, anyu itt helyben), a kaja és a rezsi. Én eléggé aggódom emiatt.
Bocs a szóf...ért, el is tűnök, de megpróbálok nem hosszú időre.

Noé

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
noncsibabó

[quote="rídonli#"] írta:rídonli#áá, vki sír...
Naná, az alattunk lakó anyuka épp üvölt: "Takarodj az ágyadba, ne bömböljél a fülembe!" A 2 év körüli kislány meg sír. Szegényke... (Majdnem minden este ez megy.)

Ríd,
én lennék olyan tetű, hogy dobnék a ládájába egy levelet, hogy kissé zavaró, ahogy a gyerekével beszél, és hogy te szégyelled magad helyette. mondjuk este néha én is szoktam Lencsével mérges lenni, de csak ha direkt nem akar aludni és kitalál dolgokat. de nem ha bömböl.

Nuk,
attól függ, hogy mekkora a házatok. de gyanús, hogy a 15ezret szépen ki kell majd egészítenetek egy jó kerek összeggel elszámoláskor. :(

Lindi,
nem beteg, csak tengeribeteg. majd dokinak szóvá teszem már, de nem akarom minden utazás előtt gyógyszerrel tömni, csak, hogy ne hányjon. csak tegnap kényelmetlen volt számomra, hogy valamelyik családtag rögtön felhívott, hogy majd ő hazavisz minket, ne én vezessek, mintha én lettem volna a hunyó a hányásban.
jó munkát Szolnokon!!! :))

Votiv,
épp minap dumáltunk a kivitelezővel, hogy itt is lett vón napkollektor, de még jó, hogy nem csináltak, mert mondjuk mi nem is fizettük volna meg azt a milliós tételt, amennyivel többe került volna (kiszámítva itt kb. 20 év alatt térüne meg), de most, hogy kiderült, ilyen jó a szigetelés és a kazán hatásfoka, már nem is kell szerencsére. nem irigyellek a csatorna téma miatt. :( nálunk csak 6 lakó van, de 1x nálunk is visszajött a lapos zuhanytálcán a húgy, azt hittük megőrülünk, olyan durva volt. akkor én kiírtam, hogy semmit ne dobjanak be, mert itt meg az ejtéssel lehet gond. azért nekem sose volt gond, hogy mondjuk nedves wc papírt dobtam a sloziba (rá is van írva, hogy lehet dobni), pedig alagsorban is laktunk. itt meg rögvest eldugította a rencert.
a napkollektorra visszatérve: vagy már folyamatban van, vagy hamarosan, de a lényeg, hogy nem sokára állami támogatás lesz a napkoll. telepítésre, azt meg kéne várnotok, hogy ne az egészet ti fizessétek, ha már van pályázási lehetőség.

GÁZ:
én meg azt mondom, hogy emeljék meg a gázárat, de utána akkor kussoljanak végre, mert már nem tudnak majd mit mondani, hogy miért emelik. legyen most világpiaci, de utána szálljanak már le a lakosságról, hogy minden évben valamilyen ürüggyel emelnek..., s évekig maradjon ez az ár. ezt úgyse tudják majd betartani.

ancsipancsi

melltartóbetét:
valakinek bevált valamelyik mosható típus? mert visszagondolva legalább 10 doboz eldobhatót használtam múltkor, most jó lenne mosható. látom több fajta van.
ancsipancsi

Zuzmo, köszönöm a segítséget! Lehet, hogy gáz de innen nézve tényleg csak annyi tűnt fel a dokikkal kapcsolatban, hogy mindkettőről rengeteg jót hallottam, de hogy különbség??? Két szülészdoki között? Mindenesetre várom az információkat - immáron Barna Péterrel kapcsolatosan!

Köszönöm!

(szép nagy a forgalom itt, gratulálok!)
vavanna81

Ja és még egy kérdés: megnéztem az Imre honlapját és úg ylátom, hogy Barna Péter még nem szakvizsgázott le. Ha jól tudom, elvben nem vezethetne le szülést, viszont akkor nem értem, hogy hogyan szülhet nála valaki...
vavanna81

Ancsi!
hányás :cry: , na jó stresszmentesre sikeredett az első kiruccanásotok :?
fejvégű Adrikának nagyon szurkolunk, hogy ott jöjjön ki, ahol anyukája szeretné :D
sütik miatt ne égjen a pofád, küldj belőle inkább :P
melltartóbetét: nekem avent volt, mosható, de szerencsére nem sokáiog volt rá szükség, PAnnusnál már egyáltalán nem kellett hordanom. Utálom minden fajtáját a melltartóbetétnek!

Ríd!
Mi is csak 5-ig voltunk mert hideg volt. és szomszéd: én már nagyon rég óta megpróbálok nem véleményt alkotni ilyen helyzetben. Tőlünk is hallhatnak érdekes dolgokat, amik kivűlről biztos sokkal durvábban hangzanak. És én tudom, hogx mennyire ki lehet készülni, volt már benne részem, amikor a fáradságtól már csak sírni tudtam, tuti mondtam olyat, amire nem is emlékszem, de ha meghallanám, újra sírva fakadnék. :cry:

Nuk!
Nekem is az önkormányzat jutott eszembe. Tudom, hogy az embernek ez ciki, de egy barátnőm, miután elvált bement az ök-hoz, és kiderült, hogy egy csomó mindenre lehet támogatást kérni, pl rezsi hozzájárulás, stb. ÉS a Törökbálinti Önkormányzat a multik miatt biztos zsír gazdag is. Próbáld meg, akármilyen kínos, vagy nemszeretem-érzés.

VAvanna!
Hogy különbség???? Ég és Föld! Én Bálint Sándornál szültem, de amikor bementem, akkor a Balogh volt az ügyeletes....hm....
Egyébként akkora különbségek vannak, hogy el sem hinnéd, de ezt általában csak 1-2-több szülés után látja az ember.

gáz: minden ismerősöm, aki családiházban lakik alsóhangon 30-40 ezret fizet havonta, és max 20 fok van. Nézzétek meg mennyit fogyasztotok, nehogy aztán kijöjjön egy szép kis számla, mint sógoréknál: ott 300 ezer volt, pedig meg lehet náluk fagyni! OLyan hülék, minden évben eljátszák ezt, havonta alig fizetnek, aztán hopp, és persze sajnáljuk szegényeket :?

Deni!
jelmez: mittudom én??? Azt akarta, hogy én vegyem föl :lol:
zuzmo1

Sziasztok!
Amíg felöltöztem, B elaludt, pedig indultunk volna a piacra. Méér nem tettem a babakocsiba 1ből...

Zuz, én sem akarok róluk véleményt nyilvánítani, csak P időnként FÉL elaludni, mert"megint kijabál a kijabálósnéni". Ezért mérges vagyok kissé. Meg annyit sír az a kicsi...
Na meg azért árnyaltabb a kép: nyáron csőtörés volt, pont a mi wc-nknél, de nem a mi csövünk, hanem vmi közös. Azóta mégcsak nem is köszönnek, ha szembejönnek, akkor sem. Beáztak, de nekünk is szétverték a budinkat. És nem mi tehettünk róla. Tulképp mind1, nem hiányzik, csak minősíti őket. A játszótéren a múltkor baromira vigyáztak,h nehogy közel kerüljenek a gyerekek, mert még esetleg elkezdenek együtt játszani, szabályosan menekültek előlünk. :roll:
Ha kiabálok, akkor mindenig eszembe jut,h most olyan vagyok,m int az a nő, és én nem akarom,h mások kintről sajnálják a gyerekeimet az anyjuk miatt. Már volt,h ez segített uralkodni magamon! Mindenki kiabál néha a gyerekkel, de náluk tényleg majdnem minden este ez van. De nem akarok pálcát törni fölöttük.

Jelmezt Pre is alig lehetett ráimádkozni. És ő először kakast akart, amit mindenféle karton kiegészítővel akartam megcsinálni, de rájöttem,h tuti nem vette volna föl. Még a kutya fület és farkat is nehéz volt ráadni, és végül nem engedte,h orrot meg bajuszt fessek neki. Ki érti ezt? :)
rídonli#

Vavanna, nincs ápdételve az oldal, BP már rég levizsgázott :)
ha a régi hsz-eket olvasgatod, akkortájt valóban nagyon népszerű doki volt itt a Balogh. Aztán ez lassan elkezdett változni, talán kiégett, vagy a jó ég tudja, és már 1-2 kivételen kívül (akinek problémamentes álomszülése volt) senki sem lelkesedett érte. Sokáig újakat sem vállalt. Most meg már az SZTK-s pácienesit nem vállalja szülésre. Aki hozzá akar járni, az fizesse végig a magánrendelést és a szülést is.
Nekem nem jött be, mint doki, egyszer voltam nála, mert a dokim szabin volt. Lekezelő volt és kellemetlenül vizsgált. Igazából sosem értettem, mit "esznek rajta" a rajongói.
Aztán sok év alatt sokat hallottam még felőle, ez sem javított a benyomásomon :wink:
Volt pl. egy kismamája, akinek elment a babája és műteni kellett, és ő volt az ügyeletes, mégis 2 napig rá se nézett a páciensére... Azt hihetnénk, mert a miss-AB nem fizet úgy, mint egy szülés. A legtöbb dokiról van 1-2 rossz sztori és minimum csalódott kismama, néha rosszabb. De aztán egyre többen innen a topikból is úgy jártak, hogy a doki kihátrált, ha vmi komplikáció volt, és ez a kismama számára rosszabb, mint ha simán anyagias lenne a dokija.

úh ha engem kérdezel, Bálint Balázs v Barna Péter :wink:
szakmailag és emberileg is mindkettő nagyon megbízható és korrekt. BP-nek irtó jó humora van és még jó pasi is :P Én egy kolléganőmnek ajánlottam, pár hete szült is nála, és csak áradozott, hogy milyen rendes volt a doki, milyen emberi, és hogy a terhesrendlésen beszélgetett vele, és ő még ilyet orvostól - pláne elfoglalt orvostól - nem tapasztalt... BB-hez képest a különbség az lehet, hogy BP talán kicsit hamarabb avatkozik be a szülésbe, és csinál mondjuk burokrepesztést (bár azért már nem a régi iskolát alkalmazza, és nem áll a lábadnál a szikével, hogy minél hamarabb kivegye belőled a bébit), míg a Bálintok arról híresek, hogy amíg csak lehet, hagyják a szülést természetesen, a maga menete szerint alakulni, és még vizsgálgatni se vizsgálgatnak, ha nem feltétlen szükséges, csak hogy "ellenőrizzék a tágulást".

a dokiválasztásnál nagyon fontos lehet a személyes szimpátia is, úgyhogy ha megteheted, látogass el a H-ba egy szülésfelkészítő előadásra (bárki mehet), és nézd meg magadnak, akin gondolkodsz.
Egyébként tök jól csinálod, hogy ennyire előre dolgozol :wink:, mert sok doki már nem vállal új pocakosokat, így viszont szinte bárkihez be tudsz jutni, aztán hajrá bébicsek :D

votiv 8)
votiv

Ancsi, aventes nem volt rossz, ha jól emlékszem, bár mindennemű mt.betét gáááz. Szerencsére Bnél egyáltalán nem kellett.

Megagáz éjjelünk volt, P 2x, B (asszem) 4x volt fönn. Nagyon dudorodik a 4.őrlőjének a helye. És reggel baromi éhes volt, pedig szopott soxor, sztem megcsappant a tej kicsit. És m ost alszik. Én meg álmos vagyok.
Apjuk meg elhozta a RatzFratz-t, megvan a szülinapi ajándék, pont egy hónappal előbb. :)
rídonli#

Sziasztok!

Először is ÓRIÁSI GRATULA GABINAK BOTONDHOZ!!! GYÖNYÖRŰ!! :D

Ancsi

Drukk, drukk, a normál szüléshez! Szegény Lencse, ez elég kellemetlen lehet mindannyiótoknak, hogy ha így nem bírja az utazást.

Nuk

HÁt ez elég xar ez a hír, nem értem ezt a rugalmatlanságot, nem hiszem, hogy az a 44 ezer hiányozna valahonnan, annál a cégnél, ha meghagyták volna a párodnak... :evil: :evil:

Én most hogy már dolgozom remélem, hogy helyre jövünk mi is anyagilag, mert ez a gyes időszak, eléggé betett, de egy héten belül már kapok fizetést, hurrá! Már alig várom, ruhákat kell vennem, mert nincs mit felvennem, összesen egy nadrágom jön rám, mert ugye én a szoptatás alatt tökre lefogytam már 53 kg voltam de mióta csökkentettem, majd abbahagytam a szoptatást, úgy visszajöttek a kilók, hogy szinte napról-napra dagadtabb lettem és most már 68!! kg. vagyok... :evil: :evil: Még az a szerencse, hogy volt egy régebbről maradt nadrág ami rámjön :?

De én is Zuz féle módszerrel próbálok megszabadulni a feleslegtől, én a nasiról teljesen lemondtam, meg kevesebbet is eszem és figyelek, hogy mit és úgy látom használ nekem is, bár én is ki fogom dobni a digitális mérleget, mert tök hamar lemerül az elem, ráadásul gomb elem kell bele amit nem lehet minden sarkon kapni!! Úgyhogy nem tudom egyelőre mérni magam, mert le van merülve az elem. :?

Lindi

Tényleg nagyon jó szervező vagy! :) Meg mondtam a férjemnek, hogy milyen hülye, hogy ő nem kezdett el a gimi után fordítani, meg tolmácsolni, mert olasz kéttannyelvűbe járt, mert hogy milyen jól kereshetne vele, de ma már nem menne neki annyira az olasz.

ruz
ruzicsky

Jön vki holnap budaörsre az előadásra?????????????

és én ma éjjel AZ az anyuka voltam, aki Ridék szomszédjában lakik.
nem vagyok rá büszke, és ez még rosszabbá teszi a dolgokat.
El tudom képzelni, mit gondolnak rólam a szomszédok...
hmmm...
és lehet, h csak azért nem akar veletek barátkozni, mert szégyelli magát. Én pl. egy-egy ilyen éjszaka után senkit sem látok szivesen a szomszédok közül... :roll:
töööööööööööööööökciki!
és az a legrosszabb, h valszeg igazából nincs is bűntudatom, mert ha lenne, akkor nem csinálnék ilyesmiket.
Na, ez sem könnyiti meg az életem...

mék is.

Orvosból én is BB vagy BP-t ajánlom.
Van bennük közös, mégpedig az, h hihetetlenül nehéz bejutni hozzájuk...és irtó elfoglaltak, és sokat sokat sokat kell rájuk várni...
zsancikant

egyébként érdemes olyan kismamákkal beszélni, akik mostanság szültek itt.
Csak, mert amikor mi szültünk még kicsit máshogy mentek a dolgok, mint mostanság, amikor egy nap akár 17 baba is születik... :lol:
csak, hogy ne legyen akkora csalódás, ha kiderül, hogy nem minden olyan rózsaszin és kék, mint régen... :wink: na jó, régen sem volt az, de úgy sajnálom azokat a kismamákat, akiknek emiatt rossz élményük van... :roll:
zsancikant

Ríd :) Éjszakátok :( Nem tudom nálunk mi volt, de Bencus 11-kor szopizott és utána már csak reggel ébredt! de rég volt ilyen jó éjszakánk... bocsi, hogy itt lelkendezem, de már hónapok óta nem volt ilyen. Ez a szomszédotok elég durva eset :roll:

Akkor valszeg mi eddig szerencsések voltunk gáz terén, mert kb. 9ezret fizetünk átalánynak, mondjuk még nem jött az elszámoló számla és érhet még meglepi... De én már nem hiszek senkinek (és ez szintén nem politika), mindig mindennek megy fel az ára és gyűrűzik tovább... :evil:

Ancsi :) Én eldobhatót használtam, de csatlakozom az előttem szólókhoz, de jóóó volt, amikor már nem kellett (én nem voltam mázlista, mind2 gyerkőcnél hónapokig kellett), szóval nincs tapasztalatom a moshatók terén.

Nuk :) Drukkolok, hogy kapjatok vmi támogatást, sztem is érdemes megpróbálni! Tudom, hogy nem sokat segít, de szeretném már végre kifizetni Neked a legot, hadd ne könyörögjek tovább és küldjél egy szlaszámot, plíííííz!!!

Votiv :) Szivattyú és ami belekerül :shock: :shock:

Zuzi :) és felvetted? :mrgreen: :lol:

Noncsi :) A Stodal komlpex szer és valszeg vmelyik összetevője pont nagyon illett a náthátokra és ezért volt ilyen gyors a hatás. :wink:

Zsan :) Valszeg megyek holnap, ez leginkább attól függ, hogy milyen lesz a reggeli progi és sikerál-e az elkészülés időben...

Előadásról jut eszembe, hogy megadtam a mélcímem és átküldték az ea. anyagát, ha vkit érdekel, szívesen elküldöm! ppt formátum, tisztára olyan, mint az ea.-on :lol:

Kép
Kép
denizsa

Deni, én kérem szépen!!! örök hála előre is!!
éjszakátok szuper :D :D
most én sem panaszkodhatok, mert szerdán kapott Istók egy Bach cseppet, és aznap este már 21h-kor aludt (előző nap még éjfél után aludt el), tegnap pedig már 19h-kor :shock:

votiv 8)
votiv

Deni,
én is kérem szépen, stip-stop!
és persze nálam is minden a csillagok állásától függ ,de ha minden szép és jó, akkor megyek!!!

Votiv,
Gabi nagyon jól van! És már vezet egyedül szüléseket, és nagyon dicsérte egy kismama, ezt persze nem ő mondta, hanem olvastam!!
és most irja a szakdogáját.
zsancikant

Ancsi,
nekem is volt avent, de nem volt jobb, mint az eldobható, viszont rosszabb sem.
én mindkettőt utáltam, és örültem, mikor már nem kellett.
a legkényelmesebb egyébként a négybe vágott, és összehajtott anyag pelus volt.
zsancikant

Deni!
én is plíz!!!! Honapot nem ígérem.
És jelmezt fölvettem, de nem csak én, hanem a Tomi is, és tök jó fotókat csináltunk :lol: Remélme, a gyerekeim értékelik majd, hogy ilyen jó fej szüleik vannak :mrgreen:

Ríd!
Remélem, nem haragszol, nem rád pirítani akartam, sőt! Én is sokszor elhűlök, hogy bánnak egyesek a gyerekeikkel, de akkor eszembe jut, hogy nem ismerem a szitut. Belőlem is hozták már ki az állatot. És amikor ilyet látok, akkor inkább az jut az eszembe, hogy szegény csaj, biztos nagyon egyedül lehet a problémáival, ha azokon vezeti le, akiket a legjobban szeret :cry: És én se szeretek a szomszédokkal találkozni, ég a pofám, hogy miket hallhatnak, miközben elsuhannak az ajtónk előtt :oops:

Kép
Kép
zuzmo1

Fázom, álmos vagyok, meg lázas és szomorú és egész éjjel rémálmodtam és szeretnék aludni, de most elmegyek vásárolni, meg postára, meg bankba és semmi kedvem semmihez.
Pedig Füles ma is átaludta az éjjelt és reggel is tündér aranyos volt, szavam nem lehet.
Valakinek ötlete ami dzsal depi ellen? Vagy minden út az alkoholizmusba/csokifalásba vezet?

nektek szép napot!

csók

macs, akiperpillegykicsitdepis
macskanyu

Ja és a gázszámlánk nekünk is 30-40 közt van. és 20 fok van a lakásban(bár ennél melegebb szobában meőrülnék a melegtől hosszútávon)
Ancsi,
a napkollektor nen csak a költségcsökkentés miatt fontos, hanem a környezetbarát-mivolta miatt.
Kimosható melltartóbetét dettó (bár ha ezt Neet olvassa, akkor tuti, hogy a Tesó érkezésekor dupla adagot vez és kettőt dob ki naponta egy helyett :mrgreen: )

Zuzi,
megnéznélek töb számmal isebb oroszlán-jelmezben.. :mrgreen:

píísz

macs
macskanyu

Macs, miért vagy depis?

Én meg képzeljétek két napja iszonyat rosszul vagyok. Nagyon fáj a fejem és időnként rám jön egy nagyon gyengeség érzés, és attól félek folyamatosan, hogy el fogok ájulni...naon xaaaar

Egyelőre telefonon konzultáltam a háziorvosommal aki azt mondta, hogy szerinte valami vírus támadott meg, mert most sok ilyen van, hogy nincs más tünet, csak ez a gyengeség és bizonytalanság, és van aki el is ájul...és semmi orvosság nincs rá, csak pihenés és sok folyadék...remélem, holnapra már jobb lesz, mert már félek nagyon, hogy elpatkolok...

ruz
ruzicsky

Zuz, nem vettem rámpirításnak, tökigazad van! :)
Mondom, magam is vonok a szomszédnővel párhuzamot... Aza fura,h a férje még bunkóbb velünk. De már amikor ideköltöztünk, akkor is közölték kimérten,h "itt eddig egy nagyon CSENDES, öreg néni lakott".

egy időben nálunk minden elmenés hisztirohamot váltott ki mind2 gyerekből, meg belőlem is, és sokat kiabáltam pont az ajtóban, sztem zengett a ház... utána olyan ciki volt kimenni a folyosóra...

Ruz, amikor az egész család f&h-zott, nekem uezek a tüneteim voltak +nem nagyon bírtam enni. Szal, biztos vírus.

Macs++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!
Csokifalás nekem járható útnak tűnik :wink: Meg az alvás.

Puszi, mi el az oviba Pért.
rídonli#

Votiv, Zuzi, Zsan :) Mélek mentek! ha vki nem kapta meg vagy nem okés vmi, sikítson!

Votiv :) Szuper éjszakák rulez!! :D Ez melyik csepp volt, a "nyugodt éjszakák" vagy másik?

Zuzi :) Én is szívesen megnéztelek volna oroszlán göncben! :wink: :lol: de legalább egy sztárfotóval megszánhatnál!! :wink:

Macs, Ruz :) Bulást Nektek és rengeteg +++++++++++++++++
+++++++++++++++
Most kikapcs., mert anyós el, szabadidő off :mrgreen: :lol:
denizsa

Votiv, köszönöm a kimerítő választ, meggyőztél. A humorérzék az nálam nagyon fontos, és persze, hogy jó pasi is... :D
Esetleg elérhetőséget tudna nekem valaki adni?
vavanna81

Mármint Barna Péterét, ha nem lett volna egyértelmű.
vavanna81

Macs!
Én kekszes sárgabarackos bocit eszek, és határozottan kezd jobb kedvem lenni :D
lehet, hogy bújkál benned valami, a láz és a rossz éjszaka lehet enneka jele is, aludj egy ngyot, nehogy lebetegedj!+++++++++++++++++++++++++++++

Ruz!
Hú, de rosszul hangzik! Gyógyulj meg Te is mielőbb!!!+++++++++++++

Ancsi!
Visszatértve a melltartóbetétre: én anno azért vettem az aventeset, mert sokkal kényelmesebb, mint az eldobható. 6 darab volt benne, és egy mosózsák. De a bába válaszolban úgy emlékszem több variációt is ajánl a szerző, ami kényelmes, csak már nem emlékszem, és kölcsönadtam a könyvet a sógornőmnek,
tegnap beszéltem egy ismerőssel, 3 hetes a babája, és nem tud otthonról kimozdulni, úgy ömlik a teje. csak ránéz a babára, és már ömlik is :shock: Nekem ilyen sose volt, csak ha már nagyon rég szoptattam, és telítődött a mellem. Szegény, ezért nem tudja vinni a két nagyobbat játszótérre.

oroszlánzuzi: hál Istennek nem tudok képet feltölteni :lol: Amúgya jelmez egy mellényszerűség, aminek van egy kapucnija, és azon fülek és sörény, és a hátán farkinca. Aki szokott a Göncöl turiba járni, annak ismerős lehet. A mellény persze csak a fejemre jött föl :lol:
zuzmo1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: