A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

be vagyok lustulva....Ti nem?
A kisebb lányom pár hete elment a tv elött és végighúzta az ujját rajta...majd rámnézett és közölte,hogy mi lenne most velem ha jönne a tisztaságkommandó?Biztos megbüntetne... :lol: :oops:
Persze rögtön letörölgettem.... 8)
Most voltam kint inni a konyhába és visszafelé ránéztem a tv-re....
Na mostmár nemcsak pénzbüntetést kapnék,hanem le is ültetne a tiztaságkommandó,ugyhogy nem megyek csavarogni,hanem takarítok.... :!:
Vendég

csiri biri tök jól átkeresztelted oszmant:))))röhögök
már csak a bin laden hiányzik)))

Kép
Kép
eyi

NEM IS VETTEM ÉSZRE!!!!
MOST MÁR ÉN IS RÖHÖGÖK,BÁR NEM TALÁLOM,HOGY HOL ÍRTAM EL.... :lol:
BOCSI!
Vendég

Én is takarítok és pihenés képpen néha leülök írni pár sort.

Kép
melike

de mit tudtok otthon egész nap csinálni?én ápr. végéig tervezem, hogy dolgozom, aztán lehet hogy április eleje lesz belőle, hisz már most minden nyügöm van.
csiri-biri-hát a tisztaságkommandó hozzám se jöjjön, aszthiszem bilincsbe verve vinnének el, dehát mit tegyek, ha egy felmosás alatt kétszer le kell ülnöm, mert elfáradtam, s a vasalásnak is olyan nehezen állok neki, pedig már szelektálok, mert sok olyan ruha van, amit vasalni kellene, de inkább szépen kihajtom a mosógépből, várok vele s lám, nem kell vasalni.))

Kép
Kép
eyi

HEURÉKA!MEGTALÁLTAM!
NEM DIREKT VOLT....
:oops:
Vendég

eyi:ismerősek ezek a dolgok. :lol:

Kép
melike

Igen,ráadást jo nagy betükkel,nincs semmi baj. :lol:

Kata&Milán

oszman777

EYI!
Teljesen átáll az ember,hidd el...
Egy barátnőmnek is megszünt a munkahelye és 2 hónapig otthon volt...Teljesen elszaladt a nap...Most voltam fent nála és amióta dolgozik,nagyobb rend van otthon,mint amikor otthon volt...

Ez kicsit kacifántosra sikeredett,de remélem értitek...
Vendég

Sziasztok!
4D: 4D genesist én is bátran merem ajánlani,lassan be is jelentkezem a következőre!

Papucs: Szerintem én veszek valami olcsót ami még valahogy kinéz és azt viszem arra a 3 napra bőven jó lesz!

Ruhák? Még nemtudom! Nem nagyon szeretnék 56-sat venni,mert örököltünk rengeteget,majd ha már megszületett és úgy látom,hogy kell még valami akkor veszünk,de szerintem 3 gyereknek is elég lenne ez a mennyiség!
Azt akarom mindenképp megvenni amiben majd hazajön,szép lesz ha lesz 60 cm,mint az uram volt!
:lol:
Nagyon szeretném ha igazi kisbabám lenne sok hajjal!
És nem egy óriásbébi!
Persze mindenképp imásni fogom,ahogy már most is,de azért azok a kis manós babák olyan szépek!
Bár mindenkinek a sajátja lesz úgyis a legszebb!

Most én is iszonyú jól aludtam,alig bírtam felkellni 9 után!

Előtej: még nincs!

Üdv. az újaknak és gratula a babóhoz!

Tegnap fény derült a szomorú igazságra,szóval jó a mérleg és nem 8 hanem 11 kilónál tartok!
Szörnyű!
Nem veszek itthonra több csokit!
10 darabos kinder 2 napig tart és még mellé eszek másmilyet is!
Még egy van azt mindjárt benyomom és befejeztem! :cry:

Mit főztök????????
Én elvileg karfiollevest+lángost,de még kell mennem vásárolni is!
Lassan elindulok.

További szép napot!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Márti! Üdv itt. :lol: Nekem nincs egyáltalán előtejem. Remélem ez nem jósló jellegű a szoptatásra nézve. :roll:

Laborjaim teljesen jók lettek, terheléses cukor is oké. A centimet nem találom, :oops: ha meglesz írok méreteket is. Viszont két hete nem híztam semmit! :lol: :lol: Így most +6-7 kg van rajtam. :?

Csiri! Pont olyan ruhám van nekem is! :lol: Nekem van pár kismamanadrágom, de mind vastagabb, téli őszi, nem tudom mit veszek fel, ha májusban tényleg meleg lesz. :roll: Már én sem szeretnék többet beruházni kismamaruhákra, hiszen pár hónap és nem tudom úgysem felvenni többet. Remélem legalábbis, hogy jelentősen csökken a méretem szülés után. :roll:

Viszont belebújtam a tavaszi cipőimbe és NEM JÖNNEK FEL A LÁBAMRA ÉS NAGYON SZORÍTANAK!!!! :shock: :twisted: Átkozott vizesedés. Vehetek egy új cipőt, csizmában azért mégsem járhatok májusig. :roll:

Képzeljétek! 7 évvel ezelőtt nagyon fájt a térdem, megállapították, hogy porckopásom van. (Öreg vagyok, na! :lol: )Kaptam rá porcképzőt, két kúrát kellett megcsinálnom belőle és szépen rendbe is jött, azóta sem fájt, de mondta a doki, hogy vigyázzak, mert ha növekszik a súlyom kiújúlhat. Na, mit gondoltok? Hát, az eddigi 7 kiló elég volt hozzá. :lol: Annyira fáj a jobb térdem, hogy sántítok amikor megyek. :twisted: Ráadásul azt mondja a doki, hogy terhesen nem szedhetem a porcképzőt, fájdalomcsillapítót sem szedhetek rendszeresen, amit helyileg tudna adni az szteroidtartalmú, tehát szintén kilőve. Tehát most fáslizom és tűrök békességgel, aztán majd szoptatás után jöhet az újabb porcerősítés. :roll:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

OSZMAN!
bevallom ezt a harisnyákért kaptad :lol: :lol: :lol:
(NEM! :!: :!: TÉNYLEG VÉLETLEN VOLT)
Vendég

Melike: Kisfiam lesz, a vonalzó mutatja:) Milán lesz a neve. (legalábbis most itt tartunk. :) ) Szegénykémnek mindig változik a neve, bár azt hiszem már kerek 1 hónapja Milánnak hívjuk:)

Montana: Szerintem semmi köze az előtejnek a rendes "beindult" tejcsihez. Sajna, én ilyen alkat vagyok:)
bluebox

Vasalás??? Még vasalo deszkám,SINCS. Most akarok venni. :lol:
Mert a gyereknek mindent vasalni kell. :lol: Tegnap hogy voltam tanácsadáson,csak 5kg hiztam egész terhesség alatt. Pontositok 4.7kg. YUHHHHHHÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!! :lol:
Én már mosnám a baba ruhákat. :lol: mert annyi van. :) huu

Kata&Milán

oszman777

Megnéztem a táblázatot, tényleg nagyon jó:) Megtudtam, hogy egy napon vagyok kiírva Stellával, Gigivel, és Mia-val. Sőt Mia is Milánnak keresztelte kisfiát:)
Ami elszomorít egy picit, hogy senki nem szűl a Dél-pesti kórházban:(
bluebox

Lenne valakinek ötlete (biztos van). Hol lehet vásárolni jó áron babaruhákat? Kellene még beszereznem, mert szerintem elég kevés az eddigi beszerzet......
bluebox

bluebox:bocs,tényleg ott van,hogy fiú.

Kép
melike

Én sajna Pesten nem tudok ajánlani,csak itt felénk....
viszont az érdekel,hogy miket vettél már...
Vendég

Mai kaja: karfiol leves,rántott csirkemellfilé,sült krumpli

Kép
melike

Tényleg!Nektek mi a véleményetek a cumiról????
Nálunk a lányoknak nem volt...egyikőjüknek sem...az jjukat sem szopizták...
a cumiüveget kapták meg alváshoz,benne egy kis teával....
Most nem tudom,hogy mit tegyek egy kicsit ellene vagyok,mert látom,hogy mit szenvednek páran a cumielvétellel...,leszoktatással...
de még képlékeny vagyok a témában...
Vendég

Igen-igen.Jó lenne,ha raknál fel bluebox képeket a szerzeményekről.Imádjuk nézegetni a pici rucikat!

Kép
melike

jjukat=ujjukat:-)
Vendég

Én nem szeretném,ha cumizna,de ez nem azt jelenti,hogy nem veszek egyet sem.Az én barátnőm sem adott cumit a kisfiának és megvan nélküle.

Kép
melike

paprikáskrumpli,tejfölös ubisali....
Vendég

Én ugy gondolom,de elég hülye felogásom van néhány témában,hogy a gyerek cugyis csak azt szokja meg,amit MI odaadunk neki....
ha nem adunk cumit,akkor azt nem fogja követelni,mert nem tudja,mi az....
VALAMI ILYESMI A VÉLEMÉNYEM,de persze én is néztem már ki egy-két félét,de még nem vettem
Vendég

Ígérem, fogok felrakni képeket:) A paprikáskrumpli ubisalátával, nagyon jól hangzik:) :P
bluebox

csiri-biri:én is így gondolom,de nekem még az első babám,tehát tapasztalatom az nincs.

Kép
melike

A cumihoz hozzászólva.... igazat adok az előttem felszólalónak:) Egyébként az 1. fiamnál (aki mostmár nem is olyan picike, hisz elmúlt 15 éves és nagyon nagy mafla már:) )én is használtam cumit. A szerencse az volt, hogy teljesen magától szokott le róla, és szinte csak alvásnál igényelte. Nem nyomtam a szájába lépten nyomon, szerintem semmi értelme. Szerintem én inkább pótcselekvésnek vélem a cumizást. Biztos létezik más dolog is a cumi helyett, amivel elvonjuk a baba figyelmét. Persze nincs két egyforma gyerek..... Lehet, hogy a mostani babám, nagyon cumis lesz. Biztos én is fogok venni cumit, de amig lehet, hanyagolni fogom. Azért kínozni nem fogom.....:)
bluebox

Sziasztok!

Kedves Oszama :lol: (bocsi :twisted:)- azért nyáron sincs folyamatosan 50 fok. Gondolni kell a 15-20 fokos napokra is, vagy mondjuk hogy ha este 7 körül akarok sétálni a picúrral... szóval azért kell pár melegebb cucc is, még ha nem is minden nap használj az ember.

Az 4-5 db-os rugdalózó készletről annyit, hogy ez rosszabb esetben 1 napos adag, szóval én biztos többet veszek.
A méretek is csalókák tudnak lenni, a 6 hetes keresztlányom még mindig nem nőtt bele 1-2 56-osba! :lol: Ők is úgy jártak hogy abból össz 4 db-ot vettek hogy úgyse lesz jó rá, aztán szépen mentek még pótlásért :lol: Persze vannak akik eleve hosszabbnak születnek, de sose lehet tudni... én most 181 cm vagyok, ki gondolná hogy 49-cel születtem, még 10 napos túlhordás után is? :shock: :lol:

Előtej nekem nincs. Jelen pillanatban 71 kg vagyok (ez +5-öt jelent), cicinél 95 cm (ez +4cm), pocinál pedig 99cm (ez +22cm).

Ami - nem ér lángosról írni!!!!!! :shock: Nyamiiiiii!!! :P Nekünk tegnap este resztelt májat csinált anyukám krumplipürével. Imádom!!

És valaki palancsinát is evett tegnap! Na, azt lehet hogy eszek ma valahol, nagyon megkívántam!!!

Újabb történés: tegnap kiderült hogy az étteremvezetőt kib...ták, akivel én mindent lefixáltam esküvő-ügyben, tegnap hívott az új - aki már a telefonban sem volt szimpatikus - és mondta hogy ma menjünk be átbeszélni a dolgokat! Remélem árakban vagy bármiben nem akar eltérni a megbeszélttől, mert rögtön kihullik a hajam! Elhatároztam hogy kőkemény leszek. Azzal indítok hogy mindketten vendéglátósok vagyunk, hogy tudja mi a dörgés és ne akarjon rögtön hülyének nézni. Hahhh, drukkoljatok please!

Bluebox - üdv köztünk! Minket zsibbaszthatsz mindenféle hülyeséggel, mi is folyton ezt tesszük egymással!

Ultrahang: mi is a 4D Genesisbe megyünk jövőhét csütörtökön! Én is azért választottam mert csupa jót hallottam róla! Már nagyon várjuk! :D :D

Elan - folyás... változatlanul sok de már nem aggódom annyit, egyszerűen csak ÚÚÚTÁLOM! :( :roll:
Vendég

Én is csak azért gondoltam,mert biztos lesz olyan,hogy a nagyira bízom és talán a mama dolgát könnyíteném meg vele,illetve talán én is nyugodtabb lennék...
de ez lehet,hogy hülyeség....SÖT BIZTOS?HOGY HÜLYESÉG :lol:

Annak idején olyan spontán jött minden4Most meg itt agonizálok mindenen...igaz azóta eltelt 13 év....
Vendég

Sziasztok!

Most beszéltem a dokival: a cukor eredmény teljesen oké, első: 4, második 6 lett.
A vérkép is oké, egyedül egy kis vérszegénység, ezért azt mondta, szedjek céklatablettát 2*1-et.

Én is kb. 6 kilónál tartok, de szerintem rám fért, mert 172 cm-hez 55 kiló voltam.

Hétfőn megyek védőnőhöz, remélem, ő is így gondolja.

Ebéd: krumplistészta+kovi ubi

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Wera:izgulsz? Amúgy már minden megvan?Mennyien lesztek?Kapunk majd sok képet,ugye?

Kép
melike

Mármint az elöbb a cumiról írtam...
Vendég

Köszönöm a folyással kapcsolatos válaszokat, érdekes módon már én sem aggódon annyira miatta :)

Csiri-biri, mi nem adunk cumit a fiúnknak, ha szüksége lesz valami "nyugtatóra", az újja mindig kéznél lesz. A páromnak sem volt, aztán mégis sokkal kiegyensúlyozottabb ember lett belőle, mint amilyen én vagyok, pedig tőlem 4 éves koromban óriási cirkuszok árán lehetett csak elvenni a cumit.

Méretek: mell: 98 cm, has: 100. 163 magas vagyok, és 65 kiló.

Itt a tavasz, reggel ki kellett gombolnom a kabátomat...Ebből kifolyólag elérkezett az a történelmi pillanat, amikor először átadták a helyet a buszon :D

Kép
elan

Melike - hát, már "csak" a menyasszonyi ruhám nincs meg (de vasárnap + hétfőn 2 nagykert is végigtúrunk, addig megyünk míg ki nem választom a megfelelőt) és még Apának kell venni egy bordó inget a menyecsketánchoz, meg vmi nyakláncot a ruhámhoz, aztán gyűrűpárnát, és vmi kéket, kölcsönt és régit kell még szereznem! Asszem ennyi. Az ültetőkártyákat elkeztem gyártani, de azt csak jövőhéten tudom folytatni ha hazamentünk Pestre. Még nem izgulok egyáltalán. Szerintem majd előtte való nap meg aznap leszek magamon kívül, általában úgy szokott lenni nálam! :? :lol:
Vendég

ÉN MÁR ÚÚÚÚGY SZERETNÉK BABÁZNIIIIIIIIII!!!
Vendég

Elan - én mindig kigombolom a buszon, mert ha nem, rögtön folyik a hátamon a víz, de nem igazán jellemző, hogy átadnák a helyet. Eddig kb 2x történt meg... :?
Vendég

Wera!
Gratulálok!Olvasom,hogy most lesz az esküvőd....De jó.... :lol:
GRATU,GRATU,GRATU!
És milyen ruhát szeretnél?Amelyik kiemeli a pocidat vagy csak egyszerűen jól érezd benne magad?
Vendég

wera!én is nagy izgalomba voltam, lagzi előtti héten lement rólam tök simán 5 kg.az a sok rohangálás, díszítés...hú de hamar elment és fél évig készültünk rá vagy még több, s a pénzről nem is beszélek.tök jó, bár nem irigyellek a menyasszonytánc miatt...

Kép
Kép
eyi

MONTANA!!!! szánko balesetemből kifolyolag,a jobb forgomba szokott becsipődni,ugy h.az egyik lábam a másik után nem tudom rakni. Sőt van mikor az ágybol sem tudok kikelni,mintha be betonoztak volna. Szerencsére még terhességem alatt 1 szer volt. :lol:
De csinálj te is 1 honapos porcerő kurát 30szemet vegyél be,és utána szünet. Nekem bejött még terhesség alatt is. Lehet szednünk,sok orvost megkérdeztem. Vegyél nagyobb kiszerelést,jobban megéri. Kép

Kép Ez annyira jo!!! :lol: :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

Nem tudok képet felrakni!!!! Lehet, hogy túl nagy????? Ötlet?
bluebox

Sziasztok!
Jó sokat írtatok reggel óta! Persze tegnap este csak egyedül kukorékoltam a gép előtt!! :lol:

Bluebox: üdv közöttünk! Olyan jó sokan vagyunk már!

Előtej: nekem nincs, de még csak picike sem. De én is azt hallottam, hogy ez nincs összefüggésben a szoptatással. Remélem így lesz.

Wera: szorítok, hogy az étteremmel minden rendben legyen. Legyetek kemények! :wink: Melyik városban lesz? Hány fős?

Cumi: nekünk már van egy. Tavaly voltunk Barcelonában és a férjem nagy Barca szurkoló, úgyhogy ott vettünk egy focis-Barcás cumit, az biztos bekerül majd a baba szájába, másnem egy -egy fotó erejéig. :lol:

Kisruhák: az nálunk is biztos, hogy ennél többet veszünk, már most a 3-4-szerese megvan! :lol: De kiindulásnak jó a lista, szerintem.

Bogi: gratula a jó eredményekhez. Vérszegénységre a Béres vas vitált szedem, nekem a doki azt javasolta. Nagyon jó és székrekedést sem okoz (ellenben a többivel).

Vizesedés: szerencsére nálam nincs, bár nagyon féltem tőle, remélem el is kerül a végéig.

almaani
Kép
almaani

Bluebox: le kell kicsinyíteni 600x450-esre.

almaani
Kép
almaani

Ja igen, nálam sincs előtej, de az anyukámnak sem volt egyáltalán, és 1 éves koromig szoptatott engem...

Kép
elan

Este megyek kismama-masszázsra! Voltam már eddig kétszer, és nagyon jót tett, főleg a vállamnak-hátamnak. Már nagyon várom a ma estit is! :lol: Jár valamelyikőtök ilyenre?

almaani
Kép
almaani

Almaani: Köszi az infót. Sajna, akkor csak délután tudok képet felrakni, mert a gép amin írok, igazából a férjemé, akiről tudni kell,hogy számítógépzseni, vagyis az Ő gépén én nem igazán találok semmit, örűlök annak, hogy a fényképezőgépemről le tudom tölteni a számítógépre a cuccokat:) Szóval a programot amivel kicsinyíteni tudnék, inkább meg sem próbálom megkeresni..... Egy kis türelmet lányok:)
bluebox

Bluebox: azért egyet lehet, hogy ki tudsz próbálni: a képre rámész jobb egérrel, kiválasztod a szerkesztést és azon belül az átméretezést. Itt beállítod a 450x600-at és elmented más néven. És ezt csatolod. Hátha sikerül. :wink:

almaani
Kép
almaani

BLUEBOX!
Én paint-be szoktam kicsinyíteni,az általában minden gépen van....
Ott FÁJL/MEGNYITÁS...betallózod amelyiket szeretnéd kicsinyíteni,utána KÉP/NYÚJTÁS-DÖNTÉS és a babanet a 30%-osra kicsinyített képet fogadja el!
Vendég

Ja és utána MENTÉS MÁSKÉNT...
Vendég

bluebox, szerintem meg a fényképezőgépen méretezd át, és aztán úgy töltsd fel a gépre

Kép
Kép
eyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: