A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Curse, adhatsz 3 golyócskát, biztos ami biztos, de vszínű ez már más lesz, nem az oltás, ahogy Akata is mondta... de remélem semmi komoly!!!
a szájsebészet után Arnicát és fájd. csillapításra Hypericumot használj, rengeteget segít!! nekem 8hós pocakosan volt egy szájseb. műtétem, és nem mertek egyáltalán fájd.csillapítani, úgyhogy napokig csak a bogyók tartották bennem a lelket, és jóóók voltak, nagyon :)

Akata, milyen szépséges fiúcska! ez a gyönyörű kis arcocska, ez a bársonyos barna tekintet :D :D igazi férfiszépség!! és mekkorát nőtt!! :o :o

Gabi, szvsz inkább induljatok el többször, mint hogy az autóban szülj :wink: de ha már ennyire jósolgat, tényleg nincs sok hátra, bevallom, ma úgy jöttem bnetre, hogy hátha még az éjjel megint elindultatok :wink:

Barbi, nagyon-nagyon érzékeny a rendszer, ha nem minden tökéletes, akkor nincs alvás :? tegnap pl. hiába rohangált 2,5 órát kint délelőtt, mivel itt volt a nagyi, nem bírt aludni - ált. ha "vendég" van, nem alszik. Ma elaludt... az átlag kb 7-ből 4 alkalom, amikor rendesen alszik, a maradékban kitalál valamit - vagy nem fárad el eléggé, vagy nem eszik ebédet, vagy túl későn ébredünk (mert mondjuk éjjel 2-3x keltek a kölykök és reggelre kipurcantam) stb.
Most picit náthásak, ezért Józsi este 10-kor aludt csak el, éjjel is 2x szopott, és Isti is átjött 1x, teljes ágyfelszereléssel :P
most hogy jobban utánagondolok, mióta Józsi megszületett, alig volt átaludt éjszakánk - vagy egyik, vagy másik (legtöbbször Istók) biztos kelt éjjel...

votiv 8)
votiv

Gabi :) Hű, azért mennek a drukkok!!! :wink:

Akata :) Ákos mekkora már! és nagyon helyes fiú :D :D 30 mese-mondóka meg nem semmi! és nem is kell elkapkodnia, majd belejön és be sem áll a szája :wink: :lol: Bencus sem tétlenkedett az utóbbi időben, bmibe kapaszkodva feláll, mászik mint a nyúl és növesztett pár fogat 8)

Szellőke :) Bulást Esztinek!! +++++

Neet :) Ügyes apátok van!! :D dagadt egér :lol: úgy látszik, Nálatok minden állatnak jó dolga van :wink: :lol:

Ruz :) Bendi és az elefántlovaglás :lol:

Curse :) Hú, remélem nincs komoly baj! sok ++++ Adélnak! (Sztem nyugodtan próbáld meg a kivezetőt, ártani nem fog és hátha használ, nekem Lili esete a bcg-vel és a kivezetővel elég emlékezetes.) És ki fog vigyázni Adélra, amíg a szájsebészeten vagy?

Ríd :) De jó, hogy Bori jobban van! :D Remélem Te nem kapod el!!

Votiv :) Gyerkőcöknek bulást++++ Nálunk a nappali a fő játszótér, így műxik az együttszunya, délután együtt nyomják (most is :P ), délelőtt meg csak akkor alszik ott Bencus, ha nem sétálunk éppen. Át kellett szerveznünk pár dolgot, főleg az altatási szertartásokat, talán ez volt a nehezebb feladat. Úgy néz ki, hogy maradnak együtt, mert mindketten örülnek a másiknak 8)

Ollllyan csodaszép idő van! :D :D

Kép
Kép
denizsa

Gabi: mi is sokat gondolunk rátok, remélem már nem viccelődik többet a kispasid és már csak akkor mentek, amikor tényleg születni szeretne. :lol: :lol: Drukkok mennek folyamatosan.

Akata: tényleg milyen nagy már Ákos. Nagyon ari a képeken.

Én is úgy mennék már craniora...remélem eljutok vmikor.

A szép időben voltunk a Gellért hegyen csúszkálni... olyan jó volt.

Neet: egér boááááááááá. Nekünk menyétünk van cserébe, éjjel olyan jókat bulizik felettünk.

Na csajom nem hagy menni kell cáncolni.

Kép
Kép
johanna1975

Hű, GAbi, majdnem lemaradtam a nagy eseményről! :D NAgyon izgi! Kitartás, és ölellek sokszor!!!

Fibi!
NAgyon sok boldog szülinapot kívánok!!! :D

cranio: eddig nem akartam írni, de anyukámnak a kezelés után eltűnt az a csomója, ami miatt biopsziára küldték :shock: :shock: :shock:

senki nem volt tanfolyamon?

mennem kell, B altatása nem mondható sikeresnek :twisted:

Zsána!
Szülinapos fotókat rakhatnál föl :)

És akkor a héten valami Bikás-féle tali jó lenne, talán mi is tudnánk menni, bár elég sűrű a hét.
zuzmo1

Gabi,
sokat gondolok rátok, szép szülést! :lol:

Fibi,
boldog születésnapot! :lol:

Minden betegnek jobbulást! :D

Nuk,
cranio nagyon érdekesen hangzott, remélem, sikerül feloldani mindazt a gubancot, ami benned van! :)

Mi lent voltunk K. szüleinél péntektől, gyönyörű idő, jó levegő.... sétáltunk-aludtunk, dejó volt! :lol:

ennyire futotta, olvaslak titeket, de írni már általában nem jut időm :(

v
kisün

Sziasztok lányok!

Hajrá Gabi ! Nemcsak téged viccelt meg az a kislegény, hanem minket is :)

Fibi! Boldog szülinapot!

Köszi a +-kat Grétinek, úgy néz ki, ő meg is gyógyult, bár az antibigyót azért végigszedjük.

Most engem kapott el valami kórság, tegnap is meg ma is fájt a hasam, tegnap enni se tudtam, ma már ettem valamit délben, meg is bántam, mert most 5 percenként hív a kötelesség :roll:
Nem kell nekem infraszauna, én így csinálom a méregtelenítést. :)
Ma reggel megközelítettem a bűvös 5-tel kezdődő számot a mérlegen, hát azt hiszem ez holnapra sikerülni fog.

És mivel így úgysem tudok aludni, jobban csúszik a munka is.
Szrek, szokásodhoz híven szolidarizálsz? (így kell ezt írni???)

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Jajj, Lindi, remélem nem az kerülget, ami nekünk van/volt!! A lányok mára már elég jól voltak, de a Zapjuk kidőlt (pedig őigen ritkán szokott). H&f, és erős fejfájás. Agresszív, könnyen terjedő vírus a nyavajás! Tegnap én is émelyegtem, meg nem tudtam enni (na, ez nem ártott), úgy tűnik, én ennyivel megúsztam. Szerencse, mert ugye az anyukák nem lehetnek betegek!

És az 5öshöz közelíteni a mérlegen,hmmmm, nehogy eltúlozd a fogyókúrát! :lol:

Ma már végre kint is voltunk, játszótereztünk a gyönyörű időben. Remélem, mostmár nem jön vissza a hideg, mert azt nagyon nehezen viselném!

Gabi, azóta semmi? :)

Bikásra szívesen mennénk mi is a héten (most,h végre meggyógyultunk)!

Johi, holnapra drukk -hegyek!!!

Ez a cranio fantasztikus lehet. Bevallom, én itt hallottam először róla, de elég meggyőzőek a történeteitek! Nuk, drukk neked, hogy ez megoldja a gondjaidat!!!

Megfőtt a holnapi kaja, mehetek aludni. Jóéjt mndenkinek!!
rídonli#

itt a tavasz

Kép

Réka szolizik (mielőtt rámkülditeka GYIVIt, NINCS BEKAPCSOLVA!!!)

Kép

nukada

jobbulást mindenkinek!!!!! :D

Lindi,
nem :D ma nagyot kirándultunk, kidőlök :D
kisvasutazni voltunk, ráadásul pont ment a nosztalgia vonat, úgyhogy azzal (jó kis büdi volt :D), aztán séta a János-hegyről vissza a Széchenyi-hegyre :D

Kép Kép Kép

Mindenkinek jó éjt! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Lindi:
Nekem akkor kezdődött utoljára 5tel a súlyom, amikor áltisibe mentem... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: El ne fogyj!!!

Johi:
Sok + Fanninak!!!

A sok F&H meg tűnjön már el!!!!!

nukada

Na, azt hiszem ez már több, mint egy kis gyomorrontás :twisted: :twisted: (eddig bíztam benne). Basszus, le se tudok így feküdni :cry:

Ríd! Tök jó, hogy a csajok jobban vannak :)
Nekem is émelygéssel és hasfájással kezdődött tegnap, ma reggel azt hittem, csak annyi volt.
De én nagyon remélem, hogy Peti nem kapja el, mert ha ő beteg, akkor aztán ollllyan beteg tud lenni :roll:

Nuk! Szolizó Réka :lol:
Az elfogyás azért még messze van ám :wink:

Szrek! De jó programotok volt ma :)

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Fibi!
Tegnap nem kapcsoltam be a gépem, így utólag kívánok nagyon boldog születésnapot! Isten éltessen!

Gödibarbi!
Nem kell bocsánatot kérned azért, mert másként értettem a szavaidat, mint ahogy azokat szántad, de még az én értelmezésem szerint is igazat adtam neked! Küldöm baráti jobbom!

Akata!
Tetszenek a képeid, illetve Ákosod! Nagyon szeretnék már én is kertészkedni! Van ezzel kapcsolatban egy tudományos megfigyelésem. Amikor edzőcipőt, tréningalsót, kertészkesztyűt veszek fel az udvarra induláskor, a kisebbik fiam 15 perc elteltével befejezettnek tekinti a babakocsis alvást. Amikor szoknya, szövetkabát van rajtam, egészen bizonyosan legalább másfél órát alszik a babakocsiban. Ez idő alatt azon töprengek, hogy bemenjek-e átöltözni vagy sem. Mire eldöntöm, hogy bemegyek, a gyerek felébred. Így a mi udvarunk úgy néz ki a nyári felújítás óta, mint ahová bedobtak egy kézigránátot.

Votiv!
Nálunk a nagyobbik gyerek 1-2 hónappal ezelőtt kezdte kihagyni a délutáni alvásokat. Ilyenkor estére „túlpörgött”. Végül az vált be, hogy nem rögtön az ebéd után, hanem 3-4 óra felé altattam a kisebbikkel együtt. Így már szépen, ellenkezés nélkül elaludt. Eleinte féltem, hogy az éjszakai alvást befolyásolni fogja ez a késő délutáni szundizás, de nem így történt. Felkel, nem nyűgös, és este fél 10 körül épp úgy elalszik, mint korábban.

Curse!
A kampó azért szükséges a szájsebészeti műtéteknél, mert az orvos így jobban látja a műtéti területet. Az asszisztens felhúzta vele a felső ajkam a szemem irányába. Írtam, hogy ez alkati dolog, az én - hasonló műtéten átesett - kollégám is csodálkozott, hogy így néztem ki. Neki csak dagadt volt az arca, de nem volt monoklija.

Egy kis mai gyerekszáj történet. A fiam szaladt felém a homokozóból, mert megijesztette egy méhecske. Megkérdezte, hogy ő már nem bújhat vissza a pocakomba? A válaszom után csak annyit mondott: Pedig jó lenne! Oda nem tudnak bemenni a méhek. Este pedig lebukott. Azt mondta: „Én még kicsi vagyok, nem tudok jól beszélni, ezért a stanglit is csak úgy tudom kimondani, hogy tangli.”

Üdvözlettel!
zsini
zsini

Igi boy-nak boldogságos harmadik szülinapot kívánunk!
Kép

macsek és Füles
macskanyu

Egyebekben:

Gyógyuljatok meg mind ilyen szép tavaszias időben!!!! H&F kerüljön messze mindenkit!

Ráolvasok: " Varjúháj, ebfül, fájás huss ki ebbül!!"

Zsini,
gyerekszájad édes :D

Deni,
hogy sikerült az együttalvós hétvége a fiúkkal?

Neet,
adatvédelem, meg ilyesmi.. még az e-mailek is külön szerverről küldhetők csak.... nehogy a külországi hekkerek megtudják, hogy' tejel a Böske, meg a Riska....
Eszci szövegein mindig behalok.. :mrgreen:

Gabi,
alkalmasint petyeghetnél néha életjeleket, mert mindenki lerágta már sztem a körmét és rég a pasija körmét csóvsálja izgalmában, mi van veletek :)

Szrek,
vonat rulezz ,mélek mentek :D

Nuk,
szoli-bébid :lol: :lol:

Akata,
Áki csoda jóképű legényke lett! :D

szép napot mindenkinek!

csók

macs
macskanyu

Zsini, tangli :lol: A késői (14h utáni) altatás nálunk annyira nem vált be, hogy még éjfélkor is ugrált rajtam a gyerek, és asszem én hamarabb aludtam el, mint ő :P most az működik - valamennyire - hogy 12-kor eszünk, vagy még picit korábban, és fél1-1 között elaltatom. ha gyerektársaságban (oviban/bölcsiben) lenne, szigorú napirenddel, akkor vszínű nem lenne nála ezzel gond. de itthon nem tudom azt a hatást elérni :roll:

sajna mi is lerobbantunk, mindkét gyerek bágyadtka, ipari mennyiséget taknyoz és már kezd krehácsolni, vszínű a múlt heti játszóházasdiban kaptuk ill. Isti beszedte, és persze mindenkinek továbbadta :)

Zuzi, woww, ez nagyon komoly fegyvertény! remélem, sikerül anyukádat újra elvinni, hogy még jobban legyen :)

Szrek, de klasszat kirándultatok!! :D :D mi is nagyon tervezzük már a kisvasútazást :) csak attól tartok, Isti nem lenne elég türelmes hozzá. Ábel nem akart kiszállni útközben a vonatból? :)

Nuk, csajod szédületes :D :D

Johi, hogy van Fannika lába?

Szia Kisün, jó munkát a hétre! :)

Lindi, jobbulj!

megyek ápolni a kölyköket

votiv 8)
votiv

Zsini, :)
szia. amit mondasz az :lol: :lol: :lol: úgy látszik egyformán működnek. :D amúgy szeretsz kertészkedni? nekem nem tudja semmi és senki utamat állni, ha túrni akarom a földet :D ilyenkor még a telefont sem veszem fel :wink:

Köszönjük szépen a dícsérő szavakat a növekvő fiam nevében :)

Szrek, :)
hja malomkővel a nyakban kirándulni tényleg fárasztó :D

Igi, boldog szülinapot! :)

Kép
akata

3 éves Igit és egész családját Istenke éltesse sokáig!!!!

Kép

votiv 8)
votiv

Iginek nagyon boldog szülinapot!!! :D

Én pedig köszönöm a sok kedves köszöntést :)

KépKép
fibi

sziasztok,

mesélnétek nekem arról, hogy milyen a szülészet a tétényiben? arra lennék kíváncsi, hogy vannak-e külön szülőszobák, vagy függönnyel vannak elválasztva a szülőágyak (ilyet is hallani még mostanában), milyen alternatív módszereket lehet használni: labda, kád, stb, milyenek a kórtermek, hány ágyasak, együtt vannak-e a babák a mamákkal, meg írhattok bármit, amit fontosnak véltek. Jöhet privátban is, hogy ne unja, aki már tudja.

Ajánlhattok orvost is, nincs ötletem egyelőre. Most olvasgatom a topikokat, hogy kiről milyen vélemények vannak. köszönöm.

Kép

Kép
zill

köszönjük szépen!
ime a 3 éves:
Kép

ilyen volt:

Kép

úgy terveztük, hogy ma senki nem megy oviba, mert mégis ÜNNEP van, de sajnos nem megy, mert Levinek rengeteg munkája van, igy el kellett vinnünk őket oviba, remélem hamar értük tudunk menni... :cry:

Pedig Igi ma nagyon aranyos volt, nem húzott kapucnit, szép thomasos pólóban volt, olyan éééééédes volt...
de remélem délután már együtt bulizunk!!!!

Pénteken csináltam tortát, de a szombati bulin nem kellett felvágnunk, elég volt a másik, igy ma esszük meg, remélem még nincs baja, mert puding van benne, a piskótától és a marcipántól nem félek, de a puding kicsit cikis... :lol:
legrosszabb esetben elmegyünk egy cukrászdába!!!!
az sem rossz, ugye? :wink:

itt a torta:
Kép

egyáltalán nem lett szép, sajnos nem megy ez a marcipános dolog, főleg kerek tortára, és nekem NAGYON SOK marcipán kellett, és még igy is iszonyú vékony marciréteg lett, ettől olyan hullámos, rusnyika. És rettenetesen nehéz vele dolgozni...(nekem)
zsancikant

Zill,
ezek szerint ismét pocakos vagy ? :)

itt: http://imreszul.neologik.hu/ mindent megtalálsz a szülészetről. A legtöbbünk azért (is) szül/szült/fog szülni itt, mert egyágyas szülőszobák vannak+ 1 alternatív szoba, rooming-in van, 2személyes gyerekágyas szobák vannak, de fizetősben egyágyas is van. Mindenféle alternatív lehetőség van kádtól a labdáig , ha nincs vészhelyzet, akár fejenállva is vajúdhatsz, szülhetsz. Többféle doki van, a legegyszerűbb, ha elmondod, te milyet szeretnél és úgy mond valaki nevet.
macskanyu

Zsána,
marcipánnal iszonyú nehéz, gyakorlat nélkül dógozni, de legközelebb a hullámzást egy hajszárító segítségével el lehet tüntetni... :mrgreen: /macska cukrász-iskolája../ / :mrgreen: /
szerintem meg SZUPER lett a torta és hűtőben semmi baja nem lesz !
macskanyu

Zill,

ITT nézz körül!
orvosból, szülésznőből nehéz ajánlani, mert sok jó van, és mindenkinek más a JÓ!
Általában az elmondható, hogy az igazán alternativ szemléletű orvosok, NAGYON leterheltek, csak kihalás útján lehet bejutni hozzájuk. Vagy nagy szerencsével. De leginkább úgy, hogy mikor oda mész, még nem vagy terhes.
Mi, akik ide irunk, mind úgy gondoljuk, hogy ez az egyik legjobb szülészet az országban, hálásak vagyunk sok sok szép babóért, akik itt születtek, EMBERHEZ méltóan. :lol: (no, de tényleg)

És a legfontosabb: KÜLÖN szülőszobák vannak! :wink:
zsancikant

Zill, 4 egyágyas szülőszoba van és az "Ikea szoba", ahol franciaágy és kád van. 2 szülőszobához van 1-2 zuhanyzó is. Az alternatívkodásra abszolút van mód, ha minden ok a bébivel, ill. ha a dokid is partner.
Van labda, tatami, (az Ikea szobában bordásfal, szülőszék stb) használhatsz illóolajokat, homeopátiát, hallgathatsz zenét vajúdás alatt, bent lehet a férjed...
A "kórtermek" kétágyas szobák, és ha nem vagy nagyon antiszociális - ami szíved joga egyébként - akkor ez tök jó, mert vankihez dumálni, de pihenni is jól lehet. 2 szobára jut egy fürdő, minden tiszta, barátságos, nincs kórház-szag. Van pár egyágyas szoba is, 7e/éj, és van egy négyágyas, régen ez volt a terhespatológia, de ha nincs elég hely, ide is beteszik a kismamákat. A gyermekágyra látogatók nem mehetnek be, ezt az anyák kérésére alakították így! Viszont bármikor kimehetsz a társalgóba, és a babát üvegen keresztül láthatják a rokonok. (papákat néha be lehet csempészni egy kis összebújásra, de psszt)
A szülés után ahogy fel tudsz kelni és el tudsz menni wc-re és zuhanyozni, utána megkaphatod a babádat, és végig együtt lehettek.
A többedszerre szülőket már ált. csak 48 óráigartják bent, ha nincs semmi gond.
Dokit, szülésznőt tudunk ajánlani bőven, ha adsz pár támpontot.
Nézd mega H honlapját is ott képek is vannak, és érdemes elnézni a H által szervezett előadásokra, a baba-mama klubba, ahol a szülésznők adnak fontos infókat, és a kismama relaxációra (aliasz Mona Lisa csoport), mert ez is nagyon jóóó, még többedik pocakkal is, sőt. :wink:
nagyon szép az avatarod! :D máris készültök ketteskére?
üdv,

votiv 8)
votiv

Macs,
köszönet! és akkor hajszáritóval MELEGITED vagy épp ellenkezőleg? És miután hullámos lett, akkor haszáritózod, vagy,amikor formázod??? És inkább melegitsem a marcit, mint vizezzem???

éééééééééééééés:
Kihasználod az utolsó hetet, mi???? :wink: de ez olyan jó, GYÖNYÖRŰ idő van!
zsancikant

Ja Zill,
és a kétágyas kórtermek egy része mára már három ágyas.
zsancikant

Zsan,
marcipánnal elvileg úgy dolgozik az ember, hogy egy tökre tapadásmentes helyen (márványlap, fémlap, totálsíma műanyag felület) nyújtja ki, szintén tapadásmentes (nem fa) sodrófával (=sodróműanyag??!) liszt helyett porcukrot hintesz alája, tapadás ellen és ha nagyon morzsalékos lenne az alapanyag, kevés olajjal átgyúrod. Fontos, hogy legalább szoba-meleg legyen, mikor dolgozni kezdesz vele. 3-4mm vastagnak érdemes lennie, egy formáranyújtott marcipánlapnak (körnek, tetraédernek, ellipszsnek, pentagrammának, bárminek) és ha ennek ellenére is hullámos és unsima maradna a teteje, akkor langyos-meleg hajszárítóval és síma hideg késsel lehet egyengetni. Sokszor elég csak a hajszárító is. De figyelni kell nehogy nagyon felmelegítsd, mert sem a krém, se a marcipán nem szereti! :mrgreen:

(kedves hallgatóink, a mai " Süti, süti, sütike, hasamba de ízibe' " c. műsorunkat hallhatták, legközelebb ismét válaszolunk hallgatóink kérdéseire) / :mrgreen: /
macskanyu

Ja, és igyekszem kihasználni, de holnap pl. munkaalkalmassági orvosi vizsgálatra is köll mennem.. :-/ marha nagy kedvem van...
macskanyu

Sziasztok!

Boldog Szülinapot Kívánok Iginek! Milyen szép képek róla! :)

Sztem Bendi szülinapjára én inkább rendelek tortát, mert az itt leírtak alapján, én biztos nem tudnám megcsinálni... :roll:

Macs

Együttérzek veled, nekem is kéne mennem orvosi vizsgálatra, sőt még egy egy órás munkavédelmi oktatásra is :shock: :shock: , ami a legsötétebb VIII. kerületben lévő helyen van, jaj, de jó a SOTE-n dolgozni, hurrá! :evil: :evil: :evil:

ruz
ruzicsky

Ruzi,
hál' istennek a munkavédelmi oktatást nem köll megcsinálnom...végtére sok éve dolgozom itt, de sajna az orvosi vizsgálat minden évben kötelező. Ebben a szép időben olyan pocsékolásnak tűnik elvesztegetni egy napot ilyesmivel...
De minden együttérzédsem a tiéd!
macskanyu

Macs,
nagyon köszi!!! egyébként tupperware-nek van műanyag sodróműanyaga, de még nem jutottam hozzá.
És én azt csináltam, hogy sütőpapiron nyújtottam ki, azt boritottam rá, és a közepe azért ilyen szép sima, mert ott még volt marcipán, és a sütőpapirt simán lehúztam róla, de a szélére már elfogyott a marci, és ott olyan béééééééééna lett. Kevés volt, na...
hol tudok kimért marcit venni legközelebbre??? :lol:
most már nem adom fel!
és a porcukros hintés nagyon tutter ötlet. Én azt szeretem, ha a marci matt, gondolom, igy tuti az lesz!

sziasztok!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

IGINEK NAGYON BOLDOG 3. SZÜLETÉSNAPOT!!! :D :D :D

Kép

Lányok,
Én azért gondoltam, h ezek a nyűgős napok az oltás miatt vannak, mert a dokinő és a védőnő azt mondta, h az oltás hatásai kb. 1-2 héten belül jelentkeznek és ebbe még bőven beleférünk. Ez még sem így van? :?
Mindenesetre úgy néz ki, h mára már teljesen okés lett a csaj :D Tegnap este már láza sem volt. Rengeteget aludt viszont keveset evett :( Ezúton is nagyon köszönjük a pluszokat.

Kata,
Akkor ez tényleg nagy mázli volt, h nem kapta el Ákosod a bárányhimlőt :) Azért ilyen piciknél még nagyon nem lenne szerencsés :roll: És komolyan mondom, de nagyon pasis Ákosod :D :wink:
A tali ügyben, akkor írok privit.

Ríd,
De jó, h kezdtek javulni :D Remélhetőleg ez már tényleg a vége! Párodnak +++++++++++++!!!

Votiv,
Jaj, ti szegények :( Bulást!!!
És köszi a homeos tippet :) Arnicám 15ch-ban van, szerinted kell a nagyobb potenciál? :?

Deni,
Anyós fog vigyázni Adélra :) Hozzá igazítottam a dolgot és sajnos túlságosan hamar jön munka miatt pestre :roll: Mindegy így is úgy is túl kell esni rajta, főleg mielőtt még elindulna a tesóprojekt is.

Zuzi,
De jó, h használt anyukádnál a crainó, nem semmi a hatás :D És mi azt hiszem erre a hétre kihagyjuk a bikást, csütörtökig be vagyunk táblázva, aztán meg örülök, ha élni fogok a szájsebészet után :roll:

Kisün,
És tecc a meló?

Lindi,
Bulást Neked!!!

Nuk,
Képek :lol: :D

Szrek,
Milyen szuper napotok volt tegnap :D

Zsini,
Gyerekszáj :lol:

Zsanci,
Gyönyörű a háromévesed és a torta szerintem tök király lett :D :wink:

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Zill,
hú, jó korán jön akkor ketteske :D

Vot,
már voltunk egyszer ősszel, akkor nem akart leszállni a vonatról, akkor csak két (vagy három?) megállót mentünk kísérletképpen és nagy üvöltés volt, amikor le kellett szállni, mert nagyon akart még vonatozni
tegnap indulás előtt megkérdeztük, hogy a piros vagy a kék kocsiba akar-e szállni, de mivel indult a vonat ő meg nem nyilatkozott, így beszálltunk az egyikbe - természetesen innentől ő a másikban akart utazni, Virágvölgynél át tudtunk szállni a másik kocsiba és én is örültem neki, mert az olyan régi faburkolatos, fapados, középen kályhával fűtős volt :D most is érdekelte, de nem az utazás, hanem a mozdony, a tomasz, merthogy ugye ez a kettő egyelőre valahogy egy :lol:
és lovaglást továbbra is nagyon emlegetjük, úgyhogy ha lehet menni, szólsz? :D köszi :D

Kata,
hja :lol: és mindez súlyosbítva volt zsíros kenyérrel és innivalóval (az van a pulóver erszényébe rejtve), időnként meg jól megfodrászolt :lol: de végig váltott lovakon ment a gyerek - pl amikor már nagyon tépett, akkor irány apuci :mrgreen: :lol: mi mindketten jól elfáradtunk, Ábel persze nem :D

Macs,
köszi :D és jó ez a cukrászati gyorstalpaló :D :D

Zsan,
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT A NAGYFIÚNAK!!!!!!!! :D :D :D
és szerintem tök jó a torta :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szerk, Ruzi, Curse és többiek, akit érdekel a szombati lovaglás, mindenképp szólok, ha már lehet menni!! :D

Szrek, köszi, akkor hamarost belevágunk mi is a vasutas projektbe szerintem :) ha meggyógyulunk a hétvégére (de remélem már holnapra/utánra), akkor felvetem apjuknak :)

múlt héten kérdeztem tőle, mikor indultam Orsihoz a kezelésre, hogy leviszi-e a gyerekeket. Mire ő: Én egyedül két gyereket nem bírok kivinni! - bezzeg tőlem minden nap megkérdi, ahogy hazajön, hogy hányszor vittem le sétálni a gyerekeket :twisted:

Zsanci, nekem is teccik a torta!! nagyon ügyi vagy, ne szabadkozz :D honnan jött a behajtani tilos? :)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Szrek, nagyon helyesek vagytok a képeken! (Már egy korábbi képednél is az volt az érzésem, hogy ismerős vagy nekem vhonnan...de nemtom...)

Lovaglás minket is érdekel!

Vot, enyim Apjuk is furán nézett rám, amikor először kellett sétálni mennie 2 gyerekkel! Pedig B akkor még nem is szállt ki a bkocsiból. De fogjuk arra,h a pasik nem tudnak többfelé koncentrálni. :)
Múltkor volt egy apuka a játszón, akin HORDOZÓKENDŐBEN volt egy icipici baba, és 2 nagyobb volt még vele. ÉS nem csak "legeltette" őket, hanem FOGLALKOZOTT velük (nem volt nagyon másik gyerek, az enyim meg antiszoc, akivel játszhattak volna). Aaaaannyira szimpatikus volt!

Mi JÓL vagyunk végre, Apjukhoz éjjel ki kellett hívni az ügyeletet, mert rettentően fájt a feje, a gyógyszer meg azonnal kijött belőle,ahogy bevette. Kapott egy inyekciót, és végre abbahagyta a hányást. Reggel ő vitte Pt, és ment dolgozni, mert kutya baja sem volt. (Mindig baromi beteg, ha beteg, de max.egy napig.) Mondtam neki,h maradjon 1 napot itthon, de közölte,h tegnap egész nap feküdt, ma már nem bír.

Kis terroristanőm szólít, azaz üvölt,h "deje", mennem kell, szép napot mindenkinek!!!
rídonli#

Még 1: hallgatta vki a "Gyerekekről felnőtteknek" c. műsort a kossuth rádióban? Aaaaannyira kedvem támadt szülni! :)
(A SztImrét, meg a Péterfyt is dícsérték benne.)
rídonli#

Ríd,
nekem a sógornőm szült a Péterfy-ben, a dokija miatt. A doki meg is mondta neki, hogy a szülészet remek, mármint az orvosok és a szülésznők, de minden más pocsék. És tényleg. Már az is elég érdekes vót, hogy a gyerekágyas osztály egy hótt mocskos, huzatos átjáróház, ahová az megy be aki akar, amikor akar, a csecsemősök addig sem veszik be a gyereket, ameddig fürdeni mész... hááát..... amit láttam és amit a sógorném mesélt, nem szeretnék ott szülni... egyáltalánnem.
macskanyu

tegnap voltam a Brendonban pár apróságot venni, ami még nincs Adrikának.
láttam új fajta fürdető dézsákat, tök kafák, de nekünk már nem fér el. viszont akinek csak zuhanyzója van, nagyon jól jöhet.

egész délelőtt az erkélyen voltunk, annyira jó az idő. (máshova nincs erőm elmenni, annyira fáj a derekam)
és most, hogy írogatok, veszem észre, hogy megkapott a nap, feszül a képem! :DDD
és rengeteg kis babaruci szárad az erkélyen, Adjita tkp jöhet!

IGIT ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!

Zsanci!
a torta nekem nagyon tetszik. az oldalán egy külön "csík" van, amit valahogy összefogtál a tetejével?

Macs!
nekem Tupperware nyújtó"fám" és "deszkám" van, ami egy totál sima műanyag lap (berajzolva rajta mindenféle) és egy nagy műanyag nyújtófa, amibe forróvizet is lehet tenni. ez pont marcizásra lehet kitalálva :D

Ríd, Macs!
egy ismerősöm ott szült és egy ágyast fizetett magának, ami elég kulturhált volt. a szobába nem annyira mentünk be (csak 1 percre), hanem a folyosón voltunk a deddel és a mamával, így nem tűnt olyan borzadálynak.

KÉRDÉS:
aszonta a védőnő, hogy kérdezzem meg, hogy nincs -e valamék ismerősömnek köldökhintőpora, mert hogy olyan kevés kell belőle, hosszú a szavatossága és hátha van vkinek, aki már nem használja, és még nem járt le. hát gonodoltam megkérdezem, de nem tudom, hogy érdemes-e ezzel tökölni, nem emlékszem, hogy olyan drága mulatság lenne.
ezen kívül: szerintetek hol lehet Avent mellvédő krémet venni? pl. patikában is? mert a Brendonban nem volt, és nekem ez vált be a legjobban.
és van-e/használt-e valaki bimbikiszívó bizgentyűt, és mik a tapasztalatok? mert nem tudom, hogy ilyet is vegyek-e. lapos a bimbim, de tud csúcsos is lenni :).

ancsipancsi

Fibinek
utólagosan is minden szépet és jót kívánok Szülinapja alkalmából! :oops:

Zsanci
Iginek pedig mára egy nagyon boldog napot, Isten éltesse!!!! Az idő megrendelve, gyönyörű tavasz van odakint :D (gondolkodtam, de nincs tippem, melyik név becézése az Igi?)

Látom itt a klassz kirándulós képeket (szrek!) és mérges vagyok elsősorban magamra, mert mi bizony most annyira bénán töltöttük a hétvégét. Szombaton nem mentem el az ea.-ra (volt valaki?), dél körül elmentem E.-vel ruhát venni neki, mert mindenét növi ki brutál módon :shock: Férjúr itthon vigyázott Á.-ra (nem mentek sehova, pedig egy séta meg volt beszélve), aszonta annnnyira lefárasztotta a pici :lol: :wink: . Vasárnap meg renováltunk, rendbetettük a hálónkat, karnis felszerelés, függöny mosás-vasalás,régi szekrény lebontása, stb. És közben kint hétágra sütött a napocska. :roll: Na mindegy, lesz még szép idő, sőt remélem hamarosan már csak az lesz! Árinál már csak mérsékelt orrfolyás van, lassan kifelé tartunk Kop-Kop... :D

Votiv
+++++++++++++,hogy nem legyen több kis náthánál!!! Bár nálad vannak a legjobb kézben a gyerekek, nagyon csodállak a homeós tudásodért (is) ! :wink:

Lindi,
hajrá kilók ! Azért ez az 5-ös szám szíven ütött!!! :cry: :evil: :lol:
Örülök hogy Gréti gyógyul!!!!

És akkor most én is leírom, hogy TŰNJÖN MINDEN KÓBOR VÍRUS A CSUDÁBA!!! Nem akarunk több orrfolyós-köhögős h/f -ós és semilyen betegséget itt látni! :evil: Huss, jöjjön már a jó idő és legyen az összes baba-mama egészséges!!!!

Johi, mennek a drukkok mára!

Szülni nem megy ma senki? :wink: :D

üdv.
melody :wink:
melody11

Ancsi,
Aventes krém a DM-ben van, szívesen felajánlanám a hintőport,mert télleg baromi kevés fogyott (egyébként 500-700Ft körül volt),de megtartom a nővremnek,aki ma kezdte el szedni a folsavat,mert ráálltak a gyerekgyártásra ;-) , bimbikiemelőt nem ismerem...

Rólunk,
pénteken délben le-szombaton feljöttünk Siófokról.E totál kész volt, ahova letettük ott pislogott mozdulatlanul.Még sosem volt nappal láza, így pláne nem kísérleteztünk vele. Megjegyzem estére lement al áz és azóta is nyoma sincs betegségnek, ami egyrészt hurrá, másrészt meg ááááá, hogy bírta így kiszámolni? :?

18 hós oltás is DPT?

A többihez vissza kell olvasnom :)

Kép
Kép
szelloke

Ancsi, :)
minek a púder? mi sosem használtunk, sima alkohol snitt... :?
és azért még ne jöjjön a picike! :) legfeljebb még1x kimosod a rucikat :D

Szrek, :)
kedvem lett vonatozni :D :D
annyi jó ötletet nyerek tőletek ám :D
mégmégmég

Most gondoltam rá, hogy szeretném elkezdeni koncertre vinni Ákost. A Kolompos ritkán van nálunk elérhető helyen és időben, de azért néha....aztán Gryllus Vilmost nagyon szeretjük. Szerintetek egy 21 hós már végig élvezi a koncertet? Otthon ha cd szól, akkor megáll a "munkában" és zenét hallgat. 8)

Kép
akata

Szóval:
Isten éltesse a szülinaposokat!

Lindi,
Biztos ismered a tőzegmoha tablettát, lehet,h Gréti is kaphatja már, az csodákat tesz!!!!!!!!Nekem most szülés után hirtelen lett egy húgyúti fertőzés,és azt hittem meghalok olyan sz@r volt,hozta ezt a tesóm, 2db -ot bevettem és kb 30perc alatt rendebjöttem! És még kb két napig 1-et bevettem naponta és azóta semmi!!!Ártani nem árt, sima étrend kiegészítő, lehet szedni állandóan is...

Curse,
engem is úgy tájékoztattak,h a 15 hós a "gáz" oltás és 10-14 napig előjöhet tőle gyakorlatilag bármilyen betegség! De remélem már semmi gond...

Johi,
Fanni???

Nuk,
csajod nagyon profin nyomja a szolizást! :-D

Zill,
én októberben szültem a Szt.Imrében és akkor is azt mondták,h van 3ágyas is,de szerencsére ez akkor még nem volt igaz, azt hiszem a magamon kívül +1fő bőven elég a szobában ;-)

Zsan,
naggyon helyes a háromévesed!!!!!!!!!!!!!
És Akata Ákosa is!!!!!

Kép
Kép
szelloke

Igit Isten éltesse sokáig, és a családját is!!!!!!!!!!! Jó pasi!

Pacizás minket is nagyon érdekel, főleg, mióta láttam, hova kell menni úgyhogy infókat kérünk :)

Mi szombaton megjártuk a Budakeszi Vadasparkot, és nagyon tetszett!!! Nem hittem, hogy ilyen kultúrált és szép hely! CSak a mi csemetéink még egy kicsit kicsik hozzá, nagyon hamar elfáradtak. De szerencsénk van velük, mert korán kelősek, így nyitásra már ott voltunk, elkerültük a tömeget. Ahogy jöttünk kifelé fél 12 körül, már hihetetlen tömeg volt!!! Szóval, ha valaki tervezi, hogy kimegy, akkor menjen 10-re! És nyáron állati klassz lehet ott, VAn egy csomó sütögetős rész!

ÉS jár ilyenkor is a kisvasút??? nem is tudtam, ott a helyünk! Ábeles képek meghozták a kedvünket :D

Én ma vittem vissza a kölköket a doki nénihez, nincs bajuk, de azért még itthon fogom B-t pár napig. Képzeljétek az aszisztens csaj félrevont, és halkan mondta, hogy kérne képeket a kölkökről, mert a doki néni szülijére akar egy tablót csinálni, de hát ugye mind az 1200 beteg nem fér rá, erre elkezdtem röhögni, hogy minket azért kér akkor föl, mert minden héten ott vagyunk :lol: De annyira jól esett!!!

Votiv!
B múlt héten megkapta első adag alkati szerét 200-as potenciálban :shock: ....hmmmmm...........azóta többször is eszembe jutott Isti és a csana....... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Bárki jön hozzánk, Tomi azzal nyit, hogy nézzék el B viselkedését, alkati szerrel kezeljük (pedig halvány lila fingja nincs, hogy ammeg micsoda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
Cranio: igazából azért nem írtam, mert anya nem ezért ment, csak pont előtte egy héttel jött ki valami csomó rajta és a gégész beutalta biopsziára, hogy akkor rendesen kivizsgálják, most meg nem is megy el, mert eltűnt. Hogy mitől???? Másra nem tudunk tippelni :D De egy csomó mindenben segített, csak sajnos nagyon nehéz megoldani, hogy eljusson oda :cry:

Lyányom éjszaka fél1-fél 5-ig műsorozott, az ucccsó 2 órába beszálltam, hangosan ordítozva sírtam, hogy NEM HISZEM EL, HOGY EZZEL BÜNTET AZ ISTEN, ekkor megszánt Tomi, valahogy elaltatta, és sikerült 1, azaz egy órát egyben aludni. Szóval, olyan jó volt olvasni, hogy más is érzi néha azt, hogy a legszívesebben csapot papot itt hagyna, és kirohanna a világból! :oops: :twisted: :oops: Szerencsére az anyai ösztönök olyan erősek, hogy reggelre megint kisimulok, mosolyogni is tudok, és mehet tovább a mókuskerék. OLyan szerencséjük van, hogy ennyire imádom őket, különben már régen agyon csaptam volna mindkettőt :roll: :lol: :lol: :lol:
remélme, ebből nem az jön le, hogy egy állat vagyok, inkább a havi újabb vérveszteség, és hónapok óta fennálló vashiány okozta kimerültség.....

betegk gyógyuljanak+++++++++++++++++++

Gabi??? :wink:
zuzmo1

Csak a lényeget nem írtam meg (pedig akartam!) a kis terroristacsajom miatt:
GINEK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT, ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!!!!!!!!!!

És szuper a torta, télleg te csináltad Zsanci? :)
rídonli#

Macs, én 2x szültem a Péterfyben! :)
(Szintén a dokim miatt, akihez ragaszkodom.)
Először nem volt olyan gáz, mert épp kész lett a fürdőszoba felújítása és gyönyörű volt. De majdnem 3 év aalatt TOTÁLISAN lelalódott... :( Először egy nyugis csaj volt a szobatársam másodszor pont cserélődtek a bentlétem alatt, és az első elég fárasztó volt. (Nem ad cicit az üvöltő 2-3 naposának, mert szerinte az "csak hisztizik", és ez ment egész éjjel...)
Legközelebb szépen félreteszegetem 9 ónap alatt a pénzt az alapítványi szobára, babakelengyére már úgysem kell költenem.
Viszont a szülésznők és néhányat kivéve, a dokik szuperek.
rídonli#

Jajj, bocs a sok elgépelésért, de főleg IGItől!

Ancsi, megnézem a hintőport, mert nem emlékszem,h kidobtam volna. Igaz, már jó 1 éves, de rajta van a lejárat, ha jó, írok.
Dm-be meg természetesen nem jutottam el azóta, a Férjemet küldtem, neki meg minden popótörlős doboz ugyanolyan...

Zuzi, az alkati szer tkp.mire kell?
rídonli#

Melody,
Igor :)

Ríd,
akkor legközelebb sztimre? :wink:

Zuzi,
nincs könnyű dolgod! sok ++++++++ és ne feledd, már csak 6-8 évet kell kibírni! :
wink:
macskanyu

Zsan: IGORNAK BOLDOG SZÜLINAPJÁÁÁTTTT!!!

(torta szuper, remélem a puding is bírta;)
és sokkal-sokkal ízletesebb lehet és értékesebb, mint a bóti, hidd el!!

PGabi: azét kocsiba ne szülj!! Az nem olyan jó móka :roll: egyébként meg SZÜJJÉMÁ!!

Johi: mi volt ma?? :roll: Fanni hogy van??? +++++ nektek

Minden H&F-nek sok +++++++ mi pont ezért nem mentünk effektív közösségbe sehá, mert ez most nagyon nem hiányozna nekünk :?

Macs: gyorstalpalón behaltam :mrgreen: és szerintem azé kell menned orvosi vizsgálatra, mert megnézik, hogy nem-e ültettek be a külföldi versenytársak valami lehallgató csippet a bőröd alá 8) hogy igy nyerjenek infót Riskáról és Böskéről :mrgreen:

Ja Zsan: kimért marcit cukrászdában tudsz venni, és sokkal olcsóbb mint a bolti celofános Szamos cucc ;)

Fibi: hogy vagytok?? Kégli fotók mikor jönnek?

Curse: fogászathoz ++++ séróról azért dobj fel képet

Deni: közös alvás :o wow! A mázlista :P

Alvás: Votivval karölthetek, ha a kisasszony túlalussza magát vagy későn megy el aludni akkor képes 11-ig ugrálni a fejünkön, mint pl tegnap is :x

Zuz: alkati szer/Tomi :lol: egyébiránt +++++ nektek!!
és mé nem szedel vasat ha vashiányos vagy????? Irgum-burgum!!!!

Szrek: kirándulás jó lehetett!

Nuk: szolis kép :P

Ancsi: bimbikiszívó=Apa :oops: :lol: Avent krém van a DMbe

Zsini: öltözködés - a gyerekeknek van egy 3. vagy akárhanyadik érzékük az ilyesmihez szerintem...
és ez Szellőékre is vonatkozik: ded nem akart Siófokra menni :)

Akata: Ákos milyen nagyfiú már!! :o :)

Péterfy: rokony szült ott, fizetős egyágyasba. Simán bemehettünk a gyerekágyra, a kutyával nem találkoztunk a folyosón ami lehangoló zöldcsempés boááá. Az egyágyas szoba azonban nagyon szép volt, és a nővér is be-bekukkantott hozzá, igaz oda is nyomták a lét :? és igy nem kötött abba se bele, hogy velünk volt Kamilla is, és kisgyerek meg pláne nem mehetne be ilyen helyre ugye.

és jelentem K. Vera alias Gátvéder lestoppolva :D és nagyon figyeltem hátha látom épp PGabit a szülőszobán, de nem volt ott :lol: nagy-nagy csönd volt. Remélem akkoris igy lesz ha én megyek.

Gyerekszáj:
A: Gyere Kamilla, csinálok neked két kis helyes cofit!
K: Neem
A: Na hagy csináljak már.
K: Neeem, csak finoman fésülj meg!
:lol:

Rylie
rylie

Iginek nagyon boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!
Kép
denizsa

Ríd,
amikor én bent voltam látogatni a Péterfyben, a szobatárs két napja szült és nem volt egyetlen csepp előteje, a babája ordított az éhességtől, a csecsemős meg épp veszekedett a kismamával, hogy nem ad cukros vizet se, nemhogy tápot, tessék szpotatni! Hiába mondta a mama, hogy nincs teje, hiába szopta 2 nap alatt sebesre a baba a cicijét, nem adtak neki semmit, azt mondta a csecsemős, hogy nem AKAR szoptatni... :evil: nos ezektől az "élményektől" mentsen meg az Isten mindenkit.... :evil: :evil:

no offense, szopipárti vagyok, de vannak esetek, amikor kell más megoldás....
macskanyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: