A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Tancsa, a férjemtől azt kérdezte valaki, hogy ha lombik, hogyhogy nem ikrek... Mert azok ikrek szoktak lenni.
Azt meg nem is tudom, ki írta, hogy megkérdezte tőle a kolléganője, hogy miért nem hagyta a lombikban az embriókat a 3. hónapig, mert akkor már nagyobb az esély, hogy megmaradnak. Vagy valami ilyesmi, de a 3 hónap biztos stimmel...
február

Sziasztok!

No, meg volt a nagy dokizás.
13 órától majnem négyig üldögéltünk a váróban.Szegény Apánk majd szét szakadt, annyi dolga volt!
Odaadtam a leleteimet, nagyon megdícsért, hogy minden nagyon szép. "De akkor hol a gyerek??"- kérdezte többször is. Mondtam, kerestem én , de nem találtam egyet se. :)) Kérdeztem, hogy jó-e ez nekem, hogy nincs probléma, vagy könnyebb lenne, ha találtak volna valamit. A doki mosolyogva annyit mondott: "Ez jó kérdés..." Tehát, nem a válasz, de nem érdekel, mert azért mégiscsak jobb egészségesnek lenni.
A pajzsmirigy hormon vizsgálatom lemaradt, úgyhogy még egy csapolás kinéz:))
Most jön a szokásos ovu.indukciós eljárás... Remélem, ez megoldja a gondom!És mind a két petefészkemben lesznek szép petikék (a bal évek óta szabotálja a munkát, a jobb meg hiába működik, a petevezetőm azon az oldalon nem igazán szuperál---itt a bibi szerintem), és akkor ....előbb-utóbb.....:)))

Nem tudja ez a jóember, hogy micsoda társulat büszke tagja vagyok én!
Azt mondja nekem, ha telefonálok mikikor, mondjam, hogy ovu indukcióra várok, vagy ha ezt nem tudom megjegyezni, csak annyit, hogy gyógyszeres kezelésre :DD
Mondtam neki, ne aggódjon, emlékezni fogok, kiképeztek rendesen a lányok! (ez úton is ezer köszönet és hála)

Tetszenek a történeteitek! Sajnos sokáig tabu volt a téma, a szülők szégyellték, ha lombikkal sikerült csak babásodni, ezért ilyen tájékozatlan a nép!
Még jó, hogy mi büszkék vagyunk, és hirdetjük az "asszisztált reprodukciós eljárások" nagyszerűségét!

Puszillak titeket!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Nálunk nem tudja senki, hogy lombikos a kislány, még a szüleim sem. Én úgy csináltam végig 3 menetet, hogy csak a párommal tudtuk. Nálunk is nagyon a falu meg a családom is ilyen értelemben. Anyum is mondja a múltkor, hogy ezeket csak császározni lehet. Kérdezem, hogy miért? Válasza: - Mert úgy tudja őket csak császáral lehet megszülni. Nem tudom mit szólt volna, ha odavágom, hogy a te unokád is lombikos.

Tancsa
egyébként én is pont ezért nem akartam, hogy kiderüljön, hogy ne mutogassanak rá ujjal és ne figyelgessék az iskolában jobban őt, mint más gxyereket, hogy ugyan úgy fejlődik-e mint a többi. A munkahelyünkön is titkolózni kellett, meg persze a 3 hét betegállománynak is nagyon örültek. Sokan azon a szinten vannak még, hogy kinevetik a férfiakat is, hogy "nem tud gyereket csinálni"!

Én ezen nagyon fel tudok háborodni. A párom mondta erre, hogy az ilyenek gondolkozzanak el rajta, milyen érzés az, amikor valaki nagyon szeretne valamit és az nem sikerül.

Moncsiga
te mikor kezdesz?

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

Sajna ismerek olyan párt, aki inkább lemondott a gyerekvállalásról, de nem merte elkezdeni a környezete miatt a lombikot.

Valahol olvastam, hogy mivel egyre több a meddőségi probléma, terítéken van, hogy a lombikos eljárások alatt járjon betegállomány, mert most a háziorvos jóindulatán múlik, hogy kiír-e, illetve a munkáltatón, hogy mit szól a hosszú betegállományhoz.

Már elgondolkodtam, hogy talán szükség lenne további sajtóra, talán majd megemlítem Apánknak, mit szólna hozzá. Ha össze jönne a tesó, akkor szakmai anyagok helyett erről is írhatnék.

Ancsa

KépKép
tancsa

Hajnóca!
Ott kezdem, hogy Hello Szia Babanetes! És ott folytatom, hogyha emlékszel, én voltam az, aki a szurim után az ajtóban távozóban azt mondtam, hogy nem baj a három, most fog sikerülni. És most is így gondolom, most fog sikerülni. Tuti! Nem csak úgy mondtam!
Amúgy mi az a pránanadizás?
:shock: :shock:

Tancsa
Én se értem miért nem jár automatikusan a betegállomány. Nem egy óriási költség a tb-nek, viszont ha fogy a magyar, akkor meg miért nem invesztálnak ennyit a jónépbe?
grillázs

Miközben olvaslak benneteket, elnasiztam 80 gr reggeli sonkát, egy Mars italt és most estem neki egy 100gr-os kaviárnak. Szóval tessék szépen így termelni, mert jót tesztek a fehérje-tömködésemnek :)
grillázs

szia Grillázs!

akkora tök vagyok, mert nem emlékszem :(
talán picit még kába lehettem az altatástól vagy szimplán nem vagyok 100as.

de tényleg annyira sajnálom, hogy nem emlékszem...

mióta megy a stimulációd? mikor lesz az inszem?
hajnóca

Hajnóca!
Hétfőn egymás mellett ültünk a váróban, még beszélgettünk is! A szerdát megbocsátom :)
grillázs

Hajnóca!
Hétfőn egymás mellett ültünk a váróban, még beszélgettünk is! A szerdát megbocsátom :)
grillázs

remélem jól gondolom és nem lőttem mellé :)
hajnóca

Sziasztok Lánykák

Leírom ami velem történt. 3 éve dolgozom (tam) egy cégnél, a főnöknő gyakorlatilag egykorú velem van neki egy lánya. Nagyon jó (mondhatni baráti) kapcsolatunk VOLT!!! Egészen addig amíg én kis naívan el nem mondtam, hogy elindítottuk a lombik programot. Ezután gyakorlatilag 2 hét alatt kirugott, mondván ő ezt nekem tudja biztosítani nem tud rám számítani, mivel hogy vérvétel, ultrahang stb. Nem tud előre szervezni mert én orvostól orvosig járok. Most ott tartunk mivel megvilágosodott nálla, hogy ez nem egyik napról a másikra megy, alválakozóként visszavett, ami nekem most sokkal rosszabb. Mondtam neki, hogy rosszabb helyzetbe lenne, ha természetes úton jö össze a bébi, mert akkor váratlanul érné. Nem érti meg. Pedig neki is ott van egy gyerek.
:twisted:

Lányok nem tudtok egy jó fogyokúrás receptet? Jó lenne kezdésig leadni pár kilót.
nyünyû

Nyünyü - ez elég durva. Főleg mert ki se rúghatott volna. Na, én ezért nem mondom meg a melóhelyen. Meg gondolom még sokan vannak ezzel így. Pedig nagyon nehéz hazudozni.
grillázs

Nyünyü, szerintem nem rúghat ki, amikortól bekerültél a lombik programba. asszem törvény van erről.
nem akarok hülyeséget beszélni, meg talán már vissza se mennél hozzá, de azért bekaphatná az ilyen :evil:
hajnóca

Igen, csak az a baj, hogy én még csak leletbeszerző körúton vagyok. Ha visszapörgetheném az időt én sem mondanám meg, csak az a baj, hogy nem tudnék vizsgálatokra járni, mert nem enged el és mindenről tudni akar. Hát amikor lapotoszkópiával műtöttek akkor szerdán hazaengedtek a kórházból és hétfőn már jelentkeznem kellett nálla. És hát tudjátok elég nehéz jó munkahelyet találni. :twisted: Sajnos nem érzi át a mi problémánkat. Le a kalappal elöttetek, hogy így végig tudjátok csinálni az egészet. :wink:
nyünyû

nyünyű
szerintem sem rúghat ki emiatt, csak gondolom a felmondásodban nem ilyen idok szerepelt? biztosan kitalált valamit.
Az ilyen megérdemelné, hogy neki is ezen kelljen átmennie, és hogy nő létére ilyen legyen valaki, írtózatosan felháborító. :twisted:

mennyi időd van még a kezdésig? ha pár hónap akkor csináld a 90 napost, ha nincs annyi, akkor szerintem elég ha vacsira könnyűt eszel, saláta stb.

Kép
Kép
bbeti

bbeti
a felmondásomban leépítésre hivatkozott, amit én nem akartam aláírni, de biztosított róla (mindenkire esküdve), hogy ugyan úgy lesz munkám, csak saját vállalkozásom alatt (vagyis alválalkozóként) megy az egész. Hát nem így történt.

Még nem tudom, hogy mikor kezdek, mert a pajzsmirigyemet még be kell állítani. Mi az a 90 napos diéta???
nyünyû

Nyünyű,
Ez tipikusan egy női fönők eljárása. Bár a férfiak között is van ilyen, de általában megértőbbek.

Most magam ellen is beszéltem(remélem azért nem voltam ilyen), mert én is munkáltató voltam míg dolgoztam, de 6 lány is elmehetett szülni és nyolc babuci is született, mégsem büntettem őket, pedig akkor már tudtam, hogy nekünk nem lesz könnyű feladat a baba projekt.

Igazából felmondási okot másodpercek alatt lehet kreálni, a Munka tv nem tér ki a lombikra, csak a táppénzre. Tehát nem tartozik a felmondási tilalmak közé, de természetesen nem írhatja le.

Ancsa

KépKép
tancsa

tancsa - rosszul tudod, a Mtv. kitér a lombikra

http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladte ... adas/2484/
grillázs

Sziasztok!

Tudom, hogy nagyon régóta nem jelentkeztem....
Annyi minden történt, jó is, rossz is. Néha beugrottam olvasgatni.

Csak annyit szeretnék mondani, hogy a munkatörvény minket nagggggyon erősen véd. Létszámleépítésel meg egyáltalán nem vagyunk elbocsáthatók. Vagyis csak rendkívüli felmondással, amit viszont elég alaposan meg is kell indokolni. Mondjuk sikkassz el 3 millát, aztán lopj el még egy csomó cuccot.... függetlenül ettől én is létszámleépítve lettem. De ez egy gerinctelen ostoba főnök "eredménye". Munkaügi bíróságig vittük, aztán peren kívül megegyeztünk. A cég ugyanis rájött, hog ez a per nagyobb port fog kavarni, mert az országban eddig ilyen állítólag nem volt. A törvény viszont annyit "kér" hogy a felettes vagy a vezető akárki tudjon arról, hogy reprodukciós eljárásban vagy, bár ezt írásba nem kell adni. Innét kezdve meg azt mond mindenki, amit akar. Lásd ostoba főnököm.

Angyal! Képzeld, milyen kicsi a világ! Az anyósom rákérdezett, hogy nálatok, mi a helyzet. A férjed családját ismeri. Vagy van közös ismerősük. Szóval vigyázz magatokra!

Mi valószínűleg a jövő héten kezdünk. Már csak a mensimnek kell megjönni, de mikor késne, ha nem most?!

Puszka!
zel

Sziasztok!

Mint TB-s szaki állíthatom én is, hogy szerencsére már benne van az MT-ben ez a tilalom. :-) Sőt a múltkor Padri idézte is.

Csajszikáim, ne hagyjatok magatokkal kibabrálni.....mondom én, aki majdnem hagyta magát kicsinálni. Még jó, hogy van egy édes férjem, aki nem hagyott békén, és otthagytam őket:-)
modrooka

Zel,jó, hogy visszatértél! :-)
modrooka

Jaj Zel! Smaccantás! De jó, hogy itt vagy! Ne is menj el kérlek, nagyon hiányoztál!
Mensimanókat küldöm neked!
grillázs

BOCS!
A téves infoért, de mikor még mi eddigi lombikainknál nem volt. De ez jó hír.(Hát ennyit jelent, ha kiesik az ember a munkából.)

Hát nem tudom, hogy kért-e valaki már igazolást a lombikos kezelésen való megjelenésről?

Elszomorító, hogy pozitív munkahelyi fogadtatást nem lehet hallani.

Ancsa

KépKép
tancsa

Szép álmokat mindenkinek!

Kép

Ancsa

KépKép
tancsa

Ancsa!
Amikor nálunk kezdtek elfajulni a dolgok, a régi dokim írt egy olyan igazolást, hogy xxxx-étől emberi reprodukciós folyamatban vagyunk, aminek időtartama nem meghatározható. És akkor még "csak" inszemeztünk. Az időbe pedig az ovuláció indukciós hónapok is beleszámítottak. Igazolást nem kell kérned, vagy bemutatnod, a zárójelentéseken rajt van minden. De azt sem kell bemutatnod. Annyit ír a törvény, hogy a felettest tájékoztatni kell, hogy ebben veszel részt. Mi már a per miatt kértük az igazolást. Nézett is a dokim nagy szemekkel, de annyira kiakadt, hogy jó hogy az asszisztens írta gépre, mert ő szétverte volna a billentyűt. Nem rám, hanem a cégre, és az exfőnökömre.

Jó éjt!
zel

gyönyörű jó reggelt mindenkinek :D

11 órára megyek a gyönyörű embriómért :D :D :D
hajnóca

Ezer Drukk Hajnóca!!!!!!! :D :D
angyal73

Hajnócza,

Egy tuti kis embrió vájra új lakosztályát.

Kép

Mindent bele!

Ancsa

KépKép
tancsa

Hajnócza

hip hip hurráááá!!!!!!!!!
Drukkolunk
nyünyû

sziasztok!

megkaptam a drágát, bent van a pocimban. olyan boldog és nyugodt vagyok :)
azt mondta a doki, hogy gyönyörű.
4 sejtes volt, de állítólag az egyik sejtje már majdnem továbbosztódott. a biológus két oldalról is "meglézerezte" a burkot. ez is biztos jó :)

köszönöm a drukkokat :)
millió puszi érte Nektek :)
hajnóca

de jó ilyet olvasni, mindjárt bőgök
évuska

Hajnóca - én nagyon szorítottam neked és nyolctól kb fél kilencig rád gondoltam, hogy tuti most telefonálsz.

Én is voltam ma, velem semmi extra, haladok.

Zel - bocs, ha zöldet kérdezek, de a régi doki az pontosan mit jelent? Régi háziorvost? Régi nőgyógyászt vagy mit?
grillázs

Hajnóca - az a fontos, hogy így is maradjon (ilyen nyugodtan és boldogan) még vagy kilenc hónapig, utána meg jó sok évig :)
grillázs

Padri? Merre jársz? Nem láttam rózsaszín pulcsis csajt natúr notesszel... szerintem kerültük egymást.
grillázs

Sziasztok!

Csak gyors bakukk! Ahogy már Február elmondta nagyon jól vagyok, csak a cukor miatt izélgetnek sokat. A párom mondta is, hogy dehogy vagy te cukros, csak kitalálták :-)

Tök jó fejek a szobatársaim, kényelmes az ágy, a kaja sem rossz. Úgyhogy nem panaszkodom. És már el is telt egy hét!
Voltam megint genetikai szívultrahangon, minden rendben volt, hétfőn meg sima Uh lesz. Már alíg várom, hogy megtudja mekkorák a picurkák.
Egy dolog van ami zavar, hogy a bokám elkezdett dagadni. De hát terhes vagyok nem?? :-)

Vasárnap 5-re kell visszamennem, addíg élvezem a szabadságot.
Bár állítólag a párom az éjjel nem nagyon aludt tőlem, emrt horkoltam egész éjjszaka.

Drukkolok ám nagyon neketek. Na most ennyi, mert apával is foglalkoznim kell ám!

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Ja és állítólag az osztályon 3-an vagyunk 3-as ikresek!

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Ágiii!!! De jó látni!
Jó a kaja a kórházban? :shock: Ezt se hallottam még senkitől !!
Huhh, hármas ikresek hármas talija van? Nem semmi!
Vigyázz magadra, meg Apát is foglalkoztasd :) Vagy ez nem ugyanaz, mint a vele való foglalkozás? :)

Lányok!
Frissíteném a táblicskut. Óhaj-sóhaj vagy kívánság?
grillázs

Ági, nagyon szorítok, hogy minél tovább bentmaradjanak a pindúrok, ameddig csak kell.

hogy milyen kicsi a világ :)
szurikáta most szurizott meg :)
hajnóca

Sziasztok Lányok!
Hát nagyon régen jártam Nálatok.
Azért szoktalak olvasgatni benneteket de kevés az időm.
Hajnóca!
Tényleg kicsi a világ! :lol: Kép

szurikáta
szurikáta56

Sziasztok!

Örülök, hogy minden rendben van Veletek Ági! A férjemmel együtt nagy csodálóid vagyunk:)

Annyira jó, hogy jöttél Szurika! Nagy szükségünk van rád! Mi lesz velünk, ha te elkóborolsz, és szerencseszuri nélkül maradunk??

Grilli, megköszönném, ha eszedbe jutna hozzám valami frappáns beírás,mert a leletbeszerzésen ugyan már túl vagyok, de a kezelésen még innen... (ja,és 33 éves vagyok.Nem volt azóta szülinapom, csak hülyeséget írtam. Láttatok már olyan embert, aki elírja (véletlenül) a korát??) :oops:

hajnóca! Szorítok Neked, meg a kispindúrodnak! Ahogy látom,tényleg meghatározó a lelkiállapot, és Te a legjobb úton jársz!

Jó éjt, szép vasárnapot mindenkinek!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Jó reggelt és szép vasárnapot mindenkinek!
Szia Moncsiga! Kép
Csak keveset tudok jönni,de hozzászólok ha bárkinek kérdése van,és természetesen megy a szerencseszuri annak aki kéri.
Betti!
szia,látom bekapcsolódtál a fórumba.
Minden új hozzászólót szeretettel üdvözlök. Kép

szurikáta
szurikáta56

Sziasztok!
Szép, napocskás vasárnapot mindenkinek!
Frissítettem a táblicskut, a nap folyamán, ha a gépem is úgy akarja, akkor fel is töltöm. Átírtam a programot benne, hogy ne 14 napra, hanem 21-re számolja automatikusan a tesztelést.

Szurikáta - a csigádon behalok :)

Erről jut eszembe: hajnóca! a babapuszis avatarodat még nem dícsértem meg, pedig nagyon bájos.

Puszi mindenkinek
grillázs

Szia Grilli!
A csigát Moncsigától loptam!Egyszer vmikor ő a hsz-ba tette be,és nagyon megtetszett.Sztem is nagyon édes. Kép

szurikáta
szurikáta56

Kép Kép
grillázs

Kép

Végre sikerült feltöltenem a táblicskut!
Hajrá kismamik!
grillázs

sziasztok
Már alakul a forum. Úgy látom egyre többen írtatok. De azért még a többiek hiányoznak!!!

Nem tudjátok véletlenül, hogy Apánk a Pénteki napokon hány óráig van? Este 19 óra felé is lehet időpontot kérni hozzá?!

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztok csajszik!

Grillázs - pénteken 8.30-ra mentem (délig ott voltam :cry: :cry: ) és az ingem volt rózsaszínű... :wink: kukucskáltam én is jobbra-balra,de nem látam senkin, hogy megcsillan a szeme: ÁÁÁ ő a padri :lol: :lol: :lol:

Hanjócza - nagyon szorítok én is Neked. Pihenj sokat és vigyázz a picikédre :D

Velem egyenlőre minden okés.. stimulálódok szépen... :oops: :oops:
Tegnap 5 és fél liter vizet ittam meg.. magam is meglepődtem.....az igazsághoz hozzátortozik, hogy sokáig voltam fent biztos azért lehetett.
A husival már nagyobb bajban vagyok.. azt hiszem modrooka Te írtad, hogy húsimádóként is nehéz volt... hát most este már szemeztem a husimmal 10 percet mire nekiálltam és én még nagyon kezdő vagyok...... :oops: :oops:

Holnap én is kipróbálom a kaviárt asszem Grilli :lol: :lol:

Holnap reggel 8.30-ra megyek szintén, de most már lesz Iron doki, így hozzá.... asszem fehér ing, rózsaszínű csíkok.... :lol: :lol:

Nem is vettem eddig észre, h ennyi rózsaszínű cuccom van. :shock:

Minden régi is új hozzászólónak és olvasó üzemmódban lévőnek jó éjszakát!

Adri

Kép
padri75

Hajnócza!!! bocsi az elírásért :oops:

Kép
padri75

Padri!
Ha sokan lennének Iron dokinál, akkor gyere le csacsogni. Holnap én is megyek, de én igyekszem jó korán odaérni hogy korán is végezzek.
A husira annyit, hogy rájöttem: még ha kevésbé jó is, nekem akkor is ennem kell szárnyasokat (csirke, pulyka, liba) mert ha nem, akkor iszonyat undor fog el. Úgyhogy kb 3 naponta egy-egy étkezésre (ált. ebédre) azt eszem. Amúgy a váróban beszélgettem lányokkal, meg persze hallottam is beszélgetéseket (nem hallgatóztam!!!) és többen is mondták, hogy csirkét, meg más szárnyast ettek.
:shock: :shock: Csak nekem mondta apánk a négylábút meg a pikkelyest?? Én emlékeztem még rég valaki írta, hogy kifejtette Apánk miért nem jó a csirke, meg hogy ki is akadt, csak a részletekre már nem emlékszem. Szóval nem mertem megkérdezni, pedig utánaolvastam és nagyon magas a fehérjetartalma...
A kaviárral vigyázni kell, önmagában nem jó, mert éhes maradsz tőle. Inkább nassolás szinten érdemes szerintem alkalmazni és akkor egy picivel kevesebb hús kerül a főétkezésekkor a tányérra. De nem vált ki egy étkezést se. Ahhoz kevés. Meg nekem a 100gr-ost sokszor két-három darabban sikerül megennem.
A folyadék nálam is megy, múltkor én is öt liter körülit számoltam :shock: :shock: Néztem is, hogy mi lett belőlem, teve?

Na puszi lánykák, ahogy Zel mondaná: aludjatok mert álmosak vagytok!
grillázs

jó reggel lányok :)
olyan szépen süt a napocsak, ilyenkor könnyebb boldognak lenni.

grill, padri hajrá!!!

grillázs, köszke hogy beraktál a táblázatba. néztem és a zebra patája (szerencsepatkoja :) ) pont beleér a "cellámba". tudom, ez már nem teljesen normális, de mindenben a jót keresem.

asszem nem is meséltem, hogy mikor a beültetés volt, megint (már egyszer volt ilyen és nagyon rossz volt) összezáródtam és nem tudta Apánk a katétert bejuttatni. már vagy 4en álltak a lábaim között és drukkoltak. elkezdtek kérdezgetni, hogy mit reggeliztem, erre persze nem terelődtem el figyelemügyileg. akkor a Gyöngyi biológus mondja, hogy "hallottátok, hogy megjött az első gólya?" na erre be bírt jutni a csövecske :)

padri nem Te vagy, aki pénteken csuklottál? én is ott ültem délig a váróban.

Kagyló, szerintem változó, hogy pénteken meddig vannak, de alapvetően péntekenként szerintem nincsenek bent 7ig. de próba szerencse. gondolom már telefonáltál.

sok szerencspuszit küldök mindenkinek!!!

annak is aki csak olvas, de ma megy vissza a beültetésre :wink:
hajnóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: